Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


1st jaars Aspiranten, Seizoen 2005


Op 24 Spetember heb ik mijn laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Met 6 tweede plaatsen en 10 podium plaatsen ben ik zeer tevreden. Ook in het Vlaams kampioenschap haalde ik een mooie 5de plaats. Alleen jammer dat ik niet eens kon winnen. Het jammerste was nog het Belgisch kampioenschap waar ik mij zeer goed voelde maar waar ik pech had. Ik ga nu een een beetje rusten en in oktober de short track trainingen beginnen. Alles hierover kun je lezen via de short track link.Aalter (24 september)

In mijn hoofdegemeente reed ik met de fiets naar het parcours dat slechts 3 km van mijn huis is.Het parcours is steeds op en af. Ik had er veel goesting in. In de eerste van de 10 af te leggen ronden viel ik na de eerste afdaling bij het begin van de eerst klim direct aan. Wouter en Giel zaten mee met mij vooraan maar konden niet direct volgen. Achter mij ging Brian Van Goethem rijden en bij het einde van de eerste ronde had hij mij te pakken. In zijn wiel zaten nog Giel Piessens en Gilles Loncin. Een beetje verder zag ik de 2 groene truien van Dylan Van der Gucht en Brian Rossignol naderen. Brian en ik reden goed door maar een zeer sterke Dylan van der Gucht kwan in de derde ronde ook nog terug. Onze voorsprong op de groep, met altijd maar Rossignol op kop was niet groot, dus moesten we goed blijven doorrijden. Op het einde probeerde Giel nog eens aan te vallen, maar dat moest hij bekopen, want een beetje later moest hij lossen. We sprintten dus met 4, vlak voor de groep die zeer dicht was genaderd. In de sprint lichtjes bergop begon ik vanuit 4de positie en kon ik nog Loncin en Van der Gucht voorbij maar dan viel ik stil zodat Brian won, en ik nog maar eens tweede eindigde. Op het lastige parcours haalden we met ons vier 35.3 km/u.

Waardamme (18september)

In Waardamme was het zeer grote ronden van 3.7 km en dus moesten we er maar 5 afleggen. Bijna de gehele groep bleef te samen. Ik was van plan om bij de 2 laatste bochten voor de aankomst in de laatste ronde te demarreren maar juist daarvoor sprong Marijn de Greve weg. Pieter Verwee reed het gat toe en zo gingen we met bijna de hele groep naar de aankomst. Net toen ik de sprint wou beginnen, begon ook Pieter Verwee te versnellen en zo geraakte ik wat ingesloten. Ik naderde nog op hem maar bij de aankomst kwam ik een half metertje te kort. Dus tweede.

Wortegem (11september)

In Wortegem kwamen er 34 renners aan de start het meeste in Oost-Vlaanderen. Het parcours was ongeveer 3 km met een korte en een iets langere beklimming naar de aankomst.Er waren 7 ronden en in de 4 ronde demaarde ik op het eerste bergje Maar ze lieten mij niet gaan . en In de spurt was ik 5de.

Lovendegem (4september)

In Lovendegem zijn het heel kleine rondjes van 1.3 km en veel bochten. Het weer was warm en droog dus het parcours was zo niet te gevaarlijk. Ik probeerde een keer of twee aan te vallen, iedere keer na een scherpe U-bocht in het parcours, maar Brian Van Goethem reed het gat dicht. In de voorlaatste bocht van de laatste ronde springt Robin de Ketele weg en we kunnen hem niet meer terug halen. Robin Van Goethem wordt twee en ik spring mij 5de.


Meulebeke(28 augustus)

In Meulebeke was het een leuk parcour met een lichte bergop van 150m. Met een zeer rappe start van Robin Venneman.Na een stuk of 4 ronden demaarede ik Ze reageerden direct en gorgio derijke ging in de acheter mij .Na een halve ronde haalde ze mij terug in . En in de spurt was ik 8.Belgisch kampioenschap Waanrode (15 augustus)

In Waanrode zijn we met 40 geselecteerden aan de start voor het Belgisch kampioenschap. Om 11u50 rijd ik de tijdrit van 2 km. Uit het parcours hebben ze het meeste van de bergaf weggelaten en er is na een korte afdaling eerst een redelijk steile beklimmning en daarna vals plat naar de aankomst. Ik rijd 3'22".01 en eindig hiermee 9de. Mijn gemiddelde is 35.7 km/u. Om 2u rijden we dan de wedstrijd. In de tweede ronde breekt mijn rechter schoenplaatje toch wel af zeker. Ik heb dan nog 1 ronde verder gereden maar schoot bij de volgende beklimming weer uit de pedalen. Niet meer te doen dus en moeten afstappen. Jammer want ik hoopte mijn presttie van op het Vlaams kampioenschap over te doen


Deftinge (7 augustus)

In Deftinge waren er 9 ronden van 2.10 km af te leggen. Er gebeurde niet zo veel. Ik demareerde in de 2de ronde en de 5de ronde maar geraatke niet weg. Er werd eigenlijk meer gebabbeld dan gekoerts. De enigen die eigenlijk koersten waren ik en de twee Robins : Van Goethem en Venneman. Zo bleven we met bijna de hele groep tesamen. De aankomst was licht bergop maar niet al te lastig want het was eerst redelijk stijl naar beneden en dan direct naar boven. in de spurt was ik vierde.


Sint-Andries (31juli)

In Sint-Andries waren er 34 renners . Dat is heel veel . We moesten 13 ronden afleggen van 1.80 km lang. Ik ging er direct van door en reed drie ronden voorop. Dan werd ik bijgehaald. Ik demareerde nog een paar keer maar dat lukte niet. Maar zo werd het peleton toch uitgedund tot een stuk of 15. Op het einde van de voorlaatste ronde demareerde Pieter Verwee. Dylan van Der Gucht en ikzelf reden er naar toe, met de rest van de groep in ons wiel. Het werd dus een sprint. Ik werd derde na Boris Beelen en Alexander Maes.


Herenhout(21 juli)

In Herenthout was het Vlaams kampioenschap. Eerst was het een tijdrit van 1.55 km. Ik moest om 11:06 vertrekken. Ik reed de zevende tijd op 40 deelnemers en vond dat zeer goed (eerste Venneman, tweede Van Goethem derdes Verwee). De koers dan. Vier ronden gereden en er vallen 7 man waaronder faovoreiten Venneman, Boons, De Winne enVerwee. Dus is Van Goethem beginnen te rijden. Van de gevallen renners komt alleen nog Jens de Winne terug. Ikke en Mike De Bie zijn daarna in de aanval getrokken, maar Van Goethem haalde ons terug. In de laatste draai moet ik een gaatje laten en de eerste drie zijn los. Ik word nog 5de in de sprint na Njord Depetter, Van Goethem, De Bie en Rossignol.


Haaltert (17 juli)

Het was een heel mooi parcours : een klein klimmetje van vjifhonderd meter, dan een stukje plat en dan dalen naar de finish. In de 6de ronde ging Robin Veneman er vandoor. Ik pakte zijn wiel en Robin Van Goethem pakte mijn wiel en we waren weg maar ze wouden niet mee rijden. Zo werden we weer ingehaald door de rest. Achter13 ronden had ik de milt. maar twee ronden ater was het al weer over. De laatste ronde werd ik toch weer slecht en moest ik gelijk overgeven. En volle spurt heb ik nog eens moeten overgeven. Ik werd toch nog vierde. Jens de Winne won. Er waren ook vele supporters en die waren zo vriendelijk om mij een aanmoedigingspremie te geven na de wedstrijd.


Petegem-Deinze (10 Juli)

Ik ging direct in de aanval. Er vielen er iedere keer een aantal af tot waneer we nog met 6 overbleven. Dan demareerde ik nog een keer maar Bryan Rossginol haalde mij terug. We bleven tot het einde met zes samen. In de spurt hinderde een achtervolger mij zodat ik Bryan Rossginol zijn wiel moest lossen. Ik spurtte dan nog derde, weer een mooi ereplaatsje.


Zwijnaarde (3 juli)

Eerst werd een tijdrit (1.8 km) gereden langs de Schelde. Er was een lichte tegenwind. Ik hoopte op een podium plaats maar werd 4de na Robin Venneman, Robin Van Goethem en Jens de Winne. Mijn tijd : 2:56:59 of 36.7 km/u. Geklopt voor de derde plaats met minder dan een seconde. Die heb ik verspeeld in de laatste meters waar ik het zeer lastig kreeg. De koers dan . Het was een heel beu parcours met maar twee bochten en twee lange stukken, en 50 meter kasseien. In de eerste ging ik eral van door maar Robin Venneman ging achter mij aan. Ik probeerde nog twee keer maar Venneman en Van Goethem lieten mij niet gaan. De hele groep bleef tesamen. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam mijn ketting tussen mijn pion en wiel te zitten en zo kwam ik achteraan terecht. Ik kon nog opschuiven maar geraakte niet verder dan een zesde plaats in de sprint.


Sint-Pieters (Brugge) (26 juni)

Ik ging van start in aanwezigheid van veel suporters (nichten, neven, vrienden, buren, nonkels ). Ik was van plan er direct een patat op te geven maar geraakte slecht in mijn klikpedalen . Maar achter 1 bocht zat ik toch al op kop. Ik trok dan snel door en we bleven nog met 11 over. In de volgende ronden demareerde ik nog 3 keer. Daarbij vielen er altijd een paar renenrs af. Uiteindelijk bleven we nog met 3 over, Yoshi Deldulle, Indiana Slabbinck en ikzel.f. Maar in de 7de ronde van de 11 viel ik en ik was mijn drinkbus kwijt. Ik kwam bij de 2 achtervolgers, Pieter Verwee en Frederic van Ackere terecht en samen reden we naar de koplopers. Het acthervolgen was lastig. Het werd een sprint met 5 waarin ik geklopt werd door Pieter Verwee. Dus weeral een tweede plaats...

BEVEREN (29 mei)

Ik ging er direct bij de start vandoor. Eigenlijk voor de tweede keer, want na de eerste start werden we gestopt omdat het parcours nog niet veilig was. Niemand kon direct volgen maar na een ronde achtervolgen kwam toch Robin Van Goethem bij mij aansluiten. We reden de rest van de wedstrijd (nog 14 ronden) samen voorop. Ik probeerde enkele keren te demarreren maar kreeg Van Goethem niet los. De laastste ronde bleef ik in zijn wiel om de spurt te beginnen maar hij sprintte mij toch los. Dus voor de derde keer na elkaar weeral een tweede plaats.


MERELBEKE (22 mei)

In Merelbeke stond ik weer op de tweede rij aan de start . Maar na rap in mijn klik pedalen te zitten zat ik direct 3de .In de eerste ronde ging ik volle bak geven en de enigen die mij konden volgen waren Robin Veneman en Robin Van Goethem . Wij reden de hele tijd maar traagjes dus ging Bryan Rossginol ons achter na . In de derde laaste ronde pakt hij ons nog . De laatste ronde viel Bryan Rossginol nog aan maar ik ging hem achterna .Ik pakte hem in de laatste 500 meter . In de spurt was ik tweede maar het scheelde maar heel weinig met de derde. De spurt is te zien op de fotos.


ELSEGEM (14 mei)

In Elsegem was het parcours veranderd. Het waren 9 ronden. In de eerste ronde demareerde ik en we waren met drie weg Gorgio Derycke en Frederick Van Ackere waren met mij mee. Dan springt in de derde ronde Gorgio Derycke weg. Frederick Van akere moet een gaatje laten en ik spring naar de Derycke. Ik en Giorgio blijven de hele tijd op kop. En dan wordt ik geklopt in de spurt. Zo was ik tweede. Mijn best uitslag. p.s.: mijn goede vriend is komen kijken

HOREBEKE (8 mei)


Na mijn comuniefeest ging ik maar om 2 uur naar mijn bed, dus had ik niet zo goed gerust. Er waren 15 ronden van 1.35 km af te leggen met een beklimming naar de eindstreep. Op een aanval van Eline De Roover in de tweede ronde kon geen enkele van de jongens volgen . We waren met 5 weg in de achtervolging : Mike De Bie, Robin Veneman, Georgio Derycke, Robin Van Goethem en ikzelf. Na een aantal ronden komt ook Pieter Verwee bij ons. Na 10 ronden springt Robin Venneman weg. Ik ga er achter met nog iemand. We waren eventjes weg maar dan ging Giorgio Derycke achter ons en komen we weer met zes tesamen. De laatste ronde spring ik weg maar het lukt niet .De laatste beklimming reed ik veel te groot naar boven en kon op het einde niet meer meesprinten voor de overwinning. Ik eindig zesde van het groepje. Giorgio Derijck wint. Ons gemiddelde is 33.3 km/uur.


ZEEBRUGGE (1 Mei) 

In Zeebrugge moeten we 10 ronden van 1.8 km afleggen op de dijk en de pier. We zijn met 14 jongens en 4 meisjes. Het is snikheet, wel 30 graden. De meisjes mogen een beetje vroeger starten maar we gaan er direct snel vandoor en hebben ze in de 2de ronde al ingehaald. Op de pier is het naar de dijk tegen wind en in de eerste ronden worden er daar iedere keer afgereden. Na 5 ronden schieten we nog met 8 over. Dan probeert Pieter Verwee weg te springen maar ik ga hem halen. We zijn met ons twee een klein beetje voorop maar tegen wind op de pier worden we snel weer ingehaald. We sprinten dan maar voor de overwinning. Ik kom als derde uit de bocht naar de aankomst en eindig ook derde. Eerst wat extra drinken en dan naar het podium voor mijn tweede podium plaats en beker. Content !


MEIGEM (16 April)

In het kleine dorpje Meigem tegen Nevele was het heel slecht weer. Daarom hebben ze van 7 ronden er 6 gemaakt. Het waren heel grote ronden van 3 kilometer. Er waren 18 deelnemers met 15 jongens en 3 meisjes. Na de eerste ronde ging de 13 jarige Belgisch kampioen van de meisjes er van door met Robin Veneman . Ik probeerde mee te zijn maar ik bleef gangen. We reden met een groepje van zes in de achtervolging maar konden ze niet meer inhalen. In de sprint werd ik derde, maar tweede van de jongens. Zo werd ik in de uitslag derde van de jongens en mocht ik op het podium. Jammer dat we hier geen foto van hebben. Bij de fotos kun je wel mijn trofee zien die ik gewonnen heb.


GRAUW (10 April 2005)

Mijn eerste koers, in Zeeuws-Vlaanderen. 13 Ronden van 1.5 km of in totaal 19.5 km. In Nederland rijden ze per leeftijd en niet per geboortejaar. Dus bijna iedereen ouder dan mij. Ik ben juist 12 geworden in Januari. 23 deelnemers waaronder 8  Belgen. Na controle van de verzetten vergeet ik op een kleiner verzet te leggen, dus ik kom nogal moeilijk op gang. Van in de eerste ronde vliegt er een groepje van 10 renners weg. Ik kan makkelijk mee met de 2de groep en probeer veel kop te doen om nog te proberen bij de eerste groep te geraken maar ze zijn gaan vliegen. Na 4 ronden schiet ik de eerst keer uit mijn pedaal en daarna nog een aantal keren. . In de zesde ronde vlieg ik bij het optrekken weer uit mijn pedaal .... en ook uit de bocht. Gelukkig doe ik mij geen pijn. Mijn pedaal blijkt een vijs verloren en door materiaal pech geef ik op. Hopelijk volgende week in Meigen beter.