Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


1ste jaars Nieuweling, Seizoen 2008


1/12
SEIZOEN Overzicht
Allereerst een hartelijk dank aan de talrijke supporters! Ook is is het bijzonder prettig vast te stellen dat steeds meer lezers onze site bezoeken. We zullen dan ook ons best doen om volgende seizoen en ook deze winter jullie zo snel en veel mogelijk op de hoogte te houden van het reilen en zeilen bij de "Speykes"..

Het wielerseizoen 2008 is er als 1ste jaars net zoals voor Tim vooral een van leren geweest. Hoewel Sam een vrij goede sprint in huis heeft, was er geen enkele wedstrijd waar hij hier echt op speculeerde maar ging hij, terug net als Tim, bijna steeds voluit zijn kans in de aanval. Belovend is dat hij vooral in de grote wedstrijden het best kon laten zien dat hij zijn mannetje kon staan. Het blijkt uit zijn eindstand in de Topcompetitie en de Beker van Vlaanderen. In de Topcompetitie, ondanks het feit dat hij slechts aan 6 van de 12 wedstrijden deelnam, eindigde hij 27ste, en als 5de jongere: na Ruben Boons, Boris Vallee, Kim Van Leemput en Gilles Loncin. In de Beker van Vlaanderen nam hij deel aan 4 van de 5 wedstrijden, maar oogstte geen punten in Moerbeke-Viane, waar hij ten val kwam en opgaf. Niettemin werd hij na Kim Van Leemput en Ruben Boons 3de beste jongere. In de Topcompetitie eindigde hij bovendien 4de in het knelpuntenklassement, na Jorne Carolus, Matthias Van Holderbeke en Dylan Teuns, en met eveneveel punten als Belgisch kampioen en ploegmakker Jasper Stuyven. Verder werd eindigde hij in regionale wedstrijden 4 keer op de 2de plek... de eerste overwinning bij de nieuwelingen volgt hopelijk volgend seizoen. Volgend seizoen herneemt hij waarschijnlijk eind maart in Moerbeke - Viane. Immers leeft hij zich deze winter opnieuw uit op het ijs en is het zijn betrachting zich (als 1ste jaars) te kwalificeren voor het EK short track van van 27 Febuari tot 1 Maart in Amsterdam. Hiervoor is hij aardig opweg. Zijn prestaties zijn te volgen op de short track pagina. Hieronder de bijblijvende momenten van het vorige wielerseizoen:

Borlo, 2de rit Ronde van Haspengouw: In onmenselijk en onverantwoorde koerscondities waarbij pakken sneeuw uit de lucht vielen, wil Sam niet buigen. Reeds na 10km stapt de helft van de deelnemers af, maar Sam blijft voorin meestrijden want hij is de running voor beste jongere. De koers wordt ingekort. Sam komt op een met sneeuw bedekt wedgdek jammer genoeg ten val maar rijdt uit als 22ste en 4de jongere. Een warme douche van 1 uur is nodig om zijn verkleumde lichaam op temperatuur te brengen.

Oosterzele, Provinciaal kampioenschap nieuwelingen: 1ste doortocht: Sam is er alleen vandoor, slechts 5 renners zien hem nog terug. Het zijn eerst zijn ploegmakkers Robin Van Goethem en Bryan Rossignol die hem bijbenen. In hun zog volgen Jonathan Vlaeminck, Ruben Van der Haeghen en Robin Vennemann. Sam wordt, na een valpartij in de voorlaastste ronde, nog 6de.

Topcompetitiewedstrijd in Vosseslag – De Haan: na beukwerk in dienst van Jasper Stuyven op de kasseien gaat Sam er vandoor met Jeroen Giesberts en nog een renner. Ze geven alles en rijden 1 minuut voorsprongbij elkaar. De ploegleiding maant Sam verschillende keren aan te stoppen met rijden. Giesbert houdt dan de benen stil (begrijpelijk). De ontsnapping wordt teniet gedaan. In de peletonsprint eindigt Sam als 11de en 2de jongere.

Bassevelde PK tijdrijden: Sam eindigt op slechts 13 seconden van winnaar Jonathan Vlaeminck maar in een sterk deelnemersveld is het goed voor “slechts” de 4de plaats, dus net geen podium.

Herzele, Ronde Van Oost-Vlaanderen: Sam wordt door een renner in volle sprint, net na de meet in de nadars gereden: fiets in 3 stukken maar na wat hecht en oplapwerk in de kliniek start hij dag nadien terug.

Polleur: Sam gaat, (iets te) overmoedig in deze lastigste wedstrijd op Belgische bodem mee in een vroege aanval van 6 met klinkende namen (De Corte, Raymaekers, Michiel Janssens, winnaar Goossens). Op de Vecquee krijgt hij een patat> na lang achervolgen kan hij weer aansluiten en wordt nog 13de en beste jongere!

Morville: na een knappe 13de plaats en 1ste jongere in de topcompitiewedstrijd te Polleur gaat Sam na enkele km in de aanval in deze interclubwedstrijd. Met 4 anderen rijdt hij na 45 km anderhalve minuut voorsprong bij elkaar. De ploegleiding komt hem en zijn ploegmaat doodleuk vertellen om te stoppen met rijden.

Topcompetitiewedstrijd in Goetsenhoven: Sam gaat na 30 km mee in een ontnapping van 13 renners die stand houdt. Gehinderd in de sprint wordt hij 11de.

St-Lievens-Houtem: In deze Beker van Belgie wedstrijd is Sam in zowat elke ontsnapping mee. Hij snoept e bij een “premiespurt” zowaar een Ipod wg voor de neus van spurtbom Jurgen Roelandts. Hij eindigt 13d


29/09
EINDE SEIZOEN
Sam heeft besloten om dit weekend niet meer aan de start te komen in de laatste Topcompetitiewedstrijd van het seizoen in Jemeppe. Volgende weekend start het short track seizoen met een eerste "Star Class" wedstrijd in het Italiaanse Bolzano. Vanaf volgende week dus geregeld updates van zijn prestaties op de short track pagina.


23/09
2009 bij Balen BC
Op 10 Augustus brachten we reeds CT Menen op de hoogte dat Tim en Sam volgend seizoen voor een andere club zouden kiezen. We wensen (ook langs deze weg) de ploegleiders van zowel nieuwelingen als junioren te bedanken voor hun vertrouwen de voorbije 2 jaar. Evenzeer gaat onze dank uit naar de medewerkers die steeds hun beste beentje hebben voorgezet voor de jongens. Bij het ingaan van de laatste weken van het huidige wielerseizoen willen we nu ook onze lezers en supporters laten weten dat Tim en Sam beslist hebben om volgend jaar voor Balen BC uit te komen. Dat je het als renner zelf moet bewijzen staat als een paal boven water maar de club kan een belangrijk hulpmiddel zijn. Het hoeft hierbij geen betoog dat Balen BC tot de absolute top van Belgie behoort in zijn categorie. Balen BC is een gevestigde waarde voor de jeugdcategorieen met een sterk nationaal en vooral internationaal programma, prima begeleiding en materiele ondersteuning, en doorgroeimogelijkheden naar de beloftenploeg PWS-Eijssen. Voor meer informatie kun je terecht op de site van de ploeg.


20/09
Geen wedstrijd dit weekend
Door aanhoudende last van zijn verkoudheid gaat Sam dit weekend geen wedstrijd rijden. Voor volgend weekend wordt het afwachten of hij nog zijn 5de plaats in de Topcompetitie gaat verdedigen in Jemeppe. Het wordt in elk geval zijn laatste wedstrijd gezien daarna het Short track seizoen van start gaat.

15/09
Off-day in Poeke
Sam kwam met een verkoudheid aan de start. Jammer maar voor eigen supporters kon hij zich nooit in de kijker rijden. Hij moest passen toen een 5-tal wegreed waarvan later Timothy Claeys de sprint won. Hij eindigde als 15de in het peleton.

Volledige Uitslag.


7/09
13de in St Lievens-Houtem BVB
Na een teleurstellende wedstrijd zaterdag in Hulste (22ste op 55 deelnemers) reed Sam vandaag een goeie wedstrijd waarin hij constant vooraan te vinden was in verschillende ontsnappingen. Uiteindelijk sprintte hij 7de van het peleton en werd zo 13de, nadat in de laatste ronde het peleton een 6-tal renners had latern wegrijden.

Verslagje en volledige Uitslag.


1/09
7de in Ooigem
Na 10 dagen rust en 2 weekends zonder wedstrijd hervatte Sam in Ooigem. Hij werd er 7de

Verslagje en volledige uitslag.


13/08
11de in Goetsenhoven, winnaar knelpunten en 3de eindstand Beker van Vlaanderen
Sam reed weerom een aanvallende en goede wedstrijd en haalde als beloning winst in de knelpunten en een 11de plaats in de rituitslag nadat hij licht werd gehinderd in de sprint.

De volledige uitslag, verslag en standen.


10/08
Goede wedstrijd maar val in Morville IC
Sam voelde zich goed en gooide er na 5 km meteen de beuk in. Samen met Robin Van Goethem, Rutger Belmans, Gianni Van Calster, en in een 2de stadium Rutger Roelandts reden ze meer dan 1min30 voorsprong bijeen na 50 van de 70 km. Toen kreef hij uit de volgwagen te horen dat hij en Robin niet verder mocht rijden en viel alles stil. Sam viel ook letterlijk en staakte ontgoocheld de wedstrijd. De volledige uitslag, verslag en fotos.

09/08
13de en beste jongere in Polleur TC
In de bijzonder lastige topcompeitite wedstrijd Polleur - Stoumount - Polleur schuwde Sam de aanval niet en ging mee in een groepje van een 8-tal renners na zo' 25 km koers. Die inspanningen bekocht hij op de cote de Vecque waar hij het bijzonder lastig kreeg. Echter net voor het ingaan van de lokale ronden kreeg hij weer aansluiting bij het de eerste achtervolgende groep op Ysenbaardt, Van Holderbeke en Loncin. Hij had zijn 2de adem teruggevonden, handhaafde zich zonder problemen in die groep tijdens de 2 zware beklimmingen en sprintte zich naar een 13de plaats. Meteen goed voor beste jongere en beste Oost-Vlaming. Jef Goossens won in de sprint voor Ysenbaardt. Beiden hielden nog 4 seconden over voor het groepje met Sam, zo'n 33 renners groot. Sam komt nu op een 5de plaats in de topcompetitie der 1ste jaars nieuwelingen met 36 ptn. dit na Boons (99 ptn) Vallee (90ptn), Van Leemput (55 ptn) en Leemans (37 ptn). De volledige uitslag, verslag en fotos.

03/08
Nogmaals 2de
Sam nam vandaag deel in Knesselare. Hij zette zelf een aanval op iets voorbij halfweg koers. Oorspronkelijk had hij 1 metgezel maar uiteindelijk groeide de groep aan tot 14 renners. In de sprint moest hij enkel zijn meerdere kennen in de lokale en ex-ploegmakker Timothy Claes, die meteen tekende voor zijn 4de overwinning van het seizoen.
De volledige uitslag, verslag en fotos.

30/07
Goed nieuws, maar pech in Harze
Na volledig ontzwellen had gisteren een 2de onderzoek van Sam's gehavende linkerduim door eenhandchirurg plaats. Hij hoorde het goede nieuws dat de gescheurde ligamenten in die zin meevallen dat een operatie niet aanbevolen wordt (dit heeft aanleiding tot een minder flexibele duim). Hij werd een speciaal afneembaar verband bezorgt, waar hij ook probleemloos kan en mag mee koersen.

Na zijn hoopvol BK trok hij ongepland naar Harze om er de zeer zware klimkoers te rijden. Weeral werd hij door pech overmand toen een renner een spaak uit zijn voorwiel reed en hij na de 2de beklimming daardoor op achtervolgen werd aangewezen. Tijdens de 3de beklimming raapte hij verschillende geloste renners op en kon hij net voor de Rosier weer aansluiten. De achtervolging had echter veel krachten gevraagd zodat hij op het allerlaatste stukje van de Rosier, halverwege koers de besten moest laten rijden en in een klein groepje als 49ste van de 120 deelnemers binnen bolde. Mike de Bie was veruit de beste renner en won solo. De volledige uitslag


27/07
14de op  BK In Hooglede
Met een slecht weekend achter de rug reed Sam voor 1 keer afwachtend. Reeds vroeg in de wedstrijd gingen 11 renners in de aanval, waaronder 4 Bodysol ploegmaten, gevolgd door een 5-tal tegenaanvallers. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde hij zich echter steeds beter, en toen hij en ploegmaat Eyskens gingen afstoppen ging de voorsprong van de 11 snel oplopen naar 1min30. Op anderhalve ronde van de finish ontsnapte Sam uit het peleton met 3 andere renners. Hij kon nog enkele vroege vluchters oprapen en werd zo 14de. Winnaar werd de weer eens beresterke Ruben Boons die solo finishte. Martijn Degreve werd mooi 5de en Robin van Goethem 15de.
De volledige uitslag, verslag en fotos.

26/07
Toch BK
Deze week kon Sam op normale wijze zijn trainingen afwerken zodat hij vandaag beslist heeft om tocht deel te nemen morgen aan het BK, al is het met beperkte ambities.

21/07
Slecht weekend
Na zijn val werd Sam's rug nog vorig zondag behandeld. Na een week met weinig training probeerde hij dit weekend de draad weer op te pikken. Zowel in Maarkedal op zaterdag als in Strijpen op zondag liep het echter van geen kanten. Telkens waren er weining deelnemers, zo'n 20tal, maar Sam moest de besten laten rijden en stapte 2 keer af na zo'n 40km koers. Totaal geen kracht in de benen en toch twijfels als de rug wel goed zit. Onder deze omstandigheden, en met een bijna waarschijnlijke ingreep aan de linkerduim in het vooruitzicht, zal hij dan ook bijna zeker forfait (moeten) geven voor het Belgische kampioenschap volgende zondag.

12/07
Niet van start voor Rit 3
Sam kwam ingepakt aan de start van de 2de rit in Aspelaere maar kon begrijpelijk aan niet meer toe dan meerijden in het peleton. In de laatste kilometer was er opnieuw een valpartij dat bijna voltallig naar de aankomst stormde. Sam werd deze keer gelukkig alleen maar opgehouden en finishte als 72ste. Na de wedstrijd begon hij echter koorts te maken, waarschijnlijk als reactie op de inspuiting tegen het klem van de dag voordien. Ook deze morgen voelde hij zich nog niet goed, zodat het geen zin geen heeft om vandaag te starten in de laatste rit. De massaprint werd gisteren terug gewonnen door Carolus. Ploegmaat Raymaekers pakte weer punten voor de bolletjestrui en houdt die dus stevig om de schouders. De volledige uitslag.

12/07
Val in volle sprint in Herzele
Sam kwam net na de aankomstlijn zwaar ten val toen hij de nadar afsluiting raakte tijdens de massasprint. Hij was niet bewusteloos maar bleef toch een behoorlijke tijd groggy liggen. We willen hierbij de mensen van het rode kruis danken die hem bijzonder goed opvingen en richting St. Elisabeth ziekenhuis brachten. Daar werd zijn linker onderbeen genaaid en werd zijn linkerduim (kwetsuur aan de ligamenten) ingepakt maar er werden gelukkig geen breuken vastgesteld. Hij is van plan vandaag weer te starten in de 2de rit. Oh ja, Sam werd nog 16de en 3de beste jongere in een sprint die zoals kon verwacht worden werd gewonnen door Carolus. En hij heeft nu 3 Trek fietsen in in plaats van 1. De volledige uitslag.


10/07
Ronde van Oost-Vlaanderen
De volgende 3 dagen staat de 1ste Ronde Van Oost-Vlaanderen op het programma. Voor Bobdysol nemen naast Sam eveneens deel : Jasper Stuyven, Matthias Raymakers, Jelle Vlaeminck, Foeke Lammertijn en Robin Van Goethem. Informatie betreffende de parcours en de te verdelen truien, o.a. witte trui voor beste jongere, via volgende link.

De deelnemers.


05/07
7de in Zulte
Na 2/3 wedstrijd in de aanval werd Sam 7de in de groepssprint vandaag te Zulte. Winnaar werd Timothy Claeys. Uitlag en verslag.

03/07
4de op PK tijdrijden
Sam werd 4de en viel dus net naast het podium. Hij legde de 12.5 km af in 17min12sec.of tegen ongeveer 43.5 km/u gemiddeld. De laatste 2 km viel hij wat terug en dat kostte hem zijn podium plaats. Hij eindigde immers slechts op 5 seconden van ploegmaat Robin Van Goethem (brons), 7 seconden na Robin Venneman en 13 seconden na Jonathan Vlaeminck Volledige uitslag.

30/06
PK Tijdrijden in Bassevelde
Woensdag heeft met start en aankomst in Landsdijk wordt woensdag rond Bassevelde het PK tijdrijden gereden. Voor Sam wordt het moeilijk om zijn prestatie van vorig jaar te evenaren toen hij 2de eindigde op een halve seconde van Jonathan Vlaeminck. Ook nu is Vlaeminck favoriet. Andere belangrijke kanshebbers zijn Robin Venneman, Ruben Vanderhaegen en ploegmaat Robin Van Goetem. Parcours en andere info via deze link. Sam start om 13u57. We hopen op talrijke supporters langs het parcours om hem vooruit te stuwen.

Alle andere starttijden.


29/06
"Officieus" 16de in Heusden
Sam ging in een kopgroep van 20 naar de aankomst maar raakte niet goed voorin zodat hij 16de finishte. Hij werd echter uit de uitslag geschrapt. In de grote ronde diende het circuit van Zolder een stukje aangedaan te worden, maar de volgwagens mochten hier niet op. Sam had net daar kettingbreuk. Hij liep terug naar de volgwagens en kon uiteindelijk verder op zijn reservefiets, sloot weer aan bij het peleton maar had hierbij een stuk parcours afgesneden. De diskwalificatie is begrijpelijk, maar eveneens Sam's beslissing om te proberen deze wedstrijd uit te rijden na 100 minuten in de wagen heen + 100 minuten terug. Jammer,want prima gereden en dus belovend voor komende weken. Uitlag, verslag en fotos.

27/06
Mooie week
Sam behaalde deze week zijn eerste en ook mooiste overwinning van het jaar: hij slaagde in zijn 3de jaar Sport Wetenschappen !

Na 2 weken examens hernam hij ook goed in Poeke waar hij een onbaatzuchtige wedstrijd reed. Eerst beschermde hij de ontsnapping van zijn sterke ploegmaat Martijn Degreve. Sam sloot op iets minder dan 2 ronden aan met Timothy Claeys en een andere renner. In de laatste kilometers nam hij Martijn mee op sleeptouw en reed zich leeg. Martijn, de sterkste renner in wedstrijd won verdiend voor Sam. Op deze manier gaven deze beide jonge knapen de 2de jaars het nakijken. Voor Sam al zijn 3de dichtste ereplaats. Verslag en volledige uitslag


1/06
7de in Kruishoutem
Na een heel aanvallende wedstrijd waarin Sam in verschillende ontsnappingen was betrokken eindigde hij in de sprint op een 7de plaats op meer dan 90 deelnemers. Verslag en volledige uitslag

27/05
Krantenartikels
Volgend weekend staat met de wedstrijd in Kruishoutem (De Biest) meetellend voor de Beker der Vlaamse Ardennen al de laatste wedstrijd van het voorseizoen op het programma. Met 2x een tweede plaats maakte Sam zijn "Poulidor" rol weer waar. Maar net zoals bij Tim was het vooral zijn aanvallende manier die in het oog sprong en goed was voor enkele krantenartikels. Missend hierin het relaas van het PK waar Sam minstens op het podium had moeten staan en het karig beloond werd voor zijn geduld.

24/05
11de in Vosseslag TC BVV
Na een ietwat teleurstellende tijdrit 's morgens reed Sam beresterk 's middags. Hij zat op de 3km kasseistrook goed mee voorin en probeerde het iets later even alleen. Daarna was hij tijdens 3 van de lokale ronden met Jeroen Giesberts en Vekemans in de aanval. Het 3-tal had zelfs even meer dan 1 minuut voorsprong. Nadat ze net voor het ingaan van de laatste ronde werden bijgehaald kon hij nog naar een mooie 11de plaats sprinten. Meteen werd hij na winnaar Vallee 2de eerstejaars. In de totaalstand werd hij 20ste en eveneens 2de beste jongere.

Verslag, uitslag en enkele fotos.


18/05
2de in Lotenhulle
In een sprint met 6 werd Sam gevloerd door een Engelsman. Verslag volgt weldra.

Verslag en uitslag.


12/05
6de op PK in Oosterzele
Sam reed de gehele wedstrijd (9 ronden of 56 km) in de aanval, eerst 2 ronden alleen, dan in het gezelschap van ploegmaat Robin Van Goethem. In de 4de ronde kwam nog een ploegmaat, Bryan Rossignol aansluiten en met nog 3 ronden te gaan ook Jonathan Vlaeminck, Robin Venneman en Ruben Van der Haegen.Sam kwam op 2 ronden van het einde ook nog ten val maar kon na een halve ronde weer aansluiten. Vlaeminck en Rossignol ontvluchtten nog op 1 km van de finish en het was Vlaeminck die won. Een uitvoeriger verslag, fotos en volledige uitslag, deze keer niet van Sam want daarin zou hij waarschijnlijk teveel emoties blootgeven na een bijzonder grote ontgoocheling.

1-3/05
Himmelfart Tour Denemarken zit erop
Op 158 deelnemers eindigde Sam in de proloog als 37ste op 13" van de winnaar. In het criterium, eveneens op de 1ste dag, kaapte Sam 1 keer knelpunten weg wat hem op een 3de plaats in dit klassement brengt. Van de 158 deelnemers konden er 4 met lichte voorsprong van 16" finishen op een groep van 65. De rest volgde op meer dan 2 minuten. Sam finishte als 38ste. Op zowel de 2de als 3de dag werd Sam door pech overmand. Net zoals vorig jaar pech voor Sam in de "gravelrace" waarin hij plat valt. Een beperkt aantal volgwagens en Sam moet bijzonder lang wachten op depannage. Hij rijdt nog uit als 132ste op meer dan 10 minuten van de winnaar.In de loodzware rit van zaterdag (97 km) moest hij, na zo'n 65 km, de strijd staken na een platte achtertube. Maar Sam en de andere jongens hebben bijzonder veel leerervaring en een zeer goede voorbereiding gehad voor het komend Provinciaal kampioenschap, voor Sam volgende week maandag, in Oosterzele. Een uitgebreider verslag.


30/04
Himmelfahrt Tour Denemarken
Net zoals Tim vorig jaar werd Sam dit jaar door de club geselecteerd om deel te nemen aan deze 3-daagse ronde in Denermarken over het Hemelvaartsweekend, 1,2 en 3 mei. Ander deelnemers voor Bodysol zijn Robin Van Goethem, Jeroen Eyskens en Valantijn Van Hoorne. In totaal zijn er 160 deelnemers bij de nieuwelingen. Uit Belgie is ook Balen aanwezig met. o.a Mike de Bie en Thomas Raymaekers evenals een Waalse selectie met o.a. Boris Vallee. Naast de Deense verder ook Noorse, Finse en Nederlandse deelnemers. Op donderdag staat er een korte proloog van 2.1 km en een kort criterium op het programma. Op vrijdag zijn er nog 2 korte ritten, waaronder in 's morgens de "gravelrace" en op zaterdag is er de koninginnerit over zo'n 90 km. Er is niet alleen een algemeen klassement maar er zijn ook truien te verdienen en te verdedigen voor het berg en sprintklassement (vorig jaar gedragen door Tim). Alle informatie en uitslagen te volgen via volgende link: http://www.oddercykelklub.dk/


27/04
Leider Beker Vlaamse Ardennen
Na een 4de plaats in de tijdrit 's ochtends kwam Sam op amper 3 punten van de leidersplaats in dit regelmatigheisdcriterium. De renners bleken weinig energie of zin te hebben om er tegen aan te gaan in de middag. De wedstrijd die weinig om het lijf had eindigde logisch in een massasprint waarin Sam na Tim De Baene op de dichste erplaats eindigde. Hij hield wel Jonathan Vlaeminck (3de) en Robin Venneman (5de) achter zich zodat hij de nieuwe leider wordt in de Beker der Vlaamse Ardennen. Verslag met fotos en volledige uitslag.

26/04
Goede tijdrit in Borlo
Sam reed zich in een tijd van 14'35".75 en een gemiddelde van 41.93 km/u over de 11 km naar een mooie 27ste plaats en werd hiermee zelfs 1ste Oost-Vlaming. Jorne Carolus won in 13'43".21. Sam werd na Mike De Bie, Boris Vallee, Ruben Boons en Jerome Kerf de 5de eerstejaars. Volledige uitslag en meerdere fotos volgen, hieronder alvast een prachtige foto van de hand van Mathieu Stuyven.

Verslag met fotos en volledige uitslag.


19/04
9de op 103 in Bv Vlaanderen
Een goede wedstrijd van Sam in Kortessem tellend voor de Beker van Vlaanderen en de Topcompetitie. In de grote ronde kwam hij bij de 3de bergprijs als 2de boven en op die manier nam hij deel in een van de ontsnappingen samen met ploegmaat Matthias Raymaekers. Het verwachte verloop van de wedstrijd ging door. Niemand raaktever weg en alles zou beslist worden in de laatste lokale ronde. Een ultieme aanval van Meetjeslander Lenner Buysse werd door de Bodysollers teniet gedaan en een treintje werd gevormd voor sprinter van dienst Van Hoorn. Jammer genoeg werd die tegen het asfalt gekwakt. Sam hield voorin stand en sprintte zich 9de of na Ruben Boons 2de beste jongere. Jorne Carolus won verdiend nadat hij zelf veel achervolgingswerk had opgeknapt. Verslag, fotos en volledige uitslag.

13/04
7de in Zingem
Sam was na zijn 36ste plaats in de Nationale test tijdrit te Hoksem op zaterdag bijzonder ontgoocheld en was vandaag uit op revanche. Hij reed nagenoeg de gehele wedstrijd in de aanval, eerst met 4 dan met 8 en dan zelfs eventjes terug met 4 waaronder ploegmaten Lucas De Vos en Brian Rossignol. De 4 achtervolgers waren echter niet de eersten de besten : hierbij Axel De Corte, Arne Van Snick en Bart Baele. Ze werkten samen en kwamen terug. In de slotkilometers beet Sam zich vast in Axel De Cortes wiel toen die een splijtende demarrage plaatste. Axel viel echter iets te vroeg stil. Sam kon in de laatste rechte lijn nog eventjes doorgaan maar werd op minder dan 500m ook bij de lurven gevat. Arne Van Snick won de sprint voor ploegmakker Lucas De Vos.

Verslag, fotos en volledige uitslag.


05/04
13de op 75 in Heurne (BdVA)
Sam werd vandaag 13de in de 1ste wedstrijd tellend voor de Beker der Vlaamse Ardennen. Hij finishte als laatste van een achtervolgend groepje van 13 nadat hij op een kleine km van de finish nog Robin Venneman probeerde te counteren. Venneman (4de) werd beste 1ste jaars voor De Winne (6de), Jonathan Vlaeminck (10de) en Sam, 34 renners reden uit.. Verslag en volledige uitslag.

30/03
Uitgeschakeld door val in Viaene (TC)
Na een 2de week op rij met nagegenoeg geen training, dit keer door een infectie aan de luchtwegen opgelopen in de "sneeuwstorm" van Limburg, werd het weer afwachten hoe Sam het er zou vanaf brengen. Hij deed het goed ; kwam rond 10de plaats boven op de Bosberg en gaf partij in een 15km lange ontsnapping die begon op Onkerzeleberg. O.a. zijn ploegmakkers Stuyven en Van Stappen en de latere winnaar, 1ste-jaars Ruben Boons, waren eveneens present hierin. In de voorlaatste van de 4 af te leggen plaatselijke ronde kon Sam echter een renner die voor hem viel niet meer vermijden en stond te lang te voet om nog de aansluiting te bewerkstelligen. Boons won dus met geringe voorsprong voor Carolus die de snelste was van het peleton. Valantijn Van Hoorn werd eerste Bodysoller op een 4de plaats. Een verslag, fotos en volledige uitslag.

25/03
22ste en 4de jongere in Haspengouw Tour
Het werden mede door de fantastische sfeer in de groep en de ongelooflijke rit in de sneeuw op maandag 2 onvergetelijk dagen. De ploeg slaagde er bovendien in het ploegenklassement te winnen dus mocht Sam mee op het podium. Zelf stuntte hij bijna want hij was op een zucht van de best geklasseerde Belgische jongere en een top 10 plaats na een zeer mooie 12de plaats op zondag. Een valpartij op het gladde wegdek (bedekt met sneeuw !) in de laatste ronde sloeg hem echter samen met Jorne Carolus uit de groep, maar niettemin eindigde hij nog als 23ste. Dit leverde hem een 22ste plaats op in het eindklassement, meteen goed voor de 4de beste jongere na de Nederlander Van Poppel, Ruben Boons en Laurens Colle. Ploegmaat Jasper Stuvyen was op zaterdag 2de maar de morele winnaar na bijna een volledige wedstrijd in de aanval. Hij eindigde op maandag 9de en werd in de klassering 2de. Matthias Raymakers werd mooi 5de en Foeke Lammertijn 23ste. Nick Van Stappen verzette op zondag bergen afstoppingswerk in dienst van Jasper en kwam jammer genoeg ten val in de sprint. Ook Valantijn Van Hoorn werd hierin gehinderd. Zowel Nick als Valantijn moesten zoals heel veel anderen op maandag onderkoeld de wedstrijd staken. Een verslagje van Sam, uitslagen en fotos over deze fantastische 2-daagse voor nieuwelingen.

21/03
Sam dit WE naar Haspengouw Tour
Vandaag werd Sam opgeroepen om dit weekend de in laatste instantie ziek geworden Jelle Vlaeminck te vervangen in de 2-daagse Haspengouw tour. Zondag staat Montenaken-Trognee (62 km) op het programma, maandag volgt Borlo-Borlo (69 km). Andere deelnemers voor de club zijn Jasper Stuyven, Nick Van Stappen, Matthias Raeymaekers, Foeke Lammertijen en Valantijn Van Hoorn. Alle info, deelnemers, parcours en uitslagen via volgende link. Bijgevolg vervallen de wedstrijden in Moerkerke en Orroir.

16/03
33ste na goede wedstrijd in Berloz
Na.zijn ziekte presteerde Sam toch vrij goed in deze eerste en vrij zware Topcompetitiewedstrijd (64 km). Hij was constant voorin te vinden en was in de grote ronde samen met Ruben Boons eventjes in de aanval. Verwondering dan wanneer hij met lichte voorsprong de lokale ronde van 8 km aanvangt. Het Avia team verzet echter bergen werk voor Jorne Carolus, brengt alles tesamen en houdt het zo. Carolus wint de sprint van een langgerekt en uitgedunde groep. Er werd immers nog gevallen maar Sam kan de valpartij ontwijken en eindigt als 33ste en na De Merlier en De Smet 3de Oost-Vlaming. Deze week volgt een verslagje. Alvast een fotoreeks.

09/03
Geen wedstrijd
De niet denderende wedstrijd van vorig weekend kreeg al snel een verklaring toen Sam deze week ziek werd: een ontsteking van de sinussen. Daarom geen wedstrijd dit weekend. Vandaag wel een eerste keer op de rollen beginnen trainen en geen denderend gevoel. Hopen dus dat hij voldoende herstelt om volgend weekend te kunnen deelnemen in de eerste topwedstrijd in Berloz.

02/03
14de in Knesselare
Sam voelde zich vandaag niet echt super nadat hij, misschien wat overmoedig, in de beginfase zelf een paar keer probeerde aan te vallen. Zodus moest hij passen toen in schijfjes 8 renners wegreden uit het peleton van 52 starters. Beseffende dat de goede vlucht was vertrokken beperkte hij zich tot de wedstrijd uit te rijden en via een 4de plaats in de sprint alsnog 14de te eindigen in de totaalstand. Belgisch kampioen Ysenbaart won in een millimetersprint van ploegmakker Jelle Vlaeminck. Een uitgebreider verslag.

29/02
Nieuw seizoen van start
Het is zover. Zondag gaat het nieuwe seizoen voor Sam van start. Pittig detail, start in de woonplaats van zijn trouwste supporter en dan nog op diens verjaardag. Goede herinneringen ook aan vorig jaar toen Tim er zijn 1ste nieuwelingen wedstrijd won. Even goed doen als 1ste jaars is voor Sam nauwelijks haalbaar, maar hij beloofde wel er alles aan te doen om er een goede wedstrijd en uitslag te halen ! Door de selectie van Tim op 9 maar in Tienen-Zepperen komt Sam op 9 maart misschien ook aan de start in Zepperen in plaats van Ooike.27/02
Ploegvoorstelling
Vorige vrijdag had in Menen de ploegvoorstelling plaats. De renners werden 1 voor 1 voorgesteld door de presentator van dienst. Zo ook Sam die als het "aanvallertjer pur sang" der aspiranten werd voorgesteld. Een aantal renners, waaronder Sam mocht eveneens hun ambitie voor volgend seizoen aan de micro kenbaar maken, en dit onder het luisterend oor van Jose De Cauwer. Hieronder enkele fotos

17/02
Kalender maand maart en Beker der Vlaamse Ardennen
Het wielerseizoen nadert met rasse schreden. De eerste wedstrijden in de maand maart worden Knesselare (2/3), Ooike (9/3) en bij selectie door de provincie de eerste topcompetitiewedstrijd in Berloz op (16/3). Het weekend erop wordt normaal gereden de maandag in Waarschoot. De tweede topcompetitie wedstrijd volgt op 30 maart in Moerbeke-Viane. Tussendoor is er de testtijdrit in Opoeteren en op 2 April het PK tijdrijden in Bassevelde. Ondertussen zijn ook de wedstrijden van de Beker der Vlaamse Ardennen gekend je kunt ze hier vinden samen met het reglement. Ze zijn ook toegevoegd aan de kalender. 2 wedstrijden hiervan valleen samen met de topcompetitie, zodat het voor Sam kiezen tussen de 2 zal worden. In elk geval zal hij van start gaan in de 1ste wedstrijd in Heurne op zaterdag 5 april.

10/02
Benicassim zit erop
Sam kwam gisteren even na middernacht in Menen terug aan na een bijzonder geslaagde stage. Gespreid over 7 dagen werd in totaal zo'n 22 uur en 600 km getraind bij schitterend weer : zonnig en zo'n 20 - 25 graden. Als 1ste jaars trok Sam bovendien bijzonder goed zijn plan in een groep van getalenteerde eerste en tweede jaars nieuwelingen. Dit belooft in elk geval voor het komend seizoen. Voor een weekje leefden ze als "profs" en moesten enkel aan trainen, eten en slapen denken. Fietsen werden schoongemaakt en benen gemasseerd. Na hoofdzakelijk vlak parcours in het begin van de week en een rustdag op woensdag ging het er donderdag stevig aan toe met een 4u30 durende training waarin 2 vrij lange beklimmingen onder de wielen werden geschoven. Ook ontspanning kwam ruim aan bod, rond en in het zwembad en o.a. werd er gekart. Op zaterdag werd nog losgereden met de dames jeugdploeg van Liedekerke. De ploeg kreeg tijdens hun verblijf ook het bezoek van de West-Vlaamse reginoale Tv-zender West-TV die een reportage maakte. Deze is te zien op www.wtv.be. Doorklikken op NIEUWS / WTV NIEUWS ONLINE.

http://www.wtv.be/ Het kan niet anders dan deze extra kilometers moeten zijn vruchten afwerpen binnen een 3-tal weken wanneer de wedstrijden van start gaan, te beginnen in Knesselaere op 2 maart. Hopelijk nu ook hier wat redelijk weer en gezond blijven.

Hieronder nog wat sfeerfotos
4/02
Benicassim
Net als Tim bij de juniors draait Sam sinds begin dit jaar mee met de groepstrainingen die CT Menen voor de nieuwelingen organiseert. Twee keer was de uitvalsbasis Aalst, van waaruit over een vlak parcours werd getraind, 2x zo'n 70 km. De derde week ging het richting West-Vlaams heuvelland en mocht het jong geweld de Kemmel opstormen. Vorig weekend werd dan vanuit Brakel gestart en waren o.a.de Klusiberg en de Trieux de te nemen hindernissen. Sam liep op ongelukkige wijze op school een klein spierscheurtje op zodat de keuze voor de fiets gemakkelijk was, schaatsen was een tijdje volkomen onmogelijk en ook bij het fietsen moest hij het uiteraard kalm aan doen. Net op tijd was hij pijnvrij om vorige zaterdag met de CT Menen (junioren + nieuwelingen) af te reizen met het vliegtuig vanuit Charles de Gaule naar Valencia , van waaruit het per bus naar Benicassim ging. In Hotel Intur Orange verblijven naast Menen talrijke wielerploegen :  Beveren 2000, Eijsen, Rock Werchter Chocolade Jacaues,.... Het weer zit mee, vandaag zonnig en 20 graden, evenals het eten (buffetvorm) en daar bovenop mag Sam nog eens de kamer delen met streekgenoot en vriend Foeke Lammertijn. Trouwens lijken de nieuweling niet alleen veel talent in huis te hebben (de 3 thuisblijvers Matthias Raeymaekers, Toshoni Van Craen en Jens Van den Bogaerde oogstten verschillende medailles op het BK op de piste vorig weekend !), het is ook een bijzonder leuke groep. Er werd reeds 2x zo'n 100 km getraind en Sam voelt zich aan de fotos te zien duidelijk in zijn sas. Samen met Valantijn Van Hoorn verzorgen ze blijkbaar het animatie programma op de piano..... Volgend verslagje volgende zondag na thuiskomst.

BenicassimGroepstraining naar de Kemmel2/01
Nieuw Seizoen 2008
Het nieuw seizoen komt stilaan dichterbij. De eerste wedstrijd op 2 maart is meteen in Knesselare. De tweede wedstrijd de week nadien wordt gereden op het mooi parcours in Ooike.

Nadat Sam zijn conditie deze herfst onderhield met een combinatie van fiets-, loop- en schaatstrainingen en na enkele weekjes van rust tijdens de kerstdagen, gaat hij vanaf nu de nadruk leggen op de voorbereiding van het nieuwe wielerseizoen dat hij start als 1ste jaars nieuweling bij Bodysol Lotto CT Menen. Vorige week stond een 3-daagse stage op het programma in Oostende en van 2 tot 9 Februari trekt hij met de ploeg naar Benidorm. Bijna de volledige kern nieuwelingen bij de club werd behouden en aangevuld met 2 extra 2-de jaars + 6 eerstejaars; Dit zijn de 16 namen

2de jaars: Matthias Raeymaekers (kampioen Antwerpen), Valantijn Van Hoorn (kampioen W. Vlaanderen), Jens van de Bogaerde (kampioen W. Vlaanderen tijdrijden), Glenn Coenen, Lucas De Vos, Foeke Lammertijn, Toshoni Van Craen, Jelle Vlaeminck zijn de blijvers, nieuw zijn Jasper Stuyven (kampioen van Vlaanderen) en Nick Van Stappen.

1ste jaars: Jeroen Eyskens (kampioen Antwerpen), Stephen Cuycken, Martijn De Greve (Vlaams kampioen tijdrijden), Bryan Rossignol, Robin Van Goethem, en Sam Vanspeybroeck.

Een voorproefje al van de kalender met dus de eerste 2 weekends:

2 MAART: KNESSELARE

9 MAART: OOIKE

Sam hoopt door de provincie geselecteerd te worden voor de TOPCOMPETITIEWEDSTRIJDEN waarvan hieronder de kalender, eventueel zal hij ook kiezen voor de BEKER der VLAAMSE ARDENNEN, maar waarschijnlijk zal soms een keuze moeten gemaakt worden omwille van het samenvallen van sommige wedstrijden.

16 MAART : BERLOZ (LG)

30 MAART: MOERBEKE - VIANE (OVl)

20 APRIL: KORTESSEM (LB)

27 APRIL: NIEUWMOER - KALMTHOUT (A)

24 MEI: VOSSESLAG - DE HAAN (WVl)

6 AUGUSTUS: ADINKERKE TIJDRIT (WVl)

9 AUGUSTUS : POLLEUR-STOUMONT-POLLEUR (LG)

13 AUGUSTUS: GOETSENHOVEN (VB)

28 SEPTEMBER: JEMEPPER (LG)

Verder zijn er op 3 en 10 September wedstrijden op de Piste van de Gentse Blaarmeersen die meetellen. Het is momenteel niet duidelijk als de Klimkoersen op 5 April en 20 Augustus in Spa-Francorchamps meetellen.

Een voorlopig versie van het eerste gedeelt van de kalender kunnen jullie ondertussen al terug vinden. Gezien de ruime kern, goed gevuld met 2de jaars nieuwelingen, allen zeer goede renners, zal Sam waarschijnlijk weinig interclubs meerijden. Het aanbod aan Topcompetitiewedstrijd lijkt voor een 1ste jaars ruim voldoende aan grote wedstrijden.

 

Vanaf nu zullen we proberen regelmatig wat nieuws te brengen.