Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

2de jaars Junior, Seizoen 200927/11 Trofee Wilfried Peeters
Tim kreeg tijdens de kampioenviering uit de handen van Wilfried Peeters de trofee die zijn naam draagt en bestemd is voor de de meest verdienstelijk renner van Balen BC in zijn categorie. Een zeer mooie erkenning vanwege de junior ploegleiding en een mooiere afsluiting van een mooi jaar als 2de jaars junior bij deze fantastiche club !

Tussen Wilfried Peeters en MGoolaerts winnaar bij nieuwelingen


10/10
Einde seizoen
Tim sloot zijn seizoen af met het criterium ter ere van wereldkampioen Stuyven in Heverlee. Op het natte en gevaarlijke wegdek wou hij geen risico's nemen en werd hij in het laatste groepje afgevlagd als 20ste toen dit werd gedubbeld. Jasper Stuyven won zijn eigen wedstrijd. Op deze manier zit het seizoen erop.

Tim presteerde vooral heel regelmatig en dat loonde vooral in internationale rittenwedstrijden. Mooiste moment was wellicht toen hij samen met latere wereldkampioen Stuyven en "Giro winnaar" Van Hoecke met voorsprong boven kwam op de slotklim van de 1ste rit in Toscane, na al een vroege aanval. De dag nadien mocht hij starten in de roze trui . Zijn 4de plaats in Giro della Toscane eindrangschikking was bijzonder fraai. Eerder al werd hij 8ste in de Ster van Zuid-Limburg . Zijn aanvallend koersen leverde hem op de 1ste dag de knelpuntentrui op en die gaf hij niet meer af. Na bijna een volle rit in met een klein groepje in het offensief werd hij 5de in de slotrit. Zijn 3de rittenwedstrijd, de Ster van De Vlaamse Ardennen, begon eveneens goed met een 3de plaats en meteen mocht hij 's anderdaags de "Groene trui" aantrekken. Zonder een lekke band in de ploegentijdrit had hij die wellicht mogen ruilen voor de gele, want nu strandde hij op een 5-tal seconden. In de slotrit was het Gijs Van Hoecke die de rit en net zoals in Toscane de eindoverwinning binnenhaalde. Tim werd 3de in de eindstand en in de puntenstand van de Ster der Vlaamse Ardennen. Dat hij bergop meer dan redelijk uit de voeten kan bevestigde hij later toen hij 8ste in Liege-La Gleize werd, maar zonder tijdsverlies door een valpartij in de laatste afdaling, 5de zou zijn geworden. In de 4-daagse van Kontich won hij met zijn ploegmakkers de ploegentijdrit en offerde hij zich de laatste dag op om Dennis Coenen aan de eindoverwinning te helpen. Niettemin werd hij nog 10de in Kontich. Ten slotte werd hij 12de in de West-Brabantse Pijl nadat hij de laatste dag voor de zoveelste keer pech had toenhij op het cruciale moment lek reed.

Tim's sterkste 1-dagswedstrijd was wellicht het PK waarin 3de werd. Hij trok van in de 2de ronde ten aanval trok en telkens toen renners terugkwamen voor het offensief koos. In de finale bleek dat hij net iets te veel met zijn krachten had gewoekerd want daarin bleken Stallaert en Van de Waeter net iets sterker. In andere grote 1-dagswedstrijden bleef Tim niet altijd van pech gespaard. Zoals in het BK waar hij net voor de start lek reed en al in de 1ste ronde ten val kwam. Hij was 1 van de weinige renners die daarna nog aansluiting vond met de kopgroep. Hij werd verdienstelijk 8ste in het BK. Al in de 1ste wedstrijd in Kuurne kwam hij ten val en in Ieper en Damme was hij sterk maar vond hij niemand die met hem de koers vroeg wou openbreken. In Wortegem-Koerse onvervond hij noch de nadelig gevolgen van een aanrijding door een auto de woensdag voordien. In de Ronde Van Vlaanderen ging men met meer dan 30 naar de meet. In de Mandel-Leie-Schelde omloop reed hij in de kopgroep richting Meulebeke maar reed toen na de Poelberg lek.

Tim won zijn enige wedstrijd in Wortegem, waar hij op het selectief iedereen de baas was en solo finishte. Verder eindigde hij 4x tweede en 4x derde.

Het succes van een wielerseizoen wordt niet enkel gemaakt door de resultaten maar eveneens door de sfeer, het opdoen van unieke ervaringen en het leren kennen van nieuwe mensen en vrienden. In dat opzicht was het een uniek jaar waabij we de gelegenheid willen nemen om alle ploegleiders, begeleiders en medewerkers van Balen BC te bedanken. Dit was een prachtig jaar !

Volgend jaar maakt Tim, evenals Sean De Bie en Martijn Debaene de overgang naar het Kempisch Cycling Team PWS Eijsen. Momenteel vertoeven niet minder dan 5 renners van het team als stagiair bij verschillende profploegen.


4/10
Nipt geklopt in Knesselare
Tim reed in "thuishaven" Knesselare nog eens een sterke wedstrijd. Hij sloeg in verschillende keren het 60 koppig deelnemersveld uiteen tot hij vooraan nog het gezelschap moest dulden van Edward Teuns en Robin Laureyns. In de sprint lag hij iets te groot waardoor hij oorspronkelijk een gaatje moest laten op Teuns die van kop vertrok. Hij kwam er nog naast maar de eindmeet nag net iets te dicht voor de overwinning....de uitslag


26/09
S De Bie wint Beker van Belgie
Opdracht in deze wedstrijd was om ploegmaat Sean De Bie aan de overwinning in de Beker van Belgie te helpen. Tim glipte mee in een eerste ontsnapping. Samen met ploegmaat Frederik Frison was hij ook aanwezig in een 2de ontsnapping. Hij hield uiteraard 2 maal de benen stil want Sean was niet mee. Beide ontsnappingen werden teniet gedaan. De 3de keer bleek de goeie keer en in deze ontsnapping van een tiental renners was Tim niet vertegenwoordigd. Opnieuw was Frison mee, en deze keer ook ploegmakker Martijn Debaene. Ook onder andere wereldkampioen Stuyven, Bouvry, Verstraete, De Praetere, Legley waren mee. Verstraete leek in de laatste kilometers te lukken in een solo maar werd nog net geremonteerd door Stuyven. Bouvry werd 3de. Sean won de sprint van het peleton waarin Tim achterin eindigde. Daardoor won hij met 1 puntje de Beker van Belgie op Yannick Van Brabant. de uitslag.


20/09
Slap in Koksijde
Tim voelde zich de eerste dag niet goed en moest passen toen eerst 10 en daarna nog eens 7 renners wegreden. Hij eindigde midden het peleton dat op meer dan 2 minuten volgde en kon dus het eindklassement vergeten. Ook op zondagmorgen had hij nog hoofdpijn en forceerde niet in de tijdrit. Hij werd 58ste. 's Middags ging het gelukkig een stuk beter en was hij de gehele wedstrijd voorin te vinden. Eiteindelijk sprintte hij zich 12de van het peleton op korte afstand van 5 ontsnapte renners, en werd dus 17de.


13/09
16de in Zemst-Laar
Alleen Maarten Craeghs kon met geringe voorsprong vooropblijven en de wedstrijd met gering verschil winnen. Daarna sprintten een 70-tal renner. Tim werd 16de. Uitslag, verslag en fotos via de verslagpagina


06/09
Krampen op La Redoute
Na het ontsnapt trio Lugten (Nl), Forget en ploegmakker Sean De Bie begon een compact peleton van zo'n 70 renners aan La Redoute op zo'n 7 km van de finish. Tim kreeg last van krampen in zijn harmstrings en stond geparkeerd. Hij reed als een der laatsten van het nog uit elkaar geslagen peleton over de meet. Mogelijke reden voor de krampen kan de iets andere postie zijn op zijn reservefiets waarmee hij van start moest gaan. De wedstrijd werd gewonnen door Lugten voor Sean De Bie en Forget. Uitslag, verslag.Volgende zondag staat Zemst-Laar op het programma en nadien volgt de 2-daagse Keizer der Junioren in Koksijde. Alle informatie over beide wedstrijden op respectievelijke site: De Vlaams Brabant Classic en De Keizer.


30/08
Weeral lek in Meulebeke
Tim reed de gehele "bergzone" attent voorin. Hij was dan ook mee toen een kopgroep van 22, met alle favorieten en met ploegmaats De Bie en Debaene, zich afscheidde na de Paterberg. Toen de voorsprong op het peleton reeds 1 minuut was, maar nog geen volgwagens achter het groepje reden kreeg hij na de Poelberg echter een lekke band. De neutrale wagen hielp hem maar dat duurde nogal wat, zodanig dat hij in een klein groepje van 8 achtervolgers terecht kwam. Hij zag de eersten niet meer terug en nog een 10-tal kwam bij zijn groepje aansluiten. Uiteindelijk werd hij 35ste. Voorin reed Kevin de Jonghe solo naar de zege. In een achtervolgend groepje werd Martijn Debaene 8ste. De Bie kon ook nog wegrijden van de 2de achtervolgende groep en werd 10de. Weer een pechdag dus voor een fel ontgoochelde Tim na de aankomst. Uitslag, verslag en filmpje via de verslagpagina.


26/08
Omloop Mandel  Leie Schelde
Volgende zaterdag starten in Meulebeke om 13u 200 renners (40 ploegen van 5 renners) voor deze klassieker. Samen met Tim rijden voor Balen Sean De Bie, Martijn Debaene, Dimitri Peyskens en Bert Van Lerberghe. Later op de middag staat het traditionele criterium voor profs op het progamma. Vorig jaar nog gewonnen door Stijn De Volder. De wedstrijd voor junioren is een van de mooiste in Vlaanderen. Vanuit Meulebeke gaat het richting Tiegem. Na het Vossenhol (13u33) staan achtereenvolgens Kluisberg (13u54), Cote de Trieu (14u04), Oude Kwaremont (14u15) en Patersberg (14u22) voor de wielen geschoven. Daarna gaat het via Nokere berg (14u43) en Poelberg (15u18) terug naar Meulebeke waar de renners omstreeks 15u30 worden verwacht voor nog 4 plaatselijke ronden van 7.7 km, goed voor een totaal van 134 km. Uitslagen, verslag en fotos.


23/08
12 de in eindstand WBse Pijl
Pech in de laatste etappe toen Tim lek reed op een moment dat 7 renners, bijna allen uit de top-10 van de klassering, wegreden uit het uigedunde peleton. Tot overmaat van ramp kreeg net erna ook ploegmaat Toshoni Van Craen af te rekenen met materiaalpech. De 2 konden hun plaats innemen in het toen al fel uitgedunde peleton. Tim probeerde een "op en erover" naar de vluchters, maar alleen tegen 7 renners was dit onbegonnen werk. Toen hij terug zijn plaats had ingenomen en even moest bekomen van die inspanningen scheurde zijn groepje in 2. Ploegmakker (?) Dennis Coenen, op 9 minuten in de klassering, bleef in het eerste groepje samen met gelegenheidsploegmakker Mexicaan Antonio Baca Soto voorin mee tempo maken in plaats van Tim bij te staan. Tim probeerde met nog 3 andere renners nog alles om de aansluting te maken maar de talrijkere groep ervoor kon in de felle wind meer snelheid maken zodat hij uiteindelijk onnodig 1 minuut moest prijsgeven. Een ontgoochelde en ongebruikelijk boze Tim, die toch nog 12de werd in de eindklassering maar veel beter verdiende. We willen verder nog meegeven dat deze ronde zeer aangenaam verraste door de sterke bezetting en de onberekende manier van koersen. De Nederlanders gooiden er telkens van in het begin de beuk erin. De laatste rit ging naar "top-schaatser"
(WK bij de junioren) Jasper Bovenhuis voor Moreno Hofland. Oscar Riesebeek onttroonde Dylan Van Baarle op de laatste dag en werd eindwinnaar Alle uitslagen te volgen op de site van de organisatie. Later verslag van Tim en fotos.


22/08
11de in tussenstand WBse Pijl
Tim eindigde vandaag 21ste in de 8.9 km korte tijdrit. Kevin De Jonghe won met overtuiging. Deze namiddag was Tim present in een ontsnapping van 22 renners die met meer dan 2 minuten voorsprong finishte. Op 3 km van de finish probeerde hij een uitval, samen met de nieuwe leider Dylan van Baarle, maar ze werden kort voor de finish gegrepen. De winnaar van de "Onloop het Nieuwsblad" Schoonbroodt won de sprint, Tim werd 17de. Hij staat nu in de algemene klassering 11de op 49 seconden van de leider. Met nog een rit van 127 km voor de boeg morgen is nog veel mogelijk. Alle uitslagen te volgen op de site van de organisatie.


21/08
8ste in openingsrit WBse Pijl
Alle Nederlandse toppers aan de start voor deze klassieke 3-daagse. De gebruikelijke sterk wind zorgde ervoor dat het 130 koppig deelnemersveld volledig uit elkaar werd gereden. Tim bleef zijn goeie regelmaat trouw en bevond zich in het eerste groepje van 9 waarvan hij 8ste werd. Hierin o.a. de Nederlandse kampioen Dylan Van Baarle (winnaar Ster Zuid-Limburg), Jasper Bovenhuis (winnaaar 3-daagse Axel), Jurgen Van Trijp en Nick Van der Lijcke. De rit werd gewonnen door Elmar Reynders, ook al goed voor 2 rit overwinningen in Kontich). Vandaag volgt een 8.9 km individuele tijdrit en de 3de rit. Alle uitslagen te volgen op de site van de organisatie.


15/08
6de in Balegem
Tim leek vrij goed hersteld van zijn val en tekende present in een vroege ontsnapping van 18 renners die al snel buiten schot waren in een wedstrijd die door zowel parcours als de warmte zwaar was. De belangrijkste tenoren in het groepje, Stallaert en de Nederlander Hofland, lieten Tim geen enkele vrijheid. Iedereen,behalve Laurens Poelman, liet wel Isorexer Jeffrey De Groote wegrijden. Poelman schudde zijn metgezel in de laatste ronde af en won. Tim kon in die laatste ronde uiteindelijk nog even voorop geraken maar werd op enkele 100m van de finish nog door 3 renners voorbijgesneld en werd dus 6de. Uitslag en verslag


12/08
Winnaar bergprijs in Dadizele
Tim voelde zich goed en nam bij de 1ste doortocht van 13 ronden meteen de eerste premie. In de 3de ronder reageerde op een uitval van de Amerikaan Jacob Rathe en kreeg Jens Delrue mee. Het was de aanzet tot de definitieve ontsnapping van 18 man met alle deelnemende Balenaars : Van Lerberghe, Baert, Vandenbussche en Van Overberghe. Tim kwam in de strijd om de berprijs van de 5 keer 2x als eerste en 2x als tweede boven en mocht als winnaar een Ridley kader in ontvangst nemen. Echter net voor het ingaan van de finale, op 3 ronder van de finish kwam hij door een renner die bij het nemen van een drinkbus geheel van zij lijn afweek ten val. Hij reed nog even verder maar door kon helemaal geen kracht zetten en werd de ronde nadien uit wedstrijd genomen. Het wordt weer wonden likken. Uitslag, verslag en fotos op de verslagpagina.


8/08
8ste in Overijse
Tim was nog niet volledig hersteld van zijn val van vorige week en had weinig training in de benen omwille een gekneusd staartbeen dat hem van voor het grootste gedeelte van de week van de fiets hield. Niettemin wou hij van start gaan in deze lastige wedstrijd om niet al te veel wedstrijdritme te missen. Vooral in het begin van de wedstrijd voelde hij zich niet al te goed en miste kracht bergop. Juist in die fase reed de beslissende vlucht weg. Belgisch kampioen Durant won de wedstrijd in een sprint met 4. In een achtervolgend groepje eindigde Tim 4de. Uitslag, verslag en fotos op de verslagpagina.


2/08
8ste klassement Liege - La Gleize
Drie fantastische koersdagen met heel wat Europese toppers en 5de rittenkoers op rij waarin Tim top-10 eindigt. De eerste dag hield Tim zich gedeisd maar mocht juichen omdat ploegmaat De Bie de rit won in een massasprint. Jammer genoeg kwam Frederik Frison ten val en kon met een hersenschudding niet verder. Dat liet zich voelen in de ploegentijdrit. Balen eindigde wel mooi 5de en 1ste Belgisch team na de ongenaakbare Franse Nationale Selectie, de Amerikaanse selectie, "De Jonge Renners" uit Nedelrland en het Deense Herling team. Met Frederik was het podium allicht haalbaar geweest. Tim kwam op een voorlopige 16de plaats. In de namiddagrit reed Tim in een achtervolgend groepje van zo'n 25 man op de ontsnapten Waeytens en de Deen Emil Hovmand (winnaar van Trofee Karlsberg). In de finale probeerde hij een aantal keren zonder succes weg te geraken en moest maar net passen toen een groepje van 4 onder impuls van Arnaud Demare (2de Paris Roubaix en 3de EK) er vandoor ging. Hij finishte 16de en klom naar de 8ste plaats in de rangschikking. Zico Waeytens, 2de in de rit, werd ook 2de in de rangschikking na Demare. Vandaag werd de loodzware 3de etappe onder een constante regen gehouden. Het was de aanleiding tot talloze valpartijen. Tim kwam vroeg in de koers ten val maar ook op minder dan 3 km van de finish. Het achtervolgend groepje (zo'n 35 renners) op Zico Waeytens en Tim Wellens waarvan hij deel uitmaakte brak daardoor in 2. Tim kon nog net aansluiten bij het 2de gedeelte maar verloor daardoor 14 seconden. Het kost hem 3 plaatsen in de rangschikking. De rit werd gewonnen door Tim Wellens. Demare kwam eveneens te val en gaf op. Zico Waeytens, vandaag weer 2de, won de eindklassering en de Amerikaan Nathan Brown het bergklassement. Tim werd na Waetyens en Wellens (5de) 3de Belg, ploegmaten Peyskens en Van Lerberghe wereden 15de en 46ste, Sean De Bie en Dennis Coenen gaven op. 65 renners van de 180 reden de wedstrijd uit. Verslag, fotos, uitslagen, en eindklassering zoals altijd op de veslagpagina


30/07
Liege - La Gleize
Van vrijdag tot zondag staat de zware Liege - La Gleize op het programma. Met naast 7 Vlaamse en 7 Waalse ploegen treden niet minder dan 17 buitenlandse ploegen aan waaronder 4 nationale selecties. Naast het parcours dus ook een zware bezetting. Voor Balen rijden, naast Tim, Sean De Bie, Dennis Coenen, Dimitri Peyskens, Bert Van Lerberghe en Frederik Frison. Een blik op de erelijst leert dat men moet van goede huize zijn om hier mee te dingen naar de overwinning, o.a. terug te vinden zijn op het palmares zijn Frank Vandenbroucke (1992), Leif Hoste (1995), Thomas Dekker ( 2002) en in een ver verleden zelfs Eddy Merckx (1962), Alle informatie betreffende de ritten, deelnemers en uitslagen via de site van de organizatie


26/07
15 de in Ronde Van Vlaanderen
Het mindere selectieve parcours (geen Taaienberg, geen Eikenberg) in vergelijking met ander jaren zat er waarschijnlijk voor iets tussen dat men met niet minder dan 35 renners richting finish trok. Tim sprintte zich verdienstelijk 15de. In de gegeven omstandigheden werd Joeri Stallaert de logische winnar. Verslag van Tim, de uitslag en fotos via de verslagpagina


24/07
Ronde Van Vlaanderen
Zondag staat, met start en aankomst in Herzele, de Ronde Van Vlaanderen op het programma. Tim start er met nr. 139. Andere "Balenaars" zijn Jelle Mannaerts, Ruben Demarez, Frederik Frison, Jens Vandenbussche en Arne. Een 8-tal buitenlandse ploegen onder de 198 deelnemers. Het Parcours dit jaar werd hertekend. Taaienberg en Eikenberg ontbreken zodat het minder lastig lijkt. Niet meteen in het voordeel van Tim. In plaats hiervan komt La Houpe en het Muziekbos. Bij verkenning worig woensdag kwam Tim erachter dat de genoteerde Dammekensstraat in laatste instantie werd vervangen door de Donderij.


19/07
2de in Strijpen
Onvolledig hersteld van de dag voordien en nog met zware benen eindigde Tim toch nog 2de. Op 2 ronden van het einde reageerde hij op een aanval van Joeri Persoon. Hij probeerde dien in de laatste ronde nog los te gooien maar kreeg het deksel op de neus. Een frissere Persoons finishte solo met 30 seconden voorsprong. Brian Van Goethem die de 2 had moeten laten gaan eindigde 3de. Met het oog op de Ronde Van Vlaanderen komende zondag staat nu vooral rust op het programma. Hopelijk waren de 3 wedstrijden in 5 dagen tijd een goede voorbereiding. Verslag, fotos en uitslag op de verslagpagina.


18/07
6de in Borsbeke
In een door het parcours en de wind zeer zware wedstrijd werd Tim 6de van een kopgroepje van 7, nadat hij in de laatste kilometers nog was proberen wegrijden. De wedstrijd werd gewonnen door Niels Wytinck die kon profiteren van een aanval van  ploegmaat Kevin De Jonghe om niet te hoeven mee te rijden in de achtervolging. Niels Reynvoet werd 2de, De Jonghe 3de. Verslag, fotos en uitslag op de verslagpagina.


15/07
2de in Vrasene
In de 2de van 15 ronden reageerde Tim op een uitval van Jonas De Vylder en kwam een 5-tal voorop te rijden. Een ronde verder sloten 6 renners aan waaronder Niels Reynvoet. Het elftal liep tot 1 minuut uit op het 70 koppig peleton. Een 10-tal renners, waaronder Moreno De Pauw en Joeri Stallaert reageerde, maar net voor ze de aansluiting maakten konden Niels Reynvoet en Tim, elk na een aantal pogingen, wegglippen. Tim spurtte van de kop af, Niels ging er de laatse 50 meter over en won de sprint met een fietslengte. Verslag, fotos en uitslag op de verslagpagina.


12/07
3de in Vurste
In de 1ste van een 4-tal "kermiskoersen" kon Tim als 3de finishen van 90 deelnemers. De wedstrijd werd solo gewonnen door Joeri Persoon. Verslag, fotos en uitslag op de verslagpagina.


7/07
10de eindklassering Kontich
De Balense ploeg reed een taktisch sterke wedstrijd zodat op geen enkel moment de gele trui in gevaar kwam. Bert Van Lerberghe en Frederik Frison waren na 3 kwart van de wedstrijd mee in een ontsnapping van 10 renners waarbij geen enkele een gevaar vormde om de trui te nemen. Zodus moest de anderen die in de buurt van de "gele Dennis Coenen" blijven alleen opletten dat de Nederlander Reynders (2de op 11 sec.) en de Duitser Ficke (3de op 20 sec.) niet het hazepad konden kiezen. Bert werd mooi 2de en kreeg net zoals voor de 1ste rit de trui van de vechtlust. Hij werd uiteindelijk 4de in de eindklassering, Frederik 6de en Tim verloor enkele plaatsjes en werd 10de. Maar niet getreurd want de met de gele trui, het ploegenklassement en ook nog de ploegentijdrit op zak was dit voor de ploeg een bijzonder succesvol weekend. Verslag, uitslag, en fotos op de verslagpagina.


6/07
7de na rit 4 in Kontich
Mede dankzij de uitstekende coaching en parcoursverkenning door de ploegleiding reed De Balense ploeg bestaande uit Denis Coenen, Bert van Lerberghe, Frederik Frison, Steven Giesberts, Gilles De Rijcke en Tim 's morgens een fantastische ploegentijdrit. Met een gemiddelde snelheid van 47.5 km/u waren ze 29 sec. sneller dan de Nederlands ploeg "De Volharding "en 37 sec. sneller dan het Avia team. Hierdoor kwam Dennis Coenen in het geel, gevolgd door Bert op 4 sec., die als beste jongere in het wit zat. Tim werd 3de in de stand, op 10 sec en Frederik 5de op 15 sec. Nog beter zag het eruit toen deze 3 laatsten mee zaten in een ontsnapping van 13 renners, die op een bepaald moment anderhalve minuut voorsprong haalde. Helaas sloten eerst een groepje aan met alle eersten uit de klassering en vervolgens het peleton. De Balense vroege vluchters bleken hun beste kruit vershoten toen in de finale nog 2 groepjes wegreden. Gelukkig was Denis Coenen attent mee en eindigde 2de na de Nederlander Reynders, eerder winnaar van de proloog. Zo behoudt hij zijn leiderstrui met 15 sec. op Reynders. Tim staat op een 7de plaats op 1min45. Bert Van Lerberghe 6de op 1min43 en Frederik Frison 8ste op 1min52. Voor de overwinning lijkt het te zullen gaan tussen Coenen, Reynders en de Duitser Fricke (op 20 sec.).


5/07
6de in Asse Relegem
Met zijn diploma "Industriele wetenschappen" op zak maar 3 weken zonder koers begon Tim in deze regionale wedstrijd over 90km zijn 2de seizoenshelft. Het parcours was op zijn maat geschreven, steeds op en neer en een kasseistrook. Jammer genoeg slechts 33 renners aan de start. Hieronder echter vrij veel goeie renners, waaronder Hofland, Van Laer, Van Holderbeke, Pieters, Saelens en ploegmaat Roelandts. Tim testte na enkele ronden de benen maar ondervond last aan zijn harmstrings, een probleempje dat opduikt sinds het PK en waarschijnlijk te maken heeft met zijn toen veranderde fietspositie. Toen hij na een ronde werd bijgehaald vertrok de goede vlucht met Hofland, Van Laer en Belmans. Ze zouden ook zo finishen. Van Laer letterlijk en Roelandts door bandbreuk vielen weg bij de achtervolgers. Tim probeerde nog een poging met Saelens en een derde renner maar nadat ze een tijdje op 40 seconden bleven hangen hielden ze het voor gezien. Doordat Tim's ketting nog afliep sprintte hij niet meer mee en werd zodus 6de. De tijdverschillen waren aanzienlijk.

Uitslag


13/06
8ste in Cyclink Ranking
Tim staat in de tussenstand van Cyclink Ranking op een 8ste plaats. Jonathan Breyne is de leider voor Gijs Van Hoecke en Jasper Stuyven. Van Balen vinden we Sean de Bie op een 4de plaats, Jelle Mannaerts op een 6de en Martijn De Baene op een 10de. Tim herneemt na de examens waarschijnlijk de competitie op 27 Juni in Denderhoutem. Vorig jaar werd hij er 6de


7/06
6de in Ruislede
Tim ging vroeg in de aanval met 5 andere renners. Hij probeerde vershillende keren, maar lukte er niet in weg te raken. Ontmoedigd en teleurgesteld eindigde hij 6de. Verslag, uitslag, en fotos op de verslagpagina.


31/05
8ste in Belgisch Kampioenschap
Tim moest al in de eerste ronde na een valpartij achtervolgen en moest nadien nog eens terug naar de volgauto omwille van defect aan zijn fiets. Onderstussen waren in schuifjes 11 renners weggereden waaronder een flink aantal favorieten : Van Hoecke, Breyne, De Jonghe, Stuyven, De Praetere, Durant. Halverwege koers kreeg hij door dat dit wel eens de goeie vlucht kon zijn en reed samen met Stijn Provost vanuit het peleton naar de leiders. Later deden Tim Wellens en Ludwig Verstraete dit over. Verder echter niemand van Balen in deze ruime kopgroep. Toen in de voorlaatste ronde Durant en Verstraete wegreden liet Tim het initiatief aan de Avia renners (Teuns, Wellens en Van Hoecke) om te reageren, maar hij had niet gezien dat Van Hoecke net ervoor was gevallen en achterkwam. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde hij en 4 renners konden volgen : Demonie, Peuters, Teuns en De Praetere. De laatste 2 draaiden echter niet mee en dus kwamen ze niet dichter. Wellens en Breyne keerden nog terug. Tim bleef rijden en had nog maar weinig over voor de sprint waarin hij 6de eindigde. Durant won met lichte voorsprong op Verstraete. De Praetere en Teuns die zich hadden gespaard de laatste ronde, 3de en 4de. Verslag, uitslag en fotos op de verslagpagina.


24/05
Brute pech, toch noch derde
Brute prech voor Tim en de Balense ploeg als tijdens de ploegentijdrit Tim vooraan lek rijdt en aldus kostbare tijd verloren gaat door een noodzakelijke fietswissel. Een zekere "gele trui" ontsnapt hem aldus, de andere jongens van de ploeg zien een top-10 plaats of jongerentrui aan hun neus voorbijgaan en dus iedereen ferm ontgoocheld. Avia wint de ploegentijdrit. De Nederlander Theunissen blijft leider, Gijs van Hoecke volgt op 9 seconden, Frederik Vandewiele op 10 sec. en Tim op 14 seconden. In da namiddagrit gooien de Balenaars er direct de beuk in en zijn met 3 vertegenwoordigd (Tim, Jens Vandenbussche en Bert Van Lerberghe) in een groep van 11 die 55 seconden voorsprong neemt. Het draait goed rond en Jens, Bert en Tim + een aantal anderen rijden ferm door. Tim rijdt tot halfweg koers als virtuele leider rond, maar 42 km/u gemiddeld volstaat niet om voorop blijven. Van Holderbeke, Van Hoecke, Reynvoet en Stallaert sluiten aan en even later de gehele groep. In de voorlaatste ronde gaat Van Holderbeke solo en kunnen Van Hoecke, Demonie en Depraetere er naar toe rijden. Ze houden een minieme voorsprong en Gijs Van Hoecke wint voor de 2de dag op rij. Bovendien wint hij het eindklassement voor de Nederlander Theunissen en Tim. Tim die zich nog 6 sprintte van het peleton en 11de eindigde in de rit. Zijn 3de, 12de en 11de plaats levert hem ook een derde plaats op in het puntenklassement. Balen eindigt 5de in het ploegenklassement. Later uitgebreid verslag van de 3-daagse en fotos. Verslag, uitslagen, en fotos op de verslagpagina.


23/05
12 de in 2de rit, 2de in algemene en punten klassement
Tim eindigde 12de in de massasprint in de 2de rit te Michelbeke die 8x over de Berendries trok. Onderweg pakte hij ook 2 seconden bonificatie wat hem op 6 seconden van de leider Teunissen brengt. In het puntenklassement staat hij eveneens 2de op 1 puntje van Jef Van Meirhaeghe.

De volledige uitslag en rangschikking.


22/05
3de in 1ste rit van de Ster
Tim eindigde vandaag als 3de na de Nederlander Teunisse en Fredderik Vandewiele. In dezelfde tijd finishten ook nog Jens Demonie, Simon Lapeire, Stijn Lombaert en Hannes Van Hee. Het peleton volgde op 34 seconden.  Hiervan won de West-Vlaamse kampioen Verstraete het in de sprint van de Oost-Vlaamse kampioen Stallaert. Vandewiele start morgen in de bolletjestrui, Tim in het groen (van de beste sprinter....:-) )

De volledige uitslag.

De fotos


17/05
3de op PK in Gavere
Het was afwachten maar na enkele ronden bleek dat Tim goed hersteld was van zijn aanrijding 10 dagen geleden. Hij trok in de 3de van de 12 ronden al voor de eerste keer in de aanval. Er sloten een 8-tal renners aan maar toen er nog meer aankwamen verdapperden Tim en Matthias Vermeire en reden een 2-tal ronden alleen voorop, we waren dan pas half koers ! Onder impuls van Gijs Van Hoecke kwamen nog meer renners terug maar kort erna trok Tim, samen met Gijs, Toivi Heerman en Joeri Stallaert weer in de aanval. Van Compernolle en later ook nog Van De Waeter sloten ook nog aan. De 6 draaiden goed rond maar bleken toch wat reserve in te bouwen waardoor op 2 ronden van het einde ook nog De Roose, Poelman en Van de Velde aansloten. Echter niet voor lang want Van De Waeter plaatste nog een bommetje en alleen Tim, Stallaert en Poelman konden aansluiten, dus nog 4 leiders. Van  De Waeter deed het nog enkele keer over en Tim en Poelman moesten uiteindelijk passen. Stallaert niet en die won in de sprint. Tim werd 20 seconden later 3de voor Poelman. 2de opeenvolgend jaar dus een podium plaats op het PK. Belangrijkste vaststelling is dat Tim  hersteld is van zijn aanrijding en dus vol vertrouwen naar de Ster der Vlaamse Ardennen en Belgisch kampioenschap de volgende 2 weken kan. Verslag, uitslag, fotos en filmpje op de verslagpagina.


09/05
Wortegem Koerse: Off-day
Tim had de gehele wedstrijd een slecht gevoel in de benen en ook pijn in de rug. Nochtans was die vorige donderdag nog onder handen genomen nadat hij woensdag was aangereden door een auto. zodus kan ook het feit dat hij op zijn reservefiets reed een oorzaak zijn. Eenmaal was hij mee met een ontsnapping van 10 renners maar hij moest passen toen vlak erna een 15-tal het hazepad koos. In de laatste ronde reed hij nog alles aan kop van het peleton om zijn ploegmakkers voorin te proberen brengen, maar strandde op een 15-tal seconden. Met normale benen had hij dan misschien zelf nog wel de sprong kunnen maken maar dat was niet het geval. Voorin slechts 1 renner van Balen, Jasper Baert, die 12de werd. Simon Lapeire won. Verslag en volledig uitslag volgen op de verslagpagina.


04/05
4de in Giro della Toscane
De laatste dag werd aanzien als de lastigste dag met zo'n 5 klimmen en aankomst bergop. Tim zat nog fris en beloofde dat hij er ging proberen aanvallen in de 2de koershelft. Dat deed hij ook een paar keer met o.a. Martijn, een keer met leider Gijs Van Hoecke, en enkele km voor de finish ook alleen. Opnieuw echter werd het sprinten, bergop deze keer, met een omvangrijke groep. Rutger zette zich lang op kop om alle aanvallen te smoren en Tim en Martijn voorin te houden. Op 500m van de finish kreeg Tim echter een kwak van een Italiaan en stond met voet aan de grond, bovendien ook met een afgevallen ketting. Hierdoor kreeg hij 33 seconden achterstand aangesmeerd maar doordat Jorne Carolus vandaag op ruime achterstand binnenkwam schoof Tim nog een plaats op in de algemene klassering en eindigt dus als 4de net naast het podium met op 1 Gijs Van Hoecke, op 2 Jasper Stuyven en op 3 de Deen Nielsen. Martijn schoof eveneens een plaats op en wordt 6de. Rutger en Michiel eindigen als 1ste jaars verdienstelijk 65ste en 70ste. Verslagen, alle uitslagen, fotos en filmpjes van de 4 dagen op de verslagpagina


02/05
3de dag  : Giro della Toscane
Op de derde dag kregen de renners 96.6 km voor de boeg, met 3 hellingen van ongeveer 3km. Tim voelde hem al stukken beter dan de dag voordien maar besloot toch nog om in het peleton te blijven want wou alles op de 4de zetten. Ondanks de zware helling kwam na de laatste afdaling ongeveer het gehele peleton samen. Toen reden 2 man weg waarbij ploegmaat Martijn De Baene. Tim counterde verschillende tegenaanvallen. Martijn kon de overwinning net niet binnen halen en moest de duimen ligen tegenover een Italiaan. Hij wordt mooi 3de in het puntenklassement en 7de in de algemen klassering. Rutger en Michiel sprintten zich vandaag naar een mooie 12 en 13de plaats. Tim blijft 5de in de klassering op 38 seconden van de leider Gijs Van Hoecke die knapt stand houdt, en op slechts 2 seconden van Nielsen, Stuyven en Carolus. Alles blijft mogelijk.


1/05
2de dag  : Giro della Toscane
In de tweede dag voelde Tim zich niet zo goed. Hij had wat last van de warmte en had te weining gedronken en gegeten, en mede daardoor last van de warmte. In dit weer is te laat drinken echt dodelijk voor de benen. Bij het ingaan van de laatste ronde reed een groepje weg met alweer een beresterke Gijs Vanhoecke. Martijn de Baene ging in de tegenaanval en Tim en Rutger Roelandts lieten het gat vallen. Martijn kon voorin aansluiten en werd mooi 6de. Tim probeerde nog naar het groepje toe te rijden met 3 Italianen en kwam op 15 seconden maar de Italianen wilden niet meer overnemen zodat ze terugvielen en werden gegrepen door het peleton. Aan de meet had het groepje een halve minuut voor enzo pakte Gijs vandaag de witte leiderstrui. Rutger sprintte zich knap 3de van het peleton en dus 13de.


30/04
1ste dag  : Giro della Toscane
Tim eindigde vandaag mooi 5de in de eerste rit van de Girodella Toscane. Dit heeft hij te danken aan een uitstekende dag waarin hij met 8 man wegreed en een1 min 47 sec pakte op het peleton; hieronder niet minder dan 5 Belgen. De ploegmaten Michiel, Rutger en Martijn leverden goed afstoppingswerk. Op de 3km lange helling, op 10km van de aankomst kwamen zowaar Jasper Stuyven, Gijs van Hoeke en Tim met zijn drieen boven. Op zo'n 500m van de aankomst kwamen echter Jorne Carolus en de Deen Nielsen weer aansluiten. Timbolde uiteindelijk als 5de ontgoocheld over de meet omdat hij niet op het podium mocht. Hij mag echter morgen wel in de Roze Trui van beste buitenlander aantrekken. Gijs Vanhoecke (rode trui) werd mooi 2de, Jasper Stuyven 3de (grijze trui, beste klimmer) en Jorne Carolus 4de (blauwe trui).


29/04
Giro della Toscane
Van donderdag 30 April tot en met zondag 1 mei vertegnwoordigt Tim, samen met Martijn Debaene, Rutger Roelandts en Michiel Janssens, Balen BC in de internationale rittenkoers Giro Della Toscane in Italie.Nog 8 andere Belgen nemen deel: Gijs Van Hoecke, Tim Wellens, Dylan Teuns en Jorne Carolus met AVIA, Jasper Stuyven, Zico Waeytens, Niels Van Laer en Dieter Bouvry met het nationaal team.
Alle hoogteprofielen, deelnemers, uitslagen en standen zullen te vinden zijn op de Site van de organisatie.

Drie van de vier ritten hebben plaats aan de Ligurische kust in de omgeving van Pisa/Livorno. De 2de rit neemt plaats in de omgeving van Montecatini Terme (Firenze), waar de Balense ploeg verblijft.


25/04
Winst in Wortegem-Petegem
Met 116 renners aan de start voor deze kermiskoers over een toch vrij selectief parcours, met in de 13 ronden telkens een venijnig klimmetje maar jammer genoeg ook telkens 2x een spoorwegovergang. Op het randje van de Vlaamse Ardennen maakt Tim er een aanvallende koers van. Uiteindelijk rijdt hij van zijn laatste 4 tegenstanders weg op de voorlaatste beklimming om met een voorsprong van zo'n 30 seconden te zegevieren. Verslag, fotos en volledig uitslag op de verslagpagina.


20/04
Ontgoocheling in Pommeroeul
Grote ontgoocheling bij Tim toen hij samen met Emiel Wastijn in achtervolging op Kevin De Jonghe tot op 6 seconden kwam maar eerst door 10 achtervolgers en op minder dan 1 km van de finish werd bijgehaald door het peleton. Halfweg koers had Tim al gereageerd op een uitval van favoriet Moreno Hofland wat leidde tot een ontsnapping van 15 renners die het ongeveer een 30 km volhield. Maar toen deze keer Hofland vanuit de 10 achtervolgers de sprong waagde naar De Jonghe reageerde hij net iets te laat. Hij reed dan maar nog 500m alles uit de kast om ploegmakkers Van Craen (5de) en Roelandts (9de) naar sprintkansen de leiden. Het peleton kwam echter net te kort zodat De Jonghe won voor Hofland beiden met enkele fiestlengten voor het peleton. Tim eindigde als 60ste. Balen werd 2de in het ploegklassement. Verslag en uitslag op de verslagpagina.


14/04
8ste in de Ster van Zuid-Limburg
Tim heeft er een goeie ronde opzitten. Na de proloog verloor hij weliswaar 29 seconden op de leider. In de 1ste rit gaat hij na zo'n 50 km samen met Niels Van Laer in de aanval. In de lokale ronden komen echter 10 man aansluiten. In de laatste ronde echter ook het ganse peleton. Tim zet nog Jelle Mannaerts af aan de laatste bocht. Jelle sprint 4de, Tim eindigt in midden van de groep. Onderweg had hij 2 tussensprinten gewonnen zodat hij de rode trui van de knelspurten mag aantrekken. In de 2de rit pakt Tim 1x punten voor zijn trui die hij behoudt. Voor de rest houdt hij zich rustig. In de lokale ronden rijden Breyne en Durant weg . Tim doet er de laatste ronde nog alles aan om het tot een spurt te laten komen maar de 2 houden een hand vol seconden voorsprong over en Breyne wint. Jelle Manaerts wint de peletonsprint en wordt dus 3de, Tim 36ste. Op de 1ste (de muur van Amay na 30 km koers) van 5 beklimmingen op dag 3 gaat Tim samen met o.a. Tim Wellens, Zico Waeytens, Moreno Hofland, Dylan Van Baerle, Jeffrey Herrebaut en Stijn Provost in de aanval en beent zijn eerder ontsnapte ploegmaat Martijn De Baene bij. Halverwege koers rijden ze met 9 renners 2 minuten voorop maar onder impuls van vooral de Amerikanen slinkt dit geleidelijk aan. Er blijven uiteindelijk 6 renners voorop (90 km in de aanval !) met 23 seconden, waarvan Tim 5de sprint , na Provost, Herrebaut, Hofland en Wellens. Onderweg nam hij weer knelpunten zodat hij met ruime voorsprong en oververdiend 3 rode truien en een beker mocht meenemen naar huis. HIj wordt 8ste (4de Belg) in de einduitslag, 6de in de bergstand en 15de in het puntenklassement.

.Verslagen , fotos en alle uitslagen van de proloog en de volgende 3 dagen op de verslagpagina


10/04
Matige proloog in de Ster
Nu is 5 km volle bak geven vanuit stilstand niet Tim's sterkste punt maar zijn 33ste plaats en 8ste jongere vorig jaar gaf toch wat verwachtingen voor deze proloog. Tim reed niet minder dan 33 seconden sneller (6min50" ipv 7min23") dan vorig jaar (de winnaar toen had 6min53"), maar werd hiermee slechts 51ste op 29 seconden van de winnaar, de Amerikaan Leibovitz.


08/04
Ster van Zuid-Limburg
Vrijdag start de 30ste Ster van Zuid-Limburg traditionieel met de proloog in Borlo over 5 km. De volgende 3 dagen dan steeds een wedstrijd over minstens 120 km. De eerste 2 dagen gaan over glooiend terrein maar de "koninginnerit" op maandag in het zuidelijkste gedeelte bevat enkele serieuze kuitenbijters. Men zal zoals vorige jaren weerom van goede huize zijn om hier een mooie uitslag te rijden: bewijze hiervan de erelijst met o.a. Eric Vanderaerden, die de eerste editie won in 1980, maar met ook ene Stijn Devolder (1996) en nog meer recent de huidige profs Wim Devocht (2000) Nikolas Maes (2004) en Pieter Vanspeybrouck (2005) op de erelijst. In totaal staan niet minder dan 198 deelnemers, verdeeld over 33 ploegen, aan de start. Alle info betreffende deelnemers, parcours en uitslagen zijn te vinden op de betreffende site.


05/04
8ste op 145 in Beernem
Een koers die weinig om het lijf had. Tim zette in de laatste ronde aan op het enige obstakel, de brug over de E40 en kreeg 2 man mee, Matthias Legley en een Noor. Op minder dan 500m kwamen echter een 10-tal renners aansluiten en het was Orri Vandendriessche die sneller spurtte dan ploegmaat Jens Vandenbussche. Tim werd verdienstelijk 8ste in een koers die geen spek was voor zijn bek. De wedstrijd + de extra kilometers achteraf waren echter een goede training voor volgend weekend. Uitgebreid verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina


04/04
12de op 211 in Waarschoot
Niet minder dan 211 deelnemers. Nadat in de 5de ronde een groepje met naast Tim o.a. Van Keirsbulck en 3 andere Balenaars (De Marez, Casier en Vanoverberghe) een lichte voorsprong kon sprokkelen op het razende peleton, braken een ronde later Tim, Van Coppernolle, Vermeire en een Noor de wedstrijd open. Ze haalden maximaal 30 seconden voorsprong. In schuifjes kwamen echter verschillende renners terug zodat de laatste ronde werd ingegaan met een kopgroep van zo'n 20 waaronder ook ploegmaats Demarez en Casier. De Marez ging samen met Provost op een 7km van de finish. Tim en Casier stopten netjes af en er werd niet rondgedraaid bij de achtervolgers, zodat Ruben met een 16 seconden voorsprong de sprint won voor Provost. Tim werd 10de in het achtervolgend groepje van 22. Uitgebreid verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


02/04
Hersteld van val - zaterdag wedstrijd in Waarschoot
Ongelooflijk veel geluk bij een ongeluk voor Tim, die vorig zondag vlak voor zijn val gelukkig snelheid had geminderd, en dat net voor een afdaling die eraan kwam. Hevige hoofdpijn na de wedstrijd bracht de vrees voor een hersenschudding mee maar ondertussen is Tim van de meeste kwalen verlost en zat hij gisteren voor het eerst weer op de fiets. Bovendien stonden examens op het programma zodat er deze week nauwelijks werd getraind. Afwachten dus wat het wordt op zaterdag in Waarschoot (start om 16u in de Weststraat, na Sam's wedstrijd bij de nieuwelingen) en op zondag om 15u in Beernem (Kerkhofdreef) . Ondertussen kreeg Tim ook te horen dat hij voor het Paasweekend samen met Jelle Mannaerts, Frederik Frison, Martijn Debaene, Ruben Demarez en Bert Van Lerberghe werd geselecteerd voor de driedaagse rittenwedstrijd "Ster van Zuid-Limburg. Meer hierover na het weekend. Uitgebreid verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


29/03
6de na pijnlijke val in Strijpen
Al in de 2de van de 10 ronden gingen ploegmaat Martijn De Baene en Tim in de aanval. Ze kregen Axel de Corte,  de Nederlander Lugten en nog een ploegmaat Michiel Jannsens mee, een droomscenario. Een ronde verder sloten ook Kevin de Jonghe en de Nederlander Vander Meiden, ploegmaat van Lugten aan. Toen voor de 5de keer een korte kasseistrook werd aangedaan sloeg het ongeluk toe. Tim hoorde iets kraken en riep nog dat hij zijn reservefiets nodig had maar 50m verder brak zijn vork en maakte hij een verschrikkelijke val. Hij moest even bekomen maar reed toch verder op zijn reservefiets, die in de buurt was. 40 km lang reed hij met een 30-tal seconden achterstand op de kopgroep maar met over het gehele lichaam pijn (knie, hoofd en schouder) kon hij de kloof niet dichten. De laatste ronde reed hij dan gewoon uit om als 6de te eindigen. Daarachter was de rest van het 145 koppig peleton volledig in stukken gereden. Uitgebreid verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina. 


22/03
21st in Moerkerke
Na de 1ste kasseistrook in Donk, na 5km, ging Tim er vandoor maar kreeg net zoals vorig week niemand mee die er al zin in had. Hij bleef deze keer wel voorop rijden, weliswaar aan zijn eigen tempo van zo'n 40km/u zodanig dat hij zeker voldoende krachten spaarde. Niettemin reed hij al snel 1min10 voosrprong bijeen. Op Oedelem berg kwam het peleton in beweging en ging het plostseling razendsnel. Op het einde van de Brieversweg in Male, na 20 km koers, kwam het gehele peleton terug. Eventjes later, toen hij zich wat laten terugvallen om te eten, ging de beslissinde aanval van 13 renners, waaronder niet minder dan 11 Nederlanders. Ze hielden vol en het was Moreno Hofland die won voor Brian Van Goethem. Voor Balen was De Bie mee, en werd 5de. Tim ging nog met een groepje van 19 in de lokale ronden weg, en werd ten slotte 21ste van de 184 deelnemers. Weer karig beloond voor de inspanningen, maar de conditie is zeker en vast goed. Volledig verslag, fotos en de volledig uitstlag via de verslagpagina.


18/03
Parcoursverkenning Moerkerke
Vandaag verkenden Tim en Arne Casier samen met ploegmaat Martijn Debaene en onder begeleiding van Lander en Joris het parcours van de volgende interclub te Moerkerke. Kwestie van de kasseien beetje te kunnen inschatten. Enkele renners van andere ploegen waren ook van de partij. In de grote ronde van 37 km, die 2x dient te worden afgelegd, zitten in totaal 6 stroken (o.a. Donk, Oedelem en Damme), goed voor een totaal van 4 km. In de 5 lokale ronden van 7 km zit telkens 700 m kassei. Onder een deugddoend lentezonnetje maalde Tim 120 km af. Er werden enkel fotos getrokken door Martin Casier. De deelnemerslijst is voorlopig nog niet vrijgegeven. . Hopelijk wordt er deze keer wat aanvallender gekoerst. Hiervoor kunnen onder meer Sean De Bie (Balen) en Guillaume Van Keirsbulck (Avia), beiden voor het eerst aan de start dit seizoen, zorgen. Verder zijn voor Balen ook nog van de 1ste jaars Toshoni Van Craen, Richard Vanoverberghe en Seppe Naessens van de partij. Start (14u30) en aankomst (~17u20) aan Cafe de Vrede in de Visserstraat.


15/03
Ieper: aanval loont niet
Tim ging reeds voor de Rode Berg in aanval, kwam als 1ste boven, maar kreeg niemand mee. Op De Kemmel kwam er een afscheiding van zo'n 20 man waaronder Tim, maar toen men Ieper binnenreed was deze groep al tot 70 aangedikt. In de voorlaatste ronde trok Tim ten aanval, kreeg 4 kompanen met o.a.Caspers, Bouvry en Neudt maar Avia zette een treintje op zodat ze met nog 5 km voor de boeg eraan waren voor de moeite. Het was echter net als in Kuurne een Nederlander, die iedereen te vlug af was in de laatste kilometers. De sprintende groep waarvan Gijs Van Hoecke dacht dat hij de snelste was werd te grazen genomen door de Nederlander Sjors Roosen. Tim eindigde 29ste, een magere troost voor zijn vele werk. plaats. Volledig verslag, enkele fotos en de volledig uitstlag op de verslagpagina.


10/03
A Noyelle interclub in Ieper
Volgende zondag start Tm met rugnummer 6 in de 14de Grote Prijs Andre Noyelle in Ieper, de tegenhanger van de Kattekoers bij de beloften. Alle informatie (parcours, deelnemers) over beide koersen vind je op de betreffende site. Enkele bekende namen op de erelijst zijn Stijn Devolder en Gorik Gardeyn. Samen met Tim komen voor Balen BC 5 West-Vlamingen aan de start : Ruben Demarez, Martijn Debaene, Arne Casier, Jens Vandenbussche en Jasper Baert. Vorig jaar eindigde Tim als 15de (uitslag), laatste van een mooie kopgroep waarvan de sprint werd gewonnen door Nicolas Vereecken. Meteen goed voor 3de jongere, na de Nederlander Kelderman en Frederik Vandewiele. Jammer is dat de koers dit jaar een stuk korter is, slechts 86 km. Vertrek om 13u20 op de markt. Omstreeks 13u50 wordt de Rode Berg aangedaan en om 14u15 de Kemmel. De renners worden kort na 15u00 in Ieper verwacht voor nog 2 lokale ronden van 7 km.


08/03
Zepperen: eraan voor de moeite
Het zag er goed uit toen Tim samen met ploegmaat Frison en Jonathan Breyne naar een 5-tal koplopers kon rijden, waaronder de Avia tandem Wellens en Carolus, Yannick Van Brabant en Joeri Stallaert. Met nog 4 lokale ronden van 6.5 km voor de boeg hadden ze een voorsprong van 38 seconden. Echter toen Tim Wellens begon te demarreren was de verstandhouding zoek en werd het groepje met nog 2 ronden voor de boeg bijhgehaald. Nogmaals probeerde Tim met enkele andere Balenaars en Aviamannen weg te rijden maar alles kwam weer samen en een groep van zo'n 50 renners sprintte voor de zege. Tim zat aan de verkeerde kant in de wind en speelde geen rol van betekenis (32 ste plaats). Joren Segers won. Volledig verslag, enkele fotos en de volledig uitstlag op de verslagpagina


01/03
Kuurne: uitgeschakeld door val
Na Nokere berg kwam Tim vandaag ten val. Doordat alles op een lint lag met talrijke achterkomers was het lang wachten op zijn reservefiets. Een lange achtervolging bracht hij bijna tot een goed einde maar bij het binnenrijden van Kuurne was het kalf verdronken. Omdat voor breuk van vinger gevreesd werd, werd hij weggebracht naar de spoedafdeling van het plaatselijk ziekenhuis. Gelukkig blijft het bij schaafwonden. Niet alleen Tim maar traditionieel voor de eerst wedstrijd gingen velen tegen de vlaket. Hieronder nagenoeg de gehele Balense ploeg, dus duidelijk een pechdag. Volledig verslag, enkele fotos en de volledig uitstlag op de verslagpagina


23/02
Deelnemers, parcours Kuurne
Via volgende links kom je achter de deelnemerslijst (29 ploegen, 145 renners) en parcours van de 10de Kuurnse Leie omloop. Tim rijdt met nummer 20. Voor Balen BC zijn behalve Tim ook geselecteerd: Ruben Demarez, Jens Vandenbussche, Bert Van Lerberghe en Jens Vandenbogaerde. Start (13u) en aankomst (~ 15u15) aan de Brugsesteenweg in Kuurne. Eerst 77 km in lijn met Hotond (13u45), Trieux (13u52), Tiegemberg (14u08) en Nokereberg (14u24), daarna 2 lokale ronden van 6.5km in Kuurne. Net zoals de vorige 2 jaar (2 buitenlandse winnaars me de Brit Adam Blythe en de Nederlander Barry Markus) toppen enkele Nederlanders zoals Markus, Kelderman, Vanderlijke, Havik en Hofland de favorietenlijsten. Na de junioren komen ook de profs aan. Alle info over beide wedstrijden op de betreffende site.


22/02
Goed begonnen in Clubkampioenschap
Tim reed gisteren traditiegetrouw een aanvallende wedstrijd en werd uiteindelijk na Martijn Debaene 2de in het eerste clubkampioenschap dat hij betwistte. Hij lijkt hiermee klaar voor het nieuwe seizoen. Een verslagje, enkele fotos en de volledig uitstlag op de verslagpagina.


15/02
Seizoen van start
Dit weekend startten er al enkele oefenkoersen. Tim start volgende zondag in het clubkampioneschap van Balen BC, dat wordt gehouden in Mol-Millegem. Om 15u gaan de junioren van start in dit criterium over 30 ronden van 3 km, dus meteen goed voor 90 km. Vandaag werd de laatste clubtraining gehouden in Anzegem, voor een groot stuk over het parcours van de Kuurnse Leie-omloop. Dit is de eerste interclub op 1 maart, waarvoor Tim meteen is geselecteerd. Vorig jaar reed hij ook al deze wedstrijd en reed er vanaf de Cote de Trieux in de aanval maar werd in de laatste lokale ronde uiteindelijk opgeslorpt door het peleton. Deelnemers en parcours van de Leie-omloop zullen we tijdig op de site vermelden.


07/02
40.000ste bezoeker
Na 2 seizoenen mochten we deze week de veertig duizendste bezoeker van de site verwelkomen. Bovendien gaat het aantal bezoekers duidelijk in stijgende lijn met uiteraard de meest bezoekers tijdens de vakantiemaanden wanneer ook het wielerseizoen op zijn hoogtepunt is. Maar ook in de wintermaanden blijven dagelijks verschillenden de site bezoeken. Januari was in elk geval een goed begin van 2009 met bijna 1000 bezoekers. Uiteraard een stimulans om dit jaar nog beter ons best te doen om jullie snel van "Speykes" nieuws op de hoogte te brengen.


03/02
Voorstelling Junioren Balen
Vorige zaterdagavond had de ploegvoorstelling van alle Balense jeugdploegen, incluis de junioren, plaats. Nadien werd er door de Oost- en West-Vlamingen overnacht aan het Zilvermeer. Op zondag vroeg uit de veren voor een training van zo'n 130 km aan een aardig tempo van 31 km/u. Nadat de honger gestild was met een spaghetti werd en nog voor de tv gesupportered voor Niels Albert. Hieronder een foto van de 2de jaars Junioren van de hand van Jos Van Aerden. Meerdere fotos op zijn site.


01/01
Junioren kalender Balen 2009
Traditie getrouw rijdt de club ook in 2009 met de junioren een ongelooflijk uitgebreid programma. Alle binnenlandse interclubwedstrijden, inclusief de Beker van Belgie, staan hierop. Er worden bovendien niet minder dan 12 meerdaagsen gereden, waaronder verschillende in het buitenland, zoals Giro Della Toscana (Ita), Alpes Valromey (Fra), Junior Tour (Ierland), International Rundfahrt Niedersachsen (GER), 3 ronden in Nederland. De volledige interclub kalender kun je vinden bij kalender. In overleg met de ploegleiding zullen hieruit een aantal wedstrijden aan bod komen, aangevuld met regionale wedstrijden. De alternatieve regionale wedstrijden zullen bijtijds worden toegevoegd.