Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


1ste jaars Junior, Seizoen 2010Wingene (4 September)

Verslag volgt nog.

Uitslag

Fotos
Omloop Mandel-Leie-Schelde (28 Augustus)

Ik starte vandaag aan een van de lastigste interclubs van het jaar. Waarbij het parcours over 133 km ging en de Vlaamse Ardennen aandeed. Met 7 bekende bergjes erin van de Ronde Van Vlaanderen. We begonnen eraan om 1u met 155 vertrekkers . Ik kon meteen goed vooraan plaatsnemen en reed in de voorste gelederen van het peleton. Op de eerste beklimming van de dag zat ik nog steeds vooraan en op de Kluisberg ook maar op de Knokte berg liep het fout. Ik zat voor mij uit te staren terwijl de renner voor mij een vreemde beweging maakte. Hij raakte mijn wiel en ik viel. Ik probeerde aan te sluiten boven bij het peleton maar dit lukte net niet. In de afdaling van de nieuwe Kwaremont lukte dat net wel. Op de Oude Kwaremont reed ik rond de 50ste plaats en kwam ik ook zo boven. Op de volgend berg van de dag liep het grondig fout. Op de Paterberg stond 2 plaatsen voor mij een renner stil in het gootje aan de linkerkant. De renner voor mij probeerde over de kasseien te graken en ik ook. Maar die ene op de kasseien kon het niemeer houden en viel recht op mij. ik moest voet aan de grond zetten en stapte verder naar boven. Net na de Paterberg zagen we het peleton nog net met een groepje van 20 man. Ik sprong nog weg om met de auto’s erbij te graken maar dat lukte net niet. Bij het ingaan van de plaatstelijke rondes in Meulebeke, na 100 km koers en nadat ik samen in een klein groepje 50 km had achtervolgd zonder success, werd ik teleeurgesteld uit koers gehaald.

UitslagBalegem (21 Augustus)

Vandaag stond ik aan de start van de kermiskoers te Balegem. Er waren zo’n 60 vertrekkers met veel buitenlanders. Litouwers, Amerikanen en Engelsen. Het parcours was vrij lastig met vooral veel optrekken, en af en toe een lang bergje. De eerste ronden had er niemand echt zin in en reed niemand echt weg. Het tempo zat er ook niet echt in en af en toe sprong er iemand maar die werd metteen gecounterd . Iets voor halverwege koers was de koers echter opeens gereden toen er 12 man wegreden. Ik had het zien gebeuren en reageerde maar ik kon met ploegmaat Rutger Roelandts de kloof net niet dichten. Verder probeerde ik wel nog weg te springen en de kloof kleiner te maken maar het was duidelijk dat de koers was gereden. Uiteindelijk sprintte ik nog naar een 21ste plaats

UitslagRonde van Antwerpen (12-15 Augustus)

De 1ste rit hield Sam zich ongewoon rustig in het peleton. Op het vlakke parcours had een vroege aanval immers weinig kans op slagen, maar toch gebeurde het. Een groep van 11 reed weg en hield vol. De sprint werd gewonnen door Gerd Lodewijcks. Het peleton volgde op meer dan 1 minuut. Sam nam geen risicos in de sprint en werd 99ste. In de 2de rit nam hij bij het aanvatten van de 2de van de 3 grote ronden het initatief en viel na de tussensprint zelf aan. In schuifjes kwamen 10 renners aansluiten waaronder ploegmakkers Capiot en Goossens. Ook de Nederlanders Zuidewijk, Pot en Van der Aar (allen van Sinige Bouw) en Van Trijp en 2 vluchters van de dag voordien, Craymeersch en Craeghs. Met Kouwenberg was nog een 3de Aviator mee, zodat 3 ploegen elk met 3 renners waren vertegenwoordigd. Er werden in de finale nog een 3-tal renners afgereden maar de rest hield 45 seconden over. Van Tryp won de sprint voor Zuiderwijk, Capiot en Sam. In de 3de rit was het ongelooflijk hoe Sam in de eerste 90km zich constant voorin de eerste 20 van het peleton hield en ook telkens mee was toen het voorin scheurde of zich enkele renners een 100-tal meter bonus bij elkaar reden. Toen hij net wat moest bekomen reed echter Ludwig Verstraete met nog een renner ervandoor en won de wedstrijd met enkele luttele seconden voorsprong. Sam had nochtans alle hens aan dek proberen krijgen om zijn voorsprong teniet te doen maar slechts 3 tegenaanvallers konden gegrepen worden. Ontgoocheld sprintte hij niet meer mee want de superbenen hadden niets opgeleverd. Op de laatste dag voelde hij zich niet al te best gerecupereerd en moest zich beperken tot meerijden in het peleton waar opnieuw met de miniemste voorsprong een 2-tal in de laatste kilometers kon ontsnappen. Deze keer was het ex ploegmakker Tom Mertens die won. De eindzege ging naar Maarten Craeghs. Sam handhaafde zich op de 15de plaats in het eindklassement.


Filmpje van de 2de dag met Sam in de ontsnapping.

Fotos van de 3de dag met Sam constant voorin
Kooigem (4 Augustus)

In de week stond ik aan de start van de kermiskoers te kooigem. Er was een grote opkomst met zo’n 80 renners en het parcours was ook redelijk heuvelachtig met allemaal smalle baantjes. In de eerste ronde ging alles vrij vlot en kon ik goed vooraan koersen. Ik reed goed en sprong na een lange beurt op kop van Geerinnkx weg met hem. We reden zo’n 40 seconden weg maar net bij het ingaan van de 4de van 13 ronden kwamen twee mede vluchters aansluiten met Tim De Baene en de Nederlander Bart Harmsem van Sinnige Bouw. Een ronde later sloot ook Mathias Vanholderbeke aan. Zo reden we nog 2 ronden verder maar we kregen nooit meer dan 20 seconden op het peleton omdat de gang er daar er nog goed in zat en wij met ons 5 er niet echt tegen op konden boksen. Bij het ingaan van de 5de ronde kwamen dan nog eens 8 man aansluiten maar deze brachten ook heel het peleton terug mee. Ik moest even uitrusten en liet me wat te ver uitzaken en liet een groep van 14 man begaan. Een paar ronden later was het helemaal gedaan nadat ik bergop een aanval had geplaatste om toch nog bij de 14 koplopers te geraken. Ik moest weeral bekomen en zat weer te ver toen het scheurde. In het laatste gedeelte van het peleton kwam ik terecht en dat werd met nog 1 ronde te rijden uit wedstrijd genomen. De Nederlander Harmsen won en Van Holderbeke werd derde.

Uitslag

Fotos

In de aanval met Ruben GeerinckxTorhout (1 Augustus)

Vandaag stond ik aan de start voor de tweede wedstrijd van de week. Ik voelde me sterk en had dan ook veel ambitie om goed te presteren. Het parcours was nochtans vlak en met maar vier bochten niet echt intensief. We begonnen voor 20 ronden van 4,5 km juist 90km dus. De eerste ronden werd veel aangevallen maar geen van de aanvallen hield het lang vol. Na zo’n 3 ronden werd de eerste echte aanval op poten gezet met 12 waren we en draaiden super rond. Zo haalden we meteen een 20tal seconden en waren we redelijk uit het zicht van het peleton. Zo reden we een goeie 5 ronden door met een goeie halve minuut voor. Toen vielen we stil omdat de auto achter ons plaats vond en dachten dat we een mooi voorsprong te hebben. Nochtans was deze nog altijd maar een goede halve minuut en kwam het peleton zeer dicht bij. We zagen ze afkomen en gingen 2 tempo’s hoger rijden. Zo ging het eigenlijk een goeie 12 ronden door. Zodat we al 17 ronden afgelegd hadden. Toen sprong een renner uit de kopgroep weg en deze kreeg en wat vrijgeleide. Niemand had echt tempo en niemand wou echt het gat dicht rijden. Bij het ingaan van de laatste ronde gebeurde dit wel. Omdat iedereen wat stressie was. Nadat we hem op zo’n 3,5 km ingehaald hadden werd er gepokerd. Niemand wou meer aan kop gaan tot wanneer we een achtervolgende groep dichterbij zagen. Toen ging een renner op kop om zijn top 12 positie te garanderen zo kwam er toch nog wat tempo in de groep. Op zo’n km van de meet sprong iemand van de Tieltse renners weg. Maar deze werd meteen gecounterd. Deze bleef doorrijden zodat we goed tempo reden. Achter mij zat Mathias Vanholderbeke en die zette de sprint aan op zo’n 300meter. Ik volgde meteen goed en wou nog net over hem komen maar hij ging te rap en moest mij weer zetten. Zo werd ik mooi tweede na een knappe race.

Uitslag

Fotos

Aanzet van de sprintBissegem (28 Juli)


Sam was voor het eerst sinds zijn wedstrijd in Bachte Maria Leerne weer heel actief en bij de meeste aanvallen betrokken. Hij was dus ook paraat toen over half koers de juiste vlucht van 8 renners ontstond. Zijn beste conditie bleek echter nog niet volledig terug en wellicht was hij wat overmoedig toen hij het in de laatste kilometer solo probeerde. Hij werd gecounterd en eindigde als 8ste. 


UitslagStrijpen (21 Juli)


Ik starte gisteren in Strijpen na een lange tijd in de bergen gekoerst en getraind te hebben. Ik hoopte op een goed resultaat daardoor. Het parcours kende ik zeer goed, met enkele bergjes en stukje kassei was het een lastig en mooi gevarieerd parcours waar de besten hun ding konden doen. Jammer genoeg hoorde ik vandaag daar zeker niet bij. Vanaf ronde 1 ging het al te snel voor mij en belande ik vaak achteraan in de groep. De versnellingen na de bocht en vooral de intensievere stukken zoals de bergjes gingen niet. Ik probeerde elke ronde aan te klampen en hopen dat het beter werd naargelang de ronden vorderden, maar dat was ook niet het geval. Na weeral vanachter te zitten scheurde een groepje af van het peleton waar ik bij zat. Ik probeerde wel nog aan te pikken bij het peleton maar ze waren al te ver weggereden. Ik moest na iets meer dan een uur afzien opgeven.


Uitslag


Tour de Valromey (Fr) (11-14 Juli)

Dag 1 : Ik stond aan de start van een van het mooiste rondje van Europa voor junioren. Tour De Valromey in begin van de Franse Alpen dicht bij Chambery. Op de eerste dag kregen we een parcours dat wel wat op en neer ging maar relatief vlak was voor de streek met 3 klimmetjes van ongeveer 2km. Ik koos deze dag dan ook uit om iets te proberen want deze dag was relateif gemakkelijk. De eerste 20 km reed een groepje weg maar deze werden bij gehaald door een furieus peleton. Een goeie 10 km verder reed een andere groepje weg waar ik en Michiel Janssen in zatem. Het groepje telde zo’n 20 man en reed goed rond. Bij het opdraaien van de eerste beklimming stond er ons meteen stijl stuk voor de wielen ik kreeg het meteen lastig en moest even lossen met nog 5 man. Toen we boven kwamen zaten we zo’n 100 meter achter en we wouden er naar toe rijden. Jammer genoeg reed de Fransman op kop net iets te hard door de bocht en niemand kon de bocht houden en zo vielen we alle 5. Ik als laatste en met de schrik kwam ik ervan af. Jammer genoeg moest ik terug plaatsnemen in een 3de groepje. Deze reden mij eraf op de 2de berg en het peleton ook. Zo kwam ik na een lange tocht op 9 min aan en wat aangedaan door mijn val. Michiel eindigde mooi 6de.

Op dag 2 stonden twee bergen op ons te wachten van meer dan 7 km. Ik reed goed mee tot en met de eerste berg maar daar kreeg ik het op het tweede deel zwaar. Ik moest lossen met een ruime groep van meer dan 50 man. Op de tweede berg kreeg ik het lastig in deze groep. De berg was zeer stijl en ik kon het tempo niet volgen. Ik werd alleen gelost en moest dan nog een goeie 50 km alleen aan de bak. Ik kwam dan ook binnen op 18 min. en helemaal leeg gereden. Voor Balen was het echter een mooie dag want Michiel won de rit en veroverde de bolletjestrui.

Op dag 3 werd het nog zwaarder. Er waren er te veel bergen om op te noemen. De eerste 40 km ging meestal gewoon gestaag omhoog met enkele kleinere afdalingen afgewisseld. Ik kon zo’n 35 km volgen maar kreeg het op de steile stukken weeral lastig en kwam na de eerste berg in een groepje van zo’n 8 man terecht waar we goed tempo doorreden.Uiteindelijk moesten er op de 3de en voorlaatste berg 4 man lossen en bleven we nog met 2 over. Jonas De Mulder van Parike en ik. Aan de aankomst stond er ons nog een zware klim van 5 km te wachten die de laatste km een stijgingspercentage van meer dan 15 procent bedroeg. Uiteindelijk kwam ik aan op iets meer dan 17min.maar was minder vermoeid en had minder diep moeten gaan dan de vorige dag.

Dag 4 vatte ik nog met goeie moed aan maar er stond ons na een korte afdaling direct weer 20 kilometer klimwerk voor de boeg. Nu moest ik al helemaal in het begin van de klim lossen. Ik reed nog zo’n 15 km verder bergop in het gezelfschap van Mathieu de Cock van Cube Fintro en dan stapten we samen in de bezemwagen. Het vatje was leeg en het was veel beter om er gewoon mee te stoppen.

Fotos :
Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Alle uitslagen

Welkome verfrissing bij 38 gradenHerbeumont (6 Juli)

Met goede verwachtingen zakte ik af naar Herbeumont. Met de vorige week een verkenning gedaan te hebben en klimkilometers in de benen te hebben, hoopte ik dat het goed zou gaan. Maar ik moest niet al te veel hopen. Het werd een ware afgang. De eerste kilometers en klim gingen nog goed. Tot de tweede klim.... Hier moest ik na een goede kilometer al lichtjes lossen en 15 meter laten op het peleton. Nog eens 500 meter verder werd het gat dubbel zo groot en uiteindelijk was het al over na een goede 16 km. Ik reed de grote ronde nog uit met mede gelosten en kwam zo aan de plaatselijke ronde met al een achterstand van enkele minuten. 25 renners reden wel uit. De grootste teleurstelling van het jaar. Hopelijk wordt het volgend weekend beter. Op vrijdag vertrek ik naar Frankrijk voor de Alpen Klassieker. Tour de Valromey, een 4-daagse in het Jura gebergte Na vandaag zal ik nog veel moed nodig hebben want er staat me daar een zwaar parcours te wachten met met vooral de 3de en 4de dag flink wat lange beklimmingen tot hoogtes van 1000m.

Uitslag

Fotos
Bachte Maria Leerne (3 Juli)

Ik stond zaterdag aan de start in de kermis koers te bachte Maria leerne. Dat zo’n 15 km van de deur ligt, dus een echte thuis koers. Ik mocht dan ook veel supporters verwelkomen waarvoor nogmaals dank.

Aan de start stonden amper 40 namen, maar er zat toch wat schoon volk tussen. Met ploegmakker Arne Van snick. Twee maal Belgische kampioen bij de aspiranten. en Belgische kampioen op de piste in verschillende diciplines. Provinciaal kampioen Joeri Persoon was ook van de partij.

De hele koers lang werd er maar aangevallen waarvan ik meerdere malen mee was. Maar de aanvallen waren nooit echt perfect. Er zaten verschillende malen slepers tussen en daardoor verliep de aanval nooit goed. Tot en met de 3de laatste ronde waarin Niels Trio aanviel. Die kreeg meteen een serieuze kloof en er werd grondig afgestopt door zijn broer en ploegmaat Joeri Persoon. Ik probeerde nog een ronde nadien maar ging iets te gretig door de bocht en viel. Ik moest dan weer mijn plaats innemen in het peloton waar het op een massasprint uitdraaide. Hierin werd ik 7de en totaal 8ste.

Uitslag

Fotos
Ruddervoorde (30 Juni)

Vandaag stond ik voor de eerste keer terug aan de start van een wedstrijd na een inactieve periode van meer dan een maand. Ik wou hier vooral trainingskilometers en wedstrijdritme op doen en kijken hoever ik al stond met de conditie. De eersten ronden gingen erg hard en moest ik in de buik van het peloton plaats nemen. Er zat niets meer in dan volgen. Na halverwege koers wanneer een groepje van 9 man weg was kon ik al eens wat proberen maar graakte nooit weg. Uiteindelijk won Wallaeys. Ik kon met niet handhaven in de achtervolgende sprint en werd 46.

Uitslag

Fotos

Geel BK (30 Mei)

Na zijn forfait wegens ziek voor de Ster der Vlaamse Ardennen was Sam nauwelijks hersteld en had10-dagen niet kunnen trainen. Wonderbaarlijk kon hij de gehele wedstrijd toch vrij goed standhouden in het peleton en schoof de laatste ronde zelfs op naar de voorste gelederen om nog te proberen een ereplaats in de wacht te slepen. Maar toen kwam ploegmaat Michiel Janssen voor hem te val en kon Sam hem niet meer ontwijken. Op zijn reservefiets kwam hij enkele minuten na het peleton over de streep. In de voorlaatste ronde waren een 20-tal renners weggereden en hiervan won Jasper De Buyst de sprint voor Ruben Geerinckx en Emiel Vermeulen. Drie eerst-jaars !

Volledige uitslag


Boekhoute PK (16 Mei)

Vandaag stond het pk in Boekhoute op programma waar naar ik uitkeek. In Boekhoute stond een vlak parcours op het programma. Ideaal voor een snelle sprinter maar met 105 km was het toch wat langer dan een normale koers. In de eerste ronden begon de koers op het gemak want niemand had er echt veel zin in. In ronde 3 van de 12 begon de koers echt. Ik sprong mee met 2 man en er kwam nog 2 man aansluiten, dus met 5 reden we 2 ronden op kop en kregen een goeie 35 seconden voorsprong. Maar al snel wist ik dat het niet de goeie vlucht was. Deze kwam er wel in ronde 7. Hier ging Ruben Geerincks trekken aan het peleton na een zwaar stuk tegenwind. De man na hem moest even een gaatje laten en hij kreeg zo’n 20 meter. Quintelier sprong ernaar toe en ik probeerde ook aan te sluiten maar bleef wat steken op 20 meter. Na een goeie km volle bak te geven kwam ik er toch bij met Carlo Persyn. Even later kwam ook Vangoethem, Cuyken, en Petrov aansluiten en zo kregen we een kopgroep van 8 man. We reden meteen goed rond en kregen zo’n 30 seconden. De wedstrijd leek geklonken. 4 ronden lang reden we met ons 8 maar er zat geen echte swung in. Zo kwam in de voorlaatste ronde Ruben Vanderhaege, Jonathan Vlaeminck en nog een renner nog aansluiten. Voor mij was dit het moment om te demarreren want ik wou geen kopgroep van 11man met 4 man van Wimi Games. Ik ging weg alleen en er sloten 2 man aan. Ik met Vangoethem en Petrov. Jammer genoeg ging het niet rap genoeg. De andere 8 sloten weer aan. Dit was het moment voor Johnathan Vlaeminck om aan te vallen. Ik ging er meteen weer achter maar kreeg het kloofje niet dicht en de mannen in mijn wiel namen niet over. Johnathan kreeg dus meer en meer ruimte. Dit was het moment voor Ruben Vanderhaege die alleen ging. Maar iedereen sloot terug weer aan! Dan ging Ruben Geerincks, Quintelier sloot weer aan en ik volgde. Timo ging niet overnemen en Ruben roepte om over te nemen dus reed ik een goeie 300 meter op kop. Net waneer ik om keek sprong Ruben. Ik kon niet aanpikken want hij ging te rap. Ik moest even kijken en de andere sloten aan. Ik had me overschat en kon niet meer sprinten na het vele werk en werd laatste in de sprint. 11de dus.

Volledige uitslag


Wortegem Koerse BVB (9 Mei)

Vandaag stond mijn 2de BVB wedstrijd op het programma in eigen provincie wat toch altijd voor wat extra motivatie zorgt. We moesten 9 keer Nokere Berg over met 115 km toch een zwaare koers. Ik moest van de ploegleiding voor actie zorgen in de eerste 3 ronden al. Meteen in de eerste ronde sprong ploegmaat Michiel Jansen weg. Ik verdedigde de vlucht en sprong op alles wat ik kon zien. Ik probeerde zelf ook naar de groep te springen op aanraden van Bertje. Ik sprong weg met Jordi Theunissen maar deze wou niet echt meewerken. We graakten net niet bij de kopgroep. Een ronde later sprong 8 man weer weg met Bertje Vanlerberghe erbij en deze reden wel naar de kopgroep. Ik beschermde weer de vlucht en reed in de voorste gelederen. Toch werd 3 ronden later de kopgroep terug bij de lurven gevat wat jammer was. Dit was vooral het werk door de Dj matic ploeg. Een ronde verder kreeg ik een lekke band en op Nokere berg mocht ik met een platte tube naar omhoog. Door stond ons broer met de reserve fiets. Ik sprong er meteen op en kon aansluiten helemaal vanachter. Toch bleef ik daar wat hangen doordat het overal smalle baantjes waren. Net bij het opdraaien van de grote baan dan moest ik even bijtanken wat ik later beter niet had gedaan, want we draaiden op en er ontstond een waaier vorming. Ik zat bijna helemaal vanachter en hoopte dat het nie zou scheuren. Ik keek achter me en zag al een 20 tal mannen lossen. Toch even later scheurde het zo’n 10 tal plaatsten voor mij. Ik zag het meteen het gevaar en sprong weg naar de laatste van het algmeen peleton. Gelukkig scheurde het geen 2 keer of anders was ik gezien . Ik keek achter me en zag zo’n 40 man achter mij. Het koste mij natuurlijk wel veel krachten. Toen zaten we al in de voorlaaste ronde. Op die moment sprongen ze weg uit het peleton. Deze mannen bleven nog een ronde voorop en mochten sprinten voor de overwinning. Ik zat er wat door en werd de laatste van het peleton, 85 ste.

Volledige uitslag


Korbeek-Lo BVB (2 Mei)

Vandaag stond ik aan de start van de 2de interclub van het sezioen en mijn 1ste Beker van Belgie wedstrijd. Ik wilde mij dan ook zoveel mogelijk bewijzen dat ik mee kon met de beste renners van Belgie. Want alle toppers stonden dan ook aan de start. Namen als Jasper Stuyven, Jorne Carolus, Jasper Baert, en nog vele andere stonden op de deelnemerslijst. We kregen eerst een grote ronde voorgeschoteld van iets minder dan 50 km en dan 5 kleine ronden van 15 km. In de eerste wou ik me wat koest houden. Maar mijn bedrijvigheid hield dat tegen. Na een kilometer of 10-15 was ik al in de aanval met 6 renners. Meteen moesten er 2 renners lossen en waren we nog met 4. Veel te weinig en ik besloot zo weinig mogelijk mee te rijden. Maar hoopte stiekem dat er nog renners uit het peleton zouden springen om dan met een grotere groep weg te blijven. Jammer genoeg gebeurde dit niet. Bij het opdraaien op de Tienense ring waren we eraan voor de moeite. Toch moest ik goed vooraan post vatten omdat er een kasseistrook van circa 1.4 km op ons stond te wachten. Ik vatte de kasseistrook aan in het ideale wiel van Jasper Stuyven. Hij zette meteen door naar de kop van het peleton en ik volgde circa de helft van de strook maar daarna moest ik even passen en zo'n 15 plaatsen laten.   Toch gebeurde er niets. Heel het peleton kwam er gezwind over en er kwamen geen scheuren. Bij het opdraaien van de lokale ronden waren er al vele aanvallen geweest. Maar geen enkele echt serious; het peleton liet niemand rijden. Ik probeerde zelf ook een paar keer maar dan ook zonder sucses. Toen domelde ik wat in slaap en raakte verscholen in het midden van de buik voor een ronde. Toch gebeurde er nog niets. Ik besloot na een valpartij waar ik even voet aan grond moest zetten op te schuiven. Ik graakte meteen vooraan in de groep. Ik sprong toen mee met een paar mannen van Avia. We kregen een klein kloofje maar niet veel. Jorne Carolus trok nochtans goed door bergop. Net op de top van de helling waar we wat stielvielen ging wereld kampioen Jasper Stuyven. Bert Van Lergberghe volgde. Ik moest even passen en verloor een plaats of 30. Na de aanval sprong Jasper Baert weg met nog enkele renners. Ik was verrast en niet mee. Deze groep werd een ronde verder achterna gezeten door een andere groep waar ik ook niet met mee was. Maar ik had zorgen met andere dingen. Mijn wiel zwaberde de hele tijd heen en weer en elke keer ik op een beton baan reed kraakte mijn wielen. Ik snapte niet wat het was maar reed gewoon door wat later niet echt een goed idee bleek te zijn. Ik reed met wiel door tot wanneer het niet meer te houden was en mijn wiel gewoon zwaar sleepte. Dit gebeurde allemaal in de laatste ronde. Ik pakte een nieuw wiel eerst van de auto maar dat helpte niet dus nam daarna mijn reserve fiets. Ik kon de aansluiting nietmeer maken met het peleton en werd zo teleurgesteld 113. Na de wedstrijd bleek dat een vijs die mijn pad en achtervork aan elkaar verbond gewoon verdwenen was. Jammer maja dit gebeurt nu eenmaal. Verder won ploegmaat Jasper Baert zeer mooi voor Jorne Carolus

Volledige uitslag

In vroege ontsnappingOmloop van Borsele IC (Nl) (25 April)

Vandaag stond ik aan de start van een Interclub in Nederland. De omloop van Borssele. Een zeer aantrekkelijke koers voor de Nederlanders want het is namelijk een waaierkoers. Er stonden dan ook veel enthousiaste en gestresseerde Nederlanders aan de start. Het parcours was vlak en vooral smal. Ons broer en trainer hadden wat tips meegeven van altijd goed vooraan te zitten vanaf kilometer nummer 1 want het kon elk moment gebeuren. Ik deed dit dan ook vanaf waneer we gestart waren schuifde ik goed voorop. En bij het ingaan van de eerste bocht zat ik circa rond de 10de plaats. Vanaf toen begon het waaierspel al. Een paar gedreven Nederlanders zetten alles op de kant; ik kon nog net mee inschuiven en goed ronddraaien. We reden zo’n 7 km goed door op het stuk zijwind tegen de 50 km per uur aan. Ik keek niet vaak om maar eenmaal in de bocht piepte ik toch eens en zag dat we een goed gat al hadden op de eerste achtervolgers. Vanaf toen zakte het tempo bijna nooit meer in de eerste ronde. Constant tegen de 48-49 gas geven. Na even te kunnen uitblazen zag ik dat we met 14 man weg waren en niet eens de minste. Eene Danny van Poppel, Dylan van Baarle, Maarten Van Trijp, Mike theunissen, Gertjan Bosman zaten in de groep vooraan : een voor een topcoureurs. Bij het ingaan van de 2 ronde van de 5 af te leggen ronden was het tempo er wat uit. We reden wel nog goed door maar niet aan 100 procent dat moest ook niet want op de 24 km hadden we al 1min en 25 seconden bij elkaar gefietst. Iedereen in de groep was er gerust in dat niemand meer terug zou komen vanuit de achtergrond en we het met onze 14 man zouden uitvechten. De uiteindelijk finale begon net voor het ingaan van de laatste ronde. Enkele aanvallen waren al gepareerd en toen ging Danny Van Poppel. 2 man kon aansluiten en ik reed er op mijn eentje naar toe. Maar we kregen geen ruimte van de andere 10. En meteen er na ging Kay Welten met Gertjan bosman en een derde man. Ik wou er naar toe springen maar wachte even. Iedereen sprong weg maar Danny Van Poppel counterde alles omdat Kay welten zijn ploegmaat meewas. Juist op het moment dat het wat stilviel sprong ik. Ik kreeg de latere winaar Robin Wennekes mee in mijn wiel. Ik en Robin reden naar de 3 voorste renners en ondertusen sloten ook al twee nieuwe renners aan : Ivar Silke en Mike Theunissen. Met onze 7 man bleven we gas geven in het stuk mee wind. Mijn kilometer teller ging niet onder de 55 km per uur . Ik deed er alles aanom er bij te blijven en dat lukte mij ook. Op minder dan 10 min hadden we 45 seconden op het tweede groepje. Daaruit sprong Danny Van Poppel weg die de beslissende vlucht miste, dit was ook het geval voor Dylan van Baarle. Danny kwam dichter en dichter maar we hielden er geen rekening meer mee. Net voor het stuk tegen wind kwam hij op zo’n 13 tal seconden maar toen kraakte hij in de tegenwind . Dit was allemaal op minder dan 5 km van de aankomst. Toen was er nog een verspuur van aanvallen. Toch graakte niemand weg. Ik counterde Mike Theunissen zijn nijdig demarrage en beiden waren we er dan aan voor de moeite, en konden op minder dan 1 km niet meer aansluiten bij het groepje voor de sprint . Ik werd zo na een fantastische mooie koers 7de. Robin Wennekes won de koers voor Gertjan Bosman en Daan Olivier. Ploegmaat, Rob Leemans werd nog mooi 15de en kwam alleen binnen net voor de 2de grote groep. Michiel Jansens werd 18de en werd nog 2des in de sprint in de 2de groep die zo’n 20 man groot was.

Volledige uitslag
Merchtem (18 April)

Vandaag stond een kermiskoers in het Vlaams – Brabantse op het programma. Ik hoopte na een paar zware dompers weer een betere uitschieter te hebben. Op het programma stond 91 km op een biljartvlak parcours met net geen 100 renners aan de start. In de eerste ronden mengde ik me even in de debatten maar ik wou mij vooral niet opblazen. Maar na een ronde of 3 kwam ik er goed door en begon ik goed aan te vallen. De koers viel nooit in een beslissende plooi, het was constant heen en weer aanvallen. Ik was constant vooraan te vinden en reed veel mee in een aanval.. Maar op de 2 grote banen naar de aankomst kwam alles altijd terug samen. Op 3 ronden van het einde was de beslissende vlucht toch vertrokken. Ik zat eerst niet mee maar sprong er alleen naar toe en op een goeie 2 km was de kloof gedicht. Maar toch kwamen er nog 10 man bij zodat we met 20 waren. Deze 20 konden niet goed rond draaien en nog een heel pak kwam terug in de voorlaatste ronde. Toen sprong uit het peleton de Nederlander Koen Hofstede weg met nog een renner. Deze kregen meteen een kloof . Op de bredee baan naar de aankomst sprong Toshoni van Craen en kreeg 2 metgezellen. Ze kregen meteen een vrijgelijde . Ik sprong even later ook nog weg en kreeg dat ook met nog 2 man. We bleven voorop en sprintten. Hierbij werd ik 2de. en uiteindelijk 7de.

Volledige uitslag

Fotos
Herzele (5 April)

In Herzele hoopte ik op betere benen dan in Wambeek en had ikdeze ook. In een stuk valsplat naar omhoog voelde ik mij vrij goed en in de eerste ronden zette ik daar dan ook meestal door. Jammer genoeg kreeg bijna niemand een vrijgeleide. Iedereen probeerde wel maar niemand kreeg 200 meter. Het peleton reed dan ook zeer rap. Enkel in ronde 5 en 6 kregen ploegmaten Arne Van Snick en Rutger Roelandts wel een half minuutje. Ik stopte wat af maar tegen een razend peleton kon ik niets beginnen. In de voorlaatste ronde was het dan toch bijna gebeurd. We waren weggeraakt met 13 man en kregen zo’n 20 seconden maar het draaide niet vlot. Het was ook bijna over met mijn benen.. Km na km kregen mijn beenen een zwaarder gevoel. En was de kop minder zuiver.. Opeens in de laatste ronde kwam het peleton terug bij ons en toen kreeg ik meteen mijn klop. Allemaal zwarte vlekken voor mijn ogen, nog nooit meegemaakt. Ik kon logischerwijze ook het peleton nietmeer volgen en moest de laatste ronde helemaal alleen afleggen. Ik liep verschillende minuten na het peleton binnen. De man met de hamer voor de eerste keer tegen gekomen..

Volledige uitslag

Fotos
Wambeek (3 April)

In de koers in Wambeek zat een redelijk klim van 1 km met kassei. Er stonden 113 deelnemers aan de start. In de eerste ronde gingen ze meteen stevig door en ik kwam als 4de boven. We hadden een klein kloof maar het was niet veel en in de gevaarlijke afdalingen kwam alles terug. De tweede keer over de heuvel ging al veel minder vlot. Ik vond het tempo helemaal niet en moest een plaats of 20 achteruit schuiven. Dit gebeurde zo bijna elke ronde zodat ik elke ronde meer en meer achteruit schoof. Zo kwam ik na een ronde of 6 in de achterste gelederen terecht en was ik niet mee met de eerste aanval en 2de aanval. Na half koers begon het dan nog eens zwaar te waaien en regenen wat niet in mijn voordeel speelde. Het peleton brak in 2 stukken waarbij ik vanachter zat. Als ze dan nog eens alles op de kant zetten moest 4 plaatsen voor mij iemand een gat laten. Ik kon net het kloofje niet meer dichtrijden en zo was de koers al na 6 van da 8 ronden gedaan. Ik moest jammerlijk opgeven.. .

Volledige uitslag

Fotos
Strijpen (28 Maart)

Gisteren ging ik van start te Strijpen. Een heuvelachtig parcours stond op mij te wachten met 400 meter kassei en veel smalle baantjes. Ik kende het parcours al door dat ik er 2jaar geleden al eens reed bij de nieuwelingen. Er moesten 11 ronden van 8.6 km afgelegd te worden, dus in totaal 94 km. In het begin van de koers ging het er snel aan toe en alles werd op een lint getrokken. Gelukkig zat ik meteen goed vooraan en kon ik overal meeschuiven wanneer ik dacht dat het gevaarlijk ging zijn. Zo sprong ik in de eerste ronde mee met een Nederlander. Gilles Loncin en nog iemand sloot aan. Jammer genoeg duurde het allemaal niet zolang en waren we al bij het ingaan van de 2de ronde ingelopen. De ronde later sprong 3 man weg. Ik ging niet mee. Hierbij zaten wel 2 renners van Nederland. Ze kregen een goeie 20 seconden. Zo ging het tempo ook meteen de hoogte in. Alles werd weer op een lint getrokken. Ik zat weer goed vooraan en ging mee met Loncin die voluit trok. We reden met 8 of 9 weg en kwamen bij de 3 maar het draaide weer niet goed rond en we werden weer ingehaald door het peleton. Dit reed zwaar tempo en het viel nu bijna niet meer stil. Iedereen zag wat af en na de bergop zette Vandorserlaer aan. Ik ging meteen mee en we zetten door. Er volgden nog 6 renners. Dus waren we met acht. We hadden meteen een kloof van 45 seconden en deze voorsprong bleef constant. We reden goed rond en de rondes vlogen voorbij. Ik reed vrij goed en op 2 rondes van de aankomst zaten er al enkele die goed kapot zaten. Daarom besliste ik om aan te vallen. Op de grote baan naar de aankomst toe was er een bergje waarop Van Dorselaere volle bak naar omhoog reed. Ik ging vlot mee en sprintte erover. Niemand volgde en ik reed op tempo door. Ik kreeg 50, 100, 200 meter en had ongeveer 8seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Ik keek niet achterom en reed gewoon op een goed tempo door. Bij het eerste bergje sloot Gilles Loncin aan. We reden goed rond met ons twee en elk deed zijn deel. Op 1 km van de meet sloot ook nog Ruben aan. Toen ging Gilles nog eens.. Ik moest alles uit de kast halen om hem bij te halen.. maar het lukte net! In de sprint werd ik even verast door een laastste bochtje. Ik moest dan even inhouden en terug langs de andere kant sprinten en voor dat ik het wist was de meet er al. Ik werd 3de na Ruben en Gilles.

Volledige uitslag

Fotos
Wetteren (21 Maart)

De dag na Koekelare stond ik alweer paraat voor een koers te Wetteren Smetlede. Met zo’n 94 namen op inschrijvingsblad. Op een een ietwat heuvelachtig parcours was ik van plan om de beuk erin te gooien want de benen waren goed gerecupereerd van de dag ervoor. Vanaf de start gooide Mathias Vanholderbeke weer meteen de beuk erin. Ik had mijn lesje geleerd en was in de start meteen meegeschoven maar we kregen geen vrij geleide van het peleton. Een ronde verder gingen 2 man waar ik je de naam van verschuldigd ben. Ruben Geerincks sprong er even later naar toe waar ik meteen op counterde. Zo’n 3 km later sloten nog een paar renners aan. Toen waren we meteen met 8 man en toch enkele mooie namen erbij. Zoals Quinten Vanheuverswijn, Ruben Geerincks en Jens Demeyer. Nog even verder sloten er nog 2 renners aan. We reden met onze tienen zo’n gat van 50 seconden op 3 ronden dus de koerswinnaar zat bij de tien vooraan. In de voorlaatste ronde begonnen de aanvallen. Het was Quinten die aanviel. Ik reageerde vlot en we reden even voorop met zo’n 6 seconden. Maar in de afdaling kwam alles weer samen waarna Ruben Geerinkx aanviel. Ik reageerde weer maar nu toch wat minder vlot. In het stuk naar boven aan de aankomst strook begonnen de echte aanvallen met Quinten weer als eerste. Er reageerde 3 man en als laastste sprong Ruben er nog naar toe. Ik moest even naar lucht happen en kon niet meer aansluiten bij de voorste. We reden nog maar kwamen geen sikkepit dichter dus gaven we het op. Ruben Geerincks won de sprint voor Jens de meyere. Ik werd 2 de in het achtervolgende groepje en 7de in totaal.

Volledige uitslag

Fotos
Koekelare (20 Maart)

Ik had gekozen voor van de week 2 koersen te rijden om mijn snelheid wat op te drijven omdat ik in Vollezele ondervond dat deze nog niet perfect in orde stond. Daarom starte ik vandaag (zaterdag ) in Koekelare. De opdagers waren er wel wat miniem met maar 33 starters en het parcours was vlak met een lastig stuk tegenwind in. In de eerste ronde werd de koers meteen hard gemaakt door Mathias Vanholderbeke. Ik reed naar hem toe met nog een renner, maar even verder kwam het peleton al terug. Een ronde later sprong er 6 man weg. Ik wachte even af en later bleek dat al mijn dood te zijn. Nog een ronde verder zette ik met Mathias Vanholderbeke de achtervolging in maar deze ging net wat te rap. Hij reed de kloof van 20 a 30 seconden meteen dicht. Ik bleef wat hangen en viel terug in het peleton. Ik moest even bekomen van een domper maar zette toch 4 ronden later de achtervolging op de kopgroep met Niels Houtekiet in. We kregen een mooi kloofje maar 2 ronden verder werden we weer gepakt. Toen kwam een spervuur van aanvallen in het peleton; ik reed constant mee met de eerste en was wat herboren. Op 3 ronden van het einde reed ik uiteindelijk weer weg met Niels. Dit hielden we vol tot de meet en we naderden nog tot op 30 seconden van de kopgroep op het einde kon ik ook nog wegspringen van een iets wat vermoeide Niels. Ik deed dit omdat 2 renners naderde. Zo werd ik 8ste van de 34. Hopelijk morgen een betere dag

Volledige uitslag


Vollezele (13 Maart)

Vorig weekend koerste ik izaterdag in Vollezele. Hier vond ik een heuvelachtig parcours met de Congoberg als smaakmaker en scherprechter.We stonden ook met velen aan de start, welgeteld 156. Bij het begin van de koers regende het aanvallen maar niemand geraakte weg. Het peleton begaf nooit. Soms mengde ik mij in de debatten, maar dat was achteraf gezien verspilde kracht. Ik probeerde wel steeds op de eerste rij te zitten bij de aanvang van de Congoberg. Zodat ik zonder volle bak te gaan toch niet te ver naar achter schoof in het peleton. Dit lukte vrij goed en ik bleef constant in de eerste 20 van het peleton. Ik was heel erg op mijn hoede en had kijk op elke aanval. De juiste uitval kwam op 4 ronden van de finish. Ploegmaat Rob Leemans trok met een andere renner ten aanval. Hierbij sloten ook 2 andere ploegmaten aan : Rutger Roelandts en Michiel Janssen. Hun voorsprong was echter klein en op de rechte wegen zagen we ze rijden. Nog een 5-tal renners sloot aan. Ik had de goede trein gemist en wachtte om toe te slaan op de Congoberg. Ik deed dit met Oscar Riesebeek maar we kregen geen vrijgeleide van het peleton. Een ronde verder ging deze Oscar opnieuw. Ik geraakte net niet tot bij hem en hij reed het gat alleen dicht. Ik geraakt wel ook weg in een groepje van zo'n 7 renners. Op de grote baan na de aankomst draaide het goed rond en we zaten zo 20 tellen achter de eersten maar dit bleef jammer genoeg zo. Net voor de Congoberg viel het dan wat stil en profiteerde Gert Dieltjens door alleen weg te rijden. in de afdaling van de Congoberg kwamen er dan wat renners uit het peleton aansluiten. In de spurt werd ik 9de en 19de in de einduitslag. Het peleton kwam luttele seconden later binnen.

Volledige uitslag

Fotos

Tijdens de opwarmingHandzame (6 Maart)

De eerste koers van het jaar met een weekje uitstel vond plaats in Handzame in de polders van Belgie. Veel wind was beloofd en dit was ook zo. Er stond 1 grote ronde van 58 km op het programma met daarna 2 ronden van 11km. De deelnemerslijst was gevuld met 55 renners waarvan circa 20 Nederlanders. De eerste kilometers probeerden enekelingen maar ze waaiden van zelf terug. Bij zo’n 10 km begon de koers echt. De Nederlanders trokken alle registers open en trokken waaiers. Ik bevond me goed vooraan en draaide met ploegmaker Jasper Baert mee in de eerste waaier van zo’n 20 man. 10 km verder was het een goed bollend stukje meewind waar ik me even liet uitrusten en me vanachter plaats vond. Dit was geen goed idee want 5 km later waren het weeral de Nederlanders die vooraan er een ferme snok aangaven. Ik zat vanachter en volop in de wind.. Ik probeerde nog op te schuiven met Jasper Baert maar moest de rol lossen. Jasper trok stevig door en kon de aansluiting maken. Ik probeerde nog zo’n km aan te hangen maar moest dan lossen. Met zo’n 7 man.. . We reden met deze 7 naar de meet. Waar er nog 2 plaatselijke toeren op het schema stonden. Ik reed deze twee ronden niet meer voluit omdat ik na mijn ziekte zeker niet wou forceren voor een verre ereplaats. De eerste ronde viel niemand aan maar in de laatste ronden begonnen ze weer waaiers te trekken en loste ik de rol in de groep. Ik reed op het gemak uit en werd 20ste. De Nederlander Didier Casper won voor Jasper Baert.

Volledige uitslag

Fotos van Pieter Van LerbergheMol Club kampioenschap (21 Februari)

De eerste koers van het jaar. Een hele winter lang trainen en hier is eindelijk de eerste test voor de opgebouwde conditie in de winter te testen. Toch stond ik niet nerveus op. Ik dacht we kunnen maar ons best doen. Ik wist dat ik er genoeg voor getraind had.

Het club kampioenschap ging zoals getrouw door in Mol (Millegem) op een niet selectief parcours van 3 km. We werden wel meteen 90 km voor de wielen geschoven.... mijn 2de langste koers ooit.

Ik dacht dat ze er meteen gingen invliegen omdat iedereen nogal gespannen was en er wel zin in had. Dit was ook zo. Vanaf de eerste ronde gooiden ze er meteen de beuk in. Jasper Baert was de aanstoker. Ik volgde vlot en nam over. Toen kwam de stoomtrein Bert voorbij geraasd met Fredrik Frison, Rob leemans en Mike De Bie. Niemand twijfelde en we reden vlot rond. Op het einde van de eerste ronde sloten ook nog Richard Vanoverberghe , Amaury Capiot, en Michiel Jansens aan. We reden meteen een kloof van 30 sec bijeen op de rest. Die we steeds meer uitbouwden. In 6 ronden hadden we al zo’n 2 minuten bijeengereden op het achtervolgende groepje en was de koers toen al voorbij voor velen. Toch reden we nog goed door. De koers begon voor ons opnieuw na 21 ronden. Toen sprong Bert Vanlerberghe weg maar iedereen kon aansluiten. Even later sprong Frederik Frison, Mike counterde meteen.. Niemand kon nog aansluiten. We probeerden nog ze bij te halen maar al velen waren een beetje op zoals ikzelf. Mike met Fred Frison gingen als een stoomtrein vooruit. Verder was dit de dood van Richard Van Overberge die even moest lossen en niet meer kon aansluiten. 3 ronden verder sprong Rob leemans, Ik sprong meteen mee, Baert en Vanlerberghe sprong meteen mee. Maar Amaury en Michel moesten de rol los laten. Verder reden we goed tesamen en sprintten we met 4 man voor de 3 de plaats. Ik zat er wat door en werd 6de. Frison moest nog lossen van Mike, en Mike mocht zich als gelukkige winnaar melden

In de kopgroep in het wiel van Frederik Frison

Meerdere fotos door Pieter Van Lerberghe.

UITSLAG:

1. DE BIE Mike KON. BALEN B.C. V.Z.W.

2. FRISON Frederik KON. BALEN B.C. V.Z.W. 0:00:20

3. BAERT Jasper KON. BALEN B.C. V.Z.W. 0:00:40

4. VAN LERBERGHE Bert KON. BALEN B.C. V.Z.W.

5. LEEMANS Rob KON. BALEN B.C. V.Z.W.

6. VAN SPEYBROECK Sam KON. BALEN B.C. V.Z.W.

7. JANSSEN Michiel KON. BALEN B.C. V.Z.W.

8. CAPIOT Amaury KON. BALEN B.C. V.Z.W.

9. VANOVERBERGHE RichardKON. BALEN B.C. V.Z.W.

10. PRIEM Whytic KON. BALEN B.C. V.Z.W.

11. VAN BROEKHOVEN BramKON. BALEN B.C. V.Z.W.

12. WYNANTS Nick KON. BALEN B.C. V.Z.W.

13. VANMAERCKE Joy KON. BALEN B.C. V.Z.W.

14. JANSSENS Senne KON. BALEN B.C. V.Z.W.

15. OVAERE Jonas KON. BALEN B.C. V.Z.W.

16. NAESSENS Seppe KON. BALEN B.C. V.Z.W.

17. DERYCKE Gilles KON. BALEN B.C. V.Z.W.

18. GEERTS Jorgen KEMPENS WIELERVERBOND- TURNHOUT

19. LIEVENS Tjebbe KON. BALEN B.C. V.Z.W.