Bijgewerkt op 29/12/2012

Nieuws
29/12
Bye !!
GastenboekShort track verslagen Seizoen 2005 - 06

Einde Seizoen (24 April)

Het short-track seizoen zit erop. Het was een fantastisch jaar met het breken van een 8 jaar oud Belgisch record van Phil Konings bij de beloften op de Junior British Open in Nottingham. Ik won de tornooien en alle finales in Nottingham, Leeuwarden (Frieland Cup), Zoetermeer (Open Nederlandse kampioenschappen) en Meudon (Open French kampioenschappen). In Belgie was ik minder gelukkig. Na het winnen van de 1000m en 333m finale viel ik op het Vlaams kampioenschap, waar ik niet verder kon en tweede eindigde na Matthias Voste. Op het Belgisch kampioenschap in Eeklo viel ik opnieuw, deze keer in de eerste finale over 1000m en gelukkig minder erg. Door de andere 3 finales te winnen kon ik toch Belgisch kampioen worden. In Gent viel ik voor de derde keer op rij in Belgie. Ik was daarna bijzonder sterk op de 333m halve finale en finale maar verloor de superfinale en het tornooi met minder dan 1 cm aan Matthias Voste. Ten slotte kon ik in de laatste wedstrijd bij de juniors C nog mijn PR's op de 500m en 1000m verbeteren. Zo deed ik er op de 1000m in 1 seizoen bijna 10 seconden af, en op de 500m opnieuw meer dan 3 seconde. Ik zit nu dicht bij de magische grens van 50 seconden. Volgende week rijd ik al mijn eerste wielerwedstrijd bij de 13 jarige aspiranten. Je kunt mij volgen op het "wielrennen" gedeelte van deze site. Vorige jaar eindigde ik 6 maal tweede en 10 keer op het podium du probeer ik dit jaar een wedstrijd te winnen. Ik ben wel van plan eind augustus te stoppen zodat ik volgend short-track seizoen vanaf het begin kan beginnen trainen.

Turnhout "Closing Games" (22 April)

Voor mijn laatste wedstrijd van het seizoen wou ik eens kijken wat ik waard was bij de juniors C (tot 15 jaar). Er kwamen 18 schaatsers, verdeeld over Belgen en Nederlanders, aan de start voor een heat en een finale over zowel de 1000m als de 500m. Eerst de 1000m heat. Hierin kwam ik uit tegen 3 Nederlanders, Koen Hakkenberg, Bas Kuiper en Norbert Kershaw. Ik probeerde rap te starten en ging aan kop schaatsen. Na een paar ronden namen Hakkenberg en Kuiper over, maar ik kon tot op 2 ronden van het eind goed meevolgen en eindigde derde. Ik verbeterde mijn besttijd tot 1.42.95. Dit was de 7de beste tijd en ik mocht naar de B-finale. Hierin kwam ik uit tegen mijn ploegmaat Selim Tanrinkulu en twee Nederlanders, Sonneveld en Landman. Er werd opnieuw redelijk snel gestart en vooral Selim stak er snelheid in. Hij wou nogal onbesuisd een paar keer langs buiten passeren en kwam, evenals Landman ten val. Hierdoor verloor ik de aansluiting met Sonneveld die er snel vandoor ging. Ik moest zo een flink aantal ronden alleen schaatsen, maar zette toch nog mijn 2de beste tijd ooit neer : 1.44.657. In totaal dus een 6de plaats op de 1000m. De 500m dan. Ik was opnieuw uitgeloot met Bas Kuiper en Kershaw en ook nog de lange Michael Kunne. Ik probeerde opnieuw zo snel mogelijk te starten en was zelfs als eerste weg. Ik kon het volhouden aan de leiding tot na de laatste bocht waar Kunne mij nog juist kon passeren. Opnieuw een besttijd van 51.193 op slechts 54/1000sten van de winnaar. Dit leverde mij de 10de tijd op en dus een C-finale. Hier kwam ik opnieuw uit tegen Kunne. Deze keer liet ik hem aan de leiding vertrekken, om zo in zijn spoor te proberen verder mijn tijd te verbeteren. Opeens trok hij hard door en moest ik een gat laten vallen. Ik probeerde er naar toe te schaatsen maar kwam helaas ten val. Toch ben ik heel tevreden met dit tornooi, waarin ik 8ste eindigde en waarin ik, behalve door Bas Kuiper, alleen door 2de jaars C-juniors werd voorafgegaan. Het tornooi werd gewonnen door Gerrit Sikma, voor Hakkenberg, Benjamin Gardin en Selim.

Video Turnhout 1000m heat met PR van 1.42.95

Gent "International Eastercup" (15-16 April)

19 juniors D aan de start in Gent, waaronder drie Italianen, drie Engelsen, een paar Fransen en veschillende Nederlanders en natuurlijk ook Matthias Voste. Het Belgische ijs ligt mij niet want voor de derde keer dit jaar kom ik in de eerste finale, de 500m, weer ten val. Alleen in Reims kwam ik dit seizoen nog eens ten val. De 1000m finale wordt gewonnen door Matthias. Doordat de Nederlander Schepers ook valt eindig ik vierde en heb ik zo nog een kans om het tornooi te winnen. Dan moet ik wel zoals vorige week de resterende finale (333m) en de superfinale (1000m) winnen. In de halve finale van de 333m heb ik de pech te moeten starten op positie 5 en dan nog samen te vallen met Matthias die start op positie 1. Ik haal er echter alles uit en kan de halve finale binnen halen. In de finale opnieuw een slechte positie (4) maar deze keer staat Matthias nog slechter op positie 5. Ik heb een geweldige start en kan mij direct als tweede plaatsen na Tristan Adams. In de tweede ronde kan ik die ook voorbij. Er wordt dan achter mij gevallen door Schepers en Adams zodat ik win voor Matthias en de Italiaan Bruzo. De superfinale dan. Na vier ronden plaats ik een versnelling en heb eerst een gat maar Matthias nadert en haalt mij in de voorlaatste ronde bij. De laatste bocht neem ik te wijd en Matthias komt in de laatste meters langszij. De fotofinish wijst uit dat Matthias met een paar centimeter wint. Jammer dat ik deze laatste wedstrijd niet kon winnnen maar het waren zeer leuke en spannende wedstrijden. De Italiaan Bruzzo eindigt derde en mag mee op het podium.

Video Gent 333m finale

Video Gent 1000m superfinale

Podium met Matthias en de Italiaan Bruzzo

Start 500m finale : Schepers, Matthias, Bruzzo, ik (Foto V. De Cleer)

1000m superfinale : Matthias, ik, Bruzzo, Schepers (Foto V. De Cleer)

Eeklo "Belgisch kampioenschap" (8 April)

Er kwamen 20 juniors D,E en F voor dit kampioenschap dus moesten er over de drie afstanden 1000m, 333m en 500m altijd een reeks, een halve finale en een finale geschaatst worden. Samen met de superfinale en de relays werd dat dus 12 keer schaatsen op 1 dag. Mijn belangrijkste concurrent was natuurlijk Mathhias. In de eerste reeks en halve finale over de 1000m merkte ik dat het ijs bijzonder zwaar lag, dus goede tijden zaten er hier waarschijnlijk niet in. Ik begon daarom ook de finale op het gemak maar de dag begon superslecht doordat ik na een paar ronden slipte en dus mijn eerst finaleplaats zo zag verloren gaan. Ik kon nog wel verder maar eindigde vijfde en laatste. Er zat dus niets anders op dan alles verder te winnen. In de finale over de 333m ging ik direct volle bak en kon iedereen gemakkelijk achter mij houden in een redelijke tijd juist boven de 35 seconden. In de 500m had ik startpositie 5 en Matthias 2. Als eerst weg geraken zat er dus logisch niet in maar ik kwam als tweede toch goed weg. In de eerste ronde probeerde ik eerst binnendoor te passeren maar dat lukt niet. De tweede ronde ging ik dan langs buiten en had direct een redelijk gat. De laatste bocht ging ik niet meer voluit omdat ik niemand in mijn buurt hoorde. Mijn tijd was toch nog redelijk, net boven de 52 seconden. Dan nog de superfinale over 1000m. Ik ging op kop van start maar hield mij in. Matthias kon dus goed volgen. De anderen waren wel los. Op twee en en halve ronde versnelde ik dan. Bijna maakte ik hierbij een slippertje. Ik hield vol tot het einde en haalde zo opgelucht na veel spanning toch de Belgische titel binnen. Hierbij links naar videofilmpjes van de 500m finale en de superfinale : wel wat geduld bij het downloaden : 

Video BK Eeklo 500m finale

Video BK Eeklo 1000m superfinale

Podium met Matthias en Gert Jan Goeminne

Relay team met Jakob en Jeremi

Relay team Juniors C met Timothy, Slim en Robin

Meudon "Junior French Open" (11-12 Maart)

Een kort verslagje deze keer omdat er niet zoveel te beleven stond op het ijs voor mij. Wel waren er zeer veel STKGers mee voor deze wedstrijd en dat maakte het bijzonder plezant. Op zaterdagavond gingen we struikduiken ! Deze keer was Simon meee als trainer. Voor de wedstrijd moesten we gaan warmlopen. Daarna volgde de opwarming op het ijs. Er waren maar negen schaatsers van mijn leeftijd, en geen enkele topper. Matthias ontbrak en ook Alexis Yang. Zowel de eerste als de tweede dag stond de 500m op het programma. Ik won iedere keer mijn heat, halve finale en finale. Ik mocht dan op zondag de superfinale schaatsen en ook deze won ik. Iedereen keek natuurlijk naar mij en daarom schaatsten we in het begin echt traag. Ook op de 500m waren mijn tijden niet zo goed. Iedere keer tussen de 53 en de 54 seconden. Ik wou niet echt risicos nemen omdat het een kleine baan was en men zich dus serieus kon pijn doen indien men viel. Ik mocht het podium op en kreeg een mooie beker, maar liet die toch wel vallen zeker, zodat die thuis weer moest gelijmd worden. Er volgt nu een lange pauze en na de British, de Open Nederlandse en de French volgt nu het Belgisch Kampioenschap op 8 April in Eeklo.

Fotos

Video Meudon 1ste 500m finale

Zoetermeer "Open Nederlandse Kampioenschappen" (25-26 Februari)

Toch duurde mijn genezing van mijn voet langer dan eerst gedacht. Slechts dankzij kinesitherapie en extra oefeningen kon ik voor het eerst trainen op vrijdag 17 Februari in de YETI, waarvoor onze hartelijke dank aan Jean Nico en de club. Ik was dan ook niet klaar om de rankings op 18 en 19 Februari in Brugge en Gent te schaatsen. Met twee weken rust en slechts 4 keer op het ijs had ik dan ook geen al te veel verwacht van deze wedstrijden. Een podium leek mij het hoogst haalbare. Echter bij aankomst leek de tegenstand best mee te vallen. Er waren wel 24 deelnemers, maar weinig buitenlandse toppers. Mijn belangrijkst tegenstanders waren dezelfde als in Nottingham, de Nederlander Lommers en Matthias Voste. Ik won mijn heat van de 500m en kwam in de halve finale tegen Matthias uit. Hierin werd ik nipt geklopt op de meet na de hele race te hebben geleid. Als beste 2de kon ik echter door naar de finale. Hierin nam ik een superslechte start vanuit positie 4. Lommers ging er al een sneltrein vandoor (hij had 50.9 geschaatst in zijn halve finale) maar kwam in de 2de ronde ten val. Dit overkwam hem ook al in Nottingham. Ik was op dat moment opgerukt tot kort bij Matthias. We vonden het beiden jammer dat er moest opnieuw gestart worden, want Lommers bleef liggen en bleek niet verder te kunnen. Hopelijk komt alles redelijk snel goed met hem want hij leek er erger aan toe dan ik in Brugge. Herstarten dan maar. Deze keer alles op alles in de start. Ik was als eerste weg. Ik gaf halverwege de leiding af aan Matthias en liet die twee ronden op kop schaatsen. In de voorlaatste rechte lijn gaf ik alles om via een brede bocht langs buiten Matthias voorbij te schaatsen. Ik eindigde niet in een superieure tijd maar de eerste afstand was binnen ! Dit gaf mij vertrouwen voor de 333m. Op de tweede dag won ik mijn heat en mijn halve finale en mocht de finale schaatsen met Matthias en de Nederlanders Schepers en Westerman. Deze keer ging ik naar de leiding om die niet meer af te staan. Nu nog de superfinale over 800m met dezelfde tegenstanders. Hierin werd er rustig gestart. Ik hield mij in tweede tot derde positie en plaatste een aanval op 3 ronden van het einde. Ook deze keer werd ik niet meer gepasseerd. Ik was niet super en de eindzege was onverwacht. Deze keer had ik mij beter geconcentreerd dan in Brugge. Nu nog een weekje hard trainen op de schaatsbaan en op naar Meudon voor de French Open. Ik probeer natuurlijk een 3 op 3.... Britisch, Dutch, ..... French maar met Alexis Yang, en misschien de Italianen er terug bij, zal het opnieuw moeilijk worden.

Fotos

Video Zoetermeer 333m finale

Video Zoetermeer 500m finale met herstart

Video Zoetermeer 500m finale met herstart (andere hoek genomen door V. De Cleer)

Video Mike Schepers en Sam op Z@pp TV in Nederland

Brugge  Vlaams Kampioenschap (4 Februari)

De Juniors-D rijden dan toch apart. Er zijn 6-deelnemers. Mijn belangrijkste concurrent voor een mogelijke titel is thuisrijder Matthias Voste van de Brugse club. Van 8u 's morgens tot 14u staan de halve finales en finales van de 1000m en de 333m op het programma + de 500 m halve finale. 's Avonds van 6 tot 8 u nog de finale 500m + superfinale 1000 m en relais. 's morgens win ik mijn halve finales gemakkelijk, maar in de finale heb ik 2 keer een kwade klant aan Matthias. Ik win wel twee keer, redelijk maar geen supertijden go. De halve finale 500 m dan. Deze keer ben ik ingedeeld met Matthias. Ik rijd weer naar de overwinning maar in de laatste rechte lijn ben ik niet aandachtig en laat ik mij door Matthias nog net voorbijschaatsen. Met een tijd van 52.39 toch niet zo slecht en een bewijs dat Matthias de goede form te pakken heeft. 's Middags tijdens het slijpen van mijn schaatsen kom ik eracther dat het krasje dat ik achteraan in mijn rechts mes heb een barst is en dat ik de gehele morgen zo heb gereden. Dan toch maar zo proberen nog 2 races vol te houden.

De 500 m finale ben ik eens niet als eerste weg. Na 18 wedstrijden zonder valpartij, waaronder 15 gewonnen, slaat in het ingaan van de derde ronde het noodlot toe. Ik kom ten val en glijd met mijn rechtse voet in de matten. Mijn enkel begint te zwellen en verder schaatsen is onmogelijk. Ik krijg de eerste verzorging door de EHBO mensen en laat later een foto nemen op de spoed van AZ St-Jan. Gelukkig niks gebroken, maar wel een steunverband. We zullen het nooit weten, was dit gewoon een toevallige val of had het te maken met het mes, de ijskwaliteit (vele anderen kwamen in dezelfde bocht ten val) of de concentratie, die de gehele dag wat minder was. Matthias wint na overwinningen op de 500 m en de 1000 m superfinale de titel van Vlaams Kampioen bij de Junioren D. Vandaag heb ik een echo laten uitvoeren en er is geen letsel vastgesteld aan de kruisbanden. Ik kan ook al een beetje op mijn rechtse voet steunen en volgens de dokter moet binnen een tiental dagen alles opnieuw in orde zijn. Dus goed nieuws. Nu nog aan een paar nieuwe en geronde en gekromde messen raken tegen die tijd.

Leeuwarden Friesland Cup (28-29 Januari 2006)

In Leeuwarden komen 20 D-juniors aan de start. Nagenoeg dezelfde top schaatsers als in Reims waar ik 5de eindigde. Dus winnen wordt hier veel moeilijker dan in Nottingham. Er zijn 3 Italianen waaronder Anzi en Giordano (2de en 3de in Reims), de Slovaak Horvath (4de in Reims) en Alexis Yang (6de in Reims). De winnar in Reims, Dotti, rijdt bij de C juniors.  We rijden hier eerst de 500m en op dag 2 de 333m. Omwille van het groot aantal deelnemers en tijd te kort, is er geen superfinale. De 500 m heat win ik voor Matthias Voste. Ik kom als eerst weg en rijd weg van de rest. In de halve finale wordt het andere koek tegen de Italiaan Giordiano; ook Matthias is uitgeloot met mij. Ik ben weer als eerste uit de startblokken maar ik laat mij in de vierde rond door Giordano verrassen die binnendoor passeert. Het gaat snel en ik word tweede. Onze halve finale is de snelste en als beste tweede, met ook de tweede beste tijd, en een nieuw PR van 51.839, ben ik er bij in de finale. De andere 2 halve finales worden gewonnen door Horvath en door Schepers. In deze 1/2 finale wordt Yang geDQT en de Italiaan Martini, in Yang's val meegenomen, opgepikt. De finale dan. Opnieuw eerst weg, maar deze keer komt Martini mij in ronde 4 binnendoor voorbij. Ik blijf aanklampen en in de laatste bocht vind ik nog een klein gaatje. Met een goede versnelling schaats ik naar de overwinning. Waarschijnlijk mijn mooiste overwinning tot nu toe. Martini 2, Horvath 3 en Giordano 4. Dag 2 belooft spannend te worden. De heats en halve finale kom ik goed door. Ik vertrek opnieuw telkens als een peil en schaats dan op reserve uit. In de halve finale houd ik Anzi, de Zweed Lonnqvist en Matthias achter mij. De finale dan. Deze wordt gereden met Yang, Giordani en Anzi die meemag als beste 2de in 1/2 halve finales.Ik mag starten uit de gunstigste positie 2. Anzi staat op 1, Giordano op 3 en Yang op 4. Zoals in alle voorgaande races ga ik pijlsnel als eerste ervandoor. De rest met Yang op kop komt nog dreigen in de laatste ronde maar ik houd stand, in een uitstekende 34.777, 1/10 seconde boven mijn Belgische record. Yang wordt 2de, Giordano 3de en Anzi 4de. In de eindstand ga ik Yang, Giordano, Martini en Horvath vooraf.

Met winst in 5 van de 6 ritten, een nieuw persoonlijk record op de 500 m en de eindwinst, tegen de beste Europeanen (behalve Dotti en Bokkerink) is dit resultaat nog mooier dan in Nottingham. Dit had ik niet durven denken. Volgende week Vlaams Kampioenschappen, waar ik zal samen rijden met de C juniors. Een mogelijkheid en motivatie om mijn tijden op de 500m en 1000m te proberen verbeteren.

333m met Yang, Giordani en Anzi (Foto Verbeek) :

500m met Schepers, Horvath, Girordani en Martini (Foto Verbeek)

Oet, tis binnen, 1 voor Giordiano, Yang en Martini

Nottingham Junior British Open (28-29 December 2005)

In Nottingham is er een groot internationale deelnemerslijst voor de Junior British Open. Er zijn bij de D juniors 19 deelnemers, waaronder 2 Zweden, 2 Zwitsers, 1 Fransman, 1 Nederlander, 1 Schot en 3 Belgen. Geen Geen sterke Italianen dus. We zijn ingedeeld in 4 groepen volgens onze besttijden op de 500 m. Een geruststelling is dat ik met de beste tijd sta genoteerd. Matthias Voste met de tweede besttijd. Verder ook een tijd onder de 53 seconden voor de Nederlander Wesley Lommer. Op de eerste dag is er de 500m. Ik win mijn heat en de halve finale gemakkelijk. De finale dan. Die wordt gereden met mezelf, Matthias, Lommers en de Fransman Dit  Fouque. Het wordt een duel tussen Lommers en mijzelf. In de voorlaatste rechte lijn schaats ik aan de leiding en houd alles goed gesloten maar Lommers probeert toch binnendoor. Hierdoor moet hij de laatste bocht aan de binnenkant inrijden, en wordt dus gediskwalificeerd. Matthias wordt tweede. De tweede dag staat de 333 m op het programma. De heat win ik terug gemakkelijk, ondanks startpositie vier. Ik kom dan in de halve finale met Lommers. Pech met opnieuw startpositie vier en een vrij slecht start. Ik kan nog naar Lommers toerijden, maar kom aan de finish net 6 honderdsten te kort. Toch is dit nog een nieuw persoonlijk record met 34.68", en een tweede plaats heeft natuurlijk ook recht op de finale. Het is wel duidelijk dat Lommers mijn moeilijkste tegenstander wordt in de finale. Deze wordt verder nog gereden met Matthias en de Engelsman Triston Adams. Deze keer krijg ik positie 3, maar Lommers start vanuit positie 1 terug op kop. Ik zit hem twee en en halve ronde op de hielen en dan maakt hij in de voorlaatste bocht een schuiver, zodat ik ook deze finale win. Matthias wordt opnieuw tweede. Rest dan nog de 1000 m superfinale met de vier beste rijders. Een derde plaats in genoeg voor eindwinst. Iedereen kijkt naar mij en dringt mij de kop op bij de start. Ik rij de eerste 3 ronden op kop maar totaal niet door. Dan neemt Matthias over. Na vijf ronden vind ik het genoeg geweest en ga volop aan de leiding. Alleen Lommers kan volgen maar dat is ook alles. Ook deze rit win ik.

Met winst in 6 van de 7 ritten, de eindwinst en een nieuw persoonlijk record op de 333 m ben ik natuurlijk bijzonder tevreden en is de verre rit naar Nottingham dus zeker de moeite geweest. Alleen het kleine bekertje als trofee valt wat tegen. Op nu naar Leeuwarden eind januari, waar waarschijnlijk het deelnemersveld met Italianen en andere Europes toppers zal gevuld zijn. Hieronder een video genomen door Vincent de Cleer (wat geduld bij het downloaden vereist).

Fotos

Video Nottingham Finale 333 m (met dank aan V. De Cleer)

Turnhout (4 December 2005)

Uiteindelijk niet deelgenomen in Wilrijk, maar met volle moed om half zes uit bed en 's morgens vroeg aangezet naar Turnhout voor de tweede ranking wedstrijd op zondagmorgen van 8 tot 11 uur. Slechts 7 deelnemers deze keer, Timothy en Selim ontbreken. Ook Matthias Voste is er niet. Eerst de 1000 m en ik ben uitgeloot bij Benjamin Gardin. Al in de tweede ronde kom ik met mijn punt in het ijs en kom ik redelijk hard ten val. Echter niet getreurd. Direct recht en toch nog een tweede plaats die mij in de finale met 3 C rijders brengt. Benjamin, Robin en Michiel Verkem. Ik start als tweede en kan het 6 en een halve ronde volhouden achter Benjamin. Dan moet ik de rol lossen. In de voorlaatste ronde wordt ik nog gepasseerd door de andere twee, maar ik verbeter wel mijn besttijde met meer dan 2.5 seconden en doe nu meer dan 7 seconden beter dan vorig jaar. Zeer tevreden dus. De 500 meter dan. Hierin ben ik uitgeloot tegen Robin en Michiel Verkem, dus normaal weinig kans om als tweede te eindigen en naar de finale te gaan. Direct bij de start rijden ze een beetje weg en ik blijf op dezelfde afstand voor de rest van de wedstrijd hangen. Ik verbeter wel ook hier mijn tijd met 0.17 seconden, en eindig in 52.32 en weer tevreden. Nog een beetje werken nu aan een snellere start en op naar de volgende wedstrijd in Nottingham met nog eens een 333m wedstrijd + een 500 m en hopelijks een superfinale over 1000 m. Ciao.

Hasselt (13November 2005)

In Hasselt is er een ranking wedstrijd op zondagavond 6 uur. De C en de D juniors rijden tesamen. Er zijn in totaal 10 schaatsers waaronder 4 C juniors. Eerst rijden we de 1000 m. Ik ben uitgeloot met alleen D juniors. Matthias Voste is er niet en ik heb geen belangrijke tegenstand. Ik rijd rustig uit om mij te sparen en om misschien in de finale mijn tijd te kunnen verbeteren. Hierin kom ik uit tegen Benjamin Gardin, Michiel Verkem en Robin. Benjamin vertrekt direct volle bak. Ik kom als tweede uit de startblokken. Na een 3 tal ronden kan ik het tempo nog moeilijk houden en moet ik een gaatje laten. Verkem passeert mij. Nog een paar ronden en ik heb een hapering waardoor Robin mij passeert. Ik moet iedereen laten rijden en de laatste twee ronden alleen vol maken. Ik eindig in iets onder de 1.49, 1.5 seconden boven mijn besttijd. In de 500 meter kom ik uit met Robin. Robin haalt het, maar ik kan niet in zijn spoor blijven. Mijn tijd is aan de hoge kant , bijna 55 seconden. Met een gelukje mag ik toch naar de finale met beste tijd der tweeden. Selim werd in de andere reeks gediskwalificeerd. De finale wordt met dezelfden gereden als de 1000 m, maar ook nu kan ik niet echt volgen. Benjamin gaat er opnieuw volle bak vandoor. Ik wordt weer vierde in een tijd van 54.04 seconden, opnieuw 1.5 seconden boven mijn besttijd van in Reims maar toch weer beter dan vorig jaar, dus toch niet helemaal slecht. Een zondagavond en niet volledig uitgerust misschien van mijn mountainbike koers (Provinciaal kampioenschap in Wortegem - Petegem) waren dan ook niet de ideale omstadigheden om mijn tijden te verbeteren. Volgende wedstrijd op 26 November in Wilrijk !

Reims (28-29 October 2005)

In Reims komen we met slechts 13 deelnemers aan de start maar er is, zoals later zal blijken, een zeer sterke Italiaanse delegatie. Op de eerste dag is er de 1000 m. In de heats ben ik ingedeeld met twee Italianen en een Fransman. Ik win de reeks in een redelijke tijd van iets boven de 1.53, de Italiaan Giordano wordt tweede. In de halve finale ben ik ingedeeld bij Dotti. Dit is bij de juniors D een van de best shorttrackers in Europe, verder Giordano en Mathias Voste. Na een paar ronden plaatst Dotti een versnelling. Ik zit in 2de positie en probeer te volgen. Het gaat echter zo snel dat ik met mijn schoenen in de bochten het ijs raak. Blijkbaar niet honderd procent juist afgesteld maar op training had ik dit nog niet opgemerkt want ik was nog nooit zo snel door de bocht gegaan. Ik durf niet meer voluit gaan in de bochten en moet de Italiaan laten rijden. In de laatste ronde passeert mij ook Giordiani mij nog en in de laatste ronde val ik dan nog. Dan maar schaatsen voor plaat 5 tot 8. Ik besluit direct volle bak te gaan en ik hou het vol tot de laatste ronde. Dan passeert de Italiaan Trabucchi mij. Ik eindig tweede in een zeer goede tijd van 1.47.62 : meer dan 5 seconden beter dan mijn besstijd van vorige seizoen. Yang wordt derde en Matthias Voste vierde. De A finale wordt gewonnen door Dotti voor de Slovaak Horvath.

De tweede dag wordt de vijfhonder meter gereden. Mijn schoenen zijn door de coach Glenn 2 milimiter verplaatst en op de opwarming test ik ze voluit. Geen probleem meer. Ik win terug mijn heat en kan dus weer naar de halve finale. Zonder voluit te gaan evenaar ik mijn besttijd van vorige jaar van 54.26. In de halve finale word ik nu ingedeeld met Horvath. Er vertrekt onmiddellijk een Italiaan aan de leiding en ik kan mij vanuit startpositie 3 naar de tweede plaats "wringen". Ik kan de Italiaan volgen maar hij gaat snel en laat geen gaatje. Horvath gaat ons alle twee voorbij zodat ik als derde eindig in een nieuwe besttijd van 53.25. Dus terug een B-finale. Hierin start ik opnieuw op positie 3. Yang start op 1, Trabuchi op 3 en Matthias Voste op 4. Weer ben ik goed weg als tweede. In de tweede ronde heb ik echter een hapering en moet Yang laten wegrijden. Ik heb in ronde 3 bij het uitkomen van dezelfde bocht weer een hapering en moet ook Trabuchi laten passeren. In de laatste 2 ronden naderen we dan snel op Yang. Trabuchi en ik strijden voor de tweede plaats. Trabuchi haalt het nipt maar wordt gediskwalificeerde, zodat ik weer tweede eindig. Opnieuw een besttijd van 52.493, of 1.75 seconden sneller dan mijn besttijd van vorige seizoen. In de einduitslag wordt ik vijfde. Dotti, wordt na het winnen van de 1000 m superfinale de winnaar voor Anzi, Giordano en Horvath. Voor mij een goede start van het seizoen !

500m Finale : 2de na Yang met nieuw PR

500m Finale : met Yang, Trabucchi en Matthias Voste