Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

1ste jaars Junior, Seizoen 20085/11
Overzicht seizoen 2008
Allereerst een hartelijk dank aan de talrijke supporters! Ook is is het bijzonder prettig vast te stellen dat steeds meer lezers onze site bezoeken. We zullen dan ook ons best doen om volgende seizoen en ook deze winter jullie zo snel en veel mogelijk op de hoogte te houden van het reilen en zeilen bij de "Speykes".

Het wielerseizoen 2008 is er als 1ste jaars vooral een van leren geweest, maar Tim's strijdershart heeft voor tarlijke mooie momenten gezorgd. Bovendien mochten ook de uitslagen er zijn. Vooral in het voorjaar onder de stimulerende begeleiding van ploegleider David Remmerie kwam Tim sterk voor de dag. Het resulteerde o.a. in een onvergetelijke 3de plaats in het Provinciaal kampioenschap in Woubrechtegem waar Tim gans dag in d aanval was en zowaar in de running was voor de overwinning. Dat was hij ook kort voordien in de Beker van Belgie wedsrijd Wortegem Koerse waar hij mooi 6de werd. In het Belgisch kampioenschap reed hij voor zijn doen een afwachtende wedstrijd maar was in de finale bij de pinken, wat hem een mooie 9de plaats opleverde. Jammer genoeg verging nadien alle standvastigheid in de ploeg. Een aantal wedstrijden werd zelfs zonder ploegleider afgehaspeld. Velen hadden er mede hierdoor geen zin meer in en voor een fantastische wedstrijd als Liege La Gleize konden behalve Tim, Niels Massie en Rob Polus nauwelijks kandidaten gevonden worden. Het kwam uiteraard ook Tim niet ten goede. Hij kon aan zijn regelmaat, o.a. ge-illustreerd door op een bepaald moment 15de plaats in de Beker van Belgie en 5de beste jongere, ook geen mooi einde breien vermits niet meer werd deelgenomen aan Angreau-Honelles. Hij zakte daardoor weg naar een toch nog verdienstelijke 28ste plek.

In elk geval bewees Tim de overstap van nieuwelingen moeiteloos gemaakt te hebben. Hij zal evenals vorige jaren proberen deze winter een brede basis te leggen onder begeleiding van Piet Van Bastelaere. Hij is er van overtuigd dat de uitmuntende begeleiding van Piet en de ideale omkadering en programma die voor handen zijn bij zijn nieuwe ploeg "Balen Bicycle Club" hem toe zullen laten volgend jaar opnieuw een stukje beter te kunnen doen. Als 2de jaars hopen we dat dit ook tot enkele mooie resultaten, misschien overwinningen mag leiden, maar vooral hopen we dat hij hem zoals dit en vorige jaren weer in de kijker kan fietsen en de fietsmicrobe hem blijft overmeesteren.

Hieronder een selectie van de mooiste momenten van vorige seizoen.

Kuurne : 1ste grote afspraak voor de juniors van het seizoen: 1ste renner over de wedstrijdradio, in de aanval na een 10-tal km: nummer negenenvijftig, numero cinquant neuf : Tim Vanspeybroeck !

Kattekoers in Ieper: Tim gaat vroeg in de wedstrijd mee in de aanval op de Kemmel met 11 renners, maar komt na een val in de afdaling bij de achtervolgers terecht. In de plaatselijk ronden kan hij met 4 anderen de sprong maken naar de kop. Met scheef stuur en op de gladde klinkers durft hij niet meesprinten en finisht 15de.

Ster van Zuid-Limburg: Tim gaat in de 1st rit halfweg koers met 10 renners ten aanval. In hels weer houdt de Australier David stand. Verkleumd door de koude wordt de rest 1 voor 1 door een aantal aanvallers uit het peleton in de laatse 10 km nog overspoeld: 17de plaats.

Geluveld: Tim rijdt met Ronde Van Vlaanderen winnaar Thomas Debrabandere tientallen km in de tegenaanval op een 5-tal. Ze naderen op 50m maar kraken: 7de plaats.

Wortgem Koerse: Tim gaat in de 1ste van 16 ronden al met 8 renners in de aanval. Na een hergroepering is hij weer paraat in een volgende aanval van 16 renners. Op Nokereberg valt hij aan: Belgisch kampioen Arthur Vanoverberghe, Lietaer en later ook Savo en een Litouwer kunnen aansluiten. Later spartelt hij met Arthur tegen als Eliot Lietaer demareert, maar komt uiteindlijk niet verder dan een 6de plaats.

Woubrechtegem, Provinciaal kampioenschap junioren: Tim gaat met 8 renners na 20 km in de tegenaanval op Matthias Vermeire en Robin Laureyns. Ze blijven tot km 110 voorop. Op 20 km van de finish aarzelt hij even maar rijdt dan alleen naar een ontsnapt 3-tal: Op de laatste helling probeert hij zijn metgezellen af te schudden. Beatse en Bossaer buigen maar alleen Verhamme breekt. Tim wordt 3de en beste jongere.

Bassevelde PK tijdrijden: Een kolfje naar de hand. Tim moet alleen de duimen leggen voor een beresterke Van Hoecke, die de week erna Vice Wereldkampioen op de piste wordt.

Denderhoutem, Regionale wedstrijd van toch 115 km op een selectief parcours met 98 renners : Tim valt al in de 2de van 14 ronden aan met Jimmy Seghers. Slechts een 15-tal renners zien ze nog terug. 7de plaats.

Ledegem–Kemmel–Ledegem: Half uur koers, Tim gaat met Wesley Kreder, Jan Van Houtte, Durant en Ghilbert in de aanval, ze houden het 2 uur vol tot diep in de finale, wannneer een jagend peleton ze terug grijpt.

Geraardsbergen: Tim begint voorin aan “De Muur”, maar staat snel met een gebroken versnelling te voet. Hij loopt terug en krijgt zijn reservefiets van de wagen. Hij begint nu als laatste aan de muur en kan aansluiten na een lange achtervolging. Op 10 km van de finish gaat hij in de tegenaanval op een groepje en eindigt nog 26ste.

1ste rit in Liege – La Gleize: Al na 10 km valt Tim aan met Belgisch beste klimmer Steve Bekaert en de Nederlander Geffen. Iets verder sluiten 4 renners aan, waaronder 2 echte toprenners: De Deen Lisson en de Nederlander Kelderman. Op de voorlaatse beklimming, 15km van de finish, moet Tim passen. Hij wordt bijgehaald door het peleton. Tim won wel de “Rodania Rus” (horloge) en mag als enige Belg op het podium.


5/10
Niet gestart in Knesselare
Tim werd voeld in de loop van zaterdag wat keelpijn, werd tegen de avond lichtjes ziek en kreeg in de loop van zondagmorgen koorts, zodat er niets anders op zat dan forfait te geven voor deze laatste wedstrijd van het seizoen. Jammer, want in thuishvaen Knesselare waar hij vorig jaar nog won, wou hij nog eens alles geven.


27/09
Net niet in Meigem
Tim ging samen met nog een renner op een 12 km van de finish in de tegenaanval op de ontsnapte Godderis en Van der Lijcke en met nog 2 ronden of 8 km te rijden sloten ze voorin aan. Bij het ingaan van de laatste ronde, kwam het peleton op 11 seconden en probeerde Tim op de kasseien alleen door te zetten. Op 1.5 km van de finish kwam onder impuls van Isorex echter alles, zo'n 80 renners, samen en eindigde hij in de staart van de groep.


23/09
2009 bij Balen BC
Op 10 Augustus brachten we reeds CT Menen op de hoogte dat Tim en Sam volgend seizoen voor een andere club zouden kiezen. We wensen (ook langs deze weg) de ploegleiders van zowel nieuwelingen als junioren te bedanken voor hun vertrouwen de voorbije 2 jaar. Evenzeer gaat onze dank uit naar de medewerkers die steeds hun beste beentje hebben voorgezet voor de jongens. Bij het ingaan van de laatste weken van het huidige wielerseizoen willen we nu ook onze lezers en supporters laten weten dat Tim en Sam beslist hebben om volgend jaar voor Balen BC uit te komen. Dat je het als renner zelf moet bewijzen staat als een paal boven water maar de club kan een belangrijk hulpmiddel zijn. Het hoeft hierbij geen betoog dat Balen BC tot de absolute top van Belgie behoort in zijn categorie. Balen BC is een gevestigde waarde voor de jeugdcategorieen met een sterk nationaal en vooral internationaal programma, prima begeleiding en materiele ondersteuning, en doorgroeimogelijkheden naar de beloftenploeg PWS-Eijssen. Voor meer informatie kun je terecht op de site van de ploeg.


21/09
38ste in 2de rit in Koksijde
Na een ontgoochelende tijdrit 's morgens reed Tim een goede wedstrijd in de namiddag. Hij reed veelal voorin maar was toch niet mee toen een groepje van 20 er een 30km voor de finish vandoor ging. De Fransman Adrien Petit won de sprint. Tim ging midden een achtervolgend groepje van 31 renners als 38ste over de lijn en werd uiteindelijk 49ste in het eindklassement. Winnaar werd Joanathan Breyne. Al bij al, na de onverwachte en pas donderdagavond vernomen selectie en nadat Tim een gehele op "overlevingskamp" was met school in Durbuy een bevredigend resultaat in sterk internationaal gezelfschap. Vooral ook ervaring opgedaan voor volgend jaar. Verslag, fotos van dag 2 en volledige uitslagen.


20/09
20ste in 1ste rit in Handzame
In een snelle wedstrijd met 184 deelnemers kond toch een groepje van 8 renners 24 seconden voorop blijven. Alphonse Vermote won de sprint voor Jonathan Breyne en Van Immerseel. Ook Nicholas Vereecken en een tweede renner konden nog een lichte voorsprong nemen. Tim sprintte zich dan 10de van het gehele peleton en werd dus 20ste. Morgen vertrekt hij om 11u19min aan det ijdrit van 6 km in Wulpen.


18/09
Keizer der Junioren
Tim werd geselecteerd voor de internationale 2-daagse Keizer der Junioren dit weekend in Koksijde. Andere deelnemers voor de ploeg zijn Jens Demonie, Niels Massie, Thomas Honorez, Stijn Van Halle en Jasper Sels.Alle informatie te vinden op de betreffende site. Naast 19 Belgische staan er ook 13 buitenlandse ploegen aan de start, in totaal niet minder dan192 deelnemers dus. Zaterdag staat om 14u45 in Handzame de 1ste rit op het programma. Zondagmorgen is er een korte tijdrit over 6 km en om 15u de finale in Koksijde: 11 ronden waarin telkens de Hoge Blekker.


14/09
14de in Mesen
Tim had vandaag geen al te beste benen. In een lastige wedstrijd met slechts 38 deelnemers maar een zeer sterk deelnemersveld werd hij 14de. Verslag en volledige uitslag13/09
Sprintpremie in Oudegem
Op een weinig selectief en gevaarlijk glad parcours kon geen enkele van de 66 deelnemers gedurende de 96km een echt "gat slaan" (denk even aan het reclamespotje :-).) Tim reed het meest gedeelte van de wedstrijd goed voorin en sprintte enkele keer mee voor het sprintklassement dat hij verbazen won. Toen in de laatste ronde ploegmaat Niels Massie in de aanval trok poogde Tim zijn vlucht te beschermen maar Michael Savo beende Niels nog bij en won. Luttele seconden later sprintte het peleton. Tim werd 25ste. Verslag en volledige uitslag


12/09
Weekend zonder interclub
Het clubbestuur heeft onverwachts besloten om niet deel te nemen aan de interclubwedstrijden zaterdag in Diegem (Curitas Classic) en zondag in Zemst-Laar (Vlaams Brabant Classic). Tim zal zaterdag in Oudegem bij Dendermonde rijden. Jammer genoeg geen westrijd dichtbij op de kalener. Wanneer hij zich goed gerecupeerd voelt zal hij ook zondag rijden in Mesen voorbij Ieper, waar waarschijnlijk het zelfde (lastige) parcours van het West-Vlaamse kampioenschap onder de wielen wordt geschoven.


7/09
12de in Momignies BVB
Tim kon dit weekend weer aanknopen met een goede prestatie. Jammer genoeg miste hij de juist vlucht van 10. Ook in het eerstvolgend groepje van 12 was hij niet te vinden. Samen met de leider in de BVB, Sander Helven en een 6-tal renners kon hij echter de sprong maken naar deze 12. De leiders reden toen met 30 seconden voorsprong met nog zo'n 35 km te gaan. Tim ging door een kreeg 3 renners mee, Frederik Vandewiele, Joachim Durant en Tom Dernies. De 2 eersten moesten de rol lossen. Tim en Dernies kwamen tot 10 seconden van de kopgroep maar kwamen net te kort. Michael Derille won de wedstrijd vor Roy Jans. Tim werd eerste jongere in deze wedstrijd en komt met 45 punten op een 15de stek in de voorlopige stand Beker van Belgie. Na pistiers Jelle Manaerts en Moreno De Pauw en verder Kevin De Jonghe en Joren Segers is hij 5de jongere. Verslag, volledige uitslag en stand Beker van Belgie


1/09
Uit wedstrijd in Remouchamps BVB
Oorspronkelijk leek het goed te vlotten en tot zo'n 50 km voor de finish reed Tim vlot mee voorin. Toen hij echter op 1 van de 7 hellingen probeerde te reageren op een tegenaanval (er waren 6 renners ontsnapt) van Dries Beatse vergallopeerde hij zich en stond eventje geparkeerd. Gevolg was dat hij in een groepje van zo'n 25 renners op een achterstand van net iets meer dan 3 minuten van de leiders Remouchamps binnenreed. Het groepje moest spijtig genoeg stoppen en mocht de laatste 8 km met de beklimming van de Redoute niet meer voor zich nemen. Jammer maar Tim mocht wel vaststellen dat de conditie lijkt terug te keren, zodat hij volgende weekwel een rol van betekenis zou moeten kunnen spelen in de BVB wedstrijd in Mommignies. Nog meegeven dat slechts 47 renners wel de wedstrijd mochten uitrijden. De Nederlander Mats Boeve, voor volgend jaar al terecht bij het Rabobank beloften team, won de wedstrijd. Volledige uitslag


28/08
Wedstrijden in Maria-Aalter
Na een deugddoende vakantie zonder fiets waren de 2 wedstrijd in Maria-Aalter op zondag 24 en woensdag 27 augustus niet geschikt voor Tim om zich langs zijn beste zijde aan het thuispubliek te tonen, maar eerder bedoeld als voorbereiding op de heel zware beker van Belgie wedstrijd volgende zondag in Remouchamps. Voor en na de wedstrijden legde hij telkens extra kilometers af. Op zondag kwamen er nauwelijks 26 renners opdagen. Tim hield zich hoofdzakelijk kalm in het groepje en eindigde als 16de. Op woensdag, met 55 deelnemers, wilde hij al eens de benen testen en trok hij enkele keren flink door. Uiteindelijk kwam een ontsnapping met 6 tot stand waarin behalve Tim, ook Van Coppernolle, Poelman, Neudt, Christophe Willems en de Nederlander Nieuwdorp. In de finale ronde kwam Tim nog te kort en fisnishte als 6de. De Nederlander Nieuwdorp won met lichte voorsprong op Van Coppernolle en Poelman. Iets verder volgden Willems, Neudt en Tim


13/08
Pech in Dadizele
Het werd 1 van die pechdagen in Dadizele. Eerst was er zadelbreuk. Tim kon verder op de fiets van Bian (Van Goethem). Na een 2de fietswissel was het achtervolgen want ondetussen waren 2 groepjes gaan vliegen. Toen Tim uiteindelijk na 2/3 koers ten val kwam was de wedstrijd over voor hem. Gelukkig heeft hij alleen schaafwonden. De wedstrijd werd solo gewonnen door Louis Verhelst.


10/08
3de in Kruishoutem
Met 99 renners opnieuw een ruim deelnemersveld in Kruishoutem. Tim miste net als gisteren oosrpronkelijk opnieuw de juiste ontsnapping, maar kon mede dankzij de hulp van zijn ploegmakker Henri Stewart met enkele renners aansluiten. In de laatste 5 km probeerde hij meermaals te onstnappen uit het groepje van 17 waarvan hij deelmaakte, maar het was Louis Verhelst die hem kwam halen. Verhelst won de sprint voor Jori Van Steenbergen. Tim eindigde verdienstelijk derde na een goede wedstrijd.

Uitgebreid verslag en volledige uitslag.


9/08
8ste in Vinkt
Meer dan 100 Deelnemers in Vinkt voor niet minder dan 21 ronden en 95 km koers. Tim was niet bij de pinken toen een groep van een 10-tal renners het hazepad koos. Hij ging in de tegenaanval en kreeg verschillende keer renners mee, maar sommigen moesten de rol lossen. Hij raapte wel nog gelosten uit de voorwacht op maar de eerste 4 bleven voorop. Ploegmaat Maik Wensink won mooi ! Tim eindigde in het 2de groepje als 8ste.

Uitgebreid verslag en volledige uitslag.


3/08
Liege - La Gleize zit erop
TimDe eerste dag verliep schitterend. Tim was meer dan 60 km in de aanval en mocht als samen met de Deense winnaar en de beste jongere, de Nederlander Wilco Kelderman mee op het podium. Met zijn drieen had de ploeg op de 2de dag een onmogelijke taak in de ploegentijdrit. Ze verloren 1min35 op de winnaars, de nationale ploeg van Denemarken. 's middags reed Tim zuinig. Hij werd niettemin verdienstelijk 30ste en verloor op slechts een 15-tal renners een 50-tal seconden. Hij leek hiermee gerecupereerd van de inspanningen van dag 1. Op dag-3, wanneer de loodzware koninginnerit in La Gleize op het programma stond, voelde hij zich als 's morgens niet goed. Dit slecht voorgevoel kwam ook uit. Hij moest na half wedstrijd de rol lossen en gaf op 12 km van de finish op.
Uitgebreid verslag, fotos en volledige uitslag.


1/08
Liege - La Gleize
Tim start vandaag in deze zware internationale 3-daagse. Naast 8 Vlaamse en 6 Waalse ploegen nemen o.a. ook 5 Nederlands, 2 Franse en een Deense ploeg deel. Na de openingsetappe van vandaag staat morgen ook een ploegentijdrit op het programma. Zondag is er rond La Gleize de koninginnerit met tarlijke beklimminge, waaronder de Rosier. Deelnemers, parcours en tijdroosters.


27/07
16de in DE RONDE
Tim reed de gehele wedstrijd voorin en was tijdens de 2 lokale ronden nog enkele keren in de aanval. Van een select kopgroepje van 26 konden enkel nog Thomas Debrabandere, Thomas Opdebeeck, Dries Beatse, Christophe Willems en Gert Jan Lauwereis in de laatste ronde luttele seconden nemen. Tim finishte mooi als 16de en 3de beste jongere. De Brabandere won solo. Bodysol kaapte bijna het ploegenklassement weg met Jens Demonie als 13de en Niels Massie als 8ste, maar moest nipt de duimen leggen voor een Engels team dat ook 3 renners meehad in het zelfde groepje. Uitgebreid verslag en volledige uitslag.


22/07
Zottegem aanloop naar DE RONDE
Tim reed uitstekend in de Trofee der Vlaamse Ardennen (156 renners aan de start). Na 20 km ging hij mee in de aanval met o.a. Dries Beatse, maar het groepje groeide langzaam aan en werd ten slotte weer bijgebeend. In de 2 grote rondes kwam hij in totaal 3 van de 6 keer als 2de boven op de hellingen waar de bergprijs te verdelen was, en werd zo 4de in het bergklassement. Op een kleine 20 km ging hij in de tegenaanval op een groepje dat achtervolgde op de beste man in de wedstrijd: Dries Beatse. Hij kon ook aansluiten, maar alles viel toen stil. Bij het ingaan van de laatste ronde was er dan ook een hergroepering (alleen de nrs.1 Van Bilsen, 2 Beatse en 3 Sprengers bleven voorop) en gingen anderen direct in de tegenaanval. Tim moest dan passen en kwam ten slotte achteraan in wat nog overschoot van het peleton als 82ste over de meet. Uitgebreid verslag, volledige uitslag en fotos

Volgende wedstrijd is komende zondag de Ronde Van Vlaanderen. Niet minder dan 34 ploegen elk met 6 renners komen aan de start. Het hoeft geen uitleg dat alle betere Belgische renners + een aantal goede buitenlanders aan de start verschijnen om 13u45 te Herzele. Balen, Avia en DGR Vorselaar zetten hun sterktste teams in. Voor Bodysol rijden samen met Tim ook Brian Van Goethem, Kenny Van Canneghem, Niels Massie en Jens Demonie. De 6de renner dient nog aangeduid te worden. Na een grote ronde van 100 km met o.a. Nieuwe Kwaremont, Taaienberg, Eikenberg, de kasseien van de Haaghoek, Leberg en Valkenberg, volgen nog 2 lokale ronden van 10 km rond Herzele.

Alle informatie betreffend het parcours en de deelnemers.


21/07
Trofee Vlaamse Ardennen
Vandaag staat de Trofee der Vlaamse Ardennen op het programma, een international 1.1 UCI wedstrijdd met start (om 14u) en aankomst (verwacht kort na 17u) in Bevegem bij Zottegem. Eerst staan 2 ronden van 40 km op het programma, waarbij men richting Zwalm rijdt, dan door Rozebeke passeert en er via Michelbeke terugkeert. Rozebeke vormt dus ideaal punt voor de toeschouwers. Men rijdt er dan richting Langendries, een pittige beklimming. Bij het binnekomen van Zottegem wordt ook Grotenberge aangedaan. Een beklimming die bovendien ook nog 4x in de lokale ronden van 10km dient genomen te worden. Met een totaal van 123 km en dus talrijke klimmetjes belooft het dan ook een lastige en mooie wedstrijd te worden. We duimen voor Tim en zijn Bodysol ploegmaten Brian Van Goethem, Kenny Van Canneghem, Niels Massie, Jens Demonie en Michael Claes. Jammer dat Maik Wensink, na zijn knappe 5de plaats in Ledege-Kemmel-Ledegem van vorig weekend er niet bij is.


21/07
22ste in Dentergem
Tim miste de juiste vlucht van 15, ging dan met een 10-tal renners in de tegenaanval maar toen men de aansluiting leek te bewerkstelligen moest hij bijna 2 ronden verder op een leegloper en uiteindelijk een wielwissel uitvoeren. Hij kreeg weer aansluiting, met hulp van Francesco Van Coppernolle, bij het groepje maar meer dan een 22ste plaats zat er niet meer in. Het 109 koppig deelnemersveld werd volledig uit elkaar gereden. Alleen het kopgroepje mocht de volledig wedstrijd uitrijden. Kenny Vandenheede won


14/07
Ledegem : 70 km in de aanval
Tim ging reeds voor de heuvelzone in de aanval en hield het samen met Wesley Kreder, de Fransman Gilbert, nog winnaar van Gent-Menen, Aalternaar Jan Vanhoutte en Joachim Durant vol tot 20 km voor de finish. Hij hield er de 2de plaats in de bergprijs aan over maar hald onvoldoende energie over om nog eens mee te gaan met de finale vlucht van 23 waarvan Simon Verhamme de sprint won. Uitgebreid verslag, volledige uitslag en fotos


12/07
23ste in Gent-Menen
Tim kon samen met de Fransman en latere winnaar Gilbert aansluiten bij een groep van een 30-tal renners aansluiten die na zo'n anderhalf uur koers wegreden. In de lokale ronden konden De Troyer en Gilbert ontsnappen. Drie andere renners, Kevin Callens, Luis Verhelst en Thomas de Brabandere bleven ook nog voorop. Tim probeerde eveneens nog te ontsnappen maar moest vrede nemen met de 23ste plaats in de achtervolgende groep. Verslag volgt nog. De volledige uitslag


8/07
2 klassiekers dit WE
Volgend weekend staan 2 klassiekers op het programma . Vrijdag wordt de 89ste Gent-Menen verreden. Het startschot wordt om 14u5 in Deinze gegeven. Om 16u30 wroden de renners in Menen verwacht. Na 5 lokale ronden van 6 km en een totaal van 130 km heeft de aankomst plaats in de Generaal Lemanstraat omstreeks 17u10. Het volledig parcours, tijdschema en deelnemers te vinden via deze link.

Zondag is er de loodzware Ledegem-Kemmel-Ledegem met start om 14u en weeral goed voor 130 km. Het is de 5de wedstrijd die meetelt voor de Beker van Belgie competitie. Eerst wordt weer een grote ronde gereden van 100km waarna vanaf 16u30 4 lokale ronden van 7.5km rond Lededem volgen. In de grote ronde staat o.a. 2x de Monteberg (15u11 en 15u26) en de Kemmelberg (15u29) op het programma. Dit zijn de 190 deelnemers. Alle parcoursinfo via deze link.


5/07
5de in Iddergem
Voor de eerste wedstrijd van deze 2-daagse kwamen slechts 33 opdagen. Jelle Mannaerts was de meest opvallende naam. Op het bochtige parcours maakte de aanhoudende regen het gevaarlijk glad. Eerst Galens, dan Mannaerts en ten slotte ook Tim maakte kennis met het asfvalt. De 2 eersten dienden af te haken maar Tim kon weer aansluiten bij de groep. De gehele wedstrijd werd hij geviseerd en zo kon hij pas op 2 ronden van de finish het hazepad kiezen. Toen waren er wel al 3 andere renners vandoor. Uitgebreid verslag en volledige uitslag .Wegens te veel last door de val start Tim NIET in de 2de rit.


3/07
2de keer op het PK podium
Na zijn 3de plaats op het PK op de weg in Woubrechtegem mocht Tim opnieuw het podium op als 2de eerstejaars junior van het PK tijdrijden, dit na een ongenaakbare Gijs Van Hoecke. De volledige uitslag en Fotos.


29/06
PK Tijdrijden in Bassevelde
Woensdag heeft met start en aankomst in Landsdijk wordt woensdag rond Bassevelde het PK tijdrijden gereden. Vorig jaar werd Tim 6de en dit jaar probeert hij beter te doen. Gijs Van Hoecke is in elk geval de superfavoriet bij de 1ste jaars. Andere belangrijke kandidaten voor een podium zijn eveneens ex-ploegmakkers Glenn De Ridder en Andres Pieters en Niels Reynvoet. Parcours en andere info via deze link. Tim start om 15u37 na Andres Pieters en met nog Alexander De Roose, Gijs Van Hoecke en Niels Reynvoet na hem. We hopen op talrijke supporters langd het parcours om hem vooruit te stuwen. Alle andere starttijden.


28/06
7de op 114 in Denderhoutem
Tim kreeg gisteren te horen dat hij een A-attest haalde en dusvolgend jaar zijn laatste jaar Industriele Wetenshappen kan aanvatte. Met een zorgeloze zomer in het verschiet gooide hij er zoals gewoonlijk de beuk al in na 10 van de 98 km. Eerst reed hij samen met Jimmy Segers. Na een 40 km kwamen met Guillaume Van Keirsbulck en Kevin De Jonghe twee "toppers" aansluiten en met een minuut voorsprong halverwege koers dacht iedereen dat het tussen die 4 ging gaan. Maar de samenwerking liep niet zo vlot en nog een 15-tal renners kon aansluiten. In de finale reed Kevin de Jonghe weg met een ploegmaat en won. Tim had nog voldoende reserves om naar een 7de plaats te rijden net na Van Keirsbulck, ook al 1 van de vroeg aanvallers. Later een uitgebreid verslag. Alvast de uitslag en fotos.


27/06
6de in Grammene
Tim had geen zin om op zijn eentje te trainen. Dus reed hij naar Grammene, haalde een nummer en zou zonder een trap te veel geven de wedstrijd afwerken en terug naar huis rijden. Behalve de laatste 5 km deed hij dit ook, maar eindigde toch mooi 6de. Verslag en volledige uitslag. Zelfs na 2 weken examen blijkt de conditie veelbelovend voor de komende weken.


12/06
Krantenartikels
In afwachting van de 2de helft van het seizoen een overzichtje van de krantenartikels die verschenen.


7/06
19de in Bonheiden  Rijmenam BVB
Tim miste de beslissende vlucht van 12 halfweg koers. Toen 4 andere renners, waaronder Wippert en Vandenheede, nog de sprong maakten vanuit het peleton had hij net zadelbreuk. De Bodysol boys probeerden nog het peleton op sleeptouw te nemen maar kregen nauwelijks hulp. Tim probeerde dan toch met nog zo'n 10km voor de boeg de sprong te maken met Vandewiele, De Jonghe en Helven maar strandde op 20 seconden Vooraan werd de sprint gewonnen door Joren Segers die het zuinigst met zijn krachten had omgesprongen en Wouter Wippert, beste man in de wedstrijd, klopte. Meer dan een 19de plaats zat er voor Tim niet meer in. Hij voelde zich opperbest, maar dit biljartvlakke parcours was onder windstille omstandigheden onvoldoende selectief. De volledig uitslag en tussenstand Beker van Belgie evenals fotos.Tim staat als 1ste jaars op de19de plaats tussen mooie namen. Later een uitgebreider verslag met fotos.


1/06
9de op BK in Temse
Tim zette vandaag alles op de laatste 15km en ging samen met o.a. ploegmakker Van Canneghem bij het ingaan van de laatste rond in reactie op een uitval van Paquet. Er werd eerste een groepje gevormd van 10 renners en daarna sloten nog een 9-tal renners aan. Van Overberghe reed meesterlijk weg en won verdiend met 8 seconden voorsprong op Herrebaut die net het sprintend groepje voorafging. Waeytens werd 3de. Tim sprintte zich 7de en dus 9de in de einduitslag.

Verslag, uitslag en enkele fotos


28/05
Alle info BK in Temse
Volgende zondag wordt met 200 geselecteerde junioren het BK gereden te Temse. Op het biljartvlakke parcours zijn Tim's verwachtingen niet al te groot. Tenzij slecht weer, veel wind, de afstand (130 km verdeeld over 8 ronden), en de renners zelf het toch onverwacht lastig zouden maken.

Alle info zoals deelnemers, parcours en bereikbaarheid hier te vinden


24/05
10de in Adegem na lekke band
Net toen Tim aansluiting kreeg met acht eerder ontsnapte renners kreeg hij een lekke band. Hierdoor verloor hij te veel tijd zodat verder achtervolgen weining zin had. Op 2 ronden van de finish werd hij dan ook uit wedstrijd genomen.

Verslag en uitslag


18/05
Brons op PK Oost-Vlaanderen
Tim verraste zelfs zijn zijn dichtste entourage vandaag. Een zelfmoordpoging werd gedacht toen hij in de 1ste ronde al in reactie ging op 2 vluchters, Robin Laureyns en Matthias Vermeire : er was nog 120 km te rijden ! Eerst met 12, daarna nog met 8, namen ze een minuut op het peleton. Samen met Dries Beatse en Gatien Bossaer hield hij vol en stak in de laatste ronde zelfs een hand uit naar de overwinning door te demareren van deze 2 metgezellen en Simon Verhamme, die voorin was komen aansluiten. Verhamme loste de rol maar Beatse en Bossaer kwamen terug. Bossaer werd de nieuwe provinciaal kampioen voor Beatse. Naast beide 2de jaars mocht Tim mee het podium op als 3de ! Weldra uitgebreider verslag en meer fotos.

Een uitgebreid verslag, fotos en uitslag


12/05
Ster Vlaamse Ardennen dag 3
Behalve voor Frederik Backaert die de rit won met 7 seconden voorsprong op het peleton was de 3de rit een maat voor niets. Tim sprintte niet mee en werd 58ste. Hij blijft 11de in de einduitslag en Hannes Depraetere behield de gele trui. Een uitgebreid verslag, fotos en alle uitslagen en standen.


11/05
Ster Vlaamse Ardennen dag 2
's Morgens reed de ploeg een goede tijdrit maar dit was onvoldoende om Deerlijk Gaverzicht met tijdritspecialisten Vermote en Helven te bedreigen. Bodysol legde de 7.9km af in precies 12 minuten en eindigde 6de op 21 seconden van de winnaars uit Deerlijk. Hiermee kwam Tim 12de te staan in het algemeen klassement. Hannes Depraetere kwam aan de leiding.

's Middags stond er een relatieve korte rit op een bochtig maar niet al te selectief parcours op het programma. Er reden van in het begin 9 man weg met daarin ploegmaat Buyse. Halverwege koers kwam Tim en ploegmaat Massie met een groepje aansluiten, en pakte na de 5de ronde zelfs 2sec. bonificatie, maar het peleton zat hen op de hielen en het was alleen Kevin De Jonghe die volhield en alleen toekwam. Tim zat wat vast door een valpartij toen 2 andere groepjes nog konden wegrijden in de 7de ronde, maar kon toch nog voor het peleton finishen in een 3de groepje, uiteindelijk als 28ste. In de voorlopig stand staat Tim 11de op 48sec van leider Depraetere. Kevind De Jonghe (3de op 8sec.), Robin De Cnoddere (5de op 20 sec.) en Gijs Van Hoecke (10de op 45 sec.) zijn de jongeren voor hem.


10/05
9de en witte trui (?) Ster Vlaamse Ardennen
Tim tekende present in de eerste noemenswaardige aanval na zo'n 40 km wedstrijd en reed in totaal meer dan 70km in de aanval. Bij de elf waren het vooral Christophe Willems en Jeroen Desmet die een goede indruk wekten. Durant en De Praetere waren de andere (niet onverwachte) eerste jaars die ook present tekenden. Er werd goed samengewerkt maar met nog iets meer dan een ronde te rijden (zo'n 15 km) konden toch nog 15 renners aansluiten. Het werd een sprint, dus met 26 renners, gewonnen door Wouter Wippert en waarin Tim 9de en eerste jongere eindigde. De witte trui ging echter naar Depraetere die 1 seconde extra bonificatieseconde onderweg had verdiend. In de voorlopig stand staat Tim als 7de op 9sec. en De Praetere als 6de op 8sec. Zondagmorgen wordt in de ploegentijdrit voor de witte trui gestreden tegen o.a. de sterke teams van Deerlijk Gaverzicht (met de Praetere), Balen (met De Cnodder) en Labiekes (met Van Hoecke) . Het team zal er in elk geval volledig voor gaan, Tim voorop !


9/05
Ster Vlaamse Ardennen
Het belooft met de driedaagse "Ster der Vlaamse Ardennen", waarin 30 ploegen en 150 deelnemers( Tim normaal met nr. 125) aan de start komen, weeral een mooi wielerweekend voor de juniors te worden. In de rit van zaterdag te Michelbeke (start 14u30) moet elke ronde de Berendries bedwongen worden, gekend trainigsterrein voor Tim. Op zondagmorgen staat er vanaf 10u een ploegentijdrit over 8.9km op het programma en 's middags (15u) een 2de wegrit. De finalerit op maandag in Opbrakel (start 14u30) loopt over La Houppe, ook al goed bekend voor Tim. Een vrij selectief parcours dus waar Tim zich hoopt te kunnen tonen van zijn beste zijde en een vervolg zal proberen breien aan zijn goede prestaties van de afgelopen weken. Naast ritzeges kunnen er truien verdiend worden voor het algemeen klassement, punten, bergprijs en beste jongere.
Deelnemers en parcours

Ook al op maandag, staat in Oosterzele om 13u30 het PK op het programma voor Sam. Hopelijk mag in tegenstelling tot vorige 2 jaar en vorig weekend het geluk voor 1 keer langs zijn kant zijn.


3/05
6de in Wortegem Koerse (BVB 3)
Toen ploegmaat Jens Demonie aanviel en toen ook Lietaer en Vanoverberghe meegingen wist Tim genoeg en schoof mee in een onstnapping van 16. Bij het in gaan van de laastste ronde werd deze groep herleidt tot 10 en bij de laatste beklimming van Nokereberg trok Tim door. Enkel de kleppers Lietaer,Vanoverberghe en Helsen konden met nog 2 andere renners in hun spoor het gat dichten. Daarna probeerde Helsen maar het was uiteindelijk Lietaer die nog wegraakte. Tim eindigde als 5de en laatste van het achtervolgend groepje.

Een uitgebreid verslag, fotos en de volledige uitslag


1/05
24ste in Geraardsbergen na weeral pech
Tim begon bij de eerste 10 renners van het peleton aan de Muur maar kwam in het eerste gedeelte samen met Guillaume Van Keirsbulck ten val. Guillaume kon verder maar Tim stond te voet met een gebroken pat. Hij liep dan maar een paar honderd meter terug tot aan de voet waar de Bodysolwagen nog net niet gepasseerd was zodat hij verder kon op zijn reservefiets. Na een lange achtervolging kon hij op Onkerzeleberg aanpikken bij het peleton. In de 1ste van de 3 lokale ronden werd dan een kopgroepje van 13 gevormd. Tim hield zich rustig. Net voor het ingaan van de laatste ronde reed hij dan weg en kon aanpikken bij een 2de groepje van 10 dat nog net voor het spurtend peleton binnenreed. Tim als laatste hiervan en dus 24ste. Sean De Bie won solo voor nog een andere 1ste jaars, Guillaume Van Keirsbulck. Na deze supertalenten, Durant (6de) en Lambrechts (11de) is Tim toch mooi 5de jongere, en dat na weeral serieuze pech. Het verslag volgt spoedig,

Verslag, volledige uitslag en enkele fotos.


27/04
30ste op 193 in Korbeek-Lo BVB
Tim tekende present in een ontsnapping van zo'n 35 man die reeds vroeg vertrok en pas in de lokale ronden aandikte tot zo'n 50 renners. Hij moest echter door 2 lekke banden veel onnodige energie verbruiken om telkens terug te komen. In de finale schoot hij net die krachten tekort om met de besten mee te doen toen alles uiteen werd gereden. Tim eindigde als 30ste. Van Keirsbulck won solo na een ongelooflijke sterke wedstrijd.  

Het verslag en volledige uitslag.


26/04
Goede tijdrit in Borlo
In tegenstelling tot vorig jaar (hij werd toen voor de wedstrijd aangereden door een moto) reed Tim deze keer wel sterk in Borlo. Hij legde de 22 km af in 28'29'.73 of een gemiddelde van 43.59 km/u, zijn snelste tijdrit totnutoe. Hiermee werd hij 22ste en 3de Oost-Vlaming na Gijs Van Hoecke en Dries Beatse. Hiermee lijkt hij goed op weg om zich te kwalificeren voor het BK. Van Keirsbulck won met bijna 30 seconden! voorsprong op zijn dichtste belager Arthur Vanoverberghe. Fotos en volledige uitslag volgen nog.

Het verslag, volledige uitslag en fotos


24/04
Mooie wedstrijden op komst
Na de Nationale test tijdrit op zaterdag in Borlo staat zondag met Korbeek-Lo (128 km) de 2de Beker van Belgie wedstrijd op het programma. De lijst met 195 deelnemers bevat heel wat toppers, zodat het een hele uitdaging wordt om even goed te doen als in St.Truiden met een 22ste plaats.

Op 1 mei staat de "Flanders Europe Classic" in Geraardsbergen op het programma. Een hoogstaand internationaal deelnemersveld kan verwacht worden in deze bijzonder zware UCI wedstrijd over 127 km. Na beklimmingen van o.a. Parikeberg, De Muur en de Bosberg volgen 5 lokale ronden met de beklimmingen van de Zonnebloemstraat en Brusselstraat. De gedetailleerde wegwijzer.

Ten slotte is er op 3 mei Wortegem Koerse, de 3de Beker van Belgie wedstrijd, waarbij 8 ronden worden gereden met telkens Nokereberg, weeral goed voor zo'n 122 km. Ook hier al een voorlopige lijst van de deelnemers


19/04
7de op 82 in Geluveld
Een mooi en lastig parcours met 2 stukken vals plat in Geluveld. Na 5 van de 15 ronden (93 km in totaal) vertrok de goede ontsnapping met 2 Litouwers Kokorevas en Aurimas, de Canadees Lambert, Niels Reynvoet en  Marchand. Tim probeerde zich los te werken uit het eerste gedeelte van de groep die in 3 stukken werd gescheurd, maar in West-Vlaanderen werkt een Bodysol truitje als een rode lap op een stier. Het duurde tot de 9de ronde vooraleer hij, door te reageren op een uitval van Thomas DeBrabandere, wegraakte. Met 50 seconden achterstand op de leiders en in een strijd van 2 tegen 5 knauwden ze langzaam van hun achterstand. Op 2 ronden van het einde naderden ze tot 8 seconden en toen iedereen dacht dat ze het voor elkaar hadden moesten ze passen op een versnelling van de beresterke Litouwer Kokorevas. Die demarreert nog in de laatste ronde en wint de wedstrijd met nog met 30 seconden voorsprong. Tim en DeBrabandere krijgen een chasse patat (Tim had zijn suikervoeding verloren) en eindigen nog op 3 minuten. De rest, zo'n 25 renners, rijdt uit op meer dan 4 minuten.Verslagen, fotos en de volledige uitslagen van dit en vorig weekend .


13/04
Kleurloos weekend
Op zaterdag eindigde Tim als 30ste en 8ste eerstejaars met een gemiddelde van 40.20 km/u over de 23 km in de test tijdrit te Hoksem. Met zowat alle betere junioren aan de start en op een vrij lastig parcoursen een goede prestatie maar geen uitschieter. De logische winnaar werd ex-Bodysoller Arthur Vanoverberghe. 2de en 3de werden de eerstejaars Van Keirsbulck en Waeytens. Zondag een vrij kleurloze wedstrijd te Tielt waar weeral niet minder dan 142 renners aan de start kwamen. Op het weinig selectief parcours draagde geen enkele ontsnapping ver. Eenmaal kon een groepje van 10 man 20 seconden nemen. Hierin ook Tim en ploegmakker Brian Van Goethem. Ook Van Overberghe, Lietaer en een paar Litouwers waren mee. Net voor het ingaan van de laatste ronde plaatst Lietaer de juiste aanval en wint. Tim probeert voor de laatste bocht een aanval maar neemt te veel risico en maakt een slipper zodat hij met licht achterstand op het pelton eindigt als 56ste. Een verslag volgt later.Alvast de volledige uitslag in Tielt.


5/04
9de op 128 in Waarschoot
Ondanks een lekke band in de voorlaatste ronde kon Tim na een fietswissel terug zijn plaats innemen in een achtervolgend groepje van 7 en nog mooi als 9de eindigen. Een groepje van 4, met winnaar Kevin Callens, Alphonse Vermote (2de) en ploegmaat Brian Van Goethem (3de) was toen wel al buiten schot. De volledige uitslag Verslag.


25/03
22ste op 184 in St Truiden (BVB)
De eerste Beker van Belgie wedstrijd werd voor 3/4 in de regen afgewerkt. Het werd een uitputtingslag onder de 184 deelnemers : 58 reden uit. Tim kende op 35km van het einde, bij het ingaan van de lokale ronden spaakbreuk en moest van fiets wisselen. Net op dat moment ging 8 man aan de haal waaronder Vander Sande, Vereecken en Beatse. Tim reed tussen de wagens onmiddellijk terug, snelde naar de kop van het peleton en versnelde. Samen met Van Keirsbulck en nog een renner sloot hij aan voorin. De 11 verzamelden echter slechts 15 seconden en werden daarna terug bijgebeend. Daarna ging Sander Helven ervan door en in de laatste 5km maakten Vereecken Vandersande en Van Bilsen de sprong naar Helven. Vereecken won de sprint. Tim eindigde op 9 sec. als 18 in het achtervolgend groepje van 34 en dus als 22ste. Bodysol werd 4de in het ploegenklassement. De volledige uitslag. Verslag.


30/03
18de en 5de jongere in Ster ZL
Met de volgende dag in gedachten, een zware rit van 122 km met 5 beklimmingen en met slecht weer voorspeld, besluit Tim om zich de 2de dag rustig te houden. Ook de meeste andere renners deden het rustig aan tot in de lokale ronden wanneer er 13 ontsnappen. Hiervan wint uiteindelijk Eliot Lietaer. Tim eindigt in het peleton als 41ste. Door het vele werk van de leider, de Nieuw-Zeelander Tom David en zijn ploegmaat Zico Waytens wordt de achterstand op de leiders tot een halve minuut beperkt en krijgen het toch nog een flink aantal renners lastig die moeten lossen uit het peleton. Voorin eindigen ploegmakkers Michael Claes en Niels Massie 10de en 11de wat Bodysol de 4de plaats oplevert in het dagklassement.  Tim zakt slechts 1 plaats in het algemeen klassement, nl. 18de en is na de Nederlander Markus, Jelle Mannaert, Gerry Druyts en Hannes Depraetere nog steeds 5de jongere. Dit wordt uiteindelijk ook de einduitslag want de wedstrijdjury besluit 1 uur voor de laatste rit op maandag om die, omwille van het slechte weer, te annuleren. De juiste beslissing maar jammer voor Tim dat het slechte weer spelbreker was want hij had er echt nog zin in. Een verslag over de 2 dagen, uitslag van de 2 rit en klassement, evenals verschillende fotos.Volgende week staat de 1ste Beker van Belgie op het progamma in Sint-Truiden.


22/03
Goede 1ste dag in de Ster ZL
Met 144 renners (de Labiekes haakten in laatste instantie af) werd deze morgen de 5km proloog onder goede omstandigheden gereden. Tim deed het vrij goed. Hij werd 33ste en 8ste jongere. Opvallend gingen plaatsen 1 en 2 naar twee eerste jaars: De Britt Perret en de Nederlander Barry Markus: de volledig uitslag. Deze namiddag volgde een 1ste etappe van 111 km die een van die wedstrijden werd die voor supporters en zeker voor de renners voor altijd zullen bijblijven. Onder helse omstandigheden (3 graden!, hagel en bakken regen) spaarden de renners elkaar niet. Met nog 60km te rijden ging een 5-tal in de aanval. De Avia mannen Sprengers en Vander Sande, de Waal Julien Paquet rijdend voor de Pisteploeg, DGR man Tom David en Balenaar Gert-Jan Van Ham. Tim kreeg het koud in het peleton en reed er samen met Zico Waeytens en de Waal Julien Rousseau naar toe. Ook Kenny Vandenheede en Gerry Druyts hadden iets eerder aangesloten. Bij het ingaan van de plaatselijke ronden, met nog steeds 40km voor de boeg zag het er bijzonder mooi uit want Tim reed toen virtueel in de jongerentrui met een voorsprong van 1 min 15 op een groepje van 11 , waarin ploegmakkers Provenzano en Claes en 1 min 35 op het peleton. In plaats van voorin te blijven samen werken begon het groepje echter uit elkaar te vallen en vanuit de achtervolgers en het peleton konden zich verschillende renners (o.a. Vereecken, Barry Markus Jelle Mannaerts en Stijn Provost) losmaken. Uiteindelijk was er complete verbrokkeling. Tim moest de allerbesten laten rijden. Niettemin werd hij afgescheiden van het peleton in een klein groepje mooi 17de (op 3'49 van de winnaar !), Vandersande (4'15) en Waeytens (5'35) krijgen het nog lastiger. Tom David rijdt er voorin zijn metgezellen Rousseau en Druyts af. Mannaerts en Markus snellen nog Druyts voorbij en worden 3de en 4de. Net zoals alle anderen was Tim na aankomst volledig verkleumd. In hetzelfde groepje van Tim eindigt ploegmakker Claes 18de en in een volgend groepje Stef Allaerts 24ste. De tijdsverschillen zijn enorm. 89 renners rijden uit, 55 geven op. Ongekende taferelen waarbij sommige renners nog aankwamen maar zelfs niet meer van de fiets konden. De laatsten lopen binnen na 12 minuten. Gelukkig was er snel een verkwikkende douche. In de klassering staat Tim 17de. Bij de jongeren 5de : alleen Markus, Mannaerts, Druyts en De Praetere gaan hem vooraf: Uitslag en alle klassementen. Morgen voorspelt jammer genoeg niet al te veel beter weer.....hopelijk sparen de renners elkaar wat langer, of korten de organizatoren de ritten in als het weer nog erger zou worden.


17/03
Ster van Zuid Limburg: deelnemers en parcours
Alle deelnemers aan de Ster zijn momenteel gekend evenals de startorde van de proloog op zaterdag. Tim start om 11u41. Andere deelnemers voor Lotto Bodysol zijn Leroy Provenzano, Stef Allaerts, Jens Demonie, Michael Claes en Niels Massie. Zaterdag om 15u gaat de 1ste rit van start in Borlo met aankomst in Velm. Onderweg zijn 3x punten te verdienen voor de bergprijs en zijn er 3 kneslpurten. Na 71 km worden de renners om 16u45 in Velm verwacht voor nog 5 lokale ronden van 8km, goed voor een totaal van 111 km. Op zaterdag staat Velm-Trognee op het programma met in de grote ronde (81 km) nu 5x puntent voor de bergprijs en tussen 17u en 18u nog 4 ronden van 8.5 km, goed voor een totaal van 115 km. Op de laatste dag de lastigste rit in het meest zuidelijke gedeelte, tussen Trognee en Borlo, Weer 3x een knelspurt en 5x punten te verdienen voor de bergprijs. Opnieuw worden, na de grote ronde, tussen 17u en 18u er 4 lokale ronden afgwerkt, deze keer van 10.5 km: totaal 122.5 km. Naast de leiderstrui, de groene trui (knelspurten) en bergtrui is er ook een klassement en trui voor beste jongere. Het wordt fietsen door een prachtig landschap en uiteraard droomt iedere junior met ambitie om op de erelijst te komen van deze rittenwedstrijd, bevolkt met mooie namen zoals die van Eric Vanderaerden Stijn Devolder en Jurgen Van de Broeck. Recente winnaars zijn evenzeer getalenteerd jongeren zoals Nicolas Maes, Pieter Van Speybroeck, Jan Ghyselinck en Matthias Allegaert. Alle info, inclusief de "wegwijzers" der ritten te vinden via volgende link.De ploeg vertrekt reeds op vrijdagmiddag en zal 3 dagen verblijven in Tongeren.


16/03
15de inKattekoers in Ieper IC
Sterke wedstrijd van Tim die zich op de Kemmelberg in een kopgroepje van zo'n 25 renners kan plaatsen. In de afdaling gaat hij echter tegen het asfalt, maar ondanks schavingen en een scheef stuur zet hij de achtervolging in en doet hij zijn faam van energierijk renner alle eer aan. Uiteindelijk kan hij, en nog 3 andere renners in de plaatselijke ronden aansluiten bij een kopgroep van 11 met alle favorieten : Vereecken, Vermote, Goudket, Lietaer, Vander Sande, Vermote, Vehelst, Van Overberghe, Sprengers, Beatse... Moegestreden en met een pijnlijke rug (60 km met een scheef stuur !) eindigt hij zeer verdienstelijk 15de en na de Nederlander Kelderman en Van de Wiele als 3de eerste jaars. Vereecken kan zich in de slotkilometers nog loswerken en wint, Luis Verhelst wordt 2de. Een verslagje met enkele fotos. De volledige uitslag

Tim werd ondertussen geselecteerd voor de Ster Van Zuid-Limburg volgende weekend, zaterdag, zondag en maandag. Ook hierover meer informatie deze week.


10/03
Kattekoers in Ieper IC
Komende zondag staat met de Kattekoers in Ieper alweer een interclub op Tim's programma. Voor de eerste keer dit seizoen wordt de 100 km overgeschreden door de renners, die een grote ronde van 73 km + 4 lokale ronden van 7km zullen afleggen, goed voor een totaal van 101 km. Start (om 13u20) en aankomst (verwacht om 15u50) in het centrum van Ieper, nl de Rijsselstraat vlak bij de grote markt. In de grote ronde worden o.a. Baneberg (23km, 13u54). Rode berg (25km, 13u56) en Kemmelberg (38km, 14u15) aangedaan. In het verleden enkele mooie namen op het palmares waaronder Stijn de Volder en Gianni Meersman. Ook deze keer veel goeie renners onder de 150 deelnemers en 30 ploegen. Hierbij niet minder dan 10 Nederlandse ploegen. Tim start met nr. 22. Andere renners van de ploeg zijn Jens Demonie, Brian Van Goethem, Jonas Buyse en Michael Claeys. Het volledige parcours en voorlopige deelnemerslijst via volgende link.


09/03
Tienen - Zepperen IC
Opnieuw een goede wedstrijd van Tim waarin hij halverwege de wedstrijd even in de aanval is met 2 supers: De Nederlanders Markus en Wouter Wippert. Verrassend: voor Wippert gaat het zelfs te snel en een treintje van Avia met 3 kanjers,Vandersande, Op de Beeck en Lietaer rijdt de voorsprong teniet. De wedstrijd op het golvend parcours wordt hard gemaakt door de wind en slechts 57 van de 139 renners rijden uit. Na een kopgroepje van 8 spurt Tim zich 16de bij de achtervolgers en eindigt dus 24ste. Daarmee eindigt hij na Markus en de sprinters Segers en Mannaerts als 4de eerstejaars. Net zoals vorige week wordt een bersterke Markus winnaar.   Een ruimer verslag van Tim, evenals de uitslag.


02/03
Kuurnse Leie-omloop IC
Een goede eerste junioren wedstrijd van Tim waarin hij jammer genoeg niet werd beloond met een dito uitslag. Tim ging in de 1ste koersthelft 2x in de aanval maar kreeg niemand mee. Toen op de Trieux het peleton brak was hij mee met een kopgroep van 27 renners die ongeveer alle betere 2de jaars bevatte. Net voor het binnen rijden van Kuurne reden echter in 2 schijfjes 14 renners weg en werden de achtervolgers, waarbij dus Tim, op minder dan 10 km nog gegrepen door het peleton. Hierin eindigde Tim als 72ste van de 75 renners, of net de helft van de 150 starters, die uitreden. Barry Markus won nipt de sprint voor Nicolas Vereecken. Een ruimer verslag en wat fotos.


29/02
Seizoen van start
Het is zover, zondag gaat voor Tim het nieuwe seizoen van start, en dat direct met een mooie interclub over 96 km, de Kuurnse Leie-omloop met start en aankomst op de Brugsesteenweg, net zoals de profs die Brussel-Kuurne-Brussel doen. Belangrijke doortochten voorzien op de Hotond (km 29, 13u45), Trieu (km 37, 13u55), Tiegem (km 46, 14u11) en Nokereberg (km 57, 14u28). 3 lokale ronden van 6.5 km tussen 15u en 15u30 te Kuurne. De volledige wegwzijzer en deelnemers te vinden via deze link. Ondertussen werd Tim ook voor de volgende interclub geselecteerd van zondag 9 maart, Tienen-Zepperen, goed voor weeral 90 km.


27/02
Ploegvoorstelling
Vorige vrijdag had de ploegvoorstelling plaats. Niet minder dan 18 van de 20 juniors zijn nieuw, evenals de ploegleider Filip Duprez. Filip en de renners zelf mochten in aanwezigheid van Jose De Cauwer hun verwachtingen en ambities voor het nieuwe seizoen kenbaar maken. Tim mocht uitleg verschaffen waarom hij volgens interviewer in het peleton de naam begint te krijgen van "een van de meest energieke renners". Zoals we gewend zijn een simpel antwoord : "Ik kan niet blijven in het peleton zitten". Zien als hij kan (hopelijk niet moet) blijven zitten als 1ste jaars junior, te beginnen met volgende zondag in de Leie-Omloop over gekende bulten als Hotond, Trieux, Tiegem en Nokere berg. Hieronder enkele fotos van de voorstelling.20/02
Kuurnse Leie-Omloop
Tim werd geselecteerd voor de Kuurnse Leie-Omloop. Een klassieke junioren interclub in afwachting van Kuurne-Brussel-Kuurne. Andere geselecteerde renners zijn de Nederlander Maik Wensink, Jens Demonie, Jonas Buysse en Niels Massie.30 ploegen waaronder een 9-tal buitenlands (Nederlandse, Franse en 1 Engelse) komen elk met 5 renners aan de start, dus goed voor een totaal van 150 renners. De lijst met deelnemers bevat uiteraarde vele van de betere 2de jaars. Zo brengt Balen o.a. Vereecken, Callens en Van Overberghe aan de start. Avia doet het met o.a. Tosh Van  de Sande, Eliot Lietaer en de Nederlander Vingerling. Wouter Wippert is de klasbak van de Labiekesvrienden, Alphonse Vermote van Deerlijk, om maar enkele favorieten te noemen. Op het parcours met kun je zien dat er om 13u wordt gestart in Kuurne, voor eerst een grote ronde waarbij achterteenvolgens Hotond, Trieux, Tiegem en Nokere berg worden aangedaan. De renners worden rond 15u terug in Kuurne verwacht om nog 3 lokale ronden van 6 km af te leggen , totale afstand 90km. Aankomst verwacht rond 15u30. Vorig jaar werd de Brit Blythe winnaar voor Nicolas Vereecken.


10/02
Benicassim zit erop
De tweede helft van de week werd een vervolg van de eerste, met andere woorden er kon getraind worden in prachtig weer : zonnig en zo'n 20 - 25 graden. De stage verliep in ideale omstandigheden. De renners moesten alleen trainen, eten en rusten. De rest werd voor hen geregeld, o.a. massage en schoonmaken van de fietsen. Er werd dan ook een flinke tijd op de fiets doorgebracht. In een totaal van zo'n 24 uur, verspreid over de 7 dagen, werd iets meer dan 700 km afgelegd. Voor Tim ging het behalve een kortstondige hoofdpijn op donderdagmorgen opperbest. Hij deed het veelal rustig aan en testte zich even op dinsdag en donderdag (nadat hoofdpijn was verdwenen) en mocht vaststellen dat hij als eerstejaars zonder problemen zijn mannetje moet kunnen staan bij de junioren. Gisteren kort na middernacht kwam de groep terug aan in Menen. Na goed uitgeslapen te zijn lijkt Tim al geheel hersteld om hier, hopelijk bij redelijk weer en zonder ziekte, de laatste 3 weken voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te vatten. Hieronder de groep junioren bij het hotel. Meerdere fotos bij CT Menen.04/02
Benicassim halfweg
Met morgen een rustige dag (2 uurtjes losrijden) voor de boeg testte Tim vandaag eens de benen op een redelijke klim (zo'n 20 minuten) en hij liet weten dat het bijzonder goed ging. Nadien genoot hij van een deugdoende massage. Nog steeds prachtig weer ook. Kamergenoot en trouwe ploegmaat Jens Denomie heeft volgens Tim al een blakende conditie. De tijd vliegt, stage zit er al half op. Meerdere fotos bij CT Menen.04/02
Benicassim
De voorbereiding op volgend seizoen draait sinds begin dit jaar op volle toeren. Elke week organiseert de ploeg uitstekende groepstrainingen. Op 5 Jan was er een training van een 3-tal uur die startte vanuit Bredene. Bij aankomst stond natuurlijk een spaghetti op het menu. In het weekend van 12 en 13 januari reed Tim dan met Bodysol eventjes heen en terug van Woutersbrakel naar Poix St. Hubert, goed voor zo'n 280 km in totaal. Het weekend daarop werd dan vertrokken vanuit Menen en ging het richting Kemmelberg. En op 26 Januari werd 4u15 minuten vanuit Brakel doorheen de Vlaamse Ardennen gefietst. Verder ook 3 zondagen met CVTA groepstrainingen in de Vlaamse Ardennen ; achtereenvolgens rond en op La Houppe, Ladeuze/Edelaere en Berendreis/Valkenberg. Deze week dan de 7-daagse stage die de ploeg tijdens de krokus vakantie doorbrengt in het Spaanse Benicassim. Zaterdag werd vanuit Charles De Gaule naar Valencia gevlogen van waaruit de jongens per bus naar het hotel werden gebracht. De fietsen, vrije tijdskledij en bagage waren toen reeds ter plaatse gebracht per vrachtwagen. Benicassim en het hotel waar ze verblijven, Intur Orange lijkt wel het Mekka voor de Vlaams wielerploegen. Naast Bodysol Lotto Menen vertoeven er deze week ook o.a. de beloftenploegen Beveren 2000, Eyssen (beloften van Balen) en Rock Werchter Chocolade Jacques. Eerder verbleven ook Quick Step en Jong Vlaanderen hier. Tim liet vandaag weten dat het uitstekend weer is, gisteren nog bewolkt maar vandaag zonnig en 20 graden. Nog beter weer wordt voorspeld voor de volgende dagen. Gisteren stond reeds 150km op de teller en vandaag terug 120 km, deze keer over meer "golvende wegen". Mooie streek maar minder bergachtig dan vorig jaar in Lloret de Mar, dus minder lastig terrein. Tim doet het naar eigen zeggen ook rustig aan. Morgen staat een zwaarder intervaltraining op het menu, en zal hij zich wel eens testen. Woensdag is er immers een rustdag. Hieronder enkele sfeerfotos. Meerdere fotos zijn te vinden op de webstie van CT Menen. Ook Sam heeft ondertussen de schaatsen voor het grootste gedeelt van de tijd geruild voor de fiets, zit eveneens in Benicassim en beleeft volgens de fotos duidelijk een goede tijd. Meer hierover op zijn site. Volgende zondag een update hoe de verder stage is verlopen.02/01
Nieuw Seizoen
Het nieuwe seizoen zal er snel zijn. Op 2 maart is de eerste wedstrijd. Net zoals vorige jaren is Tim al een tijdje bezig met vooral duurtrainingen. Ook dit jaar, met een bijna volledig kern van ploegleiders en renners bij de junioren, laat Lotto Bodysol CT Menen niets aan het toeval over om de jongens met een goede conditie aan het nieuwe seizoen te laten beginnen. Na een aantal veldtoertochten en een spinningsessie, stond vorige week een 1ste stage in Oostende op het programma. Volgende zaterdag staat een 4 uur durende training in Bredene gepland en het weekend nadien rijden de jongens op zaterdag richting Ardennen, overnachten er en komen op zondag terug. Van 2 tot 9 Februari is er een week stage in het Spaanse Benidorm. De kern aan junioren ziet er als volgt uit:

1ste Jaars Glenn Dobbels (Meulebeke)
Jens Demonie (Oostnieuwkerke) Jonas De Vylder (Desteldonk) Jasper Sels (Oostende)
Jonas Van Gindertael (Gooik) Brian Van Goethem (Sluiskil, Ned ) Tim Vanspeybroeck (Bellem)

2de Jaars Stef Allaerts (Aarschot)
Jonas Buyse (Moorsele) Michael Claeys (Rumst) Thomas Honorez (Boussu)
Niels Massie (Rotselaar) Rob Polus (Diepenbeek) Leroy Provenzano (Bilzen)
Ricky Rosseel (Meulebeke) Kenny Van Cannegem (Lede) Nick Van Overbeke (Hasselt)
Ibe Vandendriessche (Waregem) Stijn Van Halle (Herent) Maik Wensink (Aalten, Ned)

Het programma van de ploeg ziet er imposant uit. De ploeg neemt aan nagenoeg alle interclubs op de nationale kalender deel. Hierbij alle wedstrijden van de Beker van Belgie en alle internationale wedstrijden die in Belgie worden gereden. Verder staan in het buitenland de eendagswedstrijden Grote Prijs Bernaudeau en Paris-Roubaix en verschillende meerdaagse wedstrijden op het programma: de 3-Etappen Rundfahrt en Munsterland Tour in Duitsland, de Tour de Lorraine en de Ronde des Vallees in Frankrijk, 2 rondes in Polen, de Vredeskoers in Tsjechie, de driedaags van Axel. Tal van mogelijkheden dus voor Tim om aan zijn geliefkoosde "grotere" werk deel te nemen. Onmogelijk en niet aangewezen om overal van de partij te zijn. De mogelijke koersen van de 1ste maanden kun je alvast vinden op zijn voorlopige kalender.

We houden jullie vanaf nu op de hoogte van verder nieuws.