Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

2 de jaars nieuwelingen (2007)
Tielt Keizer der nieuwelingen BVB (7 Oktober)

Tim's laatste wedstrijd van het seizoen werd de Beker van Belgie "Keizer der Nieuwelingen" in Tielt. Met goed weer en onder een massale balangstelling kwamen 130 renners aan de start voor 80km verdeeld over 13 ronden van 6.2 km. Voor Bodysol kwamen naast Tim ook Jens Demonie, Toshoni Van Craen, Matthias Raeymakers, Valantijn Van Hoorn en Jelle Vlaeminck aan de start. Naast de 21 uitgelootte ploegen was er ook nog een "nationale selectie" aanwezig. Direct werd er gevlamd, de eerste ronden bijna constant aan 50km/u !, en gedurende bijna de gehele wedstrijd bleef het snel gaan.  Het resulteerde in een gemiddelde van 43.4 km/u en maakte het de aanvallers bijzonder moeilijk. Na een 4-tal ronden waren er toch een 4-tal sterke renners in staat een kleine voorsprong te verzamelen. Het waren Barry Markus, Jochen Deweer, Steven Giesberts en Jasper Stuyven. Na een ronde greep er onder impuls van Jonge Renners Roeselare en Avia echter alweer een hergroepering plaats. Daarna mocht Robin Van Der Donck van DCM een 2-tal ronden voorop rijden. Op 4 ronden van het einde gingen een zevental renners ervandoor, maar ook deze aanval was geen lang leven beschoren. Het was Tim zelf die de beslissende aanval lanseerde op 2 ronden van de finish. Hij kreeg Bram Devoldere, Joren Segers, Axel De Corte, Frederik Vandewiele en Hannes Depraetere mee.Allen goede renners, maar het draaide niet echt goed rond. Depraetere leek niet de superbenen van vorige week te hebben en Segers leek zich te sparen. Zo werd de voorsprong nooit groot (~ 20 seconden) en Tim rook het gevaar van een onder leiding van Van Keirsbulck nog steeds snel rijdend peleton. Op zo'n 5km van de finish demarreerde hij een 2de keer en alleen Vandewiele volgde. Toen de overwinning heel nabij kwam, op minder dan 1 km van de finish, kwam echter Sean Van de Waeter, met in zijn spoor het achtervolgend groepje datt hij had opgeraapt en verder ploegmakker Toshoni Van Craen, Kevin De Jonghe, Tim de Baene en Matthias Legley, aansluiten. 11 renners dus voorin die konden uitmaken wie ging winnen. In de sprint zette Toshoni van ver aan maar een zeer sterke Sean Van De Waeter ging er nog over en won zo zijn 3de Beker van Belgie wedstrijd op rij. Toshoni werd 2de, Joren Segers 3de. Tim werd zwaar ontgoocheld 9de maar mocht nogmaals op een bijzonder sterk wedstrijd terugblikken. Door nog een 15de plaats van Matthias Raymaekers won Bodysol voor de 4de keer dit jaar de ploegenrangschikking. Minder gelukkig was Jelle Vlaeminck die met een vastlopende ketting kreeg af te rekenen en na een gedwongen fietswissel de aansluiting met het peleton niet meer kon maken.

Volledige uitslag

Tim bij de ploegvoorstelling, had nogmaals zijn zwarte kousen aangetrokken (Foto familie Raymaekers)Maarke Kerkem (30 September)

Vandaag werd de finalerit van de Beker der Vlaamse Ardennen gereden. Vlaamse Ardennen staat synoniem voor mooie wedstrijden. Deze keer waren er bovendien ook zeer veel goeie deelnemers aan de start . Ze kwamen met niet minder dan 107 aan de start om 10 ronden van 6.6 km af te leggen over de smalle wegen rond Maarke Kerkem. In de ronde zit telkens een klim. Het was Francesco Van Coppernolle die al in de 1ste ronde samen met Bram De Voldere in de aanval trok. Even later kwam Jens Vandenbussche aansluiten. Tim probeerde in zijn eentje naar de 3 toe te rijden maar kreeg geen vrijgeleide. Nog een ronde verder konden 3 anderen, Hannes De Praetere, Bert Van Lerberghe en Sven Bohez wel de aansluiting maken. Zo reden ze verschillende ronden met 6 aan de leiding en werd de voorsprong eventjes 45 seconden. Net zoals in Bavegem vorige week zetten Tim en Gijs zich een ronde op kop en kregen ze de leiders in het vizier. Gijs sleurde alles wat hij kon in de bergop en kreeg met Martijn de Baene en nog 2 anderen een klein gaatje. Tim demarreerde uit het peleton, reed naar de 4 en nam direct de leiding. Even later kwamen ze voorin de wedstrijd aansluiten en zag het er heel mooi uit voor Gijs die op dat moment de eindoverwinning in het reglematigheidscriterium binnen bereik kreeg. Echter de voorwacht van het peleton kwam ook terug en op 2 ronden was alles te herdoen. Tim ging nogmaal sleuren op de klim. Met Reynvoet en Gijs in het wiel, maar ook met een aanklampende Durant, leider in het klassement, kon hij opnieuw een klein maar onvoldoende kloofje slaan. Het was dan het moment aan Brian Van Goethem om aan te vallen. Hij ging met Dieter Bouvry en nog een renner met voorsprong de laatste ronde in maar het was deze keer Axel de Corte, leider bij de eerstejaars die zijn naaste concurrent Bouvry ging terughalen. De uiteindelijke beslissing viel op de laatste klim. De 2 mannen met nog het meest poer in de benen reden van de rest weg. Jammer genoeg reageerde Tim iets te laat op de uitval van Hannes De Praetere en kon hij het kleine gaatje van een 10-tal meter nooit meer dichten. De Praetere won dus met lichte voorsprong voor Tim en het spurtend peleton waarvan Gijs Van Hoecke de sprint won. Een bijzondere mooi wedstrijd met 3 goede renners op het podium. Beter konden de organizatoren niet wensen. Joachim Durant won het eindklassement voor Gijs. Axel De Corte is de winnaar bij de eerstejaars.


Volledige uitslag

Meerdere fotos

De Pratere wint. Tim, ontgoocheld, kan nog net voor peleton blijvenBavegem (23 September)

In vergelijking met gisteren werd hier een pittiger pacours onder de wielen geschoven. 10 ronden van 6.9 km dienden afgelegd te worden, met telkens een licht hellende kasseistrook naar en voorbij de aankomstlijn.  Tim was in de 2de ronde weer een van de eerste aanvallers, samen met Bram De Voldere, maar in schuifjes kwam het nog "frisse peleton" terug aansluiten. Het waren Glenn De Ridder en Moreno De Pauw die er vervolgens vandoor gingen. Sean van de Waeter reed naar de 2 toe, maar Glenn moest de rol lossen, zodat gedurende een 4-tal ronden Moreno en Sean met zijn tweetjes voorop bleven. De voorsprong was echter nooit groot en voorbij half koers konden eerst 2 renners aansluiten. Daarna volgde er nog eens een 5-tal. .Toen de volledige groep aansloot muisde Cedric Callebaut er vanonder maar hij hield het slechts iets meer dan een ronde vol. Tijd nu aan Gijs Van Hoecke om samen met Moreno opnieuw aan te vallen. Tim, ondertussen anderhalve wedstrijd zonder enige noemenswaardige aanval zat nog bijzonder fris en besloot om mee te wippen. Iets verder sloot ook eerst een sterk rijdende Jonas De Vylder aan en ook weer de beresterke Sean Van de Waeter. Met nog 3 ronden voor de boeg kwam ze door met een halve minuut voorsprong. Echter in de laatste ronde konden nog 3 renners terugkomen : Opnieuw 2 Bodysollers, Jeffrey Herrebaut en Glenn De Ridder, in gezelschap van Cedric Callebaut. Steeds dezelfde namen voorin dus. Jeffrey en Tim vielen aan, Gijs en Moreno lieten Sean Van de Waeter het werk doen. Sean, in de vorm van zijn leven, counterde aanvallen en probeerde als het ware zelf een uitval. Voor Callebaut werd het teveel en hij moest vooraan lossen. In een spannende sprint op de kasseien haalde Gijs het voor Van de Waeter, De Ridder, De Pauw, Herrebaut en Tim, en maakte zo het mooie ploegwerk af. Bijzonder sterk van Gijs en van de Bodysol boys.


Volledige uitslag

Meerdere fotos

Bodysol trein met Gijs, Tim en Moreno, Van de Waeter en De Vylder volgenMeigem (22 September)

Met 84 kwamen ze onder een stralende zon aan de start voor een wedstrijd over 68 km en 13 ronden. Al vlug bleek die weinig om het lijf zou hebben. Het vlakke parcours met een minimum aan bochten maakte dat een hoge snelheid werd ontwikkeld en vluchters nauwelijks uit het gezichtsveld konden verdwijnen. Leuk was dat er om de 2 ronden kon gesprint worden voor naturaprijzen. Zo bemachtige Tim 4 flesjes bier (met bijhorende glazen), die goed in de smaak vielen bij reporter. Het was die ene keer dat Tim iets probeerde samen met Kevin De Wulf, maar hun poging was geen lang lot beschoren. Ook Brian Van Goethem waagde verschillende aanvalspogingen en mocht ook met een "bierprijs" naar huis, maar uiteindelijk werd door gans het pak gespurt. Thuisrijder Francesco Van Coppernolle toonde zich de snelste voor Giovanni de Merlier en Brian Van Goethem. Tim finishte 13de. Ploegmaat Jeffrey Herrebaut 9de.

Volledige uitslag

Een "aanvalletje" van Kevin De Wulf en TimCriterium Europeen Luxemburg (14-16 September)

Samen met Moreno De Pauw, Jeffrey Herrebaut, Jens Demonie, Toshoni Van Craen en Jens Van de Bogaerde, en Rik, Isaac en Mathieu trok Tim naar Luxemburg om er deze 3-daagse te rijden. Met niet minder dan 25 ploegen uit 8 verschillende landen (Belgie, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Italie) en 150 renners zou er hier gereden worden.


Dag1:

Groot was de verwondering toen werd vastgesteld dat start en aankomst ergens buiten het stadje Alzingen lag in "the middle of nowhere" en alle renners op een grote weide dienden te verzamelen. Gelukkig was het weer stralend en de sfeer zat er goed in. De eerste rit was er een over 5 ronden van bijna 17km, 83.5 km in totaal over practhige wegen en in een mooie omgeving. Er zat in de ronde een stuk vals plat van zo'n 3 km en een klim, de Cote de Syren, van 1 km en een hoogteverschil van 50m. Van in de eerste ronde ging de Nederlander Wouter Haan ervandoor en maakte grote indruk. Hij reed eerst 2 ronden alleen en kreeg dan het gezelschap van Barry Markus en nog een 3de Nederlander. Het 3-tal werd pas aan km 57, met dus nog 26 km voor de boeg, ingelopen. Niettemin pakte Haan, na de eerste bergprijs in de 2de ronde, ook daarna nog in deze 4de ronde de 2de bergprijs. Tim en Jens Demonie gingen dan met een klein groepje in de aanval op het stuk vals plat maar werden al snel weer bijgehaald. Bij het ingaan van de laatste ronde reden dan in schuifjes 10 renners weg. Tim zat nog wat te bekomen van zijn aanval in de buik van het peleton. Met een voorsprong van 35 seconden mocht het groepje sprinten voor de overwinning. Het was Guerrero die won, Mannaerts eindigde 3de. Verder zaten ook De Praetere en Van de Waeter mee in het groepje. Tim sprintte zowaar mee in het peleton (nog zo'n 80 man) en eindigde hierin 12de (en dus 22ste in totaal), na onder meer ploegmaten De Pauw (4de) en Herrebaut (7de). Hij werd echter verkeerd als 48ste in de uitslag geplaatst. Goed gereden maar toch wat ontgoocheld dat de goede vlucht werd gemist, maar dat was ook "superman" Haan overkomen.

Dag2:

De 2de rit vond plaats in het Duitse dorpje Orscholz en omgeving. Ook nu was het weer schitterend en de wegen prachtig. Er was deze keer een kleiner klimmetje in de ronde, die 8 keer moest gereden worden; goed voor een totaal van 72km. Punten voor de bergprijs waren er te verdienen in de 4de en 7de ronde. Er werd aan een enorm tempo van meer dan 42km/u over dit golvend parcours gevlamd van begin tot einde, zodat iedere ontsnapping als snel werd teniet gedaan. Tim probeerde het een keer, in de 4de ronde, kwam als eerste boven op de helling en kaapte zo 5 punten weg voor de bergprijs. Hij kreeg o.a. de Deen met de "puntentrui" Casper Larsen en de latere winnaar, de Nederlander Wilco Kelderdman mee, evenals een sterk rijdende Toshoni Van Craen. Maar ook nu werden de vluchters weer snel ingerekend. Op het niet selectieve parcours werd het met bijna de volledige groep een massasprint. Jochen Deweer won die voor Barry Markus. Jelle Mannaerts werd nogmaals 3de en mocht de leiderstrui aantrekken. Tim zat samen met Moreno nog rond 20ste positie op 500m van de aankomst maar een zeer gevaarlijk rotonde dwong beiden achteruit zodat ze uiteindelijk als 74ste en 78ste over de meet kwamen. Jeffrey eindigde weer in de top 20, deze keer 18de. Tim kwam op de 3de plaats in het bergklassement te staan.

Dag3:

De 3de rit werd terug in Luxemburg gereden, in het stadje Walferdange. Opnieuw verrassing toen bleek dat de kleine ronde van een 4.3 km, die 10 keer diende afgelegd te worden, voor bijna de helft door een woonwijk liep, vol met wegversmallingen, drempels en ronde punten. Daarna moesten nog 2 ronden van 11 km afgelegd worden waarin een 2km lange klim, bestaande uit 2 steile stukken boven de 10% met ertussen een stuk vals plat. Gelukkig trokken de Italiaanse ploeg uit "Veneto" alles van bij de start op een lint. Na 4-tal ronden ging dan een van hen, Dal Col, alleen in de aanval. Hij vormde het doelwit voor anderen die er probeerden naar toe te rijden en zo ontstond na een 7-tal ronden een kopgroepje van 7, waarin Moreno De Pauw voor Bodysol, de Belgen Guerrero en De Cnodder en de Nederlanders Haan, Kelderman en Lugten. De goede vlucht was meteen vertrokken. Er kwam een reactie van Brian Van Goethem, Sean Van de Waeter, Maarten Craeghs en gele trui Mannaerts maar die zouden de eersten niet meer terugzien. De leiders mochten met 30 seconden voorsprong op dit 4-tal aan de 2 grote ronden beginnen. De voorsprong op het peleton bedroeg al 1 minuut. Tim reed steeds attent voorin mee en had samen met Hannes De Praetere ook een tegenaanval geprobeerd, moest daarom weer passen toen in de laatste lokale ronde ook Deweer met o.a. Druyts reageerde. Het was ondertussen weer razendsnel gegaan; meer dan 43km/u in het eerste uur. De overgang naar het "klimmen" was dan ook ongewoon en bijzonder groot. Bij de eerste klim reden Haan en Kelderman weg. Iets later volgde Lugten en nog iets verder De Cnodder en Moreno De Pauw. Tim begon wat ver achterin de groep en blies zich in het eerste gedeelte van de klim op ; Zo kwam hij pas in het 2de gedeelte van een in 2 gescheurd peleton boven door, en bekwam nooit meer. De Nederlanders bleven voorop en Keldermans won voor Haan (zowel de rit als de ronde) en Lugten. Daarna werden Moreno en De Cnodder nog bijgehaald door enkel renners zodat met een achttal mocht gesprint worden voor de 4de plaats. Deweer won voor Moreno, Van de Waeter en De Cnodder. Tim kwam nog lichtje gelost van de 2de grote groep door als 78 ste. In het algemeen klassement eindigde hij 70ste. Deweer veroverde de puntentrui, Haan de bergtrui. Eerste Belg in de einduitslag werd Sean Van de Waeter op 5. Tim werd 4de in de bergstand. Het werd het een prachtige ervaring, "3 Belgische kampioenschappen na elkaar", 220 km gekoerst aan een gemiddelde van 40.85 km/u op allerminst vlakke wegen ! Goed en redelijk wat energie verbruikt de eerste 2 dagegen. Alleen jammer dat de laatste dag tegenviel.

Alle uitslagen

Fotos :
Dag 1
Dag 2
Dag 3

Tim ook in de aanval de 2de dag op Duitse wegen, rechts in rood-witte trui de latere winnaar KeldermanSt Lievens Houtem BVB (9 September)

Met 118 renners aan de start voor weeral een BVB wedstrijd. Deze keer vertegenwoordigden behalve Tim ook Mathias Raymaekers, Gijs Vanhoecke, Valantijn Vanhoorne, Glenn De Ridder en Jelle Vlaeminck het Bodysol team. Er moesten 8 ronden afgelegd worden van ongeveer 8.9km dus ongeveer 70 km met een lang stuk (2 a 3 km) vals plat en dan een steil stuk van ongeveer 150 meter. Na een een eerste rustige ronde was het weeral Tim die het vuur aan de lont stak en demareerde. Een 2-tal kilometer verder kreeg hij het gezelschap van eerst Jens Vandebussche en daarna Alexander de Roose. Op het einde van de 2 ronde kwamen meerdere renners aansluiten, eerst Michiel Janssens, Bart Baele en Lex Van der Burgt, later onder andere ook Niels Van Laer en Sven Bohez. Tim besloot om niet de volle 100 procent te rijden want er waren 3 renners mee van Gaverzicht. Op einde van de 3de ronde was de groep al zo’n goeie 20 renners groot, ook o.a. Deweer en Meetjeslanders De Pauw en Robin Laureys zaten hierbij en ploegmaat Glenn De Ridder. Maar iets later kwam alles weer samen. In de 4 ronde sprong Hannes Depraetere dan weg. Eerst reageerde Francesco en daarna Tim samen met ploegmaat Gijs. Tim gaf nu wel de volle 100 procent, evenals Gijs. Zo werd een maximale voorsprong bijeengefietst van 55sec op het peleton, maar op 30 sec zat een achtervolgend groepje van eerst 12 en dan nog 9 man, waaronder De Roose, Van de Waeter, De Vylder, Deweer en opnieuw Lorenzo De Pauw. Dit was natuurlijk niet echt ideaal om voorop te blijven. Nadat eerst Van De Waeter en De Vylder vooraan aansloten kwam het onder impuls van Niels Reynvoet op het einde van de 6de ronde dan ook terug tot een volledige hergroeping en was alles te herdoen. Terwijl Tim een half rondje aan het uitrusten was van de bekomen inspanningen gingen er in de 7de ronde dan al weer 2 vandoor. Opnieuw Hannes De Praetere, eerst met Tim De Baene, maar die werd gelost, en daarna Sean Van de Waeter. Die 2 kwamen tesamen en hadden zo’n 20 seconden voorsprong bij elkaar gefietst toen Tim halfweg de laatste ronde in de tegenaanval ging. Hij kreeg het gezelschap van Kevin de Jonghe, Emiel Wastijn en nog een renner. Ze naderden oorspronkelijk sterk maar strandden uiteindelijk op een zucht van de leiders. In de achtergrond vielen ook nog Jochen Deweer, Tim Wellens en Niels Reynvoet aan. Alleen Reynvoet kwam nog bij Tim zijn groepje dat op 8 seconden mocht sprintten na winaar Sean Van de Waeter en De Praetere. Tim werd na Reynvoet en De Jonghe 3de in sprint en dus 5de. Ondanks de fantastische wedstrijd die hij reed was hij net als na de 5de plaatsen in Laplaigne en Bachte in het begin toch weer wat ontgoocheld omdat hij zich bijzonder sterk voelde en het net weer niet was. Jochen Deweer en Tim Wellens bleven nog net het peleton voor. Van Snick wint de peletonsprint voor Jorne Carolus. Gijs Van Hoecke sprintte naar de 16de en Matthias Raymaekers naar de 21ste plaats en droegen bij tot een 4de clubprijs voor Bodysol, na Deerlijk, Parike en Isorex.

De volledige uitslag

Meerdere fotos


Gijs en Tim volle bak....Wichelen en Machelen (2&3 September)

Een kort verslagje van een kort koersje (57 km) omdat er in feite weinig te beleven viel. In Wichelen kwam Tim aan de start met de bedoeling er een doorgedreven training van te maken en te volgen om te zien als er in de laatste 10-15 km eventueel een appel uit de kast kon vallen. Een keer roerde hij zich en ging er eventje met Callebaut vandoor. Hij pakte een premie maar vond daarna dat het met een rassprinter en man in vorm niet verstandig was om door te zetten. Toen dan uiteindelijk in de voorlaatteclubprijs voorlaatste ronde een groepje van 5 in de aanval ging met ploegmakkers Jeffrey Herrebaut en Moreno De Pauw, speelde hij het ploegspel mee. Jammer genoeg werd het 5-tal op een paar km van de finish opgehouden door een gesloten overweg en zo weer bijgebeend door het peleton. Op die manier werd het een groepsprint, gewonnen door Cedric Callebaut. Tim sprintte niet mee.

Een dag zich gedeisd houden is al moeilijk voor Tim, dus de 2de dag konden we zeker iets verwachten. En inderdaad, in de 2de rvan de 15 ronden ging hij al ten aanval. Dat hij er geprikkeld bijreed bleek toen hij de volgende ronde zijn 2 metgezellen, Lennert Buysse en Francesco Van Coppernolle achterliet en alleen verder op avontuur ging. Meer dan een minuut koerstte hij bij elkaar op een talmend peleton maar toen kwamen 2 sterke groepjes opzetten. Eerst het trio met Belgisch eerstejaarkampioen Ysenbaardt, Toivi Heerman en Bram De Voldere, daarna Isorexers Reynvoet, Callebaut en Van Lerberge in het gezelschap van Jochen Deweer die mee ronddraaide met het Isorex 3-tal. Op 5 ronden van de finish werd Tim bijgehaald. Cedric Callebaut koos nog het hazepad en kon met een gering voorsprong van 5 seconden winnen voor Reynvoet, Deweer, Ysenbaardt Van Lerberge, De Voldere, Tim en Heerman.


Zwevezele BVB (19 Augustus)

Met zo'n 120 renners aan de start voor weeral een BVB wedstrijd. Deze keer vertegenwoordigden behalve Tim ook Orri Vandendriessche, Jens Demonie, Valantijn Vanhoorne, Foeke Lammertijn en Glenn Coenen het Bodysol team. Tim nam hier vorig jaar ook deel en kende de wedstrijd dus : 75 km verdeeld over 11 ronden met een stuk vals plat richting aankomst en met weinig lange rechte stukken. Hoewel aanvallers het in BVB wedstrijden altijd moeilijk hebben waren op zo'n parcours wel mogelijkheden. Dat had Tim vorig jaar al ondervonden toen hij een tijdje in de aanval reed met Wytinck en De Cnodder. De boodschap aanvallen gold ook deze keer en dat deed Tim dan ook naar hartelust. Na een eerste ontsnapping van een 5-tal met o.a. Stijn Provost was hij in zowat alle volgende ontsnappingen betrokken. Geen enkele droeg echter ver tot ongeveer halverwege koers een 10-tal met behalve Tim ook o.a. Niels Wytinck, ja ook hij weer, Daan Santens, Sander Vanneste en het Deerlijk duo Jasper Baert en Miguel Vandamme het hazepad koos. Een 4-tal ronden reden ze met een minieme voorsprong schommelend tussen de 20 en maximaal 37 seconden voor het peleton uit. De kloof werd vooral klein gehouden door Guillaume Van Keirsbulck en zijn ploeg Roeselare. Toen het peleton akelig dicht kwam ging Tim nog eens aan en kon samen met Niels Wytinck en 2 anderen het nog een tijdje voorin volhouden, maar de versnelling kwam te laat en het peleton nam in het begin van de voorlaatste ronde ook hen te grazen. In de laatste ronde kwam er dan een spervuur van aanvallen. In eerste instantie waren dat Hannes Depraetere en Stijn Lombaert. Tim ging een tijdje aan kop van het peleton sleuren. Ploegmakker Coenen nam over en dichtte de kloof. Daarna ging Martijn De Baene. Tim trok het tempo nog een keer de hoogte in en bracht het peleton op 50m en toen was zijn vat af. Foeke was blij om volgen. De anderen 3 Bodysollers keken de kat uit de boom, rekenden elk op hun spurt en dus dichtte niemand het laatste gaatje. Van De Waeter en Sels mochten in de aanval gaan en kwamen wel tot bij de leider. De 3 bleven nog net buiten de greep van het peleton. Van de Waeter zette aan en won met 1 seconde voor De Baene, Sels en Van Keirsbulck die als eerste van het spurtend peleton nog net aan Sels achterwiel kwam. Zico Waeytens en Jorne Carolus, beiden net terug van Oostenrijk waar ze in de Radjugendtour uitkwamen en waarin Waeytens schitterend 2de eindigde, bezetten plaats 5 en 6. Voor Bodysol werden Demonie 8ste, Vanhoorne 10de en Vandendriessche 11de. Tim bolde een halve minuut later, uitgeblust en bijzonder ontgoocheld over de aankomst als 90ste van deze weer snelle wedstrijd (42km/u). Volgend weekendje is er eentje zonder wedstrijd, daarna volgt een regionale wedstrijd op 1 september en een omnium wedstrijd op woensdag 5 september op de Piste aan de Blaarmeersen te Gent.

De volledige uitslag

Meerdere fotos (o.a. genomen door Carolus en "Deerlijk Gaverzicht")

Eeuwige aanvallers Niels Wytinck en Tim zijn de laatste overblijvers van een lange vluchtPolleur-Stoumont-Polleur BVB (11 Augustus)

Met niet minder dan 140 deelnemers kwamen ze aan de start voor deze BVB wedstrijd. Er diende zich eerst een grote ronde met 3 beklimmingen (Cote Becco, Cote de la Vecque en de Cote de sur Le Thier) aan. Daarna volgden nog 2 lokale ronden met telkens de Cote De Fays. In totaal goed voor 70.5 km. Behalve Van Keirsbulck tekenden alle betere nieuwelingen en enkele van de beste Nederlanders present. Tim nam individueel deel met een nationale selectie zodat er voor hem geen BVB punten te verdienen waren. Deze klassieker staat beschreven als de zwaarste en de meest selectieve maar ook de mooiste van alle nieuwelingenkoersen en deed zijn reputatie alle eer aan. Tijdens de verkenning vooraf met de wagen bleek ook dat de renners de gehele wedstrijd door een overweldigend landschap rijden, zowat het mooiste dat Belgie te bieden heeft. Dit, het mooie weer, en het spannende koersverloop, maakten er ook voor supporters en begeleiders een onvergetelijke dag van.

Tim startte achteraan maar op de eerste helling, na zo'n 7 km, zat hij reeds op de eerste rijen toen het peleton al flink werd uitgedund. Na deze helling volgde tussen Remouchamps en Stoumont zo'n 30 km vlak terrein langs de Ambleve en het was langs dat stuk dat een 12-tal renners in verschillende keren wegreden van de groep. Tim hield zich voor 1 keer gedeisd want de finale was nog ver weg. Gelijk of geen gelijk, wie zal het zeggen. Uiteindelijk kwamen nog 5 renners met een voorsprong van zo'n 30 seconden boven op de 2de en lastigste helling van zo'n 5 km, de Cote de la Vecque: Jochen Deweer, Niels Van Laer, Ruben Scheire, Jens Bohez en Robin De Cnodder. Tim reed deze helling bijzonder vlot naar boven bij de eersten van de achtervolgende groep, wat doet vermoeden dat hij misschien ook voorin had stand gehouden. In de afdaling die aan zo'n 85km/u werd genomen verloor hij echter talrijke plaatsen. Hij had het al aangegeven in de krant, afdalen is niet een sterke punt, dus beter verstandig rijden en geen risico's nemen. Ondertussen schoten wel maar zo'n 35 renners meer over in de achtervolging met nog steeds een achterstand van zo'n 30 seconden bij het aanvangen van de lokale ronden. Op de Cote de Fays spatte het dan uitteen. Sean De Bie ranselde het letterlijk uit elkaar. Tim miste de vlucht doordat hij op dat moment letterlijk van de baan werd gereden. Nadat hij voet aan de grond moest zetten kwam hij bij een groepje achtervolgers terecht, waaronder Niels Wytinck, Jorne Carolus, ploegmakker Jeffrey Herrebaut en de Meetjeslanders Haertjens en Maertens. Bijzonder jammer want hij zag het eerste achtervolgend groepje van zo'n 25 man niet meer terug. Op de laatste beklimming reed hij wel nog weg uit zijn groepje maar werd in de afdaling terug bijgehaald doordat men achter hem achter en tussen auto's, die zomaar het parcours op konden, kon achtervolgen. Voorin maakten De Bie en Waeytens de sprong naar de leiders en moesten Bohez en De Cnodder afhaken. Deweer won de sprint voor Van Laer,  Waeytens, De Bie en Scheire. Bij de achtervolgers won Markus de sprint voor Reynvoet. Gijs Van Hoecke werd als 11de eerst Bodysoller. Tim werd uiteindelijk 38ste, maar zonder pech, en misschien met meer durf, zat er meer in.

De volledige uitslag


Mooi uitzicht op de eerste helling Cote de Becco 

Peleton valt uiteen : Tim mee vorin op 4de rij rechts

In achtervolgend groepje verscholen achter Wytinck op de Cote de Fays

Nog iets verder volgen o.a. Haertjens, Maertens en Carolus


Knesselare 2-daagse (4 & 5 Augustus)

Met 83 kwamen ze de eerste dag aan de start voor 11 ronden over een totaal van zo'n 65 km. Voor Bodysol kwam naast Tim ook thuisrijder Jelle Vlaeminck aan de start. Niet al te veel ronkende namen behalve dan .... ene Guillaume Van Keirsbulck. Een eerste aanval kwam er in de 2de ronde al van Jelle, samen met 2 Litouwers en nog een renner. Guillaume zette zich, met Tim in zijn wiel, een kleine ronde op kop en de 4 waren eraan voor de moeite. Dan ging Van Keirsbulck zelf, met een Litouwer en Tom Devriendt. Tim had de goede vlucht gemist, dat was duidelijk. Eerst ging hij aan kop van het peleton sleuren om vervolgens te proberen wegrijden. Er werd echter flink op zijn wiel gekoerst. Niettemin kon hij voorbij halfweg het hazepad kiezen. Tim speelde alles of niets en probeerde in 1 ruk de achterstand van 30 seconden op de 3 leiders dicht te rijden maar strandde op zo'n 50 meter, net voor een strook tegen wind. Hij zag dat aandringen geen zin meer had en liet zich bijhalen door het peleton. Het aanvallen verging hem nu en zo paste hij wanneer in de laatste ronde nog een 7-tal wegreed. Uiteindelijk sprintte hij 6de en dus zo naar een 16de plaats.

De 2de dag toch opnieuw 54 renners aan de start voor het zelfde parcours, maar deze keer in nog een warmere temperatuur van boven de 30 graden. Net zoals de eerste dag werd onmiddellijk gereageerd toen Tim bewoog. Anderen mochten wel wegrijden. Eerst Lorenzo De Pauw gevolgd door zijn ploegmakker David Haertjens die in de tegenaanval ging. Later reed een 7-tal naar deze 2 toe. Uiteindelijk geraakt ook deze keer Tim weer weg. Samen met Axel De Corte reed hij de kloof van 30 seconden naar de leiders in 1 ronde dicht. Vervolgens ging hij een paar ronden van het einde er alleen van door. Opnieuw echter werd fel gereageerd en de 10 achtervolgers beenden Tim weer bij. Op een paar kilometer van de finish verschalkte een sterk Axel de Corte dan zijn vluchtgezellen. Tim zijn reactie kwam te laat en hij kreeg de kloof niet meer dicht. Zo ook niet David Haertjens, die nog een poging ondernam, maar op 5 seconden strandde. Tim sprintte zich uiteindelijk naar een 7de plaats en werd daardoor alsnog 4de in het eindklassement van deze 2-daagse.


Beveren - Roeselare BK (29 Juli)

Met niet minder dan 154 2de jaars nieuwelingen kwamen ze aan de start om de de 11 ronden van 6.5 km af te leggen onder een mooie zomerzon. Bodysol was vertegenwoordigd door niet minder dan 9 renners : de Oost-Vlamingen Tim, Gijs Van Hoecke, Moreno De Pauw, Jeffrey Herrebaut, Glenn De Ridder en Andres Pieters en de West-Vlamingen Ruben Demarez, Orri Vandendriessche en Jens Demonie. Zoals steeds bij kampioenschappen kon er een gokje gewaagd worden. Ruben (8:1), Gijs (10:1), Orri (12:1) en Tim (15:1) werden het meest kansen toegeeigend onder de Bodysollers. Topfavoriet was duidelijk Guillaume Van Keirsbulck (2.5:1), kleinzoon van de voorzitter van de organizerende club "Beveren 2000". Nadat de benen gesmeerd werden door Geert en een korte bespreking maakten de Bodysollers zich klaar om hem en anderen het vuur aan de schenen te leggen. Onder andere Tim was, zoals altijd, van plan ten aanval te trekken... niet evident op dit vlakke parcours en met zoveel deelnemers, in een koers die dus voorbestemd was om te eindigen op een massasprint. In de 2de ronde gaat echter al Alexander De Roose. Tim reageert samen met Arne Casier maar merkt dat Van Keirsbulck direct aan het peleton sleurt en zet niet door. Het peleton komt terug en rekent even later ook De Roose weer in. Daarna probeert een groepje van 4 met Jeffrey en o.a. uittredend kampioen Provost het maar ook dit gaat niet door. Tim probeert het dan nog eens in de 4de ronde maar merkt dat Zico Waeytens nu het peleton op een lint trekt en weer bijbrengt. Van Keirsbulck pecht heeft gekend en is op achtervolgen aangewezen, sein dus voor Zico om vol gas te geven. Even later rijdt er dan een redelijk grote groep weg maar ook dat gaat niet door. Het peleton gaat immers serieus te keer en Van Keirsbulck volgt op dat moment op 1min20. De volgende aanval, van de Vylder en Gijs, lijkt meer kans op slagen te krijgen. De Bodysol troepen proberen direct alle tegenaanvallen te counteren en het peleton stil te leggen. Vooral Gijs geeft plankgas en op nog geen ronde tijd hebben de 2 iets meer dan een halve minuut. Van Keirsbulck nadert nu echter op het peleton..... en jawel, met nog 4 ronden voor de boeg sluit hij toch wel weer aan zeker ; wat een prestatie! Sein echter voor nieuwe aanvallers om het te proberen. Eerst gaan Druyts en Guerreo, en daarna De Bie, De Praetere en nog een renner. Jammer genoeg geen Tim of andere Bodysoller hierbij. De 5 rijden in stukje naar de 2 leiders en de 7 hebben nu nog slechts een 25 seconden op een achtervolgend groepje van zo'n acht renners waarin deze keer niet minder dan 3 Bodysollers: Orri, Ruben en Glenn en jawel ook Guillaume Van Keirsbulck. Het groepje wordt echter in de voorlaatste ronde weer bijgebeend door het peleton waarna een valpartij gebeurd en het peleton in 3 stukken scheurt. Tim is erbij betrokken en verzeild in het 2de groepje, maar moet een wielwissel uitvoeren zodat hij uiteindelijk nog na het laatste groepje terug op de fiets kan. Kansen dus voorbij. Jammer want Tim, die zich in de vorige aanvalspogingen niet had gemengd, behield bewust al zijn krachten voor een demarrage in de laatste ronde. Uiteindelijk kwamen het eerste en daarna het tweede gedeelte van het peleton bij de 7 leiders aansluiten in de laatste ronde. Er kwam nog een ultieme aanval van Van Coppernolle maar het werd de voorspelde peletonsprint... alhoewel in de laatste bocht gebeurde nog maar eens een valpartij. Niels Reynvoet klopte Adrien Guerrero, Jelle Mannaerts, Joeri Stallaert en Cedric Callebaut en mag zich de nieuwe kampioen van Belgie noemen. Orrid en Moreno werden verdienstelijk 7de en 9de.


De volledige uitslag

Concentratie bij Tim voor de start ; Zijn goede prestaties zijn gekend, hij wordt vernoemd als outsider en staat bij de gokkers genoteerd aan 15:1


Tim in de voorwacht van het peleton, onder commando van Guillaume Van KeirsbulckWortegem-Petegem (25 Juli)

91 renners aan de start voor deze zware koers op een golvend parcours over 61 km verdeeld over 9 ronden. Arne Casier en Toivi Heerman waren de eerste aanvallers. Een tijdje later kregen ze het gezelschap van Stijn Lombaert en Jelle Touquet. De 4 bleven tot op 2 ronden van het einde voorop rijden maar kregen van het peleton nooit meer dan een goeie halve minuut. In de lange afdeling na de aankomst bleven ze immers de gehele tijd in het zicht. Een sterk rijdende Callebaut achtte dan zijn tijd gekomen en reed weg uit het uitgedunde peleton. Alleen Casier kon hem volgen. De anderen werden opgeslorpt. Ook Tim kon de benen niet stilhouden en ging in de tegenaanval met ploegmaat Moreno, Hannes De Praetere en Van Holderbeke. Ze sluiten aan bij de 2 vooraan maar het 6-tal is geen lang leven besloten en een halve ronde voor het einde is alles te herdoen. Tim probeert nog eens maar raakt niet weg. Hannes De Praetere slaagt hierin wel op de voorlaatste beklimming. Hij houdt stand en eindigt met 5 seconden op de achtervolgende Angelo De Clercq en 8 seconden op Callebaut en Legley. Van Holderbeke wint de sprint bergop voor de Vylder. Ploegmakker Foeke Lammertijn eindigt als eerstejaars knap 9de en Tim 12de. . Geen superdag voor Tim, maar wetend dat 's avonds koersen hem niet echt ligt en dat gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd zijn zadel was losgekomen, ook helemaal niet slecht, en nog een goeie sprint; van enkele topspurters als Joeri Stallaert, Stijn Lombaert was immers geen sprake meer vooraan. Afwachten wat het wordt op het BK in Roeselare. Het biljartvlakke parcours met veel lange rechte wegen is in elk geval niet in het voordeel van Tim. Hopen toch dat hij de 154 anderen kan verschalkenDentergem (22Juli)

Tim stond onverwacht tussen de 67 deelnemers aan de start voor de 10 ronden van 6.5 km. 's ochtends had hij besloten om na zijn val de avond voordien in Brugge toch eens los te rijden en hij voelde geen pijn meer. Snel dus de reservefiets in orde gezet en naar Dentergem. De wedstrijd ging met een slakkegang van start en dat beviel Tim niet. Hij gaf er dan maar een patat op en reed reeds in de eerste ronde met 3 renners weg. Blijkbaar naderden de leiders iets te snel voor een seingever de renners te snel want hij stuurde ze de verkeerde kant op. Ook zo verging het een 1ste deel van het in 2 gebroken peleton. Alleen de "gelosten" konden nog tijdig de juiste kant worden opgestuurd. Spijtig voor Tim dan maar een nieuwe start voor de resterende 9 ronden was het enige wat er op zat. Opnieuw werd aan een slakkegang gereden. Pas in de 6de ronde komt er enige beweging wanneer eerst Legley er vandoor gaat, gevolgd door eerst ploegmakker Demarez, Kenny Spiessens, Hannes De Praetere en De Waele en daarna Tim met Van Coppernolle en Denutte. Het 8-tal draait echter vierkant en wordt weer bijgehaald. Twee ronden van het einde gaat Matthew De Winter. Het voltallig peleton kijkt naar de 3 aanwezige Bodysollers en valt stil. De onbekende De Winter kan in 1 ronde zomaar eventjes 1 minuut bij elkaar fietsen en velen zien hem reeds als de winnaar. Maar dan komen er hevige reacties van onder andere Tim en Hannes De Praetere en slinkt zijn voorsprong als sneeuw voor de zon. Op 2 km van de finish is hij er aan voor de moeite en er wordt door de gehele groep voor de overwinning gesprint. Tim, aan zijn gehavende knie denkende, houdt zich afzijdig. Ploegmakkers Demarez en Vandendriessche niet en eindigen 1st en 2de. Opschudding als de organizatoren De Praetere eerst als overwinnaar uitroepen.... en ook een finish foto hebben ze niet zodat alle renners vanaf plaats 10 worden gelijk geplaatst.... een schitterende organizatie dus van begin tot einde. Belangrijkst voor Tim was dat de knie geen problemen gaf en hij dus de rest van de week kon trainen met een wedstrijd in Wortegem-Petegem op woensdag en een verkenning van het BK parcours op donderdag.Bachte-Maria-Leerne BVB (15 Juli)

Met122 renners kwamen ze opdagen voor deze Beker Van Belgie wedstrijd op een boogscheut van bij ons. Het was sinds lange tijd nog eens een zomerse dag met temperaturen tot 30 graden en een stralende zon. Voor Bodysol waren Tim, Gijs, Jens, Matthias, Toshoni en Jelle geselecteerd om te proberen de 73 km, verdeeld over 9 ronden, met succes af te ronden. De wedstrijd werd begonnen achter de motoren waarop een officiele start enkele kilometer verder zou volgen. Zoals wel vaker was het ook dit keer aanleiding tot een valpartij, zodat de wedstrijd eventjes moest geneutralizeerd worden. Er waren daarna onmiddellijk wat prikken van "bijna thuisrijder" Matthias Vermeire en van Jonas De Vylder, en in de 2de ronde was het al de beurt aan Tim. Hij had mij verklapt over goede benen te beschikken, en had die voor de gelegenheid met lange zwarte kousen "versierd". Hij koos dus het hazepade en nkele renners volgden, o.a. Lombaert, Carolus en Callebaut. Ook deze keer ecchter droeg de ontsnapping niet ver. Nog in dezelfde (2de) ronde ging het 2-tal Van Coppernolle, Callebaut en Tim reageerde onmiddellijk. Een 5-tal, de andere 2 renners waren Carolus en Dimitri Severin, werd gevormd en sprokkelde nu een halve minuut bij elkaar. Het peleton reed echter door en halverwege de 3de ronde kwam het peleton heel dicht. Severin was er toen al afgereden, maar maakte samen met Niels Reynvoet, Niels Van Laer en Ken Van Crombruggen mee de sprong naar de leiders. Ook ploegmakker Gijs maakte nog de sprong. Zo kwam een mooie groepje van 9, met 3 Isorexers en 2 Bodysollers aan de leiding. De juiste ontsnapping leek geboren want oorspronkelijk liep de voorsprong opnieuw op tot zo'n halve minuut. Het peleton kwam echter opnieuw dicht in de 5de ronde. Gijs stroopte echter de mouwen op en ging vol door vanaf de kop, met Carolus in het wiel. Tim liet het gat vallen en de 2 waren er van door. Tot Tim's verrassing bleven alle 3 Isorexers immers zitten. Zagen ze het niet meer zitten of waren ze einde krachten ? Zo leek het Tim over te komen. Hijzelf wou zich in elk niet zo maar gewonnen geven en sprong zelf vooraleer het peleton hen zou gaan opslorpen. Hij reed de 10 seconden achterstand op Gijs en Jorne Carolus dicht en met zijn drieen leken ze nu gewapend om met succes de laatste 3 ronden vol te maken. Oorspronkelijk steeg hun voorsprong, zelfs to 45 seconden op 2 ronden van de finish, maar dan ging Van Keirsbulck in de tegenaanval. Samen met Daan Santens bewerkte hij de aansluiting in de laatste ronde op een 6-tal kilometer van de finish. Een groepje van 7 renners met daarin Jens en Matthias volgde iets verder. De aansluiting van Guillaume was het sein voor Tim om nog eens te gaan. Het was echter een heel sterke Carolus die Tim kwam halen. Nog probeerde Tim het eens maar weer Carolus en Van Keirsbulck reden naar hem toe. Het viel wat stil en het achtervolgend groepje volgde nu op zeer korte afstand. Alleen Mathias Legley kon nog de sprong maken, zodat het een sprint met 6 werd. Van Keirsbulck won en Gijs werd voor de 2de plaats zeer nipt geklopt door Carolus. Tim eindigde 5de. Op 10 seconden werd Matthias als eerste jaars bijzonder knap 7de en Jens 10de. Tim was oorpronkelijk zeer ontgoocheld omwille van de gemiste winstkans die hier reeel was, ook voor Gijs, die eveneens eerder ontgoocheld dan tevreden was. Het typeert de ambitie van de 2. Niettemin mogen ze beide, evenals Jens en Matthias op een bijzonder knappe wedstrijd terug kijken. Ook Jelle (30ste) en Toshoni (36ste) die voortreffelijk probeerden af te stoppen, eindigden nog voorin het peleton. Een logische 1ste plaats voor Lotto-Bodysol CT Menen in het ploegklassement uiteraard.

De volledige uitslag

Meerdere fotos

Tim neemt al vroeg in de wedstrijd in de aanval met Isorexers Callebaut en Van Coppernolle, Carolus en (niet in beeld) SeverinZwijnaarde PK tijdrijden (12 Juli)

Tim werd net als vorig jaar 6de op het PK tijdijrden langs de Schelde in Oudenaarde.  Dit jaar waren wel ALLE goede Oost-Vlaamse aanwezig onder de 37 2de-jaars. Tim legde de afstand van 15 km af in 21min18.79sec (ofwel 42.2 km/u) ivm 22min24sec vorig jaar. Zijn achterstand op de winnaar vorig jaar bedroeg 47 seconden, dit jaar nog 27 seconden. Het illustreert de vooruitgang die Tim maakt. Net zoals vorige jaar (plaatsen 1,2 en 3) was Isorex sterk met 3 renners in de top 5, maar nog sterker deed Parike met winnaar Sean Van De Waeter en De Roose op drie. Bodysol bezette plaatsen 6 t.e.m. 10

De eerste 15 uit de uitslagen en hun tijd :

1. Sean Van De Waeter 20:51:01 9. Glenn De Ridder 21:22:83
2. Niels Reynvoet 20:53:79 10. Moreno De Pauw 21:26:77
3. Alexander de Roose 21:01:41 11. Valentijn Van De Velde 21:27:28
4. Ruben Scheire 21:03:86 12. Bart De Decker 21:35:98
5. Cedric Callebaut 21:18:43 13. Niels Wytinck 21:40:02
6. Tim Vanspeybroeck 21:18:79 14. Edward Thuens 21:53:24
7. Gijs Van Hoecke 21:19:16 15. F. Van Coppernolle 21:55:73
8. Andres Pieters 21:19:72 16. Jeffrey Herrebaut 22:06::10Denderwindeke BVV (8 Juli)

De laatste wedstrijd van de Beker van Vlaanderen was meteen de 3de achtereenvolgende "grote" wedstrijd op rij voor Tim. Deze keer tekenden "slechts" 101 deelnemers paraat. Sommigen zagen het blijkbaar niet meer zitten. Bodysol  Lotto Menen wel, want ze stonden met 12 aan de start. Opnieuw stond hier een lokale ronde op het menu, deze keer 20 km met 3 hellingen waar punten voor de bergprijs te halen waren. De eerste aanval kwam er van Durant reeds na enkele kilometer. Nog voor de Congoberg werd hij echter bijbehaald en het gehele peleton mocht tesamen de berg opsprinten. Tim eindigde als 4de net buiten de punten, maar de volgende keer dat de speaker aan de aankomst iets meldde was het Tim's naam die weerklonk. Van zijn oorspronkelijk plan om tot diep in de finale te wachten met een aanval was geen sprake meer. Te veel energie en hij trok dus na de eerste helling, verzamelde 25 seconden en passeerde ook als 1ste over de top van de 2de helling. Hij hield er Niels Wytinck op afstand maar kreeg iets nadien het gezelschap van Zico Waeytens. Kort daarop volgde echter een hergroepering. In de lokale ronden ging Wytinck opnieuw, tesamen met Callebaut. Tim bleef niet zitten en reed alleen naar het kopduo. Callebaut lostte de rol, maar even nadien waren ook Tim en Niels er weer aan voor hun moeite. Onmiddellijk vertrok een nieuwe aanval met 5 van de niet minsten : Barry Markus, Jochen Deweer, Jeroen Giesberts, Zico Waeytens en Bodysoller Glenn De Ridder. Onder impuls van Reynvoet, die de enige was die Guillaume Van Keirsbulck nog de leiderstrui kon afsnoepen, kwam het peleton echter ook deze keer terug. Met nog 2 ronden te rijden probeerde Tim nog eens, maar weer liet Reynvoet niet begaan. Even later konden echter 13 renners het hazepad kiezen. Hieronder van Bodysol alleen Orri Vandendriesche, maar wel een snelle man met kans op de zege. Op 5 km van de finish probeerde Tim nog een ultieme poging om naar de leidersgroep toe te rijden. Hij kreeg Brian Van Goethem mee, maar de 2 bleven op 100m hangen. Voorin trad geen aarzeling op en werd er in snelvaart naar de finish gereden. Jochen Deweer sprintte zij aan zij met Orri, die jammer genoeg het onderspit moest delven, maar toch een mooie 2de plaats haalde. Doordat Jasper Stuyven de 3de plaats pakte verloor Toshoni jammer genoeg de leiderstrui van Vlaams Kampioen der 1ste jaars, dus nogmaals "bad luck" voor Bodysol. Brian Van Goethem liep binnen op 12 seconden. Tim drong niet meer aan en eindigde als 15de op 16 seconden. 6 seconden later won Barry Markus de peletonsprint voor Van Keirsbulck en Jeffrey Herrebaut. Tim was hier samen met Niels Wytinck de bedrijvigste en 1 van de beste renners zodat er ook voor hem meer inzat, maar misschien voelde hij zich wel TE goed en woekerde hij wat teveel met zijn krachten. In elk geval staan er met het PK tijdrijden volgende donderdag en de BVB wedstrijd te Bachte Maria Leerne volgende zondag weer 2 mooie mogelijkheden op het programma om zich opnieuw in de kijker te fietsen, hopelijk met iets betere beloning voor het geleverde werk

De volledige uitslag

Niels Wytinck en Tim met het peleton op de hielen

Tim zet nog eens aan

Jochen Deweer voor Orri, Jasper Stuyven en Jasper Baert tussen de fotografen

Bryan Van Goethem bolt binnen

Gevolgd door Tim

Toch weer prestatie die supporters apprecieren


Laplaigne BVB (1 Juli)

Het weer viel onverwacht mee, het was overwegend zonnig en er waaide een lichte bries. Dit was Tim's 2de selectie voor een Beker van Belgie wedstrijd dit jaar. Hij kwam er aan de start samen met Moreno De Pauw, Jens Demonie, Jeffrey Herrebaut, Ruben Demarez en Jelle Vlaeminck. Laplaigne staat niet bekend als een lastige wedstrijd, met 68 km (over 6 rondern verdeeld) ook niet al te lang voor een BVB. Sommigen noemen dit zelfs een vluchterskoers, dus niet zozeer een ideaal parcours voor Tim, die het meer van lastiger wedstrijden moet hebben. Niettemin had hij er zeer veel zin in en geloofde hij sterk in een goed resultaat. . Met 127 tekenden ze paraat waaronder Deerlijk, Isorex en Parike met hun beste renners. Verder ook o.a. een Zico Waeytens, een Guillaume Van Keirsbulck en Piet Sullyvan van de partij. De gehele wedstrijd waren er aanvalspogingen maar geen enkele droeg ver. o.a. omdat Guillaume Van Keirsbulck een enorme vaart in het peleton hield. Een eerste aanval was er van 3 renners met o.a. Jens Vandenbussche van Deerlijk. Een tweede keer was het een 5-tal dat aan de haal ging, met o.a. Moreno De Pauw en Alexander de Roose. Daarna ging weer een groepje van 5 , en hierin zaten deze keer 2 Menenaars Tim en Ruben de Marez. Met ook nog Jochen Deweer erbij toch mooie namen. Deweer viel echter plat. In het peleton maakte weeral voor Van Keirsbulck veel tempo zodat het tot een hergroepering kwam met nog 2 ronden, of 22 km te gaan. In de voorlaatste ronde kende Tim pech toen hij in een bocht onderuitging en zijn tube van zijn achterwiel sprong. Hij krabbelde recht, kreeg een nieuw wiel van de volgwagen en reed in 1 ruk tussen de wagens naar het peleton. Ondertussen was Cedric Callebaut er echter vandoor gegaan en had 17 seconden voorsprong verzameld. Breyne, Serry en nog een andere renner van Seraing reden in de achtervolging en haalden Callebaut bij, maar Breyne moest voorin lossen. Tim nam na zijn achtervolging direct voorin plaats in het peleton plaatste direct een 1ste aanval Die werd teniet gedaan maar hij ging onmiddellijk weer en reed deze keer alleen naar de drie koplopers waar hij op een 3 km van het einde bij aansloot. Ook Gregory Put kwam op 1km van de meet nog aansluiten. Callebaut won de sprint, Tim klampte aan maar kwam na zijn enorme inspanning logisch gezien te kort. Hij eindigde toch weeral mooi 5de in een grote wedstrijd, maar was zelf wat ontgoocheld. Hij voelde zich zo sterk dat hij meende zonder tegenslag wellicht een podium plaats had gehaald. Nog 3 andere Bodysol renners plaatsen zich in de top 20 : Jens 13de, Jeffrey 16de en Jelle 17de. Ruben, 28ste en Moreno 36ste eindigen iets verder in het peleton. Bodysol haalt hiermee de 3de plaats in het clubklassement, na Union Cycliste Seraing en Isorex. De wedstrijd werd gereden tegen 42 km/u.

De volledige uitslag

Meerdere fotosGoetsenhoven BVV (27 Juni)

Voor deze 4de Beker van Vlaanderen wedstrijd kwamen ze met 131 aan de start. Zoals steed waren bijna alle betere Vlaamse nieuwelingen aanwezig, aangevuld met een Waalse selectie e enkele Nederlanders en Britten. Het parcours in Goetsenhoven is zwaar een bovendien was er een redelijke wind. Eerst dient er een grote ronde met 6 beklimmingen, telkens ongeveer 1km aan 6%, afgelegd te worden. Raar maar waar, die ligt bijna volledig in Wallonie net over de "taalgrens". Daarna nog 6 ronden waarin telkens 2 klimmetjes. De wedstrijd bleek achteraf bovendien geen 70km maar 78 km te bedragen en de winnaar deed er 2uur en 3 minuten over ! Tim wou oorspronkelijk voor de bergprijs gaan. Er werd naar de aanloop van de hellingen echter met zo'n grote vaart gereden, vooral door de Avia mannen, en hij zat telkens wat te ver, zodat hij alleen op de 4de helling op tijd vooraan kwam en als 2de na Niels Wytinck boven kwam. Hij reageerde zich dan maar af in de lokale ronden. Na 1 verkenningsronde, op zo'n 30 km van de finish, ontbond hij zijn duivels en het was alleen Glenn Schoep die volgde. Ze verzamelden zowat 45 seconden voorsprong. Raar maar waar, het was ploegmakker Glenn De Ridder die in de tegenaanval ging. Daarna volgden de Walen Guerrero (al 8 of 9 overwinningen dit jaar) en Florent Serry. De Ridder viel terug maar zo'n 10 km verder kwamen de Waaltjes aansluiten. Het peleton bleef jammer genoeg ook verder jagen en op zo'n goeie 2 ronden, dus op 12km van de finish kwam het tot een hergroepering. Op dat moment ging de latere winnaar, de Nederlander Van Roosmalen, gevolgd door de tweede, De Britt Dominic Schils. Het peleton bleef wat te lang rondkijken (richting Van Keirsbulck ?) en de vogels waren gaan vliegen. Een ronde later, toen de zege wel al buiten bereik lag, was Tim alweer bekomen van zijn inspanningen en ging hijj nogmaals. Hij kreeg een 6-tal renners mee die nog net voor het peleton konden finishen. Tim werd na een sterke wedstrijd nog beloond met de 8ste plaats. Ploegmaat en eerstejaars Toshoni Van Craen was eveneens mee en eindigde bijzonder knap als 6de. Als beloning mocht hij de witte trui van beste 1ste jaars aantrekken. Beide Bodysollers waren wel diep gegaan en moesten wat bekomen. Glenn Schoep was jammer genoeg minder fortuinlijk. Hij reed nog lek en kwam nog ten val. Jammer dat de 2 geboren aanvallers, Tim en Glenn het niet volhielden. Het had voor 1 van beiden mooi geweest op de ereplaats te prijken naast namen zoals Tom Boonen en Frank Van den Broucke, die deze wedstrijd als nieuweling op hun palmares plaatsten. Tim's moral is wel top om er volgende zondag in Laplaigne weer tegenaan te gaan

Tim en Shoepke verborgen in de aanval op 4 ronden van de finish ; Glenn De Ridder in de tegenaanval


Peleton zit niet stil ; Guerrero en Serry hebben aansluiting voorin

Video : Aanval met Glenn Schoep, achtervolgd door Serry en Guerrero en Wijtinck op kop van peleton

De volledige uitslag


Snellegem (23 Juni)

Na 2 weken kriebelde het teveel en Tim wilde al vandaag aan de slag om te weten hoe de benen voelden na 2 weekends zonder koers. Bedoeling was om er een doorgedreven training van te maken met het oog op de grote wedstrijden die later deze maand op het programma prijken. Er dienden in Snellegem 16 ronden van 4 km en dus 64 km afgelegd worden. Er stond redelijk wat wind maar het bleef de gehele wedstrijd droog. Wat onverwacht (blijkbaar kriebelde het bij velen) toch heel wat renners, namelijk 61, aan de start. Bovendien niet van de minsten met Van Keirsbulck, Van Goethem, Callebaut, Druyts, Lombaert en ploegmaten Orri Van Den Driessche en Valantijn Vanhoorne. Al van in de 2 ronde ging een 3-tal ervandoor : Vanden Driessche, Lombaert en nog een renner. Een ronde verder sloot De Vylder aan en nog een ronde verder reed eerst Tim en dan Gerry Druyts met nog een Litouwse renner naar de leiders. Zo kwam een kopgroep van 7 tot stand met een voorsprong van zo'n 30 seconden. Sein aan Van Keirsbulck om in de achtergrond er alles aan te doen om toch nog een kans op de zege te maken. Hij reed ronduit de achtervolgende groep aan flarden tot hij alleen overbleef in de achtervolging en reed daarna nog eens 3 ronden alleen alles uit de kast tot hij aansloot voorin. De rest van de deelnemers speelden geen rol meer. Een ronde later ging Tim dan. Van Keirsbulck, bekomen van de inspanning, liet niet begaan en ging aan kop van het groepje sleuren. Ook Druyts deed zijn werk. Orri stopte keurig af in zijn wiel. Tim kon 20 seconden bij elkaar krijgen en hield het 2 ronden vol maar werd net voor het ingaan van de voorlaatste ronde, op 8km van de finish, bijgebeend. Geen schande tegen Belgisch kampioen tijdrijden Van Keirsbulck en Belgisch kampioen triathlon Gerry Druyts. In de laatste ronde probeert Tim nog eens iets met de Vylder maar lang houden ze het niet vol. Op 1 km van de finish gaat Druyts dan. Tim rijdt het gat dicht zodat Orri zich kan sparen voor de sprint. Orri wint met ruim verschil de sprint voor Van Keirsbulck en haalt een bijzonder mooie zege binnen. Tim, gezien zijn inspanning om Druyts terug te halen, speelt geen rol in de sprint en wordt 8ste. Na de wedstrijd werd "de training" nog vervolmaakt met wat souplesse training naar huis zodat de teller boven de 100 km uitkwam. De benen waren goed en met die wetenschap tijdt Tim geen wedstrijd op zondag maar gaat hij toeleven naar volgende woensdag voor de volgende Beker van Vlaanderen wedstrijd in Goetsenhoven om 18u

De volledige uitslag


Lotenhulle (3 Juni)

Net zoals in Beernem vorige weekend kwamen ze in Lotenhulle met 67 renners aan de start. Opnieuw een mooi deelnemersveld met o.a. de sterke Waal Piet Sullyvan die afgezakt was naar Vlaanderen. Ook onze vriendelijke noorderbuur Brian Van Goethem en de winnaar van gisteren in Lovendegem Cedric Callebaut tekenden present voor 9 ronden koers van zo'n goeie 7 km of 64 km in totaal. Op het einde van de tweede ronde ging een 4-tal aan de haal bestaande uit Tim, Cedric Callebaut, Brian Van Goethem en Jonas De Vylder. De vlucht was echter snel teniet gedaan en toen de 4 werden bijgebeend greep Sullyvan direct zijn kans. Tim had nog voldoende poeier in de benen om te reageren en op het einde van de 3de ronde hadden de 2 een 30 seconden verzameld. Het was wel Tim die het meest werk voor zich nam en zelfs de Waal bij een versnelling eventjes uit de wielen reed, maar dan hem terug opwachtte. Een ronde verder was de voorsprong opgelopen tot 45 seconden, maar daar bleef het een tijdje bij. Mede door een tegenprik van ploegmakker Jens Demonie die een tegenaanval probeerde op te zetten bleef de voorsprong stagneren. Tijd voor Tim om Sullyvan af te schudden en proberen de laatste 4 ronden alleen vol te maken. Met nog 2 ronden voor de boeg liep zijn voorsprong op tot maximum 1minuut 20 seconden en leek hij toen gewonnen spel. Er kwam nog een tegenaanval van Kevin De Wulf en Toivi Heerman die uiteindelijk weinig dichter kwamen en op 47seconden in die volgorde over de streep kwamen. De groep volgde uiteindelijk op 1 minuut 40 seconden. De afstand bedroeg niet zoals oorspronkelijk voorzien 59 km maar wel 66 km, een afstand die Tim aflegde in 1u 39minuten, of 40 gemiddeld. Een mooie 3de zege voor Tim die langs deze weg ook de talrijke opgekomen supporters wil bedanken voor de aanmoedigingen. Er volgt nu een periode van rust tot einde juni.

De fotos

Video aankomst (hartelijk dank aan Lisa De Coninck)

De volledige uitslag


Montenaken nationale test tijdrit (30Mei)

Behalve Niels Reynvoet, Jochen Deweer en Niels Wytinck stonden vandaag alle betere nieuwelingen aan de start voor de 3de nationale tijdrit. Bij verkenning van het parcours werd duidelijk dat het hier een zware karwei ging worden. De 13.4 km gingen over golvende wegen, veel bochten werk ook, en alsof dat niet volstond, waaide het ook nog vrij hard. Tim ging van de 46 deelnemers als 12de van start om 16u38. en deed het traject in 20minuten 13sec, en dus een gemiddelde van 39.75 km/u. De eerste 4 zware km, pal tegen wind en netto iets bergop, kropen in zijn kleren en hij voelde zich nadien nooit goed. Hij eindigde dan ook op geen slechte, maar zeker ook geen schitterende 28ste plaats. Winnaar werd eens te meer Guillaume Van Keirsbulck die het gehele deelnemersveld ruim het nakijken gaf in een tijd van 18min21sec (43.81 km/u), eventjes 26 second enof 1 km/u sneller dan zijn dichtste belager, de verrassend goed rijdende Sean Van De Waeter. Een andere favoriet, Sean De Bie eindigde 3de op 37.5 seconden. Opvallend verschijnsel is dat steeds meer renners met een tijdritfiets aan de start komen, ook bvb Sean Van De Waeter en Alexander De Roose. We stelden vast dat de eerste 9 renners hiervan gebruik maakten.We willen niets afdoen aan de verdienste van deze jongens maar het lijkt dat dit een bijna onoverbrugbaar voordeel lijkt te zijn. Het geeft in elk geval ook een meerwaarde aan de 10de plaats van ploegmakker Gijs Van Hoecke, in een tijd van 19min30sec., en dat op zijn gewone koersfiets met opzetstuur. Zo kwamen trouwens, op Glenn na, alle Bodysollers aan de start. Glenn werd 20ste in 19.53, Moreno 25ste in 20.06, Jeffrey 26ste in 20.12, Toshoni 33ste in 20.20 en Matthias 25ste in 20.22, allen vrij dicht op elkaar dus.

Tim plant nu nog 1 regionale wedstrijd volgende zondag in Lotenhulle en gaat het dan 2 weken rustig aan doen met alleen duurtrainingen maar zonder wedstrijden. Op 23 juni staat normaal een eerste trainingswedstrijd op het programma om wat snelheid in de benen te krijgen voor eerste afspraken van het 2de gedeelte van het seizoen : de Beker Van Vlaanderen wedstrijd op 27 Juni in Goetsenhoven en hopelijk de Beker van Belgie wedstrijd op 1 Juli in Laplaigne.


Beernem (27 Mei)

Met 67 renners een mooi deelnemersveld voor deze koers die over 64km ging, verdeeld over niet minder dan 18 rondjes van 3.5 km. Tims ploegmaat Orri Van den Driessche stond eveneens aan de start. Verder viel het op dat er talrijke Oost-Westers en 3 Aviaboys. waren. Tim probeerde reeds in het begin van de koers een aanval op te zetten maar het waren vooral de Avia renners Van Sieleghem, Permentier en Godderis die hem niet lieten begaan. Anderen mochten het wel proberen en het was Vinnie Braet die er als eerste in slaagde weg te raken. Hij reed zowat de helft van de 18 ronden met zo'n 25 - 30 seconden voorsprong, maar dan ging het peleton onder impuls van Tim en nog enkele anderen versnellen en op 1 ronde tijd was Vinnie eraan voor de moeite. Er volgde een aanval van Ken De Fauw met nog een paar renners. Tim reageerde en zo kwam op 3 ronden van het einde eventjes een groepje van een 7-tal renners voorop, maar ook deze vlucht kende geen succes. Tim ging alleen door en kwam met nog 2 ronden te rijden met minieme voorsprong van zo'n 5 seconden door. Op een ronde van het einde was echter alles te herdoen. Nog wist Tim van geen ophouden en hij probeerde nogmaals op enkele kilometer voor de finish. Op zo'n paar honderd meter kreeg Jasper Baert hem echter te pakken en die ging er in de spurt nog vlot over. De tweede opeenvolgende dichtste ereplaats smaakte nu echter in tegenstelling tot die van gisteren eerder bitter. Orri won nog de peletonspurt en werd dus 3de.

De volledige uitslag

De fotos


Oosterzele (26 Mei)

Niet minder dan 112 renners kwamen opdagen voor de eerste rit van deze 2-daagse. Het startgeld van 5 Euro en de mooie klassementsprijzen zullen hier zeker voor iets tussen zitten. Onder de 112 renners een aantal mooie namen, zoals het Parike duo Van De Waeter - De Roose, Isorexer Callebaut, Niels Wytinck en Glenn Schoep, om er maar enkele te noemen. Bodysol was eveneens goed vertegenwoordigd met o.a. Jeffrey, Glenn De Ridder, Sieben Van de Vijver, Jelle Vlaeminck en Lucas De Vos. Voor Tim werd het afwachten in hoeverre hij gerecupereerd zou zijn van het Denemarken avontuur en de kleine infectie die hij deze week doormaakte. Hij voelde zich aanvankelijk goed. Echter in de 5 van de 10 af te leggen ronden kwam hij net als zovelen ten val toen de regen het wegdek gevaarlijk glad maakte. Gelukkig zonder veel erg, zodat hij verder kon, maar daarna voelde hij zich een hele tijd niet zo goed. Het was een periode waar Cedric Callebaut een solo opzette en enkele ronden met kleine voorsprong voor het peleton bleef uitrijden. Een 3-tal waarbij Niels Wytinck maakte de aansluiting, maar toen op 3 ronden van het einde Tim, De Roose en een paar anderen doortrokken waren de 4 eraan voor de moeite. Sein aan ploegmakker Glenn De Ridder om op anderhalve ronde van het einde er vanonder te glippen. Ook hij kreeg echter weinig ademruimte van het peleton. Bij het ingaan van de laatste ronde gingen opnieuw een aantal renners, voorin het peleton, tegen de vlakte en dat was het sein aan een aantal anderen om een tandje bij te steken. Tim kon de vallende renners net ontwijken en plaatste zich in de voorwacht. De versnelling van het peleton bleek de doodsteek voor Glenn, jammer. Net voor hij bijgehaald werd ging Tim, op zo'n 5 km van de finish, zijn kans. Hij sprong Glenn voorbij en reed zonder omkijken al wat hij kon. Even verder keek hij om en zag niet Glenn, zoals hij eerst dacht, maar Jeffrey in zijn wiel. Jeffrey, al heel sterk bezig in Denemarken, had alleen het gat gedicht. Samen reden ze alles wat ze konden. Jeffrey maakte indruk en deed het meeste werk, zodat Tim besloot om het duel in de sprint voor de overwinning niet aan te gaan, en Jeffrey verdiend zijn eerste overwinning van het seizoen met veel vreugde binnen haalde. Ook Tim keek tevreden terug op zijn wedstrijd en zijn 6de podium plaats van dit seizoen. Een mooi staaltje ploegwerk van Tim en Jeffrey. 8 Seconden later finishte Laurens Poelman 3de. Hij was nog net het peleton voor dat op 11 seconden volgde en waarvan Cedric Callebaut de sprint won.

De volledige uitslag

Sprint

Tim en Jeffrey stralen na de aankomst
Odder - Denemarken (17-19 Mei)

Op woensdagmorgen vertrokken we met zes renners, Gijs, Jeffrey, Moreno, Jens, Valantijn en ikzelf, met de camionette met onze fietsen en reservefietsen en een clubwagen naar Denemarken. Skippy was mee en reed met de camionette. Frederik was de ploegleider van dienst samen met Brecht. Ze reden met de volgwagen en ikzelf reed mee met hen op de weg naar Denemarken. We hadden serieuze pech met het verkeer want we stonden lang in de file en kwamen maar na 12 uur 's nachts aan. We mochten hier in een grote school slapen en installeerden met ons luchtmatrassen in een klaslokaal dat voor ons gereserveerd was, vlak naast de club van Balen en de selectie van Wallonie die hier ook reden. In totaal waren er 141 nieuwelingen maar er reden hier ook juniors en aspiranten zodanig dat er wel 300 renners in totaal waren + nog eens de begeleiders.

Dag 1

De eerste dag moesten we eerst een proloog rijden van 2.1 km. Voor mij is dat veel te kort. Ik mocht om 12u40 starten en reed de 42ste tijd op 16 seconden van de winnaar en dat was.... Sean De Bie. Tweede en derde worden de Denen Mathiesen en Lander. We zullen ze later nog tegenkomen.... 3 Bodysollers deden het zeer goed: Gijs en Jens 6de en 7de op 5 seconden en Moreno 9de op 6 seconden. Jeffrey werd 30ste en Valantijn 48ste.

's Middags werd er dan een criterium gereden, de zogezegde "Street race". Dit was een koers op een "aspirantenparcours" van 1700 meter met een bergske op en af, en dat met 141 vertrekkers. Er dienden 35 minuten + een ronde afgelegd te worden. Ik reed eens weg uit het peleton en kon zo als 2de eindigen in een tussenspurt wat mij 3 punten opleverde. Het werd een massaprint waarbij ik bij het beginnen van de laatste ronde in De Bie zijn wiel zat rond de 40ste positie. De laatste ronde springt nog de 2e van de proloog, Mathiesen, weg en wint de koers met 2 seconden voorsprong. Het was een mooie aankomst voor mij ,eerst bergaf en dan het laatste stuk weer bergop, dus ook mijn kans gegrepen in de sprint. Ik werd 9de en eerste Belg, ik word nog echt sprinter,hehe. Gijs wordt 11de , Jens 14de en Moreno 19de, dus met 4 Bodysollers in de eerste 20. Door de bonnificatie nam Mathiesen het geel over van Sean de Bie. In de rangschikking schoof ik op naar de 35ste plaats.

Dag 2

Op de 2de dag: stonden er 2 koersen op het programma. 's morgens om 9u al was er de gravelrace: een lastig parcours van 50 km met 12 km wegen over grint, daarin nog eens bochtenwerk en op en neer. Een soort Paris-Roubais maar dus op grint in plaats van kasseien. Al op de eerste strook grint werd het peloton uit elkaar gereden. De stenen vlogen rond onze oren. Eerst bijna gevallen maar ben dan samen met Francois Meurisse kunnen terug gekomen naar een uitgedund peleton van 40 man. Op de tweede strook grint viel ik dan plat. Ik wou mijn achterwiel er uithalen en merkte dat mijn pat zat afgebroken. Ik moest dus stoppen en werd op 33min van de eerste gezet. Klassement gedaan natuurlijk. Later ging De Bie er alleen vandoor en finishte met 1 minuut voorsprong. Hij nam zowel de gele trui als de bergtrui. Valantijn werd mooi 10de.

's Middags stond er nog een gewone korte koers over 39 km op het programma. Wel was er geweldig veel wind, het parcours lig vlak naast de Oostzee. Ik moest met mijn reservefiets rijden. Ik wou absoluut iets laten zien na mijn ongelukkige rit van 's morgens. Na 2 km sprong ik al weg. Eerst kreeg ik 2 renners mee en waren we dus met 3. Ik won dan de eerste tussensprint en kwam op kop van het "sprintklassement". Half koers kwamen er dan 4 aansluiten, waaronder Jeffrey. Maar 5 km verder sprong de latere winnaar van de ronde, de Deense numéro uno, Sebastian Lander al weg. Jeffrey en nog 2 anderen kunnen aapikken maar het ging dan ietsje te snel voor mij. Dus ging ik verder met de andere 2 man voor de ere plaatsen. In de laatste ronde kwamen nog 9 man aansluiten waaronder Robin De Cnodder, en zo werd ik uiteindelijk 11de op 23 seconden van de winnaar Lander. Die reed er nog 2 renners af, waaronder Jeffrey (op 16 seconden), die toch mooi 3de werd en mee op het podium mocht. Het peleton met de ander Bodysollers en ook met De Bie eindigde op 1 minuut. Jeffrey werd 6de in het klassement. Lander pakte nog sprintpunten en kwam aan de leiding van het "sprintklassement". Maar doordat hij ook op kop kwam in het algemeen klassement mocht ik de laatste dag toch de blauwe "sprinttrui" dragen. Toch mooi na tegenval van 's morgens

Dag 3

Zaterdagmorgen weer vroeg op want weer vertrek om 9 uur. Nu stond de "King Stage" op het programa. Een zware rit van in totaal 94 km, verdeeld over 7 ronden. In elke ronde 2 bergjes : 1 van 10 procent over 800 meter en 1 van 8 procent over 800 meter. Er was dan nog eens veel wind ook. Het werd net zoals de namiddag voordien een one man show van gele trui drager Lander die verschillende keren in de aanval trok tot alles uit elkaar lag. Hij reed weg met 2 andere renners in zijn spoor. Een eerste groepje van zo'n 15 renners met Gijs en ook onder andere De Bie en De Cnodder achtervolgden maar moest uiteindelijk meer dan 5 minuten toegeven. Ik had niet echt super benen na de dag voordien in de aanval te hebben gereden en.kon niet mee met het eerste groepje. Ik zat wel in een 2de groepje, ook van zo'n 15 man dat verbrokkeld toekwam op meer dan 10 minuten !, en eindigde als 28ste. In hetzelfde groepje zaten ook Jens (22ste), Jeffrey (27ste), Francois Meurisse (26ste) en Ief Faes (29ste). Gijs kreeg nog een klop van de hamer, moest lossen uit het eerste groepje en werd nog door ons voorbijgereden. Moreno was lichtjes ziek en gaf op. Op de laatste dag schoof ik zo nog op van 117de plaats naar de 62ste plaats in het algemeen klassement en bleef 2de in het "sprintklassement". Zonder de pech in de "gravelrace" was ik 18de geworden, jammer. De klasbak Sebastiaan Lander (Deen) nam alles mee naar huis: geel, bolletjes en sprinttrui. Jeffrey eindigde 17de, Jens 18de, Gijs 24ste en Valantijn 42ste.

Vlak na de wedstrijd vertrokken we al terug richting Belgie en kwamen kort na middernacht al weer thuis. Ik heb zeer veel bijgeleerd bij mijn eerste ronde.Vooral dat je goed moet rusten na een rit en veel proberen slapen , dus best oordopjes mee doet.....

De fotos


Maldegem - Donk (13 Mei)

Slechts 29 deelnemers door het groot aantal wedstrijden dit weeken. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd niet op zijn Tim zijn programma maar omdat hij zich goed gerecupeerd voelde van de dag van gisteren, waarin hij voor zijn gewoonte vrij passief had gekoerst wou hij er graag een regionale koers bijdoen. Er diende in Donk 11 ronden en een totale afstand van 67 km afgelegd worden. De aankomstlijn lag getrokken op het einde van zo'n 300m kassei. Door een ongelukkig manoeuvre van Kenny Govaert kwam Tim in de 5de ronde ten val en moest de achtervolging op de groep inzetten. Daarin staken de betere renners een tandje bij zodat de groep in 2 scheurde. Vooraan gaven o.a. Niels Wijtinck het volle pond. Tim kwam eerst terug op een 2de groepje en reed vervolgens met dit groepje in zijn spoor naar de leiders. Hallo ! Echter op dat moment waren reeds 2 vogels gaan vliegen. Jasper Van den Branden en Vinnie Braet. Bij de achtervolgers viel het stil zodat de 2 in geen tijd 2 minuten voorsprong hadden. Voor Tim ging het in het groepje te traag en hij reed er in de laatste ronde nog van weg om met 1 minuut voorsprong toch nog een mooie derde plaats binnen te halen. Jammer van de val want Tim voelde zich hier de sterkste. Jasper Vanden Branden won de wedstrijd voor Vinnie Braet. Het wordt nu 2 dagen wonden likken en dan richting Denemarken voor de Himmelfahert Tour, hopelijk een mooie en unieke ervaring.De Haan Vosseslag BVV (12 Mei)

Nog maar eens een Beker Van Vlaanderen wedstrijd, deze keer was de provincie West-Vlaanderen aan de beurt. Traditionieel wordt in Vosseslag een tijdrit gereden. In de late namiddag wordt dan de wegwedstrijd betwist waarin 1 grote ronde van een 30 tal km + 4 kleine ronden dienen volgemaakt te worden, goed voor zo'n 61 km. In de grote ronden dient reeds na zo'n 12 km een kasseistrook van 2.5 km genomen te worden : "De Hel van Houtaeve". Er stond een stevige westerwind die in het eerste deel van de tijdrit vanachter blies maar in het tweede gedeelte op de kop zat. Tim, die liever de tijdritten iets langer ziet, zette over de 6.3 km een tijd neer van 9'29"18 en kwam hiermee op een 16 de plaats uit. Winnaar werd Sean de Bie in een tijd van 8'44"58 voor Van Keirsbulck (8'49"16 en Reynvoet (8'59"06). Toshoni Van Craen (7de in 9'15"98) en Andres Pieters (9de in 9'20"36) konden voor Bodysol een top 10 plaats bemachtigen. Sterk gereden van beiden.

In de namiddag reed Van Keirsbulck nog net voor het opdraaien van de kasseistrook wat weg van het peleton. Tim zat er net voor nog in het wiel van Guillaume maar de sterke zijwind blies hem even wat weg en zo veloor hij direct 10 plaatsen. Tegen het einde van de kasseistrook lag het gehele peleton (een goeie 100 deelnemers), mede door een aantal valpartijden volledig uit elkaar. Een 4-tal volgde op 10-15 seconden van Van Keirsbulck: Reynvoet, Van Goethem, Wytinck en De Vylder. Kort daarop volgde Waeytens en dan een klein groepje van zo'n man of 7 met Tim naast Tim o.a. Toshoni Van Craen en Glenn Schoep, op zo'n 20-25 seconden. Eens de kasseien voorbij diende zo'n 8 km tegen de wind in gebeukt te worden. Gevolg was dat het in de achtervolgende groepjes wat stil viel en dat er een hergroepering gebeurde van 43 renners. Van Keirsbulck reed net zoals vorige echter beresterk en werd niet meer terug gezien. Zijn voorsprong groeide tot 1 minuut maar nam in de laatste ronde met zo'n 30 seconden af toen een 6-tal nog in de tegenaanval ging. Hiervan won Reynvoet de sprint voor de 2de plaats voor Glenn Schoep. Andres Pieters werd mooi 5de. Martijn De Baene en Toshoni Van Craen konden nog wat wegrijden uit de groep achtervolgers en werden 8st en 9de. Jelle Vlaeminck sprintte zich nog net in de top 10 en Tim eindigt ongeveer halverwege het tot 23 renners uitgedunde groepje achtevolgers, dus zo'n 15de a 20ste plaats. Gezien de fotofinish het begaf werden alle renners echter gelijk als 11de geplaatst, jammer. Al bij al een redelijke, maar geen superdag voor Tim, vandaar ook niet al te veel initiatief om aan te vallen.

De volledige uitslag van de tijdrit

De volledige uitslag van de wegrit

Film doortocht op de kasseien

Tijdrit

Kalmthout BVV (6 Mei)

Met niet minder dan 140 renners aan de start voor de 2de Beker van Vlaanderen wedstrijd, "De Herman Van Springel Diamond Classic", een klassier verreden op brede banen. Bodysol stond met niet minder dan 11 renners aan de start en hoopte uiteraard dat een van hen de diamant ter waarde van 2500 Euro zou binnenhalen. Er diende eerst een ronde van 42 km afgelegd worden waarna 3 lokale ronden van iets meer dan 10km en dus een totale afstand van 73km. In de grote rond ging kampioen van Belgie tijdrijden Guillaume Van Keirsbulck ervandoor en reed een 15 km voorop. Na the tenietdoen van deze aanval, net voor het ingaan van de lokale ronden, ging Tim zijn kans. Hij werd bijgehaald door een 3-tal waaronder Barry Markus en later volgden een 15-tal renners waaronder vele toppers, o.a. Waeytens, Deweer, Van Keirsbulck, Reynvoet, maar jammer genoeg geen enkele Bodysoller om te helpen met rondrijden. Te veel man, dus een hergroepering nog voor het einde van de 1ste lokale ronde. Opnieuw Van Keirsbullick, vergezeld van ploegmakker Demarez, wagen hun kans. Ze verzamelen en behouden een voorsprong van zo'n halve minuut. Van Keirsbulck schudt Demarez nog los. In de laatste ronde is er nog een tegenaanval van een 3-tal met Jasper Stuyven (3de), Gerry Druyts (4de) en Dries Vandenbussche (5de). Niels Reynvoet wint de peletonsprint waarin Tim afzijdig blijft en over de meet bolt als 96ste.

De volledige uitslag

Tim net ontsnapt, voor een jagend peleton van 140 man ..... U rijdt 58 km/u (foto Rik De Leye)Lembeke (1 Mei)

Tim reed vandaag een schitterende wedstrijd in Lembeke waar 68 km dienden afgelegd te worden, verdeeld over 11 ronden. Reeds in de 2de ronde ging hij er alleen vandoor en reed 4 ronden met een voorsprong van ongeveer 30 seconden. Achter hem werd er flink gekoerst en probeerde onder ander Brian Van Goethem weg te rijden uit het peleton. Uiteindelijk was het een 3 tal, thuisrijder Niels Wytinck, Axel de Corte en Sean Van de Waeter die daar wel in slaagden en Tim bijbeenden op het einde van ronde 5. In schuifjes kwamen nadien nog 6 renners aansluiten : Brian Van Goethem, Kevin De Wulf, Matthias Van Holderbeke, Jorne Carolus, Ruben Oerlemans en David Haertjens. Tim en Matthias Van Holderbeke ondernamen nog een poging maar het was Matthias ploegmakker Van De Waeter die de rest weer bijbracht. Ook Niels Wytinck waagde een ultieme poging in de laatste ronde maar het kwam uiteindelijk tot een spurt waarin Tim verrassend goed voor de dag kwam en finishte na Van de Waeter en Van Holderbeke, maar voor de snelle finishers Haertjens, Van Goethem, Carolus en Wytinck.

Tim alleen in de aanval


.

Groepje leiders met Van De Waeter, Wytinck, Carolus en Tim


Sprint : Van De Waeter voor Van Holderbeke en TimIddergem PK (29 April)

Het provinciaal kampioenschap werd met 103 renners gereden waaronder 6 renners van Bodysol : Gijs Van Hoecke, Jeffrey Herrebaut, Moreno De Pauw, Andres Pieters, Glenn De Ridder en Tim. Zoals reeds de gehele maand was het opnieuw schitterend weer, zo'n 25 graden met een licht briesje. Het parcours ging hier over smalle boerewegen en in het dorp zelf was het veel draaien en keren. Iets voor aanvallers dus. In de eerste ronde ging er dan ook reeds een 5-tal vandoor , waaronder Pieters en De Ridder, vergezeld van Glenn Schoep, Ruben Scheire en Jonas De Vylder. Deze laatste verloor zijn positie na een valpartij. In de 3de ronde ging Niels Reynvoet in de tegenaanval met Moreno De Pauw, Niels Wytinck en Laurens Poelmans. De voorsprong bedroeg nooit meer dan een halve minuut en de 2 groepjes kwamen tesamen. Sein aan Tim ook van het uitgedunde peleton achtervolgers, nog maar zo'n 25 man, weg te rijden. Francesco Van Coppernolle reed er met David Haertjens na toe en de 3 reden goed rond zodat ze in minder dan een ronde tijd bij de koplopers konden aansluiten. Ondertussen was Andres Pieters weggevallen met een lekke band zodat we 10 leiders kregen. De 3 Bodysoller, Glenn, Moreno en Tim legden er nu de pees op en de voorsprong liep snel op tot 2 minuten. Dan begon het tactisch steekspel tussen de Bodsyol boys en Isorex. Eerst demarreerde Tim en kreeg Francesco Van Coppernolle mee, maar zijn ploegmaat Niels Reynvoet dichtte het gat. Vervolgens ging Glenn De Ridder, bijzonder sterk rijdend al de gehele wedstrijd. Niels Reynvoet moest zich een halve ronde te pletter rijden in de achtervolging, maar weer kwam het tot een hergroepering. Dan was het Moreno's beurt. Hij demarreerde op 1km maar werd ook weer bijgehaald door Reyvoet. Een bijzonder sterke Moreno zette nog eens aan en maakt er een lange sprint van. Noch Van Compernolle (2de), noch Reynvoet (3de) kwamen er nog over. Glenn De Ridder werd nog mooi 4de en Tim 7de. Tim was zodanig gelukkig met de ploegoverwinning dat ook hij zijn handen de lucht in stak Niet alleen in Iddergem maar ook in de andere provincies waar de ploeg deelnam werd er super gereden. In West-Vlaanderen haalde Jens Demonie de zege bij de 2de jaars en Valantijn Vanhoorne het bij de eerste jaar. In Antwerpen werd Matthias Raymaekers kampioen bij de eerste jaars. Of een 4 op 5 voor Bodysol !

De volledige uitslag

Tim rijdt naar de 8 leiders met David Haertjens en Francesco Van Compernolle, peleton in de achtergrond

Meer fotos
Kortessem BVV (22 April)

De eerste wedstrijd van de Beker van Vlaanderen werd in een zonovergoten (25 graden) Kortessem gereden over een afstand van 67 km door 97 renners. Er moest eerst een grote ronde afgelegd worden van 25 km gevolgd door 7 lokale ronden van 6 km. Er stonden niet minder dan 11 Bodysol renners aan de start waaronder 7 2dejaars (alleen Gijs Van Hoecke en Jens Demonie ontbraken). De ervaring van vorig jaar leerde dat met voorsprong op het peleton aankomen hier zeer moeilijk is. Op de vaak brede wegen kan het peleton immers een grote snelheid ontwikkelen en rijden vluchters vaak in hun vizier. Tim had daarom het plan aangevat om vroeg in de koers iets te proberen en indien dat niet lukte zijn kans af te wachten tot de laatste kilometers. In de grote ronde waren immers 3 klimmetjes waaraan een bergprijs vasthing. Al na een paar kilometer probeerden Oost-Vlamingen Glenn Schoep en Joni Renders er vandoor te muizen om punten te sprokkelen op de eerste helling voor de bergprijs maar het peleton liet niet begaan en sprintte tesamen naar boven. Het was daarna Martijn De Baene die de 2de klim, na 11 km, als eerste aanvatte met lichte voorsprong en op de top werd bijgehaald door een spurtend peleton. Bovengekomen zat zowat iedereen einde adem en dat was het sein voor Tim om te gaan. In de smalle afdaling zette het Bodysol team zich goed voorin en deed goed afstoppingswerk. Tim vatte met lichte voorsprong de laatste en zwaarste helling aan. Hij hield het vol tot net op de top (op 17 km) en werd net erna, alweer door een jagende groep, bijgebeend. Net erna, nog voor het ingaan van de 7 kleine ronden viel een 5-tal aan, waarin 2 Bodysol boys, Jeffrey Herrebaut en Glenn De Ridder, vertegenwoordigd waren, evenals Sean Van De Waeter, Dominic Schils en Dylan Teuns. Ze kregen echter niet meer dan een halve minuute en werden ook weer bijgebeend. De pogingen hielden aan. Voor het ingaan van de laatste ronde was er een uitval van een 3-tal waarin Callebaut en Segers. Tim reed op een 5-tal kilometer alleen naar het 3-tal en probeerde de anderen te laten meewerken, maar een paar kilometer verder was ook deze vlucht alweer tenietgedaan. De ultieme aanval kwam nog van Glenn Schoep. Het zag er een moment goed uit maar op de brede en lange weg naar de aankomst, met licht wind op kop, werd ook hij nog overspoeld door het sprintend peleton. Gert-Jan De Vos won die en ook zo zijn eerste wedstrijd. Tim drong niet aan in deze gevaarlijke sprint en werd 42ste. Eerste Bodysoller werd Jeffrey met een 6de plaats. De gehele wedstrijd bijzonder attente en goed rijdende Glenn Coenen (1ste jaars) van de ploeg bekroonde dit met een 16de plaats maar kwam jammer genoeg net voorbij de aankomstlijn ten val. Eerst werd toch gevreesd voor een gebarsten of gebroken pols, maar later bleek dit met enkel kneuzingen nog mee te vallen. Om aan te geven dat het hier net zoals vorig jaar weer een ravage was even meegeven dat ook Jelle Vlaeminck en Maarten Schrans (makker van VC 't Meetjesland) ten val kwamen, gelukkig met behalve schaafwonden alleen materiele schade. Bij Maarten gebeurde dit net na de aankomst zodat hij nog een mooie 14de plaats uit de brand sleepte.

De volledige uitslag

Van lnr: Glenn Coenen, Van Laer, Callebaut, Vlaeminck, Van De Waeter, ?, en Tim
Borlo (21 April)

Vandaag stond in Borlo de 2de nationale testtijdrit op het programma. Een tijdrit van 11 km over een glooiend parcours. Deze keer stonden ook Belgisch kampioen Guillaume Van Keirsbullick en Sean De Bie aan de start, en dus zowat alle beste nieuwelingen die Belgie kent. In totaal zo'n 60 deelnemers. Het werd een pechdag voor Tim. Tim was vroeg ter plaatse en had een goed plekje vlak bij de start uitgezocht om zich op te warmen. Toen de club later arriveerde verplaatste hij zich op vraag van de club, naar de stand die ze hadden opgetrokken om zich op te warmen. Hierbij werd hij op het parcours aangereden door een motor. De schade viel gelukkig mee maar toch hield Tim er een geschaafd achterwerk aan over wat hem niet toeliet degelijk op te warmen en waarvan hij ook tijdens de tijdrit last ondervond. Op de koop toe kwam hij tijdens de tijdrit ei zo na in botsing met een wagen die zich op het parcours bevond en een gevaarlijk manoeuvre uitvoerdde. Zo moest Tim bijna vanuit stilstand aan een klim beginnen en verloor hij kostbare seconden. Uiteindelijk finishte hij als 35ste op een goeie minuut van logische winnaar Guillaume Van Keirsbullick. Hopelijk valt de last van de blessure morgen mee en kan Tim een goeie 1ste Beker Van Vlaanderen wedstrijd rijden. De volledige uitslag

Fotos van de hand van Jos Van Aerden:Dikkebus (15 April)

Slechts met 40 aan de start voor deze wedstrijd over 9 ronden en een afstand van 57 km. Wel enkele bekende namen zoals Zico Waeytens, Guillaume Van Keirsbulck, Daan Santens, Bryan Verdoolaeghe en Martijn De Baene. Voor Menen kwamen naast Tim ook nog Jens Demonie, Valantijn Vanhoorne en Sieben Van de Vijvere aan de start.  Een vlak parcours maar de wind kan de wedstrijd hier wel lastig maken want een groot deel van het parcours gaat door open vlakte. Vandaag scheen de zon overvloedig en was het windstil, dus van een lastige wedstrijd kon hier moeilijk sprake zijn. In de 2de ronde gaat Zico Waeytens aan de haal met ploegmakker Jens Demonie. Tim houdt natuurlijk de benen stil en de betere renners doen dit ook. Vooral onbegrijpelijk van Guillaume Van Keirsbullick want zo kunnen de 2 in nog geen 2 ronden tijd een voorsprong van meer dan 1 minuut bij elkaar fietsen.Goed voor Demonie, minder goed voor Tim natuurlijk. Jens Demonie doet vooraan veel werk. Van Keirsbullick gaat dan wel. Deze keer is Valantijn Vanhoorne van Menen mee, en ook Martijn De Baene. Tim zit op dat moment wat verderop in de groep. Het groepje nadert onder impuls van Van Keirsbulck tot op 25 seconden maar valt dan weer terug. Op 2 ronden van het einde rijden de leiders 1.30 voorop en zijn buiten schot, het tweede groepje rijdt dan op 45 seconden. Tim gaat in de aanval en krijgt Bryan Verdoolaeghe en Niels Godderis mee. Ze naderen nog tot op een 10 seconden van het groepje van Keirsbulck maar krijgen het net niet te pakken. Tim dringt niet echt aan in de spurt en wordt na Verdoolaeghe 7de, Niels Godderis wordt er nog afgereden in de laatste ronde en wordt 8ste. Ruim daarvoor had Zico Waeytens de sprint gewonnen voor Jens Demonie. Van Keirsbulck was 3de geworden voor Vanhoorne en De Baene. Toch weer een mooie ereplaats voor Tim. De ploegtactiek en het weinig selectieve parcours beperkten hem hier wat. Meer kilometers krijgt hij in elk geval volgende week voorgeschoteld in de Beker van Vlaanderen wedstrijd in Kortessem.

De volledige uitslag

Van Keirsbulck en Demonie op de 1ste rij, Tim en Zico op de 2de rij

Jens Demonie en Zico Waytens zijn net ontsnapt

Van Keirsbulck, Van Hoorn en De Baene in de tegenaanval

Tim gaat ook, met Verdoolaeghe en Godderis

Ingaan laatste ronde
Wevelgem (11 April)

Met 78 renners aan de start voor deze afwachtingswedstrijd van Gent-Wevelgem onder een stralende zond. De club had gevraagd om hier te rijden en er stonden dan ook 13 Bodysol renners aan de start. Degene die de Ronde van Haspengouw gereden hadden op Paas zondag en maandag mochten wel thuisblijven. Een parcours met veel draaien en keren, waarbij een totale afstand van 60km, verdeeld over 13 ronden, moest afgelegd worden. Er werd van in het begin rap gekoerst. In de 2de ronde was Brian Van Goethem al gaan vliegen met een voorsprong van direct 30 seonden. Er reageerden dan 4 renners, waaronder Jelle Vlaeminck, Ruben Demarez en Stein Lombaert. Tim was niet direct mee en aangezien er 2 bodysol mannen meewaren hield hij zich kalm. Guillaume Van Keirsbullick deed veel kopwerk en de vier werden teruggehaald. Sein aan Tim om te gaan In het begin alleen maar rap kwamen 6 renners erbij. Terug 2 van ploeg : Jens Demonie en terug sterke Jelle Vlaeminck. Ook Tim's medevluchter van vorige week Jens Delrue was erbij. In the begin draaide het vierkant maar toch haalden ze Van Goethem in.Het groepje begon dan mooi rond te draaien. alleen Van Goethem wou in het begin niet omdat er 3
Bodysol mannen bij waren ; te begrijpen natuurlijk. Tim verzette wel veel werk omdat de voorsprong op het peleton slechts 30 seconden bedroeg en hij absoluut vooruit wou blijven. Op 3 ronden van het einde ging Brian in de aanval. Jens Demonie reageerde maar bleek niet sterk genoeg. Brian sloeg ondertussen een gat. Tim zag zich dan verplicht zelf te gaan en probeerde er alles aan te doen om Brian bij te benen. Lange tijd bleef hij op 10 sec hangen maar in de laatste ronde za hij er door zodat hij ten slotte op 30 seconden eindigde. Het groepje achtervolgers eindigde nog op bijna anderhalve minuut. Hiervan won Jelle de sprint en zo mochten er twee Bodysol mannen op het podium, jammer genoeg niet op het hoogste trapje, maar Tim was toch uitermate tevreden. Geen schande om de duimen te moeten leggen tegen Brain Van Goethem, een hardrijder en veelwinnar bij de aspiranten en als 1ste jaars nieuweling vorig jaar 6 overwinningne. Leuk was dat Jose De Cauwer op TV verkeerdelijk vermeldde dat Tim gewonnen had.

De volledige uitslag

Fotos (Rik De Leye)


Sint Lodewijk Deerlijk (7 April)

82 renners aan de start waaronder Zico Waeytens en Jens Vandenbussche en ook 11 Denen. Vorige week won 1 van hen, Morten Rasmussen, nog voor Brian Van Goethem. Voor CT Menen kwamen ook nog Jens Vandebogaerde, Falco Heytens en Sieben Van de Vijvere aan de start. De wedstrijd gaat hier over 8 ronden van 7.1 km waarbij telkens aan de aankomst de olieberg moet genomen worden. Elke doortocht worden punten gegeven voor de bergprijs. Al bij de eerste doortocht kwam Tim in het gezelschap van Zico Waeytens met een lichte voorsprong door en pakte hij punten voor de bergprijs. De twee hadden met hun versnelling redelijk wat ravage aangebracht in het peleton want dit was al in 2 stukken gescheurd. Ook de volgende ronde kwamen Tim en Zico met zo'n 20 seconden voorsprong door maar in de 3de ronde waren ze eraan voor de moeite. Het sein voor 2 andere rennners om ervandoor te gaan.  In de 4de ronde ging Tim echter al in de tegenaanval. Hij kreeg 1 renner mee, reed het gat op de 2 leiders toe en plaatste onmiddellijk een versnelling. Slechts 1 renner, Jens Delrue, kon volgen en zo vatten ze met hun 2 de laatste 4 ronden aan. Ondertussen sleurden beurtelings Zico Waeytens en Jens Vandenbussche aan het peleton en bleven ze Tim en Delrue in het vizier houden. Ploegmakker Vandebogaerde doet afstoppingswerk in het groepje achtervolgers. Het verschil bij het ingaan van de laatste 4 ronden bedroeg slechts 20 seconden. Bij het ingaan van de volgende ronde was die lichtjes gegroeid tot 30 seconden en zo kwamen ze ook door met nog 2 ronden te rijden. Tim besefte dat hij moest versnellen om kans te maken op winst en reed Jens Delrue los. Met nog 1 ronde voor de boeg bedroeg de voorsprong 45 seconden en had hij gewonnen spel. De achtervolgers, zo'n 30 tal, viel stil maar Tim bleef doorgaan zodat hij met 1min.55sec. voorsprong zijn 2de zege binnenhaalde... en natuurlijk ook de bergprijs. Waeytens sprintte zich naar de 2de plaats voor de Deen Morten Rasmussen.

Tweede overwinning, de rest staat niet op de foto

Meer fotos

De volledige uitslagOrroir Mont l'Enclus (4 April)

Met niet minder dan 96 renners aan de start voor deze prachtige maar zware wedstrijd met, na 7 kleine ronden , 4 keer een grote ronde van 6.5 km met telkens een beklimming van de Kluisberg vanaf de Henegouwse kant. Er stonden 7 Bodysol boys aan de start ; naast Tim waren dat Moreno De Pauw, Toshoni Van Craen, Foeke Lammertijn, Lucas De Vos, Jens Vanden Bogaerde en Eli Vanden Bulcke. Tim had er zin, stond samen met Moreno op de eerste rij bij de start en trok direct door. Verbrokkeling in het peleton was het gevolg. Alexander de Roose probeert dan meermaals te demareren en bij de 3de keer is het bingo. Waeytens reageert met Jochen Deweer, Niels Wytinck, Moreno en Tim in het wiel maar het vlot niet. Tim gaat dan verder alleen in de tegenaanval maar wordt ook weer gegrepen. We zijn nog altijd maar een 15 km ver. Het peleton scheurt nu helemaal uiteen. Ook een van de aaanwezige Litouwers probeert iets. Terug is Tim mee maar gaat de aanval niet door. Ook Toshoni kan met een ander renner een klein gaatje slaan. Niels Wytinck reageert. Ook Reynvoet laat niet begaan en krijgt Tim mee in het wiel. Nog zo'n 40 tal renners komen terug samen na De Roose. Van de Bodysol ploeg zijn vooral Tim, Moreno en Toshoni voorin te vinden. De Roose rijdt heel sterk tempo op de Kluisberg en finisht als oververdiend als winnaar. Het achtervolgend groepje wordt herleidt tot minder dan 20 renners. De bekende namen hierin : Waeytens, Deweer, Wijtinck, Reynvoet, Schoep, De Pauw, Van Coppernolle, Durant, Van Craen en Tim geven elkaar geen duimbreed toe. Reynvoet heeft het bijzonder kwaad maar houdt stand voorin. Van Craen valt weg met een platte band. Eerst Sven Bohez en daarna een verbluffend sterke Axel De Corte krijgen wel een paar meters in de voorlaatste ronde en mogen sprinten voor de tweede plaats. Bohez haalt het. Bij de achtervolgers haalt Reynvoet de 4de plaats binnen voor Van Coppernolle (5), Waytens (6) en Deweer (7). Tim finisht ook vrij sterk (na een zware wedstrijd dus toch een redelijke sprint in de benen), rijdt nog net Niels Wijtinck en Glenn Schoep voorbij en finisht naar schatting als 10de, een schatting want de Waalse officielen hadden geen fotofinish en konden blijkbaar alleen de sprintwinnaar identificeren. De rest werd allemaal gelijk op plaats 5 gesteld. Slechts 20 renners rijden uit, van Menen is dit behalve Tim ook nog Moreno.

De uitslag : 04/04/07 ORROIR 97 partants

04/04/07 ORROIR1 Alexander De Roose 52,9 km en 1h26 2 Sven Bohez à 0.40 3 Axel De Corte 4 Niels Reynvoet

04/04/07 ORROIR5 exaequo: Maxime Delitte, John William Dubart, F. Van Coppenolle, Tim Vanspeybroeck, Matthias Vanfleteren, Glenn Schoep, Bram De Waele, Joaquim Durant, Niels Wyttinck, Zico Waytens, Jochen Deweer, Yoni Renders, Gilles Derycke

04/04/07 ORROIR18 P. Seponavycius (Let)

04/04/07 ORROIR19 Hannes Depraetere

04/04/07 ORROIR20 Gertjan De Vos

Onofficiele uitslag tussen 4 en 18 is volgens onze foto min of meer als volgt :

1/ Alexander De Roose, 2/ Sven Bohez, 3/ Axel De Corte, 4/ Niels Reynvoet, 5/ Francesco Van Coppernolle, 6/ Zico Waeytens, 7/ ? 8/ Jochen Deweer, 9/ Durant, 10/ Tim, 11/ Niels Wytinck 12/ ? 13/ Schoep, 14/ ?, 15/ ? 16/ Vandewiele, 17/ De Pauw.

Meer fotos kun je hier bekijkenNeeroeteren Nationale test tijdrit (31 Maart)

Op een golvend en vrij zwaar parcours werd over 14 km de eerste nationale test tijdrit te Neeroeteren gereden. Onder de 55 deelnemers waren hier bijna alle betere eerste en tweedejaarsnieuweling aan de slag. Tim moest als derde van start en zat direct in zijn ritme. Verslaggever mocht mee in de volgwagen voor een leuk ritje. Na een 5 tal km kregen we een eerste deelnemer in het vizier. Toen Tim die te grazen nam zag hij ook al De Pessemier voor zich uitrijden en iets na halverwege koers werd ook die bijgehaald. De Pessemier bleef lang aanklampen maar werd uiteindelijk ook op afstand gereden. De laatste 3 km kreeg Tim het echter lastig en viel wat stil. Uiteraard klokte hij op dat moment de beste tijd. 20min03sec.63 en die bleef op de tabellen tot de 19de renner, de Waal Guerrero over de meet kwam in 19min 53sec. Uiteindelijk werd net zoals vorig weekend in Rhisnes Francois Meurisse de winnaar in een tijd van 18min 46sec voor Zico Waeytens, Jonathan Breyne, Niels Reynvoet en Jelle Mannaerts. Tim zette de 17de tijd neer en werd daarmee 5de Oost-Vlaming. Beste "Menenaar" werd Gijs Van Hoecke, 7de met een tijd van 19min 27sec. Toshoni Van Craen (13de), Moreno De Pauw (14de) en Matthias Raymaeckers (16de) finishten allen binnen een handvol seconden net voor Tim. Weer een ervaring rijker en zeker geen tegenvaller voor Tim die op basis van zijn uitslag waarschijnlijk op een tweede selectie op 21 April in Borlo mag rekenen. Volgende wedstrijd op woensdag om 16u aan de voet van de Kluisberg in Orroir. Vier keer de Kluisberg op belooft spektakel.

De volledige uitslag kun je hier bekijkenFoto Jos Van AerdenRhisnes BVB (25 Maart)

In Rhisnes stond de 2de Beker van Belgie wedstrijd op het seizoen. Onder de 122 deelnemers waren dit keer nagenoeg alle topploegen met hun toprenners aan de start. Er was een flauw zonnetje en een redelijk wind. Bodysol kwam aan de start met Jeffrey Herrebaut, Moreno De Pauw, Andres Pieters, Jens Demonie, Gijs Van Hoecke en dus Tim. Slechts een 5-tal km gereden een een eerste aanval van Jonathan Breyne. Eerst Zico Waeytens en dan Tim in de tegenaanval, maar dan zet Barry Markus himself hem aan de kop van het peleton te sleuren en volgt er een hergroepering. Sein aan Francesco Van Coppernolle en Jens Bohez om te gaan. Ook zij geraken niet echt los. Nog een paar pogingen in de eerste, grote ronde volgen maar niemand geraakt echt weg. Op het einde van die ronde van 22 km rijden Barry Markus en Jurgen Van Tryp, beiden van Vorselaar, lek. Barry slaagt erin om na een lange achtervolging terug aan te sluiten in de 2de lus van 10 km, maar het heeft hem veel krachten gekost. Vele anderen daarentegen zijn er bij het ingaan van de 5 plaatselijke ronden niet meer bij. Ze passeren de streep met nog zo'n 60 renners, waaronder alle Bodysol boys die attent voorin fietsen. Er dienen dan nog 5 ronden van 5 km afgelegd te worden, telkens met een beklimming erin. Op 4 ronden van het einde volgt er een aanval van Jens Demonie, Alexander De Roose en nog 2 andere renners. Ze worden terug bijgehaald. Breyne gaat nog een keer op 3 ronden van de finish. De Roose gaat erachter en krijgt Moreno mee, maar ook  Zico Waeytens en Niels Van Laer en Jochen Deweer van Gaverzicht. Op zo'n 8 km van de finish is alles opnieuw te herdoen. Sein aan de Waal Francois Meurisse om te gaan. Hij verzamelt tegen het ingaan van de laatste ronde onmiddellijk 35 seconden, het peleton valt duidelijk wat stil. Jens en Tim, samen met Francesco Van Coppernolle en Brian Van Goethem gaan bij de beklimming in de laatste ronde in de tegenaanval maar het kalf is verdronken. Het peleton begint nu harder te rijden en laat hen niet meer gaan. Meurisse houdt wel nog 24 seconden over. De sprint voor de tweede plaats wordt gewonnen door Reynvoet voor Waeytens. Het is een rare sprint waarin Tim wat ingesloten raakt en, na zijn 20ste plaats hier vorig jaar, deze keer moet tevreden zijn met een 26ste plaats. Jens eindigt 22ste. De andere Bodysol boys kunnen zich niet echt laten gelden in de sprint en eindigen wat verderop. Toch een goede wedstrijd gereden. Jammer voor Tim en Jens dat de late uitval niet tot een goed einde werd gebracht. Volgende zaterdag staat de nationale tijdrit in Neeroeteren op het programma. Maar eerst examens !

De volledige uitslag kun je hier bekijken

Bodysol team met vlnr Jeffrey, Moreno, Tim , Andres, Jens en Gijs

Beelden van bij de start

Jens in de aanval

Tim in langgerekt peleton

Breyne en De Roose in de aanval, Bodysol met Moreno, Tim, Andres en Gijs in block bij de achtervolgers

Meurisse wint met 24 seconden voorsprong, Reynvoet wint sprint, Jens (22ste) en Tim (26ste) nog net zichtbaar
Knesselare (18 Maart)

De tweede wedstrijd op rij in eigen regio en opnieuw stond Tim aan de start met ploegmaats Jelle Vlaminck en Foeke Lammertijn. Deze keer in totaal 38 renners aan de start voor deze vlakke wedstrijd over 14 ronden en een afstand van 57 km. Er stond een stevige wind die het potentiele aanvallers niet makkelijk zou maken. In de eerste ronde ging Niels Neudt van "Zeemeeuw Oostende" alleen op pad. Het leek een zelfmoordpoging maar hij hield verrassend goed stand. Na 3 ronden vond Tim het dan ook welletjes en plaatste verschillende prikken. Uiteindelijk ging hij echt, en alleen Jelle kon volgen. Op kort afstand volgde een 3-tal : Meetjselanders en lokale renners Kevin Neyrinck en Timothy Claeys, samen met Nick Vandenberghe. Tim en Jelle werkten zoals het hoort goed te samen en reden in de vierde ronde naar de leider toe. De achtervolgers zagen hen niet meer terug. Op een 4-tal ronden plaatste Tim nog eens een aanval reed er op die manier Neudt af. Nog een ronde verder en alweer een aanval van Tim. Deze keer moest Jelle er ook aan geloven. Langzaam maar zeker won Tim terrein en finishte uiteindelijk nog met 1 minuut voorsprong op Jelle en 1.30 op Neudt. Wat overbleef van het peleton haalde Tim nog bij in de laatste ronde. Hij liet zich dan even uitzakken om toch alleen voor zijn eerste overwinning over de meet te bollen.

Tim en Jelle met commetator Willy

1. VANSPEYBROECK Tim BODYSOL- LOTTO CYCLING TEAM MENEN

2. VLAEMINCK Jelle BODYSOL- LOTTO CYCLING TEAM MENEN 1:03

3. NEUDT Niels KVC DE ZEEMEEUW OOSTENDE 1:28

4. NEIRYNCK Kevin VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE 2:20

5. VANDENBERGHE Nick WIELERCLUB OOSTENDE NOORDZEE 2:31

6. CLAEYS Timothy VC ´T MEETJESLAND - KNESSELARE 2:40

7. DEWULF Kevin CYCLINGTEAM OOST-WEST 4:10

8. VERMEIRE Matthias K.V.C. DEINZE VZW 7:00

Volledige uitslag
Meer fotos
!

Fotos met dank aan Filip Pintelon
Ursel (11 Maart)

Prachtig weer voor de tweede koers van het jaar in Ursel. Een vlak parcours maar met veel bochtenwerk. Er kwamen 62 renners aan de start, waaronder de meest renners van VC Meetjesland en 3 renners van CT Menen. Naast Tim waren ook Jelle Vlaminck en Foeke Lammertijn van de partij. De eerste aanval in de eerste ronde werd ondernomen door Jonas De Vylder. Hij werd redelijk snel gegrepen en in de tweede ronde ging Brian Van Goethem serieus te keer. Hij viel aan met ook al een Nederlander, Ricky Smit. Axel De Corte ging in de tegenaanval en Tim zag het gevaar dat toch 3 goeie renners ervandoor gingen. Hij reed het gat op de 3 dicht met Jonas De Vylder in het wiel. Alle anderen moesten passen. Zo kwamen ze met 5 voorop. Ze bouwden stelselmatige hun voorsprong op en eindigden uiteindelijk met 2 minuten voorsprong op een eerste achtervolgend groepje. Axel de Corte en Tim namen het meeste werk voor hun rekening, de twee Nederlanders reden profijtig, en Jonas De Vijlder had het moeilijk. Op een kilometer van het einde probeerde Tim een ultieme aanval omdat hij zich in de sprint tegen de rappe Nederlanders kansloos dacht. Brian Van Goethem reed het gat dicht maar moest dat misschien in de spurt bekopen.  De nochatans snelle Van Goethem werd geklopt door Rick Smit en Axel De Corte. Tim eindigde 4de. Jonas De Vylder op korte afstand 5de. Jelle Vlaminck won de sprint van het achtervolgend groepje en werd dus 6de. Ex-clubmakker Maarten Schrans werd mooi 10de en de 3de Bodysol boy Foeke Lammertijn 29ste. Een mooie uitslag van Tim die zich bijzonder goed voelde. Voor hem had vandaag het parcours selectiever en of de wedstrijd langer mogen zijn.

Tim aan het commando bij de 5 leiders;

Meer fotos

Volledige uitslag
Herzele (4 Maart)

Met 95 kwamen ze aan de start, waaronder 6 renners van CT Menen : Tim, Gijs, Jeffrey, Moreno, Jelle en Foeke. Redelijk goed weer voor de tijd van het jaar, er vielen af en toe een paar druppels. Een mooi glooiend parcours ook. Dus alles om er een mooie wedstrijd van te maken. Tim startte op de eerste rij om zeker niet in het begin opgehouden te worden door een eventuele valpartij. Hij ging direct tempo rijden zodat het peleton op een lint getrokken werd. Toen het stilviel ging Gijs Van Hoecke, nog altijd in de eerste ronde, samen met Alexander de Roose en Toivi Heerman. De 3 verzamelden na 2 van de 7 af te leggen (57km in totaal) ronden een voorsprong van 30 seconden. Thuisrijder Arne Van Snick ging in de tegenaanval maar wet gecounterd door 3 Menen renners : Jelle, Tim en Moreno. Zo kwamen ze een tijdje met 5 voor op het inmiddels uitgedund peleton maar lang duurde het niet. Toen ze gegrepen werden waagde Francesco Van Coppernolle zijn kans. Zijn ploegmakker Niels Reynvoet sprong hem achterna en met zijn tweeen dichtten ze de kloof met de 3 koplopers. De 5 fietsten nog 50 seconden voorsprong bij elkaar. In de sprint won Niels Reynvoet voor Gijs en Francesco. Tim probeerde in de achtervolging er een paar keer alleen vandoor te gaan maar werd teruggehaald door Gerry Druyts. Zo verbruikte hij toch heel wat energie en kwam hij niet echt dicht in de sprint. Moreno won die sprint en eindigde op stek 7, Jeffrey 17de. Jelle en Foeke eindigden als eerstejaars mooi 12de en 24ste. 39 renners mochten de wedstrijd uitrijden. De gemiddelde snelheid lag boven de 41 km/u. Toch vrij snel op dit parcours en vroeg op het jaar.

Volgende week afspraak in Ursel om 14u30.

Een aantal fotos van Tim en de Lotto-Bodysollers vooral van voor de wedstrijd.

Volledige uitslag


Tim's eerste cyclocross in Eeklo (10/2)

In dienst van de club reed Tim vandaag zijn eerste cyclocross in Eeklo. Er konden hier immers belangrijke punten gehaald worden voor het clubkampioenschap van de Beker van Belgie. Zonder enig cyclocross ervaring en met een startplaats op de laatste rij van in totaal 94 deelnemers was de ambitie natuurlijk beperkt. Bovendien was Tim vorig weekend lichtjes ziek geweest. Als dat alles nog niet genoeg was liep in de eerst meters zijn ketting af zodat hij als allerlaatste het veld indook. Al snel probeerde hij plaatstjes te winnen en na de eerste van de 4 af te leggen ronden kwam hij rond de 50ste positie door. Blijkbaar had hij echter wat op zijn adem getrapt want hij voelde zich daarna nooit echt goed , moest het wat rustiger doen en verloor terug wat plaatsen. In de laatste ronde ging hij nog eens diep maar dat leverde niet veel meer op. Met een 53ste plaats moest hij tevreden zijn. Niet slecht, maar ook niet van die aard om verdere veldrit ambities wakker te maken. Zico Waytens won de wedstrijd voor Niels Wytinck en Robin De Cnodder. Ploegmaats Jens Demonie en Glenn Coenen eindigden 26ste en 55ste. Mooi is dat ze hiermee bijdragen aan een achtste plaats in de clubklassering van de wedstrijd en ook voorin blijven in de algemene clubklassering.

Tim op de laatste rij bij de start (94 deelnemers)

Glenn Coen en Tim konden samen met Jens Demonie toch puntjes pakken voor de club in de BVB