Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


1ste jaars Junior, seizoen 201028/08
58ste in M-L-S Omloop
Met 155 renners aan de start voor zowat de zwaarste wedstrijd in Vlaanderen voor junioren. Sam had er zin in maar had 2x pech toen hij op de Cote de Trieu en daarna op de Patersberg van de fiets moets. Zo kon hij net niet aansluiten bij de kopgroep van een 50-tal renners en tot in Meulebeke achtervolgen waar hij uiteindelijk in gezelschap van o.a Martijn De Greve en Robin Van Goethem, 2 ex-ploegmakkers, werd afgevlagd.
Verslag, en volledig uitslag


21/08
21ste in Balegem
Met 60 renners aan de start waaronder verschillende buitenlanders : Litouwers, Britten en Amerikanen. Sam leek niet volledig hersteld van de Ronde van Antwerpen en / of de zware droogtrainingen voor het komende shorttrack seizoen zaten nog in de benen. Hij was in elk geval niet mee toen een 12-tal renners halfweg koers in de aanval gingen en had het bovendien in het peleton dat elke ronde werd uitgedunde op het glooiend parcours. Hij beet echter door en kon zich nog 5de sprinten van het peleton waar in de laatste ronde nog 4 renners waren van weggereden; dus 21ste. Paco Gistelinck won de sprint van de 12 leiders.
Verslag, en volledig uitslag


15/08
15de in Ronde van Antwerpen
Sam was op dag 2 paraat in 1 van de 2 ontsnappingen uit de ronde die het volhielden tot aan de eindmeet. Hij eindigde die dag 4de en in de eindrangschikking 15de.
. Verslag, fotos en volledig uitslagen


08/08
47ste in Gistel
Op een biljartvlak parcours was het enig obstakel het slechte weer. Het regende voortduren, maar er was wel nauwelijks wind. Sam reed constant in de voorste gelederen van het peleton dat steeds op een lint de finish passeerde. Halfweg kwam hij zoals velen anderen op het gevaarlijke parcours ten val. Zonder erg maar het duurde een rondje voor hij vooraan weer kon plaats vatten. Net toen ontstond de juiste aanval van 8 renners waaronder ploegmaten Baert, Van Lerberghe en Priem. Sam probeerde nog in het wiel van de Nederlander Zuiderwijk de klooft te dichten maar deze reed hem eraf. Sterk moet de Nederlander geweest zijn want hij dichtte in zijn eentje nog de kloof met de leiders. In de sprint won Baert. Sam finishte als 47ste. Verslag, en volledig uitslag


04/08
Te overmoedig (?) in Kooigem
Sam ging heel goed van start en kon op het einde van de 2de ronde als enige aanpikken toen Ruben Geerinckx in de aanval ging. De 2 hadden al snel een mooie voorsprong maar werden anderhalve ronde later toch bijgebeend door de latere winnaar, een Nederlander, en Tim De Baene. Even later sloot ook Matthias Van Holderbeke aan. De 5 leken gewonnen spel te hebben tot Tim De Baene het nodig achtte om te demarreren. Ondertussen was er een tegen reactie van 3 renners waaronder Jens De Meyer en Timothy Claeys. Ze trokken het peleton mee in hun zog en op minder dan een ronde tijd volgde een volledige hergroepering. Sam achtte het moment gekomen om even op adem te komen maar onmiddellijk reden 14 reners weg. Ontgoocheld bleef hij dan maar achteraan hangen en ging ook niet meer mee in tegenreacties. In het laatste gedeelte van het peleton werd hij bij het ingaan van de laatste ronde uit koers genomen. Verslag, fotos en volledig uitslag


01/08
2de op 71 in Torhout
Sam reed een attente en uitstekende koers. Matthias Van Holderbeke ging traditioneel al in de eerste ronde tekeer. In de 3de ronde kwam er reeds afscheiding van een 12-tal renners onder zijn impuls en Sam was mee. De voorsprong bleef, ondanks het vele kopwerk van Van Holderbeke, lange tijd tussen de 10 en 20 seconden, maar na anderhalf uur koers boog het peleton. Sam koos in de sprint al snel het wiel van Van Holderbeke die van zeer ver aanging. Sam probeerde nog maar kwam nauwelijks uit zijn wiel en werd dus 2de na de verdiende winnaar. Verslag, fotos en volledig uitslag


28/07
8ste op 63 in Bissegem


21/07
Opgave in Strijpen
Waar Sam 1 van de beste renners in wedstrijd was eerder dit jaar in Strijpen en als 3de finishte was hij nu nergens. Hij diende zich te beperken tot aanklampen tot hij na 2/3 wedstrijd op 1 van de hellingen voeling verloor met de groep en nadien ontgoocheld afstapte. Joeri Persoon won de wedstrijd, Verslag en volledig uitslag.


14/07
Tour de Valromey te zwaar
Sam startte goed maar misschien te overmoedig in de eerste rit door mee te glippen in een aanval vroeg in de wedstrijd. In de afdaling van de enige noemenswaardige helling van de dag kwam een renner enkele plaatsen voor hem te val en de naarste volgers, waaronder Sam, gingen ook tegen de grond of stonden te voet. Sam werd opgeslorpt en achtergelaten door het peleton en eindigde ontgoocheld op 10 minuten. Op de berelastige 2de en 3de dag kon hij aanklampen tijdens de 1ste van de beklimmingen maar moest in het zicht van de top toch telkens als een van de eerste lossen. Op wilskracht reed hij de resterend cols en beide etappes uit in gezelschap van enkele andere gelosten. Op de 4de dag, tijdens de eerste beklimming van niet minder dan 25 km, gaf hij echter op. Ploegmaat Michiel Janssen won de 2de rit en mocht ook 1 dag in de bolltetjes rondrijden. Verslag, fotos en volledig uitslag.


06/07
Strijd moeten staken in Herbeumont
Opnieuw slechts 42 renners aan de start. Hieronder enkele gekende klimmerstalenten. Sam moet na de 2de klim al de rol lossen en dient bij het binnenrijden van Herbeumont na 40km door een te grote achterstand de wedstrijd te verlaten. Niet getreurd, het overkwam Tim ook enkele jaren terug. Vorig jaar reed hij top-10 in Belgisch top-3-daagse Liege-La Gleize in de Ardennen. Al doende leert men en wordt men sterker. Verslag, fotos en volledig uitslag.


03/07
8ste in Bachte Maria Leerne
Slechts 40 renners aan de start in een wedstrijd die door regen en natte wegen werd gekenmerkt. Voortdurend waren er aanvallen van kleine groepjes renners, en bijna telkens tekende Sam present. Dat was ook het geval voor ploegmaat Arne Van Snick en Provinciaal kampioen Joeri Persoon. Het viel echter blijkbaar steeds stil want telkens werden de vluchters terug gegrepen. Tot op 2 ronden van het einde Niels Trio alleen ging. De rest had er blijkbaar niet zoveel zin in want Trio kon zijn voorprong uitbouwen en won. Arne Van Snick was de snelste van de achtervolgers en Sam eindigde als 8ste. Verslag, fotos en volledig uitslag .


30/06
Ruddervoorde
Sam reed een behoorlijke eerste wedstrijd na de examens. Hij had zich voorgenomen om rustig in het peleton te blijven en deed dat ook zonder veel moeite maar meer zat er niet in. Een 15-tal van de 70 renners ging in 2 groepjes in de aanval. Jens Walaeys bleek de sterkste. Sam sprintte niet mee in het peleton en werd 46ste.
Verslag, fotos volledig uitslag Volgende wedstrijd rijdt hij komende zaterdag in Bachte Maria Leerne.


27/06
Programma voor Juli VERANDERD !
Sam werd geselecteerd voor de Tour de Valromey van 11 tot 14 juli. Het is Frankrijks meest gerenomeerde junioren meerdaagse die doorgaat rond en in het Jura gebergte. Alle info te vinden op de betreffende site. In functie daarvan gaat hij op 6 Juli de klimwedstrijd in Herbeumont rijden. Om voldoende basistrainingen te kunnen afwerken na de examens rijdt hij zijn eerste wedstrijden pas op woensdag 30 juni in Oom 18u in Ruddervoorde en niet in Oetingen als eerder vermeld. Normaal dan op 2 juli in Merelbeke, maar kan ook een wedstrijd op 3 juli worden.


30/05
BK in Geel: Val in laatste ronde
Na zijn forfait wegens ziek voor de Ster der Vlaamse Ardennen was Sam nauwelijks hersteld en had10-dagen niet kunnen trainen. Wonderbaarlijk kon hij de gehele wedstrijd toch vrij goed standhouden in het peleton en schoof de laatste ronde zelfs op naar de voorste gelederen om nog te proberen een ereplaats in de wacht te slepen. Maar toen kwam ploegmaat Michiel Janssen voor hem te val en kon Sam hem niet meer ontwijken. Op zijn reservefiets kwam hij enkele minuten na het peleton over de streep. In de voorlaatste ronde waren een 20-tal renners weggereden en hiervan won Jasper De Buyst de sprint voor Ruben Geerinckx en Emiel Vermeulen. Drie eerst-jaars !


16/05
PK Boekhoute: 11de
Sam reed een goed PK en was mee met de beslissende vlucht die na halfweg koers door latere winnaar Ruben Geerinckx tot stand werd gebracht. In de laatste ronde poogde hij een uitval en counterde daarna enkele andere aanvallen. De Finale uitvale van Geerinckx kon hij niet beantwoorden en moegestreden eindigde hij als laatste van zijn groepje op een 11de plaats. Verslag en volledig uitslag.


13/05
Sleidinge: 17de
Sam reed een sterke wedstrijd in aanloop naar het PK. Hij was tot 2x maal toe met een kleine groep in de aanval maar het peleton kwam onder impuls van Matthias Van Holderbeke 2x terug. In de gevaarlijke sprint met een bocht kort voor de aankomstlijn nam hij geen enkel risico en moest een paar keer in de remmen zodat hij 17de eindigde. Ruben Geerinck won van een nog 100 renners tellend peleton.


9/05
BVB Wortegem: 85ste
Sam deed heel wat afstoppingswerk voor de ploegmaten in de eerste helft van de wedstrijd en diende veel krachten te verbruiken om na een lekke band weer zijn plaats in het peleton te veroveren. Zo kon hij in de finale geen rol van betekenis spelen en eindigde hij als laatste van het eerste peleton, als 85ste. Verslag en volledig uitslag.


2/05
BVB Korbeek-Lo: materiaalpech
Sam reed tot driekwart wedstrijd een goede wedstrijd en was voortdurend voorin te vinden. Hij is bovendien betrokken in de enige noemenswaardige ontsnapping in de grote ronde van 45km. Het 6-tal krijgt echter nooit een vrijgeleide van het peleton en de vlucht van 6 is geen lang leven beschoren. In de laatste 30 km laat Sam zich iets te ver uitzakken en is niet mee wanneer in 2 schuifje de beslissende aanval van 25 renners vertrekt. Op 5 km van de finish komt bovendien zijn pad van zijn fiets los zodat een fietswissel noodzakelijk is. Ploegmakker Baert wint voorin de sprint en Sam eindigt na het peleton als 113. Verslag, fotos en volledig uitslag.


25/04
IC Omloop van Borsele: 7de op 138
Sam reed uitstekend in zijn eerste interclub van het seizoen. Zoals steeds gooit men er in Nederland direct de beuk erin: Sam is bij de pinken en wanneer na 3 km! al de juiste ontsnapping vertrekt van 14 renners is hij erbij. Nog 117 km.... Halfweg koers hebben ze een voorsprong van 2minuten op een achtervolgende groep van zo'n 15 renners, waarin ploegmaten Michiel Janssens en Rob Leemans. De rest van het peleton is in stukken gereden in deze Zeelands waaierkoers. Het wordt duidelijk dat de rest niet meer in aanmerking komt en het dus tussen de 14 zal gaan.. Op zo'n 20 kilometer van het einde scheurt de kopgroep in 2, en Sam is mee met de eerst 7. Niet evident als toppers als Danny Van Poppel (winnaar Omloop het Nieuwsblad), Dylan Van Baerle (winaar Ster Zuid-Limburg) en Maarten Van Tryp de rol dienen te lossen. In de laatste ronde nog talrijke ontsnappingspogingen en ook Sam probeert maar het wordt een sprint met 7. Hierin eindigt Sam moegestreden als laatste. Toch een heel mooie prestatie in deze Nederlandse klassieker gezien het ruime en mooie deelnemersveld. Verslag, fotos en volledig uitslag.


18/04
7de op 98 in Merchtem
Sam reed een goede en attente wedstrijd en was meestal voorin te vinden van het peleton waarin op het vlakke parcours moeilijk afscheidingen tot stand kwamen. De moeite die hij daarom in het begin van de wedstrijd opbracht om met alles mee te zijn leek achteraf verspilde energie. Het positieve was dat toen op 3 rondern van het einde 16 renners een mooie voorsprong leken bij elkaar te rijden, hij natuurlijk present tekende. Nog 9 renners kwamen aansluiten, maar ook nu werd, op 2 renners na, iedereen weer ingerekend door het peleton. In de voorlaatste en laatste ronde probeerde nog een groepje van 3, waarin ploegmaat Van Craen, en een groepje van 4, waarin Sam, te reageren, maar dat was tevergeefs. Van Craen eindigde 3de, Sam werd 7de na snelle man Kevin Van Stayen. Verslag, uitslag en fotos volgen later. De maand mei komt er nu aan met enkele mooie interclubs en zowel het PK als BK op het programma (zie hiernaast bij volgende wedstrijden). Verslag, uitslag en fotos


09/04
Geen wedstrijd dit WE
Sam heeft in samenspraak met zijn trainer besloten om dit weekend geen wedstrijd te rijden. Hij heeft de afgelopen week aan zijn basisconditie gewerkt en gaat zich dit weekend wat voorbereiden op het PK tijdrijden volgende donderdag in Maria-Aalter. De volledige startlijst kun je hier vinden. Sam gaat als voorlaatste om 15u38 van start voor 2 ronden van 7 km


05/04
Na het peleton in Herzele
Sam reed een aanvallende koers en was ook mee toen 2 ronden van het einde Ruben Van Der Haeghen een aanval op gang trok. Met 16 gingen ze de laatste rond in maar blijkbaar was het parcours niet selectief genoeg want heel het peleton keerde nog terug. Sam was bijzonder diepgegaan en moest dit nog laten rijden, een echte patat van de hamer! In de laatste kilometer kon de beste man uit de wedstrijd, Van Der Haeghen nog de ontsnapte Kouwenbergs counteren en het peleton net voorblijven om te zegevieren. Verslag, uitslag en fotos


03/04
Opgave in Wambeek
Sam kende was niet bij de pinken toen nog voor halfweg koers een groepje 14 het hazepad koos. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het minder en toen een 2de groepje van zo'n 10 renners in de tegenaanval ging moest hij passen. Op 3 ronden van de finish begon het hevig te regenen en was het peleton volledig uitgeteld voor de overwinning. Hij verkoos om de wedstrijd te beeindigen en geen risico te lopen om ziek van deze koers terug te keren. Kenneth Van Rooy werd winnaar. Verslag, uitslag en fotos


28/03
3de op 93 in Strijpen
Op een selectief parcours over 94 km reed Sam weeral een aanvallende wedstrijd en maakte deel uit van een 8-tallig groepje dat na 1/3 wedstrijd het hazepad koos en een voorsprong opbouwde van maximaal 50 seconden. Hierin o.a. Niels Van Dorselaer, Gilles Loncin, Ruben Van der Haeghen, Andres Saelens, een Noor en een Nederlander. Net voor het ingaan van de laatste ronde koos Sam opnieuw voor de aanval. Enkel Gilles Loncin kon oorspronkelijk aanpikken maar op een kilometer van de finish kwam ook Van der Haeghen terug. Sam koos wat ongelukkig positie. Loncing won, Sam werd nipt geklopt voor de 2de plaats en werd dus derde. De steigende trend van de laatste weken wordt hiermee verdergezet en de conditie is nu uitstekend. Verslag, uitslag en fotos


21/03
7de op 91 in Wetteren
Sam was attent mee toen een groepje van een 12-tal renners er al in de 2de van de 11 ronden (85 km) van doorging. Beste man van gisteren Van Holderbeke was dat niet en iedereen in het peleton keek naar hem. Het groepje bouwde zijn voorsprong uit. In de voorlaatste ronde probeerde Sam enkele keren weg te raken, o.a. met Van Heeuverswyn maar werd terug gegrepen. Bij het ingaan van de laatste ronde liet hij zich dan verschalksen toen een 5-tal ervandoor ging. Geerinckx won voor Jens De Meyere en Van Heuverswyn. Sam sprintte 2de bij de achtervolgers en werd 7de. Verslag, uitslag en fotos.


20/03
8ste in Koekelare
Slechts 33 renners aan de start. Van Holderbeke rijdt direct weg en Sam gaat hem halen. Er is geen samenwerking en ze worden weer gegrepen. Een 6-tal gaat dan. Van Holderbeke volgt en Sam probeert dat ook maar moet de rol lossen. Hij eindigt, na nog een medevluchter te hebben gelost in de laatste ronde, ten slotte 8ste. Van Holverbeke gooit iedereen los en wint. Verslag en uitslag.


13/03
19de op 156 in Vollezele
Niet minder dan 156 renners kwamen afgezakt naar Vollezele om te proberen 10 keer het mooie parcours van 7km met o.a. Congoberg en een hellend stuk naar de aankomst vol te maken. Met de Nederlander Riesebeek meteen ook een superfavortiet, met Ruther Roelandts, Michiel Janssens en Rob Leemans ook 3 ploegmaats. Verder heel wat goeie 1-ste jaars uit de streek waaronder Jasper De Buyst, Robin Van Goethem, Jonathan Vlaeminck. Het werd een afvallingskoers. Sam reed een goeie wedstrijd, steeds in de kop van het peleton, hij ging ook enkele keren mee in de aanval, maar was niet present toen eerst 4 en dan aangevuld tot 8 man voorsprong konden nemen. Hij bevond zich wel in een 2de groepje dat nog voor het peleton eindigde en werd 19de. Hij lijkt nu bijna volledig hersteld van zijn ziekte. Hopelijk trekt hij volgende week de steigende lijn verder.
Verslag fotos en de uitslag.


06/03
20ste in Handzame
Na een week van uitzieken en het herstarten van de trainingen vorige woensdag kwam Sam uiteraard met niet al zijn mogelijkheden aan de start en waren de ambities beperkt. Bij de 55 renners die startten heel wat Nederlanders en die gooiden er direct de beuk in. Toen een 20-tal zich afscheidde was Sam attent mee, maar toen dit groepje nadien in 2 splitste verzeilde hij in het 2de gedeelte. Nadien kon er enkel nog voor de ereplaatsten worden gereden en Sam paste wijselijk, zo kort na zijn herstel. Hij bolde als 20ste over de meet, meteen de laatste renner die de koers volledig mocht uitrijden. Verslag, uitslag en fotos op de verslagpagina.


21/02
Forfait for Kuurne
Sam werd samen met Fred Frison, Bert Van Lerberghe, Jasper Baert en Whytinc Priem geselecteerd voor de Kuurnse Leie omloop, dit jaar een internationale UCI 1.1 wedstrijd voor junioren. Jammer genoeg stond hij gistermorgen op met lichte koorts en veel slijm op de luchtwegen. Dokters consultatie bevestiged het vermoed van ontstoken luchtwegen en de onmogelijkheid om op die manier deel te nemen. Hopelijk volgt een snel herstel zodat hij volgend weekend weer paraat is.


21/02
6de op clubkampioenschap
Sam was mee in de eerste en meteen goeie ontsnapping van 9 renners en werd uiteindelijk 6de in het clubkampioenschap na winnaar Mike De Bie, Frederik Frison, Jasper Baert, Bert Van Lerberghe en Rob Leemans. Verslag, uitslag en fotos op de verslagpagina.


10/02
Eetfestijn
Op 7 februari mochten we voor de derde keer op rij zo'n 250 supporters ontvangen op het eetfestijn. Langs deze weg hartelijk dank Dankzij de steun van supporters en de clubs PWS Eijssen Cycling Team en Koninklijke Balen BC kunnen Sam en Tim elk jaar over topmateriaal en de beste begeleiding bechikken. Dit is uiterst motiverend om sportieve prestaties te proberen neerzetten en de supporters een aantal mooie koersdage te laten mee beleven. Ook hartelijk dank aan familieleden en vrienden om mee te helpen op allerhande manier: door het verkopen van kaarten, door de zaal klaar te zetten en/of op te ruimen, door achter de tapkraan of de kassa te werken, door de drankjes aan te brengen of de afwas te doen en voor het bakken van de lekkere appeltaart. Deze gelegenheid werdook aangegrepen om een overzichtsboekje van Tim en Sam's seizoen 2009 uit te delen


30/01
Ploegenvoorstelling
Op zaterdagavond had de ploegenvoorstelling plaats. Sam mocht op het podium zijn ambities voor volgend jaar kenbaar maken. De juniorenkern bestaat dit jaar uit 35 renners. Alle informatie omtrent de junioren van Balen zal dit seizoen te volgen zijn op een aparte site. Tijdens de voorstelling werd eveneens het interclub programma voorgesteld. Dit is terug te vinden op de kalenderpagina. Jammer genoeg houdt de Giro della Toscana er vanaf dit seizoen er mee op.