Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore
Nieuwsoverzicht seizoen 2013


30/ 10
Volgend seizoen
Voor degenen die het nieuws nog niet hadden vernomen : Tim maakt volgend seizoen deel uit van het continentale 3M Cyding team. Dit betekent dat hij voor het 2de jaar op rij een bijzonder mooi programma aangeboden krijgt met talrijke wedstrijden onder de profs. Deze middag had een 1ste voorstelling aan de pers plaats. De ploeg telt 19 renners en is voorzien van Cannondale fietsen. Zijn ploegmakkers worden Jimmy Janssen, Gertjan De Vos, Jens Schuermans, Joren Segers, Michael Vingerling (Nl), Timothy Stevens, Stef Van Zummeren, Gregory Franckaert (de laatste 3 oude bekenden van het Ovyta team), Tom Devriendt, Gerry Druyts, Emiel Vermeulen (alle 3 overkomend van EFC- QuickStep), Egidijus Juodvalkis (ex Crelan), Jens Vandebogaerde, Christophe Sleurs en de Nederlanders Jaap De Man, Sebastiaan Pot, Dylan en Melvin Van Zijl. Hieronder een 1ste foto en een link naar de site met info die deze middag werd gepresenteerd.


30/ 10
Laatste wedstrijden
Tim had het genoegen om nog 2 wedstrijden van hoog niveau te betwisten, nl Parijs-Tours voor beloften en de sluitingsprijs voor profs te Putte Kapellen. In geen van beiden kon hij echter een hoofdrol spelen. In de 1ste moest hij te veel krachten verspelen toen hijzelf noch ploegmaten in een vroege ontsnapping van een ruime groep aanwezig waren. De sluitingsprijs eindigde traditioneel in een sprint waarin ploegmakker Dupont de 2de plaats kon sprinten na Jens Debusshere. Hoogtijd dat het seizoen ten einde is.

29/ 09
Gooikse Pijl
Een ietwat minder impossant deelnemersveld dan de voorbije weken maar toch 3 proploegen aan de start : Crelan, Accent-Wanty en Topsport Vlaanderen. Opnieuw schitterend weer en een weinig selectief parcours dat er voor zorgde dat slechts in de laatste 10 km een definitieve breuk in het peleton ontstond. Van de grote groep konden zich een 50-tal afzonderen. Tim had voordien een lichte val gemaakt en voelde zich niet al te best. Hij reed de wedstrijd uit in de buik van het peleton. Vooraan zonderden zich nog 4 renners af. Een Deen won de sprint voor Boris Dron en Eliot Lietaer. Uitslag volgt nog.


25/ 09
Omloop v/h Houtland Lichtervelde
Een zoveelste Elite koers. Het weer was schitterend. Een 20-tal graden en geen zuchtje wind. Op het biljarvlakke parcours werd de eerste 2 uur boven de 50 gemiddelde gekoerst ! Toen het daarna wat stil viel kozen Van Keirsbulck, Van der Sande, de Fransman Kowalski en nog een 4de renner het hazepad. In de lokale ronden konden Boeckmans en de Noor Vegard Breen de sprong maken en viel Kowalski vooraan weg. De Argos ploegmaten van Marcel Kittel hielden echter alles onder controle en in de laatse ronde volgde de hergroepering. Er hadden verschillende valpartijen plaat. Tim zat iets te ver en werd hierdoor opgehouden. Hij finishte als 71ste van de 185 deelnemers, terug bestaande uit het grotendeels profs. Kittel won de sprint met groot overwicht. Uitslag en fotos volgen nog.


21/ 09
GP Impanis - V Petegem
Toen na een 80 tal km een 35 renners het hazepad kozen waren Tim noch ander Ventilair ploegmaten present. Ongeveer alle andere ploegen waren wel vooraan vertegenwoordigd, dus gingen de Ventilairs aan de slag om de geslagen voorsprong teniet te doen. Verder dan 30 seconden kwamen ze echter niet. Niet te verwonderen als je weet dat verschillende kleppers zoals o.a. Sep Van Marcke en Gilbert vooraan vertegenwoordigd waren. In de finale werd nog alles aan stukken gereden door Sep Van Marcke en Pieter Weening die als 1 en 2 finishten. In een achtervolgend groepje won Jerome Baugnies de sprint. Tim finishte in het peleton op een 113de plaats. Uitslag volgt nog.


18/ 09
9de in Maldegem
In een regionale wedstrijd voor Elite zonder contract te Maldegem finishte Tim 9de van de 77 vertrekkers. Nog voor de goeie ontsnapping met 6 vertrok reed hij in de aanval met Mario Willems maar jammer genoeg kon het peleton terugkeren.Een Duits renner won de wedstrijd. Uitslag volgt nog.


15/ 09
GP Jef Scherens
Tim finishte op een 57ste plaats. Tijdens de 4de lokale ronde, toen reeds heel wat renners de rol hadden moeten lossen van een snel rijdend peleton, ontstond er een kopgroep van een 35-tal renners, waaronder slechts 2 niets profs, klasbak Jasper Stuyven en Jimmy Janssens. Er gingen nog een 15-tal renners in de tegenaanval en er reden in totaal zo'n 75 renners uit. Voorin was Sep Vanmarcke bijzonder bedrijvig, en zette een aanval met 3 op, maar kon zijn 2 medevluchters Stuyven en Bert de Backer niet afschudden. Bert de Backer won de millimetersrpint.
Uitgebreider koersverslag op de verslagpagina
Uitslag en fotos op de resultaten pagina.
Na enkele weken zonder update werden alle fotos en uitslagen aangevuld


7/ 09
69ste in Brussel Classic
In een indrukwekkend deelnemersveld (180 profs en slechts 15 amateurs) hield Tim goed stand toen het peleton het laatste uur als een trein naar de vluchters en de aankomstlijn snelde. Slechts de laatste paar km waren er teveel aan. Kort na het nog 60 renners tellend peleton finishte Tim als 69ste. Kort verslagje op de verslagpagina.
Uitslag en fotos op de resultaten pagina


1/ 09
35ste in Schaal Sels
Tim.reed nog eens een sterke wedstrijd en reed na half wedstrijd ook een klein uur voorop met.een 7-tal. De juiste aanval, deze keer met 11, vertrok net nadat het groepje werd bijgehaald. Hieruit kon Pieter Jacobs nog solo wegrijden tijdens de lokale ronden. Tim finishte 35ste. Slechts een 60-tal renners reden de wedstrijd uit. 

Kort verslagje op de verslagpagina.
Uitslag en fotos op de resultaten pagina
Een filmverslag31/ 08
Exit Ventilair-Steria
256 renners aan de start voor 168km in de Stadsprijs Geraardsbergen. Er werd de gehele wedstrijd een hoog tempo ontwikkeld wat het aantal ontsnappingen beperkte. Enkel in de beginfase konden een 10-tal renners een half minuutjes bij elkaar sprokkelen. Achteraan stond de deur echter wijd open zodat slechts 132 renners finishten. Tim had met vlagen op de kasseien last van zijn gekneusd staartbeen, na zijn val de laatste dag in de Ronde van Oost-Vlaanderen. Niettemin kwam hij vaak in de eerste gelederen van het peleton door. Hij sprintte echter niet meer mee en werd 128ste. Nicolas Vereecken won voor Bert de Backer.

Het belangrijkste nieuws van de week was echter dat voorzitter Missotten de handdoek dient te gooien wat betreft het voortbestaan van de continentale ploeg voor volgend jaar. De sponsoren voor het bijeenbrengen van het nodige budget konden nog niet gevonden worden. Commentaar hierover is o.a. te lezen op Bernard Callens blog. Het is het zoveelste feit in het afhaken van wielersponsoren en stoppen van wielerploegen: Vancansoleil, Saur-Sojasun, Crelan, Euskatel, Leopar-Trek, .....


25/ 08
BK = Criterium
Het parcours tartte elke verbeelding : 21 rondjes van 8km met talloze bochten.  Notoir schrijver Bernard Callens deelt zijn critische blik op zijn site. Het koersveloop was bijzonder saai en kort samen te vatten. 4 renners gingen er na 2 ronden vandoor en hielden net stand. Tim finishte in het peleton als 29ste. Kort verslagje op de verslagpagina. Uitslag en fotos op de resultaten pagina


21/ 08
Druivekoers Overijse
Na 150 van de 200 km koers bevond Tim zich nog steeds in wat overbleef van het peleton. Hij kende toen echter (voor de zoveelste keer) het probleem dat het electronisch schakelsysteem het begaf (loskomen van de verbinding in de rechterschifter). Na een fietswissel zat er misschien nog een terugkeer in het peleton in, maar nogmaals sloeg de pech toe. Kort verslagje op de verslagpagina. Uitslag en fotos op de resultaten pagina


19/ 08
Ronde Oost-Vlaanderen
Een onvoldoende selectief parcours waarin de renners nauwelijks afstand konden nemen. Dat was alleen in de 2de rit in Sinaai het geval en Tim was natuurlijk van de partij. In de korte tijdrit zette hij een matige prestatie neer zodat hij in de einduitslag 11de finishte. Ploegmaat Bert van Lerberghe strandde als 2de op 1 second van winnaar Daan Mijngheer. Verslag op de verslagpagina.Uitslag en fotos op de resultaten pagina


28/ 07
Tour d'Alsace: loodzwaar
Tim kon de 4de relatief vlakke rit in de aanval rijden maar in het gebergte was het vaak aanklampen en net niet kunnen volgen. De conditie van het moment, na een lange periode zonder koers en zware Dolomieten stage liet niet meer toe. Alle uitslagen rangschikkingen op de organizerende site. Verslag op de verslagpagina en ruimere veslagen verwijzen we naar de site van Ventilair-Steria. Uitslag en fotos op de resultaten pagina


24/ 07
Tour d'Alsace van start
De eerste 2 ritten, relatief vlak en iet voor sprinters, zitten erop. Gisteren voelde Tim zich goed, maar vandaag dan weer heel slechte benen. Met vandaag een massasprint en gisteren een 8-tal dat 1 minuut voorsprong kon nemen is er nog niks gebeurd en is het hopen dat hij morgen zijn goede benen terug vindt. Morgen staan immers de eerste 2 belanngrijke beklimmingen op het programma en dient op het einde van de rit 4x een vrij lastig lokaal circuit afgewerkt te worden. De zege ging gisteren naar de Rus Pokidov (Tinkoff) en vandaag naar de Australier Caleb Ewan (Nat team). Alle ritten zijn rechtstreeks te volgen op de organizerende site. Ook alle info betreffende deelnemers, parcours en rangschikkingen zijn er te vinden.


20/ 07
22ste in Licthervelde
Niet minder dan 156 renners aan de start. De goeie vlucht van 20 renners vertrok al in de 2de ronde. Al snel werd een voorsprong van meer dan 1 minuut opgebouwd. Halfweg koers probeerde Tim een tegenactie. In eerste instantie kreeg hij 2 renners mee en uiteindelijk groeide in schuifjes de tegenaanval aan tot 18 renners. In de laatste ronde plaatste hij een demarrage waarop enkel Stein Minne en Ruben Vanderhaeghen konden reageren. Tim finishte als 22ste. Ploegmakker Bert Van Lerberghe won de sprint van de kopgroep.


17/ 07
Stage Livigno
Een goeie 2 weken verbleef Tim in het Italiaanse Livigno aan de voet van de Stelvio. Naast zijn reisgzellen, ploegmaat Timothy Dupont,Guillaume Van Keirsbulck, Gerrit Broeders en Sean Van De Waeter waren er talrijke wielerploegen te vinden: IAM, Saxo Bank, Vacancsoleil en een verzameling QuickSteppers. Tim en zijn kompanen hadden aldus het genoegen verschillende trainingen te kunnen afwerken met o.a. Tom Boonen, Zdenek Stybar, Serge Pauwels en Kristof Goddaert. Met talrijke hoogtemeters is hij hopelijk goed gewapend om vanaf dinsdag deel te nemen aan de 6-daagse prestigieuze Tour d'Alsace waarin o.a. de Ballon d'Alsace onder de wielen wordt geschoven. Enkele fotos van de stage.


29/ 06
Het Nieuwsblad : pechdag
Het eerst wedstrijdgedeelte met Tim steeds in de voorlaatste gelederen liet het beste vermoeden. Toen hij samen met Lepla en Dylan van Baarle licht voorop reed sloeg de pech toe. Versnellingsbreuk en lang wachten.... Na een achtervolging op het 2de peleton en een sprong naar het eerste peleton dat 40 seconden ervoor reed, ging hij zelfs in de tegenaanval met Baugnies en 2 anderen op een 12-tal dat inmiddels het hazepad had gekozen. Nadat ze terug werden gegrepen ging hij nog es met Van Baarle, Vermeersch en enkele anderen, maar moest na de vele inspanningen de rol lossen. Op de koop toe reed hij op 10 km van de finish nog es lek. Hij kon nog net terug aansluiten bij wat overbleef van een 1ste peletonen finishte 45ste. Uit de 12 koplopers kon Dimitri Claeys de wedstrijd als winnaar afsluiten. Superdag maar Super pech helaas. De uitslag en fotos en het verslag

22/ 06
Bachte : 12de
Tim verzette hemel en aard in deze belofte wedstrijd om voorop te blijven maar elke aanval werd gefnuikt. De betere renners gunden elkaar blijkbaar niets maar een 4-tal met minder bekende namen mocht wel enkele ronde voorop blijven. Eentje hield het vol. In de sprint finishte Tim als 12de.


13-16/ 06
Deze hoogstaande 3-daagse gold als voorbereiding op de Omloop Het Nieuwsblad. Tim hield elke dag goed stand en finishte als 48ste op een 3-tal minuten. Helemaal niet slecht want veel jeugdrenners liepen achterstanden op van meer dan eenkwartier of moesten de strijd opgeven. Verslag en uitslagen volgen weldra.

10/ 06
Ursel
In een wedstrijd die gesloten bleef en weinig om het lijf had konden in de 2de koershelft toch 4 renners wegrijden, waaronder de Nederlander Hans Dekkers en de Ier Connor O'Dune. Het verschil bleef echter klein en in de laatste ronde konden nog 7 renners de sprong maken. Dekkers verdapperde echter nog en won. Tim kon zich voor het ingaan van de laatste bocht niet goed plaatsen en werd 7de.


08/ 06
Wervik
Nadat hij in de 3de ronde lek reed zat er voor Tim geen ereplaats in. Op zijn resevefiets had hij last van de rug. Hij finishte als 17de van de 89 starters, in wat nog overbleef van het peleton, een 20-tal renners. 8 renners reden voorop waaruit ploegmaat Jeroen Lepla in de laatste ronde wegreed en won. Een andere ploegmaat, Bert van Lerberghe won de sprint voor de 2de plaats.


02/ 06
Waver - Rijnenam
Tim hernam goed in deze wedstrijd tellend voor de topcompetitie. Hij sprintte zich in een 2de groepje (13 renners waren voorop) 8ste van 27 en werd aldus 21ste. De Nieuwzeelander Michel Vink won de wedstrijd. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina.


19/ 05
Isard: Opgave
Op de 2de col van de dag hield Tim het voor bekeken en stapte af. Hij voelde zich niet gerecupereerd van de dagen voordien, waarin hij veel energie verbruikte Niet abnormaal op de 14de koersdag in 25 dagen tijd. Als 27ste in de stand op 13 minuten was er nog maar weinig te halen voor veel energie, en leek het geraadzamer die voor latere wedstrijden te voorzien. Er volgt nu een relatieve rustperiode. Van zodra er weer gekoerst wordt zal dit op de site verschijnen.


18/ 05
Inverview DirectVelo
DirectVelo interviewde Tim voor de 3de rit. Zijn aanvallende koershouding was hen duidelijk opgevallen... Interview via deze link


18/ 05
Isard: Accidentje in afdaling
Tim beleefde de schrik van zijn leven toen hij in de afdaling van de 1ste col Port De Lers naast de weg in de weide belandde en al crossend naar een niveau lager daverde. Hij was gelukkig ongedeerd maar stond plat en moest het groepje laten rijden. Zonder risico in de verder afdaling en op eigen tempo op de laatse klim dan maar.... Hij finishte als 50ste op 12 minuten achterstand en staat nu 28ste in het klassement. . Verslag, uitslag en stand op de verslagpagina.


17/ 05
Isard: Schade beperkt
Vandaag een ietwat minder dag, misschien dat de vele energie die Tim gisteren verbruikte daar voor iets tussen zat. Niettemin kon hij in een hectische finale met een slotklim van 2.5 km de schade beperken tot 37 seconden en als 28ste finishen. In de stand staat hij nu op een 18de plaats op 1min04 van de leider en dit als 2de Belg. Ploegmaat Teuns staat 35 seconden dichter als 5de. Verslag, uitslag en stand op de verslagpagina.


16/ 05
Isard: 12de na sterke dag
Tim was ontgoocheld met zijn 12de plaats nadat hij vandaag een zeer sterke wedstrijd reed en steeds in de spits was terug te vinden. Op 10km van de finish reed hij met de latere winnaar Guyot, de Spanjaard Orbe (Euskadi), 2de en Chevrier nog voorop maar eerst kwamen 3 renners aansluiten, de Columbianen Ochoa en Chamorro en de Spanjaard Barbero. Iets later volgde echter een hergroepering met 25 renners. Guyot en Orbe konden echter nogmaals ontsnappen en met 13 seconden voorsprong sprinten voor de zege. Reeds 50 renners volgen na de eerste dag op minstens 12 minuten. Meer info op de verslagpagina.


12/ 05
Triptyque: 3 dagen podium
Tim stak op dag 2 veel energie in het behouden van de bergtrui. Hij kwam 2x als eerste boven en won bovendien nog es 2 rushes wat hem naast de witte bergtrui ook de zwarte "rush"trui opleverde. In de finale, met 3x een stijle klim naar de finish twijfelde hij net iets te lang om mee te springen met een select kopgroepje. Baugnies won de sprint voor Backaert en de BMC zwitser Kun. Tim finishte 19de en werd nu 11de op een goei minuut van de leider. In de slotrit was Gregory Franckaert outstanding op de (15 !) hellingen en won uiteindelijk verdiend de bergpijs. Tim behield wel de trui der rushes en mocht voor de 3de dag op rij op het podium. In de lokale ronden probeerde hij verschillende aanvallen maar leider Baugnies en Frederik Backaert (2de op 1sec.) lieten niet begaan. De Zwitser Dillier en Stig Broeckx konden wel voorsprong nemen en de Zwitser won. Broeckx (2x 2de) mocht wel de groene trui aantrekken, maar Baugnies wint uiteindelijk de 3-daagse. Tim finishte als 35ste in de achtervolgende groep en bleef 11de in de eindstand. In het bergklassement finishte hij uiteindelijk 3de. Hij was de enige renner die 3 dagen het podium op mocht ! Verslagen van de ploeg en fotos op de verslagpagina
.10/ 05
Eerste dag: Bergtrui
Ploegmakker Dylan Teuns en Tim waren de smaakmakers van deze 1ste etappe. Tim veroverde de bergtrui en staat 2de in de tussensprinten. Dylan haalde de zegebloemen in een sprint met 8 waarin Tim, moegestreden voor de bergtrui 8ste finishte. Ventilair Steria won het ploegenklassement ! Verslag van de ploegleiding op de verslagpagina evenals de fotos.09/ 05
Tryptique Ardennais
Komende 3 dagen staat de Tryptique Ardennais op het programma. Het weekend erop de GP Crquielion in Deux-Acren. Ondanks de uitstekende prestaties van de ploeg en in het bijzonder van Belgische kampioen Dupont, met 2x groene trui winst en winst in de 2-daagse van de Gaverstreek, werd de ploeg dit jaar niet geselecteerd voor deelname aan de ronde van Beligie. Zakelijke belangen lijken hier duidelijk de overhand op sportieve te nemen. Alle info over de Tryptique via de link hiernaast.


1/05
Top-5 in 3 nevenklassementen

Na 7 dagen en 1007 km finishte Tim als 49ste op 7min42 van de Oostenrijkse winnaar Riccarod Zoidl. Belangrijk is echter dat hij - zoals we hem kennen- zich getoond heeft en durven koers proberen maken, dit in een heel sterk deelnemersveld. Naast de 3de plaats in het bergklassement werd hij ook nog gedeeld 5de in het tussensprint en combine klassement en mocht hij 2 dagen rond rijden in de grijze trui van de combine. Kort verslagje van elke dag op de verslagenpagina. 

Hiernaast foto met ploegmaat Dupont, winnaar van de groene trui.


Tevens een aantal fotos

YouTube filmpje van de etappe waarin Tim in de aanval reed.


29/04
Even virtueel leider
Na 4 dagen koers koos Tim na een kleine 70 km resoluut voor de aanval en kon samen met de Fransman Le Gac een voorsporng uitbouwen van bijna 5 minuten. Gezien Legac (op 1min30) achter Tim (op 1min23) stond in het klassement was Tim gedurende een gehele tijd virtueel leider. Niet minder dan 80 km hielden ze het vol maar op een goeie 20 km van de finish was hun liedje uitgezongen. Uitvoerig verslag op de verslagen pagina.

23/ 04
Tour de Bretagne: 1007 km in 7 dagen
Volgende donderdag start deze prestigieuze ronde.met 23 ploegen waaronder 2 Pro-continentale ploegen (Bretagne-Seche Environnement en Sojasun) en 13 continentale ploegen, waaronder Rabobank Development Team, Astana, Etixx (opleidingsploeg van QS), Katusha en Leopard-Trek. De eerste 2 etappes zijn relatief vlak en spek voor de bek van de sprinters, maar nadien gaat het over golvend terrein. Op dag 6 staat een tijdrit op het programma over 16 km. Naast ploegmaten Dupont, Calleeuw, Lepla, Teuns en Vandewielle treft Tim nog enkele landgenoten terug : Steve Bekaert (Burgos), Louis Verhelst en Dieter Bouvry (Etixx). Verder natuurlijk bekende namen van het Rabobank team, nl wereldkampioen veldrijden Mike Teunissen en Rik Zabel, zoon van en winnaar dit jaar van de Ronde van Vlaanderen. Simpel om zijn prestatie van Loir et Cher (3de belofte) over te doen wordt het dus allerminst. Vanaf donderdag een dagelijkse update. Alle info ook hopelijk snel terug te vinden op de site van de organisatie (link in linkerkolom) of op DirectVelo.


20/ 04
7de in Zonnegem
Tim maakte koers maar kon zijn laatste tegenstanders in de laatste ronde niet losgooien. Verslag op de verslagen pagina. Ook via deze pagina fotos en uitslag.


14 / 04
Loir-et-Cher: 3de belofte
Verlagjes van elke dag vind je op de verslagen pagina. Tim kwam de 1ste 4 dagen goed door. Dag 2 was een superdag voor Ventilair Steria met winst en gele trui voor Jeroen Lepla. In de volgende dag ging die echter verloren. Tim kende toen had toen superbenen maar pech toen hij lek reed op een moment dat alles in waaiers werd getrokken. 14 renners bleven buiten schot van de eerste achtervolgers waar Tim zich nog kon naartoe werken na verschillende kilometers achtervolgen. De laatste renners liepen die dag binnen op 18 minuten ! De 5-daagse werd vandaag afgesloten met een criterium in Blois dat ging over 13 ronden van 7.5km. Naar de aankomst toe diende telkens 1km aan 5% licht geklommen te worden. De rit draaide uit op een massasprint waarin verschillende breuken in het peleton ontstonden. De eerste jammer genoeg net voor Tim zodat hij 8 seconden prijs diende te geven. Hij finishte als 37ste. In het eindklassement staat hij na meer dan 21 uur koers op een 28ste plaats op 4min10s en is hij 3de belofte. Timothy Dupont kon beslag leggen op de 2de plaats en de groen trui na een 3de plaats in de slotrit. Alle uitslagen op Directvelo en op de site van de organisatie.

Jongerenstand:

Cardis Romain (FRA)
Holler Nicodemus (GER) op 4"
Vanspeybroeck Tim (BEL) op 12"10 / 04
Tour du Loir-et-Cher
Eerste etappe van deze 5-dagen durende rittenkoers met 160 deelnemers uit veelal continentale ploegen, waaronder de bekendste de opleidingsploegen Katusha, Astana en Leopard-Trek. Tim liet weten dat hij gehele dag goede benen had. Het was echter een gevaarlijke finale waarbij op 5km van de finish een valpartij had waarbij hij was betrokken. Hij kon nog aansluiten bij de 1ste groep van een 40-tal maar daar had op 1 km van de finish terug een valpartij plaats zodat hij met 47sec. achterstand binnenkwam op de eersten, samen met de ook al ongelukkige Jeroen Lepla. Ploegmakkers en rassprinters Dupont en Van Lerberghe finishten 2de en 11de. De pech mag nu wel ophouden. Uitslag terug te vinden op Directvelo7 / 04
Pittem
Tim reed na de recente tegenslagen een sterke wedstrijd. Op 4 ronden van de finish zette hij met 2 andere renners de juiste aanval op. Het was knokken voor een kleine voorsprong. Eerst kwamen 3 renners aansluiten en in de laatste ronde konden nog 5 renners aansluiten waarbij de bijzonder snelle Farazijn. Tim poogde nog een laatste keer maar in de bocht voor de laatste lijn kwam er een hergroepering. Farazijn won makkelijk de sprint. Tim finishte 10de. Uitslag volgt nog.1 / 04
Monts et chateaux
Maag en darmproblemen staken op zaterdag de kop op en zorgden ervoor dat in de finale op zaterdag Tim verschillende minuten werd teruggeslagen. Na de nodige medicijnen kon hij op zondag van start gaan en de rit uitrijden, maar hij bleef tot op vandaag nog last ondervinden. Met 2 massasprinten (op vrijdag en zondag) was de tijdrit beslissend voor de eindzege. Hierin een redelijke maar geen denderende prestatie van Tim::57ste op een 150-tal deelnemers, weliswaar van hoog niveau. Ploegmaten Jeroen Lepla en Bert van Lerberghe deden het wel schitterend met een 4de en 5de plaats na winnaar Edward Theuns en 2 Rabobankers. Ze finishten in het eindklassement 3de en 10de. Winnaar werd de Portugees Sylvestre (Leopard Trek) voor de Amerikaan Lawson Craddock die er de zaterdagrit won met kleine voorsprong op een 15-tal renners, gevolgd door een omvangrijk peleton. Uitslagen fotos en verslag.24 / 03
Wijnendale, goeie training
175 renners trotseerden de kou. Tim beperkte zich tot meerijden en finishte in een 3de groepje. Met 7 uur trainingsarbeid op vrijdag en zaterdag + deze koers werden afgelopen dagen afgestemd op volgende weekend waarin de eerste meerdaagse op het programma staat: de 3-daagse Monts et Chateaux. Alle info hierover via de link in linkerkolom. Traditioneel staan hier de beste renners van Belgie + een hele rits goeie buitenlandse (nationale) ploegen aan de start.20 / 03
19de in Esplechin
Tim bevestigde zijn groeiende conditie. In de voorlaatste ronde was hij present toen in 2 schuifjes de goeie aanval van 26 renners vertrok. De laatste ronde reed hij nog voor de groep uit in reactie op een uitval van Brecht Dhaene maar dacht onterecht dat er geen winstkansen inzaten. Dhaene werd wel bijgebeend door Tommy Bayens, die de westrijd won, en een andere renner en werd zelf 3de. Nadat Tim nog alles in het werk stelde om het tot een groepsprint te laten komen voor ploegmakker Bert Van Lerberghe finishte hij 19de. De aansluiting werd echter nipt niet gehaald zodat Bert 4de finishte. Uitslag, fotos en verslag.


17 / 03
Apocalypse in Nogent
Tim reed dit weekend gelukkig terug op een normaal niveau. Toen op zo'n 40km van de finish hagelstenen en donderslagen vielen en het wegdek bedekt werd met een paar centimer hagel werd het pak uit elkaar geslagen en waren het de "beiren" die volhielden. Tim bevond zich in een 3de groepje waar hij nog uit wegreed op weg naar een 15de stek, maar op 150 meter van de finish weer werd gepakt door de eerste sprinters. Zo finishte hij 27ste, niet onaardig in een sterk bezet internationaal gezelschap van hoofdzakelijk continentale ploegen. Uitslag, fotos en verslag. Woensdag volgt een regionale wedstrijd in Esplechin voor het wedstrijdritme


10 / 03
Off-day in Ieper
Tim begon goed en was in het 1ste uur vertengwoordigd in een tegenaanval met 5 op de eerste vluchters, Justin Van Hoecke, Jimmy Janssens en Yves Lampaert. Ze konden tot 40 seconden nemen maar de Etixx ploeg liet niet begaan. Op de Rode berg zakte Tim echter weg uit de kop en was dus niet mee met een 20-tal aanvallers. Hij zakte steegds verder weg en gaf ten slotte na de laatste keer Kemmel uit de wedstrijd. Uitslag, fotos en verslag


03 / 03
Zepperen: in het peleton
Een koers die leek op een massasprint te eindigen maar waarin de laatste 10 kilometer toch een 8-tal kon ontsnappen. Tim had voordien enkele malen zonder success geprobeerd een aanval op gang te brengen op een onvoldoende selectief parcours en in nagenoeg windstille omstandigheden. Hij finishte als 47ste. Voorin kon Daan Mijngheer zich nog afscheiden en met minieme voorsprong winnen. Ploegmaten Timothy Dupont en Bert Van Lerberghe finishte als eersten van het peleton voor plaats 9 en 10. Uitslag, fotos en verslag .


24 / 02
Opwijk afgelast
De organisatie nam deze morgen de enige mogelijke en verstandige beslissing om de wedstrijd Brussel-Opwijk af te lasten. Hoe het is om in sneeuw te koersen herinnert Sam zich na 5 jaar nog de 2de wedstrijd dag in de Haspengouw Tour als 1ste jaar nieuweling. Nog eens de fotos uit die tijd met o.a. Jasper Stuyven en Danny van Poppel.


17 / 02
8ste in Bottelare
In deze oefenwedstrijd over 94 kilometer toonde Tim dat het goed zit met de conditie. Vroeg in de wedstrijd onstnapte een 7-tal. Tim vatte post in een achtervolgend groepje en nam veel werk op zijn rekening maar tevergeefs. Hij moest zich aldus tevreden stellen met een 8ste plaats. Verslagje, fotos en uitslag.


08 / 02
Interclubs Maart
De ploegstage in Benicassim zit erop en het wordt nu aftellen naar het seizoensbegin. Nooit eerder stonden er zoveel kilometer op de teller en bovendien konden heel wat van die kilometers in goede omstandigheden in het zonnige Spanje worden afgelegd. Het wegvallen van examenkoorts brengt aldus een goed voorbereide en ontspannen Tim aan de start van zijn laatste beloften seizoen. Zijn ambities zijn groot evenals het vertrouwen dat hij van de ploeg geniet. Deze week werd in overleg zijn programma vastgelegd tot eind maart. Dit wordt gevuld met niet minder dan 6 interclubwedstrijden. Het programma kunt u in de linkerkolom vinden met alle wedstrijd info via de links. Volgend weekend geeft Tim er de voorkeur aan om al de oefenwedstrijd in Bottelare te rijden, een goede opwarming voor de eerste interclub Brussel-Opwijk van de week nadien. Een wedstrijd die hem ligt, waar hij vorig jaar 10de werd en deze keer zal proberen om nog beter te doen. Op dezelfde dag neemt de ploeg ook deel aan Brussel-Kuurne-Brussel. Na Brussel-Zepperen staan er met de Kattekoers en Nokere Koerse in 4 dagen tijd 2 zeer mooie westrijden op zijn programma. Daarna volgt de ongekende 1.2 interclub in het Franse Nogent bij Parijs. Het eerste rondje wordt Monts et Chateaux, in Henegauwen, waar Tim kan revanche nemen voor zijn mindere prestatie 2 jaar geleden. Aftellen nu maar....


01 / 02
Stage Benicassim
Na 2 individuele stages van een week in Benidorm, noodzakelijk omwille van het barre weer, is Tim dinsdag vertrokken met de ploeg voor een stage in Benicassim, dit tot volgende donderdag. Het weer is er uitstekend, tot 24 graden ! Ondertussen zitten er dus al 3 trainingsdagen en 400 km op, dit op de nieuwe Tompson Force fiets. Dezer dagen wordt ook het programma van het voorjaar besproken. Van zodra dit bekend is hierover meer. De Ventilair-Steria kalendar staat in elk geval bomvol van mooie interclubs. Hieronder enkele fotos, o.a. met ploegmakker Bert Van Lerberghe27 / 01
Ploegvoorstelling
Wie het nog niet wist zal het merken aan de lay-out van de site. Dit jaar rijdt Tim voor het continentale team Ventilair - Steria, dat sinds 2004 onder dezelfde leiders Freddy en Andy Missoten als Jong Vlaanderen in het peleton reed. Met deze nieuwe ploeg hoopt Tim een stap dichter te komen bij een profcontract. De ploeg is nu al verzekerd van enkele mooie wedstrijden bij de pros zoals Kuurne- Brussel-Kuurne en Nokere Koerse. Gisteren ging eerst op Velofolies en daarna in de "Kubox" in Kuurne de ploegvoorstelling door, ingeleid door burgemeester Vincent "Q" en aaneengepraat door reporter KarelBerteele. Een verslag op de site van Ventilair - Steria. Op de fotosite het eerste fotoverslagje van het jaar.