Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

2de jaars junioren (2009)Koksijde Keizer der junioren IC (19-20 September)

Geen verslag

Alle uitslagen

Fotos

Op de hoge blekker

 


Zemst - Laar IC (13 September)

Al zeer vroeg in de wedstrijd, na minder dan 10km, rijden er 14 jongens weg met daarbij 3 renners van Balen en 3 renners van Avia.V ele jongens dachten dat het al gebeurd was maar de Nederlanders staken het vuur aan de lont. Met 14 gingen we in de tegenreactie en kwamen verassend rap bij de kopgroep. Maar daarna bleven er maar jongens uit de achtergrond terugkomen tot we met een ruime kopgroep van 40 man waren. Daarna werd er enorm veel aangevallen. Ik ging ook paar keer mee maar het kwam altijd terug samen. Het zag ernaar uit dat het een groepssprint ging worden maar er reden op het einde nog 6 renners weg met een zeer lichte voorsprong. Op de kasseistrook halen we deze jongens ookgterug in behalve Maarten Craeghs die de wedstrijd wint met een kleinde voorsprong. Ikzelf, Bert Van Lerberghe en Arne Van Snick zaten goed gegroepeerd voorin zodat ik samen met Bert de sprint kon aantrekken voor Arne. Arne werd 3de achter MArkus Barry. Ik werd 16de, Bert 18de

Uitslag

Fotos

Doortrekken op de kasseienRemouchamps - Ferieres - Remouchamps BVB (6 September)

Een zeer traag begin zorgde voor een strak tempo op de klimmetjes. Er zijn constant ontsnapping maar die worden rap terug ingehaald. Ook mijn aanval samen met nog twee renners wordt terug bij gehaald. Pas in laatste 25 km werd de wedstrijd bepaald door een ontsnapt trio Lugten (Nl), Forget en ploegmakker Sean De Bie die met een mooie voorsprong aan La Redoute konden beginnen op zo'n 7 km van de finish. Achter deze jongens een compact peleton van zo'n 70 renners. Tot halverwege ging ik naar boven bij de eerste 20 maar toen kreeg ik last van krampen in mijn harmstrings en stond ik geparkeerd. Ik reed als een der laatsten van het nog uit elkaar geslagen peleton over de meet. De mogelijke reden kan de iets andere postie zijn op zijn reservefiets waarmee hij van start moest gaan. De wedstrijd werd gewonnen door Lugten voor Sean De Bie en Forget. Ik eindigde ongoocheld als laatste van peleton.


UitslagOmloop Mandel Leie Schelde Meulebeke (29 Augustus)

Aan de de start van een van de mooiste maar ook een van de lastigste wedstrijd dit seizoen. Met maar liefst 200 man nemen we de start waaronder veel goeie renners! In begin was het redelijk nerveus maar ik kon me goed vooraan posteren bij het Vossenhol. Daarna werden heel wat groepjes gevromd maar alles kwam terug samen net voor de Kluisberg. Met een volledig peleton naar de Trieu waar niet veel gebeurde. Op de Oude Kwaremont kwam ik bij de eerst 10 boven ondanks dat ik mijn versnelling niet op de grote plateau kreeg. Daarna zakte ik iets achteruit wat niet mocht gebeuren want op de Paterberg viel er een gaatje voor me dat ik niet direct gezien had. Samen met ploegmaat Martijn Debaene en nog enkele andere goeie renners werd het dus achtervolgen op 15 koplopers die ongeveer 20 seconden voorsprong hadden. We komen redelijik rap bij de eerste en hebben een mooie voorsprong van 1 minuut. Het draaide goed rond tussen de 22 man wat ik niet echt verwacht had. Samen met ploegmaats Sean De Bie en Martijn Debaene zag het er goed uit maar na de Poelberg kreeg ik terug pech. Lekke band op slecht moment. De neutrale wagen mocht me niet terug brengen van de jury wat ik niet echt begreep maarja. Ik kom in een achtervolgend groepje en probeer nog naar de eerste te rijden maar het waren een voor een goeie renners vooraan. Uiteindelijk werd ik 35ste. Voorin reed Kevin de Jonghe solo naar de zege. In een achtervolgend groepje werd Martijn Debaene 8ste. De Bie kon ook nog wegrijden van de 2de achtervolgende groep en werd 10de.

Uitslag

Film van de bergzone

Op Nokere Berg


Op de Poelberg

West-Brabantse Pijl IC, Steenbergen (Nl) (21-23 Augustus)

Dag 1: Ik had nog nooit in Nederland gekoerst maar de waaiers op de dijken bevielen me zeer goed. In het begin iets minder doordat het wegdek wat nat lag maar na half koers ben ik mee met de kopgroep van 16 renners met daar veel Nederlandse toppers.o.a. de Nederlandse kampioen Dylan Van Baarle (winnaar Ster Zuid-Limburg), Jasper Bovenhuis (winnaaar 3-daagse Axel), Elmar Reinders en Nick Van der Lijcke. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde zijn we door het hoge tempo nog met 9 man. Ik probeer het in laatste 3 km nog eens maar ze wouden duidelijk met zijn allen naar de meet.Ik werd 8ste.Elmar Rijnders won de wedstrijd.


Dag 2: In begin van de wedstrijde rijden rap 10 jongens weg met daarbij 3 jongens die gisteren ook mee waren. Ze namen een voorsprong van 2 minuten en dat was teken voor de Nederlandse kampioen Van Baarle om te beginnen koersen. Ik en Toshoni zijn deze keer mee met een achtervolgende groep van 13 man. Het tempo was zeer hoog door de goeie renners die mee waren.We komen zeer verassend rap bij de eerste 10.I n de laatste plaastelijke ronde rijdt de winnaar van de "Omloop het Nieuwsblad" Schoonbroodt weg en neemt 30 seconden voorsprong. Ik blijf kalm en wacht zolang mogelijk want het moest dicht gereden worden zodat ofwel ik er nog naar toe kon ofwel Toshoni nog kon meesprinten voor de overwinning.Op 3 km van de meet ga ik met Van Baarle in mijn wiel. Het tempo lag zeer hoog zodat we tot op 20 meter komen van Schoonbroodt maar het valt net stil wanneer de jongens ook terug komen en zo wint hij net.I k werd 17de toshoni 14de

Dag 3: Met een rit van 126 km over 3 grote ronden van 42 km was nog alles mogelijk. In de eerste ronde rijden 10 man weg met daarbij Arne erbij. Ik bleef kalm want ze bleven op 50 seconden hangen. In de volgende ronde werd het weer allemaal uit elkaar gereden en waren alle jongens van Balen attent mee met de eerste achtervolgers. Door een valpartij voor mij was ik bijna niet mee maar kon toch nog net aansluiten. In de laatste ronde val ik spijtig genoeg plat op slechtst mogelijke plaats en moment. Ik kom in het achtervolgende groepje terecht maar geef niet op en ik kom met behulp van Toshoni en de ploeg terug naar de de eerste achtervolgende groep van de nog 4 resterende leiders : Riesebeek, Hofland, Van Der Lijcke en Bovenhuis. Ik zie echter dat er waren ondertussen weeral enkele jongens. waaronder gele trui Van Baarle waren weggereden.  Ik probeer in de tegenaanval te gaan maar dat lijkt onbegonnen werk tegen een groepje van 7.  Ik wordt weer ingelopen en moet wat bekomen. Op dat moment scheurt het groepje in twee en ik ben niet mee. Ik probeer nog met 3 andere renners er naar toe te rijden maar dat lukt niet en we stranden nog op 1 minuut van deze groep waarin mijn ploegmaten Coenen en Antonio zitten. Ik word nog 22ste en 12de in de einduitslag. Riesebeek wint de Pijl.

Alle uitslagen op de site van de organisatie

Fotos
Balegem (15 Augustus)

Met zeer warm weer, 100 renners en een lastig parcours ging het een een zeer lastige wedstrijd worden. Door het weer kregen we net zoals vorige week rap een kopgroep van ongeveer 15 man met daarbij o.a. Joeri Stallaert, Moreno Hofland, Laurens Poelman, Emiel Wastyn, Mathias Vanholderbeke. We kwamen niet zo goed overeen en daardoor lag de kopgroep constant uit elkaar. Ik probeer ook een paar keer weg te rijden maar het was ofwel Joeri of Moreno die mij kwamen halen.Op 2 ronden laten ze dan gewoon 2 jongens wegrijden. In de laatste ronde ga ik in de tegenaanval en werd bijna 3de maar word nog ingehaald door een paar jongens en werd zo 6de. Laurens Poleman won de wedstrijd.

UitslagDadizele (12 Augustus)

Veel premies en een ridley triton s kader te winnen vandaag. We moesten 13 ronden afleggen waar we telkens een bergop moesten doen waar we om de 2 ronden konden sprinten om punten te verdienen om de kader te winnen.Er werd zoals verwacht van in het begin gekoerst maar niemand kreeg veel voorsprong. In de 3de ronde lukt het mij wel met de Amerikaan Jacob Rathe en Jens Delrue. Ik neem punten op de top maar er komen veel jongens terug uit de achtergrond tot een kopgroep van 18 man met ploegmaten Van Lerberghe, Baert, Vandenbussche en Van Overberghe. Ik blijf meedoen voor de kader en ben op 3 ronden van het einde zeker dat ik de kader heb. Op 2 ronden van de finish kwam ik door een renner die bij het nemen van een drinkbus geheel van zijn lijn afweek echter ten val. Ik moest wel doorrijden, anders krijg ik mijn kader niet. Ik kon helemaal geen kracht meer zetten en werd door iedereen voorbij gereden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd ik dan door te grote achterstand uit wedstrijd genomen. De Amerikaan won de wedstrijd.

Uitslag.

Fotos
Overijse (8 Augustus)

Met 62 renners aan de start waar we een ronde moesten doen van 8.4 km met een lastige helling en kassei afdaling. In het begin voelde ik met echt niet goed en had ik nog last van mijn val van vorige week. Er rijden dan ook 7 jongens weg in het begin en ik was niet mee. Ze nemen een minuut voorsprong. Ns half koers kom ik er maar door en begin ik aan te vallen. Ik rijd weg met aantal jongens en we komen dichter en dichter bij de leiders die maar met 4 meer zijn. We komen tot op 20 seconden maar we zullen ze niet meer zien. Ik sprint 4de en word zo 8ste....

Fotos

Er werd geen officiele uitslag gepubliceerd.


Liege - La Gleize (31 Juli - 2 Augustus)

Dag 1

Ik had op voorhand al beslist dat ik niet op kilometer 5 ging wegspringen net als vorig jaar. Ik besloot wat in het peleton te kijken wat er gebeurde en pas te koersen in plaatselijke ronden. Bij het binnen komen van de plaatselijk ronden gaat ploegmaat Sean de Bie met nog paar jongens. Ze blijven voor tot op 6 km van de meet.I k kom bij hem vragen of hij nog ging meesprinten. Hij zij ja maar dat ik eerst nog eens moest proberen. Ik ging mee met de jongens die wegsprongen maar het was zo een rappe wedstrijd dat het een massasprint moest worden. Ik besloot om Sean te helpen om hem in beste positie te brengen wat ook lukte. Sean sprinte hemzelf tot de overwinning! Ik eindig in het peleton.

Fotos 1ste rit Uitslag

Dag 2 Ploegentijdrit en Rit 2

Ik voelde me niet echt goed in deze lastige (steeds op en neer) tijdrit over 12 km. Maar met de ploeg (Sean De Bie, Bert Van Lerberghe, Dimitri Peyskens en Dennis Coenen) behaalden we toch de 5de plaats. Met Frederik Frison erbij was misschien wel podium mogelijk geweest. Die was echter na een valpartij op de eerste dag out met een hersenschudding. Na de tijdrit wordt ik 16de in algemeen klassement. De Fransen winnen de ploegentijdrit

Een iets lastigere rit maar de bergjes kwamen in het begin zodat er op het einde misschien wel weer een massasprint zou komen. Er rijden rap 18 jongens weg waar ik niet met mee was. Ook nietmand anders van Balen was mee. Hoe dat kwam weet ik zelf niet echt. Ze namen rap 2 minuten dus dat zag er echt niet goed uit. Ik besloot te wachten tot na de bergjes om in actie te schieten.Op de top van de 3de en laaste beklimming hadden de 18 nog 1 minuut voorsprong en toen sprong ik weg met nog een paar jongens.We komen verassend rap bij de eerste maar Zico Waeytens en de Deen Emil Hovmand, die o.a. Karlsberg won, waren al weggereden met een voorsprong van 40 seconden. Ik probeer zo rap mogelijk van de 18 weg te rijden maar dat lukt niet echt.Wanneer ik me wat afzijdig hou rijden er natuurlijk 4 jongens weg van ons. Ik eindig 16dee maar doe een goeie zaak in het algemeen klassement. Ik wordt 8ste.

Fotos Dag 2 Uitslag ploegentijdrit Uitslag rit 2


Rit 3

Ik denk dat het een van de lastigste koersen is die in Belgie wordt gereden.We moesten 7 beklimmingen doen over 102km en het weer zat ook niet mee want de regen viel met bakken uit de lucht. Ik nam de start met maar 1 doel mijn klassement behouden of zelf nog beter doen. Op de eerste beklimming kwam ik bij de eerste boven maar in de afdaling gaat het fout. Een paar jongens voor mij vallen en ik lig erbij. Ik kan rap terug aansluiten, had eerst toch wat last, maar die ging later over. Bij elke volgende beklimming werden er jongens gelost en was dat niet zo, dan kon je ook nog in de afdalingen je koers verliezen want het was soms levensgevaarlijk op het erg gladde wegdek. Op de 6de beklimming gingen de favorieten Waeytens en Wellens ervandoor. Ik ging niet mee omdat ik bang was mij op te blazen dus bleef ik zitten bij het uitgedunde peleton van zo'n 35 man. Ik voel me nog goed maar in de laatste 2 km val ik opnieuw.Voorwiel schoof gewoon weg. Daardoor verlies ik nog belangrijke seconden want anders werd ik 5de in het algemeen klassement en nu 8ste.Wellens wint de rit en Waeytens het algemeen klassement.

Uitslag en eindklassering


Oplapwerk na val in laatste kilometers van rit 3Herzele Ronde Van Vlaanderen (26 Juli)

Warme dag aan start van mijn 2de Ronde waar we eerst een grote ronde van 100 km moesten afleggen met daarbij 8 hellingen en daarna nog 2 plaatselijke ronden van 11 km. In de eerste 30km hou ik me achteraan tot de Nieuwe kwaremont. Daar wordt er rap gereden maar alles blijft te samen. Pas na La Houppe rijden er 7 jongens weg met ploegmaat Frison daarbij. Ik probeer op Valkenberg eens maar alles komt terugsamen. Daarna ga we naar de Haaghoek waar weinig of niets gebeurt. Pas op Leberg ga ik weer mee met een klein groepje, maar niemand durft echt door te gaan. Ze spaarden allemaal hun krachten tot de finale en dat zag je ook in plaatselijke ronde. Daar begonnen ze pas te koersen. We komen tot een groep van 32 man waar de ene na de andere probeert maar alles komt terug samen waar we tot een sprint komen die gewonnen wordt door Joeri Stallaert. Ik word 15de. Over de meet zag ik wat ik al een tijdje gevoeld had : een leegloper vooraan. Wisselen in de laatste 15 km had echter weining zin.


Uitslag

Fotos

Joeri Stallaert wint gemakkelijk voor Dehaes en Callebaut, Tim achter het Avia duo Teuns en Wytinck


Strijpen (19 Juli)

Met 59 renners aan de start met ploegmaat Martijn De Baene. Die was zeer actief in het begin van de wedsrijd. In de 3de van 12 af te leggen ronden zijn we dan ook weg met paar man maar ik voelde direct dat het mijn dagje niet was. Blijkbaar was ik niet goed gerecupereerd van de dag voordien. Ik kon amper overnemen van de rest. De samerwerking was ook nie zo optimaal en we worden terug ingelopen. Martijn is niet tegen te houden en gaat deze keer alleen weg. Hij blijft 3 ronden alleen voor maar door de hevige wind is het moeilijk en komen ze zeer dicht bij hem. Ik begon me beter te voelen en reageerde op een uitval van Brian Van Goethem. Niels de Rooze en Bart Baele sluiten aan. Er komen later meer en meer jongens terug tot bij ons tot een man of 11. In de voorlaatste ronde probeert Joeri Persoons het en ik volg. Door de goede samenwerking gaan we de laatste ronde in met een geruststellende voorsprong. Ik probeer het op een klimmetje om van hem weg te rijden wat ik beter niet had gedaan met mijn slechte benen. Hij sprong op en over mij. Ik eindig dus 2de achter Joeri. Brian wordt 3de, ploegmaat Martijn wordt 10de

Uitslag

Fotos
Borsbeke (18 Juli)

Met 74 renners aan de start over een parcours dat zeer lastig was, veel bochten en zeer veel wind.Terug zoals woensdag ben ik in de 2de van de 12 ronden al weg met 6 man met daarbij Gijs Vanhoecke. Het peleton is in stukken gereden en er komen heel veel jongens terug bij ons. Uiteindelijk zijn we met 23 man maar het duurt niet lang voor we met 12 er vandoor zijn. De samenwerking valt redelijk goed mee maar doordat de ronde zo zwaar is vallen er enkele jongens af en zijn we nog met 7 man. Daarbij Kevin Dejonghe, Niels Ryenvoet, Glen De ridder, Niels Wytinck en een sterke Duitser. Op 3 ronden van het einde valt Kevin aan en Niels Reynvoet volgt. Ik en de rest moeten heel even passen op dat moment maar we blijven rijden. De 2 vooraan komen samen en hebben een voorsprong van 20 seconden bij het ingaan van laatste ronde. Iedereen dacht dat de 2 zouden sprinten voor de overwinning maar op 2 km van de meet komen we na een hele inspanning terug bij de eerste 2. Ik probeer nog eens maar wordt rap terug gepakt. Het word dus een spurt met 7 waar ik 6de word. Niels Wytinck wint de sprint. Avia had eigenlijk slim gespeeld want Niels zat 2 ronden in een zetel doordat zijn ploegmaat weg was.

Fotos

Uitslag|
Vrasene (15 Juli)

Met 83 renners aan de start over een parcours dat niet echt lastig was, weinig bochten en veel beschutting. Terug als zondag ben ik in de 2de van de 15 ronden al weg. Deze keer met 6 renners en de samenwerking verloopt goed. Er komen 2 ronden later nog 5 jongens aansluiten. Belangrijkste mannen waren Jonas Devylder, Niels Ryenvoet,Giovannie De Merlier en nog een Nederlander. Joeri Stallaert, Brian Van Goethem en Moreno De Pauw zijn niet mee. We nemen redelijk rap 1 minuut voorsprong maar niet meer. Op 4 ronden van het einde is het maar 40 seconden meer en loopt samenwerking wat stroef. De Nederlander gaat ervandoor... ik erachter met nog 2 renners. Een ronde later worden we terug ingehaald. Op 2 ronden van het einde probeer ik het nog eens. Ik krijg Niels en de Nederlander mee maar de rest sluit ook terug aan. Ik geef niet op en spring nog eens maar Niels reageerde opnieuw. Daarna sprong hij zelf en dan kraakten de andere. Ik en Niels gaan de laatste ronde in met 15 seconden op 2 renners en ongeveer 30 op de achtervolgend groep. Hierbij zijn enkele renners bijgekomen waaronder Moreno De Pauw en Joeri Stallaert. We blijven voor en Niels klopt me in de sprint.Wat verwacht maar ik gaf me niet direct gewonnen. Zaterdag proberen we opnieuw te winnen.

Fotos

UitslagVurste (12 Juli)

Met 92 renners aan de start over een parcours dat redelijk lastig was, vooral door de wind die er stond. In de 2de van de 17 ronden probeer ik het al eens maar de samenwerking liep stroef en we werden terug ingehaald. Daarna lieten ze zomaar 12 jongens rijden. Wanneer ze een redelijk grote voorsprong hebben reageerde ik en kreeg ik nog 8 jongens mee. We kwamen rap bij de andere jongens maar toen we erbij kwamen sprong ik direct terug weg, want met zo een grote groep loopt het direct in de soep. Er kwamen nog paar jongens bij mij in schuifjes aansluiten. We waren dan met ongeveer 8 man. Er rijdt rap een renner van ons weg. Ik kende hem niet dus dacht ik dat als we goed bleven ronddraaien we hem wel terug gingen inlopen maar de samenwerking verliep niet goed. Ondertussen vernam ik dat het Yoeri Persoons was. Geen slechte renner want we hebben hem niet meer kunnen pakken. Ploegmaat Steven Giesberts springt nog weg en wordt 2de. Ik win de sprint voor 3de plaats.

Fotos

UitslagSint-Martinus prijs Kontisch (3-6 Juli)

Proloog

Ik zag de proloog wel zitten en geloofde er wel in maar eens op de fiets voelde het niet zo goed aan. Ik kwam nog wat macht en snelheid te kort na de examens. Ik eindigde 29ste op 27 seconden van de Nederlander Elmar Reinders die won. Eerste Belg was ploegmaat Dennis Coenen op een 13de plaats. Bert en Frederick eindigden in mijn buurt. Steven en Gille hadden (materiaal)pechdag.


Rit 1

Vandaag moesten we een rit van 125 km afleggen met veel lange rechte banen en bijna geen wind. Het eerste uur van de wedstrijd waren er veel aanvalspogingen maar die kregen nooit veel voorsprong. Bij de eerste knelpuntensprint zat ik goed vooraan in het peleton en de Denen waren het peleton op een lint aan het trekken. Ik begon van redelijk ver te sprinten en won hem ook voor Yoeri Havik. Na deze sprint rijden 18 renners weg en 4 man van onze ploeg zijn mee. Ik zat in het peleton maar panikeerde nog niet. Het waren vooral de Duiters die het peleton terug brachten. In de 2de knelpuntensprint zat ik iets minder goed geplaats. Ik dacht dat ik 3de was in deze sprint maar ze hebben mij op de 4de geplaatst, anders had ik de trui in plaats van Yoeri Havik die dag maarja. Uiteindelijk komen we in de plaatselijke ronden aan waar Jurgen van Tryp,Yoeri Havik en nog iemand zijn ontsnapt. Ik ging afwachten tot de laatste ronde. Net voor het ingaan van laatste ronde halen we de drie in aan gaan de volgende renners ervandoor. Ik ben mee met de 11 waar ook de gele trui en witte trui mee waren maar het peleton zat zeer dicht! Net voor we worden ingelopen probeerde ik het op 3 km van de meet en ik kreeg Niels Wytinck mee. Niels nam echter niet over en weigerde om maar een seconde op kop te rijden.Waarom? weet ik niet. We worden dus weer ingehaald en de Nederlander Kelten wint de sprint. Gilles word 8ste en Bert rond 18de en kreeg ook nog trui voor strijdlustigste renner. Ik en rest van ploeg eindigden in het peleton. Jurgen van Tryp wordt de nieuwe leider door de bonificaties ik schuif ook op naar 23ste plaats.


Ploegentijdrit

Na een goed gesprek met de ploegleider Patrick na rit 1 was de ploeg super gefocust voor deze ploegentijdrit. Patrick had in 4 jaar tijd al altijd 2de of 3de geweest in deze ploegentijdrit en had nu ook wel zoiets verwacht want de Denen en Nederlandse ploeg "de Volharding" hadden een zeer sterke ploeg. We begonnen zeer goed en voelden elkaar zeer goed aan. Na 11 km hadden we al de beste tijd met 9sec rapper dan de 2de ploeg. Toen we dit hoorden gingen we voluit voor de overwinning. Iedereen van de ploeg kreeg een kick door deze informatie. De laatste 3 km gingen we niet meer onder de 53 km/h. We legden de 22 km af in een tijd van 28min40sec en maar liefst 27 seconden rapper dan het Duitse team en 28 seconden rapper dan de Nederlanders. Niet alleen de renners maar ook de ploegleider en de verzorgers waren super tevreden met deze uitslag. We winnen niet alleen de ploegentijdrit maar nemen ook de gele trui met Dennis. We schuiven dus allemaal op in het algemeen klassement. Bert staat 2de en mag witte trui aandoen. Ik stond 3de. Frederick 5de, Steven 19de en Gillles 20ste.


Rit 2

Na ploegentijdrit mochten we terug een lange rit van 115 km afleggen. Net voor de start begon het te regenen en dat was niet echt naar de zin van de renners want iedereen zat nog wat met zware benen van ploegentijdrit. Niemand was daar ook echt op voorbereid. De start was dan ook vrij rustig want het lag redelijk glad. Gelukkig klaarde het rap op en kwam het wegdek droog. Na een goeie 15 km reageer ik op een aanval van 3 renners met daarbij Brian Van Goethem. Ik krijg het gat niet direct dicht maar Bertje en een renner van dcm helpen mij. Bij het ingaan van plaatselijk rondes waar we 8 ronden (88km) met telkens een kasseistrook van ongeveer 1 km moesten afleggen komen 8 renners aansluiten met daarbij ploegmaat Frederick en 3 gevaarlijke mannen voor het eindklassement. We nemen een maximum voorsprong van 1min30 en dacht dat het peleton niet meer zou terug komen. Maar op 2 ronden kwam onze gele trui Dennis plotseling uit het niets naar voor gereden. Hij ging er dan ook nog direct vandoor met nog 3 renners waar ook 4de van het klassement bij zat. Ik weet niet direct wat te doen en de 4 nemen rap een voorsprong van 1min30. Ik zat ook al wat door mijn beste krachten. Dennis wordt 2de achter Elmar Reinders die steviger in het groen komt te staan. Gilles kon op het laatste nog ontsnappen en eindigde 13de. Ik en de rest van ploegmaats eindigen nog in het peleton. In het algemeen klassement blijft Dennis leider met 11 seconden voorsprong op Elmar aan wie Bertje zijn witte trui verliest. Ik stond nu 7des in het algemeen klassement.

Rit 3

Was een rit van 112 km(7 ronden) waar we opnieuw die kasseistrook moesten doen maar dan in andere richting. Het ging geen makkelijk opdracht worden om de trui te verdedigen want er waren onderweg nog 9 seconden boni te rappen en aan de meet nog eens 10 seconden. Ik kreeg de opdracht om de beslissingen te nemen, wanneer we wel of niet moesten beginnen rijden. In het begin was het een vrij gesloten wedstrijd waar we moesten sprinten voor de eerste tussensprint. Ik probeerde mee te doen maar had de benen niet om tegen Yoeri Havik te sprinten. Bertje was weer zeer actief en ik moest hem zelfs wat intomen. Hij was dan ook mee met de beslissende vlucht van 10 man. Ook Frederick was mee. Niemand van de andere 8 was een bedreiging voor de gele trui dus was het niet aan ons om te rijden in het peleton. Op 3 ronden va het einde begint heel de ploeg van Elmar Reinders op kop te rijden maar ze komen niet echt dichter. Er rijden wel nog 5 renners naar de eerste toe. In laatste ronde rijden de Duitsers ook nog wat op kop maar de 15 blijven voorop. Bertje word 2de na een sterke wedstrijd. Frison die sprint aantrok voor hem wordt 15de. Dennis houdt het geel! Bert wint ook nog trui van strijdlustigste renner en we winnen het ploegenlklassement. Na de wedstrijd kregen alle renners friet met stoverij omdat ploegleider Patrick de weddenschap met de renners had verloren

Alle uitslagen en eindklassering

FotosRuislede (7 Juni)

Tim reed al in de 2de van de 13 ronden weg met een 5-tal andere renners : Niels Godderis, Vinnie Braet, Timothy Claeys, Steven Haerinck en Niels Verschaeve. Ze bouwden geleidelijk hun voorsprong uit op een achtervolgend 7-tal met o.a. Niels Reynvoet, Brian Van Goethem, Matthias Vermeire en Frederiek Van de Wiele en dorpsgenoot Arne De Schuyter, 1 voor 1 goede renners Op zo'n 4 ronden van het einde was hun voorsprong slechts 30 seconden en achtte Tim het tijd om te proberen weg te rijden. De 5 lieten echter niet begaan, maar onder het verhoogde tempo liep de voorsrpong uit to bijna 1 minuut. Tim probeerde nog een aantal keren, maar pas in de voorlaatste ronde, bij zijn 5de poging kon hij na veel moeite een 10-tal seconden voorsprong nemen. De 5 reden echter goed rond zodat hij enkele kilometer voor de finish werd gegrepen en uiteindelijk ontgoocheld als 6de finishte. De anderen eindigde in de volgorde als opgesomd hierboven, met dus Niels Godderis als winnaar. Lichamelijk rust nu en tijd voor de examens.

Volledige uitslag

Fotos

Vergeefse pogingHooglede - Gits Belgisch Kampioenschap (31 Mei)

Verslag aan de hand van volgend artikel uit "Nieuwsblad"Volledige uitslag

FotosSter der Vlaamse Ardennen (22 - 24 Mei)


Rit 1 (Opbrakel): 3de in de uitslag en voorsprong op de favorieten
Ik sta vandaag aan de start met Robin De Cnodder, Arne Casier, Jens Vandenbussche, Bert Van Lerberghe en Rutger Roelandts voor deze 3-daagse. We moesten de eerste dag eerst 4 kleine ronden doen en daarna 5 grote ronde waarin we elke keer de beklimming van La Houppe voor ons rekening moesten nemen. In het begin was het een zeer gesloten wedstrijd. Niemand kreeg meer dan 20 seconden. Ik hou me redelijk rustig en spring af en toe mee. Op een bepaald moment waren we eens weg met ongeveer 20 man maar we zijn rap weer ingehaald. Jens Vandenbusche, Jens Demonie, Dieter Bouvry en Gijs Van Hoecke waren de volgende die probeerde maar hielden het ook maar een ronde vol. Daarna ging Kevin De Jonghe maar hield het ook niet lang vol. Bij het ingaan van de laatste ronde vormde zich een kopgroep van 6 renners met daarbij ploegmaat Arne. Lapeire waagde de sprong met Jens Demonie in het wiel en ik spring mee. Arne valt, spijtig want anders waren we met 2 vooraan. Er was dus een kopgroep van 11 renners met daarbij Andres Saelens, Jens Demonie, Timothy Claeys, Frederik Vandewiele, Simon Lapeire, Stijn Lombaert, Hannes Vanhee, Kevin De Mesmaeker, Jonas Seeuws en de Nederlander Mike Teunissen. De voorsprong liep al snel op tot 50 seconden. Op La Houpe kregen een paar renners het lastig en probeerde ik iets op het laatste stuk maar er bleven een paar renners er nog aanhangen. Het werd daarom een sprint met 7 man waarin ik derde werd. De Nederlanders Mike Teunissen wint. Morgen start ik in groene trui.

Fotos 1 ste rit

Rit 2 (Michelbeke):
Dagje in Groene trui, ondanks 8x Berendries massasprint door toedoen van mijn ploegmaats

Ik mocht vandaag in groene trui starten omdat de 2de, Frederiek Vandewiele de bolletjes trui mocht dragen. We moesten 8 keer de berendries over in een ronde van ongeveer 15 km. Ik reed hier vorig jaar een sterke koers dus ik zag het wel zitten. Na 2 keer de Berendries voelde ik al dat het niet super zat. Er waren ondertussen ook al een aantal renners vertrokken. Op einde van de 3de ronde waren maar liefst 25 renners weg. Ik spreek samen af met Sean Van de waeter om er naar toe te rijden. Met nog een paar erbij rijden we redelijk snel naar de eerste toe en pak ik zelf nog 2 seconden bonificatieseconde met hulp van ploegmaat Arne.Het peleton zat ook al heel dicht en alles komt terug samen. Net na de samenkomst valt Robin De Cnodder voor mij. Ik zag ni direct dat het ernstig was maar later bleek zijn arm gebroken te zijn. Spijtig voor hem want hij werd beter en beter.Veel sterkte Robin! Daarna gaan er terug 9 renners in de aanval daarbij weeral een aantal favorieten en ploegmaat Arne Casier. Arne doet wat van hem verwacht was en doet de samenwerking in de kopgroep geen goed.Ondertussen rijden de andere ploegmaten met vooral Rutger Roelandts op kop van het peleton om de kopgroep in te lopen en dat gebeurt ook. Op een goeie 5 km van de streep komt alles terug samen. Ik word vanvoor geposteerd en sprint mee om de groene trui te proberen pakken. Ik word 12ste in die sprint en kom 1 puntje te kort voor de trui.Gijs Vanhoecke wint de peletonsprint.De ploeg heeft me recht gehouden vandaag waarvoor grote dank !

Ploegentijdrit en slotrit (Erwetegem): Brute pech van 's morgen niet meer kunnen rechtzetten

’s Morgens werd de ploegentijdrit gereden. We waren allemaal op en top geconcentreerd voor deze ploegentijdrit en wouden hem absoluut winnen! We nemen een zeer goede start en zaten direct in het goede ritme. We waren elkaar waard en dat was perfect om een goeie ploegentijdrit te rijden. Maar dan gebeurt wat niet mocht gebeuren. Ik zij het nog de avond voordien tegen Bertje Van Lerberghe. ”Ik hoop alleen maar dat ik niet plat val”. Toch gebeurt het. De ploeg wacht op mij waardoor we zeker 30 seconden verliezen. Niet alleen ik maar heel de ploeg was ontgoocheld na de aankomst. Ik was erg ontgoocheld want ik was er zeer dicht bij. Het is me blijkbaar niet gegund. Anders pak ik zeker de gele trui, Rutger misschien de witte en staan we allemaal in de top 10 + aan de leiding van het ploegenklassement. Gegarandeerd krijg je een heel andere koers in de namiddag. Ik kreeg veel moed van de ploegmaten, ploegleiding, vriendin, familie en vrienden om in namiddag nog eens alles te proberen om de 14 seconden op de leider en 5 seconden op Van Hoecke in te halen.

Start van de ploegentijdrit : Nog 4 seconden

In eerste ronde ga ik samen met ploegmaat Jens Vandebusche al in de aanval. Bertje komt rap aansluiten met nog een paar renners. In totaal waren we met 11. Het draaide redelijk goed rond. Ploegmaats Jens en Bertje deden goed werk zodat onze groep nooit echt stil viel. Ik neem in 3de ronde 3 bonificatieseconden en we hebben een voorsprong van 45 seconden. Half koers komen 4 renners aansluiten met daarbij Gijs Vanhoecke 3de in algemeen klassement De groep werd groter waardoor de samenwerking stil viel. Ik neem in de 5de ronde nog 1 bonificatieseconde waardoor ik 3de wordt in het algemeen klassement. Op 2 ronden van het einde worden we terug ingehaald. Ik laat met iets te ver weg zaken. Ondertussen waren Jen Demonie, Gijs Vanhoecke, Hannes Depratere en Mathias Vanholderbeke vertrokken. Het tempo in het peleton lag zo hoog dat ik het zelfs lastig had om op te schuiven. De 4 blijven voor en Gijs wint de sprint en ook het eindklassement. Ik word 6de in de massasprint, 11de in totaal dus. In het eindklassement word ik 3de. Magere troost voor wat het kon geweest zijn. Zeer jammer! Niet alleen voor mij maar ook voor de ploeg en ploegmaats. Iedereen heeft een zeer goede ronde gereden en mij gesteund. Ik kom hier zeker sterker uit en laat de moed niet zakken !

Fotos 3 de rit
Uitslag van de ploegentijdrit

Boven op de pijpeketel vlucht van 11  : met Andres Pieters en 3 Balenaars : Jens, Tim en BertGavere Provinciaal Kampioenschap (17 Mei)

Met 91 stonden we aan de start voor 12 ronden van 8.9 km, dus 106.8 km in totaal, voor dit provinciaal kampioenschap dat voor de 1ste keer werd opgesplitst tussen 1ste en 2de jaars. 's Morgens moest ik nog helpen op de opendeurdag van school zodat ik niet kon piekeren of ik al zou hersteld zijn van de aanrijding. Mijn benen voelden pas vorig vrijdag weer redelijk, maar zeker nog niet de woensdag toen ik het parcours was gaan verkennen. Ik had ook nog altijd pijn aan mijn ribben. Om de wedstrijd goed te kunnen lezen besliste ik, nadat de 1ste pogingen van Vermeire en De Roose op niets uitdraaiden, om in de 3de ronde voor de eerste keer aan te vallen. Ik kreeg eerst Callebaut mee, dan Matthias Vermeire en in de 4de ronde ook Jonas De Vylder. Callebaut trok dan al een smoel tot in Tokyo om aan te geven dat hij hij nie goe zat... dus werd er niet echt doorgereden. Er kwamen dan ook nog meer renners aansluiten. Hierbij een 2de Isorex renner, De Mesmaeker en ook een 2de Thompson renner Jimmy Segers, met De Fauw en Teuns ook 2 van Gaverzicht. Verder ook nog Alessandro De Wale. Nog een ronde verder zag ik een groepje naderen en samen met Vermeire ging ik er vanonder. Het was nog vroeg, nog meer dan 6 ronden,, dus nog voor halfkoers, maar ik wou niet helemaal opnieuw beginnen en rekende erop dat er wel enkelen zouden aansluiten. We reden echter zo'n anderhalve ronde voorop en pas bij het einde van de 7de ronde kwamen dan inderdaad een klein groepje met Gijs Van Hoecke, Toivi Heerman, Sean van de Waeter, Alexander De Roose, Joeri Stallaert, Glenn De Ridder, David Haertjens, Robin Laureyns bij ons. De rest zat ook dicht. Ik ging dan nog maar eens door met Van Hoecke en Stallaert in mijn wiel. Ook Toivi Heerman was mee en een beetje later kwamen ook Van Coppernolle en Van De Waeter aansluiten. We 6 draaiden goed rond maar forceerden zeker niet. Daardoor kwamen op 2 ronden van het einde ook nog De Roose, Poelman en Van de Velde aansluiten. Ik had Van de Waeter en Van Hoecke goed bekeken en zag dat Sean echt super zat. Ik reageerde dan ook gevat toen hij in de voorlaatste ronde aanzette. Ook Poelman en Stallaert volgden maar die laatste moest er af bij de klim naar de aankomst. Van De Waeter was beresterk en reed na de beklimming nog een kilometer op kop zonder dat Poelman of ikzelf konden overnemen. Daarna viel het wat stil en daardor kwam Stallaert terug. Van  De Waeter wist van geen ophouden en bleef demareren. Ik kon nog een keer aansluiten maar de volgende keer was het over. Alleen Stallaert kon na veel moeite nog op zijn wiel geraken. Ikzelf mocht voor de 3de plaats sprinten en won die sprint voor Poelman. Iets eerder had Stallaert de sprint gewonnen voor Sean van de Waeter.


Volledige uitslag

Fotos

Film (25 Mb ,wat geduld bij het opladen...)

Het podium met Sean van de Waeter, Joeri Stallaert en Timmeuh
 Wortegem Koerse BVB IC (9 Mei)

Een superkort verslag want de benen waren slecht en mijn rug deed al redelijk rap zeer toen ik mee was met een groepje van 10 in het begin van de wedstrijd, allemaal gevolg van mijn botsing vorige woensdag denl ik. Bij de goeie ontsnapping van 15 was ik niet mee. Van de ploeg was alleen Japser Baert mee De voorlaatste ronde reed ik nog samen met Ruben De Marez veel aan kop voor een goed ploegenklassement en om toch nog iemand van de ploeg in de sprint een kans te laten maken. We naderden tot op 15 seconden maar kregen het gat niet dicht. Op het einde was er ook nog een valpartij in het peleton. Ik eindigde nog hierachter als 129ste. Drie 1-ste jaars reden vooraan nog weg en Simon Lapeire won. Jammer dat ik hier niet goed was want als ik dat dan zie, wist ik dat als ik normaal was geweest hier toch een goeie kans had gehad.


Volledige uitslag

Op Nokere berg
 Giro della Toscana (30 April - 3 Mei)

Rit 1 (Livorno, 91.5 km) : Machtsgreep van 5 Belgen, 5de in de uitslag
 

Aan de start weet ik niet wat te verwachten. Ik wist dat de vorm goed was van in Wortegem maar internationaal is nog altijd iets anders. In begin was het wat aftasten en kijken. Het gevriemel is hier nog veel erger dan in België. Ze rijden veel dichter bij elkaar.Gijs Vanhoecke en een Let springen van in de eerste kilometer weg. Een wonder dat ze voorbleven want er werd redelijk hard gekoerst in het begin. Na een goeie 30 km ga ik een eerste keer mee in een tegenaanval met Jorne Carolus, Jasper Stuyven, de mij onbekende Waal Van Heuvereswijn en een Deen. We komen rap bij Gijs en de Let. We nemen bij wonder rap 50 seconden want het draaide echt vierkant bij ons maar blijkt dat de ploegmaten in het peleton goed hun werk deden. Na veel gevloek komt bij ons dan toch de trein op zijn rails en zijn we vertrokken. Op 20 km van de finish krijgen we te horen dat we meer dan 2 minuten voorsprong hebben. Met nog een beklimming van ongeveer 5 km te gaan ziet dat er dus zeer goed uit. Op de klim begin ik met het tempo te bepalen. Op 3 km van de top springt Gijs weg ik reageer met Jasper en de Waal in mijn wiel. De rest kan niet volgen. Het tempo ligt nu hoog en ook de Waal moet eraf. De laatste kilometer krijg ik het dan ook effen moeilijk om Gijs en Jasper te volgen maar ik houd vol en kan de afdaling samen met hen beginnen. Op 6 km van de meet zien we Jorne Carolus en de Deen dicht bij ons komen. We besluiten rond te draaien voor het podium maar opeens draait Gijs op 3 km van de meet niet meer mee. Ik en Jasper blijven rijden. Ik neem dan de laatste kilometer half volledig voor mijn rekening omdat ik anders toch 5de was. Op 500 meters van meet worden we echter bijgehaald door de 2 en word ik dus 5de. We nemen 1min34 op peleton. De Deen wint de wedstrijd. Ik was wat ontgoocheld na de aankomst omdat ik niets had. Geen trui of podium. In hotel komen ze toch met roze trui van beste buitenlander die ik 2de dag mochtdragen.

Fotos 1ste rit Sprint in beeld Uitslag en klassering

Rit 2 (Stabbia, 109 km): Tim mist goeie vlucht maar blijft 5de, Van Hoecke wordt leider

Vandaag een iets minder lastige rit voor de boeg, zeker in vergelijking met rit 3 en 4. We hadden de rit ook vooraf verkend en dacht dat die mij wel zou liggen. Ik mocht op de eerste rij starten met mijn roze trui en had voor de gelegenheid ook mijn roze sokken aangetrokken. In het begin van wedstrijd voelde ik me goed. Het was echter zeer moeilijk om weg te rijden en zeker met de roze trui aan, die werkte als een rode lap op een stier. Ik hield me daarom voornamelijk kalm tot de voorlaatste ronde waar ik op de klim mee ging met eerste renners. Het zag er heel even naar uit dat het ging breken maar tevergeefs. In laatste ronde gaat er echter een groepje van 5 weg met Gijs Van Hoecke erbij. Ik reageer iets te traag en er zit natuurlijk direct een mannetje van avia in het wiel. Martijn waagt dan de sprong met nog 4 renners en ze komen bij het eerste groepje. In het peleton gaat het tempo er wat uit en de koplopers nemen 36 seconden. Ik voel met niet meer goed op de laatste klim en kom gewoon binnen in peleton. Ik had veel last van warmte! Martijn rijdt een sterke koers en wordt 6de. Rutger sprint sterk: 3de van het peleton en dus 13de in de duitslag. Michiel kent pech in de chicane voor de aankomst en rijdt tegen een glasbak aan waardoor hij aan hoge snelheid ten val komt. Gelukkig vallen de verwondingen mee en zal hij de dag nadien weer van start kunnen gaan. Ikzelf blijf 5de, maar nu wel op 38 seconden van Gijs die leider wordt


Fotos 2de rit

Uitslag

Klassering


Rit 3 (Massa, 96 km ): Zware rit zorgt nauwelijks voor afscheiding, Martijn 2de in rit!


Voor de start met Martijn,  Rutger en Michiel 
 
Fotos 3de rit Uitslag Klassering

Vandaag een zware dag met een klim van ongeveer 3 km die we 3 keer over moesten. Er werd terug van in het begin gekoerst. Ik hield me wat kalm en schoof pas naar voor bij de voet van de klim. Ik rijd bij de eerste 10 naar omhoog en haal de kopgroep in waar Michel bij zat. Na de klim springt een groepje van 5 man weg, met o.a. Zico Waeytens. Ze nemen een voorsprong van 45 seconden. De 2de keer over de klim ga ik ook goed naar omhoog maar het peleton blijft tesamen. Een wonder want er werd serieus rap de berg opgereden. Ook na de berg werd er een hoog tempo gehouden zodat niemand kon wegspringen. De voorsprong van de 5 slonk en op laatste beklimming komen halen we ze vlak na de top bij en zijn met een peleton van ongeveer 80 renners samen. Op 10 km van de meet ga ik met de jongens gaan praten. Michel zou bij Rutger blijven voor een massasprint. Ik en Martijn zouden nog iets proberen. Op 6 km van de meet springt Martijn achter een Italiaan. Ik laat het gat en ze waren vertrokken. Ze nemen een maximale voorsprong van 15 seconden. Ik wist dat ze zeker 15 seconden moesten hebben de laatste 2 km om buiten schot te kunnen blijven. Door het afstoppingswerk van mezelf en de ploegmaten lukt dit en kan Martijn sprinten voor de overwinning. Hij verliest de sprint. De winnaar, de Italiaan Rochi , blijkt later bekeken een pistier te zijn. Jammer maar toch een mooie prestatie van Martijn en ook van de ploeg. Ik eindig in het peleton. Michiel word 12de en Rutger 13de.

Rit 4 (Rosignano Maritimo, 103 km): Voet aan de grond moeten zetten net voor de massasprint bergop in prachtig dorp, ondanks 33sec. verlies toch 4de in eindklassering

De laatste rit kon eigenlijk nog veel veranderen. Nog niemand was zeker van zijn trui. Het was een zwaar parcour met 5 beklimming en aankomst bergop. Ik was nog iets van plan en alles of niets te proberen. In het begin is er direct een hoog tempo en talloze aanvallen. Er rijden zoals gisteren terug 5 man weg. Na 1 beklimming voel ik me redelijk goed en probeer ik weg te springen. Ik en Martijn gaan in de tegenaanval met nog 3 italianen en Zico Waeytens. Het draait echter vierkant doordat de rest niet wil samenwerken met Martijn en mij. Na een goeie 3 km komt Sebastian Lander bij ons en verwachte ik een extra steun maar dit viel dik tegen. Avia reed rap de kloof dicht nadat Lander bij ons aansloot.We werden net op de 3de beklimming ingehaald en er sprongen direct nieuwe jongens. Ik hield de benen wat stil en dat had ik beter niet gedaan want er reden opeens 20 jongens weg met daarbij grote namen. Ik en Rutger werken samen en dichten de kloof. Nog geen 2 km later moeten we de 4de beklimming al aanvatten. Het was een klim van ongeveer 5.5 km. Tim Wellens sprong direct weg.Ik wacht heel even maar ga daarna in de tegenreactie, maar Gijs zat rap in mijn wiel. Het peleton ziet het gevaar en de Italianen rijden de kloof dicht. Ik heb het heel even moeilijk met de hoge snelheid in het peleton en dus was het voor rest van de klim overleven. Na de beklimming zijn we nog met peleton van ongeveer 60 man, dus meer dan de helft is eraf. Het tempo blijft hoog. Doordat Jorne Carolus de rol heeft moeten lossen gaan Rutger en de Denen op kop rijden. De laatste 3 km waren naar omhoog en ik plaats mij de laatste km goed vanvoor tot in de bocht naar rechts ik een kwak krijg en daardoor op een middenberm moeten rijden. Ik schiet uit mijn klikpedalen en mijn keting lag eraf. Ik spring van mijn fiets en lig mij n ketting er zo rap mogelijk op. De laatste 700meter sprint ik nog naar omhoog maar verlies ik toch nog 33 seconden op het peleton. Hierdoor wordt ik 4de in het algemeen klassement. Gijs wint de Giro. Voor een 4de plaats had ik vooraf willen tekenen maar nu was ik toch beetje ontgoocheld dat ik net podium miste. Ik kan me echter weinig verwijten want ik heb toch 2 keer geprobeerd de laatste dag. Martijn wordt nog sterk 6de in het algemeen klassement. Zeer mooie ervaring en zeer goede sfeer binnen de ploeg!!
  
Fotos 4de rit Uitslag Eind klassering


Wortegem-Petegem (25 April)
Met 116 renners aan de start over een parcours dat een nijdig klimmetje van zo'n 400m bevatte, net voldoende lang om het verschil te maken, temeer het ook 13 keer moest genomen worden. Ook voldoende voor Tim om er weer eens een aanvallende wedstrijd van te maken. Wortegem Petegem is randje Vlaamse Ardennen en nu een maal zijn geliefkoosd terrein. Een 1ste keer (ronde 2) werd een ontsnapping waarin hij meezat teniet gedaan door een gesloten overweg. Toen een 14-tal renners wegreed maakte hij daarna op de klim de sprong met een ander renner (ronde 5). Het werd snel duidelijk dat het tussen die 16 zou gaan. Opnieuw (ronde 8) probeerde hij het met een andere renner maar na 2 ronde werden ze terug gegrepen. Vlak erna rijdt een 4-tal weg. Op de klim (ronde 11) rijdt Tim alleen naar de 4 om 1 ronde later (ronde 12) opnieuw een versnelling te plaatsen. Hij is er alleen vandoor en houdt de laatste anderhalve allen vol. Deze overwinning verteert de ontgoocheling van vorige week en er kan met extra vertrouwen volgende woensdag worden afgereisd naar de Giro Della Toscane.

fotos

Volledige uitslag volgt nog
Ville-Pommeroeul (19 April)

Vandaag stond ik aan start in Ville-Pommereul. Een interclub van 125 km waar het bijna nooit vlak is. Er waren 11 GPM (grand prix montagne) maar deze stelden niet echt zoveel voor. Na 30 km rijden 4 jongens weg. Ik zag dat Moreno Hofland mee was en sprong ernaar toe. Samen met nog 2 Nederlanders en Frederiek Van de Wiele nemen we 30 seconden maar niet meer. Na een goeie 10 km komen 10 jongens bij ons met ploegmaat Toschoni Van Craen erbij. Er blijven maar jongens uit achtergrond naar ons toerijden. Na half koers worden we allemaal terug ingehaald door een uitgedund peleton. Ik hou me dan wat rustig tot plaatselijke ronden. In de plaatselijke was ik van plan te demareren maar er waren al 10 jongens weg gereden met daar bij ploegmaten Arne Casier en Rutger Roelands. Ze nemen niet meer dan 25 seconden.Op 2 ronden van het einde halen we ze in behalve de ijzersterke Kevin Dejonghe die er alleen is vandoor gegaan. Ik zet alles op de laatste ronde en ga samen met Wastyn in achtervolging op Kevin. We komen tot op 10 seconden van hem maar er komen 10 jongens bij ons in laatste 4km. Het draait wat vierkant bij ons en we blijven hangen op 6 seconden van Kevin. Op 1.5 km springt Moreno Hofland. Ik zat iets te ver waar ik achteraf van baalde. Met zo iemand moet je gewoon direct reageren en in het wiel zitten. We worden de laatste kilomer ingehaald door het peleton waar ik Toshoni en Rutger zag zitten. Ik ga vol op kop ga rijden om ze in gunstige positie te brengen voor sprint en om de 2 jongens voorin nog voorbij te sprinten maar ze kwamen net te kort. Kevin houdt het vol en wint. Moreno komt een fiets te kort en wordt tweede. Toshoni 5de en Rutger 9de. Ik zit ergens in peleton.Ik heb veel geleerd in deze koers en dit zal me geen 2 keer meer overkomen


Volledige uitslag

Vroege aanval met o.a. Stijn Lombaert, Jonas De Vylder, Axel De Corte en (niet te zien) Moreno Hofland en ploegmakker Toshoni Van Craen
 Ster van Zuid-Limburg (11- 13 April)

Proloog
Tim heeft er een goeie Ster opzitten. Na de proloog verloor hij weliswaar 29 seconden op de leider. Vooraal zijn start was niet goed, ondanks een intensieve opwarming verloor hij in de 1ste kilometer de meeste seconden op de concurrentie. Hij reed niet minder dan 33 seconden sneller (6min50" ipv 7min23") dan vorig jaar (de winnaar toen had 6min53"), maar de weersomstandigheden maakten dat vooral in het eerste gedeelte (Tim startte halverwege) heel scherpe tijden werden neergezet. Tim werd uiteindelijk 51ste. Winnaar werd de Amerikaan Leibovitz (6min21") voor de winnaar van vorig jaar, de Brit Perret (6min24"), en de Nederlander Van Baarle. Slechts 2 Belgen in de top 10!! : Kevin De Jonghe (5de) en ZicoWaeytens (6de) Met nog 350km voor de boeg bleef echter nog alles mogelijk.

Rit 1: Borlo - Alt-Hoeselt
In de 1ste rit bleef hij aanvankelijk attent voorin koersen want het was een nerveus gedoe. Na zo'n 50 km gaat hij samen met Niels Van Laer in de aanval en verwerft hij een maximale voorsprong van 50 seconden. In de lokale ronden, op zo'n 25 km van de aankomst komen echter 10 man aansluiten, hierbij o.a. ploegmaat Martijn De Baene, 2 Amerikanen, 2 man van de Belgische Pisteploeg (Matthias Raymaekers en Francesco Van Coppernolle) en Jasper Stuyven. Het ziet er nog steeds goed uit was het niet dat de jongens van het USA National Team  (in dienst van hun gele trui) en enkele andere jongens niet reden. Zo komt in de laatste ronde het ganse peleton terug. Tim zet nog Jelle Mannaerts af aan de laatste bocht. Jelle sprint 4de, Tim eindigt in midden van de groep. Onderweg had hij 2 tussensprinten gewonnen zodat hij de rode trui van de knelspurten mag aantrekken op het podium. Jammer genoeg valt tijdens deze rit Ruben De Marez zwaar zodat hij de volgende dag niet van start zal kunnen gaan.

Rit 2: Alt-Hoeselt - Wellen
In de 2de rit pakt Tim bij de eerste tussensprint 3 punten voor zijn trui die hij behoudt. Voor de rest houdt hij zich rustig maar wel steeds attent voorin. In de lokale ronden rijden Breyne en Durant weg en verzamelen 45 seconden voorsprong. Tim, die de rol van ploegkapitein heeft geerfd van Ruben, doet er samen met de ploegmaats alles aan om Jelle voorin het peleton te brengen. Bij 1 van die acties komt Martijn de Baene zowaar voor de 3de keer van de dag ten val en zal hierdoor kostbare tijd verliezen voor zijn klassement. In de laatste ronde rijdt Tim nog alles wat hij in zich heeft om het tot een spurt te laten komen maar de 2 voorin houden een handvol seconden voorsprong over en Breyne wint. Jelle Manaerts wint de peletonsprint en wordt dus 3de, Tim 36ste en voelt zich fris voor de finale dag voor de lastigste rit.

Rit 3: Wellen - Borlo
Er zijn niet minder dan 5 beklimmingen. Op de 1ste (de muur van Amay na 30 km koers) gaat Tim mee met de beste Belgische klimmers Tim Wellens en Zico Waeytens) en Moreno Hofland, de Nederlander die o.a. won in Kuurne en Moerkerke. Ook de Nederlander Van Baerle (witte trui), Jeffrey Herrebaut en Stijn Provost volgen. Dit groepje beent 3 eerdere ontsnapten, waaronder ploegmaat Martijn De Baene bij, zodat men eventje met 12 leiders is. Martijn, blijkbaar herstel van zijn valpartijen, ging er al na een 5-tal kilometer vandoor ! Al snel wordt de kopgroep herleidt tot een 9-tal die halverwege koers, na 60 km, een maximale voorsprong van 2min behalen. Het gaat dus hard. Zico Waytens valt en kan niet terugkomen zodat er 8 leiders Borlo binnenrijden. Onder impuls van vooral de Amerikanen slinkt de voorsprong en bij het ingaan van de laatste ronde (10 km) houden ze nog 30 seconden. In die laatste ronde blijven uiteindelijk 6 renners voorop (90 km in de aanval !). Iedereen probeert nog weg te glippen maar het lukt niemand. Uiteindelijk, na 90km in de aanval, sprint Tim zich 5de, en wordt 8ste (4de Belg) in de einduitslag. Jelle Mannaerts wint voor de 2de opeenvolgende dag de peletonsprint (op 23 seconden) en wordt 9de. Onderweg nam Tim weer knelpunten zodat hij met ruime voorsprong en oververdiend 3 rode truien en een beker mocht meenemen naar huis. Martijn krijgt oververdiend de trui der strijdlust en Jelle eindigt zowel als 2de best Limburger (na Wellens) als 2de beste sprinter (na groene trui Benjamin Chauvin). Tim wordt ook nog 6de in de bergstand en 15de in de puntenklassering. Balen BC wint het ploegenklassement de laatste dag en eindig als 3de ploeg van deze rittenwedstrijd, na het Restore team uit Nederland en het USA National Team.

fotos proloog Uitslag proloog en klasseringen
fotos rit 1 Uitslag rit 1 en klasseringen
fotos rit 2 Uitslag rit 2 en klasseringen
fotos rit 3 Uitslag rit 3 en eindklasseringen


 Beernem (5 April)

Vandaag terug een koers om de nodige kilometers en voorbereiding te hebben op de 3-daags Ster van Zuid Limburg volgend weekend.Terug 145 man aan start maar het werd een koers die weinig om het lijf had, op brede en rechte wegen, bij stralend weer en geen zuchtje wind. De enige hindernissen in het parcours waren de vele verkeerpaaltjes, die het hier echt gevaarlijk maakten. Ik bleef in het begin van de koers kalm omdat ik zag dat het geen zin had om iets te proberen.Op 20 km van einde begon ik dan wat koers te maken. Eerst was ik weg met een ruime kopgroep van ongeveer 15 man, met ook ploegmaat Jasper Baert erbij, maar we werden terug ingehaald. Ik zette daar maar alles op de laatste ronde en zette aan op de brug over de E40, ongeveer tesamen met Matthias Legley aan de andere kant van de weg. We kregen ook nog ee Noor mee 2 man mee en draaiden goed rond. Maar op minder dan 300m kwam een groepje van zo'n 10-tal renners aansluiten. Ex-ploegmakker Orri Vandendriessche was de snelste voor huidig ploegmaat Jens Vandenbussche, die heel ontgoocheld was. Ik werd 8ste in een koers die mij niet lag en waar ik al blij was dat het peleton en ikzelf de vele paaltjes zonder kleerscheuren overleefd hebben. De wedstrijd + de extra kilometers achteraf waren echter een goede training voor volgend weekend.

Volledige uitslag

fotos.

Samen met Jasper Baert proberen ontsnapping tot goed einde te brengen
Waarschoot (4 April)

Niet minder dan 211 deelnemers aan start. De start was heel nerveus en chaotisch. Ik vond het echt lachwekkend wat sommigen allemaal niet doen om maar vanvoor te kunnen starten. De Amerikanen die hier waren vroegen aan mij als dat hier altijd zo was :). Er werd van in het begin zeer hoog tempo gereden waardoor het zeer moeilijk was om weg te rijden. In het begin hield ik me wat in achtergrond om in de 5de ronde het eens te proberen met een groepje met o.a. Van Keirsbulck en 3 andere Balenaars (Demarez, Casier en Vanoverberghe). We hadden een lichte voorsprong mar werden snel terug ingehaald. Een ronde later probeerde ik het met Van Coppernolle, Vermeire en een Noor. We hadden rap een mooie voorsprong van 30 seconden wat nog niemand in deze wedstrijd had gehad. In schuifjes kwamen echter verschillende renners terug zodat we de laatste ronde ingingen met een kopgroep van zo'n 20 waaronder ook ploegmaats Demarez en Casier. Net op het moment dat ik en Arne ging vertrekken vertrok ook Demarez. Provost  ging mee. Het was nog zo'n 7km van de finish. Ik en Casier stopten netjes af en er werd niet rondgedraaid bij de achtervolgers, zodat Ruben kon winnen in de sprint voor Provost. Ik werd 10de in het achtervolgend groepje van 22

Volledige uitslag

fotos.

Laatste ronde: "storen in achtervolgende groep"Strijpen (29 maart)

Vandaag stond ik voor eerste keer dit seizoen aan start van kermiskoers. Ik had er wel zin in want ik wist van mijn broer die hier voirg jaar reed bij de nieuwelingen dat het nog tamelijk lastig parcours was. Daar verlangde ik wel naar.Van in begin van koers begonnen de Nederlanders te koersen. Ik en ploegmaat Martijn De Baene schoven geleidelijk naar voor en in de 2de van de 10 ronden gingen we  in de aanval. We kregen Axel de Corte,  de Nederlander Lugten en nog een ploegmaat Michiel Jannsens mee. Een ronde verder sloten ook Kevin de Jonghe en de Nederlander Vander Meiden aan.We hadden rap een mooie voorsprong van meer dan een minuut en bleven goed tempo rijden. Toen voor de 5de keer een korte kasseistrook werd aangedaan sloeg het ongeluk toe. Ik hoorde iets kraken. Ik dacht eerst dat het iets was met mijn carbonwielen was en riep naar mijn pa die daar ston dat ik de volgende ronde mijn reservefiets nodig had maar 50m verder brak mijn vork en smakte ik hard tegen de grond. Ik voelde direct hevige koppijn en mijn knie deed ook veel zeer pijn. Ik moest even bekomen maar riep dan naar mijn vader voor mijne reservefiets. Eerst naderde ik en riep men dat ik al op 20 seconden zat, maar daarn werd het weer 30 seconden. Zo reed ik 40 km lang met een achterstand van een 30-tal seconden op de kopgroep maar ik had over het gehele lichaam pijn. Ik had ook wat schrik dat ik me zou opblazen op zo'n parcours. De laatste ronde reed  ik dan gewoon uit om als 6de te eindigen. Daarachter was de rest van het 145 koppig peleton volledig in stukken gereden. De Nederlanden Lugten wint de koers. Ploegmaat Martijn wordt 2de en Michiel 5de.Was ik niet gevallen ging de uitslag er misschien anders uitgezien hebben maarja. Ik hoop dat ik geen kleine hersenschuding heb en dat de hoofdpijn rap zal overgaan. Voorlopig zal ik dan ook even niet trainen, en hoop dat ik wel mijn examens die ik van woensdag tot vrijdag heb deftig kan leren.

Volledige uitslag

fotos.

Ploegwerk met Martijn DebaeneMoerkerke - Damme Guido Reybrouck classic IC (22 maart)

Vandaag stond de 1ste wedstrijd boven de 100 km op het programma. Opnieuw een interclub, deze keer dicht bij de deur. Ik kwam samen met Sean De Bie, Toshoni Van Craen, Arne Casier, Seppe Naessens en Richar Vanoverberghe aan de start kwam. Het parcours ging over 2 grote ronden van 36 km en 5 kleine ronden van 7km. In totaal was er zo'n 10km kassei maar die lagen goed en ook het weer was goed. Een flauw zonnetje en wat wind, maar ook weer niet te veel. Dus had ik er goesting in en toen er op de 1ste kassei niet werd doorgereden probeerde ik iets op te zetten door weg te rijden. Niemand volgde echter en ik bleef verder mijn eigen tempo rijden zodat ik zeker was dat ik mij niet zou opblazen. Ik hoopte natuurlijk dat er een klein groepje zou volgen maar njet. Ik vernam dan dat mijn voorsprong al 1 minuut en 10 seconden bedroeg. Maar na Oedelem berg in Sijsele zei men plots dat het maar 20 seconden was. Ik wist dan dat het voor bekeken was en liet mij inlopen. Op het einde van de Brieversweg in Male, na 20 km koers, kwam het gehele peleton terug en liet ik mij wat uitzakken om wat te eten. Juist dan gingen een hele bende Nederlanders op de weg naar Damme tegen de wind in doorgeven en een waaier maken. Er viel een gat en ik was gezien. Toen ik hoorde wie er allemaal mee was wist ik hoever het was. Onze achterstand werd steeds groter en het had weinig zin om iets te proberen. In de lokale ronden haalde ik er nog uit wat erin zat door nog met een groep van zo'n 20 weg te rijden uit het peleton. Ik werd 10de in de sprint van dat groepje en 21ste in totaal. Ploegmaat van vorig jaar Jonas de Vylder, werd 2de van ons groepje en ....2de Belg. 11 van de 13 koplopers, waaronder 10 Nederlanders, hielden vol en het was Moreno Hofland die won voor Brian Van Goethem. Voor Balen was De Bie als enige Belg mee, en werd 5de.

Volledige uitslag

fotos.

Er vandoor met 1 minuut voorprong vroeg in de wedstrijd, maar helemaal alleen (Foto R. De Vylder)Ieper Grote Prijs Andre Noyelle IC (15 maart)

Vandaag stond de kattekoers in Ieper op mijn programma. De kilometers waren jammer genoeg met 2 plaatselijke ronden verminderd naar 87 km maar ik keek er toch naar uit want ik verwachtte toch een lastige koers. Na 10 km wist ik dat het beetje een koers als Kuurne zou worden. Naar de aanloop van de Rodeberg gebeurde er niet veel. Net als in Kuurne bleven de meeste Avia mannen gewoon zitten en de meeste anderen keken naar Avia of Balen. Eerst probeerde ploegmaat Casier en Deweer maar ver liep de aanval niet. Dus ben ik net voor Rodeberg dan maar zelf gesprongen met de verwachting dat er enkele renners zouden volgen. Ik kwam als eerste boven op Rodeberg maar er kwam een volledig peleton, toch zo'n 50 man, aangevoerd door Avia, achter mij. Dus ik hield de benen stil en werd terug bijghaald. Net voor de Kemmelberg spring ik opnieuw mee met een groepje van 5 met o.a. ploegmaat Vandenbussche. Vlak voor ons rijdt nog een groepje van 5 met Demarez en Demonie. Maar nog voor de Kemmel komen veel renners terug. Ik kom zowat als 20ste boven en na de Kemmel zit ik bij een eerste groep van zo'n 35 man. Ik probeer nog eens weg te springen maar het wou maar niet lukken. Niemand kreeg vrijgeleide. Het kwam altijd maar samen. Er kwamen zelfs renners terug uit de achtergrond en onze groep groeide eerst tot een stuk of 50, dan als we Ieper binnen kwamen zelfs met peleton van 70 man. Ik spring weg bij het ingaan van de eerste van de 2 plaatselijke ronden en ik neem rap 10 seconden maar word de laatste 7 km ingehaald, eerst door 4 renners, en dan de gehele groep want Avia zat met 5 man op kop van peleton te rijden. Ze wouden duidelijk massasprint. De Nederlander Roosen kan de massasprint nog juist ontlopen en wint de koers. Ik word 29ste en ben toch wat teleurgesteld want ik had veel meer van de koers verwacht. Vorig jaar was het hier "echt" koersen en werd ik nog 15de in kopgroepje van 15. Ik ga woensdag het parcour van Moerkerke-Damme verkennen omdat er redelijk veel kassei in zit. Hopelijk wordt het dez koers een voor mij.

De volledig uitslag xxx

In de aanval op de Baneberg (Foto Mathieu Stuyven)

    

  

Eerste achtervolgers jagen op Tim


Ultieme aanval in de straten van Ieper
 


Tienen - Zepperen IC (8 maart)

Vandaag stond de interclub Tienen-Zepperen op het programma, waar ik met 7 ploegmaten aan de start sta: Steven en Jeroen Giesberts,VanCalster,Frison,Manaerts,Debaene,Roelandts.

Deze koers staat gekend als waaierkoers die meestal op een sprint uitdraait. Er werd van in het begin al stevig doorgereden. Na goeie 5km is er al een ontsnapping van 5 man met hierbij Carolus,Wellens,Van Brabant, maar niemand van ons. Na 20 km word het peleton in stukken gereden. Ik zit attent voorin en blijf attent. We beslissen dan om met 5 van onze ploeg kop te rijden om de 5 in te halen maar dit had weinig zin want er zaten 5 jongens van Avia in ons wiel die dan toch weg zouden springen moesten we de eerste 5 inhalen. Na 50 km probeer ik eerst met Jeroen Giesberts om naar de kopgroep te rijden maar Avia reed het gat toe.Rap daarna sprong ik nog eens. Breyne en ploegmaat Frison raap ik op en we rijden redelijk snel naar kopgroep.We zijn nog maar amper bij kopgroep en Wellens demareert. Ik rijd het gat toe want ik wist dat Wellens een gevaarlijke klant was voor overwinning vandaag. Ik vraag hem om gewoon samen te werken maar hij had daar geen oren naar en sprong 5 km later terug weg. Deze keer beslis ik om gewoon te blijven zitte en samen met de 6 andere er naar toe te rijden maar het draaide echt vierkant. Vanbrabant kreeg van zijn voorzitter langs de weg te horen niet mee te rijden en Carolus reed natuurlijk ook niet. Wij eerst en daarna Wellens worden terug ingelopen en het word dus sprint met 50-tal. Ik zit aan verkeerde kant en word 32ste.Segers wint.Er had meer ingezeten maarja. Ik ben aan het wachten op de lastige koersen.


De volledig uitslag xxx

Verzet controle bij Tim en Martijn Debaene

    

Ontsnapping met Wellens, Nederlander De Kort, Carolus, Van Brabant, , Stallaert en toen nog Craeghs


8 leiders met 40 seconden, Frison en Tim op kop bij ingaan van de lokale ronden
 

Wellens solo op 3 ronden (20 km) van de finish

Tim net bijgehaald na een demarrage, moet op de tanden bijten bij de achervolgersKuurnse Leie Omloop IC (1 maart)

Vandaag eerste interclub van het jaar. Ik dacht dat iedereen er zin ging in hebben en het weer vlammen ging zijn van in het begin van de koers net als vorig jaar. Dat was niet het geval, integendeel. Het viel constant stil en tempo werd er telkens uitgehaald. Vanaf de Hotond ging de snelheid eindelijk de hoogte in. Ik zat goed en kwam bij de eerste 10 boven. Iedereen wist dat je op het volgende bergje (Trieu) vooraan moest zitten en daar zat ik ook. Ik kwam zelf eerste boven en had een kleine voorsprong met Jochen Deweer, Frederiek Vandewiele en nog 2 Nederlanders maar we werden rap terug ingehaald in de lange afdaling van de nieuwe Kwaremont. Er vormde zich een kopgroep van 57 renners. Op Tiegemberg gebeurde weinig dus besloot ik er vlak na om iets te eten en te drinken. Op dat moment konden 8 renners wegrijden het bleek later ook de juiste ontsnapping te zijn. Ik panikeerde nog niet want wij hadden niemand mee en Avia ook niet. Op Nokereberg zat ik ook nog goed vooraan maar op het einde van de afdaling ging het mis. Iemand voor mij remt wanneer ik mijn bidon wil pakken. Ik ga zwaar tegen de grond en pak een paar man achter mij mee. Ik moet mijn helm opnieuw aandoen, mijn ketting zit vast en moet redelijk lang wachten op mijn reservefiets, doordat alles op een lint lag met talrijke achterkomers. Een lange achtervolging bracht ik bijna tot een goed einde maar als ik samen met Provost de volgwagens nadert worden die door de wedstrijdjury gestopt. Immers waren Provost en ikzelf net weggereden uit een groepje gelosten, die door ons toedoen op minder dan 30 seconden kwam. Het was dus over en bij het binnenrijden van Kuurne stapte ik, toch redelijk gehavend,, dan maar af. Omdat voor breuk van mijn rechter ringvinger gevreesd werd, werd ik weggebracht naar de spoedafdeling van het plaatselijk ziekenhuis. Gelukkig blijft het bij schaafwonden. 7 Renners sprintten, waaronder 4 Nederlanders, sprintten voor de overwinning. De Nederlander Moreno Hofland won, Jochen Deweer werd 3de. Ik ben toch beetje gefrustreerd en zal  zondag in Tienen Zepperen geprikkeld aan de start staan.

De volledig uitslag xxx

Naar de start met ploegmakkers Ruben Demarez en Jens VandebogaerdeVoorin peleton bij de afdaling van de Hotond (Foto Van Lerberghe)


Als eerste boven op de Trieux (foto Van Lerberghe)


Doortocht in Petegem van langgerekt peleton met voor mij Francesco Van Coppernolle en Ruben Demarez


Mol Clubkampioenschap(22 Februari)

40 junioren tekenden present (grootste afwezige was Sean De Bie) voor dit clubkampioenschap dat een soort criterium was over een totaal van 75km, verdeeld over 25 ronden. Te kort en niet lastig genoeg om Tim zijn ding te zijn, maar hij had er toch zin en was mee met Martijn Debaene aanstoker van een vlucht van 7 na slechts een goeie 5km. Ook present : Jens Vandenbussche, Arne Casier en 1ste jaars Gianni Van Calster, Frederik Frison en Seppe Naessens. Ondanks verwoede achtervolgingspogingen zag niemand hen nog terug. In de finale kregen Naessens en Van Calster het moeilijk en vielen Vandenbussche en Casier letterlijk weg toen ze in de aanval gingen in de laatste ronde. Debaene ging solo naar de zege. Tim hield zich koest in Frison zijn wiel en een handvol seconden na de Baene versloeg hij Frison in de sprint voor de 2de plaats.

De volledig uitslag nieuwelingen en junioren

Enkele foto's: met o.a. Jens Vandenbusshe en aan staart van leidersgroepje met Naessens op kop en links Frison en DeBaene


           

                         

                        De Nrs 1 en 2 content (Foto Debaene)