Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


3de jaars Aspiranten, Seizoen 2007


Lovendegem (2 September)

Na 2 weken volledige rust en slechts een paar trainingritjes vorige week knoopte Sam weer aan met een wielerwedstrijd voor het laatste deel van het seizoen dat in September zal afgewerkt worden. Immers vanaf 17 September komen de eerste schaatstrainingen eraan en op 6-7 Oktober is er al een eerste internationale wedstrijd in Italie. Sam kwam dus goed uitgerust en zoals gewoonlijk ook goed gemutst aan de start van deze wedstrijd in eigen streek. Het bochtige parcours van de vorige twee jaren, dat nog goed was voor 2 valpartijen, was deze keer vervangen door een ander rondje van 1.4 km. Hier bij moesten telkens de kasseien van de kasteeldreef genomen worden en ook de aankomstlijn was op de kasseien. Met 38 vertrokken ze onder een najaarszonnetje. Sam probeerde van in het begin de forcing te voeren, maar voelde ook dat hij na zijn rustperiod nog niet 100% top was. Bovendien kreeg hij bijzonder weinig steun van anderen om een aanval op te zetten. Het viel dan ook regelmatig stil zodat de wedstrijd tegen niet eens 35 km/u gemiddeld werd afgwerkt. Geen nood echter. Sam kwam als eerst de laatste rechte lijn opgedraaid en ging meteen vol door. Verder dan zijn achterwiel kwam niemand. Alexander Maes werde 2de en de Waal Carette 3de. Een mooie 4de zege van het seizoen in eigen streek.

Volledige uitslag


Meerdere fotos
Frasnes-Lez-Buissenal BK (12 Augustus)

Traditionieel met 50 geslecteerde renners om zowel de titel van Belgisch kampioen tijdrijden als op de weg te betwisten. Echter deze keer een tijdrit van 5.1 km ipv de traditionele 2 km en dus was het afwachten wat Sam hierin waard was. Het parcours vertrok met een klim en er was een lang stuk vals plat tussen km 3 en 4. Het was Mike De Bie die met groot overwicht won, met een voorprong van niet minder dan 16 seconden op zijn dichtste belager Ruben Boons. Sam eindigde mooi 10de op 32 seconden. Zoals voorspeld verschilden de tijden van de overige renners nauwelijks. Favorieten De Winne, met een 23ste en Van Leemput, met een 24ste plaats, waren degene die ontgoochelden, ofwel niet voluit gingen..... Een overzichtje hieronder :

1. Mike De Bie
7. Steve Shoonheyt
29"
13. Jeroen Eyskens
35"
2. Ruben Boons
16''
8. Jerom Kerf
31"
14. Boris Vallee
36"
3. Robin Van Goethem
21"
9. Christopher Lambert
32"
15. Rob Leemans
37"
4. Gilles Loncin
27"
10. Sam Vanspeybroeck
32"
16. Ruben Van der Haeghen
38"
5. Laurens Colle
28"
11. Thomas Rayemaekers
33"
17. Martijn Degreve
39"
6. Jonathan Vlaeminck
28"
12. Robin Venneman
34"
18. Bats
39"

De wegrit ging met een kwartiertje vertraging om 17u30 van start. Er dienden16 ronden voor een totale afstand van 30 km afgelegd worden. Er zat een redelijke klim in de ronde, maar daarna volgde een lange afdaling op een brede lange weg richting aankomst, zodat ondanks het selectieve parcours de verwachtingen toch waren dat het hier een sprint ging worden. Sam hield zich in verhouding met andere wedstrijden vrij rustig. Hij ging 1 keer vol door maar moest daarna toch wel wat bekomen. In de laatste ronde ging hij ook nog de ontsnapte Hoper gaan halen en had tot zijn eigen verrassing zelf een klein gaatje. Het peleton kwam echter terug en in de bergaf liet hij zich wat verrassen door een voorbijsnellende De Winne. Hij koos dan maar het wiel van Robin Van Goethem, maar toen die leek mechanische pech te hebben en wat inhield, moest Sam in de remmen. Het kostte hem verschillende plaatsen zodat hij een dichte ereplaats kon vergeten. Niettemin werd hij nog 12de. Duidelijk een aankomst hier voor pure sprinters en daar rekent Sam zich niet bij zoals hijzelf aangeeft in de krant. Vorig jaar in Francorchamps lag de sprint bergop hem duidelijk beter.De sprint werd deze keer met groot overwicht gewonnen door De Winne voor Van Goethem, Colle, Van Leemput en Eyskens. Over beide disciplines bleek Sam toch een van de allerbeste van zijn jaar. Van degenen die hem vooraf gingen in de tijdrit waren het dus alleen Van Goethem en Colle die in de eerste 10 te vinden waren in de wegrit. Verder eindigden ook Eyskens en Degreve met plaatsen 5 en 10 in de wegrit eveneens sterk over beide disciplines.

Volledige uitslag tijdrit en wegrit


Zich klaarstomen voor de tijdrit met den Ipod


Duivel doetal Marcel tussen 3 van zijn poulains : Robin Van Goethem, Sam en Robin Venneman
Start van de tijdrit

De Winne wint met groot overwicht, Sam net te zien als 3de van rechts

Zo zien de persfotografen dit; Sam op 2de van rechts op de 3de rij

Supporters weeral op postRuddervoorde (5 Augustus)

Met 46 kwamen ze aan de start om 22 rondjes af te leggen bij een temperatuur van meer da n 30 graden. Het parcours bleek jammer genoeg niet dat te zijn het West-Vlaamse PK, waar een stuk helling in zit, maar was volledig vlak. Belangrijkste tegenstander voor Sam beloofde West-Vlaams kampioen Yoshi Dedulle te worden, alhoewel Indiana Slabbinck en Craeymeersch ook zeker niet te onderschatten zijn. Reeds van in de eerste ronde werd er opnieuw onder impuls van onder meer Sam serieus gevlamd en ontstond een groepje van 5 renners met lichte voorsprong. Er kwamen 6 andere renners aansluiten en tot ongeveer halverwege reden die 11 met zo'n halve minuut voorop. Dedulle bleek na ziekte nog een slechte dag te hebben en verliet de wedstrijd in deze fase. Sam ging dan nog eens flink door en slechts 3 renners konden volgen, waarbij Slabbinck en Dewulf. Alleen Dewulf wou echter meewerken zodat de ontsnapping opnieuw teniet werd gedaan. Sam probeerd op een 5 ronden van het einde dan nog eens maar bij zijn aanval kwam hij in een bocht, waar zand op het wegdek lag, ten val. Hij kon wel verder rijden en direct weer aansluiten bij de kopgroep. Uiteindelijk spurtten die voor de winst. Sam kwam van ver op kop, maar werd in de laatste meters nog voorbijgereden door Slabbinck, Broes en Degezelle.

Volledige uitslag

Meerdere fotos

Sprint met vlnr Sam, Broes, Slabbinck en DegezelleBrugge St Andries (29 Juli)

Met 51 gingen ze van start waaronder de 1ste en de 3de van het VK Jens de Winne en Robin Venneman, evenals kersvers Vlaams kampioen en vice kampioen tijdrijden Martijn De Greve en Laurens Colle. Het parcours in St. Andries leent zich voor aanvallers en ook deze keer loonde de aanval. Al vlug kwamen ze met een 18-tal renners voorop en het was vooral thuisrijder Martijn De Greve die niet van ophouden hield en constant demarreerde, maar steeds werd gecounterd. Laurens Colle kon er echter wel vanonder muizen - Sam had het niet opgemerkt - en met kleine voorsprong wist hij de wedstrijd te winnen. Venneman won de sprint voor Vandaele en Sam. Martijn de Greve eindigde 6de en Jens De Winne 7de.

Volledige uitslag


Zoersel VK (21 Juli)

Sam reed 's morgens een uitstekende tijdrit. Op het moment dat hij binnenliep reed hij zowaar de 2de tijd na Mike De Bie, maar voor Jeroen Eyskens, Kim Van Leemput, Thomas Raymaekers, Jens De Winne en Robin Van Goethem, toch allemaal zeer snelle renners. Bleek echter dat de besten, of hadden die misschien net iets betere omstandigheden om te rijden?, nog moesten komen. Uiteindelijk werd Sam 7de op 4 seconden van winnaar Martijn De Greve, en verder na Colle, De Bie, Venneman, Vlaeminck en Dedulle maar net voor Van Leemput, Cuyken, Vandaele, Eyskens, Van Goethem en De Winne. Sam kwam dus met goeie moed aan de start van de wegrit, maar was van plan deze keer zuiniger dan anders met zijn energie om te springen. Niettemin kwam hij de eerste 3 ronden telkens op kop van de groep door. Toen sloeg de pech echter toe. Een gebroken spaak in zijn achterwiel verplichtte hem tot een wielwissel. Hoewel die met de hulp van Peter Raymaekers (hartelijk dank !) vliegensvlug werd uitgevoerd zag Sam de groep niet meer terug want, toeval of niet, net op dat moment begon een spervuur van demarrages en werd het peleton op een lint gereden. Sam bleef 2 ronden op 30 seconden hangen maar viel dan terug en werd 3 ronden voor het einde uit wedstrijd genomen. In een gewone wedstrijd bewees Sam zowel in St-Pieters als in Ichtegem dat hij een achterstand kan wegwerken op de groep, maar met hier alle beste Vlamingen verzameld werd er natuurlijk een paar km/u sneller gereden en was dit onbegonnen werk. Jammer, want Sam had 2 namen opgeschreven om in de gaten te houden, Jens De Winne en Kim Van Leemput, .... toevallig nr.1 en 2 later op de middag. Jammer ook voor de meegereisde supporters die de nieuwe petten kwamen showen. Alles dus op het BK dat naar het schijnt op een selectiever parcours in Frasnes Les Buissenal wordt verreden op 12 augustus. Ook benieuwd wat de tijdrit over 5km daar zal geven. Maar eerst volgen nog 2 gewone wedstrijden.

Volledige uitslag tijdrit

Volledige uitslag wegrit

Aankomst van de tijdrit


In goed Oost-Vlaams gezelschap aan de start, winnaar de Winne en bronzen medaille Venneman

Eerste ronde

Tweede ronde, het peleton op sleeptouw nemend

Twee trouwe supporters showen de nieuwe "Tim en Sam" Speykes pettenOostkamp (15 Juli)

Sam kwam uit in de 2de reeks en startte pas na half zes. Nochtans was het nog altijd uitzonderlijk warm zodat hij een extra bidon meenam om halfweg over zijn hoofd te gieten. 28 renners aan de start met als belangrijkste tegenstanders De Greve, Colle, Loncin en Van Daele. Zoals de vorige weken ging Sam direct volle bak van start. Het had meteen een ravage voor gevolg maar in eerste instantie kwam toch nog een klein groepje samen. Hij ging dan nog maar eens en alleen Martijn De Greve was nog mee. De beiden reden de rest van de wedstrijd aan kop en werden niet meer bedreigd. Martijn De Greve maakte indruk en telkens hij aan kop kwam reed hij net iets sneller dan Sam. Zo reden ze een gemiddelde van eventjes 38.18 km/u bijeen op hun 50:18 ! De sprint werd wat verstoord doordat ze in de laatste ronde nog bijbeenden van wat van het peleton overbleef, maar Sam was de vlugste om langsheen het groepje te laveren en zijn 3de overwinning binnen te halen. Een trouwe supporter hade het aangedurft om een winstpremie te beloven, en ja wie Sam kent weet dat je daarmee serieus moet opletten. Hij deed het nog maar eens. Conditie in elk geval goed wat belooft voor volgende zaterdag wanneer in Zoersel het Vlaams Kampioenschap op het programma staat. Benieuwd wat Sam's taktiek dan zal zijn....

Volledige uitslag

Aanval is vertrokken

Sam spaart zich niet aan de leiding

Sprint met ruim verschil gewonnen

Genieten met inverviewer Willy

Meme en Pepe mee op het podium

Trouwe en nieuwe supportersZwijnaarde PK (8 Juli)

Met 69 stonden ze 's morgens aan de start voor het provinciaal kampioenschap tijdrijden dat reeds voor het 3de jaar op rij plaats heefts langs de boord van de Schelde. Sam startte om 11u05 en ging volle bak van start. Niettemin kon hij er op het einde van de 1.8 km nog een extra sprint uitpersen wat hem deed uitkomen op een tijd van 2'36''.46 of een gemiddelde van 41.41 km/u. Meteen de snelste tijd en ~ 2 seconden sneller dan de favorieten De Winne en Venneman die hem reeds voorafgingen. Nog 2 andere topfavorieten moesten aan de slag : Jonathan Vlaeminck, 3de op het BK tijdrijden vorig jaar en Vlaams kampioen Robin Van Goethem. Vlaeminck slaagde erin om nog een halve seconde sneller te doen maar Van Goethem moest vrede nemen met een tijd van 2'39" en werd 5de. Sam dus op een zucht van provinciaal kampioen tijdrijden wat beloofde voor de wegrit die pas om half zeven 's avonds op het programma stond als afsluiter van de dag. Tussendoor moest wel een shifting gereden worden waarin Sam zich zonder veel moeite als 4de voor de finale plaatste. Net zoals de vorige weken trok Sam direct door met als gevolg dat na 1 van de 11 ronden reeds 13 renners er waren afgereden. Nadien was het de beurt aan Robin Van Goethem die een demarrage plaatste. Sam hield zich in eerste instantie afzijdig maar wat de anderen ook deden, het gat bleef een 2-tal ronden zo'n 150m. Sam zag het gevaar in en ging op zijn beurt bij de achtervolgers sleuren tot ze voldoende genaderde waren. De resterende 30 meter werd verder dichtgereden. Iets later was het de beurt aan Sam die inzag dat hij in een sprint weinig kans op de overwinning zou maken en geen vrede wou nemen met een dichte ereplaats. 3 ronden reed hij met lichte voorsprong maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde op 4 km van de finish werd hij terug gegrepen. Moegestreden liet hij zich iets te ver terugzakken zodat hij in de sprint niet echt vooraan kon raken en 10de eindigde. Jens De Winne won zoals verwacht de sprint voor een verrassende Rossignol, Robin Van Goethem, Robin Venneman en Jonathan Vlaeminck. Ex-ploegmakker Giel Spiessens eindigde op een mooie 9de plaats net voor Sam. Sam bewees nogmaals dat hij bij de betere Oost-Vlaamse hardrijders behoort, werd net op zijn waarde geklopt in de tijdrit maar verdiende duidelijk mee in de wegrit. Alleszins een prestatie die veelbelovend is voor de toekomst. Volgende zondag vliegt hij er in elk geval weer in te Oostkamp en op 21 Juli staat traditioneel het Vlaams kampioenschap op het programma, ook met een tijdrit 's morgens en een wegrit om 17u. Het wordt dit jaar gereden in Zoersel.

Volledige uitslag tijdrit

Volledige uitslag wegrit

Sam in de aanval

Reactie van Van Goethem en de groep

Tevreden gezichten bij Sam, Jonathan Vlaeminck en Robin Venneman op het podium tijdrijdenLandegem (30 Juni)

Met 40 deze keer aan de start voor deze koers die voor de eerste keer georganiseerd werd in het naburige Landegem. Het weer viel mee en de organisatie was goed, wat het voor de opgekomen supporters een aangename namiddag maakte. Ook al omdat Sam weer niet bleef stil zitten en er van bij de start vandoor ging. Onmiddellijk had hij samen met o.a. met Meetjeslander Giel Piessens, Jens De Winne en Stephen Cuyken een gaatje geslagen, maar het waren alleen Sam en Giel die er de pees oplegden. Toen ze even moesten bekomen en de anderen niet voluit gingen kwam er een hergroepering. Niet getreurd want Sam ging nogmaals en kreeg opnieuw De Winne en Cuyken en ook nog Hannes Deprez. De hele wedstrijd reden ze voorop. Bij een versnelling van Sam werd Deprez nog losgereden, zodat het een spurt met 3 werd. De Winne zette hem van ver op kop en Sam kwam niet verder dan zijn achterwiel. De 3de keer in 4 wedstrijden dat hij door De Winne wordt geklopt in de sprint. Geen schande want ongeveer elke week is de Oost-Vlaming primus aan de meet. In de achtervolging reed Giel Piessens sterk en won ook nog eens de sprint voor de 5de plaats. Volgende week zondag PK in Zwijnaarde waar Sam zal proberen beter doen dan zijn 6de plaats 2 jaar geleden en zijn 4de plaats vorig jaar.

Volledige uitslag

Meerdere Fotos

Brugge St Pieters (24 Juni)

Met 51 deze keer aan de start (er werd slechts 1 reeks gereden) bij regenachtig weer. Sam ondernam net als in Knesselare al het mogelijke om te ontsnappen maar weer was er geen ontkomen aan. Hij kwam bovendien ten val en moest dus een tijdje achtervolgen op het peleton. Met bebloede rechterdij, een gat in de broek en een gehavend wiel reed hij met een veel energie in 1 ronde het gat toe en ging iets later alweer in de aanval. Dat geen enkele aanval lukte was te wijten aan een paar hardrijders zoals Martijn De Greve en Yoshi Deldulle .Ook Jonathan Vlaeminck (3de op het BK tijdrijden) tekende present maar bleef opvallend afzijdig achterin de groep rijden. Het was dus afwachten hoeveel energie Sam nog zou resten voor de sprint. Hierin zat hij goed geplaatst in het wiel van De Greve en Vlaeminck maar toen hij zich oprichtte begon zijn gekromd wiel al te veel te slaan zodat hij moest gaan zitten en in het wiel van de 2 eindigde. Degene die het minst energie verbruikt had,  Jonathan Vlaeminck, mocht op het hoogste schavotje, samen met De Greve (2de) en Sam (3de). Het 4de podium dit jaar voor Sam, die na de examens direct in zijn eerste wedstrijd blijk gaf van een zeer goeie conditie


Volledige uitslagKnesselare (28 Mei)

Met 44 ging Sam van start in de tweede reeks waarin alle betere renners paraat waren : Venneman, De Winne, Vlaeminck, Boons, Van Landuyt, De Ketele en ook een goeie Nederlander : Fausto Hofland. Sam ging van bij de start in de aanval en kwam na de eerste van de 14 af te leggen ronden met kleine voorsprong door. Het was vooral de Nederlander Hofland die de groep terugbracht op het einde van de 2de ronde.Daarna een paar pogingen van Vlaeminck en Billy Van Landuyt, maar het was weer Sam die als enige een voorsprong, hetzij een kleine, kon bij elkaar fietsen op een 5-tal ronde van de finish. Opnieuw hield hij het 2 ronden vol en opnieuw was het de Nederlander, bijgestaan door Boons, die de kloof dichten. Jens de Winne bleef al die tijd opvallend rustig meerijden, iets wat bij de aspiranten duidelijk nog loont, want net zoals vorige zaterdag won hij de sprint. Robin Venneman werd 2de, Boons 3de, Sam 4de, Vlaeminck 5de, en de Nederlander die al het achtervolgend werk had gedaan werd "beloond" met een 7de plaats. Deze keer geen fotos.

Volledige uitslagElsegem (26 Mei)

Sam kwam met 40 renners aan de start in de 1ste reeks. Hij kwam op vrijdag terug van een week sportkamp met een zware verkoudheid en voelde zich niet zo goed. Vandaar dat hij besloot om het eens wat kalm aan te pakken. Nochtans testte hij al in de eerste 2 ronden een paar keer de benen en ook later probeerde hij nog tweemaal een demarrage. Telkens reageerde Robin Van Goethem. De eerste keer kwam de gehele groep terug maar de tweede keer ontstond een groepje van zo'n 10 renners, waarbij alle betere renners : De Winne, Van Goethem, Boons, Kopecki,  De Ketele, Leemans, Cuyken en Quintelier. Van Goehtem trok eerst door, maar alle anderen hielden zich afzijdig. Sam, die niet veel overschot had, moest wat bekomen. Zo werd het groepje weer ingelopen en werd het een lange uitegerekt sprint waarin Jens De Winne het nipt haalde voor Robin Van Goethem. Sam eindigde op de 4de plaats na Leemans en net voor Ruben Boons.

Sam was een van de weinigen die iets probeerde


Meerdere Fotos

Volledige uitslag


Merelbeke (20 Mei)

Sam kwam in de 2de reeks met 29 deelnemers uit. Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd was er een zacht regentje maar het was windstil. Het parcours in Merelbeke bestaat uit een eerder kleine ronde met een strook vals plat voor en net na de aankomst. Er moesten 20 ronden worden afgelegd. Al van de start ging Sam vol door en zorgde zo meteen voor een afscheiding. Seve Schoonheidt, Seppe Kopecki en de lokale renner Ruben Van Der Haegen waren de enigen die Sam konden bijbenen. Enkele ronden verder viel Van der Haegen letterlijk weg zodat een 3-tal oveschoot. Sam probeerden een aantal keer weg te geraken op het vals plat maar steeds werd de kloof in de bergaf terug dichtgereden. Zodus kwam het tot een sprint waarin Steve Schoonheidt zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot was voor Sam, die niet verder dan de Waal zijn achterwiel kwam, maar toch een mooie 2de plaats wegkaapt na 1 van de beste Belgische 14-jarige aspiranten, die reeds als zijn wedstrijden dit seizoen won.

Podium


Meerdere Fotos

Volledige uitslag


Ichtegem (13 Mei)

Met 48 stonden ze aan de start voor 17 ronden van 2 km waarin veel bochtenwerk en waarbij het net voor de start hevig begon te regenen. Sam kende een ongelukkige start wanneer in de 2de ronde zijn ketting vastraakte. Hij diende uiteindelijk af te stappen, kreeg ze terug in orde, maar had zo'n 30 seconden goed te maken. Tegelijkertijd was dit het sein aan enkele favorieten, Loncin en Deldulle o.a., om alles te geven. Sam diende alles te geven gedurende 5 ronden om zijn achterstand goed te maken. Hij reed beresterk en probeerde bij zijn aansluiting direct weg te rijden uit het uitgedunde groepje. Loncin, Deldulle en anderen lieten echter niet begaan. Met een uitgedunde groep van zo'n 15 renners werd het dan maar een sprint. Sam kwam al eerste uitgedraaid, ging volle bak door, nam 2 meter en finishte uiteindelijk met een paar fietsen voorsprong. Tweede zege op de twee wedstrijden die hij reed. Van een betere seizoensstart kun je natuurlijk niet gedroomd hebben.

In volle sprint, nummer 2 en de rest op enkele lengten.


Meerdere Fotos

Volledige uitslag


Kornelius Horebeke (6 Mei)

In Kornelius Horebeke zegde men het vroegere parcours vaarwel en koos men in de plaats voor een superzware selectieve wedstrijd waarin niet minder dan 15 keer de klim van de Haaghoek op de kasseien + een tweede klim dienden genomen te worden. Blijkbaar voer voor sterke renners om af te zakken naar de Vlaamse Ardennen. Zo waren de 2 sterke Antwerpenaars Mike De Bie en Thomas Raymaekers present, evenals West-Vlamingen Martijn De Greve en Pieter Verwee en Niels Vanden Driessche. Ook Oost-Vlamingen Robin Venneman en Jonathan Vlaeminck tekenden present. Alle 47 aanwezige renners reden in 1 reeks. Het beloofde dus een hoogstaande wedstrijd te gaan worden. Al na de eerste ronde was het deelnemersveld uit elkaar gerukt en kwamen zo'n 15 tal renners nog tesamen door. Hierin ook Sam maar die had door uit zijn klikepedalen te schieten al een extra inspanning geleverd om van helemaal achterin en bijna uit stilstand terug naar voor te fietsen. Telkens werd er flink doorgefietst op de kasseien en bij de 4de doortocht ging Thomas Raymaekers ervandoor. Zijn makker De Bie liet begaan en al de anderen, inclusief Sam zaten blok. Raymaekers ging stevig door en had in een paar ronden tijd 1 minuut voorsprong. Net toen Sam er wat door begon te komen op het einde van ronde 7 kreeg hij last van krampen, eerst in zijn linker kuit, dan in de rechterkuit. Hij bijt nog een paar ronden door maar moest uiteindelijk de betere 5 renners, De Bie, Venneman, De Greve, Vlaeminck en Vanden Driesche wat laten wegrijden. Dan sloeg pech in de afdaling toe. Net toen Sam wat wou drinken week een renner in de afdaling van zijn lijn af zodat Sam in de berm terecht kwam met een tuimelperte voor gevolg. Gelukkig viel de lichamelijke schade met wat schaafwonden, vooral in het gezicht, mee, maar verder rijden kon niet meer. Al bij al dus geen al te beste dag dus voor hem. Maar niet getreurd, volgende week kan hij in elk geval weer paraat zijn. De wedstrijd werd uiteindelijk door Raymaekers gewonnen. Als 2de volgde de Bie en van nog een volgend 2-tal won Robin Venneman de sprint voor Martijn De Greve. Verder volgden ook 1 voor 1 Vlaeminck en Vanden Driessche.

Naast Venneman aan de start / Raymaekers in de aanval

Vlnr : Vanden Driesche, Venneman, De Greve, Vlaeminck, De Bie en Sam

Aanval De Bie met Venneman, De Greve en Sam verborgen als 4de, Vanden Driessche volgt verder

Sam heeft de eersten moeten laten gaan

Afzien, want krampenGevolgen van de valZeebrugge (29 April)

Twee reeksen werden er gereden. Sam kwam uit in de 2de reeks. De wedstrijd ging over 34 km verdeeld over 17 ronden, waaronder een stuk en de aankomst op de dijk. Sam ging van de eerste ronde sleuren en kwam eventjes met 4 anderen alleen voorop. Niemand echter die kop wou doen en zo kwamen uiteindelijk 11 renners tesamen. Na een paar eerdere pogingen plaats Sam op 3 ronden van het einde de juist aanval. Hij fietste een voorsprong van een 30 seconden bijeen waarvan hij er een 15 tal overhield aan de aankomst. Gregory Vandale won de sprint van de achtervolgers Meteen Sams's eerste zege in zijn eerste wedstrijd van het seizoen, dat dus veelbelovend begint.

Meerdere Fotos

Volledige uitslag