Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


3de jaars Aspirant, seizoen 200725/ 09
Einde Seizoen
Meigem was de laatste aspirantenwedstrijd van Sam. Dit seizoen liet hij met 4 overwinningen een mooie vooruitgang zien t.o.v. van vorige jaren. Vooral zijn aanvallende manier van rijden viel op, en daarmee lijkt hij dan ook klaar te zijn om volgend jaar zonder problemen zijn 1ste nieuwelingen jaar aan te vatten. Van de 20 westrijden die hij reed eindigde hij niet minder dan 14 keer in de top 5 en alleen een valpartij, mechanishe pech en het Belgische kampioenschap op de weg (12de, ingesloten in de sprint) hielden hem uit de top 10. Bijna stuntte hij op het PK tijdrijden door op een halve seconde van de provinicale titel te stranden die naar Jonathan Vlaeminck ging.

23/ 09
3de in Meigem
Sam kon vandaag geen peletonspurt ontlopen en werd voor de laatste bocht bijna van de weg gereden zodat hij niet volop zijn kans kon gaan. Hij werd 3de na Venneman en Degreve en voor Jonathan Vlaeminck.

16/ 09
2de in Waardamme
Sam demarreerde reeds direct na de start en reed net zoals in Merelbeke de rest van de wedstrijd samen met Steve Schoonheyt aan de de leiding. Ze bouwden geleidelijk hun voorsprong uit. Sam probeerde nog weg te springen en op die manier Schoonheyt te vermoeien maar ze moesten sprintten voor de winst. Sam zette zich van ver op kop en hield lang stand maar verloor uiteindelijk met een banddikte. De vierde keer al dit jaar dat hij als 2de eindigt.

9/ 09
5de in Wortegem Petegem
Sam was de enige die vandaag kon reageren op een aanval van Jens De Winne maar strandde op een 10-tal meter. Hij werd terug bijgebeend door het peleton en werd in de sprint voor de 2de plaats 4de na Venneman, Loncin en Van Marcke. Later meer.

2/ 09
4de overwinning in Lovendegem
Na 2 weekends zonder wedstrijd hernam Sam vandaag op de best mogelijke manier: met een overwinnning. De gehele wedstrijd probeerde hij op de kasseien in de aanval te gaan maar zonder succes. In de sprint zette hij zich al van vroeg op kop en niemand kwam er meer over. Meer bij verslagen.

13/ 08
10de en 12de plaats op het BK
Sam werd gisteren op het BK 10de in de tijdrit. Sean de Bie was veruit de beste. In de wegrit, die nogmaals op de verwachte groepsprint eindigde werd hij 12de. Ook nu was de zege voor de topfavoriet Jens De Winne die de rest van de groep ruim achter zich hield. Met deze verdienstelijk ereplaatsen was Sam een van de regelmatigste renners en bevestigde hij dat hij bij de besten van zijn leeftijd behoort. Meer bij verslagen.

7/ 08
Deelnemers en informatie BK in Frasnes-Lez-Buissenal
De lijst met deelnemers aan het BK volgende zondag is bekend gemaakt. Sam start de tijdrit om 13u14 en de wegrit begint om 17u15. De tijdrit bedraagt deze keer 5.1 km, dus duidelijk langer dan de traditionele 2 km. Bovendien is het parcours licht golvend zodat een sterke renner hier aan zijn trekken komt: De Bie, De Greve, Vlaeminck, Schoonheit, Vallee, Raeymaekers en Colle zijn alvast enkele van de topfavorieten Afwachten wat Sam betreft. Met een achterstand van slechts 4 seconden op winnaar De Greve en 2.5 seconde op De Bie op het VK in Zoersel is misschien veel mogelijk, maar kan het evengoed een stuk minder worden dan een 7de plaats, top 10 zou al formidabel zijn. De tijden van de betere renners liggen immers allen dicht bij elkaar. In de wegrit zijn de renners met het meeste overwinningen ook nu topfavoriet: De Winne, Schoonheit, Van Leemput. Voor Sam wordt het een hele uitdaging om even goed te doen als vorig jaar. Bijkomend info ivm het kampioenschap vindt u hier.

5/ 08
Opnieuw 4de plaats in Ruddervoorde
Sam was de bedrijvigste in de wedstrijd en zorgde ervoor dat een groepje van 11 renners zich al vroeg kon afscheiden. Een aanvalspoging en een val verder zette hij van (te) ver de sprint op kop in maar werd nog gecounterd door Slabbinck, Broes en Degezelle, zodat hij de 2de week op rij 4de eindigde. 1 Plaatsje dichter volgende week op het BK, zoals vorig jaar, zou prachtig zijn, maar een top 10 zou ook al heel mooi zijn. Meer bij verslagen.

29/ 07
4de plaats in Brugge St Andries
Sam sprintte zich derde van een groepje van zo'n 17 achtervolgers op Laurens Colle die met een kleine voorsprong van 8 seconden de wedstrijd won. Robin Venneman werd 2de, Greogory Vandaele 3de, Alexander Maes 5de, Martijn De Greve 6de en Vlaams kampioen Jens De Winne 7de. Meer bij verslagen.

21/ 07
Materiaal pech op VK in Zoersel
Sam reed een uitstekende tijdrit 's morgens en eindigde als 7de op 3 seconden van winnaar Martijn De Greve. In de wegwedstrijd kende hij echter materiaalpech. Meer details en fotos.

15 / 07
3de Overwinning in Oostkamp
Sam maakt er een traditie van: in de eerste ronde trekt hij de groep weer uiteen en reeds zeer vroeg kwam hij samen met Martijn De Greve aan de leiding. De beiden reden de rest van de wedstrijd aan kop en werden niet meer bedreigd. Hun gemiddelde bedroeg eventjes 38.18 km/u ! De sprint werd wat verstoord doordat ze in de laatste ronde nog bijbeenden van wat van het peleton overbleef, maar Sam was de vlugste om langsheen het groepje te laveren en zijn 3de overwinning binnen te halen. Een uitgebreider verslag en fotos.

8 / 07
Provinciaal kampioenschap : 2 keer net niet
Sam werd in de tijdrit 's morgens enkel door Jonathan Vlaeminck met een halve seconde geklopt 's Middags in de wegrit was hij bijzonder strijdlustig, deed de groep van bij de start in 2 stukken breken en viel later nogmaals aan, maar werd op 2 ronden van het einde bijgebeend zodat hij moegestreden moest tevreden zijn met de 10 de plaats in de sprint. Het verslag en fotos.

30 / 06
2de in Landegem
Sam ging er opnieuw van in het begin tegenaan en kon zo een ontsnapping met 4 renners tot stand brengen. In de sprint kon hij niet op tegen Jens De Winne en eindigde hij tweede. Het verslag en fotos.

24 / 06
3de in Brugge St Pieters
Sam was vandaag opnieuw de veelvuldigste aanvaller maar ook deze keer slaagde hij er niet in om de andere 50 renners op achterstand te fietsen. Hij kwam bovendien half wedstrijd onzacht in aanraking met het asfalt maar kon snel zijn plaats in het peleton weer innemen. In de spurt werd hij echter gehinderd door een slepend achterwiel zodat hij vrede moest nemen met een 3de plaats na Jonathan Vlaeminck en Martijn De Greve. Het verslag en fotos.

28 / 05
Opnieuw 4de in Knesselare
Sam had er vandaag veel zin in en trok verschillende keren in de aanval maar op een weinig selectief parcours werd het weer een groepsprint waarin opnieuw De Winne won, deze keer voor Venneman, Boons en Sam. Het verslag en fotos.

26 / 05
4de in Elsegem
Na een week sportkamp en zonder training kwam Sam ook nog eens met een grote verkoudheid aan de start. Hij reed niettegenstaande een goede wedsrijd maar moest in de sprint de duimen leggen voor o.a. winnaar Jens De Winne en tweede Robin Van Goethem . Toch weer een mooie 4de plaats op 38 deelenmers. Het verslag en fotos.

20 / 05
Tweede in Merelbeke
Sam reed vandaag van bij de start een aanvallende wedstrijd en kon iedereen afschudden behalve de Waal Steve Schoonheit en Seppe Kopecki. In de sprint met 3 werd hij geklopt door Schoonheidt. Het verslag en fotos.

13 / 05
Tweede overwinning in Ichtegem
Sam was vandaag de snelste van een uitgedunde groep waar hij na materiaalpech in de 2de ronde na een lange achtervolging weer had kunnen bij aansluiten. Het verslag en fotos.

06 / 05
Valpartij zet Sam buiten strijd in Horebeke
In een ongelooglijke lastige wedstrijd over15 keer de Haaghoek kwam Sam op 5 ronden van de finish ten val na een ongelukkig manoevre van een andere rijder waardoor Sam naast de weg terecht kwam. Gelukkig hield hij er alleen schaafwonden aan over, maar verder rijden kon niet meer. De wedstrijd werd solo gewonnen door een zeer sterke Thomas Raymaekers voor Sean De Bie. Het verslag en fotos.

29 / 04
Sam wint zijn eerste wedstrijd van het seizoen
Sam heeft vandaag met voorsprong zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen in Zeebrugge. Het verslag en fotos.

23 / 04
Sams eerste aspiranten wedstrijd
Sam zal zijn eerste wedstrijd bij de 14 jarige aspiranten rijden te  Zeebrugge (zeedijk) op 29/04, 16u

20 / 01
Ploegvoorstelling Bodysol - Lotto - CT Menen
De voorstelling van de ploeg gaat door op vrijdagavond 2 Februari