Laatst bijgewerkt op 29/12

LAATSTE NIEUWS
29/12
Seizoen 2013
27/10
Verleden en toekomst


VOLGENDE WEDSTRIJDEN
??
Niets gepland


Gastenboek


2de jaars Junior, Seizoen 2011
Roosdaal (5 Juni)

Verslag volgt nog

Uitslag

Fotos

Winst voor Michael Cools, Michiel Vander Beken, Maarten Dhont en Niels Trio
Sleidinge (2 Juni)

Verslag volgt nog.

Uitslag
Sint Martens Bodegem (28 Mei)

Vandaag stond ik aan de start van regionale wedstrijd te Sint Martens Bodegem. Er waren 92 vertrekkers met een Fransman en een paar Canadezen. In de beginfase was ik gretig en schoof ik goed mee in het peleton. Maar dit wou maar niet scheuren. Na zo’n 35 km dacht ik dat het toch zou gebeuren. Ik was weggesprongen met Michael Cools en reed geleidelijk aan naar Jelle Rutsaert met een medecompaan. We kwamen met 4 tesamen en later sloten ex Belgische kampioen De Buyst en ploegmaat Michael Goolaerts aan. We reden met onze 6 naar de koploper Jareqoui ( de Fransman ). Toch bleek het even later een maatstaaf voor niets te zijn. We werden terug gegrepen bij het oplopend stuk tegenwind.Uiteindelijk reden er de voorlaatste ronde 10 man weg. Bij het oplopende stuk tegenwind wou ik er naar toe springen en ik deed dit ook. Maar het peleton volgde. Het viel stil en Tiesj Benoot sprong weg met een andere renner. Ik kon onmogelijk nog mee aanpikken. In de berg die daarop volgde viel ik compleet stil en dwarrelde ik naar achter. Uiteindelijk werd in de afdaling bijna alles nog herleid tot een massasprint. Waarin Tiesj Benoot de sterkste bleek te zijn. Ik finishte 40ste.

Uitslag
Wielsbeke BK (21 Mei)

Vandaag was het Belgische kampioenschap in Wielsbeke. Zonder veel ambities ging ik van start : alles kon maar niets moest. Er stond een stevig wind en het parcours was open maar vlak. In de 2de van de 17 af te leggen rondes ging Wytic Priem in de aanval. Uiteindelijk sloten er 10 man aan en was de wedstrijd gereden. Elke ronde liepen ze zo’n 20 seconden uit. Op zo’n 6 ronden van het einde begon mijn koers pas. Ik viel aan en kreeg 2 mede kompanen in mijn gezelschap. Uiteindelijk sloten er nog eens 10 renners aan. Zodat we met een groep van rond de 20 man waren. Naar gelang de ronden vorderden sloten er telkens renners aan en vielen eraf. Bij het ingaan van de laatste ronde zaten we nog zo’n 2 minuten achter de kopgroep. In de sprint kon ik mij nog redelijk plaatsen en werd ik verdienstelijk 35ste. Daan Mijnheer was in de kopgroep iets sneller dan Mike De Bie en Brecht Ruyters.
Haasdonk PK (14 Mei)

Verslag volgt nog.

Uitslag
Varsenare (7 Mei)

Er waren zo'n 50 deelnemers aan de start, op een nagel vlak parcours waar de wind vrijspel had. In de eerste ronde is was zoals gewoonelijk een spervuur van aanvallen. Ik mengde mij niet in de debatten want had verschrikelijk slechte benen. In de derde ronde grochten er 11 man weg waaronder alle sterke namen. Ik had de vlucht gemist en was in de tang genomen. Heel de koers heb ik moeten achtervolgen en liet verscheidene groepjes wegrijden. Uiteindelelijk werd ik een ronde voor finish uit koers genomen op zo'n 7 minuten van de toenmalige koplopers. Hopelijk gaat het volgende week beter tijdens het pk.
Hoboken (1 Mei)

In mijn eerste interclub was ik erg gemotiveerd om een goede prestatie voor de club te verichten. Er waren zo'n 120 deelnemers en het parcours waren 2 grote ronden van 40 km en 4 rondjes van 10 km. Dus op het einde van de koers stonden er zo'n 120 km op de teller. In de eerste grote ronde hield ik me wat gedeisd. Er waren wel aanvallen maar deze liepen nooit erg veruit. Het was pas helemaal op het einde van de eerste ronde dat twee nederlanderers weg reden ze kregen meteen een goede 44 seconden.

Toen zette een groepje aan van 8 waar ik bij zat. We reden naar de twee maar het peleton kwam terug en alles was te herdoen.

De tweede echte aanval kwam er bij het ingaan van de eerste plaatselijk ronde. Eerst viel er een nederlander aan. Ik counterde hem, later kwamen 2 man. En uieindelijk sloten er na een kwart ronde nog eens 7man aan. Met deze 11 man reden we een goede twee ronden voorop. Jammer genoeg zorgde het team van de jonge renners ervoor dat het peleton kon terugkomen. Op dat moment vielen Ivar Slik en Sebastiaan Pot aan een belgische renner kon aansluiten en ze kregen metteen een vrijgeleden. Deze drie renners vochten voor de overwinning in de sprint kon ik mij goed plaatsen tot wanneer een renner tegen 30 per uur in het peleton kwam gereden. Ik moest in de remmen en de sprint zat erop. Ik werd nog 54ste.
Herzele (25 April)

Na de valpartij in Wortegem Petegem was ik gebrand op een goede prestatie in Herzele. Bij het ingaan van de tweede ronde was er een groep van 8 man weg. Met zo'n 3 Americaanse renners. Daarachter zaten nog eens 5 renners die aansloten bij de 8. Ik zag dit alles vanuit het peleton en wachte mijn kans af om de sprong naar voor te wagen. Toen het peleton op het stuk vals plat omhoog zijn tempo kwijt geraakte ging ik mijn kans. Uiteindelijk sloot ik een halve ronde later aan, met maxim panis en nog zo'n vier renners. Toch had ik al een cartouche moeten verschieten.

Heel de koers bestond uit aanvallen van americanen die constant beu deden. En na elke aanval afstoppings werk deed.

Ik liet ze dan ook niet wegrijden en probeerde ze meteen allemaal te counteren. Dit lukte zo tot een ronde of twee van het einde. Toen reden 3 man weg en kwas niet mee. Ze hadden zo'n 15-20 secoden en ik wou meteen de kloof dichten. Op een stuk vals plat omhoog deed ik dat ook. Maar het tempo stokte in de kopgroep en de heele groep keerde terug. Enkele km verder viel weer een americaan aan. Er sloten 3 renners bij en de koers was gereden en jammer genoeg miste ik de beslissende ontsnapping.

In de laatste ronde zat ik er wat door en in de sprint werd ik derde laatste. Zo werd ik toch nog verdienstelijk 17de

Wortegem (23 April)

In Worteg;em stond er een lastig parcours op ons te wachten. 14 ronden met telkens een beklimming erin. Er waren ook een hele ploeg Denen uit Odense aan de start, dus dat beloofde. Ik wou natuurlijk iets laten zien want mijn broer Tim had hier 2 jaar geleden gewonnen. Al van in de eerste ronde gingen er 2 renners in de aanval. In de 2de ronde brak het gehele peleton dan in stukken en brokken en na lang zwoegen kon ik net aansluiten bij 7 renners die op kop reden. Net na het ingaan van de 3de ronde kwam ik echter ten val. Er waren enkele spaken uit mijn wiel zodat ik moest opgeven. Jammer want het groepje bleef voorop en op het einde reden 3 Denen nog de andere renners eraf zodat ze 1,2 en 3 werden.

Uitslag
Beernem (17 April)

In Beernem stonden zo'n 130 renners aan de start waarvan zeker 20 buitenlanders. Hierbij een 10-tal Noren, 5-tal Nederlanders en een 5-tal Amerikanen. Ik wou me gedeisd houden voor mijn eerste koers, maar na enkele ronden begon die aanvalsdrang. Dus ging ik na een lastig stuk tegenwind in de aanval. Mijn lotgenoot was Miel Pyferoen winnaar onlangs van 2 kermiskoersen.We reden constant hard maar op het nagelvlak parcours kwam iedereen terug.

Enkele ronden later was de tweede grote ontsnapping. Hierbij was ik weer vertegenwoordigd. Nu ging ik zelf niet maar counterde op een Noor. We kregen in eerste instantie een vrijgeleide en bij het ingaan van de voorlaatste ronden hadden we zo`n halve minuut voorsprong bijeen gesprokkeld. Toch bleek dit niet genoeg te zijn want net voor het ingaan van de laatste ronde werden we weer gegrepen en was alles te herdoen. Hier profiteerden twee minder bekende renners van om aan te vallen ze kregen een vijgeleide en werden de latere winaar. In de sprint kon ik mij niet handhaven door een breed uitgewaaid peleton op de brug van Beernem. Ik werd uiteindelijk 53ste na een verdienstelijke koers

Uitslag