Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

14 jarige aspiranten (2005)


Het seizoen zit erop. Na een niet zo goed begin in de maand mei, maakte ik er door beter te trainen toch nog een goed seizoen van. Dit jaar was het voor iedereen moeilijker om te ontsnappen en daarom eindigden veel koersen met een sprint van een grote groep. Niet mijn sterkste wapen. Daarom haalde ik misschien wat mindere resultaten, maar ik kon toch verschillende keren in de aanval trekken en dat deed mij deugd. Ook op het provinicaal kampioenschap was ik de laatste ronde in de aanval. De uitslag was niet zo goed (20ste) maar ik had alles of niets gespeeld. Nu hoogtijd om wat te rusten want ik wil dit jaar als voorbereiding op het nieuwelingen seizoen vroeg genoeg beginnen met trainen. Ik ga normaal gezien dit jaar geen cross wedstrijden of piste wedstrijden rijden, misschien een paar begin volgend jaar juist voor het begin van het wegseizoen. ciao.

Aalter (24 September 2005)

In mijn thuisgemeente reed ik de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik kwam eens in de eerste reeks terecht, met 30 renners. Van in het begin gaat het er rap aan toe en direct scheurt het peleton in drie groepen. Ik zit mee in de eerste groep van zo'n 8 renners en houd mij kalm. Na een paar ronden sluit een tweede groepje aan met mijn ploegmaten Maarten Schrans op kop en Kevin Neyrinck. Jochen De Weer valt nog twee keer aan op de bergop in de Molenstraat maar Jeffery Herrebaut laat hem niet weggaan. We vallen dan wat stil en Brian Van Goethem, die vlak na de start was platgevallen komt bij ons en valt toch wel direct aan zeker. Maar ook hij wordt weer ingehaald. In de laatste bocht komt een sterk rijdende Maarten op kop en ik zit ook goedgeplaatst als tweede. We houden het een tijdje vol op de eerste rij maar in de sprint bergop worden we op het einde toch nog voorbijgereden. Andres Pieters wint de sprint voor Brian Van Goethem.  Ik eindig achtste en Maarten dertiende. Oef, seizoen gedaan en nu wat rusten.

Waardamme (18 September 2005)

In Waardamme zijn er maar 9 grote ronden van 3.7 km te rijden. Zoals gewoonlijk kom ik in de tweede reeks met 26 renners terecht. Ik probeer iets in de tweede ronde op te zetten maar wordt gecounterd. Ik laat mij dan wat zakken in de groep en dan is het bingo. Jonathan Breyne, Zico Waytens, Cedric Callebaut en Guillaume Van Keirsbullick gaan er vandoor. Ik zit te ver en kan niet aansluiten. Ik zit in een achtervolgend groepje van 8 met alle Meetjeslanders erin : Kevin, Maarten en David Haertjens. Er is echter geen houden aan de eerste vier en we zien ze niet meer terug. In de laatste ronde worden we nog bijgehaald door een ander groepje zodat we met een groep van rond de 15 renners sprinten. Ik begin van ver op kop en sprint mij zo zesde van het groepje of 10de in de uitslag. Breyne wint de koers. Alle Meetjeslanders halen een mooie uitslag : David 7, Kevin 8 en Maarten 11.

Wortegem (11 September 2005)

In Wortegem kwamen er 68 renners en dus ook heel veel supporters opdagen. Het parcours was ongeveer 3 km met een korte en een iets langere beklimming naar de aankomst. Ik kwam weeral in de 2de reeks van start met 33 renners. In de 5de van de 11 af te leggen ronden probeerde ik het alleen maar ik werd een ronde later alweer bijgehaald. Ik probeerde dan nog maar eens in de 8ste ronde. Deze maal hield ik het vol tot het ingaan van de voorlaatste ronde. Het was net als vorige week Alexander de Roose die sterk reed achter mij. De groep werd dan ook goed uitgedund, tot zo'n 20 man denk ik. Nog niet helemaal bekomen van de laatste demarrage dan maar opnieuw sprinten, want voor de rest gebeurde er weeral niets. Het begint een beetje saai te worden. Jochen De Weer haalde het voor Niels Reynvoet. Ik eindigde 12de. De Roose was deze keer minder bekomen van de inspanningen. Hij eindigde 17de. Tevreden met mijn prestatie, zeker na een week met slechts 1 keer trainen ; school begonnen he.

Lovendegem (4 September 2005)

In Lovendegem was het een leuk parcours met veel bochten werk. Ik ging in de 2de reeks van start met 28 renners.In het begin van de koers demareerde Alexander De Roose. Hij hield zijn kleine voorsprong vast tot in de 7 ronde. Ik probeerde het toen alleen maar werd snel terug ingelopen door een uitgedunde grope. Voor de rest gebeurde er niet veel.Alexander de Roose knapte veel kopwerk op en het tempo bleef hoog. Het werd dus weer een sprint waarin een zeer stere Alexander De Roose won. Ik werd 7de in de sprint.

Meulebeke (28 Augustus 2005)

In Meulebeke was het een leuk parcour met een lichte bergop van 150m. Met een zeer rappe start van Jonathan Breyne was het peleton al snel gesplitst met 14 renners opkop waar ik bij zat. Na een ronde of vijf demareerde Zico Waytens en niemand reageerde direct. Daarna werd er toch door onze groep doorgereden maar we bleven op zo een 20 seconden hangen. De laatste ronden legden we het dan stil zodat Hij bleef Zico de koers met redelijk veel voorsprong won. In de sprint daarna met 13 werd ik 7de en dus 8ste in de eind uitslag.

Laplaigne (21 Augustus 2005)

Slechts 13 deelnemers in Laplaigne waar het een vlak parcours is. Nog een aantal Vlamingen aan de start : Sander Vanneste, Sean Van De Waeter en Frederic Van de Wiele, en ook 1 Fransman : Kevin Duquaine. In de tweede ronde trekt Sean van de Waeter ten aanval. Ik hou mij rustig. Nog een rond later gaat Duqaine in de tegenaanval. Ik wacht nog een ronde af, maar in de vierde spring ik dan ook en ik rij het gat op de twee aanvallers dicht. Het peleton zit ons dicht op de hielen, dus rijden ik en Sean alles wat we kunnen. Een paar ronden verder hebben we een redelijke voorsprong en die groeit verder. Sander Vannest gaat nog in de tegenaanval maar komt niet dichter. Duquaine werkt niet mee met Sean en mij maar rijd altijd in het wiel. Ik probeer nog weg te geraken, maar een uitgeruste Duqaine komt mij halen. In de sprint eindig ik net als vorige week derde, dus tweede opeenvolgende keer op het podium. Sean wint tweede opeenvolgende maal.

CRAS AVERNAS (14 Augustus 2005)

In Cras Avernas zijn ze met de ganse VC Meetjesland aspiranten groep aanwezig. Dit wil zeggen 8 van de 28 deelnemers. Het parcours is lichtjes bergop en bergaf en zeer gevaarlijk want in het midden liggen verkeersdrempels in kasseien waar ge rond moet rijden. Er zijn 17 ronden af te leggen. Na een paar aanvallen probeer ikzelf ongeveer halverwege de koers. Ik krijg Sean van de Waeter, Gerry Druyts en Jonas De Buyser mee, maar de Buyser moet bij de volgende beklimming lossen. Eerst wil Druyts niet meewerken maar na een tijdje wel. We draaien goed rond en vergroten onze voorsprong op het peleton. In de laatste ronde demareert Druyts, maar ik ga hem galen. Sean Van De Waeter is een beetje los maar doordat we niet echt doorrijden komt hij weer bij ons. In de laatste rechte lijn begint Sean van de Waeter van op kop en we geraken er niet meer over. Ik word derde en mag de eerste keer dit jaar op het podium. Vooral tevreden dat ik nog eens weggeraakt ben uit het peleton.

DEFTINGE ( 7 Augustus 2005)

In Deftinge ga ik van start met 48 renners..Na 4 ronden probeerde ik te demareren met Cedric Callebaut en Piet Sullyvan. Daarna zijn er nog pogingen Van Goethem met Pieters, Callebaut en Wytinck en Callebaut en Wytinck houden het ook nog een tijdje vol met Joni Renders. Ik probeer er naar toe te springen. Brian Minne reageert ook. We halen de 3 bij maar ook de rest van de groep volgt. Ik probeer dan ook nog eens zelf maar Alexander de Roose en Jeffrey Herrebaut komen me halen, gevolgd door de rest van de groep. Het werd dus weer een sprint. In de laaste bocht werd ik een beetje gehinderd door Cedric Callebaut en ik werd uiteindelijk 9de. Andres Pieters won de sprint, Jeffry Herebaut werd 2de en Niels Wytinck 3de.

BRUGGE-SINT-ANDRIES (31 juli 2005)

Ik ga in de 2de reeks van start met een totaal van 27 renners. Na zes ronden probeerde ik te demareren maar dat lukte niet. Ook mijn 2 volgende pogingen lukten niet. Het werd dus weer een sprint. Jens Vandenbussche won. Voor de volgende plaatsen was het zeer spannen. Ik werd 4de na Jelle Touquet (2de) en Anthony Taveirne werd 3de. Mijn beste sprint en uitslag tot nu toe van het seizoen.

HERENTHOUT-KAMP.V.VLAANDEREN(21 JULI 2005)

In Herenthout ga ik om 12.46 van start met de tijdrit van ongeveer 1.55 km. Ik reed de tijdrit in een tijd van 2:08:90. Ik werd hiermee 39ste van de 50 renners. Sean De Bie won de tijdrit, Niels werd Reynvoet 2de en Jonathan Breyne 3de.In de koers werd er op een hoog tempo gekoerst. Er ware zeer veel demarages maar niemand kreeg honderd meters van het peleton. Gelukkig was ik niet bij een valpartij betrokken 4 ronden van het einde. Het werd dus weer een sprint. Ik zat niet zo goed geplaatst, wat ingesloten op de derde rij. Toch eindigde ik nog iets halverwege. Ik werd 28ste. Niels Reynvoet werd Vlaams Kampioen in de wegrit,Jelle Mannaerts 2de en Pieter Schepmans 3de.

HAALTERT (17 JULI 2005)

In Haaltert waar het lichtjes bergop en bergaf gaat gingen we van start met 32 renners.In de eerste helft van de koers gebeurde er niet echt veel maar ik en Niels Reynvoet reden bijna weg van het peleton. We hielden het 1.5 ronde vol. Er werden nog veel andere demarages geplaatst van onder andere Brian Van Goethem. We sprintten met een uitgedund groepje van een 15 tal renners. Brian Van Goethem won voor Andres Pieters en Niels Reynvoet. Ik werd 9de in sprint.

PETEGEM-DEINZE (10 JULI 2005)

In Deinze gingen we van start met 48 renners.We reden op een klein pacours 26 ronden. Halverwege de koers waren nog niet veel renners gelost. Er waren wel al aanvallen geweest van Arjen Martens en Niels Wytinck maar ze werden weer ingelopen. Na een val van Arjen Martens brak het peleton uiteen. Tom Dobbelare viel aan en nadien reed Jeffery Herrebaut er naar toe. Ik ging dan in de achtervolging met Niels Reynvoet en Andres Pieters maar kon niet meer volgen als Niels Reynvoet nog eens versnelde en met Andres Pieters naar de eersten reed. Ik ging dan maar achtervolgen met Cedric Callebaut en Niels Wijtinck en we haalden de vier vluchteling in. We bleven nog met 14 vooraan. Ik probeerde nog een keer weg te demareren met Cedric Calebaut, Niels Wytinck en Niels Reynvoet maar dat lukte weer niet. Het was dus weer een sprint en ik werd 12de. Ruben De Marez won de sprint. Tom De Vriendt werd 2de en Niels Reynvoet 3de. Na een rappe koers met veel aanvallen hadden we 36.2km/uur.

ZWIJNAARDE=PK (3 JULI 2005)

In Zwijnaarde ga ik om 10.34 van start met de tijdrit van ongeveer 1.8 km. Het was een tijdrit langs de schelde met redelijke tegenwind. Ik reed die tijdrit op een tijd van 2:44:38 of 39.4 km/u. Ik werd 15de van de 49 renners. Niels Reynvoet won de tijdrit,Moreno DePauw 2de en Jeffry Herebaut en Cedric Callebaut alle twee 3de.De renners werden gesplitst in 2 schiftingsreeksen. Ik ging van start in de A reeks waarvan Alexander De Roos weg demareerde en Kevin Vanhuffelen er achter was. Ik was nog in het peleton waarvan ik 4de was in de sprint dus 6de van de 25 renners. Ik zat dus in de grote finale van 30 renners. In de koers was het de ene demarrage na de andere. Ik probeerde zelf 3 keer maar het lukte niet. Ik demareerde in de laatste ronde maar in de voorlaatste bocht hebben ze me ingelopen.ik was dus veel te moe om nog mee te sprinten. Ik werd 20ste maar toch tevereden met mijn prestatie. .Jeffry Herrebaut werd de verdiende winnaar,Cedric Callebaut was 2de en Niels Reynvoet 3de.We hebben zeer snel gereden en hadden een gemiddelde van 37.16 km/uur.

ST-PIETERS(26 JUNI 2005)

In St-Pieters gaan we van start met 41 renners. Het was een lastige koers met veel draaien en wind en er werd snel gereden, dus geraakte er niemand weg. Halverwege van de koers waren er 10 renners gelost. Ik heb vijf keer proberen te demareren waarvan het een keer bijna lukte met Yoni Renders. Het werd toch weer een sprint met een dertigtal renners en ik werd 14de. Ruben Marez won de sprint,Stijn Lombaert is 2de en Jelle Goderis is 3de.

BEVEREN (29 MEI 2005)

In Beveren gaan we van start met 34 renners. In de eerste ronde nam ik direct de kop en reed ik flink door.  Op 't eind van de eerste ronde haalt Arjen Martens me bij. We kunnen samen 3 ronden voorop blijven maar dan halen ons 11 renners. Later komen nog 6 renner aasnluiten. Echter bij een aanval van Moreno de Pauw moeten terug een paar renners lossen. Zo sprinten we met 15 voor de overwinning. Ik word 11de. Moreno de Pauw is de verdiende winnaar voor Jefrey Herrebaut en Andres Pieters.

MERELBEKE(22 MEI 2005)

In Merelbeke, een parcour van 1.65 km en 20 ronden, ga ik in de 1ste reeks van start met een totaal van 28 renners. Het was een lastig parcours met veel bochtwerk en lichtjes maar lang bergop bij de start / aankomst. In de eerste ronde nam ik direct de kop en reed ik flink door, waarbij het peleton zich splitste. Na 10 ronden waren we nog met 9 waarbij de ene demarage na de andere plaats vond. Op het einde van de koers was het rustiger, dus ook nu weer een sprint. In die sprint word ik 8ste. We hadden een gemiddelde van 34.5km/uur maar in het begin van de koers reden we een stuk sneller, zeker wel 36.5km/uur gemiddeld.

ELSEGEM (14 MEI 2005)

In Elsegem, een parcours van 2.30 km en 14 ronden, ga ik in de 2de reeks van start met een totaal van 26 renners. Het was geen parcours om weg te rijden maar direct by de start demareert Jonathan Breyne en niemand kan hem volgen. Na 11 ronden worden we zelfs gedubbeld door Jonathan. Verder gebeurt er niet veel. Op het einde zagen we in dat het een sprint zou worden. In die sprint was ik de 13de van de18 renners die overschieten in de groep. We hadden maar traag gereden met een gemiddelde rond de 34.5 km/uur.

HOREBEKE (8 MEI 2005)

In Horebeke, een parcours van 1.35km en 24 ronden, ga ik in de 2de reeks van start met een totaal van 26 renners. Het is hier een lastig parcours met een redelijke klim. In het begin van de wedstrijd gebeurt er niet veel. Na 10 ronden wordt er doorgekoerst en regent het demarrages. Ik probber ook 2 keer maar ook dat lukt niet. We blijven met 18 renners over. Na 15 ronden zag ik in dat demareren niet zou lukken dus ben ik mij wat beginnen sparen voor de sprint. Ik wou graag dichter eindigen dan vorig jaar (negende plaats). Na 19 ronden begon het vreselijk te regenen. In de voorlaatste ronde werd ik in de bergop in de goot gedrumd. Ik probeerde eruit te rijden maar kwam ten val. Ook Jeffrey Herrebaut kwam ten val. Ik heb nog doorgebeten en de laatste ronde, met veel afzien door de pijn in mijn bil, volgemaakt. Na de koers werd ik bij het rode kruis verzorgd. Ik had vooral blauwe plekken maar niets gebroken. We hadden een goed gemiddelde van 36.3 km/uur. De wedstrijd werd net zoals vorig jaar gewonnen door Andres Pieters. Jammer van mijn val want ik vond dat ik goed bezig was en een goede positie had om de sprint te beginnen, dus dacht ik dat ik in de top tien zou hebben gefinisht. Volgend weekend hopelijk meer geluk.

ZEEBRUGGE (1 MEI 2005)

In Zeebrugge moeten we op de dijk en de pier heen en terug rijden. Een parcours van 1.9 km en 18 ronden, oftewel 33.8 km. Ik ga in de 2de reeks van start met 4 andere Meetjeslanders en een totaal van 30 renners. Onmiddellijk probeert Niels Wytinck ervan door te gaan. Orri Van den Driessche pikt aan. Jonathan Breyn piloteert zich naar voor tot in the wiel van Niels en neemt de leiding. De renner voor mij moet een gaatje laten en ik probeer dan maar het gaatje dicht te rijden, maar ik blijf op een 10 tal meter hangen. Ik probeer gedurende 2 ronden het gat toe te rijden maar dat lukt niet. Niemand anders heeft er zin in, of kan beter, behalve Francesco van Coppernolle, op het moment dat hij wat herstelt is van de snelle start. Ik kan dan effen nie meewerken en dien mij een paar ronden achterin te rijden. We zijn ondertussen maar met 11 renners meer in de achtervolging. Orri van den Driessche moet voorin lossen, maar de 2 andere rijden verder weg. Ik probeer in de laatste 5 ronden nog tweemaal te demarreren maar dat lukt niet. In de sprint moet ik vrede nemen met een 11de plaats op 12 en een 13 de plaats in de uitslag. Jonathan Breyne heeft na een lange sprint zijn 2de opeenvolgende wedstrijd gewonnen. Het zal niet zijn laatste zijn...

MEIGEM (16 APRIL 2005)

In het kleine dorpje Meigem tegen Deinze,was het heel slecht weer. Er waren 85 man aanwezig. Ik reed in de eerste reeks met 42 man. Jonathan Breyne plaatste een demarrage in de tweede ronde waarbij alleen Zico Waeytens hem kon volgen. Door de rappe start was het peleton gescheurd met 10 man achter de leiders, waarin ik zat. Later in de koers zijn Francesco Van Coppernolle en Micky Franssens gevallen., zodat we nog met 8 waren Door de regen was het heel gevaarlijk in de laatste bocht voor de aankomst. Daar lagen kasseien. Ik heb daar bij de laatste ronde geen risico genomen. Drie van ons groepje van acht vielen, waaronder Cedric Callebout, Belgisch kampioen. Zo werd ik zevende. Jonathan Breyne won de wedstrijd. We legden de 10 ronden met een totale afstand van 30 km af in 48 minuten 47' of gemiddeld 36.9 km/u.

GRAUW (10 APRIL 2005)

Mijn eerst koers van het seizoen rijd ik in Zeeuws-Vlaanderen met de 14 jarigen. Ik ben op 8 maart 14 geworden en ben zowat de jongste van de deelnemers. Dus dat belooft een flinke training te worden. 16 deelnemers waaronder nog 3 andere Belgen : Jonathan Breyne, Francesco Van Coppernolle (te laat toegekomen om met de 13-jarigen te rijden) en Jelle Veraart. 20 ronden van 1.5 km of totaal 30 km. Elke ronde wordt er hier voor punten gespurt. Ik probeer mee te doen, om minsten voorin de groep te kunnen blijven en er bij die sprinten niet afgereden te worden. Na 12 spurten sta ik samen met Jonathan Breyne aan de leiding met 4 sprinten gewonnen. Ik probeer tussendoor ook nog eens 2 keer weg te springen maar dat lukt niet. Dan wint Francesco 2 sprinten, maar de volgende moet ik weer aan Breyne laten die uiteindelijk 6 sprinten wint. Het groepje blijft samen en er wordt gesprint voor de overwinning.  De Nederlander Jurgen van Trijp wint. Jonathan Breyne wordt 4de, Francesco 5de. Ik eindig achterin als 12de. De laatste ronde werd er 45 gevlamd en dat was een beetje te rap. De Nederlanders hebben ook een groter verzet. Ons gemiddelde : 35 km/u..

.