Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

1ste jaars nieuwelingen (2006)


Tim aan eerste trainingen begonnen, ook bij Bodysol-Lotto Menen.

Tim is deze maand aan zijn eerste trainingen begonnen. Het betreft hoofdzakelijk duurtrainingen, zowel met de fiets als lopen. Alles gebeurt zoals vorig jaar onder begeleiding van Piet Van Bastelaere. De zeer goeie vorderingen die Tim als eerste jaars nieuweling maakte heeft hij ons inziens immers voor een groot deel hieraan te danken. Naast de inidviduele trainingen zijn er op zondag groepstrainingen. Na een paar weken zijn zowel een looptest als een fietstest afgenomen en die zijn uitstekend. Terwijl Tim het vorige winter als loper niet bepaald goed deed is nu zijn snelheid (aan vergelijkbare hartslagen) vrij veel toegenomen. Zijn fietsproef toonde aan dat hij op dit moment bovendien nog een uitstekende snelheid op de fiets in de benen heeft, vergelijkbaar met deze zomer en aanzienlijk sneller dan tijdens de test in dezelfde periode vorig jaar. Wel moet de uithoudingsbasis iets beter (wat verminderd door de vele wedstrijden deze zomer), dus zal er tot eind dit jaar (net zoals vorig jaar trouwens) vooral hieraan gewerkt worden. Dit betekent geen wedstrijden. Wel zal Tim hoogstwaarschijnlijk een paar pistewedstrijden rijden vlak voor het wielerseizoen, waaronder het BK op 2,3,4 februari.

Ondertussen heeft Tim ook drie groepstrainingen achter de rug met zijn nieuwe club. Op 18 en 25 November werd er telkens te Erpe-Mere in de morgen gelopen, dit gecombineerd met wat krachtoefeningen. Na een verkwikkende douche en een deugddoende spagetti gingen zowel de junioren als nieuwelingen nog een veldtoer doen op een van de uitgetekende Bloso Mountainbike parcours. Zaterdag 2 december werd er in groep deelgenomen aan de veldtoertocht te Gavere. Telkens was de opkomst ruim en werd er lol gemaakt. Bijzonder mooie inspanningen van de club om een hechte vriendengroep te smeden. Trouwens, behalve volgend weekend, staan er t.e.m. de start van het seizoen elk weekend activiteiten gepland. Zo wordt er 2x getraind op de wielerpiste Eddy Merckx (Blaarmeersen), is er een 2-daagse in de kerstvakantie en is er een stage gepland in de krokusvakantie. Op die manier kan het niet anders dan dat het nieuwe seizoen zo voor de deur zal staan. De conditie, de sfeer en de voorbereidende groepstrainingen met de club en met de groep van Piet beloven het beste. Hopelijk nu de examens goed doorkomen en gezond blijven.

Tim en Sam volgend jaar bij Bodysol - Lotto Menen.

Tim en Sam zijn ingegaan op een aanbod om volgen jaar te rijden voor Bodysol - Lotto Menen. Een mooie beloning voor hun goede prestatie van dit seizoen. De nieuwelingenploeg zal er zoals gewoonlijk een internationaal programma afwerken met wedstrijden in o.a. Denemarken en Luxemburg. De ploeg hoort thuis onder de piramide structuur voor opleiding van jongere wielrenners met mogelijke doorstroming naar de beloften ploeg Bodysol- Win for Life - Jong Vlaanderen en de profploeg Davitomon - Lotto. De ploeg bestaat uit een mengeling van 1ste en 2de jaars en oogt althans op papier vrij sterk, maar de jongens zullen het natuurlijk op de weg moeten waarmaken. Tim treft er onder andere goed gekende Jelle Vlaminck aan bij de eerste jaars. Voor Tim en Sam is dit een nieuwe uitdaging en in elk geval een extra motivatie om er volgend jaar volle bak tegenaan te gaan. Sam's ambitie is niet meer of minder om via uitstekende uitslagen geselecteerd te worden voor de Topsport school Wielrennen. Tim's ambitie is om zijn eerste wedstrijd(en) te winnen, liefst een grote. De nieuwelingen Bodysol-Lotto voor volgend jaar : 

2de jaars :

Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Tim Vanspeybroeck, Moreno De Pauw, Andres Pieters, Orri Vandendriesche, Jens Demonie, Ruben De Marez, Glenn De Ridder

1ste jaars :

Jelle Vlaeminck, Toshoni Van Craen, Jens Vandebogaerde, Valentijn Van Hoorn, Foeke Lammertijn, Lucas De Vos, Matthias Raymaekers, Glenn Coenen, Falko Heytens, Richard Vanoverberghe, Sieben Vandevijvere

Bodysol - Lotto Menen Cycling Team

Heist op den Berg (BVB Keizer de Nieuwelingen, 8 Oktober)

De laatste BVB wedstrijd en meteen ook de laatste wedstrijd van het seizoen was er een met weinig animo. Voor VC 'TM kwamen naast Tim, David Haertjens, Kevin Neyrinck, Lorenzo De Pauw, Benjamin Willems en Joris Haers aan de start. Er dienden 7 ronden van 10.4 km afgelegd te worden op een volledig vlak parcours met lange rechte wegen en dus moeilijk om hier weg te rijden. 2 ontsnappingen waren er, telkens met zo'n 15 man. Dat was zowat alles wat er gebeurde tot de laatste ronde. In 1 van de ontsnappingen was ook Tim mee, ook 3 man van Vorselaar waaronder Robin De Cnodder en Thomas Sprengers, maar alles kwam weer samen. Op zo'n 5 km van de finish probeerde Thomas Debrabandere het, maar hij was minder succesvol dan voorheen in Leopoldsburg of in de Beker van Vlaanderen, en werd op 1km van de meet weer gegrepen. Geen nood voor Meulebeke want Eliot Lietaer sprong meteen. Hij hield wel vol en won met een handvol seconden voor het aanstormende peleton. De sprint werd gewonnen door 1st jaars Piet Sullyvan. Een andere sterk sprintende eerstejaars Orri Vandendriessche werd knap 5de. Tim bracht op het einde nog David naar voor om hem te plaatsen voor de sprint. David eindigde als eerste Meetjeslander 26ste. Kevin was weeral knap in de sprint met een 32ste plaats. Iets verder eindigde Benjamin. Tim bolde uit rond de 70ste plaats. Na hem nog Joris en Lorenzo die jammergenoeg in de laatste ronde was platgereden en niet meer op tijd bij het peleton was geraakt. Toch weer een mooie 9de plaats voor de club.

Uitslag

Tielt (BVB Keizer de Nieuwelingen, 1 Oktober)

Niet minder dan 80 km af te leggen voor deze klassieker, verdeeld over 14 ronden rondom en door Tielt centrum. Mooi weer voor de tijd van het jaar en dus een massa volk om de koers te volgen en tegelijkertijd iets mee te pikken op 1 of ander terras. Er kan zoals gewoonlijk in West-Vlaanderen een gokje gewaagd worden op de 125 renners waaronder heel wat toppers. Niet minder dan 5 borden. Tim staat genoteerde tussen 15 en 30, tussen 4 en 10 voor een top 3. Aan de start voor VC Meetjesland behalve Tim : David Haertjens, Kevin Neyrinck, Maarten Schrans, Steffen Maertens en als enige 2de jaars Matthias Buysse. Tim voelde zich goed en had er zin in maar had het plan om in deze lange koers zijn krachten te sparen tot in de laatste paar ronden. Al van in de 2de ronde een ontsnapping met ronkende namen : Nicolaas Vereecken, Julien Vermote, Arthur Van Overberge, Kenny Vandenheede en Willem Van den Eynde. Ook Dries Beatse probeert aan te pikken maar er wordt zodanig hard gevlamd dat zelf Willem van den Eynde eraf moet. De andere mannen van Lotto Bodysol en Deerlijk stoppen af en de 4 zijn gaan vliegen. Er worden constant rondjes gereden van 8 minuten en de voorsprong van de 4 groeit tot 1 minuut. Kenny Vandenheede moet dan een 5-tal ronden voor het einde de strijd staken met een lekke band. Met nog 3 ronden te gaan komt er ook een eerste serieuze tegenaanval met 2 Wervik renners, Thijs Loncke en Louis Verhelst, en twee renners van Meulebeke, Thomas Debrabandere en Eliot Lietaer. Er sluiten in 2 schijfje nog eens 6 renners aan waaronder een sterk rijdende David, Kevin Callens, Stijn Provost en Stijn Rammant. Tim rijdt 10 ronden in de voorste wacht van het peleton maar juist op dat moment krijgt hij het wat moeilijker en zit wat verder. Bij het ingaan van de laatste ronde doet hij nog teken dat hij goed zit. Inderdaad probeert hij nog een ontsnapping. Hij krijgt een renner van Edegem mee maar die werkt niet mee. Het peleton haalt hen bij op een paar kilometer van de finish. Dan zet Cedric Callebaut aan. Tim kan niet meer reageren en eindigt achterin het peleton. Wat blijkt nu : op zijn achterste tube staat nog nauwelijks druk. Tim had reeds in de eerste ronde iets gemerkt maar had zich, omwille van de hoge snelheid, niet durven laten uitzakken tot bij de volgwagen, en dus bijna de gehele wedstrijd met een langzaam leeglopende achterste tube gekoerst. De wedstrijd wordt verdiend gewonnen door Nicolas Vereecken voor Vermote en met een 15 tal seconden voor op de 10 achtervolgers. David wordt knap 13de, Kevin zeer mooi 26ste. Ook Steffen rijdt uit in het peleton met 92 overblijvers. Meetjesland haalt de 9de plaats in het clubklassement. Weeral uitstekend, en dat met 5 eerstejaars ! Jammer dat Matthias en Maarten de rol moesten lossen en de wedstrijd stopzetten.

Uitslag

Maarke-Kerkem (Beker Vlaams Ardennen, 24 September)

De finalewedstrijd van de Beker der Vlaamse Ardennen had plaats in Maark Kerkem. De 52 deelenemers dienden 10 ronden van 6.4 km af te leggen op een parcours dat iets minder lastig was dan dit van het Provinciaal kampioenschap, maar toch weeral met redelijk wat klimwerk. Het werd een bijzonder sterke wedstrijd van Tim die vanaf de 3de ronde alleen in de aanval ging op zoek naar de twee leiders Steve Bekaert en Hannes De Praetere en de rest van de wedstrijd in de aanval bleef. De voorsprong werd nooit groter dan 30 seconden. In de 6de ronde kwamen Tim de Troyer, Drie Beatse en Gert-Jan Bert aansluiten. De Troyer probeerde een aanval te plaatsen maar werd gecounterd en ter plaatse gelaten. In De laatste ronde konden ook nog Deweer, Belgisch kampioen Thijs Loncke en Ibe Vandendriesche de sprong maken. Tim pakte ondertussen voorin wel 2 premies. In de laatste rond koos Beatse het hazepad. Op de sprint van Loncke, Deweer en Gert-Jan Bert hadden de anderen geen antwoord. Tim werd in de sprint nog gehinderd door Steve Bekaert die met hem richting nadars reed. Toch weeral een mooie 7de plaats in het gezelschap van goeie tweedejaarsnieuwelingen. In de eindstand van de Beker eindigt hij ,ondanks slechts 6 deelnames van de 8 wedstrijden, op een gedeelde 12de plaats en bij de eerstejaars op een met Alexander de Roose gedeelde 6de plaats , na Jochen Deweer, Jens Vandenbussche, Niel Reynvoet, Hannes de Praetere en Sven Bohez. Een verslagje uit het Laatste Nieuws kun je hieronder lezen.

Uitslag

Beker Vlaamse Ardennen eindstand

Tim nog afwachtend in het peleton

De Praetere en Bekaert met lichte voorsprong, Tim heeft net gedemarreerd en achtervolgt

Eerst met 3 voorop, in de 6de ronde sluiten ook Beatse en Gert-Jan Bert aan

De Praetere als 5de over dee meet, Tim gehinderd als 7de, in de verte Ibe Vandendriessche

Lichtervelde (23 September)

Het werd in Lichtervelde een vluchtkoers met niet minder dan 111 deelnemers. Er waren wel talrijke pogingen, o.a. met de steeds bedrijvige Brian Van Goethem, maar niemand kon door de hoge snelheid (> 41 km/) weggeraken. In de voorlaatste ronde probeerde Tim het maar hij werd teruggehaald door eerst de latere winnaar en dan het ganse peleton. De wedstrijd eindigde dan ook in een massasprint waarin Tim zich wijselijk niet mengde want we kregen weer de gebruikelijke valpartij. Kenny Vandenheede won de sprint, Tim finishte heelhuids 49de.

Werken (18 September)

Na zijn wat mindere prestatie op zaterdag wou Tim ertegen aan. Er kwamen 37 renners aan de start voor 12 ronden en een totale afstande van 65km op een vlak parcours. Bekende namen waren o.a. Stein Rammant, Kenny Vandenheede, Aaron De Jaegher, Wesley De Caluwe en Jelle Godderis. Ook 3 ander Meetjeslanders aan de start : Kevin Neyrinck, Lorenzo De Pauw en Matthias Buysse. Kenny Vandenheede ging van bij de start in de aanval en hield het een 4-tal ronden vol. Met duidelijke last aan de knie gaf hij uiteindelijk nog op. Tim probeerde iets op te zetten maar slaagde niet in zijn opzet. Kort daarop was het de beurt aan een viertal.  Lorenzo De Pauw samen met 3 Deerlijk renners. De Meetjeslanders stopten allen keurig af op een gedeelte met smalle wegen en al snel had het 4-tal een halve minuut voorsprong. Nog eens 4 renners waagden een sprong en reden tot bij de leiders ; jammer genoeg was Tim noch een andere Meetjeslander hierbij. Eigenaardig was dat ook geen van gekende betere 2de jaars hierbij waren. Tim was nog aanwezig in een 3de groepje dat nog de sprong waagde maar weer ze werden bijgebeend. Van de leiders moest nog 1 renner de rol lossen. In de laatste ronde konden de Deerlijkers Bart Hoornaert en Ibe Vandendriesche zich nog afzonderen vooraan. Hoornaert won. Lorenzo won de sprint van de achtervolgers en eindigde zo mooi 3de. Toen de leiders buiten bereik waren ging Tim er in de laatste nog samen met een andere renner vandoor en eindigde zo nog 9de.

Uitslag

Opbrakel (Beker Vlaamse Ardennen, 17 September)

Met zo'n goeie 60 renners stond Tim aan de start voor deze voorlaatste wedstrijd van de Beker van de Vlaamse Ardennen.Goed weer, zo'n 20 graden. Er dienden 10 ronden van 6.4 km afgelegd te worden ; een golvend parcours met een steile klim een paar kilometer voor de aankomst. Hij wou graag goed uit de hoek komen om na 2 wedstrijden afwezigheid zijn klassement wat op te krikken. Dat was echter niet gerekend met de avond voordien waar een gouden jubileum te vieren viel zodat Tim zeer laat te bed lag. In de 3de ronde was er een aanval van ploegmaat Joris Haers die later het gezelfschap kreeg van 2 andere renners. Een paar ronden later werden ze weer door het peleton gegrepen. Er volgde een aanvalletje van Gert-Jan Bert en Jochen Deweer maar zonder succes. Serieuzer leek het toen 5 man, waaronder leider Kevin Van Acker, er vandoor gingen. In twee schuifjes konden nog eens 6 renners aansluiten. Van Tim echter geen spoor. De goeie trein gemist ging hij dan met Joris Haers jagen en kwam met een groepje van nog eens 11 renners aansluiten. Maar kort daarop, bij het ingaan van de voorlaatste ronde kwam alles samen. Dit was het sein vorr Sander Dhoedt om aan te vallen. Alexander De Roose en Jens Vandenbussche reageerden en sloten aan. Tim zat toen nog te bekomen van zijn inspanningen. In de laatste ronde ging De Roose er alleen vandoor en won zijn 1st wedstrijd bij de nieuwelingen. Tim drong op de laatste klim niet meer aan en eindigde, samen met o.a. Christophe Willems en Gert-Jan Bert, op kleine afstand van het uitgedund peleton op een 37ste plaats.

Uitslag

Denderwindeke (Beker van Vlaanderen, 10 September)

91 renners aan de start voor de finale van de Beker van Vlaanderen in Denderwindeke. Er diende 1 ronde van 20 km, waarin 3 beklimmingenen, en 7 ronden van 7.1 km afgelegd te worden. Na de 3de beklimming gingen Gert-Jan Bert, Cedric Callebaut en Dries Van Nevel er vandoor. In de eerst lokale ronde reden dan Mathieu Vanderheere en Tosch Van der Sande er naar toe. Nog iets later demarreerde Steve Bekaert en ook hij kon de aansluiting voorin maken. Zo kwamen ze met 3 van Deerlijk voorin. Hun voorsprong werd echter nooit boven de 30 seconden. Terwijl het peleton snelheid bleef maken bleef Tim in de 2de helft van het peleton meerijden. Op 3 ronden van het einde was alles te herdoen. Tim was ondertussen naar voor geschoven, reageerde op een demarrage van Niels Van Dijck om samen weg te raken maar zonder succes. Op iets meer dan een ronde van het einde zette Tosh Van der Sande en Greg Faes aan. Bij het ingaan van de laatste ronde reageerde Tim en hij kreeg Willem Van den Eynde (Antwerps kampioen tijdrijden, ploegmaat van Van der Sande) en Eliot Lietaer mee. Talrijke renners gingen nu in de tegenaanval achter beide groepjes, niet de eerste de beste : Sander Helven, Mathieu Vanderheere en Dries Vannevel, en dan ook nog Sean Van de Waeter en Garrit Broeders. Van der Sande en Faes bleven net buiten schot en Van der Sande won de wedstrijd in de sprint. Ze hielden 8 seconden voor op Van den Eynde en Lietaer. Tim beweerde dat hij in de laatste ronde niet zo'n goeie benen te hebben en moest zijn twee gezellen op een lichte helling nog laten rijden. Hij werd nog net bijgehaald door het achtervolgend groepje en finishte op 16 seconden. Mathieu Vanderheere won de sprint voor Sander Helven en Tim, die dus 7de in de einduitslag werd. Voor Dries Vannevel, Garrit Broeders, Sean Van de Water en Niels Massie. Het peleton volgt 5 seconden later. Tim werd daarmee de beste 1 ste jaars ! in een Beker Van Vlaanderen wedstrijd...... en dat met slechte benen.

Uitslag

Niels van Dyck en Tim proberen iets

Tim gaat in de aanval met Willem Van den Eynde

Tosh Van der Sande wint gemakkelijk de sprint voor Faes, Van den Eynde en Lietaer in de achtergrond

Mathieu Vanderheere wint sprint voor 5de plaats, voor Sander Helven en Tim

Wichelen (2 September)

Weer 56 renners aan de start in Wichelen. Deze keer was het een kort koersje van 57 km op een vlak parcours. Er moesten 8 ronden afgelegd worden en in iedere ronden moesten de renners 2x een spoorweg over. De eerste ronde was er een premie te verdienen van 40 Euro, en die werd gewonnen door Christophe Willems. In alle andere ronden was er aan de aankomstlijn een premie van 7.5 Euro te verdienen. Tim viel in de 2de ronde al aan. Hij kreeg eerst Dieter Van de Vijver een nog een andere renner mee. In tweede instantie sloten ook Christophe Willems, de Bulgaar Iovchov, de Nederlander Vanderlijke en nog een renner aan. Als laatste kon ook nog Gijs Van Hoecke zijn wagonnetje aanpikken. Hij reed weg uit het peleton en reed alleen naar het groepje toe. Sterk! 2 renners moesten nog lossen maar de andere 6 draaiden goed rond en verorverden ronde na ronde meer voorsprong. Er waren tegenaanvallen van o.a. Brian Van Goethem en een viertal waarin Jason Dhaemers, Sven De Meyere en Stein Van Couter, maar deze leverden niets op. Tim pakte onderweg twee premies en probeerde in de laatste ronde nog een aanval, maar werd gecounterd door Willems. 2 Km voor de aankomst stond het groepje dan voor een gesloten overslag. In de sprint kon Tim zich niet laten gelden en werd 6de. Gijs Van Hoecke won de sprint voor de Bulgaar en Willems.

De Nederlander Nick Vanderlijke voor Van de Vijver, Tim, Gijs Van Hoecke en Willems

Uitslag

Maria Aalter (27 Augustus)

56 renners aan de start voor deze kermiskoers over 16 ronden van 4.5 km. Al heel vlug reden er in een paar schijfjes een 8-tal renners weg. Allemaal tweedejaars maar geen bekende namen behalve Christophe Willems (al 2 overwinningen). Tim was niet attent en dus niet mee. In tweede instantie wou hij niet reageren want ploegmaat Joris Haers was meegeschoven in de ontsnapping. Hij probeerde dan alleen weg te rijden maar Dries Vannevel liet niet begaan. Die gaf er dan onmiddellijk zelf een pattat op en reed met een tweede groepje van 7 renners weg. Hierin oa Stein Rammant en Gijs Van Hoecke. Tim was opnieuw niet mee. Tim gaf niet op en eenmaal bekomen van zijn vorige inspanning ging hij nog maar eens in de tegenaanval. Hij kreeg zijn ploegmaten Jonas Vandenberghe, Sven De Meyere en Lorenzo De Pauw mee evenals Jan Vanhoutte. Samen reden ze naar het achtervolgende groepje waaruit ondertussen Van Nevel en Rammant waren weggereden. Na de samensmelting van de 2 groepje, nu 10 renners in totaal was de samenwerking zoek. Tim en Gijs Van Hoecke besloten dan maar om op 3 ronden van het einde samen weg te rijden uit dit groepje. Ze bleven op een zelfde achterstand van Van Nevel en Rammant, een kleine 30 seconden, gangen. Uit het achttal vooraan was inmiddels Christophe Willems met een ander renners ontsnapt. Die liet hij in de laatste ronde achter en zo haalde hij zin 3de overwinning binnen. Gijs Van Hoecke vloerde nog Tim in een sprintje voor de 11 de plaats zodat Tim 12 eindigde. Een veel betere wedstrijd van Tim in vergelijking met woensdag maar met dezelfde energie zat er veel meer in, indien hij in het begin van de wedstrijd meer attent was geweest.

Uitslag

Ruislede (23 Augustus)

Een koers van 16 ronden en een afstand van 72 km waarin we met 88 aan de start stonden. Ik had de hele wedstrijd niet zo'n goeie benen vandaag en moest mij jammer genoeg vooral tot meerijden in het peleton beperken. Er waren vele pogingen van renners om weg ter geraken maar nooit kwam er een echte ontsnapping. Iedere ronde werden er wel wat afgereden zodat we met nog zo'n 50 of 60 man aan de laatste ronde begonnen. Daarin kon Ricky Rosseel nog demarreren en hij won ook de wedstrijd met klein verschil voor Kenny De Puydt en nog een andere renner. Ik sprintte niet mee want voelde dat er toch geen goeie plaats in zat. Ik eindigde dus achteraan in het peleton rond de 50ste plaats.

Grammene (20 Augustus)

Nog eens een gewone koers dit weeken. Met 41 renners kwamen ze aan de koers voor een 11 ronden en een totale afstand van 60 km. Al in de eerste ronde plaatst Jan Van Houtte een aanval. In derde ronde reageren twee renners. Tim acht het zijn tijd om ook iets te doen en plaatst een tegenaanval. Hij krijgt Steven Galens mee in het wiel. Deze plaatst echter een tweede versnelling en Tim moet passen. Galens rijdt aan een enorme snelheid in 1 ruk tot bij Van Houtte terwijl de rest weer wordt opgeslorpt door het peleton. In de vierde ronde probeert Tim het opnieuw. Hij krijg Joni Renders mee en de twee rijden 3 ronden na elkaar op een achterstand van een 30 - 40 seconden. Dan kan Joni het tempo niet meer aan en wordt de achterstand langzaamaan groter. Ondertussen is een tegenaanval met 5 renners tot stand gekomen, waaronder 3 Isorexers. Joni Renders kan het tempo niet meer volgen en moet Tim latern rijden, maar beiden worden ze even later gegrepen door het achtervolgend groepje. Sprinten dan maar voor de derde plaats. Die wordt gehaald door Francesco Van Coppernolle. Tim eindigt derde en dus 5de in de totaaluitslag. Galens had daarvoor de sprint van Jan Van Houtte gewonnen voor de overwinning.

Uitslag

Alleen, Renders kan niet meer volgen

Van Coppernole wint sprint voor de 3de plaats, 3de en dus 5de in den uitslag

Goetsenhoven (Beker van Vlaanderen, 15 Augustus)

Een grote ronde van 34 km met 5 beklimmingen en 6 lokale ronden van 6 km, ook telkens met een beklimming, waren er af te leggen voor deze lastige wedstrijd. Tim hield zich deze keer vrij rustig in het peleton, kwam wel in de laatste paar ronden vooraan plaats vatten maar had op het einde van de wedstrijd niet meer de krachten om iets te proberen. In de peletonsprint werd hij door zowat iedereeen voorbijgereden en eindigde pas als 79ste. Dus een wedstrijd om snel te vergeten. In de lokale ronden was er een aanval geweest van Niels Wytinck en Greg Faes. Niels won dankzij zijn aanval de bergprijs. In de lokale ronden dan een aanval van Jeroen De Smet en Hendrik van den Bossche. Ze werden bijgehaald door eerst Kevin Callens en daarna Jochen Engelen en Mathieu Vanderheere. Maar in de laatste ronde kwam alles weer samen. Cedric Callebaut plaatste op enkele kilometer van de finish de juiste aanval. Hij kreeg Belgisch kampioen Thijs Loncke en Sammy Vanneste mee. Deze laatste moest in de sprint naar de aankomst nog lossen en werd in extemis nog ingelopen door het peleton. Callebaut en Loncke bleven juist buiten schot en gingen in die volgorde over de streep als 1 en 2.

Zwevezele (Beker van Belgie, 13 Augustus)

Voor Meetjesland waren Tim, Maarten Schrans, David Haertjens, Matthias Buysse, Lode Engels en Kevin Neyrinck van de partij. Er moesten ronde Zwevezele 11 ronden en in totaal 74 km worden afgelegd. Voor de aankomst was er een klein kilometer vals plat. Tim kwam bijzonder gemotiveerd aan de start voor deze 6de wedstrijd van de Beker van Belgie en wilde graag punten halen voor hemzelf en de club. Hij kon zich in de eerste wedstrijdhelft moeilijk bedwingen om zich steeds voorin te mengen in pogingen om met een klein groepje weg te rijden en woekerde met zijn krachten. Ook Matthias was bijzonder bedrijvig en was in het begin mee met een klein groepje dat wat voorsprong bij elkaar fietste. In de 7de ronde dan een aanval van Tim, Nielw Wytinck en Robin De Cnodder. Met het peleton op de hielen is de Cnodder ongeduldig en vindt dat het niet rap genoeg gaat; hij rijdt Niels en Tim eraf. Beiden worden opgeslorpt door het peleton waaruit verschillende renners naar de Cnodder toerijden. Met een tiental renners komen ze voorop. Opnieuw is Matthias erbij die een prachtige wedstrijd rijdt. Ook Van Nevel, Van Keirsbullick, Sprengers en dus De Cnodder zijn erbij. Er wordt nu gevlamd, zowel voorin als in het peleton. Eerst Maarten en dan Kevin moeten de rol lossen. In dezelfde ronde gebeurt er een massale valpartij net voor Tim. Hij staat te voet en moet achtervolgen op het peleton, samen met o.a. Jochen Deweer. Onbegonnen werk om een halve minuut goed te maken tegen een ontketend peleton in een wedstrijd waar het gemiddelde op 42.7 km/u lag. Deweer eindigt 63ste, Tim 64ste. Op 500 m van de finish worden de vluchters nog gegrepen. Ruben Demarez muist ervanonder en houdt stand. Sammy Vanneste en Louis Verhelst vervolledigen het podium. Hopelijk wat meer geluk in de volgende wedstrijden voor Tim. Zijn conditie is in elk geval uitstekend.

Uitslag

Fotos: M aarten en Tim met Peter , David

Matthias, Lode en Kevin

Tim en Van Keirsbullick pogen een gaatje te makn op het vals plat

Tim in de aanval met Niels Wijtinck en Robin De Cnodder

Robin De Cnodder aan de leiding (Foto De Cnodder)

Merelbeke  (9 Augustus)

Met niet minder dan 130 renners aan de start voor een wedstrijd van 15 ronden en een totale afstand van 68 km. Iedere ronde dient er een 500 tal meter over de kasseien worden afgelegd. Tim vatte deze wedstrijd vooral aan om wedstrijdritme op te doen in het vooruitzicht van de Beker van Belgie en Beker van Vlaanderen wedstrijden komende weekend. Hij reed steeds voorrin in een koers waarin eigenlijk weinig gebeurde, behalve een ontsnapping van Robin De Cnodder en een andere ontsnapping met Callens, Op de Beeck, Callebaut, Deweer en een Litouwer. Een renner van Parike reed in de voorlaatste ronde tegen het voowiel van Tim. Hierdoor diende hij de rest van de wedstrijd met een slepend wiel te eindigen en mengde hij zich niet meer in de sprint. Die werd gewonnen door Nicolas Vereecken. Tim eindigde achterin het peleton als 65ste. 69 renners reden de wedstrijd uit. De conditie is alvast goed en dat belooft voor volgende wedstrijden.

Meise-Wolvertem (IC, Gouden Fiets Eddy Merckx, 6 Augustus)

Met 119 renners aan de start voor deze interclub wedstrijd. Er moesten 6 ronden en een totale afstand van 74 km worden afgelegd. Meetjesland was vertegenwoordigd door Sven De Meyere, Matthias Buysse, David Haertjens, Kevin Neyrinck en Tim. Tim is op zaterdag van 10 dagen vakantie thuisgekomen. Er werd wel getraind, maar vooral op heuvelachtige wegen. Vandaar miste hij wat snelheid in de benen en moest zich in de eerste helft van de koers tot meerijden in het peleton beperken. Het werd bovendien op een vlak parcours een zeer snelle koers met een gemiddelde van 42 km/u. Er waren talrijke ontsnappingen, maar die droegen steeds niet ver. Tim kon voorbij halfweg de wedstrijd eenmaal in de aanval gaan met Dries Van Nevel en Gerry Druyts, maar ook zij werden snel gegrepen. In de laatste ronde demarreerde Cedric Callebaut. Louis Verhelst en twee Isorex ploegmaats van Callebaut, Kevin Van Acker en Niels Reynvoet sluiten aan. Ze behouden een kleine voorsprong tot aan de finish. Reynvoet wint voor Verhelst, Van Acker en Callebaut. Tim sprint nog mee in het peleton en eindigt 49ste. Vlak na de aankomst wordt voor hem nog gevallen. Ook Tim gaat tegen de grond maar zonder veel erg. Meetjesland doet het goed. Dankzij rang 26 voor De Meyere, 30 voor Haertjens, 49 voor Tim en 58 voor Buysse eindigen ze 8ste in het ploegen klassement. Alleen Kevin had voor 1 keer een mindere dag en moest de wedstrijd staken. Om wat snelheid in de benen te krijgen zal Tim volgende woensdag in Merelbeke (19u, stationsplein) een extra wedstrijd inlassen

Erpe Mere  (Belgisch kampioenschap, 23 Juli)

Met 126 renners aan de start voor het Belgisch kampioenschap van de eerstejaars. Lucien Van Impe gaf de start voor een wedstrijd over 9 ronden en een totaal van 70 km. De aankomst lag op een lichte helling en ook iets voorbij de aankomst ging het na een afdaling weer lichtjes bergop. Er kon hier ook gegokt worden. Tim is een van de namen op het bord ; hij staat aan een quotering van 30 / 1. Een supporter waagt een gokje. Al na 1 ronde volgde een aanval van Robin De Cnodder, Niels Raymaekers en Joren Segers. Niels Reynvoet probeerde er naar toe te rijden maar lukte niet in zijn opzet. De drie kregen maximaal 45 seconden. Eerst viel Raymaekers voorin weg en dan ook Segers. Robin de Cnodder hield het langst vol maar was er na 5 ronden ook aan voor de moeite. Er was ondertussen redelijk gevlamd en het eerste uur werd 41 km afgelegd. Er volgden wat andere schuchtere pogingen waarin o.a. Glenn Schoep en Niels Wytinck betrokken waren, maar het peleton liet niemand wegrijden. Bij het ingaan van de 7de ronde reed Gijs Van Hoeck in de afdaling wat weg. Tim reed er naartoe en samen kregen ze een klein gaatje. Ze gingen samen door en bouwden een voorsprong op van een halve minuut. Nog meer supporters willen nu een gokje wagen. Alleen Tim staat nu aan 4/1 ! Ondertussen was Joren Segers de achtervolging ingezet en kwam ook bij Tim en Gijs. Ze gingen met zijn drieen de voorlaatste ronde in. Segers wou echter niet overnemen en iets verder werd de ontsnapping teniet gedaan. Het teken voor Breyne om aan te vallen, maar ook hij werd gecountered. Dan ging Stijn Provost zijn kans in de voorlaatste keer naar de aankomststreep toe. Er werd wat gekeken in het peleton en Provost kon zo 25 seconden voorsprong bij elkaar fietsen. Voldoende om er nog 14 over te houden bij de aankomst en zo Belgisch kampioen te worden. In de laatste kilometer was er nog een valpartij. Tim was er gelukkig niet bij betrokken maar kreeg wel problemen met het versnellingsapparaat en moest met de hand de ketting op de grote plateau leggen. Hij begon de sprint beneden de helling helemaal achteraan het peleton maar kon zich toch nog naar de 27ste plaats sprinten. Mooi dat Tim weeral in 1 van 2 ontsnappingen was betrokken. Jammer dat zijn aanvallend koersen niet in een betere uitslag werd vertaald. Hij blijft er wel in geloven.

Uitslag

Ingaan van de 7de ronde : aanval met Van Hoecke Mijn kansen steigen van 30/1 naar 4/1

Einde 7de ronde : Beklimming naar de aankomst, Segers heeft aangesloten (Foto De Cnodder)

Begin van de 8ste ronde : Segers werkt niet mee

Brugge (21 Juli 2006)

Tim vatte deze wedstrijd op als training voor het BK op zondag. 46 renners kwamen aan de start voor 20 ronden van 3 km. De gehele ronde bestond uit klinkers of slechte kasseien ! Van in de start sprong Kenny Depuydt weg en hij hield het niet minder dan 16 ronden vol. In de achtergrond werd het een slijtageslag want er werd toch rap gereden. Een aantal renners, die deze wedstrijd ook als training zagen stapten af na 40 km. Dan begonnen de handen van de meesten ook reeds serieus pijn te doen. Maar Tim volgde moeiteloos en had er zin in. Hij kon niet blijven stilzitten en wou de laatste 20 km nog eens de benen testen. Zo reed hij weg van het uitgedunde peleton en kon naar een eerder ontsnapt groepje van 8 rijden dat uit 4 Amerikanen en o.a. Stijn Provost bestond. Daarvoor reed Stijn Rammant met zijn ploegmakker Vanhalle in de achtervolging op Depuydt. Rammant ging solo nog over Depuydt en dat deed ook Vanhalle. Tim drong niet meer aan in de laatste ronde en eindigde als laatste van het achtervolgende groepje op een 12de plaats. Wel met blaren op de handen !

Uitslag

In de tegenaanval

St. Katelijne-Waver (BVB, 15 Juli 2006)

Met 117 op alweer een warme dag voor Tim's 5de wedstrijd van de Beker van Belgie. Meetjesland is verder vertegenwoordigd door Kevin Neyrinck, Maarten Schrans, Jonas Cornu, Lode Engels en Stein Van Couter. Voor Lode is het zijn 1st BVB. 7 ronden van 11 km of 77 km af te leggen op een vlak parcours. De belangrijkste aanwezige ploegen zijn DGR Vorselaar, Scott USA, Balen en Parike. Er wordt direct gevlamd. Hiervoor zitten de ruime premies bij iedere doortocht waarschijnlijk voor iets tussen. Er is een eerste aanval al in de eerste ronde van een tweetal waarbij Gert Jan Immerseel. In de tweede ronde pech voor Tim wanneer het peleton plots volledig naar links opschuift, zodat hij op een slecht stuk weg terecht komt. Hij hoort (waarschijnlijk) zijn vork kraken. Zijn wiel vliegt uit de vork en hij komt ten val. Gelukkig heeft hijzelf alleen schaafwonden en kan hij verder op zijn reservefiets die Freddy snel van de volgwagen plukt. Dubbele pech echter wanneer op hetzelfde moment een achttal in de aanval gaat, waaronder Zico Waeytens en Niels Wytinck als eerstejaars, Van den Bossche, Aaron Dejaegher, Mitch Pluymaekers en Antwerps kampioen tijdrijden Van Den Eynde. Het gaat er heel rap aan toe. O.a. Belgisch kampioen Op De Beeck, Tosh Van der Sande en Julien Pacquet proberen naar de acht te rijden maar lukken daar niet in. Tim bijt op de tanden en kan na niet minder dan 11 km achtervolgen opnieuw aanpikken bij het peleton. Het ging zodanig snel dat Maarten en Stein de rol voorin moesten lossen en na de derde ronde uit koers moesten, jammer. Net wanneer Tim een ronde kunnen bekomen is in het peleton, een extra bidon drinken heeft aangenomen en naar voren opschuift, gaat in de 5de ronede een tweede groepje met grote kleppers in de tegenaanval : o.a. Van Der Sande, Backaert, Sprengers, Op De Beeck en Pacquet hierin. De 8 vluchters hebben dan al 50 seconden voorsprong. Echter wanneer een derde groepje van 7 kan wegrijden is Tim mee; hierin zitten ook weer een aantal mooie namen : Thomas Honorez en Jeroen Goudket. Vooraan ook pech voor Niels Wytinck die wegvalt met een lekke band maar in het 2de groepje kan aanpikken. Er volgt een aanval van Mitch Pluymaekers die het volhoud met 6 luttele seconden op tegenaanvaller Sven Neckebroeck. Daarna nog een renner alleen: Niels Massie. Dan verbrokkeling alom (zie uitslag). Tim moet moegestreden nog lossen van zijn groepje en komt alleen over de meet, 1'19" na de winnaar. Daarna nog een groepje en wat enkelingen en het peleton met Kevin en Lode er nog in volgt op 2'25". Een mooie 24ste plaats voor Tim en 2 puntjes voor de Beker van Belgie klassering. In de Beker Van Belgie staat Tim als 53ste geklasseerd met 35 punten. Hij is hiermee 9de eerstejaars, na mountainbiker Bossuyt (69), crosser Sean De Bie (60), Tim Wellens (59), Niels Wytinck (54), Guillaume van Keirsbullick (41) (beide laatsten cross EN weg), Zico Waytens (41), Jeffrey Herrebaut (40) en Jelle Mannaerts (38). Dit was misschien zijn best prestatie van het jaar, en zonder pech zat er zeker meer in. De conditie is alvast zeer goed en dat belooft voor het Belgisch kampioenschap volgende week. Alleen zal dit met de reservefiets moeten want vork en kader zijn gekraakt door de val.

Uitslag

Fotos

Oudenaarde PK Tijdrijden (13 Juli 2006)

22 Deelnemers aan de start van het provinciaal kampioenschap tijdrijden te Oudenaarde. Het parcours was 15.1 km lang en er werd gereden langs de Schelde. Dus slechts 1 echte bocht moest genomen worden. Ik moest om 14u27 starten. De eerste helft was het wat tegenwind maar ik kwam direct goed in mijn ritme en probeerde op mijn hartslag te rijden. Voor halverwege raapt ik al Roy Meersman op die 1 minuut voor mij was gestart. Men riep mij bij het draaipunt dat ik daar de beste tijd had, maar dan moesten nog de meeste kleppers voorbijkomen. Toch gaf mij dat moed en perste ik er alles uit tot op het einde. Door de warmte en door zeer diep te gaan moest ik wel wat bekomen na de aankomst. Ik kwam toe met de 2de tijd tot dan toe, na Glen de Ridder die ook de tijdrit won. Na mij reden nog 4 andere renners sneller : Niels Reynvoet (2de), Cedric Callebaut (3de), Niels Wytinck (4de, 22'13") en Stef Ponnet (5de, 22'14"), zodat ik 6de eindigde. Mijn tijd was 22'24" wat overeenkomt met 40.5 km/h. De winnaar reed 21'37" of 41.9 km/h.

Uitslag

Aalterbrug (8 Juli 2006)

Een kleinere groep van 40 renners was slechts toegelaten voor dit criterium. Met Belgisch kampioen cyclocross Sean de Bie en Niels Wytinck kwamen toch 2 van de beste eerstejaars aan de start. Ook Kevin Van Acker (leider in de Beker van Vlaams Ardennen) en lokale tweedejaars Jan Van Houtte aan de start voor 16 ronden van 2.5 km over een totaal van 40 km. Ook een tiental Meetjeslanders aan de start. Ik was van plan mij niet te laten zot maken door de supporters die aanwezig waren, maar te proberen een slimme wedstrijd rijden. Dus wachten tot de finale en vooral Sean de Bie en Wytinck in de gaten houden. Al van bij de start ging Jeffery Dhaeze in de aanval met een andere renner. Dhaeze deed dit ook al in Lembeke en werd er toen afgereden door Niels Wytinck en Guy Ten Hartog. Dus geen paniek. Al snel gingen nog twee renners, Jan Van Houtte met Matthias Vermeire, en kwamen bij de 2 koplopers. We hielden de vier altijd in het vizier en ze kregen hoogstens een halve minuut. Sean de Bie en daarna Niels Wytinck met Van Acker en Stein Van Couter probeerden een tegenaanval en dat was het sein voor mij om ook te gaan. Ik dacht dat het ging lukken, want we kwamen op 15 seconden, maar dan viel de Bie en werden we weer ingelopen. In de voorlaatste ronde probeerde de Bie opnieuw en ik ging erachter. Ik geraakt nog tot bij de Bie maar die sprintte mij er dan weer af. De vier konden we niet meer bijhalen en Jan Van Houtte en Matthias Vermeire die voorin veel werk hadden verricht eindigden verdiend eerste en tweede. Voor mij dus een 6de plaats.

Fotos

Uitslag

Herbeumont (klimkoers) (4 Juli 2006)

Op deze warmste dag van het jaar ook nog een van de lastigste koersen voor nieuwelingen op Tim zijn programma. Er diende een grote ronde van 40 km afgelegd te worden, waarin een 4 tal beklimmingen van 10% of meer + twee lokale ronden van 7 km waarin een korte maar steile klim (15%). 127 deelnemers waaronder alle toppers en klimspecialisten, o.a. Belgisch kampioen Op De Beeck, Tosh Van der Sande en Steve Bekaert. Een overzichtje van het parcours hieronder. Al na 5 km bij de eerste bergop gaat Steve Bekaert er alleen vandoor. Op de top van de tweede beklimming (Les Hayons) heeft hij reeds een voorsprong van 45 seconden. Daar proberen Sean De Bie en een andere renner te counteren. Het hele peleton ligt op de top in stukken. Tim komt aan de staart van de eerste groep van zo'n 60 renners door. Echter halfweg de tweede beklimming naar Auby moet opnieuw een klein groepje van zo'n 15 man lossen. Hierin ook Tim. Bij de doortocht in Mortehan is hun achterstand 30 seconden op de grote groep en dus nog te overzien. Bekaert bouwt stelselmatig zijn voorsprong uit en in de achtervolging wordt niet stilgezeten. Bij de eerste doortocht in Herbeumont bevinden zich een tweetal in de achtervolging: Tim Wellens en Thomas Debrabander ; 2 van de 4 vluchters waarmee Tim vorige zondag op pad was. Kort daarachter volgt een eerste groepje van een 20 man op al meer dan 1 minuut van Bekaert. Daarna nog een groepje en op 4 minuten een groep met Tim. Jammergenoeg worden ze uit koers genomen. Bekaert loopt in de laatste ronden nog verder uit en wint met grootst machtsvertoon. In de achtervolging valt de Brabander weg en wordt vervangen door een Nederlander die 2de wordt. Wellens, (eerstejaars) wordt zeer knap derde, Van der Sande wint de sprint voor de 4de plaats voor Paquet, Debrabander en Op De Beeck. De anderen van de 45 overblijvers komen bijna 1 voor 1 over de streep. Een mooie leerschool voor Tim. Tegen de lichte en top 2de jaars bleken er slechts een handvol 1st jaars opgewassen om de wedstrijd uit te rijden : behalve Wellens (3de) ook nog De Bie (9de), Niels Van Laer (22), Jochen Deweer (27) en Van Keirsbullick (29). Tim was daar maar net niet bij en liet vele andere eerstejaar achter zich, dus toch een zeer verdienstelijke prestatie.

Uitslag

Leopoldsburg (BVB) (2 Juli 2006)

Tim koos voor deze Beker van Belgie wedstrijd ipv de Beker Van Vlaanderen in Huise en was supergemotiveerd om er na zijn mindere wedstrijd deze keer iets van te maken. Hij had dan ook flink getraind vorige week. Het was snikheet voor deze vierde wedstrijd waarin VC 't Meetjesland deze keer aan de start kwam met Tim, Maarten, Kevin, Jonas, Matthias Buysse en Joris Haers. Een vlak parcours met 5 ronden van 14,1 km. 120 deelnemers aan de start. Het eerste uur werd zeer snel gereden met een gemiddelde van bijna 43 km/u. Toch geraakte er na zo'n 30 km nog een groepje van 8 man voorop waarin niet de minste namen : Brian Van Goethem, Ruben Engelen en Dries Beatse. Nog meer toppers voorop wanneer Tosh Van der Sande, Thomas Op de Beeck, Thomas Sprengers, Sander Helven, Mannaerts, Backaert, Jans en Van den Bossche aansluiten. Op de lange rechte wegen laat het peleton de groep echter nooit ver voorop, maximaal 45 seconden en op een 10 tal kilometer van de finish worden ze bijgehaald. Vereecken en Menen doen nogal wat werk in de achtervolging want ze hebben niemand mee. Tim wacht ondertussen rustig af, steeds voorin het peleton. Hij had besloten zijn wedstrijd op de Menenaars af te stellen en dat bleek de goede keuze. Direct na de hergroepering zet hij zelf samen met Tim Wellens (kampioen van Belgie bij de 12-jarige aspiranten) op iets minder dan 10 km van het einde een aanval op. Tim geeft alles en ze nemen als snel 30 seconden. Alleen het drietal tweedejaars Spruyt, De Brabandere en de Keukelaere kan nog aansluiten. Men is dan al dicht bij de aankomst en er wordt gesprint met 5. De Brabandere, ook al winnaar in de Beker van Vlaanderen in Kortessem wint vlot. Tim eindigt als 5de. Een prachtprestatie die slechts door een paar andere eerstejaars dit jaar werd vertoont in de Beker van Vlaanderen. Meteen oogst hij 22 punten en komt op een totaal van 33, wat hem als 7de eerstejaars van Belgie klasseert! De andere Meetjeslanders deden het ook bijzonder knap. Een 23ste en 30ste plaats voor eertejaars Kevin en Maarten ! Jonas eindigt ook nog binnen de prijzen : 45ste. En dat zat er ook in voor Mathhias en Joris, waren ze niet jammer genoeg ten val gekomen in de eindsprint. Matthias reed immers altijd voorin en was ook in een aanvalspoging betrokken. Eerst werd voor een breuk gevreesd, maar gelukkig bleek vandaag alles mee te vallen. Joris kwam er met schaafwonden vanaf. Meetjesland klasseert zich als 5de van de 22 deelnemende clubs. Als dat niet fantastisch is voor de jongens, Freddy en Filip !

Uitslag

Ruien (BVA) (25 Juni 2006)

Na 2 examensweken zonder koers en lichte trainingen op uithouding wist ik niet hoe goed ik zou zijn, maar vrijdag op training had ik in elk geval geen goede benen. We stonden deze keer met 46 renners aan de start voor de 4de koers van de beker van de Vlaamse Ardennen.We moesten 14 ronden van 4.9 km afleggen. Het was een redelijk gevaarlijk parcours omdat het gans de wedstrijd hard regende er 2 gevaarlijk bochten op de kasseien in het parcours zaten. Het parcours was verder niet zo zwaar maar door de regen en de wind werd het wel lastig. Vanin de eerste ronde werd er direct gekoerst. Na 2 ronden was de goede vlucht al weg met Gert-Jan Bert, Jochen Deweer, Niels Wytinck, Niels Reynvoet en Hannes De Praetere. Dus 3 mannen van Deerlijk Gaverzicht. Ik zat midden in het peleton en kon niet direct reageren. Ik probeerde nog wel een tegenaanval op te zetten maar het peleton liet mij niet begaan. In het peleton draaide het echt vierkant in de achtervolging en onze achterstand werd al snel 40 seconden. De Praetere moest de rol voorin lossen. Na half koers waren er nog maar 25 man in koers. Frederic Backaert ging toen in de tegenaanval en naderde tot op 30 seconden van de leiders. Na 40 km sprong er dan nog een groepje weg van 8 man. Deze haalden Backaert nog in maar zagen de eerste vier niet meer terug. Ik was weer niet mee en de laatste 20 km had ik bijna geen kracht meer in de benen. In de voorlaatste ronde moest ik nog lossen van het uitgedunde peleton en de laatste ronde mocht ik niet meer uitrijden. Ik werd toch nog 21ste, slechts 20 renners reden dus de wedstrijd uit. Gert-Jan Bert sprong vooraan nog weg in de laatste ronde en won met lichte voorsprong. Jochen Deweer werd 2de, Niels Reynvoet 3de en Niels Wytinck 4de. Alexander de Roose won de sprint van de achtervolgende groep en werd 5de. Jens Van Den Bussche eindigde helemaal achterin het peleton, maar dus wel voor mij. Jens Bohez, vierde in de stand, werd eveneens gelost en eindigde 23ste. Ik zak dus uit de top 3 naar plaats 5, want Niels Reynvoet en Alexander de Roose springen over mij. Jammer want de trofeeen die werden uitgedeeld in Ruien voor de eerste drie waren wel mooi. Alhoewel het podium, of misschien wel meer, er nog steeds inzit, het verschil met de 3de is maar 3 puntenn, zal ik volgende week deelnemen aan de Beker van Belgie in Leopoldsburg met VC 't Meetjesland en vergeet dus het klassement in de Beker van de Vlaamse Ardennen.

Achterin het uitdegdunde peleton met nog 5 ronden te rijden : rotweer !

Oosterzele (5 Juni 2006)

Deze keer 104 deelnemers aan de start voor de tweede rit van deze tweedaagse. Het weer was echt zonnig en dat mocht wel eens. Er dienden hier 10 ronden van 6.4 km afgelegd te worden over mooie brede wegen. Het is wel steeds lichtjes op en neer en dus lastiger dan men op het eerste gezicht zou denken. Tim wou geen twee saaie wedstrijden na elkaar rijden en dus, na een eerste poging van Jeffrey Herrebaut in de eerste ronde, demarreerde hij zelf in de tweede ronde. Hij kreeg 3 renners mee: Matthias Vermeire uit Landegem, Kevin Van Acker en Gert-Jan Lauwereys. Een mooi groepje dat bij het ingaan van de derde ronde 30 seconden voorsprong bij elkaar had gereden. De eerste premiesprint werd gewonnen door Kevin Van Acker. Jammer genoeg ging het toen wat te snel voor eerstejaars Mathhias Vermeire en moest die de rol lossen. De drie overblijvers bleven goed rond rijden. Het peleton bleef wel jagen. Onbegrijpelijk dat het twee Isorex mannen waren, waaronder Steven Galens, die in de vierde ronde het iniatief namen in een tegenaanval naar hun ploegmaat Kevin Van Acker. De drie vluchters, Tim, Kevin en Gert-Jan, bleven echter tot halverwege de zesde ronde steeds tussen de 30 en 40 seconden behouden en verdeelden de premies bij de aankomst netjes onder elkaar. Een tegenaanval van een beresterke Dries Van Nevel en Dieter Van de Vijver werd hen echter fataal. Deze twee kwamen samen met nog een drietal aansluiten net voor het ingaan van de 7de ronde. Even leek het erop dat een achttal voorop zou blijven, maar er volgde een volledige groepering. In de 8ste ronde ging Galens er dan vandoor, Van Nevel en Backaert sloten aan. Dit lukt net niet voor Vereecken die een Isorexer en Alexander de Roose meekreeg. Tim moest zich dan beperken tot meerijden in de achterste helft van het peleton. De drie bleven voorop en Van Nevel won verdiend de wedstrijd in de sprint voor Backaert en Galens. Vereecken werd vierde, De Roose vijfde. Tim rijdt als 40ste uit in het peleton.. In totaal rijden 70 renners uit.

Fotos

Kruishoutem (BVA) (4 Juni 2006)

Slechts 50 deelnemers voor de derde wedstrijd van de Beker der Vlaamse Ardennen. Er waren 7 ronden van bijna 9 km af te leggen met 1 lange beklimming tot op de achterkant van Nokereberg , maar dat was meer vals plat was dan echt klimmen. Wel alle renners uit de top van de klassering aanwezig. Nog meer dan in Elsegem werd het een tactisch steekspel. Een paar aanvallen maar het viel atlijd rap stil. Er werd aan de aankomst in ronden 2, 3 en 5 gesprint voor een "weekend aan zee" en daarna gestopt met rijden. Alexander de Roose probeerde een uitval maar werd teruggehaald door Jochen De Weer. Op drie ronden van het einde ging dan Frederiek Backaert in de aanval. Deerlijk probeerde nog iets te doen maar Parike counterde steeds. Aangezien Backaert nog niet in de top van de klassering stond (hij won wel vorig jaar de beker bij de eerstejaars) was hij geen bedreiging voor de eersten uit de stand. Het werd een verdiende overwinnning voor de meest aanvalslustige uit de koers. Nadien werd gesprint met nog bijna de gehele groep. Tim werd hierin 14de en dus 15de in de uitslag, en 4de 1st jaars. Gert-Jan Bert was de snelste voor Kevin Van Acker en Niels Reynvoet. Jochen Deweer werd 6de en Jens Van Den Buscche 8ste. Tm staat nu na 3 van de 8 westrijden op een met Jens Van Den Bussche gedeelde 2de plaats na Jochen Deweer.

Uitslag

Podium tussenstand Beker Vlaamse Ardennen : Op 1 Jochen Deweer, gedeelde 2de plaats met Jens Van Den Bussche, Sven Bohez op 3.

Michelbeke (27 Mei 2006)

Berendries en de eerste beklimming werd achter de volgwagen afgelegd. Vele aanvalspogingen maar niemand geraakte echt weg. Steve Bekaert reed net als vorige week ijzersterk en voerde de forcing bij beklimmingen 2 en 3 van de Berendries, maar de Parike mannen kleefden aan zijn wiel. Tim kon telkens goed volgen en probeerde in de laatste ronde nog een poging om weg te raken maar werd al snel terug gehaald. Op 1 km van de finish ging dan Lewis Rigaux van Parike in de aanval en haalde het met 15 seconden voorsprong op een uitgedunde groep van zo'n 40 tal renners waarin Tim zich 14de sprintte.

Uitslag

Uitbollen na de sprint met o.a. Kevin Van Acker (6de), Pieters (9de), De Roose (13de) en Bekaert (14de)

Geraardsbergen BVB (21 Mei 2006)

Voor de derde wedstrijd voor de Beker van Belgie waren we woensdag het parcours gaan verkennen. Prachtig parcours met 1 grote ronde (32 km) waarin de beklimmingen van de Guillemainlaan in Geraardsbergen, de bosberg en Onkerzele dorp. Daarna nog 3 plaatselijke ronden (11 km) waarin telkens de beklimming van de Zonnebloemstraat (waarop ook de aankomst lag) en de Brusselsestraat. Dit moet een van de mooiste maar ook zwaarste wedstrijden voor nieuwelingen in Vlaanderen zijn. Er stonden deze keer 111 renners aan de start (video) waaronder 6 Meetjeslanders (op de fotos hieronder). Het weer kon slechter, want geen regen en de wind was ook wat gaan liggen. Reeds na minder dan tien kilometer kende Tim pech toen hij door een andere renner werd meegesleurd in een val. Gelukkig zonder veel erg. Hij kon direct terug de fiets op en aansluiting vinden bij het peleton, alleen was hij zijn drinkbus kwijt ! Op de Bosberg (video) kwam hij goed door in de eerste helft van het pak. Een eerste aanval werd hier geplaatst door Steve Bekaert. Jonas en David volgden hier nog goed, Steffen en Kevin gingen er nog aan maar Maarten moest jammer genoeg de rol lossen. Daarna kwam er een aanval van zes renners: Garrit Broeders en Dean Cooreman van Thompson en Kobe Diels, Louis Verhelst, Thomas Deceuninck en Gilles Bogers, hier te zien op de beklimming van Onkerzele (video) . Ze werden echter bij het ingaan van de lokale ronden ingelopen en de "premierush" werd gewonnen door Gert Jan Bert. Tim had het toen wat lastig, maar kreeg gelukkig wat drinken van Kevin Van Acker, waarvoor hartelijk dank. Er volgde een aanval van Tosh van der Sande maar Vorselaar liet niet begaan en ging met Markus, Op De Beeck en Sprengers in de reactie. Steve Bekaert bleef steeds attent voorin en Tim kwam er terug door en ging plaatsvatten rond de 20 st positie, hier te zien op de voorlaatste beklimming van de Brusselse straat (video).

De goede aanval had plaats in de voorlaatste ronde, en werd geplaatst door Thijs Loncke en Steve Bekaert. Bij het ingaan van de laatste ronde op de beklimming van de Zonnebloemstraat (video) loste Bekaert zijn gezel. Hij hield nog 2 luttele seconden over aan de finish. Loncke werd ingelopen. Tim eindigde mooi 33ste en als 5de van de eerstejaars in de achtervolgende groep van 44 renners. 71 renners reden de wedstrijd uit. David en

Jonas streden dapper samen in de achtervolging en werden 64ste en 65st.

Uitslag

Meetjeslanders David, Jonas, Steffen, Kevin, Maarten en Tim aan de start

Steve Bekaert kan net uit greep van de groep blijven, Pirotte en Markus 2 en 3, de pers als de kippen erbij

Vinkt (13 Mei 2006)

De dertiende wedstrijd van Tim op de dertiende mei werd een tegenvaller. Met niet minder dan 167 renners waren ze aan de start in Vinkt voor 11 ronden over een 60 tal kilometer. Drukkend weer met onweer in de lucht maar dat bleef uit. Tim stond weeral eens op de eerste rij. Hij vond het nodig om de eerste ronde er direct een patat op te geven en ging er in de 2de bocht na de start al vandoor. Geen slechte keuze als men weet dat het hier over smalle wegen ging en dat valpartijen met grote groepen schering en inslag zijn. Steven Galens liet niet begaan en ging in de tegenaanval. Het peleton lag daardoor direct op een lint en zette de achtervolging in. Eerst werd Galens bijgehaald en net voor het ingaan van de tweede ronde ook Tim. Daardoor miste hij op het nippertje een premie. Balans van de eerste ronde : 50 renners eraf. Het viel dan wat stil. Halverwege dan een eerste serieuze aanval van Sean Van De Waeter die nog een renner meekreeg. Tim voelde zich dan al niet goed en had last van maagkrampen. Hij bleef steed achteraan de groep gangen die verder uitdunde. De twee vluchters werden gegrepen en vier ronden voor het einde ging een zevental ervandoor. Nog eens later gingen er vijf in de tegenaanval. Tim ging nog als allerlaatste aan het achtervolgend groepje van een kleine dertig renners, maar hield het twee ronden voor het einde voor bekeken. Liever dit dan zich met een ziek gevoel helemaal leegrijden, besloot hij wijs. Jason Dhaemers won de sprint voor Brian Van Goethem, Neckebroeck. Christophe Willems werde 5de en Sven Bohez 6de. Callebaut was nog weggevallen met een bandbreuk. Gert Jan Bert won de spurt van het achtervolgend groepje waarin ook Gijs Van Hoeck zat. Slechts 39 renners reden de wedstrijd volledig uit.

Aanval in de eerste ronde ronde gecounterd door Steven Galens

Meer Fotos

Elsegem (BVA) (7 Mei 2006)

De 2de rit in het regelmatigheidscriterium Beker der Vlaamse Ardennen. Terwijl in Kalmthout de 2de rit van de Beker van Vlaanderen werd gereden, kozen toch nog 70 renners voor het zwaardere werk. De eerste wedstrijd in Heurne was nog relatief vlak, maar deze wedstrijd over 10 ronden van 6.3 km stond synoniem voor "Ronde Van Vlaanderen" : een lastige omloop met veel klimwerk, kortom voer voor renners met inhoud. Alhoewel regen steeds dreigde bleef gelukkig de zon schijnen. In de eerste ronde ging Jochen Deweer reeds met een paar renners in de aanval maar ze werden al snel weer bijgehaald. Tim voelde zich in het begin niet al te goed en bleef wat achteraan in het peleton rijden. Na een paar ronden waren er toch al een 20 tal renners gelost. De volledige wedstrijd regende het aanvallen op de stukken bergop, o.a. van Matthias Coppens, Jens Van den Bussche en Steven Galens, maar eenmaal boven op de helling viel alles terug stil. Zo bleef er bij het ingaan van de laatste ronde nog een grote groep van rond de 40 renners samen. Tim was naar voor geschoven en had ook zelf al eens geprobeerd maar ook zijn aanval droeg niet ver. Bij het begin van de laatste ronde dan vielen 3 renners aan. Alles zat op een lint. Jens Van den Bussche, Wesley De Caluwe en Jochen De Weer gingen in de tegenaanval. In de laatste klim naar de aankomst hielden twee van de eerst vluchters van Oost-west stand. Christophe Willems won de sprint bergop voor zijn ploegmaat Vinnie Braet, Iets later volgden Deweer, De Caluwe en Van den Bussche en nog een renner. Op een twintigtal seconden kon Tim zich 9de sprinten en dus 15de in totaal. Hij dacht dat hij nog dichter had kunnen eindigen maar zat wat ingesloten in de sprint. Bergop sprinten na een lastige koers ligt hem blijkbaar toch wat beter dan op een biljarttafel. In de stand komt Jochen Deweer aan de leiding van de eerstejaars met 49 punten. Tim volgt op een gedeelde 2de plaats met 40 punten.

Uitslag

Sprint van groep gewonnen door Galens, Tim negende

Lembeke (1 Mei 2006)

De eerste keer twee dagen koersen na elkaar voor mij. Ook weer een lange wedstrijd van 69 km. Daarom was mijn plan om in de eerste helft van de koers niet te veel energie te verbruiken. Maar in de eerste ronde is de goede ontsnapping al weg. Jeffrey D'haeze demareert en wordt gecounterd door eerst Guy Ten Hartog en daarna lokale renner Niels Wijtinck. Al snel rijden ze een voorsprong van 1 minuut bij elkaar. Velen verwachten dat de vele Meetjeslanders gaan rijden, maar dat gebeurt niet. Zo groeit de voorsprong verder tot 1,5 minuut. Halverwege de koers gaat Jason D'haemers in de tegenaanval. Dan probeert ook nog Niels Godderis. Dan ook nog een groepje met Steven Galens. Ons groepje is dan al uitgedund tot een 15 man. In de voorlaatste ronde wordt het groepje Galens ingelopen doordat de Thompson jongens gingen rijden. Ik zit nog fris en demarreer. Ik krijg de Nederlander Sijnesael van Thompson mee. We rijden nog de geloste Jeffery D'haeze voorbij en naderen D'haemers tot op een paar seconden.

Guy Ten Hartog wint de sprint voor Niels. Ik eindig na D'haemers en Sijnesael de tweede keer op rij op een vijfde plaats.

Uitslag Lembeke

Guy Ten Hartog wint voor Niels Wytinck

Sprint voor de 4de plaats : ik eindig 5de na Sijnesael

Maarke Kerkem Provinciaal kampioenschap (30 April 2006)

Ik had mijn zinnnen gezet op deze wedstrijd met alleen 1ste jaars, zeker nadat ik woensdag het parcours verkende en merkte dat er een klim was van ongeveer 1.5 km gevolgd door wat vals plat. Daarna de gevaarlijke afdaling naar Etikhove waar we wat kasseien moesten doen. Zwaar dus. We moesten 7 ronden van 8.8 km doen. Het was niet zo'n goed weer en af en toe zouden we wat regenvlagen krijgen. De eerste ronde al probeerde ik samen met Glen de Ridder en Sean van de Water maar het ging niet door. Na de afdaling ging Jeffrey Herrebaut ervandoor. Hij kreeg nooit een groot gat en bij de tweede beklimming reed Joni Renders ernaar toe. Hoog tijd dan om te reageren en dat deed ik dan ook. In het vals plat trok ik door en kreeg alleen Gijs Van Hoecke mee. Na de afdeling kregen we het gezelschap van Niels Reynvoet en met ons drieen reden we het gat op de twee leiders nog voor het einde van de tweede ronde dicht. Langzaam aan groeide onze voorsprong op een groepje achtervolgers van zo'n goeie 20 man. We draaiden goed rond en ik deed ruim kopwerk. De volgautos mochten er de twee laatste ronden tussen. We hadden dan al twee minuten voorsprong maar Jeffrey en Niels bleven maar het volle pond geven. In de laatste rond zat ik kapot en moest de rol lossen tijdens de beklimming maar kon in de afdaling weer aansluiten. In de sprint had ik nog weinig energie over en eindigde na Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Niels Reynvoet en Joni Renders. Zeer tevreden want na het verbruiken van veel energie zat er niet meer in.

Videoreportage AVS

Uitslag PK

Joni, Niels, Gijs en mezelf (met Herrebaut verborgen) voorop bij ingaan laatste ronde

Een mooi 5-tal (Foto De Vylder)

Sprint (Foto De Vylder)

Meer Fotos

Kortesem (BVV) (23 April 2006)

In Kortessem werd de eerste Beker van Vlaanderen wedstrijd gereden met maar liefst 149 deelnemers op het startblad en 136 vertrekkers.We moesten eerst een grote ronde van 25km afleggen met beklimmingen en punten voor de bergprijs na 5km,10km en 17km. Dan moesten we 7 vlakke ronden van 6 km afleggen met sprinten voor knelpunten op 7,5,3 ronden van het einde.Ik stond goed vooraan in de start maar na al 2 km zat ik al goed vanachter want ik zat ingesloten en er werd direct zeer snel gereden. Na een valpartij in de afdaling van de 2de beklimming moest ik een serieus gat toe rijden en ik geraakt daarna nooit meer goed vooraan. Hier moest mijn ploegmaat Maarten Schrans lossen. Ook op de plaatselijke ronden zijn we nooit echt stil gevallen. In de laatste ronde sprong toen Thomas De Brabandere weg en het viel dan plots wel stil. We reden toen zo traag dat er opnieuw gevallen werd. Ik werd opgehouden en moest door het gras verder. Ik was op achtervolgen aangewezen na de valpartij en heb peleton juist niet kunnen halen, want na de valpartij begon men opnieuw te vlammen. Echter, Thomas De Brabandere haalde het met een paar seconden. In de spurt won Simon Verhamme voor Nicholas Vereecken. Ik werd uiteindelijk 51ste van de 79. Volgens de officiele uitslag was de afstand 70 km en haalden we 43.75 km/u.

Volledige uitslag

Aan de start met Maarten en Jonas

Midden in het grote Pak van

WAARSCHOOT (17 April 2006)

De eerste zonnige dag dus koersen met korte mouwen in Waarschoot. 74 deelnemers waaronder niet minder dan 19 Meetjeslanders en ook veel rennders van "Onder Ons Parike". Er was een eerste ontsnapping net Niels Wijtinck, Jan Van Houtte en nog een derde renner maar ze werden in derde ronde weer bijgehaald. Ik voelde mij vandaag heel goed probeerde het dan zelf een eerste keer in de derde ronde. Ik hield het echter minder dan 1 ronde vol maar kon wel een premie meepikken. Daarna volgde direct een aanval van Brian Van Goethem en Steven Galens. Samen met Niels Wytinck en Joris Haers kan ik er naar toe rijden, maar even later sloot weer het peleton aan. Daarna nog een aanval van drie renners met opnieuw Jan Van Houtte erbij. Opnieuw worden de drie bijgehaald. In de voorlaatste ronde probeerde ik het dan opnieuw. Ik krijg een kleine voorsprong van het peleton. Bij het ingaan van de laatste ronde komt dan plotseling mijn ploegmaat Stein Van Couter aansluiten, maar ik kan nog eens een premie meepikken. De voorsprong wordt nooit echt groot en op 2 km van het einde komt nog een ploegmaat, Sven de Meyere, bij ons aanpikken. We gaan met ons drieen de laatste kilometer in en ook de laatste rechte lijn. Plotseling komen 100m voor de aankomst Steven Galens, Stijn Rammant en Kevin Van Acker ons voorbij gesneld. Ik schrik mij te pletter wanneer Galens de handen in de hoogte steekt want ik dacht dat er nog een ronde te rijden was....en de andere Meetjeslander begonnen gewoon niet te sprinten (?). Toch een mooie achtste plaats en beste eerste jaars (na de Nederlander Brian Van Goethem). Stein en Sven 5de en 6de, David Haertjens 9st en dus vier Meetjeslanders bij de eerste tien, maar eigenlijk konden Meetjesland hier het gehele podium hebben ingenomen.

Uitslag

Eerste aanval

Aanval met Van Goethem, Galens, Wijtinck en Haers

Tweede aanval

HEURNE (BVA) (15 April 2006)

De eerste wedstrijd van de Beker der Vlaamse Ardennen in Heurne. Een totaal ander parcours dan vorige week in Deerlijk. Behalve 1 kleine helling vlak maar allemaal kleine boerewegen die er vuil bijlagen. Met 73 aan de start waaronder deze keer 10 Meetjeslanders : David, Jonas, Kevin, Steffen, Matthias, Justin, Klaas, Ken De Fauw en Joris Haers. Er moesten 10 ronden van 6.1 km afgelegd worden. Direct na de start moesten we al een klein wegje indraaien dus werd het drummen om vooraan te staan. Dat lukte mij en David. We konden vertrekken op de eerste rij. Er werd weeral direct gevlamd en na de eerste ronde waren er al 35 los. In de tweede en derde ronde gebeurden er wat valpartijen met o.a. Joni Renders, Jochen de Weer, Gert-Jan Bert en Kevin waardoor onze groep nog verder werd uitgdedund. Ook Jonas, David en Joris Haers waren nog mee. Van de gevallen renners konden er toch weer wat aansluiten. Iedere keer aan de aankomst werd er serieus gesprint voor de premies. Vanaf de derde ronde volgden veel aanvallen. Ik probeerde ook eens maar Steve Bekaert en nog een andere renner haalden mij in en daarna volgde ook de groep. Ook Kevin Van Acker en Gertjan Lauweys van Asfra probeerden daarna. In de zesde ronde plaatste Steve Bekaert de juiste aanval. Hij had al van in het begin het tempo bepaald en was dus duidelijk in zeer goede vorm. Gertjan Lauwereys gaat nog in de tegenaan maar tevergeefs, hij wordt weer bijgehaald. We komen tot op 15 seconden maar in de laatste ronde valt het dan weer stil. Bekaert was hier de sterkste en won dus verdiend. In de sprint voor de tweede plaats met 24 man kon ik mij niet zo goed plaatsen en zat ik in de wind. Ik werd 17de. David valt maar gelukkig zonder erg en komt als 25st over de meet. Op het einde hadden Jonas en Joris Haers nog moeten lossen, ze eindigen als 26ste en 29st. Slechts 30 renners rijden uit. Dit was een zeer mooie koers en belooft voor de rest van de Beker van Vlaanderen. Ik sta na Joni Renders (7de) en Alexander de Roose (10de) als derde eerste jaars geklasseerd.

Uitslag

In overblijvend groepje van 25 man

DEERLIJK (8 April 2006)

Opnieuw veel deelnemers in Deerlijk : 124. We zijn met drie aanwezig van het Meetjesland, ook David Haertjens en Jonas Cornu zijn er . We moeten hier 8 ronden van 6.4 km afleggen op een vlak parcours met veel bebouwing en er staat geen wind. Het wordt daarom een snelle koers (41 km/h). In de eerste ronde wordt er direct gevlamd en zijn er ook al wat valpartijen. Het parcours is gevaarlijk met veel versmallingen. De ene aanval na de andere in de eerst helft van de koers, maar niemand geraakt weg. Ik probeer ook eens aan het einde van de vierde ronde en kan zo een premie winnen, maar het peleton raapt mij snel weer op. Dan springt Breyne weg en hij houdt het twee ronden vol. Vooral renners van Deerlijk doen het achtervolgingswerk. Ik voel mij niet super maar kan wel gemakkelijk mee met het uitgedunde peleton van zo een 70 man. Op een ronde en een half springt Louis Verhelst weg, en net zoals vorige woensdag haalt hij het. Deze keer met een kleine voorsprong van 5 seconden. Het wordt een heel lange en gevaarlijk sprint, met een aantal valpartijen. Ik zit oosrpronkelijk redelijk goed rond de twintigste positie maar voor mij haakt een renner in Jonas zijn wiel en valt. Ik moet de remmen vol dichtknijpen en ga over kop. Gelukkig heb ik opnieuw slechts schaafwonden en is mijn fiets niet beschadigd zodat ik als 67ste samen met Jonas nog over de meet kan rijden. De sprint werd gewonnen door Jochen De Weer. Ge

en parcours voor mij. Volgende week beter met de eerste wedstrijd van de Beker der Vlaamse Ardennen in Heurne.

Naast Jonathan Breyne aan de start

ORROIR (5 April 2006)

Zeventig deelnemers en mooi weer in Orroir. Na mijn forfait vorige zondag in Moerkerke door een griepje, voelde ik mij voldoende hersteld en had er goesting in. Hoewel, toen ik de beklimming van de Kluisberg zag die we vier keer moesten doen, wist ik dat het hier heel zwaar zou worden. Eerst stonden eerst 7 kleinere ronden op het programma. Echter net voor de start pech want tijdens de opwarming breekt mijn ketting bij de beklimming van de Kluisberg. Geen paniek en dan maar met mijn reservefiets van start. In de derde ronde echter opnieuw pech als bij het uitkomen van een draai mijn ketting overspringt als ik mij recht stel op mijn trappers. Ik val hierdoor (over kop) en kan niet meer verder. Ik wordt onmiddellijk geholpen door de mensen in de ambulance. Gelukkig worden geen breuken vastgesteld maar wel schaafwonden aan mijn linker knie en elleboog. Daarna wordt er vooral in de vier ronden met de Kluisberg snel gereden, o.a. door Zico Waeytens en valt de groep in verschillende stukken uiteen. In de voorlaatste rond springt Louis Verhelst weg en hij houdt stand tot op de meet. Hopelijk zondag in Deerlijk wat meer geluk.

Op weg naar de Kluisberg

RHISNES (BVB) (26 Maart 2006)

In Rhisnes gaan we van start met 115 deelnemers. Meetjesland komt met dezelfde renners aan de start als vorige week, behalve Jonas die in laatste instantie ziek werd. Het aantal af te leggen kilometer is 58. Voor de start gaan we nog eens per auto het grootste stuk van de grote ronde van 23 km verkennen. Het parcours is golvend maar met weinig beschutting tegen de wind, en die waait hard. Wel is het redelijk warm, toch een graad of 13. Na de grote ronde volgen 7 zware ronden van 5 km, waarin telkens een beklimming. Opnieuw veel goede tweedejaars aanwezig; vooral van Vorselaar met Thomas Op de Beeck, Barry Markus en Thomas Sprengers kan iets verwacht worden en dat zal ook zo uitkomen. Ook Scott USA met Honorez en Stijn Rammant. Al snel een aanval van Julien Paquet van Scott USA, met Matthias Coppens erachteraan. Alle Meetjeslanders volgen goed in het peleton om net als vorige week krachten te sparen voor de tweede helft van de koers. Echter net voor de lokale ronden komen Benjamin en Stein in de problemen en moeten de rol lossen. De vluchters worden ingelopen en in de eerste lokale ronde gebeuren dan beslissende dingen. Kevin valt en kan niet meer verder. Barry Markus gaat ervandoor met opnieuw Julien Paquet. Er wordt nu snel gereden en de achtervolgende groep wordt steeds verder uitgedund op de beklimming. Ik en David volgen redelijk goed mee. De voorsprong van de twee wordt nooit groot en Vanden Bossche kan op een van de beklimmingen de sprong naar de twee leiders maken. Vele renners proberen iets maar worden steeds gecounterd door Op de Beeck. Zo rijden er op een bepaald moment 8 weg. Ik maak de aansluiting met Dries Beatse, maar dan valt het stil en komt de rest van de groep terug. Uiteindelijk valt Paquet weg voorin. Bij het ingaan van de laatste ronde is de voorsprong van de 2 leiders maar een 15 seconden. Greg Faes en Thomas Op de Beek gaan nog in de aanval maar moeten sprinten voor de derde plaats. Barry Markus wint de wedstrijd met sterk vertoon. Ik heb nog wat poeier in de benen en kan mij 16 de van het uitgedunde peleton sprinten, of 20st in totaal. Toch weer een mooie uitslag als eerstejaars in een zeer zware koers. David eindigt mooi 31st.

Volledige uitslag

MOERBEKE-VIANE (BVB) (19 Maart 2006)

Toen we aankwamen rond 12 uur was het maar 2 graden, maar gelukkig ging daarna de zon schijnen zodat het toch nog redelijk langebroeken weer werd. We kwamen met 129 renners aan de start. De club selecteerde voor deze interclub ook David Haertjens, Jonas Cornu, Kevin Neyrinck, Stein Van Couter en Benjamin Willems. Het was voor ons allemaal onze eerste interclub. Van de 22 ploegen bleek dat de meesten bijna allemaal 2de jaars hadden geselecteerd. Kleppers als Belgisch kampioen Thomas Op de Beeck, Tosh van der Sande, Breyne en De Puydt waren er onder andere bij. Coach Freddy hielp ons goed om op de eerste rij te kunnen vertrekken. In de eerste ronde was er al een aanval van 7 renners. We waren allemaal goed mee in het peleton, behalve Benjamin die jammergenoeg viel en zo vroeg uitgeschakeld werd. Na anderhalve ronde schoten van de aanvallers nog Kenny de Puydt, Kenny van den Heede (alle 2 van Oostende Noordzee club), Gert-Jan Van Immerseel en Alexander de Roose van over, maar na 2 ronden nam het peleton hen weer. Het was o.a. Brian Van Goethem van Vorselaar die serieus reed. Vershillenden probeerden weg te rijden maar door het hoge tempo was dit moeilijk. Dan sprong er een groepje van drie renners weg waaronder Tosh Van der Sande. Jonathan Breyne en Kenny de Puydt gingen er achter maar konden ze niet pakken. Wel vier andere renners geraakten weg en konden er naar toe rijden. Zo ontstond er 1 ronde voor het einde een kopgroepje van zeven. Ik houd mij geheel de wedstrijd in de buik van het peleton en hoop zo voldoende reserves over te houden voor het einde. In de laastste ronde breekt er een spaak in mijn achterwiel en moet ik zo verder. Zo iets proberen kan natuurlijk niet meer. In de laatste ronde sprong Louis Verhelst weg, maar Tosh van der Sande counterde, ging erop en erover en won zo de wedstrijd. Verhels werd tweede. Van de achtervolgende 5 wond Thijs Loncke de sprint. De sprint van het peleton werd gewonnen door Francesco Van Coppernolle. David werd mooi 6de (13 in totaal). Ik werd met een slepend achterwiel 14de (21ste in totaal). Ook Jonas (35), Kevin (42) en Stein (57) eindigden in de eerste helft. Dit leverde VC Meetjesland een mooie 7de plaats op in het interclubklassement (22 ploegen). Iedereen bijzonder tevreden. Op naar volgende interclub volgende week in Rhisnes !

Volledige uitslag

Fotos

OOIKE (12 Maart 2006)

In Ooike ging ik van start met 72 renners. Deze keer waren er veel gekende gezichten, dus eerstejaars nieuwelingen. Hieronder  Zico Waytens, Francesco van Coppernolle, Jochen De Weer, Joni Renders, Niels Reynvoet, Alexander de Roose, Niels Wytinck, Anthony Taveirne, Jonas de Buyser, Jens vanden Buscche....., van het Meetjesland nog Kevin Neyrinck en Lode Engels. De zon scheen maar het was redelijk koud, zo'n graad of zeven. Het was een redelijk lastig parcours met twee beklimmingen, waaronder de grote baan vanaf Oudenaarde en dat had een afvallingskoers voor gevolg. In de eerste helft van de koers werd nog niet voor honderd procent doorgereden maar toch moesten al een twintigtal renners de rol lossen. Maar na 4 ronden, achter de 2de premiespurt werd er serieus doorgereden. Ik kon mee wegrijden na de 2de priem met Jochen Deweer, Zico Waeytens en Soren Verhaegen. Maar na een halve ronde haalde het peleton ons in het rechte stuk tegen wind weer in. Na die demarge recupureerde ik niet zo goed meer. Verrasend was wel dat er vooral gekoerst werd door de eerste jaars. De ene demarage na de andere volgde. De groep bleef samen maar werd steeds kleiner. We schoten nog met 25 over, waaronder 11 eerste jaars nieuwelingen, toen op 1 km van de finish Dieter Van De Vyver in de laatste klim demarreerde. Het sprintend peleton kwam net te kort zodat hij nipt won. In de laatste bocht zat ik redelijk goed vooraan maar had niet veel macht meer in de benen voor de sprint. De verdere uitslag 2. Coppens Matthias 3. Deweer Jochen 4.Van Acker Kevin 5.Van Coppernolle Francesco 6.Wytinck Niels. Ikzelf werd 19de en ben redelijk tevreden over mijn koers.

Fotos

Uitslag

TEMSE (5 Maart 2006)

Ik reed mijn eerste koers bij de nieuwelingen in Temse. Ik was bijna de hele week nog een beetje griepering en had slechts op vrijdag de eerste keer weer buiten getraind. maar ik wou absoluut starten. Gelukkig viel het weer redelijk mee. Het was droog en de zon scheen maar toch was het maar 6 graden en veel wind. Er waren 10 ronden van 5 km of in totaal 50 km af te leggen op een parcours met smalle wegen waarbij we twee keer per ronde een brug over de E17 over moesten. Er waren niet minder dan 113 deelnemers, waarvan de meesten 2de jaars. Zo'n grote bende was nieuw voor mij. Ook nieuw was dat er elke ronde voor een premie van 10 euro kon gespurt worden. Ik startte ongeveer halverwege de groep en kon bijna gans de wedstrijd voorin de groep blijven rijden. De eerste ronde was er een serieuze valpartij (gelukkig achter mij) en werd de groep tot bijna de helft uitgedund. Redelijk wat renners konden nog terug keren omdat het daarna redelijk rustig bleef. In de derde ronde probeerde het dan een renner (Goudket) alleen. Even dacht ik om mee te springen maar het was nog vroeg en niet helemaal 100% speelde ik op zeker. Goudket werd in de 5de ronde opnieuw ingelopen. De ronde erna ontsnapten dan 5 man. Er reden er daarna nog 4 weg, waaronder weer Goudket. Die kon samen met Niels Van Dijk naar de 5 rijden die spurtten voor de overwinning. Ik eindigde in het p

eleton redelijk voorin (15de) en werd 24ste in de uitslag. Aangezien ik nog niet volledig hersteld was van mijn griepaanval en ik de hele wedstrijd goed voorin de groep had gereden was ik hier zeer tevreden mee. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Ralph Gelens (NL) in 1u21m voor Guy Ten Hartog, Nicolas Vereecken en Jeroen Goudket. Jeffrey Herrebout was mee in de ontsnapping en eindigde als 6de als beste eerstejaars. Mijn ploegmaten Matthias Buysse, Jonas Cornu en Lode Engels eindigden 14de, 34ste en 48ste. 67 renners reden de wedstrijd uit.

Fotos

.Uitslag