Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


2de jaars Nieuwelingen, Seizoen 2009


Borsbeke(30 Augustus)


Vandaag stond ik nog eens aan de start in Borsbeke, het parcours was het zelfde als de vorige keer maar dan in omgekeerde volgorde. Er zat dan ook een vrij lange klim in met vooral een lange uitloper met tegenwind waar je het verschil kon maken.

In de eerste ronde werd er niet erg rap gereden en konden paar renners ontsnappen. Maar bij het ingaan van de tweede ronde was de koers echt pas begonnen . Toen viel Jonathan Vlaemnick aan. Ik ging mee en met ons twee boksten we een voorsprong van zo’n 20 sec bijeen.. In het stuk tegenwind gaven we niet alles zodat onze voorsprong niet echt vergrootte. Tijdens de klim die volgde ontsnapte Ruben Vanderhaege uit het peleton en kwam hij aansluiten bij ons net als we boven waren. Het draaide goed. Maar eenmaal we de afdaling en de grote baan voorbij waren kregen we weer het gezelschap van het peleton. Toen was het de beurt aan 3 renners om te ontsnappen. Ik ging even niet mee. Toen ik zag dat de kloof vrij groot werd zette ik mij recht op het stuk tegenwind. Niemand kon volgen en ik reed de kloof met de 3 man zo dicht. In het stuk bergop gaf ik alles en zag onze kloof nog meer vergroten. 5 min later zag ik hoe Jonathan achter ons kwam.. Hij was zo bij ons.... we reden met ons 5 hard door. Op de grote baan hadden we nog altijd een vrij grote kloof maar er kwamen 5 mensen achter.. In de bergop kwamen deze 5 man bij ons. In de afdaling voelde Johnathan zich zeer goed en sprong meteen weg uit onze groep. Ik wou er achter gaan.. maar het ging niet meer. Toen liet ik mij terug uitzakken naar de 9 man die hard reden maar Jonathan bleef zo’n 300 voorop. Op de lange baan kwamen we een heel klein beetje dichter maar dat was ook zo voor het peleton op ons. Toch wou ik nog iets proberen.. en was dat van plan op het klimmetje. Bryan Rossignol zette zich recht op het steilste stuk.. en ik trok door op de lange uitloper. De enige die kon volgen was Jens De Winne.. We reden met ons twee naar Jonathan. In de afdaling kwamen we er juist bij, maar het liep niet meer gesmeerd tussen ons… En het peleton kwam dan ook helemaal terug op ons. In de laatste ronde waren er nog vele aanvallen van renners die ik niet kende.. Ik zette zelf nog eens aan op de klim maar kreeg geen ruimte, toen kwam alles aan op de sprint .. of toch niet... Ik zette nog eens alles op alles in de bochtjesbaan, maar Jens zat meteen in mijn wiel. Uiteindelijk werd ik 3de in de sprint achter Jens De Winne en Jonathan Vlaeminck. De eerste 3 kregen bloemen.


Uitslag

Fotos

Podium met een sip kijkende Jonathan Vlaeminck naast winnaar Jens de WinneWest-Vlaamse Cycling Tour (21-24 Augustus)

Dag 1, Wielsbeke: in de voormiddag stond een ploegentijdrit op het schema. Daarin wou de ploeg schiitteren.. Dit was te zien aan de voorbereiding. We startten als 15de ploeg en er waren nog 8 ploegen achter ons. In de tijdrit nam iedereen ongeveeer evenveel kop behalve Robin , die er wel boven uitstak. Aan de meet kregen we meteen te horen dat we eerste waren, toch moesten we nog even wachten. Niemand overstak ons nog en zo werden we eerste op 6sec werd Bodysol 2de. De Amerikaanse Nationale ploeg die we vreesden eindigde op 19 seconden.
In de namiddag had iedereen gegokt dat het een massasprint werd. Toch waren er veel aanvallen, maar deze hielden nooit lang vol , maximum een halve ronde. Op 3 ronden van het einde ging ik even aan de haal met 2 andere renners, deze waren de bedrijvige Michiel De Wulf en een Brit maar we werden aan de meet terug ingehaald. Het eindigde uiteindelijk toch niet op een sprint. Tim Kerkhof en de Amerikaanse kampioen David Kessler konden ontsnappen. Ze hielddn 5 sec voor op het duo Robin Vangoethem en Ruben Vanderhaegen. daarna volgde het peleton op 8 seconden. Ik werd 28ste nadat ik in de laatste bocht de buitenweg omheen de vluchtheuvel nam om zeker niet te vallen.

Dag 2, Rekkem: Op dag 2 stond een wat heuvelachtig parcours op het programma. We startten allemaal op kop van de klassering en wilden dat ook zo houden. Robin Vangoethem had nog de gele trui en Michael Goolaerts de witte. Toch vielen er veel van Balen aan. We waren weer de bedrijvigste club. Ik viel ook een paar keer aan, maar niemand kreeg ruimte. Uiteindelijk werd het een sprint waar ik niet kon meedingen voor de overwinning doordat ik werd ingesloten. Ik werd 23ste. Ploegmaat Stijn de Craemer won de sprint en door de bonificaties nag hij de gele trui over van Robin Vangoethem.

Dag 3, Deerlijk:  Ik wou nog eens voelen of ik goeie benen had en ging meteen na de start in de aanval. Ik wou de koers hard maken, maar het parcours was helemaal niet lastig, toch was er een gevaarlijke aanval halverwege koers. De aanval telde zo’n 9 man. Deze waren allemaal kleppers, zoal Jonathan Vlaeminck en Paco Ghystelink. Ik was ook mee maar werkte niet echt mee want we hadden nog de gele en de witte trui. We werden op 2 ronden van heteinde ingelopen. Het werd weer eens een sprint waar ik geen kans kreeg om mee te sprinten en 55ste eindigde. De Waal Boris Beelen pakte de overwinning. Niemand van Balen kon voorin sprinten maar Robin Vangoethem nam door de bonificaties onderweg weer de trui van Stijn De Craemer.

Dag 4, Meulebeke: Opniew tekende ik present in 2 ontsnappingen maar werden die teniet gedaan. Op iets meer dan 1 ronde had een massale valpartij in het peleton plaats. Ik was erin betrokken, maar hield er gelukkig nauwelijks lichameliik leed aan over. Ik moest wel een andere fiets nemen en nog alles uit de kast rijden om het peleton bij te benen en 37ste eindigen. Ploegmaat Rob Leemans was er ondertussen met een 3-tal andere renners vandoor. Hij werd 3de na Saimen de Laeter en Ruben van der Haeghen maar de voorsprong volstond voor de eindwinst. Michael Goolaerts volgde in een groepje op korte afstand, maar moest door het bonificatiespel jammer genoeg zijn witte trui afstaan aan de Laeter. Ik eindigde in het klassement als 15de

Uitslag Ploegentijdrit Uitslag Wielsbeke Uitslag Rekkem Uitslag Deerlijk Uitslag Meulebeke en eindstand


FotosZwevezele IC (16 Augustus)

Geen verslag


Polleur-Stoumont-Polleur Topcompetitie (8 Augustus)

Na een weekje ziek in het bed en antibiotica slikken, en een dag of 5 weer op de fiets was ik wel benieuwd hoe het zou gaan op de zwaarste koers van het jaar. Ik kende het parcours op mijnn broekzak, vooral de Vecquee dan, want zag hier vorig jaar serieus af. Het eerste grote obstakel de Vecquee overleven en dan op het plaatselijke rond uitpakken is het motto... gemakkelijker gezegd dan gedaan...

In het begin van de koers zat ik goed vooraan en kroop in Robin Venneman zijn wiel, die reed in de afdaling weg en ik volgde gewoon. We zetten en we werden al snel weer gegrepen. Toen ging Robin Van Goethem. Ik schoof meteen mee er kwamen nog 8 man aansluiten. Maar de eerste beklimming, in Becco, was al zo’n 300 meter te ver voor mij. Ik zette me weer in het peleton want onze voorsprong was heel miniem. De andere 6 werden in de afdaling dan ook snel weer ingehaald. In de Vallei juist voor de Vecquee was er weer een spervuur van aanvallen. Daarbij reed een kopgroep weg van zo’n 20 man. Ik zat wat te slapen en liet begaan.. In de aanloop van de Vecquee kon ik goed volgen. Ik zat binnen de eerste 10, maar aan het bekend draaitje waar de echte steile beklimming begon, gingen de lichten al uit. Ik besloot toen om op mijn eigen tempo te rijden en nam het heft in handen bij een achtervolgend groepje. We zagen de rest, zon' 40 tot 50 renners nooit meer terug. Aan de aankomst sprintte ik niet meer mee en eindigde zo achteraan van het groepje als 67ste, op meer dan 2minuten ! Hopelijk gaat he volgend week al iets beter in Zwevezele

Uitslag


Belgisch kampioenschap in Geel (26 Juli)

Er stonden vandaag zo’n 150 nieuwelingen te wachten aan de start van het Belgische kampioenschap te Geel. De avond ervoor had ik al niet te best geslapen en 's morgens voelde ik me zeer slecht met hoofd en spierpijn.
Toch starte ik met volle moed en wou ik het beste geven van mezelf. Het parcours stelde niet heel veel voor met veel bochten en een paar lange stukken was het doorgaans helemaal plat. Om 16u 15 werd het startschot gegeven en waren we vertrokken, Ik voelde me al van in het begin niet echt schitterend en kon dan ook niet meegaan in de aanval, ik zag ook niet veel van de koers… Er reden constant renners weg maar echt op de hoogte was ik niet. Ik was bezig met zo weinig mogelijk krachten te verliezen maar voelde al van in de derde ronde dat het niet voor dit jaar was.. Uiteindelijk werd de finale beslist door 8 man die voorop bleven. Daarin 4 renners van Balen, waarbij Boons, Mertens en Thomas Raymaekers, maar het was Robin Vangoethem die de sterkste was in de sprint, voor Alexander Maes en Kenneth Van Rooi.Ik eindigde in het peleton als 23ste


Uitslag


Omloop het Nieuwsblad Massemen (21 Juli)

Met een goede conditie, en uitgeruste benen vertrok ik vandaag naar de markt van Wetteren om de Omloop het Nieuwsblad te rijden . Er stonden maar liefst 169 deelnemers op het blad maar er kwamen ten slotte 142 renners aan de start. Er waren dan ook te veel kleppers om op te noemen. Voor de start werden de 2 nationale kampioenen gehuldigd, Ruben Boons en Danny Van Poppel.

Daarna werd de start gegeven, het parcours was heuvelend over kleine baantjes en dan ook zeer verradelijk voor valpartijen en ontsnappingen. De eerste ronde was 60 km. In het begin viel ik meteen aan om de punten te pakken voor de bergprijs. Uiteindelijk was ik eerste boven op Oordegem berg, met de metgezellen Dlyan jaspers,Quinten Hoper, en een Nederlander. 7 km verder werden we ongelukkig terug bijgelopen doordat men ons de verkeerde kant uitstuurde.... Heel ongelukkig verloren we dus onze 20 seconden. voorsprong.

Toch was het misschien mijn redding, toen pas besefte ik dat het peleton kei hard reed en het bijna een onmogelijk opdracht was om vooruit te bleven, toch probeerden talloze renners de aanval. De Nederlanders (met 39 aan de start) trokken meestal het voortouw. Na zo’n 35 km was de beslissende aanval al vertrokken. Danny van Poppel was gaan aanvallen, met ploegmakker en hardrijder Robin Vangoethem. Ze kregen in het begin geen afstand, ze bleven maar rijden op zo’n 100 meter maar erbij komen deden we niet, na zo’n tien km liepen ze verder en verder uit! Uiteindelijk reden deze 2 de rest van grote ronde op kop. Toen moest mijn wedstrijd nog beginnen. Ik had mij voorgenomen om me te sparen tot de plaatselijke ronde en deed dat dan ook.. Toen we Massemen juist waren gepasseerd ging Fabien Ammerlaan in de aanval. Ik volgde meteen. We kregen meteen een grote kloof en reden meteen naar Jordy Gansmans die we echter op Oordegemberg achter lieten. We reden zeer rap maar toch kwamen er 2 man terug, dit waren Maarten Dhondt en Nederlander Tim Kerkhof. We pikten ook nog Robin Vangoethem op die jammerlijk had moeten lossen van Danny Van Poppel. Robin was helemaal op en die lieten we ook achter. Bij het opdraaien van de groote baan bedroeg onze voorsprong nog 40 seconden. Maar het peleton vlamde kei hard op deze groote baan en haalde ons op zo'n 5 km van de finish weer bij. Toch wou ik mij nog niet gewonnen geven en ik ging nog eens kei hard aan. Ik kreeg mijn klasmakker Ruben Vanderhaege mee. We draaiden de laatste rechte lijn meewind op met zo’n 100 meter voorsprong. Toen was het nog zo'n 3 km te rijden. Ik nam nog een paar keer over maar het overgrote deel reed Ruben op kop. Mijn vat was namelijk helemaal op. Toch kon ik nog voor Ruben sprintten. Ik werd 2de en Ruben 3de ! het peleton kwam juist te laat en we hadden nog net een paar meters voor,


Uitslag

Filmpje van de huldiging

Fotos
Borsbeke(18 Juli)

Geen Verslag

Uitslag

Fotos
Ronde van Oost-Vlaanderen IC (10-12 Juli)

Dag 1 : Haaltert
De start werd gegeven om een 6u 15, een kwartier werd er vertraagd door een ongeluk op het parcours. Er werd meteen gekoerst, Ik ging een paar keer mee maar er werd nooit veel ruimte toegelaten, een maal kregen we zo’n 500 meter! Hierbij waren we met 3 man: ik met Michael Cools en Niels Vandendriesche. In de derde ronde barstte de koers los, juist toen ik op mijn smikkel was gegaan. In deze ronde reden 4 man weg, hierbij 2 sterke Bodysollers, met Maxim Panis, Martijn De Greve. Er was ook nog een Brit, en Dj Maticer Joy Var Marcke. Op een halve ronde was ik al terug bij de groep maar van mijn inspanning moest ik toch even bekomen. Ik had ook wat last aan mijn elleboog maar trok me dit niet aan. Het peloton werd geleid door allerlei ploegen. Eerst nam Balen het commando, daarna DCMm. We kwamen dichter maar op 3 km van de meet werd er een blok opgelegd door Bodysol. Het peloton sprintte voor de 5de plaats. Ik werd 7de in de sprint en eindigde 11de.Martijn De Greve won nog solo met 28 seconden voorsprong en werd leider.

Dag 2: Aspelare
Op de 2de dag, had ik nog steeds zeer goeie benen. Ik wou er meteen een lap op geven maar was waarschijnlijk de enige in het peloton. Het weer, voor de start , was barslecht en iedereen zat al te zuchten! maar 5 min voor de start klaarde uiteindelijk alles toch goed op. Na de officiële start was ik er meteen van door, maar ik kreeg geen meter ruimte en werd net voor de 1ste bergrpijs in de 2de ronde bijgehaald. De eerste keer dat ik ruimte kreeg was na een forse waaier te trekken op het lange stuk tegenwind. De waaier mislukte maar de Brit, Pathworth zette door en even later volgde ik. We waren na een halve ronde 45 seconden voorop. Toch grepen ze ons tegen het einde van de 4de ronde terug. In de laatste ronde sprong de nobele onbekende Aime De Gendt weg. Hij kreeg meteen een grote voorsprong, Bodysol was op gereden en Martijn De Greve moest het alleen oplossen. Dit lukte hem niet enzo werd het een sprint voor de 2de plaats, Het was een hectische gedoe waarbij er vele valpartijen waren. Hierin werd ik maar 19de na een slechte plaatsing. Aime De Gendt werd de nieuwe leider en ploegmaat Amaury Capiot mocht de bolletjestrui aantrekken.

Dag 3: Denderwindeke
Na 2 dagen gehad te hebben met goede benen maar toch geen goede uitslagen was ik toch wel wat gebrand op een goede uitslag en algemeen klassement. Op een heuvelend parcours met de Congoberg erin, een helling van zo’n 1km lang met het steilste stuk van 12 procent was alles nog mogelijk alhoewel het nog moeilijk zou worden om te winnen. Ik was van plan de laatste 2 van de 6 ronden volle bak te geven. In de eerste ronden waren er wel enkele aanvallen maar nooit gevaarlijk, een keer waren er wel 3 man weg. .en hadden 50 sec. Maar deze liepen we na een halve ronde weer in . Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was ik op mijn goede. Ik schoof van de 2de rij op naar de eerste rij. En dat rendeerde ook op dit moment waren er 3 man weg, dit was Jasper De Buyst, Michael Cools, en Thomas Vanbezien.. Iedereen zat op zijn tandvlees door het harde tempo dat gereden werd. Uiteindelijk viel het stil , Dit was het moment van Maxim Panis om aan te zetten.. Een Brit volgde en ik sprong ook meteen mee. Saimen De Laeter volgde wat later. We kregen meteen ruimte zat, een km voor de Congoberg haalden we de drie leiders bij. Op de Congoberg reden we vrij hard ik bleef vanachter en volgde de leidingsweg van 2 man, dit was Michael Cools en Thomas Vanbezien. Net voor de klim schoot ik weg naar de andere 4 man enzo reden we maar met 5 man meer voorin. Bij het ingaan van de laatste ronde was de kloof vrij dicht op 5 achtervolgers. Ik had dit niet door en dacht dat dit op het peloton was.. daarom ging ik naar kop en gaf alles wat ik had. Bij het opdraaien van de bocht was de kloof weer vergroot daarom zette ik mij weer in het wiel. De Congoberg was mij doel, We reden een gestaag tempo bergop.Op de top viel ik aan, Ik kreeg een kleine kloof maar eenmaal beneden werd ik weer ingelopen . Uiteindelijk werd het een sprint met 5 man. Hierin nam ik het verkeerde wiel van Saimen De Laeter. Ik reed hem meteen voorbij en was opzoek naar de eerste plaats. Ik kwam op 50 meter aan het wiel van Jasper De Buyst op 25 meter wou ik er over komen maar stelselmatig reed Jasper naar links waardoor ik extra meters moest maken en daardoor er niet meer over kwam. Ik werd na een goede koers 2de. Toch was ik teleurgesteld dat de overwinnig er weer niet eens van gekomen was. Ik werd ook 3de in het algemeen klassement want het peleton volgde een minuut en 50 seconden later …

Uitslag dag 1 Uitslag dag 2 Uitslag dag 3
Eindklassement Puntenklassement Bergklassement

Fotos

Het podium met De Buyst en de Brit Owain Doul
l


Mol Vlaams kampioenschap (5 Juli)

Ik was er zeker van dat de conditie goed zat, en was dan ook gebrand op een goede prestatie op het nieuw Vlaams kampioenschap in Mol. Het parcours zag eruit zoals een kermiskoers, geen enkel hellende strook en grote lange banen. Voor het VK zakten maar 58 deelnemers af wat toch vrij opmerkelijk was. De grootste afwezigen waren Mike De Bie, Ruben Boons, Jasper De Buyst, en nog enkelingen..

Er werd van in het begin gekoerst, Begin van de 2de ronde reden 4 man weg waar ik bij zat maar deze ontsnapping duurde niet lang. Na 2 ronden werden we weer ingelopen..Op dat moment zette nog 1 man door, Ruben Geerinckx. Rob Leemans counterde. Een km verder ging ik meteen. Ik kreeg Robin Venneman in mijn zog mee.. We reden meteen de kloof dicht en er kwam nog 1 man bij. zodat we met 5 weg waren. We kregen meteen 40 sec. Na 3 ronden sprong er 4 man weg.. Deze 4 reden de kloof met ons dicht, hierbij waren Maxim Panis, Gilles Loncin en Van Besien..Nog eens 2 ronden verder was het peleton al uitgeteld.. We reden al een minuut en 40 seconden vooruit met nog 3 ronden te gaan. Bij het ingaan van de 3de laatste ronde, was er een spervuur van aanvallen. Eerst sprong ploegmaat Rob, daarna ging ik , en even later ging Rob weer maar Robin counterde. Toch was deze de beslissende vlucht..

Ik moest afwachten en vanachter in het groepje zitten, de kloof vergrootte meteen tot 20 seconden en we waren na een halve ronde al uitgeteld. Daar begon mijn koers voor de derde plaats. Ik probeerde enkele keren maar Maxim Panis counterde meteen. Uiteindelijk sprong een ander renner van de Zinco’s, Van Besien, de laatste 500 m en iedereen van ons twijfelde. Ik zat tweede, Maxim ging dan veel te vroeg aan.. om de renner nog in te halen, Deze had al de derde plaats en toen ging de sprint voor plaatsen 4,5,6! ik kwam iets te vroeg op kop en voelde dit de laatste 100 meter. Ik werd uiteindelijk mooi 6de , na een aanvallende koers. Rob wordt nipt geklopt door Robin Venneman die de nieuwe Vlaamse kampioenentrui mag aantrekken.

Uitslag

Fotos


Asse Relegem (27 Juni)

We kwamen we terecht in Relegem, een klein dorpje vlak naast Asse en 10 km verwijderd van Brussel. Het heuvelachtig parcours was zo’n 7 km lang en we moesten dit 8 keer rijden. De grootste hindernis in de ronde was een 700 meter oplopende kasseibaan met een uitloper van 500 meter. Aan de start van de koers verschenen zo’n 60 vooral lokale renners. De 2 provinciale kampioenen werden voor de wedstrijd gehuldigd en daarna konden we starten. De eerste 2 ronden waren er vele aanvallen maar door een bedrijvig peleton, waarvan iedereen mee wou zijn met de vlucht, werd alles te niet gedaan. In de derde ronde was er een eerste volwaardige vlucht met eerst 8 man en later 11 man. Maar de samenhorigheid was niet goed en net voor het ingaan van het dorp viel ploegmakker Michael Goolaerts aan. Na het dorp counterde Jasper De Buyst op de kasseien. Ik wou absoluut mee zijn maar hield me in tot juist na de kasseien. Op de uitloper ging ik vol en kreeg een kloof met de achtervolgende groep Daarna reed ik een goede afdaling zodat ik beneden al kon aansluiten bij de twee man. Bij het ingaan van de 4de ronde bedroeg onze voorsprong zo’n 30 seconden op een achtervolgend peleton. Als we niet begonen slenteren was het gewonnen spel. Dat deden we ook niet. De overnames gebeurden zonder veel aarzeling en het ritme zat er in! De laatste 2 rondes was er een spervuur van aanvallen maar we kregen de thuisrenner Jasper De Buyst er maar niet van. Uiteindelijk draaide alles uit op een sprint waar ik al aanging op zo’n 200 meter van de meet maar Jasper remonteerde mij 5 meter van de meet en zo verloor ik nipt met enkele centimeters verschil. Er was ook een bergklassement waar ik 2des in werd na ploegmaat Michael.

Uitslag

Sprint (foto's Tjebbe Lievens)
  
  


Koksijde IC (6 Juni)

Omwille van "examenkoorts", een verslagje deze keer van de Balense site

Vandaag stond de interclub op het programma van Koksijde, met de beklimming van de hoge blekker , die 10 maal moest beklommen worden , en veel bochtenwerk in het parcour. Met een strakke wind beloofde het een lastige wedstrijd te worden. Van in het begin werd er hard gereden. Vanspeybroeck was 1 van de eerste aanvallers, maar lang duurde zijn liedje niet. Ook Mertens trok in de aan val met nog 4 andere jongens, ook dat droeg niet ver. De jongens reden terug een heel sterke wedstrijd en waren in verschillende ontsnappingen goed vertegenwoordigd. Op een moment waren ze met 12 weg en waren er 4 man mee met Goolaerts, Priem, Van Goethem en Vanspeybroeck. Op het moment dat alles samen kwam waagde Priem zijn moment om er alleen van door te gaan. Op dat ogenblik waren we op 3 ronden van het einde. Whytic pakte vlug 15 sec , de jongens in de groep stopten goed af !! In de laatste ronde had Whytic nog 10 sec op een renner en 15 sec op Vanspeybroeck, het peleton volgde op 28 sec. De 2 renners achter Whytic werden teruggepakt , het peleton kwam terug op 8 sec , op 50 meter , en ook Whytic Priem is er aan voor zijn moeite ....op 1 km 500 van de aankomst !! Mertens Tom zette zich op kop van het peleton op een kleine km van de aankomsten ging heel snel , met Van Goethem in het wiel van Tom. Tom trok de spurt aan , Van Goethem Robin kwam mooi uit het wiel en won gemakkelijk voor Van Trijp en nog Mertens Tom 3de !! De Craemer Stijn 5de , Priem Whytic nog mooi 12 !! , Goolaerts Michael 16de en Vanspeybroeck Sam 19de. We wonnen terug het ploegenklassement !!!!!!! , een dikke proficiat aan de jongens !!!!

Uitslag Fotos
Oosterzele 2-daagsen (30 Mei en 1 Juni)

Dag 1 : 2de na domme val

Sam nam in de 2de ronde het initiatief tot een aanval en kreeg Michael Cools mee. De 2 kregen slechts met mondjesmaat voorsprong verzameld door te vechten tegen Provinciaal kampioen Geerinck in het gezelschap van De Ketele en Rossignol. Toen deze laatsten buigden kregen ze het gezelschap van nog 8 renners waaronder Ruben Van der Haeghen en Jonathan Vlaeminck. 3 ronden voor het einde hadden Sam en Cools1min30 voorsprong en gewonnen spel. Sam reed ongelukkig tegen het achterwiel van Cools en viel. Zonder erg maar Cools was er wel vandoor. Oospronkelijk leek Sam het gat te dichten maar hij bleef hangen op 10 seconden en kraakte daarna. Nu nog rechtblijven en er zit een overwinning in.

Dag 2 : Slechte benen, 9de

Sam kende vandaag een slechte dag en kon zich niet echt laten gelden. Van de 52 vertrekkers mochten 10 renners spurten om de zege. Sam eindigde pas 9de. Billy Van Landuyt won voor ploegmaat Robin Van Goethem. In het eindklassement werd Sam 5de

Uitslag dag 1 Fotos dag 1
Uitslag dag 2 Fotos dag 2
Himmelfahrt Tour Denemarken IC (21-23 Mei)

Volgende Ploeg kwam voor Balen aan de start : Mike de Bie, Sam Vanspeybroeck, Thomas Raymaekers, Michael Goolaerts, Marijn Kempen, Wouter Leten
Dag 1 : Proloog en Street Race (Criterium)

In de eerste dag stond ons een proloog te wachten en een lastig criterium, allebei de koersen hadden een strook bergop. Mike mocht als 1ste starten en klokte meteen de beste tijd. Hij had over de 2.1 km 2min 47 sec. geklokt.Daarna startte Thomas. Die was zo’n 8 sec. trager dan Mike. Daarna startte ik, en reed ook 2min 47sec. 1ste jaars ploegmakkers Michael Goolaerts klokte 2min 49, Wouter Leten 2min 54 en Marijn Kempen 2min 53. De winnaar, Boris Vallee reed 2min 39. Dus iedereen stond binnen de 15 seconden…


Niemand had echt schrik voor het criterium maar we wisten zeker dat het lastig ging worden. De 1ste ronden werd een stevig tempo gereden dus kon niemand wegrijden.. Bij het ingaan van de 5de ronde schudde Mike aan de boom. Hij reed zo’n 5 ronden aan de kop met 10 sec. voorsprong. Hij pakte alle punten voor de "Rushes Trui". Uiteindelijk werd hij toch bijgebeend door een groepje van 5 en 1 ronde erna kwam alles weer terug. Op 2 ronden van de aankomst ging een Deen, niemand reageerde enzo kreeg hij vrij spel. We mochten voor de 2de plaats sprinten. hierin posisioneerde wij ons goed. Ik werd 6de, Mike 8ste, Thomas 9de en Wouter 25ste, Michael in het peleton. Marijn verspeelde zo’n 40seconden, heel goed te begrijpen want we hadden maar liefst een gemiddelde van 44,2 per uur.


Met Mike aan de start in gele trui (Foto Eddy De Bie)

Dag 2: "Gravel race" en "Criterium"

We kregen 's morgens de befaamde "Gravel race" voor de wielen geschoven. Iedereen was redelijk bang om plat te vallen. In de eerste ronde vlogen we er al meteen in. Na de grintweg ging het hard tegen wind en het peleton begon te scheuren.. Op dat moment springt Thomas en Mike schuift mee.. maar na een km werden ze terug gegrepen. Dat was het moment voor mij om te gaan.. Ik zette aan en niemand sprong mee. Ik kreeg meteen een goed gat. Een km verder sprongen 2 Denen naar mij. Met onze 3 reden we 1 ronde en pakte ik ook de eerste punten voor de bergtrui. Een ronde verder sloten nog eens 4 renners aan waarvan 1 niet wou meerijden. Het draaide goed rond, maar het peleton kwam toch dichter en dichter. Toen we bijna gegrepen waren kwam Mike De Bie met een Deen. Hij trok de groep weer in gang en zo kregen weer een vrij groot gat. In de tweede sprint voor de bergtrui werd ik nipt geklopt.. dus pech ik had hem niet want de Noor had al een puntje extra verzameld in de tijdrit. We kregen een minuut en een half en wisten dat we voor de overwinning mochten sprinten. Hier in werd ik 4de en mmar nipt geklopt voor de 3de plaats, Mike werd 2de! in het klassement schoven Mike en ik op naar plaats 2 en 3.

In de namiddag kregen we een kleine rit van 35 km voor de kiezen. Juist voor de start kregen we regen en hagel Door dit hondenweer werden veel waaiers gemaakt… . Het peleton bleef bijna de hele tijd tesamen. Sommige enkelingen probeerden een kloof te slaan, maar dat ging niet. Ik voelde mij vrij goed, een beetje zoals een vis in water! Op 2 ronden van de aankomst stond ik stil door een raar manoevre van Boris Beelen die zo hard schudde met zijn fiets bergop dat ik met mijn voorwiel tegen zijn achterwiel zat. Ik zat met mijn stuur in zijn wiel. Ik trok het meteen eruit en probeerde weer te vertrekken. Het duurde even voor ik terug in mijn klikpedaal zat maar het lukte, Ik had zo’n 100 meter achterstand. Ik hoorde al een paar ploegmaats roepen, enzo zag ik dat er 3 man op mij stonden te wachten. Dit waren de drie eerstejaars ! Ik kon het bijna niet geloven maar het was zo.. Wouter Leten loodste me perfect weer naar voor waarvoor ik hem nog altijd eens wil bedanken. Want zonder hem en de andere 2 mannen (Michael goolaerts en Marijn Kempen) was ik waarschijnlijk op minuten gereden. Toen ik terug naar voor schoof in het peloton zag ik de gele trui plat rijden! Dit was ons moment, we gingen op kop en reden stevig tempo.. Bij het ingaan van de laatste ronde was alles nog tesamen. Een paar enkelingen waagde nog een kans zoals onze Thomas Raeymaekers maar het tempo in het peleton lag te hoog en zo werd het de 2 de massaspurt in 2 dagen. Hierin posisioneerde ik me goed vooraan.. want met 1 boniseconde had ik genoeg om de gele trui overt e nemen. Ik werd uiteindelijk 4de en kreeg 2 boniseconden! Ik mocht op het podium maar ben zo rap mogelijk naar binnen gevlucht om niet ziek te worden! Heel tevreden kreeg ik 40 min later mijn trui van Eddy De BIe die gebleven was voor het podium.


Dag 3 : King Stage (95 km)


Achter de volgwagen met Thomas
(Foto Eddy De Bie)

In 't peleton, goede ontsnapping gemist
(Foto Eddy De Bie)

Verslagje met inbreng van Mike De Bie:

We werden opgeroepen door een gestresseerde Vic om 6.30u, nogal vroeg want we moesten pas rijden om half 11. Na een ontbijt zijn we dan nog op ons bed gaan liggen of hebben we nog wat geplaystationt. Om half 10 maakten we ons dan klaar om naar de koers te vertrekken. De benen werden ingesmeerd door verzorger Jasper en de drinkbussen werden geprepareerd en de zakken werden gevuld met eten!

Aangekomen op de koers gingen we de benen nog wat losrijden, maar eigenlijk hadden we daar nog tijd voor onder de wedstrijd aangezien die toch 95 km was. Er was veel wind zoals altijd in Denemarken en het parcours was op en af met als lastigste klim een bergje van 700m tegen om en beide 7%. Een rondje van 12.7km en we moesten er 7 afleggen.

Thomas demarreerde al na 500m met een Deen. Het peleton liet begaan maar hield toch een strak tempo dus kregen ze maximum 1min. Na 2 ronden te hebben afgelegd demarreerden 3 jongens met daarbij de Noor die 2de in het klassement stond. Mike reageerde want ik zat wat verder in het peleton met niet zo'n goeie benen. Mike kreeg Maxim Panis en Quentin Hoper mee in het wiel en boven op de steile klim kwamen de 2 groepjes van 3 tesamen. Thomas reed hier nog voor. Het tempo van de nieuwelingen lag zo hoog en dat van de juniors zo laag dat die door de eersten werden ingehaald! De juniors waren 10min voor ons vertrokken! Dus besloot de jury om de nieuwelingen 7 minuten te laten wachten en de juniors te laten verder rijden. De 8 leiders kregen natuurlijk hun voorsprong terug. We hadden ondertussen kunnen overleggen tussen Mike en Thomas en jongens van de ploeg die in het peleton zaten. Na bijna 5 ronden sprongen er 6 renners weg uit het peleton en ik sprong mee. Ik bleef eerst vanachter omdat ik dacht dat ze zouden stoppen met rijden als ze de gele trui zagen, maar degene voor mij viel nadat hij eerst van de weg was geschoten. Daardoor stond ik stil en werd samen met de gevallen renner weer ingelopen door het peleton. De andere 5 mannen reden het gat toe naar de eerste groep. Zo kregen we 13 leiders vooraan. Ikzelf reed bij de achtervolgers niet mee. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we 1.15minuten achterstand en waren we nog met zo'n 30man. Vic deed dan teken dat ik mocht rijden en ik reed nog alles om de achterstand niet te groot te maken zodat ik nog een goed klassement had. Ik kon dan ook niet meer sprinten en eindigde als laatste van het groepje, als 40ste, op meer dan 2 minuten van de winnaar.... Vooraan demarreert een Deen en Mike springt mee en zo zijn ze op 7 km voor de meet met 2 weg. De Deen wint de rit, Mike wordt 2de en wint de ronde. Thomas werd nog voorlaatste van de volgende groep, 9de op nog 1min 10. Michael werd 48ste op 5.07min. Wouter en Marijn werden 54 respectievelijk 59 op 11.22min. Iedereen was supper tevreden omdat we ook met grote voorsprong het ploegklassement wonnen.

Ik wil iedereen nog danken voor deze drie toffe dagen .

Meerdere Fotos van de hand van Eddy De BieEvergem - Belzele(16 Mei)

Een koers om zo rap mogelijk te vergeten. Iedereen reed op mijn wiel maar een Nederlander lieten ze zo maar rijden in de 2de ronde. Ik probeerde nog te achtervolgen maar het was blijkbaar de sterkste renner. Niemand hielp dan ook mee er achter rijden. Cools sprong wel nog weg maar bij ons viel alles stil. Ik demareerde nog in de laatste ronde en had nog een halve minuut voor op de "toeristen" in het peleton. Volgende week in Denemarken zal het andere koek zijn.

Uitslag

Winnaar Fabian Ammerlaan, Michael Cools en een ontgoochelde derde..
    


Parike Provinciaal kampioenschap (9 Mei)

Vandaag stond mijn eerste doel van het jaar op het programma. Ik had het al van in januari in het rood gezet. Ik kwam dan ook met volle moed en een goede conditie aan de start. De plaats waar het allemaal moest gaan gebeuren was Parike. Het was een vrij selectief parcours met 8 maal Parikeberg, de rondes waren ook 8 km lang met op en neer gaande wegen. We startten met 116 man en ik kreeg het nummer 106, hopelijk werd dit mijn geluks getal dacht ik voor de koers.
In de eerste ronde ging Jens Geerinck al solo zo'n 5 km. Op de smalle baan naar de aankomst, net voor het ingaan van de 2de ronde dus, sprong ik alleen naar hem. Ik liet hem het meerendeel van het kop doen en we kregen twee metgezellen. Dit waren Bodysoller Billy Vanlanduyt en een Catabiker. Na korte tijd kwamen er nog 2 man aansluiten maar het peleton kwam weer terug juist voor het ingaan van de 3 ronde. Op het moment dat we juist worden ingelopen springt Bodysoller Sthepen cuyken. Hij kreeg meteen de vrijgeleide en sprokkelde zo’n 30 seconden bijeen. Op parikeberg begon het peleton weer tempo te geven. Dat was het sein voor Jonathan Vlaeminck om aan te zetten, hij kreeg even 100 meter maar daarna stormde het peleton weer over hem heen. Op het stukje vals plat viel ik dan aan, uiteindelijk kreeg ik 5 man mee. Dit waren natuurlijk niet de minste, zo onstond er een kopgroep van 7. Deze waren : Stephen Cuyken, Jens Geerinks, Jens Demeyere, Brecht De Groote, en klasgenoot Ruben Van Der Haegen. De eerste keer dat we met ons zeven over de berg reden waren ik en Ruben de beste en reden we van de andere 5 weg. Het draaide toch nog niet gesmeerd en we werden na zo’n 5 km terug ingelopen door de 5. Uiteindelijk bleven we nog 3 ronden mooi rond draaien waar ik telkens als eerste boven kwam. De laatste keer op Parikeberg probeerde Ruben nog eens. Na zijn demarrage zette ik door en had een meter of 200 op 3 man. De drie draaiden te goed samen en ik werd na een km al terug ingelopen.. Op dat moment sloot Stephen Cuyken ook weer aan. Het was even windstil tot en met de laatste km. Ik en Jens hadden zo’n 20 meter voor, en op 800 meter van de aankomst zette ik mijn eindjump in .Ik gaf nog eens volle pond, en zag dat ze aarzelden achter mij, Ik keek niet meer achter om en bleef geven.. De overwinning kwam dichter en dichter. En reed voorbij de bordjes van 500,400,300,200 meter.. maar dat laaste bordje deed mij de das om. Het melkzuur kroop tot in mijn tenen. Ik wou me nog eens rechtzeten en deed dat ook voor 2 seconden, neen zeiden de benen en het was over en out. De drie andere spurtten mij voorbij en ik werd uiteindelijk 4de. Een mooie resultaat maar toch zeer teleurgesteld.

Uitslag Fotos Samenvattend filmpjeHarze Klimkoers Topcompetitie(6 Mei)

Vandaag stond de eerste klimkoers op het programma. Vorig jaar ging deze koers bij mij helemaal de mist in door een lekke band in de aanloop van een klim. Daarom wou ik deze koers revanche nemen. Eerst ging het enkele kilometer naar beneden en daarna volgde de eerste klim. Daan Mijnheer was hier de eerste aanvaller. Ik voelde mij goed en counterde hem meteen, er volgden nog 2 man in mijn wiel. Na de klim ging het weer een km of 5 naar beneden.. We hadden meteen 50 seconden en we kregen dan ook een auto achter ons. Deze bleef zo’n 20 km achter ons... In een afdaling zag ik het peleton terugkomen. Ik panikeerde wat, en reed vollenbak naar beneden zodat Daan moest lossen.. Daarna volgde een km of 7 vlak waarin 6 man uit het peleton sprongen en deze kwamen naar mij. Hierbij was ploeggenoot Whytinc Priem . Op de eerste echte berg, naar Lorce, kwam het peleton terug. Ik kwam als 3de boven, achter ploeggenoten Thomas Raymaekers en Mike, en pakte dus een puntje voor de bergprijs. Mike zei tegen mij: spring maar weg, ik laat een gat ! Ik sprong meteen weg en kreeg Maarten D’hondt mee. We hadden meteen een halve minuut! en we kwamen met die voorsprong ook de plaatselijke rondes (2) binnen.., en het moeilijkste moest nog komen! Ik en Maarten reden de eerste klim op tempo naar omhoog en dat verliep goed. Ik kwam eerste boven. In de afdaling kwamen wel 3 andere mannen naar ons toe gereden. Dit waren zeker niet van de minsten: Mike De Bie, Martijn De Greve, en Quinten Hoper. Op de volgende berg , de Stockeu, nam Mike het tempo......na 750 meter was het al over.. De andere 3 konden net 50 meter langer volgen dan mij zodat ik alleen boven kwam. Voor mij reden 2 rennesr en alleen tegen die 2 op het vlakke kon ik er niet naar toe. Op de volgende klim, de voorlaatste kwamen zo'n 25 man aansluiten. De laatste keer bergop, de 2de keer de Stockeu, kon ik gemakkelijk het tempo van het peleton volgen. Op het einde reden wel nog 4 renners lichtjes weg. Ik sprintte dan maar voor de 9de plaats en eindigde 4de, net na ploeggenoot Rob Leemans. Goe gereden vind ik maar wellicht een beetje te vroeg begonnen zodat ik een zwak moment had op de Stockeu en jammer dat ik niet kon volgen met de eerste achtervolgers op superman Mike.

Uitslag

Fotos
Kalmthout Topcompetitie (3 Mei)

Een koers waar weinig te beleven viel. Ik wist dat alles in de lokale ronden ging gebeuren dus wachtte af om iets te doen tot in de voorlaatste ronde, samen met ploeggenoot Rob Leemans. We werden echter snel weer ingelopen en dan zag ik even niet dat een groepje wegreed. Ik had nog weinig zin om nog iets te proberen en zette dan maar alles op de sprint waarin ik 2de eindigde, maar er waren wel 20 man weg. Gebrek aan parcourskennis speeld mij hier wel parten om op de juiste plaatsen te proberen wegrijden.

Uitslag


Kruishoutem Beker der Vlaamse Ardennen (26 April)

Tijdrit

Vandaag was ik zeer gemotiveerd voor mijn 5de koers en eerste tijdritje ( 5,4 km). Ik was zeer gemotiveerd voor de tijdrit nadat ik mijn test bij Trainer Piet goed aflegde met een gemiddelde van iets meer dan 41 per uur (op gewoone fiets).

Dus in de voormiddag had ik een tijdrit van 5.4 km. Na lang wachten ging ik mij eindelijk inschrijven en mocht als laatste starten in de tijdrit. de eerste 50 renners moesten in de regen rijden de andere 70 mochten droog starten. De eerste topper en ploegmaat Mike De Bie ging van start en tekende meteen voor een toptijd. 7 min 35 seconden! Om 1u 39 mocht ik eindelijk starten alles verliep goed tot wanneer in de voorlaatste bocht ik op het grint belandde. Ik kon niet meteeen terug op de weg springen door een boordje en verloor minstens een 5-tal seconden. Daarna kwam ik ook al niet meer in ritme en de laatste km was puur doodvallen. Uiteindelijk belandde ik op een goede 6de plaats in een tijd van 7min 53. een 20tal seconden meer dan de winnaar en Belgische kampioen Ruben Boons..

Wegrit

Een twee tal uur later en meteen na het eten en douchen mochten we weer starten voor de wegrit. Iets te vroeg waarschijnlijk voor de late starters van de tijdrit maar de benen zaten nog redelijk fris. In de eerste ronde ging er een renner van Zinco ervan door. In het ingaan van de 2de ronde ging Stijn de Craemer er dan van door. Ruben Van Der Haegen counterde en ik glipte mee.. Uiteindelijk kwamen na het stukje licht bergop er nog 5 man bij en viel de man van Zinco ervan. In het groepje draaide het niet echt lekker maar we liepen toch zo’n 15 tal seconden uit. 2 ronden later hadden we al 20 seconden maar ik had problemen met mijn maag. Het kwam hoogst waarschijnlijk door te laat te eten. Ik moest 2 keer kotsen en voelde me 2 ronden zeer slecht. Ik beet toch nog eens op mijn tanden en na een tijdje verbeterde het km na km. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we 30 seconden. Dus als we niet slenterden reden we voor de overwinning. We deden dit ook niet dus kwam het op een sprint met 7. Hierin was Stijn De Craemer en ploegmaat veel te sterk en haalde gemakkelijk de overwinning binnen. Ruben werd 2de, ikzelf derde. Na de wedstrijd hoorde ik dat ploegmaat Mike (De Bie) schitterend afstoppingswerk had geleverde in het peleton. Ik was tevreden over mijn wedstrijd maar had toch het gevoel van de 1ste overwinning willen voelen.. Na 5 top 6 plaatsen, en eerste podium hoop ik dat de 1ste overwinning nu dichterbij komt.

Uitslag tijdrit en wegrit

Fotos


Haspengouw Tour IC (11 - 13 April)

Alt-Hoestelt

Voor Sam viel de 1ste dag ferm tegen. Oorspronkelijk reed hij steeds attent voorin en reed zelfs even iets voorop in een klein groepje waarin ook ploegmaat Priem zat. Voor het ingaan van de plaatselijke ronden, na halfweg koers kwam hij echter ten val. Hij moest een fietswissel uitvoeren. Doordat het peleton op dat moment al in 2 stukken was gescheurd maar de volgwagens nog achter de 2de groep zaten moest hij ontzetten lang wachten op zijn reservefiets. Het koste zelfs heel wat moeite om weer bij de 2de groep aan te sluiten. Even wachtte Michiel De Wulf hem op zodat ze met zijn tweeen uiteindelijk toch de klus konden klaren en terugkeren naar een groep van zo'n 40. Hierin voornamelijk geloste renners en enkele pechvogels, onder andere Boris Vallee. Deze groep verloor steeds meer terrein en eindigde uiteindelijk op zo'n 5 minuten. Sam haspelde de lokale ronden af met een gezicht als een donderwolk. De ploegmaten waren echter bijzonder succesvol. Rob Leemans won met lichte voorsprong voor Robin Van Goethem. Amaury Capiot werd 4, Whytic Priem 10de en Steve Shoonheyt 14. Alle 4 de truien kwamen in handen van Balen: geel voor Rob, groen voor Robin, knelpunten en best Limburger voor Amaury.

Wellen

De 2de dag kreeg Sam, gezien zijn verloren klassement de rol van superknecht. Opdracht luidde om het tot een massasprint te laten komen en als zodanig ten minste de gele trui te behouden. Sam vervulde zijn rol van knecht uitstekend en ging verschillende keren renners halen. Ook de andere Balenaars deden dit en dus werd het opnieuw een massasprint. Ondanks veel energie te verbuiken kon Sam zich mooi 4de sprinten en had zelfs de gedachte dat er mogelijks winst inzat. Ook alle Balenaars waren voorin te vinden: Leemans 3de, Capiot 8ste, Van Goethem 9de, Schoonheyt 11de en Priem 20ste. Geel en Groen bleven voor Rob en Robin. Onderweg had was Vallee voluit voor de knelpunten gegaan en Amaury de trui afgesnoept. Hij mocht echter nu deze van "beste Limburger" aantrekken.

Borlo

Op het mooie en selectiever parcours was een massasprint onwaarschijnlijker en zo gebeurde ook. Iets over halfweg kwam een aanval van 7 renners tot stand waarin Robin Van Goethem mee was en virtueel in het geel kwam. Sam reed attent voorin maar miste door even te twijfelen op 10m na deze goede vlucht van 7. De Balenaars, met vooral Rob en Sam (Whytic reed lek) namen veel kopwerk in het peleton voor hun rekening om op zijn minst de kloof klein te houden, maar bleven op 22 seconden steken. Geen nood want Robin zat voorin in een zetel. Het werd nog even spannend op het einde toen de Nederlander Schoonderbeek er voorin in de laatste kilometer alleen van doorging en won. Zijn voorsprong was echter miniem (2sec.) en zelfs met de 4 sec. bonifiactie bleef hij op 7 sec. van Robin steken die 3de werd en het geel van Rob Leemans overnam. Sam, na 2 dagen op rij veel energie verbruikt te hebben sprintte 9de van het peleton en werd dus 16de. Balen rondde de 3de dag succesvol af en mocht met 3 truien huiswaarts en won uiteraard ook het clubklassement, zodat Sam in 2 jaar tijd evenveel keer mee op het podium mocht in Borlo.

Fotos rit 2 : Wellen

Fotos rit 3 : Borlo Uitslag rit 1 : Alt Hoeselt

Uitslag rit 2 : Wellen

Uitslag rit 3 : BorloMoere (7 April)

Na een goed dagje rust op zondag en een lange training op maandag was ik klaar en uitgerust aan de start gekomen van mijn 2de koers. Ik wou uiteraard even goed doen als zaterdag. Het was een koersje van 48 km, en het parcours was zo vlak als een biljart. We reden 8 ronden van 6km en er stonden 60 deelnemers aan de start, waarbij 2 ploegmaten (Robin en Priem). In de eerste ronde gingen we al met ons drie weg, niemand kon volgen maar na een ronde hard te geven moesten we toch even bekomen. Daarom kwamen nog 4 renners aansluiten. We reden 2 ronden te samen tot wanneer Gregory Vandaele niet meer wou meerijden. Dat was het teken dat we mochten beginnen aanvallen. Eerst ging Priem alleen voor een halve ronde en in de wind tegen ging Robin. Ze reden zo'n 20 seconden voor ons. Ik stopte goed af tot ergernis van de andere renners. Na veel geroep heb ik me toch laten uitzaken tot de laatste plaats. Ik zag hoe de mannen dichter en dichter kwamen dus ging ik even wat storen in de groep, maar het had geen effect meer. De mannen reden beetje bij beetje het gat toe. Juist voor het ingaan van de laatste ronde demarreerde Robin nog eens. Hij kreeg meteen 10 seconden en iedereen gaf het op. Overwinning was al binnen voor hem terwijl wij ons aan het voorbereiden waren voor de sprint voor de ereplaatsen. Hier kwam ik net iets te kort en werd 4de in de sprint, dus in het totaal weer 5de. De openingsweek is goed begonnen en nu uitkijken naar de Haspengouw Tour.

Volledige uitslag


Waarschoot (4 April)

Dit weekend startte ik het seizoen vol goede moed. Mijn eerste wedstrijd vond plaats in Waarschoot zo’n 10 km van thuisbasis Bellem. Om 2uur gingen we van start met zo’n 8 ronden voor de boeg van 7.5 km. Er stonden 78 deelnemers aan de start. De eerste ronden wou ik afwachtend koersen, dit lukte vrij goed maar de 2 ronde was het al te doen . Na een forse tempoverhoging van de Avia’s in de zijwind brak het peleton in stukken en brokken. Ik reed met Loncin mee en ploegmakker Stijn de Craemer. Na de bocht hielden we wat in om te kijken wie er allemaal nog volgde, we hadden een klein gat op zo’n man of 4 die achtervolgden. Dit waren, Jens De Meyere, Maarten Van Trijp, een Engelsman Samuel Lowe, Arno Sinaeve en Kevin Deltombe. We kwamen samen en reden een mooie voorsprong bij elkaar door goed samen te werken. In de laatste ronde was er dan een spervuur van demarrages maar niemand geraakte weg. Ik voelde mij sterk en dacht in de sprint een goede kans te maken. Ik koos het wiel van Jurgen Van Trijp maar toen die ging was ik zijn wiel heel eventje kwijt waardoor van links en rechts 2 renners het gaatje sloten in ik ingesloten zat. Ik werd 5de, waarmee ik toch nog tevreden ben voor mijn eerste wedstrijd.

Volledige uitslag

Fotos

Sprint gemakkelijk gewonnen door Van Tryp voor De Craemer, Sam ingesloten en 5de