Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

2de jaars Nieuweling, Seizoen 200731/10
Nieuws sprokkels
Eerst en vooral een Hartelijk dank aan de 260 supporters, aan onze beenhouwer Filip en Sonja Lampaert en aan de talrijke helpers die van het eerste Speykes Eetfestijn vorige zondag een succes maakten !

Ondertussen is het bijna November en sein aan Tim om volgend weekend de trainingen te hervatten. De club heeft ondertussen laten weten dat er van 2 tot 9 Februari een stage in Benidorm gepland staat en dat de stage tussen Kerst en Nieuwjaar (27-29 december) in Oostende voor het 2de opeenvolgende jaar op het programma staat. In November neemt de groep, net zoals vorig jaar, deel aan enkele veldtoerritten.

In de uiteindelijke eindstand vam de Beker van Belgie werd Tim (met 6 deelnames op de 8 wegwedstrijden) mooi 19de. Eindwinnaar werd Niels Reynvoet. Menen werd in het clubklassement 3de na Deerlijk Gaverzicht en Balen.

Er zijn als vervollediging wat krantenartikels van voor en na de laatste wegwedstrijd, de "Keizer der Nieuwelingen" in Tielt, toegevoegd.

Ten slotte al even de nationale kalender voor volgend jaar meegeven.


9/10
Einde Seizoen
Tim dankt alle supporters voor hun aanwezigheid en aanmoedigingen dit seizoen. Dat jullie hem (en Sam) bijzonder trouw zijn blijkt uit de 260 inschrijvingen die nu al binnen zijn voor het eerste eetfestijn van de "Speykes" dat doorgaat op 28 oktober in Bellem. Jammer genoeg is hiermee de zaal volzet en kunnen late belissers er niet meer bij. Volgende keer zullen we voor meer supporters plaats proberen bieden.

Het was meer dan een geslaagd seizoen. Dit niet alleen omwille van de 3 overtuigende zeges die Tim telkens met een solovlucht won maar ook onder andere omwille van zijn goede en constante prestaties in de Beker van Belgie westrijden: 3x een 5de plaats (Laplaigne, Bachte Maria Leerne en Sint-Lievens Houtem) en 1x een 9de plaats (Tielt) op 6 deelnames. (Volgende week berichten we nog de eindstand). Telkens waren het alleen de allerbesten in supervorm (Callebaut, Van Keirsbulck en 2x Van de Waeter) die hem van een podium of zelfs mogelijke winst konden houden. Bijna elke wedstrijd reed hij in de aanval en vaak speelde hij mee voor de overwinning. Het resulteerde in nog eens 4 tweede plaatsen: in Wevelgem en Maarke-Kerkem kwam hij net te kort tegen respectievelijk Brian Van Goethem en Hannes De Praetere, in Beernem sprintte Jasper Baert iets sneller en in Oosterzele liet hij de overwinning aan ploegmakker Herrebaut. Op 43 wedstrijden reed hij 25 keer top-10.

Tim dwong het vertrouwen af van de Menense ploegleiding en kon naast 6 Beker Van Belgie wedstrijden ook mee naar Denemarken en Luxemburg voor 2 sterk internationale bezette rittenkoersen. In Denemarken presteerde hij sterk maar mechanische pech hield hem van een top-20 plaats in de eindrangschikking. In Luxemburg was er verrassend slechts 1 dag een voldoende selectief parcours en net dan kende hij een zwakke dag.

Tim heeft besloten om volgend seizoen in vertrouwde omgeving te blijven en het "Bodysol Lotto Cycling Team Menen" trouw te blijven. De ploeg rijdt bij de junioren als het ware nog een mooier programma als bij de nieuwelingen. Weinig ploegen kunnen een vergelijkbaar of beter programma aanbieden. Hem kennende zal hij er alles aan doen om zijn 1ste jaars junior niet tot een leerjaar te beperken maar zal hij ook proberen hier en daar met zijn aanvallende manier van koersen zijn neus aan het venster te steken. Dit alles weer onder de uitmuntende persoonlijke trainingsbegeleiding van Piet Van Bastelaere en met een nieuwe ploegleider Chris Viville, maar dus in het vertrouwde Bodysol pak.


Ciao !


7/10
9de in Tielt BVB Keizer der Nieuwelingen
In een snelle wedstrijd (43,43 km/u) over 80 km was het na ontelbare aanvallen Tim die de belissende in gang schoot op een goei 2 ronden of zo'n 15km van de finish. Hij kreeg oorspronkelijk 5 renners mee, maar demarreerde op 5km van de finish nog een 2de keer. Alleen Frederiek Van De Wiele kon reageren. Vanuit het peleton dat op 25 seconden volgde was echter een weer beresterke Van De Waeter in de tegenaanval gegaan. Hij kon samen met 9 anderen op minder dan 1 km de aansluiting bewerkstellingen en won de sprint. Tim finishte 9de.Een ruimer verslag.


23/09
7de in Bavegem
Tim ging op 3 ronden van de finish mee in de aanval met ploegmakkers Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw. Een weer zeer sterke Van de Water kon samen met  De Vylder de aansluiting maken. In de laatste ronde kwamen ook nog ploegmakkers Jeffrey Herrebaut en Glen De Ridder samen met Cedric Callebaut aansluiten. Tim demareerde in de laatste ronde maar opnieuw Van De Water die hem ging halen zodat het een spurt met 8 werd. Gijs werkte zeer mooi af en versloeg Van De Waeter. Tim finishte 7de. Bodysol ijzersterk met 5 renners in de eerste 7. Een uitgebreider verslag met fotos.


22/09
13de in Meigem
Met 83 kwamen ze aan de start in een wedstrijd georganiseerd door de familie Van Coppernolle in eigen dorp. Een parcours met een 3-tal bochten dat zich niet echt leende voor ontsnappingen, en die kwamen er ook nauwelijks. Tim reed in de laatste ronde even met ploegmakker Jeffrey Herrebaut en een andere renner in de aanval maar ze konden het niet volhouden. Het werd dan ook een massaprint waarin Francesco Van Coppernolle zich de snelste toonde. Tim finishte als 13de


16/09
Criterium Europeen Luxemburg
3 dagen koersen met 150 renners, waaronder de beste Europeanen. Tim deed het de eerste dag vrij behoorlijk. Hij was 1 keer in de aanval met een groepje, maar was nog aan het recupereren, en moest dus passen, wanneer 10 renners in schuifjes wergreden. De Waal Guerrero won de sprint. Tim finishte nog als 12de van het peleton en dus 22ste maar werd door de jury verward met Stijn Lombaert en werd als 48ste geklasseerd, voor1 keer dat hij meesprint.... De 2de dag was Tim in zijn sas en ging op zo'n 20 km van de finish in de aanval. Hij greep een bergrprijs mee maar moest zich op het razende peleton (42 km/u op een golvend parcours !) terug gewonnen geven. Hij probeerde nogmaals in de laatste ronde maar tevergeefs. In de aarstgevaarlijke massasprint, met een rotonde enkele honderd meter voor de aankomstlijn, mengde hij zich niet. Met Jochen Deweer won opnieuw een Belg. De 3de dag werd een complete off-day voor Tim, die blijkbaar niet was gerecupereerd. Hij moest eerst 3 groepjes laten wegrijden en in de klim van 2 km die 2 keer moest genomen worden kon hij slechts meerijden met het laatste gedeelte van het peleton. Moreno De Pauw was super en eindigde 5de. Hij werd voorafgegaan door 3 Nederlanders en moest in een 2de groepje in de sprint voor de 4de plaats alleen Jochen Deweer laten voorgaan.
Een ruim verslag met fotos


9/09
5de in BVB St. Lievens Houtem
Tim reed alleen in de 1ste en 7de van de 8 ronden in het peleton. De rest van de wedstrijd reed hij in de aanval. Het zag er een tijdje heel goed uit toen hij samen met ploegmaat Gijs Van Hoecke, Hannes De Praetere en Van Coppernolle meer dan een halve minuut nam, maar op 2 ronden van het einde waren ze er aan voor de moeite. In de laatste ronde regende het aanvallen en Tim kon nogmaals meegaan. Uiteindelijk won Sean van de Waeter voor Hannes De Pratere. Op een 5-tal seconden finishte Tim als 3de van een groepje van 5, na onder meer Niels Reynvoet. Een verslag met fotos


6/09
BVB Piste Blaarmeersen
Tim nam net zoals vorig jaar deel aan deze BVB wedstrijd op de piste om bonuspunten te sprokkelen voor de club. 5 deelnemers geven de club 10 punten en daar kwam Bodysol net aan. Verder was het de bedoeling om wat extra snelheid te oefenen naar de BVB wedstrijd toe volgende zondag in St Lievens Houtem. Zonder veel piste ervaring en rijdend op voorizichtigheid met een gehuurde fiets was de ambitie niet groot en de uitslag ook van minder belang. Er kwamen 43 renners aan de start, verdeeld over 2 reeksen. Van elke reeks mochten de 12 eersten de finales rijden van een afvalling, een puntenkoers en een scratch. Tim plaatste zich als 9de voor de finale. In de afvalling, een gevaarlijk bedoening, viel hij al als 4de af. In de ploegenkoers en de scratch reed hij niet echt voor eigen rekening maar probeerde zijn ploegmaten pistiers Gijs Van Hoecke en Moreno De Pauw wat te helpen waar het kon. Gijs won de wedstrijd, Moreno werd mooi 4de en Toshoni Van Craen 8ste. Tim werd uiteindelijk 22ste. Matthias Raymaekers had een slecht dag en kon zich niet voor de finale plaatsen. De volledige uitslag.


3/09
Criterium Europeen Des Jeunes

Tim neemt met de club van 14 tot 16 September deel aan het "Criterium Europeen". Dit is 1 van de belangrijkste ronden voor nieuwelingen. Er staan 2 ritten in Luxemburg op het programma en 1 net over de grens in Duitsland. Er is een sterke 156 koppige internationale bezetting met nationale teams uit Luxemburg, Denemarken, Zwitserland en Nederland en top clubs uit o.a. Frankrijk, Duitsland, Italie en Nederland (Rabo). Er is eveneens een "Vlaamse" en "Waalse" selectie. Behalve Bodysol Lotto CT Menen nemen als Vlaamse ploegen nog Balen, DCM Vorselaar en Roeselare deel. Bodysol zelf wordt vertegenwoordigd door Tim, Moreno De Pauw, Jeffrey Herrebaut, Jens Demonie, Toshoni Van Craen en Jens Van de Bogaerde. Leuke om weten : Profrenners die de erelijst bezetten zijn o.a. de Duitsers Marcus Burghardt en Heinrich Haussler en de Belgen Preben Van Hecke, Jurgen Roelandts, Nikolas Maes en Steve Schets. Recente eindwinnaars waren Sven Nooytens ('04), Raymond Kreder ('05) en Thomas Op de Beeck('06). Alle informatie via de site van de organisatie


2/09
7de in Machelen
Na 2 weekjes relatieve rust reed Tim zich gisteren in te Wichelen en ging hij voluit vandaag. Na een tiental kilometer trok hij ten aanval met Van Coppernolle en Lennert Buysse maar liet ze 1 ronde verder al achter zich. Hij reed meer dan de helft van de wedstrijd alleen aan de leiding met een maximale voorsprong van 1min.10 maar werd op 5 ronden, of zo'n goeie 20 km van de finish, bijgehaald door 7 renners, waaronder niet minder dan 4 Isorexers. Onder hen Cedric Callebaut die er nog alleen vandoor ging en de wedstrijd won. Van het achtervolgend groepje won Niels Reynvoet de sprint voor Deweer. Tim eindigde als zevende. Later een uitvoeriger verslag van Wichelen en Machelen.


21/08
 BVB Zwevezele : Geen loon naar werk
Tim reed zoals we ondertussen gewoon zijn een zeer aanvallende wedstrijd en was een van de bezielers van een aanval met 10 die het ongeveer 25 km volhield, maar op zo'n 15 km van de finish werd tenietgedaan door toedoen van Guillaum Van Keirsbulck en zijn club Roeselare. In de laatste ronde stelde hij zich volledig in dienst van de ploeg en reed zich achter verschillende aanvallers kapot zodat hij uitgeblust kort achter het spurtend peleton finishte op een 90ste plaats. Individueel kon niemand van de ploeg afwerken. Een 2de plaats in het ploegklassement was de troostprijs. Een uitvoeriger verslag met fotos


15/08
Off-day op Belgisch kampioenschap tijdrijden
Hartelijk dank aan alle supporters die voor het Belgisch kampioenschap tijdrijden naar Maldegem waren afgezakt om Tim aan te moedigen. Jammer genoeg werd het voor hem een off-day. Tim finishte over de 12 km in een tijd van 17min.24sec, een gemiddelde van minder dan 42 km, dat hij zelfs op zijn testen realiseert. Hij eindigde dan ook op slechts de 32ste plaats, op 1min20sec van de de logische winnaar Van Keirsbulck, die Steven Giesberts en Mike De Bie vooafging, 3 kerels die al dan niet toevallig uit een koersfamilie afkomstig zijn. Zondag volgt nog de BVB wedstrijd in Zwevezele en daarna volgt wat rust en wordt er geen wedstrijd gereden het weekend van 25 en 26 Augustus. De volledige uitslag.


11/08
Belgisch kampioenschap tijdrijden
Langs deze weg willen we graag een beroep doen op de supporters om Tim aan te moedigen tijdens het BK tijdrijden in Maldegem volgende woensdag op 15 augustus. De toegang is GRATIS. Tim start om 13u16 voor 12 km. Het parcours kun je hier bekijken. Een mooie gelegenheid ook om de prachtige fietsen waarmee sommigen rijden te bekijken, zeker wat de profs betreft. Ook deze komen later op de dag aan de start, o.a. Leif Hoste, Phillipe Gilbert, Cornu, Eeckhout, Rosseler en Roesems. Hier de volledige deelnemerslijst met starttijden en eveneens het parcours dan de profs doen.


11/08
38ste in Polleur na goede wedstrijd
Prachtige wedstrijd over 70km vandaag in Polleur . Tim reed de gehele tijd in de eerste gelederen van de groep die langzaam werd uitgedund tot zo' 50 renners bij het ingaan van de 2 lokale ronden. Op zo'n 15 km van de finish, in de eerste lokale ronde kende hij, zoals wel vaker de laatste weken, weer eens pech toen een renner hem naast de weg duwde. Zo kwam hij bij een 15-tal gelosten terecht en kon de aansluiting niet meer bewerkstelligen. Vijf renners finishten lichtjes voor het peleton. Jochen Deweer won de sprint voor Niels Van Laer, Zico Waeytens, Sean De Bie en Ruben Scheire. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Barry Markus voor Niels Reynvoet en Cedric Callebaut. Eerste Bodysoller werd Gijs Van Hoeck op een 11de plaats. Meer bij verslagen


7/08
Deelnemers Polleur
Niet minder dan zo'n 150 deelnemers zullen er zijn volgende zaterdag voor de klassieker Polleur-Stoumont-Polleur. Dit is de lijst.


5/08
7de in Knesselare
Tim reed de tweede dag op rij in Knesselare. Net zoals gisteren werd er serieus op zijn wiel gereden. Toch kon hij, samen met Axel de Corte vanuit het peleton naar 9 ontsnapte renners rijden. Daarna plaatste hij zelf een aanval, maar er werd hevig achter hem gereageerd door de 10 achtervolgers zodat hij weer werd bijgehaald. Kort voor de finish ging Axel De Corte aan. Tim had onvoldoende kracht om hem te counteren. Axel De Corte won de wedstrijd met geringe voorsprong. Tim sprintte naar de 7de plaats wat hem nog de 4de plaats in deze 2-daagse opleverde. Meer bij verslagen


4/08
16de in Knesselare
Tim werd vandaag 16de op 82 deelnemers te Knesselare. Guilaume van Keirsbulck won de wedstrijd door 2 medevluchters in de sprint te verslaan. Tim probeerde in zijn eentje een tegenaanval, kreeg het gat bijna toe, maar strandde op zo'n 50m en werd dan teruggehaald door het peleton. Nog een 7-tal reed in de laatste ronde weg waarna Tim zich 6de sprintte van het peleton.


3/08
Tim met nationale selectie naar Polleur-Stoumont-Polleur
Tim ontving vandaag een uitnodiging om met een nationale selectie deel te nemen aan deze mooiste en meest prestigieuze Beker van Belgie wedstrijd volgende zaterdag 11 Augustus. Zowat alle betere nieuwelingen komen er aan de start voor een westrijd over een goeie 70km op een loodzwaar parcours met 5 hellingen ; m.a.w. zowa de Luik-Bastenaken-Luik voor nieuweligen. Het traject vind je via deze link.


30/07
Sprinters aan het feest op BK in Beveren Roeselare
Op het weinig selectief parcours, sprinters op het lijf geschreven, beperkte Tim zich tot 1 aanval in het begin van de wedstrijd. Daarna beschermde hij samen met Bodysol een ontsnapping van ploegmakker Gijs Van Hoecke met Jonas De Vylder. Toen die teniet werd gedaan hield hij zich klaar voor een alles of niets poging in de laatste ronde. Een valpartij in de voorlaatste ronde dwong hem echter tot een wielwissel en dus kans weg. Zoals verwacht werd het een massasprint, met ruim verschil gewonnen door Niels Reynvoet voor Guerrero, Mannaerts en Callebaut. Eerste Bodysoller werd Orri Vandendriessche op een 7 de plaats. Meer bij verslagen.


29/07
Selectie voor het BK in Maldegem
Tim is 1 van de 40 geselecteerde nieuwelingen voor het BK tijdrijden op 15 Augustus in Maldegem. Hij zal om 13u16 van start gaan voor de af te leggen 12 km. Na de nieuwelingen gaan ook de juniors, beloften en profs aan de slag. Andere nieuwelingen die deelnemen voor Bodysol zijn Glenn De Ridder, Toshoni Van Craen en Matthias Raeymaekers en Jens Van de Bogaerde. De voorlopig lijst van deelnemers.


28/07
Voorbereiding voor BK
De gevolgen van Tim's zijn val bleken mee te vallen en dus reed hij mee zowel in Dentergem op 22/07 en in Wortegem-Petegem op woensdagavond 25/07. Hoe het verging kun je lezen bij verslagen. Hij zal dus zonder echte problemen met nog 154 deelnemers aan de start staan om 16u in Beveren bij Roeselare. De deelnemers.


21/07
Pijnlijke val in Brugge
Tim had deze stratenwedstrijd over veel kasseien en klinkers vorig jaar ook gereden en het beviel hem goed. Een zonnige dag ook, maar net over Brugge barstte een vlaag los net voor de aanvang van de wedstrijd. Het maakte het wegdek gevaarlijk glad en al in de 1ste ronde ging Ken Van Crombruggen onderuit. Tim kon geen kant op en schoof mee. Voor de 2de keer dit jaar brak zijn versnellingshanger af en dus wedstrijd gedaan voor hij echt begonnen was. Tim's rechterknie blijkt inwendig goed geraakt zodat het wat bang afwachten wordt of het BK volgend weekend niet in het gedrang komt.


15/07
5de in BVB in Bachte na fantastische wedstrijd
Tim reed al in de 2de ronde weg uit het peleton en reed meer dan 60km in de aanval. Eerst met 4 medevluchters : Van Coppernolle, Callebaut, Carolus en Severin. Severin viel weg maar 5 anderen sloten aan, waaronder Reynvoet Niels Van Laer en ploegmakker Gijs Van Hoecke. Gijs viel aan en werd vergezeld van Carolus. Isorex liet begaan, maar Tim voelde zich sterk genoeg om alleen naar de 2 toe te rijden. De rest werd ingelopen door het peleton. Het leek dat Bodysol een goede kans op de overwinning ging maken met 45 seconden voorsprong op het peleton, maar een ijzersterke van Keirsbulck reed met Daan Santens nog het gat toe in de laatste ronde. Nog een renner van Parike kon het gat dichtrijden. Tim ging twee keer, maar Caorlus haalde hem telkens. In de sprint met 6 werd Van Keirsbulck de winnaar voor Carolus en Van Hoecke. Tim eindigt voor de 2de opeenvolgende keer 5de in een BVB. Sterk gereden, misschien wel de sterkste, er daarom was hij toch wat ontgoocheld want winst zat er zeker in. Meer en fotos bij verslagen.


12/07
Net als vorige jaar 6de op PK tijdrijden
Tim werd net als vorig jaar 6de op het PK tijdijrden langs de Schelde in Oudenaarde, winnaar werd Sean Van De Waeter. Meer bij verslagen.


9/07
15de in Denderwindeke BVV
Tim samen met Niels Wytinck de bedrijvigste in Denderwindeke maar hij mist de goeie ontsnapping. Hij komt, samen met Bryan Van Goethem, net te kort in de achtervolging maar sleept toch nog de 15de plaats in de wacht. Meer bij verslagen.


3/07
Jose De Cauwer
Voor wie het nog niet wist : Jose de Cauwer is supporter van Tim maar doet de waarheid een klein beetje geweld aan : "die kleine die Gent-Wevelgem voor nieuwelingen wint....", in volgend fragement, met dank daan Lisa D.C.


2/07
Afzegging voor Herbeumont
Omwille van nog wat lichte hinder aan de rechterknie door de valpartij van gisteren in Laplaigne gaat Tim het zekere voor het onzekere nemen en heeft hij afgezegd voor de zware klimkoers van morgen in Herbeumont. Jammer want de conditie was top, maar zondag is er alweer een mooie BVV wedstrijd in Denderwindeke. Beter doen dan vorig jaar, toen hij als 1ste jaars 7de eindigde, zal moeilijk zijn, maar daar gaat hij natuurlijk wel voor.


1/07
5de in Laplaigne BVB
Weeral een goede wedstrijd van Tim, die zich bij de beteren van de 127 deelnemers mocht rekenen. Halverwege was hij betrokken in 1 van de weinige aanvallen, samen met ploegmakker Ruben Demarez, Jochen Deweer, Alexander De Roose en Sander Vanneste maar er volgde een hergroepering. Op zo'n 12 km van het einde kwam hij jammer genoeg ten val. Hij krabbelde recht, kreeg een nieuw wiel van de volgwagen en reed in 1 ruk tussen de wagens naar het peleton waar hij direct voorin plaats nam en een 1ste aanval plaatste. Die werd teniet gedaan maar hij ging onmiddellijk weer. Hij reed alleen naar de ontsnapte Callebaut, Serry en nog een andere renner toe en kwam voorin op een 3 km van het einde. Ook Gregory Put kwam op 1km van de meet nog aansluiten. Callebaut won de sprint, Tim klampte aan maar kwam na zijn enorme inspanning logisch gezien iets te kort. Hij eindigde toch weeral mooi 5de in een grote wedstrijd. Een uitvoerig verslag, de volledige uitslag en ook fotos bij verslagen.


27/06
8ste in Goetsenhoven BVV
Met niet minder dan 131 aan de start vandaag. Het weerhield Tim niet om aan te vallen. Op zo'n 30 km van de finish ontbond hij zijn duivels en was het alleen Glenn Schoep die hij meekreeg. Ze verzamelden 45 seconden voorsprong. Zo'n 10 km verder kwamen Guerrero en Florent Serry aansluiten maar op zo'n 12km van de finish volgde een hergroepering. Toen ging de latere winnaar, de Nederlander Van Roosmalen en de tweede, De Britt Dominic Schils Een ronde later, was Tim alweer bekomen van zijn inspanningen en ging hij nog eens. Hij kreeg een 6-tal renners mee die nog net voor het peleton konden sprinten voor de 3de plaats. Tim werd nog beloond met de 8ste plaats. Meer bij verslagen.


23/06
8ste in Snellegem
Na 2 weken kriebelde het teveel en Tim wilde al vandaag aan de slag om te weten hoe de benen voelden na 2 weekends zonder koers. Bedoeling was om er een doorgedreven training van te maken met het oog op de grote wedstrijden die later deze maand op het programma prijken. Tim was echter weeral mee met de goeie ontsnapping en reed zelfs een 8-tal kilometer alleen voorop. Op 8 km van de finish werd hij bijgehaale en finishte hij uiteindelijk 8ste. Ploegmakker Van Den Driessche haslde een mooie overwinning binnen voor Van Keirsbulck. Meer bij verslagen.


22/06
Het is weer zover....
Examens voorbij en dus weer tijd voor koers. Tim zal een eerste wedstrijd als training rijden in Ruien of Egem volgende zondag 24/6. Volgende woensdag staat dan in Goetsenhoven de Beker van Vlaanderen wedstrijd op het programma, een wedstrijd waar Tim graag een mooie rol wil spelen. Hij begint het 2de gedeelte van het seizoen als 18de in de Cycling Ranking . , in elke geval een mooie uitgangspositie. Ook met zijn 3 zeges staat hij bij de eerste 20 renners in de zegestand. Hopelijk wordt het een even mooie 2de seizoenshelft, wie weet met een "grote" zege.


09/06
Weekendje zonder koers....
Rust voor Tim (en ook Sam) dit weekend maar toch wat nieuws. In de tussenstand van eind mei van de Cycling Ranking staat Tim op een 21ste plaats. De stand wordt aangevoerd door Sean De Bie. Niet minder dan 6 Bodysol renners zijn terug te vinden bij de top 40. Verder wat berichtjes uit de krant van deze week bij de rubriek nieuws, krantenartikels .


03/06
Derde overwinning in Lotenhulle
Tim reed vandaag een sterke wedstrijd en ging er in de 3de van de 9 ronden vandoor met Piet Sullyvan. Hij schudde de Waal af bij het ingaan van de 6 ronde en legde de laatste 4 ronden solo af om zijn 3de overwinning binnen te halen met een voorsprong van 47 seconden op een achtervolgend duo en met 1min40sec. op de groep. Hij bedankte zo de talrijk opgekomen supporters die hem vooruitschreeuwden. Meer bij verslagen.


30/05
28ste in tijdrit te Montenaken
Tim reed vandaag de 3de Nationale testtijdrit te Montenaken en eindigde er 28ste. Meer bij verslagen.


27/05
Terug tweede in Beernem
Tim ging net als gisteren in de laatste ronde ten aanval, maar werd een paar honderd meter voor de aankomst bijgehaald door Jasper Baert die hem versloeg in de sprint,. Zo finishte Tim de tweede opeenvolgende keer dit weekend als tweede, deze keer op 67 deelnemers. Meer bij verslagen.


26/05
Tweede op 112 in Oosterzele
Tim ging vandaag op 5 km van de finish in de aanval en kreeg even later ploegmaat Jeffrey Herrebaut mee. Samen hielden ze stand op een jagend peleton en fisnishten met een 10 tal seconden voorsprong. Jeffrey won zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de sprint. Tim finishte 2de en haalde zijn 6de podium plaats binnen. Mooi resultaat voor de 2 Bodysol boys, en dus tevreden gezichten bij beiden. Meer bij verslagen.


22/05
Himmelfahrt Tour Denemarken
De Himmelfahrt Tour zit erop. Tim presteerde uitstekend in de 1ste (9de) en 3de etappe (11de), maar kon door pech, een gebroken derailleurhanger in de 2de etappe, een goed klassement vergeten. In de koninginnerit werd hij verdienstelijk 28ste en hij mocht hierin de trui van beste sprinter dragen; hiernaast een ongewoon beeld van Tim in deze "Sprinters" Leiderstrui en op zijn reservefiets. Een ruim verslag door Tim over de Denemarken ervaring, aangevuld met verschillende fotos, vindt je bij verslagen.

Alle uitslagen te bekijken op http://www.oddercykelklub.dk/


14/05
Himmelfahrt Tour Denemarken
Woensdag vertrekt Tim met Bodysol Lotto CT Menen naar Denemarken. Er wordt een driedaagse ronde gereden met op donderdag een proloog van 2.1 km en een criterium van zo'n goeie 2 kilometer. Op vrijdag staat er 2 wedstrijden op het programma en op zaterdag is er de koninginnerit van 93 km. Voor de club rijden eveneens Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Moreno De Paue Jens Demonie en Valantijn Vanhoorne. Ook Balen is er aanwezig met o.a. Sean De Bie en Robin De Cnodder + een Waalse delegatie van 4 renners o.a. Francois Meurisse, Piet Sullyvan en Adrien Guerrero. Alles te volgen via http://www.oddercykelklub.dk/


13/05
3de in Maldegem - Donk
Tim reed vandaag na een valpartij en achtervolging op de groep toch nog een heel verdienstelijke 3de plaats in Maldegem - Donk. Meer bij verslagen.


12/05
16de in tijdrit en tussen 15 en 20 in wegrit BVV in Vosseslag - De Haan
Tim reed 's morgens met 9'29"28 de 16de tijd op 94 deelnemers. In de namiddag eindigde hij halverwege in de sprint van een groepje achtervolgers van 23 achtervolgers op Van Keirsbulck, die solo won, en op een 6-tal dat nog in de laatste 5 km achter de leider probeerden te gaan. Meer bij verslagen.


6/05
Tim eindigt in peleton in Kalmthout BVV wedstrijd
Tim reed alweer een aanvallende wedstrijd en tekende voor 1 van de ontsnappingen net voor het ingaan van de 3 plaatselijke ronden op zo'n 30km van de finish. Eerst werd hij bijgebeend door een 3-tal waaronder Barry Markus, darnaa groeide de groep tot 20 en uiteindelijk kwam het gehele peleton terug. Een beresterke Guillaume Van Keirsbullick kon nog ontsnappen met ploegmaat Demarez die hij in de sprint versloeg. Tim sprintte niet meer mee voor de ereplaatsen. Meer bij verslagen.


1/05
Tim 3de op 70 in Lembeke
Tim werd vandaag 3de in Lembeke. Hij reed reeds in de 2de van de 11 ronden uit het peleton weg en hield het 4 ronden alleen vol. In stapjes kreeg hij dan 9 medevluchters mee en in de sprint met 10 werd hij 3de. Sean Van de Waeter won de wedstrijd voor Matthias Van Holderbeke. Tim hield wel een handvol andere sterke finishers achter zich waaronder Brian Van Goethem, Jorne Carolus en Niels Wytinck. Meer bij verslagen.


29/04
Tim 7de op het PK in Iddergem
Tim werd vandaag 7de op het PK va Oost-Vlaanderen. Er waren 10 renners voorop waaronder 3 Bodysol renners, Moreno De Pauw, Glenn De Ridder en Tim. Terwijl beid laatsten om beurten probeerden te ontsnappen zette Moreno met succes alles op de sprint. Hij won die voor Francesco Van Coppernolle en Niels Reynvoet. Meer bij verslagen.


25/04
Himmelfahrt Tour
Tim werd door de club geselecteerd om deel te nemen aan deze 3-daagse ronde in Denermarken over het Hemelvaartsweekend , 17,18 en 19 mei. De andere Bodysol deelnemers zijn Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Moreno De Pauw, Jens Demonie en Valantijn Vanhoorne. In totaal zijn er zo'n 150 deelnemers bij de nieuwelingen. Uit Belgie is ook Balen aanwezig evenals een Waalse delegatie met o.a. Meurisse. Naast de Deense verder ook Noorse en Nederlandse deelnemers. Op donderdag staat er een korte proloog van enkele km en een kort criterium op het programma. Op vrijdag zijn er nog 2 korte ritten en op zaterdag is er de koninginnerit over zo'n 90 km. Er is niet alleen een algemeen klassement maar er zijn ook truien te verdienen en te verdedigen voor het berg en sprintklassement. Alle informatie en uitslagen te volgen via volgende link: http://www.oddercykelklub.dk/


22/04
Kortessem Beker van Vlaanderen
Zoals verwacht een massasprint gewonnen door Gert-Jan De Vos. Tim reed even alleen vooruit in het begin van de koers en waagde, na Cedric Callebaut en Joren Segers in de laatste ronde een ultieme aanval. Ook Glenn Schoep probeerde het peleton nog tevergeefts te ontvluchten. Meer bij verslagen.


21/04
Pechdag in Borlo
Het werd vandaag een pechdag voor Tim in Borlo, waar de 2de nationale testtijdrit werd gereden. Meer bij verslagen.


15/04
7de in Dikkebus
Slechts 40 renners aan de start vandaag onder een stralende zon in Dikkebus voor een wedstrijd van 13 ronden en een totale afstand van 57km. Tim eindigde als 7de in een 3de groepje. Hij zat wat gevangen doordat ploegmaat Jens Demonie voorop reed met Zico Waeyten. Zico won de wedstrijd in de spurt voor Jens. Guilaume Van Keirsbulick eindigde als 3de. Meer bij verslagen.


7/04
Tweede overwinning in St. Lodewijk Deerlijk
82 deelnemers kwamen aan de start voor 8 ronden over 7 km waarbij telkens de beklimming van de Olieberg. Tim was 7 ronden in de aanval en haalde een schitterende zege binnen door alleen te finishen met bijna 2 minuten voorsprong op het uitgdedunde peleton. Ook de bergprijs mocht hij op zijn naam schrijven. Meer bij verslagen en fotos.


4/04
Tim (waarschijnlijk) 10de plaats in Orroir
Tim reed bijzonder goed en aanvallend vandaag in Orroir. De zware wedstrijd met 4 beklimmingen van de Kluisberg werd gewonnen door Alexander De Roose, die zowat 3/4 van de wedstrijd in de aanval reed. Daarachter nog 2 renners, Sven Bohez en Axel De Corte. Van de 96 vertrekkers bleef nog een select groepje van 24 over waarin Tim zich ongeveer naar de 10de plaats sprintte. De Waalse organisatie (of eerder gebrek eraan) klasseerde echter alleen de winnaar van de sprint, Niels Reynvoet, en plaatste alle andere renners op de 5de plaats. Meer bij verslagen en fotos.


31/03
17de in Nationale tijdrit te Neeroeteren
Tim eindigde vandaag als 17de in de Nationale test tijdrit te Neeroeteren. Lees meer bij verslagen


29/03
De gazet van 'T Meetjesland
Na Tim's overwinning in Knesselare verscheen volgend lovend artikel. Leuk dat 1 week later de nr. 2 van Knesselare, ploegmakker Jelle Vlaeminck en de nr 4, ex-ploemakker Kevin Neyrinck, beiden woonachtig te Knesselare, hun eerste wedstrijd bij de nieuwelingen wonnen, respectievelijk in Ichtegem en Moerkerke.


25/03
Rhisnes
Tim eindigde vandaag in Rhisnes op de 26ste plaats in wat nog overbleef van het uitgedund peleton, zo'n 60 renners. De Waal Meurisse won de wedstrijd solo met 24 seconden voorsprong. De groepsprint werd gewonnen door Niels Reynvoet voor Zico Waeytens. Het verslag kun je hier lezen en de volledig uitslag kun je hier bekijken


22/03
Krantenartikels
Na Tim's eerste overwinning verschenen er verschillende artikels over hem in de kranten. Je kunt ze hier lezen.

22/03
Fotoreportage Knesselare
Er werden talrijke mooie fotos genomen van de wedstrijd in Knesselare door Filip Pintelon, waarvoor we hem hartelijk danken. Je kunt ze hier bekijken


20/03
Selecties
Tim werd door de club geselecteerd om deel te nemen aan Beker van Belgie wedstrijd op 25 maart in Rhisnes (Namur), een van de zwaardere niewelingenwedstrijden in Belgie. De beste ploegen, o.a. DCM Vorselaar, Balen, Avia, Isorex, Parike, Deerlijk, Davitamon-Lotto-VC Ardennen en een Waalse selectie zullen er zijn. Niet minder dan 15 van de 20 best geklasseerde nieuwelingen zullen er aantreden. Maar de selectie van Bodysol Lotto CT Menen mag natuurlijk gezien worden: Naast Tim treden aan : Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Andres Pieters, Moreno De Pauw en Jens Demonie. Tim nam vorig jaar eveneens deel in Rhisnes en eindigde er 20ste en 5de beste eerstejaars. Een koers die Tim dus ligt en met de moral van de overwinning van vorig weekend moet er een goed resultaat in zitten.

Het weekend daarop alweer een wedstrijd ver weg met de Nationale test tijdrit over 14 km in Neeroeteren, waarvoor Tim door de provincie werd geselecteerd. Tot nu toe reed Tim slechts 1 tijdrit bij de nieuwelingen, vorig jaar het provinciaal kampioenschap in Oudenaarde over 15 km. Hij eindigde er 6de op een 20tal seconden van Niels Reynvoet. Reynvoet zelf kon in het Nationaal kampioenschap in Wachtebeke later vorig jaar beslag leggen op een 5de plaats, op 8 seconden van Belgisch kampioen Guillaume van Keersbullick (toen ook nog 1ste jaars).


18/03
Eerste overwinning in Knesselare
Tim won vandaag solo met een voorsprong van 1 minuut op ploegmakker Jelle Vlaeminck en dubbelde wat nog overbleef van het peleton. Verslag en fotos


11/03
Tim 4de in Ursel
Tim werd vandaag 4de op 62 deelnemers in Ursel. Verslag en fotos bij Verslagen


7/03
Selectie voor Nationale test tijdrit Neeroeteren
Tim werd geselecteerd voor de nationale test tijdrit op 31 maart in Neeroeteren. Toen hij (laat) zijn kandidatuur indienden was er blijkbaar al een ruime selectie gemaakt. Gelukkig waren nog 2 plaatsjes extra vrijgehouden waarvan hij eentje opvult. Daardoor komt hij wel als 2de aan de start, dit om 12u41. Er zijn in totaal 55 deelnemers, uiteraard alle betere renners van Belgie. De afstand van de tijdrit bedraagt 14 km.


4/03
Tim 22ste in Herzele
Op 95 deelnemers werd Tim 22ste in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In een sprint met 5 ontsnapten won Niels Reynvoet voor Gijs Van Hoecke en Francesco Van Coppernolle. Meer ... en fotos in Verslagen.


25/02
Terug uit Lloret de Mar
De stage in Lloret de Mar zit erop. Na busreis van 15uur was iedereen terug in Menen. Op vrijdag werd nog een laatste duurtraining afgelegd en op zaterdag alleen ingepakt. Tim's teller stond op 560 km, dus zo'n 80 km per dag, meestal in een prachtig heuvelachtig parcours en onder een lentezonnetje. Toch ging Tim vandaag weeral de fiets op om wat los te rijden. Deze keer wel met regen. En ja hoor, hij bracht ook wat geschenkjes mee.


21/02
Lloret de Mar nieuws
Nog wat nieuws van Tim vandaag. Na de lange duurtraining van maandag werd er gisteren in de morgen een uurtje losgereden en 's middags 50 km afgelegd. Vandaag dan weer een lange duurtraining van 90 km op heuvelachtig parcours. Weer voelde Tim zich uitstekend liet hij weten. Hij verteert de toch lastige trainingen (30 km/u vandaag in de heuvels en dus in 3u binnen !) zonder enig probleem, dus een goede recuperatie. In elk geval voelt hij zich klaar voor de eerste Beker van Belgie wedstrijden in Berloz en Rhisnes en hoopt dan ook geselecteerd te worden. Verder belooft dit ook voor de meerdaagse rondjes die de ploeg op het programma staan heeft. Voor de rest is het vooral rusten in de zon aan het zwembad, maar zonder zwemmen ! Ook werd er al eens gewinkeld. De mannen van Oostende en de Lotto dames zitten in het zelfde hotel. Zowaar kwam Tim vandaag ook Aalternaar Jan Van Houtte in een van de afdalingen tegen. Hij verblijft er met DGR Vorselaar in de buurt. Hieronder een groepsfoto van de nieuwelingen voor het hotel. Tim "rechterhand" van de voorzitter. Wellicht volgt deze week nog meer nieuws en fotos op de site van de club.


20/02
Beker van Belgie
Ondertussen zijn 3 wedstrijden gereden, meetellend voor de Beker van Belgie. De club nam deel aan het Belgisch kampioenschap op de piste met Moreno De Pauw, Gijs Van Hoecke, Ruben Demarez, Jeffrey Herrebaut en Matthias Raymaekers en haalde er 28 clubpunten. Op de cycloswedstrijd in Eeklo werd deelgenomen door Jens Demonie, Glenn Coenen en Tim. Er werden 16 punten + 8 bonsupunten gehaald. Aan de 3de wedstrijd, de cyclocross in Oostmalle, werd niet deelgenomen vermits de ploeg reeds op stage was. Zodanig is het puntentotaal van Bodysol Lotto CT Menen momenteel 52 en prijken ze hiermee op dit moment op een 8st plaats. De rangschikking en punten kunt u via deze link bekijken.


19/02
Lloret de Mar nieuws
Wat nieuws van Tim uit Lloret de Mar vandaag. Op zaterdagnamiddag werd na het uitpakken van de fietsen door de nieuwelingen reeds anderhalf uur gereden. En dat in de regen ! Op zondag dan bewolkt maar toch wat beter weer en 's morgens een rit van 1.5 uur waarbij sprintjes werden getrokken. 's Middags dan op groot verzet bergop, wat krachttraining dus. Vandaag eindelijk de zon en de korte broek van de partij. Er stond deze morgen een pittige duurtraining van net geen 100 km op heuvelachtig parcours op het programma. Tim trok goed zijn plan, wat bevestigt dat hij conditioneel klaar is voor het zwaardere werk. Na wat wennen aan het klimmen reed hij telkens in de voorwacht naar boven. Na het middagmaal stond een deugddoende massage en rust op het programma. Verder verloopt de stage gesmeerd. De begeleiders zorgen ervoor dat de renners zich enkel dienen te concentreren op hun fiets en de trainingen. De sfeer is er opperbest .... Wellicht volgt meer nieuws en fotos op de site van de club.


15/02
Le Nouveau Velo est arrive
Vandaag kreeg Tim zijn clubfiets. Prachtige Scatto Black Hawk carbon kader met Ultegra 10 speed groep en normaal Mabic Asksium wielen. Niet kunnen laten en al eventjes ook zijn Zipp wielen erin geplaatst en zo ziet het er uit. Nu nog tubes erop en er kan gevlamd worden. Morgen eventjes losrijden ermee en dan in de camionette richting Lloret de Mar voor 8 dagen stage.


10/02
Tim 53ste op 94 in Cyclocross in Eeklo
Vandaag werd Tim in zijn allereerste cyclocross in Eeklo 53ste op 94 deelnemers. Lees meer bij verslagen 2007.


17/01
Stage in Lloret de Mar
Tim gaat mee met de nieuwelingen en junioren van Bodysol - Lotto - CT Menen tijdens het komende krokusverlof op stage naar Spanje, meer bepaald naar Lloret de Mar. Het vertrek is voorzien op vrijdagavond 16 februari rond 19.00 op de grote markt te Menen. Aankomst in Lloret de zaterdagmorgen in hotel Selvamar. De terugkeer wordt aangevat op zaterdag 24 februari om de zondagmorgen in Menen aan te komen. (www.hotelselvamar.com).


13/01
Belgische Kampioenschappen
Het Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen gaat dit jaar door op 29 Juli in Beveren bij Roeselare. Het Belgisch kampioenschap tijdrijden gaat door op 15 augustus in Maldegem. Verder is er een BVB tijdrit ingelast op woensdag 22 augustus (plaats nog onbekend) en is de BVB wedstrijd te Geraardsbergen vervangen door een wedstrijd op 26 augustus in Sint Lievens Houtem.