Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


2de jaars Nieuweling, seizoen 2009


13/10
Einde seizoen
Sam kon afsluiten met een mooie prestatie in de Affligem classic en werd alsnog 16de in de eindklassering. Ziekte en enkele valpartijen maakten er echter een onregelmatig seizoen van. Er waren zeker vele mooie momenten en mits wat meeval had er ook een mooie zege ingezeten. Bijvoorbeeld op het PK te Parike waar na een sterke wedstrijd, net zoals in Affligem, zijn solo net voor de aankomst werd teniet gedaan. Of in de laatste rit van de Ronde van Oost-Vlaanderen of te Relegem waarin hij telkens nipt werd geklopt door rassprinter de Buyst. Of in Oosterzele waar hij samen met Cools richting finish trok maar in de voorlaatste ronde ongelukkig ten val kwam en zo de zege weggaf. Een mooi moment was zijn 2de plaats in de Omloop het Nieuwsblad waar hij als 2de mee met fenomeen Van Poppel en klasgenoot Van der Haeghen het podium op mocht. Nadat hij zich in de Haspengouw tour volledig ten dienste stelde van de ploeg reed hij in de rondes van Denemarken, Oost en West Vlaanderen elke dag in de aanval. In Denemarken eindigde hij 3 maal na elkaar in de top-5 en mocht als beloning de laatste dag in het GEEL rijden ! In West-Vlaanderen leverde het helemaal niks op. Na een lang seizoen zal Sam nu de nodige rust inbouwen en deze winter zich voor het eerst volledig voorbereiden op het komende wielerseizoen. Dit betekent dat hij het short tracken op internationaal vlak aan zich laat voorbijgaan. Een bredere basis laat hem dan hopelijk toe om de stap naar de junioren categorie met succes te maken. Dit zal gebeuren bij de Koninklijke Balen BC, een club waar  Tim kon getuigen dat de goeie sfeer, programma en opleiding die er bij de nieuwelingen heerst op zijn minst even goed is bij de junioren. Bij deze trouwens een hartelijk dank naar de ploegleiding, begeleideres en medewerkers van de nieuwelingen voor hun bijzonder inzet.


11/10
4de in Affligem TC
Sam ging al voor halfweg koers in de aaval en kreeg 3 renners mee waaronder ploegmaat Thomas Raymaekers. Naarmate de wedstrijd vorderde groeide de groep in verschillende fasen tot zo'n 25 renners. Hierin de meeste favorieten waaronder Jonathan Vlaeminck, Martijn De Greve, Mike De Bie, Ruben Boons, Robin Van Goethem, Gilles Loncin, Jerome Kerf, Loic Vliegen, Quinten Hoper, Emiel Vermeulen, Maarten Dhont, Stijn de Craemer, Kevin Deltombe. Op het selectieve parcours kwam Sam de 2 laatste ronden als 1ste boven op de helling die meetelde voor de bergprijs, zodat hij 2de werd in dit klassement, na ploegmaat Raymaekers. Bij de laatste beklimming zette hij door, kreeg een klein gaatje en zette de laatste kilometer alles of niets. Jammer genoeg konden op enkele 10-tallen meter voor de aankomst de eerste van het sprintend peleton hem echter nog net voorbij snellen. Hij werd 4de na winnaar De Greve, Kerf en Vliegen. Door zijn 4de plaats wordt hij alsnog 16de in de eindklassering van de topcompetitie en 6de in het finale bergklassement. De volledig uitslag en klasseringen.


04/10
In peleton in Tielt
Sam reed een goede aanvallende wedstrijd en was enkele keren in de aanval. Het was dan ook ongelukkig dat hij weer niet present tekende toen een 10-tal renners definitief ervan door gingen halfweg koers. Een aantal enkelingen, Martijn De Greve en Kevin Deltombe, konden nog aanslutien en ook Sam deed nog vergeefse pogingen maar strandde op enkele 10-tallen meter. Moegestreden sprintte hij niet meer mee en eindigde midden het peleton als 66ste. Voorin was het net als vorige week Jasper De Buyst die het snelst sprintte en zich dus de nieuwe Keizer de Nieuwelingen mag kronen. De uitslag.


26/09
13de in Aalter
Opnieuw miste Sam de juiste vlucht en zat hij gevangen in het peleton. Jasper De Buyst kon wel nog de aansluiting tewerkstelligen en won de wedstrijd. Bij de achtervolgers sprintte alleen Belgisch kampioen bij de eerstejaars Niels Vanderaerden sneller zodat hij 13de werd.


19/09
11de in Aspelare
Een mindere wedstrijd waarin net als in Poeke Sam de juiste vlucht miste in het begin van de wedstrijd. Hij probeerde nog met Robin Venneman de kloof te dichten naar de leiders, maar die reed hem bergaf uit de wielen. Hij sprintte dan maar zonder veel overtuiging voor de 7de plaats en werd 11de. Voorin sprintte Venneman zich voor zijn ploegmaat Billy Van Landuyt naar de overwinning.


13/09
11de in Poeke
Sam probeerde in de laatste ronde tevergeefs naar een leidend 4-tal te rijden. Net voor de finish werd hij nog bijghaald door een 8-tal. In de sprint had hij geen verhaal meer en werd zo 11de.


06/09
14de in St Lievens-Houtem BVB
Sam tekende present in een vlucht met 8 renners, waaronder ploegmakkers Boons en Priem. Ondanks de hoge snelheid van het peleton leken ze stand te houden, maar uiteindelijk werden ze op 4 km van de finish bijgebeend. De sprint was heel chaotisch en Sam moest 2 keer in de remmen, om als 14de te eindigen. Jasper De Buyst won. Ploegmaten Mertens en Priem eindigden 6de en 8ste, zodat Balen het ploegenklassement won. Volgend zondag staat een wedstrijd in Poeke op het progamma.


30/08
3de in Borsbeke
Op een mooi en selectief parcours was thuisrijder Jonathan Vlaeminck wellicht de sterkste van de 44 starters. Sam deed er echter alles aan om ook nog zijn overwinning dit seizoen mee te pikken. De 2 tekenden voor de eerste aanval maar toen Jonathan's ploegmaat Ruben Van der Haeghen kwam aansluiten zat Sam gevangen. De 2 wouden blijkbaar ook niet met Sam of elkaar verder en dus liep alles weer samen. Iets later een 6-tal renners met terug Sam en Vlaminck in de aaval. Jonathan probeerde weg te glippen maar Sam en Jens De Winne deden alles weer samen lopen. Het werd dan maar een sprint waarin de Winne won voor Vlaeminck en Sam. De vorm is alvast goed, hopelijk valt er nog een appel uit de kast. Verslag, uitslag en fotos via de verslagpagina.


24/08
Ronde van W-Vlaanderen slotdag
Opniew tekende Sam present in 2 ontsnappingen maar werden die teniet gedaan. Op iets meer dan 1 ronde had een massale valpartij in het peleton plaats. Sam was erin betrokken, maar hield er gelukkig nauwelijks lichameliik leed aan over. Hij moest wel een andere fiets nemen en nog alles uit de kast rijden om het peleton bij te benen en 37ste eindigen. Ploegmaat Rob Leemans was er ondertussen met een 3-tal andere renners vandoor. Hij werd 3de na Saimen de Laeter en Ruben van der Haeghen maar de voorsprong volstond voor de eindwinst. Michael Goolaerts volgde in een groepje op korte afstand, maar moest door het bonificatiespel jammer genoeg zijn witte trui afstaan aan de Laeter. Sam eindigde in het klassement als 15de. Verslag, uitslagen en fotos via de verslagpagina.


23/08
Ronde van W-Vlaanderen dag 3
Sam kreeg nog voor de start te horen dat hij in Rekkem 10 sec straftijd van een "bleitende" Ganseman kreeg aangesmeerd. Toen Ganseman Sam opzettelijk richting berm reed had hij dit niet laten gebeuren, hem even bij het shirt genomen, en duidelijk gemaakt dat dergelijk (gevaarlijk) koersgedrag niet hoort. Ganseman (Bodysol) diende klacht in...... Sam wou duidelijk voorkomen dat hem iets voorkwam zoals de zware crash die hij vorig jaar maakte toen een renner hem op vergelijkbare manier in de dranghekkens deed crashen in Herzele. Maar liever dan met woorden, antwoordde hij met de pedalen door meer dan de helft van de wedstrijd met een groepje van 9, waarbij o.a. ploegmaat Whytinc Priem, Jonathan Vlaeminck en Paco Gistelinck in de aanval te rijden. Hierdoor nam Priemke "virtueel" de gele trui over van Robin Van Goethem, die hem door 3 sec. bonificatie, eerder in de rit, al "virtueel" had overgenomen van ploegmakker Stijn De Craemer. Balen boven dus. De leiders kreeg maximum 35 seconden maar op 2 ronden van het einde was hun liedje uitgezongen. Op het 3de niet-selectieve parcours op rij (wat jammer dat die West-Vlaames heuvelzone niet wordt aangedaan) kregen we weer de onvermijdelijke massasprint. Deze keer was Boris Beelen de winnaar en speelden de Balenaars niet mee. Sam blijft aldus als 10de op 20 sec. van leider Robin Van Goethem. Ook plaatsen 2 (De Craemer), 3 (Priem), 6 (Goolaerts) en 7 (Leemans) Alle informatie op de site van de organisatie.


22/08
Ronde van W-Vlaanderen dag 2
Sam begon als 4de in de stand (op 5 sec. van ploegmaat Robin Van Goethem) aan de 2de rit in Rekkem. Hij tekende evenals ploegmaat Priem in talrijk ontsnappingen present. Ook "witte trui" Michael Goolaerts liet zich niet onbetuigd, en werd, samen met Maxim Panis, slechts enkele 100m voor de finish door het peleton gegrepen. Het was nog een andere ploegmakker, Stijn De Craemer, die de massasprint won. Hij neemt bovendien de gele leiderstrui over van Robin Van Goethem. Ook de witte trui blijft in Balen. Sam zat wat ingesloten in de sprint en nam geen risico's. Hij finishte als 23ste.


21/08
Ronde van W-Vlaanderen dag 1
'p deze eerste dag in Wielsbeke won de ploeg van Balen 's ochtends de ploegentijdrit over 6.7 km met 4sec. voorsrpong op Bodysol. Roeselare werd 2de, DJ Matic Kortrijk 3de en de Amerikaanse Nationale ploeg 4de op 17 seconden. Robin van Goethem mocht meteen de gele trui aantrekken, Michael Goolaerts de witte en Stijn De Craemer de groene. 's Middags ging Sam 2x ten aanval. De eerste keer samen met Robin, de 2de keer met Michiel de Wulf en een Amerikaan. Het peleton liet niet begaan en op 1 ronde van het einde was alles te herdoen. Een sterke Amerikaanse kampioen David Kessler ging dan samen met de Nederlander Tim Kerkhofs en won de wedstrijd. De 2 hadden 7 tellen voorsprong op Ruben van der Haeghen en Robin Van Goethem en 10 op het peleton. Hierin sprintte Sam wijselijk niet mee want de gevaarlijk aankomst met op 200 m van de finish een scherpe bocht met vluchtheuvel maakte dat heel wat renners, waaronder ploegmakkers Stijn de Craemer en Rob Leemans, ten val kwamen. Robin Van Goethem behield de leiderstrui met 1 seconde voorsprong. Ook Michael Goolaerts behoudt de witte trui. Vandaag rit 2 in Rekkem.


16/08
Val in Zwevezele
In een gesloten koers kwam Sam bij het ingaan van de laatste ronde licht ten val. Even voordien was hij in de aanval geweest met Gilles Loncin. Toen ze werden bijgehaald vertrok de juiste ontsnapping van een groep van zo'n 20 renners en moest hij passen. Jurgen Van Trijp won de wedstrijd in de sprint. Sam kon nog net het peleton bijbenen waarin hij achterin eindigde.


08/08
Polleur nog te vroeg
De zware Ardennen klassieker voor nieuwelingen kwam, pas na 5 dagen zonder antibiotica en slechts enkele lichte trainingen in de benen, duidelijk nog te vroeg voor Sam, die het dan maar als een eerste zware training zag. Op de 1ste helling testte hij even de benen en merkte al snel dat die te slap waren. Op de Vecque werd hij dan ook te vroeg uit de wielen gereden zodat hij een 40-tal renners moest laten voorgaan. In het achtervolgend groepje sprintte hij niet meer mee en eindigde zo rond de de 60ste plaats. Verslag en uitslag via de verslagpagina.


30/07
Out voor dit weekend
Een zware infectie aan mond en keel heeft Sam genoodzaakt sinds dinsdag antibiotica te nemen en van de fiets gehouden, zodat hij dit weekend geen wedstrijd kan rijden. Het wordt afwachten hoe de situatie evolueert. Afhankelijk daarvan wordt er al dan niet volgend weekend gekoerst in Polleur (topcompetitie).


26/07
23ste op het BK in Geel
Anonieme wedstrijd gisteren van Sam, meestal in de buik van het peleton. Hij was met koppijn opgestaan en had de gehele westrijd slechte benen.Vorige nacht kreeg hij koorts wat meteen een verklaring geeft voor zijn mindere prestatie. In 3 schuifjes reden 10 renners weg, waaronder 4 ploegmakkers. Nadat Thomas Raymaekers het solo probeerde, werkte Robin Van Goethem af in de sprint. Verslag en uitslag via de verslagpagina


21/07
2de in Omloop het Nieuwsblad
Na een sterke wedstrijd kon Sam nog net een massasprint ontlopen en 2de eindigen na de ongenaakbare Nederlandse kampioen Danny Van Poppel, zoon van.. Doordat hij eens als eerste en eens als derde doorkwam op Oordegem berg werd Sam ook nog 3de in de "Bergprijs" zijn aanval in de eerst. Verslag, fotos uitslag via de verslagpagina


18/07
13de in Borsbeke
Sam slaagde er net niet in om in de laatste ronde aan te pikken toen 3 Nederlanders tesamen aanvielen. Na een halve ronde achtervolgen was hij leeggereden en werd hij net voor de streep nog voorbijgesneld door het achtervolgend groepje en werd aldus 13de. De wedstrijd werd gewonnen door Dylan Groenewegen. Verslag, fotos en all uitslagen via de verslagpagina


12/07
2de in slotrit 2 en 3de eindklassement Ronde van O-Vl
Ondanks dat hij in de eerste 2 ritten veel energie had verbruikt leverde Sam in de lastige slotrit zijn beste prestatie. Deze keer ging hij minder onbesuisd te werk en ging pas bij het ingaan van de 5de van 6 af te leggen ronden in de tegenaanval op het 3-tal Cools, Van Besien en De Buyst. Zijn metgezellen waren Panis, De Laeter en een Brit. Al snel kregen we 7 leiders maar bij de volgende beklimming van de Congoberg moesten Cools en Van Besien eraf. Bij de laatste beklimming, op 4 km van de finish probeerde Sam nog een ultieme uitval. Hij kwam met 100m voorsprong boven maar in de afdaling werd zijn voorsprong tenietgedaan onder impuls van De Laeter. Sprint dan maar. Sam koos oorspronkelijk het verkeerde wiel, dat van De Laeter, en kwam net te laat om De Buyst te counteren. Tweede dus en door de riant voorsprong op het peleton 3de in de eindklassering na Panis en De Buyst. Verslag, fotos en all uitslagen via de verslagpagina


11/07
20 ste in rit 2 ronde van O-Vl
Sam was vandaag de strijdlustigste renner. Met het oog op de bolletjestrui, probeerde hij het in de 1ste ronde j het al voor de eerste keer. Net voor de eerste te verdienen punten werd hij echter terug bijgehaald. In de 3de ronde lukte het met de hulp van de Brit Papworth wel. Sam kwam als eerste boven en de 2 verzamelden een voorsprong van maximaal 42 sec. Gele trui Martijn De Greve reed zich echter te pletter en op het einde van de 5de ronde, met nog 3 ronden voor de boeg waren de 2 eraan voor de moeite. Sam probeerde nogmaals maar men liet niet begaan. Tot in de voorlaatste ronde Aime De Gendt een vrijgeleide kreeg. De eerstejaars verzamelde 29 seconden voorsprong, won solo en mocht bovendien de gele trui aantrekken. De bolletjestrui ging naar ploegmaat Amaury Capiot. Sam sprintte zich 20ste. De volledige uitslag. Het belooft een spannend laatste dag te worden in Denderwindeke.


10/07
11de in rit-1 ronde van O-Vl
In de 3de van de 5 ronden viel Martijn De Greve aan. Evenlater, in diezelfde ronde gingen net voor Sam 5 renners tegen de grond (een van de tarlijke valpartijen) zodat hij ook ten val kwam. Gelukkig zonder veel lichamelijke schade, maar op zijn reservefiets moest hij een halve ronde toch veel energie verbruiken om terug aan te sluiten. Ondertussen waren 3 anderen (Panis, Van Marcke en een Engelsman) voorin aangesloten. De Greve schudde in de laatste km's ze echter af en won verdiend. 28 seconden won ploegmaat Capiot de sprint voor de 5de plaats. Steve Schoonheyt werd 8ste, Sam werd 11de, Alexander Geuens 15de en 2de jongere. Er zal dus komende dagen moeten aangevallen worden door de Balenaars. De volledige uitslag.


10/07
Ronde van Oost-Vlaanderen
Om 18u gaat vandaag de 2de ronde van Oost-Vlaanderen in Haaltert van start. Morgen en overmorgen starten, telkens om 16u de 2de en 3de rit respectievelijk in Aspelare en Denderwindeke. 6de in de uitslag. Onder de 150 deelnemers ook enkele buitenlandse ploegen. Voor Balen rijden naast Sam ook Robin Van Goethem, Stijn De Craemer, Jordi Tuenissen en Alexander Geuens. Alle deelnemers en parcours te vinden via volgende link
of via de site van de organisatie


5/07
6de in Vlaams kampioenschap
Sam ging in de 2de van de 13 ronden in de aanval met ploegmaat Rob Leemans, Robin Venneman, Robin Sleeuwagen en Ruben Geerinckx. Na halfweg koers kwamen 4 reners aansluiten: herbij Gilles Loncin, Maxim Panis, Thomas Van Besien. Het peleton volgde op 1min30 en was verlagen. Met nog 3 ronden voor de boeg demareerden Rob en Sam om beurten. Rob geraakte weg met Venneman en de rest hield siesta. In de sprint versloeg Venneman nipt Rob Leemans. Bij de achtervolgers die nog 1 minuut prijsgaven eindigde Sam 4de en dus 6de in de uitslag. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina


27/06
2de in Asse Relegem
Net zoals vorige week trok Sam met een ploegmaat, deze keer Michael Goolaerts, en een andere renner, Jasper De Buyst, na enkele ronden in de aanval. Deze keer was er een uitstekende verstandhouding. In de finale werd tevergeefs geprobeerd thuisrijder De Buyst los te schudden. In de sprint remonteerde die Sam in de laatste meters om hem met klein verschil te verslaan. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina


21/06
15de in Poeke
Met 3 renners gingen ze in de 2de van de 12 ronden in de aanval: Jeroen Cannie, ploegmaat Priem en Sam. Nadat ze hun voorsprong gestadig opdreven tot 45 seconden in de 7de ronde geraakte de verstandhouding zoek en werden ze een ronde later bijgebeend. Vlak daarna vertrok de juiste ontsnapping. Sam reed uit in de groep en eindigde 15de.


13/06
Cycling Ranking
Halfweg het seizoen en midden de exameperiode even de cycling ranking tussendoor. Sam begon de compitie pas in April maar staat niettemin op een 17de plaats. Ploegmaat Mike De Bie voert de klassering aan. Bij de top 20 met verder Capiot, Leemans, Van Goethem, Boons en Mertens niet minder 6 renners van Balen in de top-10. Eerstvolgende wedstrijd wordt de"kermiskoers" in Poeke. Daarna heel wat topwedstrijden. Op 30 Juni staat al de klimkoers in Herbeumont op het programma gevolgd door het Vlaams kampioenschap in Mol en de 3-daagse Ronde Van Oost-Vlaanderen, de klimkoers in La Gleize, de "Omloop Het Volk" en het Belgisch kampioenschap. Na een tussendoortje in Knesselare staat met Polleur-Stoumont-Polleur weeral een topkoers, misschien wel de mooiste voor nieuwelingen in Belgie, op het programma.


07/06
Koksijde: Goed gereden, slecht gesprint
Sam reed een vrij behoorlijke koers en ging in de voorlaatste ronde nog in de tegenaanval op Pyfferoen toen die reageerde op de weggereden ploegmaat Whytinc Priem. Hij was echter niet bij de pinken en zat te ver toen na de hergroepering Tom Mertens direct volop op kop begon te rijden met Robin Van Goethem aan het wiel. Robin won de sprint. Sam werd 19de. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina


01/06
Oosterzele dag 2: slechte benen
Sam kende vandaag een slechte dag en kon zich niet echt laten gelden. Van de 52 vertrekkers mochten 10 renners spurten om de zege. Sam eindigde pas 9de. Billy Van Landuyt won voor ploegmaat Robin Van Goethem. In het eindklassement werd Sam 5de. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina


30/05
Oosterzele dag 1: 2de
Sam nam in de 2de ronde het initiatief tot een aanval en kreeg Michael Cools mee. De 2 kregen slechts met mondjesmaat voorsprong verzameld door te vechten tegen Provinciaal kampioen Geerinck in het gezelschap van De Ketele en Rossignol. Toen deze laatsten buigden kregen ze het gezelschap van nog 8 renners waaronder Ruben Van der Haeghen en Jonathan Vlaeminck. 3 ronden voor het einde hadden Sam en Cools1min30 voorsprong en gewonnen spel. Sam reed ongelukkig tegen het achterwiel van Cools en viel. Zonder erg maar Cools was er wel vandoor. Oospronkelijk leek Sam het gat te dichten maar hij bleef hangen op 10 seconden en kraakte daarna. Nu nog rechtblijven en er zit een overwinning in. Verslag, fotos en uitslag via de verslagpagina.


23/05
Denemarken: Ploegmaat Mike De Bie eindwinnaar
In de Koninginnerit van niet minder dan 95 kende Sam pech toen net wanneer hij aanpikte bij de beslissende vlucht een renner voor hem viel en hijzelf even voet aan de grond moest zetten. De rest, met ploegmaten Mike De Bie en Thomas Raymaekers, was er vanonder en toen Sam weer aanzette zat hij inmiddels in het peleton. Een zeer sterke Mike De Bie ging er vooraan nog vandoor en won de Himmelfahrt Tour, maar moest de ritzege aan zijn metgezel laten. Sam beperkte enigszins de schade door de laatste ronde nog volle gas te geven en werd 6de in de eindklassering. Verslag, fotos en uitslagen via de verslagpagina.


22/05
Denemarken: In het Geel !
Sam was in de eerste rit van vandaag samen met Mike De Bie mee bezieler van een ontsnapping van 8 renners die ongeveer anderhalve minuut voorsprong behaalden op het peleton. De Nederlander Groenewegen won voor Mike, Sam finishte 4de. Deze middag was er een groep van 30 renners voorop en opnieuw waren Sam en Mike hierin paraat. Sam sprintte zich terug vierde en komt door de bonificatieseconden aan de leiding ! Morgen verterkt hij dus in het geel voor de "King race" over 95 km. Nog 2 renners staan in dezelfde tijd. Mike volgt op 1 seconde als 4de. Alle informatie en uitslagen te vinden via de website van de organisatie. De top 10 met nog enkele Belgen :

1. 559 Sam Vanspeybroeck Balen BC (Belgien) 2.59'11"

2. 137 Christian Hedegaard Sørensen Randers CK 2.59'11"

3. 513 Kristoffer Skjerping Nymark II Sykkel (Norge) 2.59'11"

4. 553 Mike De Bie Balen BC (Belgien) 2.59'12" 1"

5. 63 Frederik Thalund Jensen Herning CK 2.59'18" 7"

6. 91 Peter Mathiesen Holstebro CC 2.59'20" 9"

7. 103 Frederik Honore` Middelfart CC 2.59'26" 15"

8. 101 Nicolai Brøchner Nielsen Kolding BC 2.59'53" 42"

9. 569 Maxim Panis BodySol-Lotto (Belgien) 2.59'54" 43"

10. 547 Fridtjof Røinås Grimstad (Norge) 2.59'56" 45"


21/05
Denemarken: 11de in tussenstand
Sam werd reed de 2.1 km korte proloog in 2min46sec., 11 seconden sneller dan vorig jaar en goed voor een 14de plaats na de Waalse winnaar Bors Vallee (in 2min39sec.). In het 30km korte criterium deze middagsprintte hij 5de. Een renner was ontsnapt met 18 seconden voorsprong, zodat hij 6de werd. In de tussenstand staat hij momenteel 11de. Ploegmaat Mike De Bie was een 5-tal ronden in de aanval en pakte de blauwe trui der knelsprinten.  Alle informatie en uitslagen te vinden via de website van de organisatie.


20/05
Himmelfahrt Tour Denermarken
Vanmorgen vroeg is Sam met Balen BC vertrokken naar het Deense Odder waar van donderdag tot zaterdag de Himmelfahrt Tour wordt gereden. Donderdag staat een proloog van 2 km + een criterium op het programma. Op Vrijdag zijn er 2 ritten en op zaterdag de "King Race" over zo'n 95 km, ongewoon lang voor nieuwelingen. Zijn ploegmaten zijn er Mike De Bie, Thomas Raymaekers, Marijn Kempen, Wouter Leten en Michael Goolaerts. Alle informatie en uitslagen te vinden via de website van de organisatie.


17/05
3de in Evergem - Belzele
Een rare wedstrijd waarin een Nederlander al in de 2de van de 11 ronden het hazepad koos en het peleton liet begaan. Michael Cools probeerde een tegenaanval maar de de sterke Nederlander hield vol. Sam reed de laatste ronde nog weg om 3de te finishen..Verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


09/05
4de op het PK in Parike
Het wordt eentonig, maar opnieuw was het Sam die de lont aan het vuur stak, al van in de 1ste ronde. Een ronde later werd zijn vlucht met Jens Geerinckx tenietgedaan en in de 4de ronde ging Stephen Cuyken in de aanval. Sam ging in de 4de ronde met Ruben Van der Haeghen en nog 4 andere renners in de tegenaanval en ze grepen hem snel. Het tempo werd hoog gehouden en 2 renners moesten de rol lossen. Een 5-tal ging de laatste ronde in met 30 sec. voorsprong: Sam, Van der Haeghen, Cuyken, Geerinckx en Jens De Meyere. In de laatste kilometer waagde Sam een ultieme uitval maar op 150m van de finish werd hij gegrepen onder impuls van Van der Haegen. Die verloor de sprint tegen Geerinckx. Als 2 honden vechten om een been....Verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


06/05
12de in Harze Klimkoers Topcompetitie
Sam reed een zeer aanvallende wedstrijd en ging reeds na een goeie 10km met een 7-tal in de aanval, waaronder vice Belgisch kampioen Daan Mijngheer. Toen een eerste groepje dicht naderde ging hij met alleen Maarten D'hondt door en kwam na 37km koers met 40-tal second Harze binnen. Op de volgende helling kwamen ploegmaat Mike De Bie, Martijn De Greve en Quinten Hoper aansluiten. Op de 3km lange Stockeu versnelde de Bie en was riebe De Bie. Sam had een moeilijk moment en moest ook de anderen laten rijden. Hij ging nog een tijdje alleen door maar werd op de voorlaatste helling door het peleton bijgebeend. De 2de keer op de Stockeu hield hij gemakkelijk stand. Nog 4 renners reden weg en Sam sprintte 4de, goed voor een 12de plaats. De Bie won overtuigend. De Greve werd 2de. Verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


03/05
22ste in Kalmthout topcompetitie
In een snel gereden wedstrijd wachtte Sam voor een aanval tot in de 1ste van de 2 lokale ronden. Hij probeerde iets met ploegmaat Rob Leemans, maar tevergeefs. Net nadien vertrok de beslissende aanval van 11 renners en Sam was gezien. Nog enkele renners reden nadien weg. In de peleton sprint werd Sam 2de en zo 22ste in de einduitslag. Verslag en volledige uitslag op de verslagpagina.


26/04
3de op 128 in Kruishoutem
Sam reed 's morgens een uitstekende tijdrit van 6 km maar schatte 1 bocht verkeerd in zodat hij eventjes naast de weg terecht kwam en daardoor kostbare seconden verloor. Hij eindigde 6de. Ploegmakkers Boons en Mike De Bie eindigden op 1 en 2 en waren duidelijk te sterk maar een 3de of 4de plaats zat er zeker in. Die gingen nu naar Gilles Loncin en Jonathan Vlaeminck. Doordat Sam de tijdrit als allerlaatste reed diende hij amper anderhalf uur later al aan de wegrit te beginnen. Niettemin gooide hij er de beuk in vanaf de 2de van de 8 ronden. Er ontstond een ontsnapping met 8 renners die tot een goed einde werd gebracht, onder meer door mooi afstoppingswerk van Mike De Bie voor zijn 2 ploegmaats voorin. Sam sprintte zich derde na ploegmaat Stijn De Craemer (5de in de tijdrit) en Ruben Van der Haeghen. Volgdende week zondag en woensdag staan 2 topcompeitiewedstrijden, in respectievelijk Kalmthout en Harze (klimkoers), op het progamm. Verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


08/04
Haspengouw Tour
Volgende weekend de 3-daagse Haspengouw Tour op het programma, met 120 deelnemers verdeeld over 20 ploegen. Deelnemers, parcours en uitslagen via de betreffende site.


07/04
5de te Moere (Gistel)
60 Deelnemers aan de start voor deze midweekwedstrijd over slechts 48km. Reeds in het begin van de wedstrijd gingen 7 renners ervandoor waaronder Sam en ploegmakkers Robin Van Goethem en Wytinck Priem. Net voor het ingaan van de laatste ronde kon Robin een beslissende demarrage plaatsen en won nog met ruime voorsprong. In de sprint om de 2de plaats werd Sam 4de, en dus 5de in de einduitslag. Verslag en volledige uitslag op de verslagpagina.


04/04
5de op 78 in Waarschoot
Sam reed een goede eerste wedstrijd en was mee met een aanval van 9 renners, waaronder het AVIA duo Van Tryp en Loncin. Hij koos in de sprint het juist wiel, dat van winnaar van Tryp maar raakte ingesloten en eindigde 5de. Hij koerste voor zijn doen eerder wat afwachtend en rekende op die sprint. Niettemin was hij achteraf bijzonder tevreden over de conditie. Met nog een extra trainingsweek en misschien (staat nog niet vast) dinsdag wat wedstrijdkilometers, lijkt hij klaar om zoals volgend jaar een goede Haspengouw tour te rijden. Verslag, fotos en volledige uitslag op de verslagpagina.


02/04
Programma April
Sam zal als 1ste wedstrijden van het seizoen komende zaterdag in Waarschoot rijden (Weststraat) en eventueel ook volgende dinsdag om 17u in Moere, bij Gistel. Op die manier zal hij vooral proberen wedstrijdritme op te doen voor de Haspengouw tour, waarvoor hij samen met Robin Van Goethem, Whytic Priem, Rob Leemans, Amaury Capiot en Steve Schoonheyt werd geselecteerd. In deze driedaagse in het Paasweekend, werd hij vorig jaar 22ste en 4de en mocht als winnaar van het ploegenklassement ook het podium op. Daarvoor was hij net zoals vele anderen door het helse weer, een uur moeten bekomen onder een warme douche.


17/03
Programma April
Sam's genezing van zijn gehavende enkel, gevogl van een valpartij op het EK short track in Amsterdam, verloopt voorspoeding. Fietsen lukt aardig en dus is hij vorig weekend opnieuw met de trainingen begonnen. Normaal zal hij van start gaan op zaterdag 4 April in Heurne. Hij hoopt daarna geselecteerd te worden voor de Haspengouw tour, driedaagse in het Paasweekend, waar hij vorig jaar als 22ste en 4de jongere finishte. Er is verder o.a. op 26 April te Kruishoutem, net zoals vorig jaar, de dubbel tijdrit/wegrit, op 3 mei de topcompetitiewedstrijd te Kalmthout en het weekend van 9 en 10 mei het PK te Parike gevolgd door een wedstrijd in Maria-Aalter.


2/02
Ploegvoorstelling Balen
Zaterdagavond had de ploegvoorstelling plaats en werd de nieuwe kledij aan de renners uitgedeeld. Daarna werd er door een aantal nieuwelingen (en junioren) overnacht aan het Zilvermeer. Zondag werd er dan zo'n 3uur getraind in de omgeving van Balen. De dag werd afgesloten met een spaghetti en het volgen van het WK veldrijden. De truitjes zien er ietsje ander uit dan vorig jaar. Hieronder alvast enkel fotos en een idee van hoe je Sam en de 2de jaarsnieuwelingen zult herkennen in het peleton. Fotos zijn van de hand van Jos Van Aerden. Meerdere fotos terug te vinden op de betreffende site.


3/01
Nieuwelingen kalender Balen 2009
Zoals vorige jaren heel wat wedstrijden in Nederland op het Balense nieuwelingen programma. Verder wordt aan alle binnenlandse interclubs, inclusief de beker van Belgie wedstrijden. Kers op de taart zijn de meerdaagse wedstrijden in het buitenland, zowel in Denemarken, Duitsland, Luxemburg als Tsjechie wordt er deelgenomen. Voor het eerst dit jaar, in navolging van de Ronde Van Oost-Vlaanderen, nu ook een Ronde Van West-Vlaanderen , en verder natuurlijk de Haspengouw tour. Alles te vinden op de kalender pagina.