Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore
Nieuwsoverzicht seizoen 2015

31 / 10
Het is mooi geweest
Het einde van het seizoen wordt taditioneel in Putte-Kapellen gereden. Het werd Tims laatste wedstrijd. De laatste 2 maanden reed hij bijna alleen 1.1 wedstrijden en kon hij zich niet doorzetten om in de top te finishen, weliswaar tussen nagenoeg allemaal professionele tegenstanders. Op continentaal niveau fietsen was nooit zijn ambitie en gezien de stap naar een stabiele profcarriere te moeilijk of te hoog gegrepen leek besliste Tim hij de fiest aan de haak te hangen. Het waren zonder meer voor hem mooie en leerrijke jaren, vooral de jaren als nieuweling en junior waar hij heel kort onder te top van zijn leeftijdsgenoten presteerde. Maar de combinatie van hogere studies hebben hem wel degelijk parten gespeeld om gelijke tred te houden met jongens die ondertussen de stap naar het profpeleton maak(t)en. Des te meer de logische conclusie om het diploma te laten gelden in de bedrijfswereld. CIAO

09 / 09
Wingene Koers
Het was een tijdje geleden maar in Wingene liet Tim nog es zijn kunnen zien. In het begin van de koers was hij direct present toen een groep van een kleine 20 renners in de aanval ging. Ze moesten de gehele koers knokken voor een kleine voorsprong en onder het snelle tempo bleven ze uiteindelijk met 6 over, telkens 3 duos : Tim en Martijn Degreve voor 3M, Benjamin Verraes en Jori Van Steenbergen voor Cibel en Wout van Aert en Jan Denuwelaere voor Vastgoed. Tim plaatste een aanval en had bij het ingaan van de laatste ronde 25 seconden voorsprong. Hij gaf alles maar tegen een ontzettend sterke Van Aert, bijgestaan door Denuwelaere werd hij op een 5tal km voor de finish bijgehaald. Van Aert ging direct door, alleen Verraes en Degreve konden volgen, maar werden geklopt in de sprint. Denuwelaere en Tim werden nog net bijgebeend door de achtervolgende groep zodat hij slechts 14de finishte. Eens te meer karig beloond voor een hele sterke wedstrijd waar alleen een super Wout van Aert de betere was.

12 / 08
Tegenvallers
Traditioneel tekent Tim in de Internatie Reningelst present in de vroege vlucht die het ook bijna steeds uitzingt. Deze keer ontbrak hij echter toen 15 renners er na 4-tal ronden van doorgingen. Gezien er 4 ploegmakkers present tekenden zat hij gevangen. Einde koers toen die buiten schot waren, ging hij toch es aan de boom schudden en slechts een 5-tal kon volgen. Toen ze als het ware tot op 40 seconden naderden hield Tim in het ploegbelang de benen stil. In elk geval had hij moed geput uit zijn uitstekende conditie om er het beste van te maken op het BK. Hij schudde met een 4-tal ronden (56km) voor de boeg dan ook al es aan de boom en was een ronde verder betrokken in een aanval van 12 renners waarbij ook nog ploegmaten Janssens en Devos waren. Het groepje kreeg echter maar 35 seconden en werd een ronde later weer bijgebeend. Toen Tim wat moest bekomen reed wel de goeie aanval weg en in het peleton dron hij niet meer aan. Joeris Stallaert won de sprint voor Jori Van Steenbergen en Timothy Stevens. Een 4-tal dagen later liep het in de Ronde van Namen echter voor geen meter. Tim had last van een gekanteld bekken en stelde zich zo goed als het kon ten dienst van de ploeg, in dit geval Jimmy Janssens die jammer genoeg met 4 seconden het onderspit moest delven tegen Jens Adams. Er staan nu een reeks mooie 1.1 wedstrijden op het programma. Hopelijk kan aangeknoopt worden met de goeie conditie van een paar weken terug.


19 / 07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
Met de Omloop Het Nieuwsblad op 4 Juni en Dwaars door de Vlaamse Ardennen op 19 juni stonde 2 Topcompetitiewedsrijden op het programma die veel weg hadden van een verkorte versie van de Ronde Van Vlaanderen. Telkens moesten talrijke Vlaamse heuvels genomen worden. Spek voor de bek van Tim en hij wou dan ook goed presteren. In het Nieuwsblad tekende hij present in de 2 laatste ontsnappingen van de dag. De eerste keer waren ze met 6 maar werde teniet gedaan door Veranda Willems. De laatste bestond uit 11 renners en deze keer was topfavoriet Claeys mee. Op de laat doortocht van de Paddestraat schudde die aan de boom en kon een 4-tal zich afscheiden. Het was echter de Nederlander Floris Gerts die achteraf nog solo ging en won. Bij de achtervolgers finishte Tim als 9de. De 2de wedstrijde werd al in de beginfase beslist toen 10 renners ervan doorgingen. Uiteindelijk overleefden 4 renners en konden Van Hecke en Claeys als enigen nog de kloof dichten. Stijn Steels won de sprint voor deze 2. In het eerstvolgende uitgedunde peleton finishte Tim als 19de. Na 6 Topcompetitiewedstrijden, waarvan Tim er 4 meereed, staat hij als 6de geklasseerd. Met Vereecken als 2d en Peyskens als 4de is 3M goed vertegenwoordigd in de rangschikking die geleid wordt door Dries Van Gestel. Hoostwaarschijnlijk neemt Tim echter geen deel aan de laatste wedstrijd, de Antwerpse Havenpijl, maar rijdt hij de ronde van Namen. Eerst echter nog het BK op het zeer lastige parcours te Lacs de l'Eau d'Heure.


24 / 06
Hernemen
Als voorbereiding op de komende topcompetitie wedstrijden hervatte Tim op vraag van de ploeg, daags na een lange duurtraining, in de profkoers in Ruddervoorde. Hij tekende present in een vroege ontsnapping die het tot het uiteinde uitzong. In de finale ging het begrijpelijk nog wat te snel maar hij werd toch mooi 14de. Winnaar werd de latere kampioen van Belgie Preben Van Hecke. De dag nadien reed Tim Halle-Ingooigem, gewonnen in de sprint door  Bouhani. Tim finishte in een 2de peleton als 98ste.


14 / 06
Ronde de l'Oise geen success
Tim kon zich in deze ronde nooit echt laten gelden. De eerste rit eindigde in een massasprint, waarin hij 23ste finishte en die gewonnen werd door de Nederlander Jochem Ariesen. In de 2de rit finishte hij 37ste. De latere Franse kampioen Steven Tronet won de sprint van een 4-tal dat met licht voorsprong voorop bleef. In de 3de rit was het de Noor Vegard Laengen die met minieume voorsprong won voor een sprinten peleton waarin Tim 21ste eindigde. De laaatste rit was de lastigste en in de finale moest Tim een groep van een 60-tal renners laten rijden. Hij finishte in een 2de peleton als 83ste op geruime afstand en werd 76ste. De winnaar van de laatste rit en tevens van de eindrangschikking werd de Brit Joshua Edmondson. Tim besliste wij om een rustpauze in te lassen.

7 / 06
27ste in Rijmenam
Tim miste de juiste vlucht waarvan 11 renners stand hielden. Hij sprintte zich in het peleton als 16de naar een 27ste plaats in de eindsuitslag. Verslag, uitslagen en fotos via de Verslagpagina


31 / 05
Zware Ronde v Belgie
Met slechts 1 vlakke rit was deze editie een stuk zwaarder dan vorig jaar. Tim sprintte in de eerste rit met aankomst te Knokke-Heist naar een bescheiden 45ste plaats. De volgende 2 dagen moest hij in de finale telkens net afhaken : in de rit met aankomst te Herzele zo'n 14 km voor de finish en de dag nadien in Lacs de l'Eau d'Heure op de laatste klim op 7km. Met te weinig recuperatie moest hij net als een 70-tal andere renners de strijd staken.Verslag, uitslagen en fotos via de Verslagpagina

18 / 05
Olympia Tour geen success
Tim kende een ongelukkige start door op 2 km van de finish te vallen in de ploegentijdrit die op de eerste dag op het programma stond. Zo verloor hij direct meer dan 1 minuut. Enkel in de 4de en 5de rit van deze 6-daagse kon hij ereplaatsen verzamelen. Hij werd er 2x als 11de afgevlagd. Verslag, uitslagen en fotos via de Verslagpagina


3 / 05
5de in PK
Tim kon in de laatste ronde de sprong naar de kopgroep maken en zich alsnog 5de sprinten, na winnaar Christophe Van Cauwenberghe, Dries de Bondt en Niels Reynvoet.

26 / 04
15 de in GP Affligem
In de peletonsprint kon Tim 6de finishen wat hem een 15de plaats in het klassement opleverde. Matthias Allegaert won de wedstrijd.


20 / 04
Goed Nederlands weekend
In Tim reed op zaterdag de Arno Wallaard Memorial en op zondag de Profronde van Noord-Holland, twee wedstrijden van het 1.2 niveau. De eerste wedstrijd werd door de wind hard gemaakt. Tim reed constant attent voorin en was op 1 keer na altijd in de eerste waaier present. Op 35 km van de finish gingen uit die eerste waaier 2 renners in de aanval. Tim reageerd en kreeg 6 renners mee. De 9 vochten de gehele tijd tegen een jagend peleton voor hun minieme voorsprong van 20-30 seconden maar hielden vol. Door een gebrek aan parcours kennis kwam Tim vaak in de wind terecht en zat op die manier in de finale krachten te kort om nog mee te spelen in de sprint. Hij finishte 8ste. Op zondag was de wind minder van de partij en toen het peleton uiteindelijk in 2 splitste stond even erna de eerste groep van 60 renners met Tim erbij voor een gesloten overweg, waardoor de rest kon aansluiten. Net als het gehele parcours bleek ook de aankomst levensgevaarlijk. Tim kon zich toch enigszins mengen in de sprint en werd 18de. Volledig uitslagen te vinden op de resultatenpagina.


7 / 04
9de in Monts & Chateaux
In de 2de rit van deze 4-daags kon Tim met 10 renners de rest op grote afstand fietsen. In de finale moest hij bij de 4de en laatste beklimming van de Kluisberg de duimen leggen tegen meer explosieve tegenstanders en finishte als 9de en als 2de Belg. De 3 andere ritten eindigden in een sprint met een grote groep zodat de stand ongewijzigd bleef.  In de laatste rit leek Tim in de sprint wel op weg naar een top-3 plaats wat hem via bonificatieseconden een aantal plaatsen winst in het klassement had opgeleverd, maar bij het passeren van een renner op 100m van de finish week die uit zodat de spaken uit Tim's voorwiel er werden uitgereden. Gelukkig zonder val maar de dichte ereplaats was gaan vliegen. Verslag, uitslagen en fotos via de Verslagpagina.


29 / 03
Rode trui in Normandie
Na een overwinning in de 4de rit van ploegmaat Vereecken kiest Tim voor de aanval in rit 5. Hij kan echter niet stand houden maar verovert de rode trui van 'Point chauds" door 2x de bonificatiesprint te winnen. In de laatste rit gaat hij opnieuw in de aanval om deze met succes te behouden. In de finale moet hij echter passen door het vele opgeknapte werk voordien. Hij komt in een 2de waaier terecht die uiteindelijk op bijna 11 minuten finisht. In de eindrangschikking zakt hij naar een 37ste plaats. Vandaag reden slechts 66 renners de wedstrijd uit. De Nederlander Floris Gerts, al winnaar van de Rucphen omloop wint de laatste rit en Dimitri Claeys wordt eindwinnaar. Een samenvattend verslag, alle uitslagen en fotos via de Verslagpagina. maar zijn ook te vinden op de site van de organisatie


24 / 03
Normandie na dag 2
Op het bochtige en gevaarlijke parcours zette Tim net als vorig jaar een teleurstellende tijd neer. Het mag duidelijk zijn dat zijn lengte en het niet nemen van de risicos hem parten spelen. Vandaag stond dan de langste etappe van 207 km op het programma. Die werd verreden in hondeweer, regen en kou, en eindigde nog maar es op een massasprint. Tim deed deze keer wel vol mee en finishte 8ste. Hij was daarmee na Belgisch kampioen EZC van vorig jaar, Joeri Calleeuw, de 2de Belg. In de klassering staat hij op een 85ste plaats op 30 seconden van de leider. Met nog 800 km voor de boeg tegen zondag nog voldoende mogelijkheden om daar iets aan te doen. Alle info te volgen op de site van de organisatie.


20 / 03
50ste in Handzame
Tweede opeenvolgende 1.1 wedstrijd voor Tin in dezelfde week. Het werd in Handzame de gebruikelijke massasprint gewonnen door topfavoriet Gianni Meersman. In de laatste kilometer moesten Tim en enkele andere in de remmen voor een bijna vallende renner. Hierdoor ontstond een breuk in het peleton en zat meesprinten voor een ereplaats er niet meer in. Tim had nochtans een goed gevoel maar moest het doen met een 50ste plaats.

20 / 03
35ste in Nokere Koerse
Tim zijn maag en darmen lagen deze morgen nog in de knoop. Hij kwam toch aan de start en stelde zich in dienst van sprinter Van der Weijst die echter niet thuis gaf. Gaandeweg voelde Tim zich beter, had echter reeds belangrijke krachten in de wind verspilld, zoniet zat er waarschijnlijk meer in dan zijn 35ste plaats nu. Meer info, uitslag en fotos zoals steeds op de Verslagpagina.


15 / 03
16de in Kattekoers
De koude en de heuvels maakten dat het deelnemersveld werd uit elkaar geranseld, al warden de verschillen uieindelijk klein. Tim ging een stuk beter over de Kemmel dan vorig jaar en koerste aanvallend, maar zonder succes. Hij finishte als 16de. Meer info, uitslag en fotos zoals steeds op de Verslagpagina.


11 / 03
20ste in Wanzele
Een wedstrijd die gekenmerkt werd door een lange vlucht van 17 renners die in de finale werd tenietgedaan en eindigde in een massasprint. De Waal Demoitie won die. Tim finishte verdienstelijk 20ste. Verslagje en uitslag en fotos via de Verslagpagina.


08 / 03
32ste in Rucphen (Nl)
Tim mist op een haar de juiste vlucht van 15 renners en finisht in het peleton als 32ste. Verslag, uitslag en fotos via de Verslagpagina.


01 / 03
Kuurne: Out na 2 lekke banden
Na de Cote de Trieu is Tim mee met de ruime kopgroep. Op de Oude Kwaremont houdt hij stand maar staat nadien plat. Het 2de peleton snelt hem ook voorbij voordat hij een wielwissel kan laten uitvoeren. Direct na de wielwissel staat hij echter weer direct plat en kan op die manier niet meer aanluiten. Uitgebreider verslag, uitslag en fotos via de Verslagpagina.


22 / 02
Val in sprint
In een sprint met 8 wordt Tim onderuit gereden en finisht als 8ste in het het West-Vlaams clubkampioenschap te Ingelmunster. Maxime Farazijn is de snelste. Tim wordt voor het 2de jaar op rij 3M-clubkampioen. Verslag, uitslag en fotos via de Verslagpagina.


18 / 02
Aangepast programma
Het 3M team doet dan toch zoals vorig jaar mee aan het West-Vlaams clubkampioenschap in Ingelmunster volgende zondag. Vorige jaar reed Tim een sterke wedstrijd maar moest de duimen leggen tegen een blok van 4 renners van Ettix. Hij finishte 4de en "officieus clubkampioen". Een andere aanpassing is de toevoeging van de regionale wedstrijd voor Profrenners te Wanzele op woensdag 11/03.


15 / 02
Start van het seizoen
Het seizoen nadert met rasse schreden. De trainingstage in het Spaanse Cambrils zit erop en volgend weekend staat de oefenkoers in Bottelare als opwarmer op het programma. Daarna volgt meteen Kuurne-Brussel-Kuurne. Tim blijft het continentale 3M-team trouw. Alle info over het team is te vinden via hun site of hun publicaties op Facebook. Met 10 Belgen, 5 Nederlanders, 2 Engelsen en 3 Ieren gaat het de internationale toer op. Grotendeels hetzelfde programma als vorig seizoen werd beloofd aan de renners, met nog enkele uitbreidingen in het Verenigd Koninkrijk. Jammer echter dat de 3-daagse van West-Vlaanderen, volgend op Kuurne-Brussel-Kuurne, echter verdwijnt. In de plaats rijdt Tim de 1.2 wedstrijd in het Nederlands Rucphen. Daarna volgt de 1ste Topcompetitie wedstrijd: De Kattekoers in Ieper.