Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


1ste jaars Nieuweling, Seizoen 2008St. Lievens Houtem BVB (7 September)

Na een slechte dag op zaterdag in Hulste (22ste op 55) wou ik absolute wraak nemen de dag erna ! De dag erna werd er een Beker van Belgie wedstrijd onder de wielen geschoven . Ik startte allesins met veel enthousaisme en moed. Ik had me wel voorgenomen om de koers maar te beginnen in de 2de ronde. Het begin van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel.. Af en toe waren er een paar mensen die aanvielen maar niemand kreeg een vrijgeleide. In de 2de ronde had ik ook eens geprobeerd maar het draaide uiteindelijk toch uit op niets. De eerste echte aanval die meer dan 30 sec kreeg was in de 4de ronde. Ik was erbij, met Provincaail kampioen Mathias Vanholderbeke, Rutger Roelandts, Simon Lapeire en Emiel Wastyn. De 5de ronde was er dan een premie voor een Ipod + 20 euro Ik snoepte die premie af van Rutger, die van 150 meter begon te sprinten en ik kon er op de meet net overspringen. Uiteindelijk werden we de 7de ronde van de 9 ronden ingelopen. Het duurde wel lang er kwamen constant mensen bij en er vielen er constant af . Uiteindelij waren we met een stuk of 20, waarna het helemaal niet meer klikte enzo zijn we ingelopen. De laatste ronde demareerden 6 mensen ! Deze hielden het helemaal uit tot het einde . Op de meet werden ze nog bijna geklopt maar ze hadden nog 3 meter voor.. Ik zat in de sprint vrij goed en sprinte de 13de plaats..

De volledige uitslag

Constant voorin te vinden, hier met Boons even voorop, hieronder in de spits van het peleton (Fotos Degreve)

Ooigem (31 Augustus)

Een wedstrijd met 55 op een vlak parcours en uitstekende weersomstandigheden, zelfs ongebruikelijk warm met zo'n 25 graden. De koers had weinig om het lijf. Constant werd er gepoogd om weg te geraken maar het tempo lag in de eerste helft van de wedstrijd blijkbaar te hoog om succesvol te zijn. Een paar keer probeerde Sam mee te wippen maar hij moest vaststellen dat hij na 10 dagen rust en 2 weekends zonder koers nog wat te weinig koersritme in de benen had. Na 2 derden wedstrijd konden dan toch 3 renners, alle 3 van Meulebeke, het hazepad kiezen. Sam sprintte 4de in het peloton en behaalde dus de 7de plaats.

De volledige uitslag


Goetsenhoven TC, Beker van Vlaanderen (13 Augustus)

Sam reed weerom een aanvallende en goede wedstrijd. Nog in de grote ronde van 35 km ging hij er met een 13-tal renners vandoor. Het groepje hield stand tot op de meet. Thomas Raymaekers ontsnapte in de laatste kilometers en won met een 100-tal meter voorsprong. Sam werd gehinderd in de sprint en werd 11de. Onderweg werd hij bij de knelsprinten eens 1ste en eens 3de, en won zo dit klassement. Ook in De Haan won hij reeds eerder het knelpunten klassement. Door zijn prestatie eindigt hij bovendien 3de in de Beker van Vlaanderen, na Kim Van Leemput en Ruben Boons. Verder verzamelt hij 15 punten voor de topcompetitie. Dat brengt hem op de 19de plaats en in de jongerenstand rukt hij op naar een 4de plaats, na Ruben Boons, Boris Vallee en Kim Van Leemput. In het knelpuntenklassement staat hij 3de na Matthias Van Holderbeke en Jorne Carolus.Morville IC (10 Augustus)

Na de zware wedstrijd van zaterdag en de lang rit van 2u naar Morville, voelde ik mij fris aan de start. Ik gooide er na 5 km meteen de beuk in. Ik kreeg 5 renners mee, waaronder ploegmaat Robin Van Goethem, Gianni Van Calster, Rugter Belmans en Cedric Demonceau. Demonceau en een ander renner moesten na een tijdje lossen. Na 25 km (1ste grote ronde) bedroeg onze voorsprong 50 seconden Dan hoorde Van Calster dat Rutger Roelandts eraan kwam en stopte met rijden. Maar als Roelandts bij ons was, was onze voorsprong op het peleton al 1min30. en mocht de ploegauto bij ons komen. Robin en ik mochten nu niet langer meerijden met snelle man Roelandts en we moesten op een sprint rekenen van ploegmakker Vanhoorn. Ik had mij wel al veel gespaard en voelde mij klaar voor de finale. Ik verwachtte daar meest van Belmans, gezien nog 5x keer een ferme klim voor de wielen werd geschoven in de lokale rondes en Belmans in Harze duidelijk zijn klimkwaliteiten had getoond : 1ste op de Rosier en 6de in de uitslag. Ik wou dat gaan bespreken met Rik maar door de smalle wegen kon ik niet bij de ploegauto komen. Niemand reed meer en het peleton naderde . In een van de bochten die er slecht bijlag (ook Martijn Degreve en Rutger Belmans kwamen ten val) viel ik dan. Mijn stuur stond scheef en ik was nogal geschaafd aan mijn been en had echt geen goesting meer om nog verder ter rijden. Nadat ik met de ambulance naar de aankomst reed hoorde ik dat Belmans ervandoor was en de anderen ingelopen. Belmans moest de zege door een val in de laatste 3 km jammer laten ontglippen aan Roelandts. Foeke en Robin werden mooi 4de en 5de, Lucas en Martijn 7de en 8ste. Mijn been heeft een grote brandwonde maar ik ga morgen toch proberen starten in Goetsenhoven.

De volledige uitslag

Fotos

Op kop van het leidend 5-tal voor Van Calster, Belmans, (nog met) Demonceau) en (verborgen) RobinPolleur TC (9 Augustus)

Vandaag reed ik Polleur-Stoumont-Polleur, een van de mooiste klassiekers voor nieuwelingen . Het parcours was 70 kilometer lang . Met 1 grote ronde met 3 bergen in en dan 2 kleine rondjes met iedere ronde een steile klim. In de grote ronde had ik mij voorgenomen om mij wat te sparen . Maar in het vlakke stuk op weg naar de Vecque ( de 2de en grootste berg) reed ik weg met een groep van 6. Hierbij zaten een paar grote namen. Jeff Goosens (latere winaar), Mathias Raeymackers, Axel De Corte, Boris Vallee, Jef Vanmeirhage en Michiel Jansens. Op de 2de berg moest ik de rol lossen met de koplopers en reed met Jef Vanmierhaege en Boris Vallee mee naar boven. Op een kilometer van de top werden we ingelopen door het peleton. Maar de rest van de groep werd ook bijna in gehaald . Op 500 meter van de top moest ik ook nog eens lossen van het peleton. Ik reed dan maar op men eigen tempo . Uiteindelijk kwam ik in de afdaling terecht bij een grote groep van 20 man. De derde berg kwamen we terug op nog een man of 20. De groep ging nog steeds zeer hard en de auto’s zaten nog constant achter ons, dus dat betekende dat de kloof minder dan een minuut was. Bij het ingaan van de eerste plaateselijk ronde kwamen we terug bij de eerste groep. Op de plaatselijk klim reed ik uitstekend en kwam bij de eersten boven . In de tweede plaatselijk ronde deed ik het zelfde. De overwinning was nog nie gaan lopen want de 2 koplopers hadden maar 10 seconden voor. Uiteindelijk haalden we de koplopers nooit meer in en mochten ze sprinten voor de overwinning. In de afdaling reden er nog 3 man weg. En ik werd mooi 8ste in de sprint en 13de in totaal.


De volledige uitslag en standen

Fotos
In volle afdalingKnesselare (3 Augustus)

Na een dagje uitwaaieren aan de zee starte ik in eigen Knesselare waar ik tuk was op een goede prestratie.
Het parcours was 5.5 kilometer lang met veel wind op kop.We deden de ronde dan ook 12 keer. In begin was de koers wat gesloten. Niemand kreeg een grote voorsprong en het peleton haalde iedereen altijd terug in op de strook tegen wind. Voor het ingaan van de 5de ronde ging het rnorm rap tegenwind en nog een stuk meewind. Iedereen zat op zijn tandvlees maar ik had me goed gespaard in de midden van de groep. Ik wou deamaeren maar ik vond maar geen gaatje uiteindelijk piepte ik tussen iets en niets en demareerde zo.. Er volgde uiteindelijk nog 1 renner van Oost-West maar we kregen meteen een gat en dat was een grote geruststelling. Na 2 ronden rijden kregen we gezelschap van 3 renners. Dit ging nu weer een stuk rapper want met 2 tegenwind rijden of met 5 is een zeer groot verschil. Na nog eens 2 ronden kwamen er weer 2 renners aansluiten en zo bleef hey maar duren. Op 2 ronden van het einde waren we met 14 renners. De 14 man draaiden uiteindelijk nog vrij goed rond zodat we uit het zog van het peleton bleven. In de laatste ronde kregen we een pak aanvallen maar iedere keer reed wel iemand het gat dicht . Ik blijf rustig en liet ze maar rijden. Uiteindelijk kwam het tot een sprint met de 14 man. Timoty Claeys zette de sprint in en kwam er meteen goed uit .. hij had 2 drie fietsen voor maar ik moest nog komen. Op 200 meter van de finisch kwam ik aangespurt uiteindelijk haalde ik nog net het achterwiel van Timoty die zo mooi zijn 4de zege voor eigen volk mocht meenemen. Ik was wel wat teleurgesteld met al 4 tweede plaatsen rn nog geen overwinning, maar die zal wel nog eens komen zeker.

Volledige uitslag

Fotos

Er weer eens direct invliegen.Hooglede Gits BK (27 Juli)

Het belgische kampioenschap ! waarschijnlijk de mooiste koers van het jaar… Daarom wou ik absolute nog mee doen. Het parcours was 9 kilometer lang met een hellende kasseistrook van 400 meter en de aankomst lag boven op een klein heuveltje in hooglede. Door een of andere reden moesten we wel starten in Gits.. zodat we aan kwamen in Hooglede . De koers dan maar. De eerste ronde werd er heel afwachtend gekoerst. Niemand wist goed wat te doen. Iedereen zat waarschijnelijk met de vraag zou ik nu al men kaarten op tafel leggen. Na een ronde ging het al veel rapper in het peleton er waren dan ook 11 man in schuifjes gedemareerd en dat met nog een aantal grote namen en 4 ploegmakkers : Stephen, Bryan, Robin en Martijn. Verder Ruben Boons, Wytic Priem, Gregory Van Daele, Mijnheer Daan, Kim Vanleemput, Michile Dewulf en Vliegen Loic.Nu het peleton ging versnellen zetten Jeroen Eyskens en ikzelf ons op de kop zodat de vlucht wat ruimte kreeg. Na een ronde of 2 waren ze nog steeds weg en hadden ze 1 minuut 20sec. voorsprong. Dat was het teken voor Rob Leemans om te vertrekken. Niemand had zin om eigenlijk mee te glippen en zo reed hij vrij gemakkelijk weg uit het peleton . Op 2 ronden van het einde ging Mike De Bie . Dit had ik niet gezien doordat ik waarschijnelijk wat te ver vanachter zat in het peleton, Bij het ingaan van de laatste ronde reed ik een gezapig tempo bergop maar niemand kon volgen . Dit was het sein dat ik maar moest vertrekken en deed dat dan ook. Ik kreeg nog 1 man in mijn gezelschap dit was Indiana Slabinck. We reden met ons twee door en kwamen op de kasseistrook een paar man tegen. We wilden nog naar de kopgroep rijden maar die was veel te ver … Ruben Boons werd uiteindelijk mooi verdienstelijk Belgische kampioen, die was nog weggereden met Daan Mijnheer die dan uiteraard 2de werd.. Mike De Bie mocht uiteindelijk nog op het laatste schavotje staan. Ik werd na een inhaalrace uiteindelijk nog mooi 14de op meer dan 2 minuten van de eerste.

Volledige uitslag

Fotos

Tegenreactie met Francois en Venneman in het wielZulte (5 Juli)

Het parcours was zo goed als plat. Alleen een strook vals plat van 500 meter aan de finish met volle wind op de kop was lastig. We moesten 14 ronden afleggen van 4,5 kilometer,dus maar 62 kilometer. De eerste ronde probeerde Mathais Vanholderbeke een paar keer maar iedereen zat op zijn wiel en hij kon niet weg rijden. In de derde ronde sprintte iedereen voor de premie maar ik bleef kalm en schoof gewoon mee. Na de premie gaf ik nog een versnelling bij en reed weg. Na een kilometer of 3 kwammen 2 man erbij. Dit waren Lennert Buyse (oud ploegmaat bij meetjesland) en een renner van Gaverzicht – Deerlijk. We draaiden goed rond en kregen 20 seconden. Na 2 kilometer kwamen nog 3 man erbij. Dit waren Mathais Vanholderbeke, ploegmaat Martijn Degreve en een Let. Toen waren we met 6 maar Mathias Vanholderbeke viel en de Let viel plat. Daardoor kwam het peleton dichter bij. Ze bleven zo hangen op een second of 30 maar na een ronde of twee was het tempo eruit en kwam het peleton er bijna terug bij. Maar toen kwam Matthaas erbij en hij trok ons weer mee op sleeptouw ! Toen keek ik even achter mij en we waren in plaats van met 6 renners nog maar 3 renners. De andere renners hadden allemaal moeten lossen ! Het waren nog ikzelf, Martijn en mMatthias. Na twee ronden was de situtatie weer helemaal anders . Yoeri Persoons had eens aan de boom geschud en had de kloof gedicht maar bracht zo ook het peleton dichter. Een ronde later was het peleton weer bij ons en waren er nog 3 ronden af tel eggen ! De voorlaatste ronde probeerde ik nog eens op het vals plat weg te springen maar dat lukte niet. Het werd een massa sprint waar ik veel te vroeg op kop zat en zo werd ik 7de.

Volledige uitslag


Heusden - Zolder BVB (29 Juni)

Na een uur en 3 kwartier in de auto waren we eindelijk in Heusden Zolder. We mochten starten om 3uur 45. Het
parcours bestond uit 1 grote ronde met de Bolderberg er in en 7 ronden van 6 kilometer, maar een kwartier voor de start werd ons gezegd dat er maar 6 ronden waren van 6 kilometer en dat kwam dus op een totaal van iets minder dan 74 kilometer. In het begin van de koers gebeurde er niet echt veel. Alleen een uitval van Zinco renner Bouvry en veel valpartijen. Ik hield me ook wat koest omdat ik nog nooit zo een lange koers had gereden. Ik wou dus zeker niet al mijn krachten verspillen in de eerste grote ronde. Toen we het Circuit op de draaiden van Zolder brak mijn ketting. Ik liep honderd meter terug waar de auto’s afgeleid werden ( want die mochten voor een of andere reden niet op het circuit) maar de auto nummer vier van Bodysol was al weg. Opeens zag ik een Bodysol renner opdraaien. Ik dacht eerst dat het Jeroen Eyskens was want die was gevallen. Maar dat bleek niet. Het was Junior Nick Van Overbeke. Ik rende naar hem en vroeg hem metteen zijn fiets. Ik reed in de richting van de auto’s in plaats van terug het parcours op te draaien. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij de auto’s. Isaac nam mijn fiets en ik schoof terug mee in het het peleton. Ik reed verder de gehele koers mooi voorin maar deed niet echt veel. De laatste ronde was ik toch nog wat van plan maar er reden 12 man voorop met 15 seconden voorsprong. Ik reed constant in Didier Caspers zijn wiel of de winnaar van De Haspengouw Tour want ik wist dat hij nog wel iets van plan was. Bij het ingaan van de laatste ronde was het zover . Hij trok alle registers open . Ik volgde mooi in zijn wiel. Ook Leemans, Boons en Vallee waren mee en we hadden meteen een kloof van 10 seconden maar niemand kon echt nog de laatste 40 meter naar de kopgroep dichten. Pas op 5 kilometer van de aankomst kwamen we bij de kopgroep maar ik zat stik kapot en kon bijna niet meer volgen. In de sprint werd ik uiteindelijk nog 15 de van 20 koplopers maar de delegees declaseerden mij omdat ik een stukje parcours had overgeslagen.


Volledige uitslag

Fotos


Poeke (22 Juni)

Na 3 weken rust, en vooral niet veel op de fiets te zitten door de examens, was ik curieus naar mijn resultaat in heteigen Aalter (Poeke) . Het parcours was niet echt selectief maar door een zeer harde wind en een lang stuk tegen wind was het toch noch een verraderlijk lastige koers. In de eerste ronde gebeurde niet echt veel. Ik probeerde het wel maar kreeg nooit meer dan een paar meters. Dus hield ik me daarna nog een ronde verborgen. In de 3de ronde wou ik de kloof slaan. Na meermaals te demarreren lieten ze mij toch niet gaan. Op het einde riep ik tegen mijn ploegmakker Martijn Degreve ‘’kom nu is het aan jou’’. Hij zette meteen aan en nam rap een kloof van 100 meter omdat het peleton helemaal lam lag. Martijn reed heel de koers voorop en ik probeerde zoveel als mogelijk af te stoppen. De 9de ronde van de 12. zette Timoty Claes aan voor een premie en hij kreeg meteen Jelle Blommaert aan zijn wiel. Ze hadden 100 meter. Ik reed het in een ruk toe en het peleton kwam maar niet achter. Opeens zag ik dan nog eens dat Martijn 100 meter verder reed. Dit was het signaal om alle registers open te trekken want het peleton zat werkelijk heel dicht... Ik reed maar rapper en rapper en zag uiteindelijk dat we de kloof op het peleton groter werd. Daarna reden we een constant tempo en het peleton kwam nooit dichter dus het zat goed. De voorlaatste ronde pakte ik ook nog een premietje mee; Ik voelde me na een nogal moeilijk begin mij de beste van de kopgroep en probeerde de laatste ronde meermaals te demarreren. De derde keer was dan ook de goede keer. Ik zag mooi hoe de andere twee aan het kraken waren en ik had dan nog eens het geluk dat Martijn Degreve mooi meeglipte in mijn wiel. Martijn kon wel niet echt meer overnemen maar zo kwamen we toch mooi naar de meet ik gaf de laatste 2 kilometers mijn volle pond zodat ik zeker tweede was en Bodysol zeker zou winne. Martijn sprintte mooi naar de overwinning ! want ikzelf had mij leeggereden. Een mooi koers zeker voor het begin van een peroide en Nummer 1 en 2 naar huis nemen met de ploeg is ook natuurlijk prachtig ook al was ik op plaats 2…

Volledige uitslag

Fotos

Samen met Martijn Degreve na de aankomst : beiden super tevreden.Kruishoutem BdVA (1 Juni)

Het was weer een wedstrijd die meetelde voor de beker der Vlaamse Ardennen. Er waren deze keer 96 renners aan de start. Het waren 8 ronden van 7 kilometer met een kleine beklimming van een kilometer en half maar deze helling liep maar zo een 4 procent omhoog dus was het parcours relatief vlak . Ik had er meteen zin in maar niemand gaf me de ruimte om iets moois te proberen daarom heb ik dan maar eerst 2 ronden afgewacht. De derde ronde van de 8 te rijden demareerde Jonas Permentier. Ik reed er meteen naar toe maar ze lieten ons weer niet gaan. Emiel Wastyn probeerde het dan. Ik zat goed in het wiel en schoof mooi mee. We reden een kilometer of 6 op kop maar bij het ingaan van de laatste ronde pakten ze ons terug ! Toen demareerde de latere winnaar. Ik zat wat moe en de mannen van Wimi-Games stopten mooi af dus was het gewonnen spel voor de aanvaller . In de spurt zat ik in het wiel van Johnathan Vlaeminck maar die kwam veel te vroeg op kop en liet zicht uitzakken. Dan zat ik op kop en probeerde aan te gaan van op 200 meter maar ik zat in de wind en ze passeerden me een voor een ! Ik werd uiteindelijk nog 7de. Ik sta momenteel 3de in het klassement van de eerstejaars ! Met 1 wedstrijd minder gereden heb ik 30 punten achterstand op Robin Venneman en 20 op Jonathan Vlaeminck.

Volledige uitslag

Tussenstand Beker der Vlaamse Ardennen


Vosseslag TC BVV (24 Mei)

Gisteren stond ik weer voor een lastige koers, met in de voormiddag een proloog over 4,5 kilometer en in de namiddag een lastige waaierkoers over 70 kilometer met in het begin van de koers een kasseistrook van een kilometer of 3 wel bepaald 'De Hel Van Houtave'.

In de voormiddag stond er verschrikkelijk veel wind, in begin van de tijdrit was het mee wind we moesten een kleine bocht maken en dan stond de wind vol mee dan na een kilometer of 2 draaiden we met een bocht van 180 graden en was het vol tegen wind. Hier werd duidelijk de tijd gewonnen maar bij mij draaide het niet goed en gaf ik de moed al een beetje op. Zo eindigde ik wel nog redelijk 41ste. Met een tijd van 6 min en 22 seconden. De winnaar was onze ploeggenoot Jens Vandenbogaerde met een sterke tijd van 5 min 49 seconden.

In de namiddag werd een mooie rit van 70 kilometer voor onze voeten geschoteld. Het belangrijkste van de koers was goed vooraan zitten maar je toch goed te kunnen verstoppen zodat je niet te vaak op kop zat want de wind blies zeer hard en dat dan meestal tegenwind of een zeer sterke zijwind, ideaal natuurlijk om waaiers te trekken. Na 12 kilometer kregen we dan ook nog eens een mooi ekasseistrook van 3 kilometer( genaamd : 'De Hel Van Houtave'). Op de 'De Hel Van Houtave' reden 3 bodysol mannen weg maar na de kasseistrook was het een kilometer of 8 mee wind. De mannen werden terug ingehaald door een zeer bedrijvige Ruben Boons die op zijn 1tje het gat van 100 meter dicht reed. Na de 10 kilometer was de grote ronde voorbij en werden 5 plaatselijke rondes afgelegd. In de eerste ronde ging ik er al vandoor maar jammer genoeg was ik alleen en in mijn eentje was het een verloren zaak. Ik kreeg 40 seconden in de meewind maar het peleton reed het gemakkelijk toe in de tegenwind. In de tweede ronde demareerde Jeroen Giesberts. Hij kreeg 100 meter. Toen demaarde de Waal Maxim Vekeman. Dat was het sein dat ik nog eens aan de boom moest schuden. Ik reed in mijn eentje naar Giesberts met de Waal in mijn wiel. Het draaide redelijk goed rond en ik mocht zelf snog de knelpuntsprint meenemen. We kregen van het peleton 1 min en 7seconden maar na een tijd slinkte het meer en meer en draaide het minder en minder bij ons. Toch hielden we het nog lang vol en haalde het hele peleton (een man of veertig) ons pas in net voor de laatste ronde. Ik verschoot ervan dat het maar 40 man meer waren toen ik in het peleton kwam. Achter de koers zijden ze mij dat er veel gevallen was. Ik reed de laatste ronde constant in Boris Vallee zijn wiel die constant het wiel hield van Jorne Carolus. Onze ploeg genoot. Toshoni Van Craen demareerde met Rutger Roelandts maar werd jammer genoeg op 500 meter van de finish ingehaald. In de sprint zat ik nog altijd in Boris Vallee zijn wiel maar op 300 meter van de finishe sprong ik jammerlijk naar Craeghs zijn wiel en die viel helemaal stil ik kon toch nog de draad oppikken en eindigde uiteindelijk nog op een mooi 11de plaats.

Uitslag en tussenstand Topcompetitie

Enkele mooie fotos van de hand van Mathieu Stuyven:

Lotenhulle (18 Mei)

Deze keer geen verslagje

Uitslag


Provinciaal kampioenschap Oosterzele (12 Mei)

Sam trok reeds in de 1ste ronde ten aanval en had na 1 1/2 ronde 40 seconden voorsprong mede door afstoppingswerk van de ploegmaten. Maar daarna zat het spel op de wagen en ging ploegmaat Robin Van Goethem door en reed het gat op Sam toe. Het peleton was op gevaarlijk dichte afstand genaderd, maar de 2 reden weer verder weg. Robin Venneman reageerde, ploegmakker Rossignol volgde en ging dan met snelle man Venneman achter zijn 2 ploegmakkers aan. Genaderd tot op enkele honderden meters maakte hij de sprong en Sam en Robin wachtten hem op. Maar Venneman kreeg het gezelschap van Jonathan Vlaeminck en Van der Haeghen en samen begonnen ze een inhaalrace. Op 2 1/2 ronde kwamen de 6 tesamen. Sam kwam ongelukkig ten val maar kon na een halve ronde weer aansluiten. Mede door het uitstekend afstoppingswerk van Stephen Cuycken was het peleton met sprinter De Winne toen al volledig uitgeteld. Vlaeminck en Rossignol ontvluchtten nog op 1 km van de finish en het was Vlaeminck die won. Een mooie winnaar maar lege handen voor Bodysol. Robin Van Goethem werd 3de en Sam 6de. Stephen Cuycken werd na De Winne nog mooi 8ste.

Uitslag

Fotos

2de doortocht : Sam alleen in de aanvalHimmelfart Tour, Odder in Denemarken (1-3 Mei)


Dag 1: Op 158 deelnemers eindigde Sam in de proloog als 37ste op 13" van de winnaar. Ploegmaat Jeroen Eyskens werd knap 15de op 7", Valantijn Van Hoorne 25ste op 10" en Robin Van Goethem 29ste op 11". In het criterium van deze middag kaapte Sam 1 keer knelpunten weg wat hem op een 3de plaats in dit klassement brengt. Van de 158 deelnemers konden er 4 met lichte voorsprong van 16" finishen op een groep van 65. De rest volgde op meer dan 2 minuten. Sam finishte als 38ste. Jeroen Eyskens was weerom beste Bodysoller op een 20ste plaats. Robin Van Goethem werd 34ste en Van Hoorne 57ste. Sam staat 36ste in de voorlopige klassering op 34" van de leider. Morgen voor de middag vormt de "Gravelrace" de eerste belangrijke test, gevolgd door een 2de rit na de middag

Dag 2: Net zoals vorig jaar pech voor Sam in de "gravelrace" waarin hij plat valt. Een beperkt aantal volgwagens en Sam moet bijzonder lang wachten op depannage. Hij rijdt nog uit als 132ste op meer dan 10 minuten van de winnaar. Alle kansen op een goed klassement kun je op die manier natuurlijk vergeten. 's Middag rijdt hij een goede wedstrijd. Na 4 ontsnapten sprint hij zich in het peleton naar een 26ste plaats. In de klassering staat hij momenteel 96ste. De andere Bodysoller hebben gelukkig geen pech en staan allen mooi geklasseerd. Jeroen Eyskens als 20ste, Valantijn Van Hoorne als 24ste en Robin Van Goethem als 26ste. Op zaterdag is er de bijzonder zware rit over 90km met verschillende beklimmingen. Vorig jaar waren de tijdsverschillen immens. Sam meldde dat hij zich nog goed voelt, dus zien wat het morgen wordt. Hopelijk kan hij zich redelijk handhaven.

Dag 3: Door pech overmand, zo kun je Sam's 3-daagse wel samenvatting. In de loodzware rit van zaterdag (97 km) moest hij ook deze keer, na zo'n 65 km, de strijd staken na een platte achtertube. Het lange wachten op assistentie door het beperkt aantal volgwagens maakt aansluiten bij een aan ongelooflijk scheurend peleton onmogelijk. Er stond zowaar een maximum van 85 km/u op Sam's tellertje ! Ook Robin Van Goethem en Valantijn Van Hoorn verdwenen door materiaal pecht uit de race. Jeroen Eyskens eindigde mooi 7de in de laatste rit en 5de in de einduitslag. De Tour werd gewonnen door Michiel Janssen van het sterke Balen team. Maar Sam en de andere jongens hebben bijzonder veel leerervaring en een zeer goede voorbereiding gehad voor het komend Provinciaal kampioenschap, voor Sam volgende week maandag, in Oosterzele.

Alle uitslagen op: http://www.oddercykelklub.dk/Kruishoutem, Beker der Vlaamse Ardennen (27 April)

's Morgens stond er een tijdrit van 5.4 km op het programma. Ik ging als 27ste van start en wist al de tijd van 1 van de favorieten, Joeri Persoons, die 8min2sec had gereden. Ik wist dus dat ik moest proberen onder de 8 minuten rijden. Het ging goed tot de laatste rechte lijn naar de aankomst die licht bergop ging en waar ik de laatste 100 meter wat stilviel. Als ik over de lijn kwam hoorde ik mijn tijd afroepen : 8min3sec. en vloekt ik eens. Ik werd toch nog mooi 4de en beste eerstejaars en kwam op 3 punten van de leider van de eersterjaars, Robin Venneman.

De koers dan, daarin was niets te beleven, behalve dan dat Venneman 7 van de 8 ronden in mijn wiel reed. Ikzelf was na mijn 2 tijdritten niet super want niet 100% gerecupereerde denk ik. 1 keer was ik bijna weg maar ze reden als zot achter mij. In de laatste ronde zette ik mij dan maar in Venneman zijn wiel voor de sprint. Normaal is hij wel klein beetje rapper dan ik, maar in de sprint bergop kwam ik er mooi uit. Iets te laat om nog te winnen maar toch 2de en voor mijn concurrenten Venneman (5de) en Jonathan Vlaeminck (3de). Zo wordt ik nu leider met 4 punten voorsprong op Venneman en kreeg ik flesje bier. Volgende donderdag ga ik wel in Denemarken rijden en dus mijn kopplaats niet verdedigen.Uitslag tijdrit

Uitslag wegrit

Stand Beker Vlaamse Ardennen

Fotos


Borlo nationale test tijdrit (26 April)

Deze 2de tijdrit was een stuk beter dan mijn eerste. Ik voelde mij veel beter en was ook gemotiveerd doordat voorzitter Franky mij volgde met de auto. Tim zat ook in de auto en ze riepen door de micro altijd wanneer ik in en uit de buigels moest, sprintje bergop moest trekken, links of rechts van de weg moest rijden en dat hielp allemaal. Deze tijdritten zijn dan ook een zeer goede leerschool voor het PK tijdrijden in Bassevelde waar ik goe wil presteren.

Fotos

Uitslag

foto M. StuyvenKortessem Beker van Vlaanderen (TC) (20 April)

Na wat twijfel, want ze waren mij vergeten te selecteren, heb ik uiteindelijk gekozen om in Kortessem een grote koers te rijden. Er waren weinig hellingen maar wel een mooie aankomst. Er waren 103 deelnemers die een grote ronden moesten afleggen van 25 kilometer en vervolgens 7 keer een klein parcours moesten afleggen van 6 kilometer. Mijn vader en broer hadden me ingefluisterd nie te veel krachten te verspillen in de grote ronde want ze kwamen er toch bijna altijd bij in de kleine rondjes. Ik volgde hun raad op en reed constant in de midden van de groep en liet de eerste twee van de drie bergjes zo voorbijgaan . Toen was er uiteraard al een vroeger vluchter weggereden. Dit was ploegmakker Mathias Raeymaeckers. Op het 3de bergje kwam ik in actie en reed ik meteen naar Mathias toe, want ik dacht dat ze het befaamde kat en muis spelletje aan het spelen waren met hem en wou wat steun gaan geven. Ik kreeg uiteindelijk nog een stuk of vier man mee dit waren o.a. Michiel Jansens en Axel De Corte. De rest weet ik niet meer zo goed, ik denk ook Jasper Baert. We vlamden met ons 6 als gekken maar er was geen houden aan. Er kwamen er eerst een stuk of 4 bij ons en dan volgde het peleton. Ik en Axel wouden nog even doorgaan maar het lukte niet. Toen kwamen we nog maar net in de plaatselijke rondes. In de eerste 3 plaatselijke rondes hield ik me wat afzeidig. Toen manifisteerde zich een kopgroep van 8 man met natuurlijk weer mannetjes van Bodysol in. Het waren Jasper Stuyven en Stephen Cuyken. We zaten weer in een relaxte zetel, moesten enkel afstoppen en dat deed ik ook samen met o.a. Brian Rossignol, maar weer kwam alles samen, want Carolus reed nogal. Op twee ronden van het einde demareerde Mathias Raeymaeckers nog eens. Hij kreeg een seconde of 1. Toen we net voorbij de aankomstlijn reden demareerde iemand van Vc Ardennes ik schoof mooi mee en liet hem kop doen . Ik zag dat hij aan het sterven was en probeerde een directe sprong te wagen naar Mathias dat lukte mij ook, maar het peleton zat eigenlijk al op onze hielen. We reden nog een kilometer of 2 tesamen en werden terug ingelopen. Ik liet me even uitszakken naar achter en zag meteen dat ik laatste zat .....geen goed idee bij het ingaan van de laatste ronde. Ik probeerde geleidelijk aan op te schuiven maar dat ging niet zo goed op al de kleine baantjes. Op de laatste lange rechte baan van een nog een kilometer of drie zat ik nog steeds 30ste positie en dus misschien iets te ver. Toen zag ik links een treintje vormen van Bodysol voor Valentijn. Jammer genoeg zat ik rechts en kon ik er niet aan deelnemen. Ik zag Craeghs op de 3de rij en zette me in zijn wiel. We schoven geleidelijk aan op. Ik probeerde zijn wiel te houden maar verloor het op 50 meter van de meet zo werd ik 9de. Carolus won, Craeghs werd 5de. Jammergenoeg viel Valentijn en verloor zo al zijn kansen. Ploegmakker Mathias werd na een sterke wedstrijd 6de


De volledige uitslag en standen Topcompetitie en Beker van Vlaanderen

Fotos


Zingem (13 April)

In Zingem waren er 8 plaatselijke ronden, de koers telde dan ook maar 56 kilometer en 49 deelnemers. De eerste ronde houd ik me wat gedeisd. Ploegmakker Lucas De Vos was weg en hij kreeg een tiental seconden op het peleton. Fe tweede ronde reed gij nog altijd alleen, Bart Baele reed er in 1 ruk naartoe ik zat op dat moment meteen in zijn wiel en reed met hem naar Lucas. Er kwam ook nog 1 waal aansluiten.

We draaiden goed rond en kregen meer en meer voorsprong op het peleton. Daar namen Arne Van Snick en Axel De Corte de touwtjes in handen. Na 1 ronde hard rijden met ons 4 kreeg de waal het op zijn heupen wou niet meer ronddraaien. Kortere aflossingsbeurten waren daar het gevolg van en in de achtergrond zagen we dan ook al een groepje van 4 man achter ons. De namen waren ook de verwachte. Het was Arne Van Snick met Axel De Corte en nog een ploeggenoot Bryan Rossignol. Ze kwammen een halve ronde verder aansluiten bij ons. Het groepje viel even stil maar na een kilometer of 2 werd er weer goed rondgedraaid. Behalve een paar keer niet overnemen van een paar enkelingen was het toch een goede beurtenrol tussen de 8 man. Een ronde verder was het helemaal omgedraaid niemand wou meer op kop en iedereen wachtte af. Ik ging nog eens flink op kop en zag een gat van 50 meter ontstaan tussen mijzelf en de kopgroep. Ik bleef gewoon mijn tempo rijden maar ze kwamen er maar niet bij. Opeens keek ik achter mij en zag drie renners als een gek tot bij mij vliegen. Het waren 2 ploeggenoten en 1 man van wimi games. We hadden 40 meter op het achtervolgend groepje. Ze bleven zo hangen op een meter of 100. Na een ronde liepen ze ons uiteindelijk weer in. Het leek allemaal op een sprint uit te draaien maar Axel De Core wou daar een stokje voor steken. De laatste 2 kilometer demareerde hij. Ik zat in zijn wiel en bleef er goed aanplakken. De laatste bocht demareerde ik tot slot en ik kreeg 100 meter. Het leek achter mij stil te vallen maar Arne Van Snick leidde de sprint vroeg in en haalde mij in op 400 meter van de finisch. De rest van het groepje haalde me dan ook nog eens in en daardoor werd ik 7de.

De volledige uitslag


Hoksem Nationale testtijdrit (12 April)

De eerste tijdrit van het seizoen. Ik was zeer benieuwd wat ik ging rijden. Mijn papa zij al op voorhand dat ik niet veel van de uitslag moest verwachten door dat de nat.ionale tijdritten met alle goede tweedejaars worden gereden en ook meestal de beste eerstejaars. Toch ging ik er benieuwd naar toe. Het parcours was 11.4 kilometer met 2 klimmetjes in. De eerste klim kwam meteen in de eerste kilometer en de tweede kwam na een kilometer of 6. De eerste kilometers gingen vlot vooruit. Ik reed het eerste bergje op een goed tempo naar boven en nog met een soepele tred. Een kilometer of 4 verder was het al heel wat minder. De tred en het tempo zat er helemaal niet meer in. Dan moest ik ook al sleurend het tweede bergje naar boven. Ik keek op de kilometerteller en zag 28 per uur. Daardoor kreeg ik daar een serieuze mentale tik en ging bijna niet meer vooruit. De kop wou namelijk niet meer mee. Ik kwam aan de meet en kreeg een tijd van 17 min en 39 sec te horen na afloop bleek dat een 36ste plaats te zijn, 1 minuut en 20 seconden na de winnaar, mijn ploegmaat Jens Van de Bogaerde. Ik was niet erg tevreden met mijn prestatie en wou revange nemen in Zingem.


De volledige uitslag

Foto Stuyven

Foto Raymakers
Heurne BdVA (5 April)

Gisteren koerste ik in Heurne. Het was de eerste wedstrijd tellend voor de Beker van de Vlaamse Ardennen. Er werd in het begin wat afgewacht door de hevige wind. Ik wou in begin de koers openbreken en ging gans alleen. Door de hevige wind was het bijna onmogelijk om alleen aan te aanvallen. Ik werd dan ook na een kilometer alingelopen door het peleton. In de tweede ronde zat ik goed vooraan en reed als tweede voorbij de meet, zo nam ik ook een premietje. Een ronde later zat ik weer gans vanachter doordat ik me mee wind wat had laten wegdringen. Er ging 2 man weg, maar ze namen nooit meer dan 20sec dus maakte ik me geen zorgen. Maar daarna reed er nog een 5 man weg en ik was er weer niet bij doordat ik te ver vanachter zat. Maar wat nog overschoot van het peleton, zo'n 20 man liet nooit begaan. Een voor een gingen ze wel eens op kop rijden. Na een ronde of 2 hadden we ze te pakken. Toen was het nog 2 ronden te rijden. Toen demareerde Joeri Persoons. Hij had meteen een groot gat. Ik had zelf niet veel zin om er naar toe te rijden. We reden dan de laatste ronde in met een achterstand van ongeveer 30 seconden. Ik wist meteen dat het voorbij was en dat was ook zo met mijn krachten. Door de hevige wind had ik redelijk veel gaten moeten dicht rijden en dat kostte me redelijk veel krachten dus dacht ik gewoon nog eens mee te sprinten en het zit erop. Joeri Persoons en late aanvaller Niels De Rooze werden eerste en tweede. Er werd gesprint voor de 4de plaats. Ik zat redelijk goed in de aanloop van de sprint, 4de. De eerste twee gingen meteen van kop af en Robin Venneman die juist voor mij zat demareerde. Ik had het niet meteen door en moest een gat van 30 meter dicht rijden. Ik kreeg het niet meteen dicht en reed daarom zo een 400 meter op kop. Zo kwam natuurlijk de rest van het peleton over mij gevlogen. En werd ik uiteindelijk moegestreden als 10de van de sprint en als 13de totaal over de meet. Ik werd ook nog 4de eerste jaars, na Robin Venneman, Jens De Winne en Jonathan Vlaeminck.

De volledige uitslag

FotosMoerbeke-VianeTC (30 Maart)

Na ik een half weekje ziek was en drie dagen antibiotica genomen had wou ik toch deelnemen in Moerbeke-Viane. Moerbeke-Viane was de tweede topcompetie over een zeer selectief parcours.We kregen 2 bergjes onder ons wielen geschoven! De bergjes waren de bosberg op 8 kilometer en de Steenokkerzeel op 17 kilometer. En natuurlijk constant op en neer want het was de streek van Geraardsbergen! Er waren 135 deelnemers en we moesten 67 kilometer afleggen. Eerst een grote ronde en dan 4 kleine rondjes. Op de bosberg waren er veel goede renners vooraan: ikzelf zat mooi in het wiel van Jorne Carolus en kwam ongeveer als 12de boven. Op de steenonkerzeleberg zat ik nog veel beter. Ik was mee met een groepje van 8 man waaronder twee man nog van Bodysol . Het waren Nick Van Stappen en Jasper Stuyven. Het draaide niet echt lekker ondanks dat we met drie man waren. Na een kilometer of 10 in de aanval werden we weer ingelopen. Direct erna vielen er weer een enkele man aan ik zag van in de verte dan er 3 man van Bodysol mee waren het was Bryan Rosignol, Mathias Raeymaekers en Nick Van Stappen. Ondanks het feit dat ze 50 seconden kregen werden ze in de voorlaatste ronde weer ingelopen. Die ronde viel ik. Het was in de afdaling op weg naar de finish. De jongen voor mij begon te zwieperen en ging uiteindelijk tegen de grond. Ik kon onmoogelijk corrigeren en ging ook tegen de vlakte. Nadat de eerste 20 fietsen weg waren kon ik mijn fiets nemen. Ik kon niet meer uitrijden door dat de bezemwagen achter mij zat. Ik had eigenlijk ook niet veel zin meer om uit te rijden, want een goed uitslag kon ik toch vergeten. De uiteindelijk overwinning ging naar beresterke Ruben Boons. De sprint werd daarna gewonnen Jorne Carolus voor Yannick Vanbrabant en Valentijn Vanhoorn.

volledige uitslag.

Op de Bosberg tussen de nr. 1 en 2 Relaxen in het peleton
(fotos Raymaekers en Stuyven) (fotos Raymaekers en Stuyven)Haspengouw tour IC (22-23 Maart)

Tien minuten nadat ik thuis kwam van een weekje weg met school (Gwp op het eiland Texel) kreeg ik te horen dat ik mee mocht naar Haspengouw omdat Jelle Vleaminck ziek had afgebeld. Ik bereidde me goed voor en ging al zaterdag een kijkje nemen met vader in Borlo waar Tim de tijdrit reed en waar het voor mij start en aankomst was op de tweede dag. Ik reed na de tijdrit een uurtje los.


Dag 1: Montenaken - Trognee

De eerste dag was nog niet zo heel lastig met 63 kilometer af te leggen en 7 kilometer stoet achter de auto, dus uiteindelijk 70 kilometer, waarvan eerst 27km en dan nog eens 4 kleine ronden. Ik vond die stoet  zinloos en te gevaarlijk want iedereen wou opschuiven en niemand hield rekening met het feit dat je al kon vallen. Na de stoet ging er meteen iemand aan de boom schudden. Het was Michiel Jansens van Balen. Er volgde een kwikke reactie van ploeggenoot Jasper Stuyven. Heel de ploeg begon dus af te stoppen. We zaten bijna altijd met een man of 3 vooraan mensen te counteren of in de weg te rijden. Dit was goed voor de man vooraan van ons want de neutrale auto mocht rap doorijden en daarna volgenden ook de ploegautos. Er gingen er wel een 5 een eindje weg maar ik reed er met 4 anderen naar toe. Daarna reed ik niet meer mee toen we met ons 10 enkele kilometer voorbleven. Bij de 10 zaten Yannick Van Brabant en de Nederlander Caspers van DCM. We werden al voor de plaatselijke ronden weer ingelopen. Jasper en Michiel Janssen waren dan al meer dan 1 minuut voor. Toen we de eerste plaatelijke ronde reden gebeurde een valpartij juist voor mij. Ik kon niet hard genoeg remmen en reed er aan zo een 10km/ uur in. Ik nam rap mijn fiets en reed verder. Ik probeerde hem op mijn grote plateau te leggen maar dit lukte niet. Ik reed me dan 2 ronden te pletter op mijn kleine plateau. Daarna kon ik door op mijn voorste versnelling te duwen hem terug op mijn groote plateau krijgen. Toen was de koers natuurlijk al gereden. In die twee ronden reed een groepje weg met ploegmaat Mathias Raeymaekers, Yanninck Vanbrabant, Caspers, en nog iemand die ik bij naam niet ken. Die vier man kwamen bij de 2 en zo vormde zich een groepje van 6 man. Ik zat intussen al terug in het peleton te relaxen en te bekomen van mijn twee ronden. De 6 man spurtten voor de overwining, en Caspers won voor Jasper. Mats werd ook nog mooi 5de. Ikzelf kon nog mooie 5de spurten in het peleton, ondanks een grote valpartij in de spurt vlak naast mij. zo werd ik 12de en de 3de bij de eerstejaars. We wonnen met Bodysol het ploegklassement. Foeke (Lammertijn) werd 16de en Valantijn (Van Hoorn) 18de. Alleen Nick kon de valpartij niet vermijden. Zijn fiets was kapot maar gelukkig had hijzelf alleen een schaafwonde aan zijn knie. Hij werd 94ste. Die avond zijn we met de ploeg lekker gaan eten in een Italiaans restaurantje in Luik ! We sliepen dan ook in Luik


Dag 2: Borlo - Borlo.

We stonden op om 7uur 30. We keken door het raam en merkwaardig genoeg zagen we een gans pak sneeuw. We vroegen ons meteen af of we zouden starten . Eenmaal in Borlo kregen we antwoord. Het verdict was JA we gaan starten maar alleen als de sneeuw voorbij is. 10 min later stonden we allemaal aan de start. In sneeuw,regen en wind. Aan de start had ik er nog zin in maar na een kilometer of 5 was dat al een pak minder. Toen waren mijn vingers en voeten al versteven van de kou. Maat het ergste van al was dat je geen steek kon zien. Door al die ellende had ik wel nog goesting om te demareren met een man van Vc Lotto Ardennes. De demarrage kwam niet verder dan een goede 200 meter. In het peleton zelf hoorde ik iemand van Gaverzicht zeggen dat Michiel Dewulf al afgestapt was. Hij was de tweede van het jongeren klassement. Dit gaf me natuurlijk weer moed want ik stond dus derde in dit klassement na Dewulf en Ex-Belgische kampioen Jerome Kerf. Toen we de tweede keer de meet passeerden zei men dat ook Kerf al afgestapt was. Zo kreeg ik nu een goede kans om beste 1ste jaars te worden. Er waren natuurlijk al meer dan 2 man afgestapt ! Er schoot nog een man of 30 over in het peleton. Daarom besloot de organisator de wedstrijd in te korten wat ook vrij logisch was. Van 7 ronden tot maar 3 ronden. De laatste ronde lag er enkel centimeter sneeuw op de weg en kon je de greppels in de weg niet zien ! Oppeens zat ik in 1 van die greppels en schoof ik helemaal onderuit. Ik nam per ongeluk Jorne Carlolus mee waarvoor ik me nog eens wil verontschuldigen aan hem als hij dit leest. We probeerden nog te achtervolgen samen met ploegmaat Foeke Lammertijn en Kopecki, maar het peleton reed te rap. Ik vond het ergste dat ik mijn vriend Jasper niet kon bijstaan. En daarna dat mijn klassement helemaal om zeep was. Ik werd nog 23ste in de rit en eindigde 22ste in het klassement en na de Nederlander Van Poppel, Boons en Colle de 4de beste eersejaars. Van Poppel was nog met Craeghs ontsnapt. Craeghs van hem de sprint. Ook de gele trui kon nog ontsnappen en dus won de 2-daagse voor Jasper die 9de eindigde in de rit en 2de bleef in de stand. Na de finisch kwam ik helemaal onderkoeld binnen en moest ik 1 uur onder de warme douche staan om te bekomen. Ook Foeke en Matthias hadden er serieus van. Ik hoop dat ik vooral niet ziek wordt van dit ellende weer
Foeke werd juist voor mij 22ste en Matthias 27ste. Nick en Valantijn moesten zoals veel ander afstappen door onderkoeling. Doordat Foeke in ikzelf nog goed hadden doorgereden wonnen we met 12 seconden ook het ploegenklassement van de 2 dagen voor Balen en mochten we samen met Rik op het podium en kregen een mooie beker.

Volledige uitslag dag 1

Volledige uitslag dag 2 en eindklassering

Fotos

Geen weer om een hond door te jagen en toch is wielrennen een hondenstiel......Kopecki, Sam en Foeke hebben zonet 30 km sneeuw getrotseerd en komen met ijs op de helm binnen.Berloz TC (16 Maart)

Nieuwsierig werd ik wakker. Wat er zou komen? Mijn eerste grote wedstrijd bij de nieuwelingen. Er waren 130 deelnemers en we moesten 64 kilometer afleggen over een selectief parcours met drie kleine bergjes. Het eerste was 500 meter lang, het tweede 1500 meter en het derde een kilometer. Dat wist ik op voorhand want we waren met de auto 's morgens dat gedeelte van het parcours gaan verkennen. We waren met 14 renners van Bodysol geselecteerd, dus alle nieuwelingen behalve Glenn Coenen (out met kwetsuur) en Jeroen Eyskens (nog aan het rusten na het cross seizoen). Om kwart na 3 gingen we van start voor eerst 2 kleine rondjes van 8 km, dan een grote ronde en dan weer het rondje van 8 km. Ik startte op de eerste rij en in het begin van de wedstrijd bleef ik goed vooraan. Wat zeer nuttig bleek in zo een grote wedstrijd want vooraan gaat het dan trager dan achteraan waar er veel valpartijen en scheuren kwamen door de grote wind die er was. De eerste aanval van de dag was meteen eentje van ploeggenoot Mathias Raeymaekers, dus afstoppen geblazen. Hij werd na de twee plaatselijke rondes meteen afgeblazen door een wervelend peleton. Dan kwamen we meteen in de grote ronde en begon het te regenen. 3 renners reden weg. 2 renners van Baelen en 1 van onze mannen, Jens Vandenbogaarde. Jammer genoeg moest Jens een kilometer of 10 verder lossen, maar geen probleem want de volgende aanval was weer van een Bodysoller nu was het Nick Vanstappen hij reed meteen naar de twee renners van Baelen. Toen waren we ongeveer halverwege koers maar we moesten nog de twee lastigste bergjes op.....Op het tweede bergje demareerde nog eentje van ons: het was Vlaams kampioen Jasper Stuyven. Ik probeerde mee te gaan maar het lukte niet en reed een meter of 40 achter met een achtervolgend groepje van 4. Daar moest ik uiteidelijk ook van lossen. Uiteindelijk bleek het allemaal tweede jaars te zijn en nog heel goeie ook!  Die 5 man reden uiteindelijk nog naar de kop van de wedstrijd, zodat ze met 8 vooraan kwamen, waaronder 3 van Baelen en 2 van Bodysol. Van Avia was alleen Dylan Teuns mee en door een sterk Avia team kwam dat ging achtervolgen, kwam uiteindelijk alles toch tesamen. Ik probeerde in de voorlaatste ronde nog weg te springen zodat de sprinters van de andere ploegen moesten rijden. Carolus reed zot en dus lukte het niet. Dus het werd een sprint maar toch niet zo maar een sprint. Want op 4 kilometer van de finish viel iemand en de helft van het peleton lag meteen op de grond. Ik kon maar net rechtblijven en daardoor kon ik me niet echt goed plaatsen in de sprint zodat ik uiteindelijk 33 ste werd. Maar toch wel zeer tevreden omdat ik bijna heel de wedstrijd vooraan reed en zelfs heb kunnen aanvallen op het einde.

fotoreeks

Volledige uitslag


Knesselare (2 Maart)

Vandaag starte ik in Knesselare voor min eerste wedstrijd bij de nieuwelingen. We moesten 9 ronden afleggen en in totaal 54 kilometer. Een stuk langer dus dan dat ik gewoon ben bij de aspiranten. Dit schrikte me niet af. Dus ik demareerde van de eerste kilometer. Ik had meteen door dat het geen aspiranten koersje meer was en zette me meteen terug in het peleton. De derde ronde demareerde een Engelsman ik counterde hem meteen. Maar we kregen niet meer dan luttele seconden en na een kilometer of 3 haalden ze ons weer in. Men vader had voor de koers gezegd dat ik moest suikers nemen halfweg en ik deed dat ook in de 4de ronde na dat ik Axel De Corte dit zag doen. Waneer we de 5de ronde in gingen viel Jelle Vlaeminck aan. Ik zat goed vooraan maar wou niet meegaan want de Belgische kampioen Ysenbaart counterde hem. Hij kon het gat niet dicht rijden en ik nam niet over. Tien minuten later ging het al veel slechter. De suikers lagen duidelijk op de maag. Toen moest ik aanzien hoe 6 man wegreden, en datdan nog eens een halve ronde later terug 2 man wegreed. Ik kon niets forceren en wachtte af.. Abnormaal voor mij eigenlijk. Maar ik kon gewoon niet beter. Dus heb ik maar afgewacht tot de sprint en werd daar nog mooi 4de. Dus uiteindelijk wel een mooie plaats maar toch niet zo een goede koers. Hopelijk volgende week beter.