Bijgewerkt op 29/12/2012

Nieuws
29/12
Bye !!
Gastenboek

Short track nieuws Seizoen 2006 - 07 


14/4
Einde seizoen
Sam neemt niet meer deel aan de Closing Games in Turnhout dit weekend. Wat nabeschouwingen over het seizoen bij verslagen.


14/4
Sam 2de op het Paastoernooi in Gent
Sam werd tijdens het paastoernooi tweede op de 500m, 1000m en eveneens tweede in de superfinale over de 1500m, wat hem een logische tweede plaats in de einduitslag opleverde, meer bij verslagen


28/2
Sam in "Het Laatste Nieuws"


25/2
Belgisch kampioenschap Eeklo
Gisteren had in Eeklo het Belgisch kampioenschap shorttrack plaats. Sam kwam er als jongste aan de start maar haalde niettemin na Arno Jaspers (89), Maarten Slembrouck (90), Robin Van Steen (90) en Timothy Dewispelare (91) de 5de plaats, met als beste onderdeel een plaats in de finale van de 500m waarin hij een PR van 47.75 reed. Een verslag met film en sfeerfotos te vinden via de "verslagen 2006-07" pagina


18/2
Huldiging sportlaureaten Aalter
Vandaag ging de huldiging door van de sportlaureaten van "groot" Aalter in het gemeentehuis. Sam was er genomineerd voor jeugdbelofte. Met in het achterhoofd dat de verkiezing gebeurt door de sportclubs van "groot" Aalter en dat Bellem slechts 1 sportclub heeft, was er weinig hoop dat Sam op die manier en in een minder bekende sport als short track het kon halen. Hij werd er met een mooie beker gehuldigd als kampioen van Belgie en geloofd voor zijn 4 internationale overwinningen maar moest de trofee van jeudgbelofte laten aan de 12 jarige Karel de Vriendt, provinciaal kampioen op verschillende disciplines in het zwemmen maar zonder nationale of internationale titels. De titel van wereldkampioen in Fietstrial van Bellemnaar Kenny Belay werd door de Aalterse verenigingen niet eens voldoende gevonden om deze keer verkozen te worden als sportman van het jaar. Dan weet men het wel, de prestaties waren hier niet bepalend, de manier van kiezen wel. De titel ging naar Axel Vandevelde, ook al lid van de Aalterse zwemvereniging en Belgisch kampioen op verschillende afstanden en disciplines. De titel van sportvrouw ging naar Skateboardster Evelien Boulliaert en van sportclub naar basketbal club Sgolba Aalter. Pittig detail: de trofee die Sam kreeg heeft het embleem van een wielrenner ipv een schaatser !

Videopresentatie ter gelegeneheid van uitreiking sportlaureaten Aalter

De recreatieve en competitieve sportlaureaten van Aalter


Sam naast de Bellemse wereldkampioen fietstrial Kenny Belay17/2
Rankingwedstrijd in Brugge
Sam nam vandaag deel aan de ranking wedstrijd in Brugge. Hij eindigde tweede op de 500m en kwam ten val in de finale van de 1000m zodat hij hierin vierde eindigde. Volgende zaterdag staat in Eeklo van 8u tot 16u het Belgisch kampioenschap op het programma met reeksen en finales over 1500m, 500m en 1000m. Sam zal er bij de juniors 1 van de jongste deelnmers zijn.

13/2
Volgende zaterdag neemt Sam deel aan Rankingwedstrijd in Brugge
Sam neemt volgende zaterdag deel aan een nationale rankingwedstrijd in Brugge. Plaats van het gebeuren is het Boudewijnpark. Er wordt gereden in de morgen van 8u tot 12u. Afstanden die op het programma staan zijn de 500m en 1000m. Juniors C en D rijden tesamen.

4/2
Volgende zaterdag 10/2 Vlaams Kampioenschap in Brugge
Sam neemt volgend weekend NIET deel aan het Vlaams kampioenschap. Plaats van het gebeuren is het Boudewijnpark in Brugge. Er wordt gereden in de morgen van 8u tot 13u45 en 's avonds van 17u45 tot 19u45. Afstanden die op het programma staan zijn 333m, 500m en 1000m met een Superfinale over de 1000m als afsluiter.

30/1
Sam 4de op Friesland Cup in Leeuwarden met nieuw PR op de 500m
Sam reed een goed eerste kwartfinale op de 1000m en won die voor de Nederlander Bokkerink. Hij reed echter een ongelukkige halve finale met een diskwalificatie en val. Zo moest hij naar de C-finale, die hij makkelijk won. Een 9de plaats na dag 1 was zijn deel. Op de 2de dag maakte hij echter bijna alles goed door zich te plaatsen voor de finale van de 500m en er als 3de een nieuw PR van 48.210" te rijden. Er zat nog een podium plaats in maar Sam bleek in de superfinale over 1500m niet opgewassen tegen Lepaep en de Nederlander Kuiper. Hij eindigde 3de en aldus 4de in de eindstand na Lepaepe, Anderl en Kuiper. Hij werd wel de beste eerstejaars. Een uitgebreid verslag met fotos kun je vinden bij verslagen.


20/1
Deelnemers Leeuwarden gekend
Er zullen bij de juniors C in Leeuwarden 19 deelnemers aanwezig zijn. Hieronder uiteraard bijna alle Nederlanders met als meest gekende namen Bokkerink, Schepers, Westerman, Kuiper, Zoutenbier en Snellinck. Grote favorieten zijn de Fransman Lepaepe en de Duitser Anderl. Ook Gentenaar Timothy Dewispaelere moet het podium kunnen halen. Sam mikt op een top 5. Op zaterdag wordt de 1000m gereden, op zondag de 500m. De uitslagen kunnen LIVE gevolgd worden via shorttrackonline.

20/1
Bronzen Medaille voor Sam op Junior British Open in Nottingham
Sam haalde op de Junior British Open dit weekend een 3de plaats. Hij zette een nieuw PR neer op de 1000m in 1.40.949, nog minder dan 2 seconden verwijderd van het BR op deze afstand. Op de 500m kwam hij in de finale ongelukkig ten val en eindigde hij daardoor pas 4de. In de Superfinale was hij goed op weg naar een 2de plaats maar kwam opnieuw ten val zodat hij 3de werd. Meer details bij verslagen, o.a. ook een filmpje van de 1000m.