Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


2de jaars Aspiranten, Seizoen 2006


Lovendegem (2 September)

Deze keer 1 reeks met 35 renners. Robin Van Goethem, Pieter Verwee en Robin De Ketele waren de belangrijkste tegenstrevers. 20 ronden waren er af te leggen op een bochtig parcours dat door afvallende bladeren en eikels en het nat wegdek er gevaarlijk glad bij lag. Voor Sam blijkbaar iets te gevaarlijk want hij ging er in het begin te onstuimig tegen aan en kwam reeds in de 2de ronde ten val. Tegelijkertijd ging Robin Van Goethem in de aanval. Hij kreeg 1 renner mee, Stephen Cuyken. Ook Lisa Bogaert en Robin De Ketele kregen een kleine voorsprong. Sam had gelukkig slechts schaafwonden en zette de achtervolging in, eerst op het peleton en dan op de ontsnapten. Hij reed de twee eerste voorbij en kwam tot bij Van Goethem maar.... jawel net toen schoof hij in een gevaarlijke bocht van 180 graden weer uit. Oorspronkelijk verging hem de goesting maar een supporter hielp hem op de fiets en hij zette nogmaals de achtervolging in. Opnieuw kon hij aansluiten bij een groepje, opnieuw reed hij ervan weg op zoek naar de 2 leiders. Hij naderde tot op 15 seconden, maar de 2 leiders werkten goed samen en bouwden dan hun voorsprong verder uit. Sam reed drie kwart van de wedstrijd in de achtervolging en finishte uiteindelijk met een goeie 1 minuut achterstand. Van Goethem won de wedstrijd in de sprint. Wat overbleef van het peleton werd gedubbeld maar mocht nog de wedstrijd uitreiden. Op nog eens een minuut van Sam won Pieter Verwee de sprint voor de 4de plaats voor Robin de Ketele.Meulebeke (27 Augustus)

Opnieuw 2 reeksen. Sam startte in de eerste reeks met 22 deelnemers. Behalve Alexander Maes en Indiana Slabbinck geen gekende namen in deze reeks want Pieter Verwee, Jens De Winne, Priem Whytic en Martijn De Greve zaten in de 2de reeks. Er dienden 13 ronden afgelegd te worden op een vlak parcours met een lang rechte lijn naar de aankomst. Sam schudde al snel aan de boom en men bleef nog met acht renners voorin. Hij probeerde die groep verder uit te dunnen maar lukte er niet in. Niemand wilde op kop rijden, zelfs wanneer hij echt veel trager ging rijden en zo konden zelfs nog een paar renners terugkomen. Sam bleef dan maar het grootste gedeelte op kop rijden met de anderen in het wiel. Er zat dus niet anders op dan te sprinten. Sam wilde niet op kop aanzetten en liet zich wegzakken, maar zet dan te laat aan zodat hij pas na de eindstreep de 3 eersten te pakken heeft. Dus een ietwat teleurstellend resultaat maar weer bijgeleerd. Duidelijk dat Meulebeke niet zijn parcours is, want vorig jaar zette hij hier ook al zijn slechtste resultaat neer. De wedstrijd werd gewonnen door Gregory Vandaele voor Emiel Vermeulen en Alexander Maes. Indiana Slabbinck werd 5de.


Hamme (20 Augustus)

Twee reeksen aan de start met 21 renners. Verassend zijn noch De Winne, noch Van Goethem en Venneman hieraan de start. Sam start in de eerste reeks en gelooft na zijn sterke prestatie van vorige week in een overwinning. Afwachten....Er zijn 13 ronden af te leggen. Reeds in de eerste ronde plaatst Sam een aanval. Vier renners kunne volgen waaronder Billy Van Landuyt, Dylan Verzeele en Jordi Vermeire. Het begint ondertussen echt te stortregenen. Op een glad (schaats)parcours......plaatst Sam een nieuwe aanval in de 4de ronde. Van Landuyt biedt stevig weerwerk en volgt op korte afstand. Langzaam echter bouwt Sam zijn voorsprong uit. Uiteindelijk rijdt hij 1 minuut voorsprong bij elkaar en dubbelt hij op 8 na alle renners : een prachtprestatie en een 1ste overwinning die na 15 podium plaatsen deugd doet !

Aanval in de gietende regen 2/3 wedstrijd voorop en 1 minuut voorsprong

Tweede keer bloemen in 1 week tijd !

Meer FotosSpa-Francorchamp (Belgisch kampioenschap (12 Augustus)

Het werd een onvergetelijke dag. Vorig jaar al had Sam speciaal toegeleefd naar het BK maar kende toen brute pech. Deze keer droomde hij ervan om na goud in de shorttrack ook iets te oogsten op het BK wielrennen. De laatste week stond in het teken van rust na een zijn 5 klimtochtjes op vakantie in Frankrijk en zijn test vorig weekend in Chaumont-Gistoux. Om 12u34 stond eerst de tijdrit op het programma op het zelfde parcours van de wegrit. Dit betekende 1.2 km kilometerbergaf, een draai van 180 graden en dan 1.2 km bergop. Niet echt steil maar toch lastig. Sam reed een tijd 3'15.79. Hiermee eindigde hij 15de. Op het eerste gezicht misschien niet schitterend maar in elk geval stukken beter dan op het Vlaams kampioenschap en slechts een 2-tal seconden trager dan de betere Oost-Vlamingen Van Goethem, Venneman en De Winne. Mike de Bie won in een schitterende tijd van 3'07.25 voor Jerome Kerf ; 3'09.03. Oost-Vlaming Jonathan Vlaminck verrastte positief met een 3de plaats. In elk geval beloofde dit voor de wegrit. Sam had echt de moreel en geloofde erin. Het werd een wedstrijd waarin de meesten bang werden om aan te vallen omwille van het lastige parcours. Alleen Thomas Raymaekers had er echt zin in en probeerde meerdere keren. Ook Billy Van Landuyt waagde een poging. Halfweg was er een lichte afscheiding toen Raymaekers demarreerde en Rossignol en Sam meesprongen, maar het werd een sprint met bijna de gehele groep. Beneden de klim schoof Sam op tot in het wiel van Jerome Kerf die hij na de demonstratie van vorige week als topfavoriet zag. Zo zat hij op 300 m van de streep toen de echte sprint begon op de 2de rij. Hij zat wel wat ingesloten maar hield Kerfs wiel tot aan de streep en finishte prachtig derde na Kerf en Loncin. Erover gaan zat er niet meer in. Daarvoor kwam de groep te laat open en lag de streep iets te dicht. Maar natuurlijk dik tevreden. De geschreven pers als de kippen erbij voor verslagjes voor HLN en het Nieuwsblad. Sam zal nog enkele wedstrijden rijden in augustus en dan een maandje rusten om daarna de schaatstrainingen te beginnen. Hij ligt niet wakker van een overwinning in het wielrennen en weet nu dat met wat extra training hij tot zeer mooie dingen in staat is, maar daarvoor is er nog tijd genoeg.

FotosChaumont-Gistoux (6 Augustus)

Na 10 dagen vakantie en een terugreis vanuit Frankrijk stond Sam aan de start voor deze wedstrijd op 1 van de lastigste parcours voor aspiranten. Er moesten 13 ronden afgelegd worden waarin telkens een steile, voor het grootste gedeelte op slechte kasseien. Als het ware een mini muur van Geraardsbergen. Sam moest op de koop toe, samen met een andere renner, van de KWB afgevaardigde achteraan starten met een straftijd van 10 seconden omdat hij op het parcours had gereden tijdens de wedstrijd voor 12 jarigen. Hij had het peleton bij de eerste doortocht ingehaald maar voelde zich niet goed in het begin van de koers. Bij de derde beklimming is er een aanval van Matthias Raymaekers en Jerome Kerf, zegekoning bij de 13-jarige aspiranten. Sam zit in het midden van het groepje, en kan niet direct reageren. De twee zijn gaan vliegen. Ze rijden meer dan 5 ronden met een voorsprong van een 15 seconden voorop. Dan laat Jerome Kerf Raymaekers achter en vergroot zijn voorsprong. In het achtervolgend groepje, dat nog uit 6 renners bestaat, demarreert Gilles Loncin. Sam gaat eem ronde later in de tegenaanval. Hij krijgt De La Rose mee. Samen gaan ze op en over Gilles Loncin. Ze krijgen ook nog Raymaekers in het vizier maar moeten uiteindelijk sprinten voor de 3de plaats. Sam wordt mooi 4de. De conditie is in elk geval goed. Wat beter uitgerust aan de start moet een mooie uitslag volgende week op het Belgisch kampioenschap in Francorchamps mogelijk zijn. Hopelijk in elk geval wat meer geluk dan vorig jaar (afgebroken schoenplaatje).

FotosZottegem (23 Juli)

Sam kende in Zottegem voor de 2de maal op rij niet zo'n gelukkige wedstrijd. Iets over halverwege was er een valpartij van Gilles Loncin, waardoor ook Robin Van Goethem, Sam en enkele anderen ten val kwamen. Hij moest de rest van de wedstrijd achtervolgen, samen met Pieter-Jan Dhondt, maar kon de eersten niet meer bijhalen. Hij werd 14de in de uitslag. De wedstrijd werd gewonnen door Jonathan Vlaminck voor Billy Van Landuyt.


Aalst Vlaams Kampioenschap (21 Juli)

Sam's verwachtingen in de tijdrit die 's morgens doorging waren niet zo groot. In het provinicaal was hij 7de geworden en dus kon hier met de beste 40 renners van Vlaanderen moeilijk een top 10 verwacht worden. Hij eindigde 21st en deed over de 2.2 km 3'12", wat 12" trager was dan de winnaar Mike De Bie. Robin Van Goethem eindigde 2de op 1 seconde van De Bie. De wedstrijd dan. Een mooi parcours met veel bochten maar volledig plat. Geen enkele echte aanval tot in de voorlaatste ronde Martijn De Greve ervandoor gaat. Robin Van Goethem probeert maar krijgt het gaatje niet dicht. Dan besluit Sam er naar toe te springen en samen gaat hij met De Greve met minieme voorsprong de laatste ronde in. Dan zet Mike De Bie zich op kop en die heeft blijkbaar nog meer poeier in de benen. Hij rijdt het gat toe op een 1 km van de finish. Ongelukkig komen Sam en Robin de Ketele dan nog in contact met elkaar en komt Sam achteraan in de groep terecht. Beste pijlen verschoten en 28ste in de sprint die door Van Goethem wordt gewonnen. Goed gereden en 1 van de weinigen die iets durfde proberen, maar niet beloond in de uitslag.


Oostkamp (16 Juli)

Sam start in de tweede reeks met 20 andere renners. Het is zeer warm. Sam heeft er zin in een gaat vrij snel ten aanval. Er scheidt zich een klein groepje af, maar men wil vooraan niet meerijden zodat er veel renners terug komen. Sam probeert dan nog eens en met 5 kunnen ze wegblijven. Snelle man Pieter Verwee doet weinig kop, kwestie van niet willen of niet kunnen ?, maar wint wel de sprint voor Loncin, Deldulle, Sam en Martijn De Greve

In de aanval.

Verwee wint de sprint, 4deAnzegem (9 Juli)

Sam wou liever in Anzegem rijden omdat het parcours in het industriedpark van Petegem-Deinze heel eentonig is. In Anzegem een mooi parcours van 3 km met wat vals plat. Er dienden 8 ronden gereden te worden, en Sam kwam in de tweede reeks uit met 26 deelnemers. Hierbij Jens de Winne die nochtans vlak bij zijn deur een wedstrijd kon rijden in Tollembeek, maar blijkbaar de strijd met de andere sterke mannen uit die streek, Venneman en Van Goethem, ontweek. Ook de sterk Antwerpenaar Thomas Raymaekers aan de start. Vooral Raymaekers en Sam, probeerden weg te raken. In de derde ronde waren ze samen met de Winne wat los, maar De Winne wou niet mee rijden en rekende duidelijk op zijn sprint. Het werd dan ook een sprint met logische overwinnaar De Winne. Sam leek tweede te worden maar werd in de laatste meters nog voorbij gereden door Raymaekers. Het podium op dus, en dat voor bloemen en een mooie trofee.


Anzegem (9Juli)

Sam wou liever in Anzegem rijden omdat het parcours in het industriedpark van Petegem-Deinze heel eentonig is. In Anzegem een mooi parcours van 3 km met wat vals plat. Er dienden 8 ronden gereden te worden, en Sam kwam in de tweede reeks uit met 26 deelnemers. Hierbij Jens de Winne die nochtans vlak bij zijn deur een wedstrijd kon rijden in Tollembeek, maar blijkbaar de strijd met de andere sterke mannen uit die streek, Venneman en Van Goethem, ontweek. Ook de sterk Antwerpenaar Thomas Raymaekers aan de start. Vooral Raymaekers en Sam, probeerden weg te raken. In de derde ronde waren ze samen met de Winne wat los, maar De Winne wou niet mee rijden en rekende duidelijk op zijn sprint. Het werd dan ook een sprint met logische overwinnaar De Winne. Sam leek tweede te worden maar werd in de laatste meters nog voorbij gereden door Raymaekers. Het podium op dus, en dat voor bloemen en een mooie trofee.Zwijnaarde PK (2Juli)

We moesten zoals vorig jaar in de voormiddag weer een tijdrit doen van 2 km. Hierin eindigde ik 7de. Jens de Winne won voor Robin Venneman en Van Goethem en daarna Jonathan Vlaminck, Billy Van Landuyt en Brian Rossignol. Dan was er in de namiddag eerst een shifting over maar 10 km (5 ronden). Het was zeer warm en er werd niet echt gekoerst. Jens de Winne won de sprint en ik sprintte 3de. Jammerg was dat mijn ploegmaat Wouter plat reed en dus naar de B-finale moest. Daarin reed hij goed en werd derde. Dan was het lang wachten tot de A-finale om half zes. Hierin moesten we 8 ronden of 16 km afleggen. Aangezien het op een plat parcours bijna steeds een sprint is, probeerde ik maar een keer, samen met Billy Van Landuyt. Voor de rest hield ik mij kalm. De laatste ronde wou ik eerst uit de draai komen voor de sprint, want vorig jaar won hier iedereen die eerst uitdraaide. Dat lukte mij ook. Helemaal op het einde kon ik nog Robin Van Goethem voorbij maar dat was iets te laat om zo snel mogelijk in te draaien. In de laatste lijn was het tegenwind. Eerst sprintte Van Goethem mij voorbij, maar dan kwam Venneman en ook nog juist voor de lijn de Winne.. Venneman won voor Van Goethem en De Winne. Ik werd vierde.

Fotos


Eke (25 Juni)

Deze week was ik wat ziek en moe en dus verwachtte ik niet zoveel van deze wedstrijd. Er waren opnieuw 2 reeksen in Eke. Ik moest in de eerste reeks rijden met 24 renners. Hierin veel goeie mannen, Robin Van Goethem, Robin Venneman, Niels Vanden Driessche, Bryan Rossignol, Robin De Ketele en ook mijn ploegmaat Giel Piessens. Het is voor de tweede keer dit jaar echt slecht weer en het regent de ganse tijd. We moeten 15 ronden afleggen op een saai parcours dat volledig plat is. Er geraakt dan ook niemand weg en er wordt bijna niemand gelost. Het wordt dus een sprint met de hele groep. Hierin eindig ik vijfde na Venneman, Van Goethem, Piessens en Vanden Driessche. Deze week ga ik wat mijn sprint trainen want het is elke wedstrijd toch bijna sprint. Dat zal waarschijnlijk volgende week op het provinciaal kampioenschap in Zwijnaarde ook wel zo zijn.

Meer FotosMerelbeke (21 Mei)

Er waren deze keer twee reeksen. Ik moest in de tweede reeks rijden met 22 renners, waaronder Robin Van Goethem. Die ging er direct in de eerste ronde vanonder. Ik zat niet zo goed in mijn klikpedalen en daardoor zat ik niet direct vooraan. We reden daarna niet goed samen en Robin vergrootte altijd maar zijn voorsprong en won zo de wedstrijd. In de sprint was het tegen wind. Ik zat lange tijd tweede achter de waal Boris Beelen, die dit jaar al drie keer won en dus een sterke sprinter is. Op het einde ging mijn ploegmaat Giel Piessens mij nog voorbij zodat ik vierde werd.Beveren (14 Mei)

1 reeks met 38 13-jarige aspiranten aan de start in Beveren waar de zon scheen. Een leuk parcourke met een paar mooie bochten waar Sam vorig jaar tweede werd na Robin Van Goethem. Zoals vorig jaar een snelle start, maar deze keer was het niet Sam maar wel Robin die de lont aan het vuur stak. Onmiddellijk verbokkeling met een tiental renners afgescheiden. Hierbij niet snelle sprinter Pieter Verwee. Deze weerde zich te pletter om de achtervolgers terug te brengen en dat lukte nog . Dan een aanval van Robin, Sam en Gilles Loncin en nog een vierde renner, maar er werd niet echt goed samengewerkt en ze werden teruggehaald. Zo waren een 4-tal ronden voor het einde nog 20 renners tesamen. Drie ronden voor het einde dan toch 8 renners die zich konden afscheiden, de drie zelfden en ook Jelle Donders en Belgisch kampioene bij de meisjes Lisa Bogaert erbij. Er wordt gesprint met zeven, want Donders valt nog. Sam kan iets te laat aanzetten en Robin is gaan vliegen. Hij kan wel nog Gilles Loncin counteren en wordt dus tweede

Podium

Meer FotosSt Kornelius Horebeke (7 Mei)

Een golvend parcours deze keer, dus helemaal anders dan vorige week. Ze hadden wel het parcours in vergelijking met vorig jaar ingekort zodat we weer veel (21) ronden moesten afleggen. Sam startte in de eerst reeks samen met o.a. Robin Venneman, Jens de Winne en Gorgio de Rijcke. Er waren 27 vertrekkers en de hele wedstrijd bleef het regenen. Er waren vele aanvalspogingen maar niemand raakte weg. Wel werd het een afvallingskoers. Op twee ronden van het einde schoten er nog 8 renners over in de kopgroep. Sam probeerde dan ook eens weg te raken met een andere renner maar ook dat ging niet door. Wel werd de groep verder uitgdedunde tot 5 renners. Bij het ingaan van de laatste ronde bijna een slippertje van Sam in de eerst bocht van de afdaling maar gelukkig kon hij juist op tijd bijsturen. De aankomst was bergop. Sam kwam als eerste uit de bocht maar op pure kracht werd hij nog voorbijgereden door Jens de Winne die won. Net voor de lijn ging ook nog Robin Venneman Sam voorbij, zodat Sam derde werd. Een eerst podium plaats in zijn tweede wedstrijd toont dat hij minsten de form heeft van vorig jaar. Wel zal het opnieuw elke wedstrijd koersen worden tegen de besten van Belgie die duidelijk in Oost en West Vlaanderen te vinden zijn : De Winne, Venneman, Van Goethem, Verwee, De Rijcke, Rossignol

Rotweer !

Aan de leiding van kopgroepje, voor Venneman, De Winne en De RijckeHensies (29 April)

Mijn eerste wedstrijd was op zaterdag in Hensies. Doordat Tim op zondag het PK reed kon ik niet anders dan op zaterdag in Henegouwen te koersen. Er waren 32 deelnemers en de zon scheen, maar het parcours was vreselijk saai. Een ronde van 1 km die helemaal plat was met 2 grote rechte stukken. We moesten dan ook 25 ronden afleggen. Ik probeerde veel keren te ontsnappen maar het lukte niet. Ook anderen probeerden maar dat lukte ook niet. Bijna was Niels van den Driessche ontsnapt maar ik ging hem halen. Dan viel Niels van den Driessche maar na 5 ronden achtervolgen kon hij weer inpikken bij de groep. De laatste 5 ronde probeerde ik mij te sparen voor de sprint. In de laatste ronde sprong nog iemand weg maar we haalden hem bij in de laatste rechte lijn. Ik lag op mijn grootste verzet om op te trekken en verloor direct wat plaatsen en eindigde zo vijfde. Niels Van den Driesche won. Ze konden nog niet eens een deftige uitslag maken en plaatsten na de eerste drie bijna iedereen gelijk op de vijfde plaats. Volgende week rijd ik in Sint Kornelius Horebeke om 14u30.

Fotos Hensies