Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

1ste jaars belofte (2010)Zwevezele (8 oktober)

Onder de 118 renners heel wat bekende profs waaronder Stijn De Volder . PWS kwam met 6 renners aan de start zodat ze een volgwagen in koers mochten brengen. Tim was in het begin van de koers actief door te reageren op een uitval van James Van Landschoot. Een 5-tal renners sloot aan waaronder ploegmaat Jens Debusschere. Het bijzonder snelle tempo van het peleton maakte de ontsnapping echter gedaan den zorgde ervoor dat het tot halfweg koers duurde vooraleer er afscheiding kwam . Niet minder dan 25 renners reden weg waaronder 4 "Verandas" maar geen enkele PWSer. Toen de voorsprong een minuut bedroeg reageerden die dan ook maar hun kopwerk bracht hen niet dichterbij. Voorin reed een sterke Andy Cappelle solo naar de overwinning en de achtervolgende groep splitste nog in twee. Tim eindigd in het laatste groepje als 88ste.

Uitslag

Fotos

Tim en ploegmaats in groep aan kop van het peleton, De Volder "volgt"Hooglede (2 oktober)

Met 115 renners aan de slag en een wedstrijd die zwaar was door zowel het slechte weer als het golvend parcours. Tim was in het begin van de wedstrijd enkele keren mee in een ontsnapping en was ook paraat toen halfweg koers terug eeng groepje, met eveneens ploemaat Mathias Allegaert het hazepad koos en naar de ontsnapte Maene en Ronse reed. Onder impuls van Mario Willems kwamen er echter een 40-tal renners tesamen. Toen in de finale het groepje uit elkaar gereden werd moest Tim passen en werd 35ste. Hiermee was hij de laatste renner die uitreed. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Benjamin Verraes

UitslagVichte (prof) koers (21 september)

Met 128 renners aan de start onder een stralende herfstzon. Bekendste deelnemer niet minder dan Belgisch kampioen Stijn De Volder en ook good old Robby McEwen. Al in de 2de ronde vertrok de goeie ontsnapping van 18. Hierbij heel wat Russische renners maar ook De Volder, Amorison, Omloop en jawel Patrick Cocquyt. Tim was een keer aanwezig in een tegenaanval maar finishte in het peleton. Voorin kon Amorison in de laatste ronde wegrijden en won met lichte voorsprong.

Uitslag

Fotos

Naast Robby McEwen en Kristof GoddaertBaronie Breda Classic (19 september)

Zoals gewoonlijk in Nederland een zware wedstrijd , over 180 km, maar waarbij het deelnemersveld na 1u koers al volledig uit elkaar lag. Tim bevond zich samen met ploegmaat Stevens in een 3de groepje. Matthias Allegaert was meer voorin en Nicolas Vereecken en Dries Hollanders bevonden zich in een 2de groep. Tesamen 57 renners - de rest, zo'n 125 renners, kwam nooit meer terug en reed niet uit. De groepjes voorin kwamen uiteindelijk, met nog zo'n 50 km te rijden, tesamen. Maar kort daarop werd alles weer uit elkaar gereden. Tim bevond zich in het laatste groepje van 16 renners en finishte als 47ste. Wesley Kreder won de wedstrijd. PWS, met Dries Hollanders als 4de, Matthias Allegaert als 9de en Nicolas Vereecken als 11de, won het ploegenklassement

Uitslag

Fotos

Samen met ploegmakker Timothy Stevens in achtervolgende groepNieuwkerken - Waas (11 september)

Tweede ;week na elkaar aan start met zo'n 70 renners waarvan 4 ploegmaats(Kurt Geysen,Dries Hollanders,Timothy Steven en Nicholas Vereecken) die van inhet begin de koers hard wilden maken. We nemen het initiatief in het begin maar het lukte niet om weg te rijden. Daarna moest ik even bekomen maar de goede vlucht ging dan net lopen. Met 19 man weg en ze namen rap 50 seconden voorsprong. Alleen Kurt was mee van de ploeg. Ik wist zeker dat ze weg gingen blijven dus moest ik proberen om met een groepje er naar toe te rijden. Eerst liet ik nog een gaatje vallen voor ploegmaats Nicolas, Dries en Timothy die de sprong konden maken maar die kwamen net iets te kort. Iets later ga ik mijn kans nadat er al een achtervolgende groep was. Ik, Timothy en nog paar jongens komen rap bij de achtervolgend groep en komen op 45 seconden van de kopgroep. Daarna krijg ik echt een klop. Ik kon niets meer. Kon nog amper optrekken na een bocht en moet dus groep laten gaan en stap wat ontgoocheld uit koers. Hoe het juist komt weet ik niet maar heb nog dit niet veel meegemaakt allesinds.

Fotos


Met naamgenoot Bart en Timothy Stevens


Izegem (prof) koers (9 september)

Aan de start van profkoers met 170 renners. Zoals in mijn vorige profkoers gingen we rap van start. Ik had minder moeite dan vorige keer met het hoge tempo.Ik bleef zo goed mogelijk vooraan maar dat was niet altijd even makkelijk tussen die mannen.Een ander probleem was dat ik hevige hoofdpijn had heel de koers lang wat niet echt comfortabel was. In het begin reden 9 renners weg maar er was niemand van Vacansoleil bij dus die gingen zich op kop van peleton gaan zetten. Net na half koers werden deze 9 terug gegrepen. Daarna werd er terug gekoerst. Door de koppijn hield ik me wat afzijdig en kwam daardoor in het 2de gedeelte van het peleton. Er werd niet meer gereden in onze groep waardoor we de laatste ronde uit koers werden genomen


Uitslag

Fotos

Met Pieter Jacobs Van Topsport Vlaanderen in het peleton


Hooglede Gits - Beloften Belgisch kampioenschap (22augustus)

Met 198 aan de start en vanaf de 2de ronde reden in schuifjes groepjes renners weg. Tot na 1/3 of 60 km er 55 renners vooruitreden...dit zonder Tim erbij. Toen de 2 groepen weer samensmolten trokken onmiddellijk anderen in de aanval. Uiteindelijk hadden we op 60 km van de finish 13 leiders waaronder 3 PWSers : Martijn Debaene, Jochen Van Kerkhoven en Matthias Allegaert. Tim probeerde op 5 ronden (50km) van de finish de sprong te maken met Hophra Gerard, 2de op het BK tijdrijden vorige week en Jelle Wallays, maar die laatste liet zich onbegrijpelijk terugzakken. Ze kregen iets later wel 5 andere renners mee, maar kwamen niet dichter dan 30 seconden van de leiders. Toen ze werden bijgehaald het sein aan 4 anderen om te reageren ; hierbij Laurens De Vreese en ploegmakker Yannick Eijssen. Deze konden wel naar de kopploeg. Een ander groepje, met enkel favorieten Jens Debusschere, Arthur Vanoverberghe, Sven Van Dousselaere, Stijn Steels en Thomas Chamon en Jelle Wallays, slaagde daar niet in. De ploeg trok de kaart Eijssen die er met De Vreese vandoor ging, ook nog die probeerde los te gooien, maar finaal 2de eindigde. Bij de achtervolgers werd Jochen Van Kerkhoven 3de en Martijn Debaene 8ste. Een 25-tal seconde later spurtten Kevin Claeys en Jens Debusschere als eersten van het peleton zich 14 en 15de. Tim hield in de laatste kilometers Jens voorin het peleton en liet zich nadien afzakken. Voor hem had enige tijd ervoor een renner een doodsmak gemaakt en dat zat nog in zijn geheugen


Uitslag

Fotos

Aanval proberen op gang brengen met o.a. Cordeel en ploegmaat Fre RobertWervik - Omloop van de grensstreek IC1.12 (17 augustus)

Om 13u gingen we van start op een nat wegdek. In het begin hield ik me nog wat gedeisd omdat ik zag dat het moeilijk was om te ontsnappen. Net voor eerste keer Monteberg en Kemmelberg rijden 10 jongens weg uit het peleton. Toen we de Kemmelberg een eerste keer aansneden, zat ik goed vooraan en kwam bij de eerste boven. Een schifting kwam er niet maar Sean De Bie kon wel aansluiten bij de eerste groep. Na een tweede keer de Kemmelberg beklommen te hebben, was er al wat meer afscheiding. De kopgroep bestond maar uit 6 man meer met nog altijd Sean erbij.Ik zat terug goed vooraan en probeerde een aantal keer mee te springen. Op een slecht moment hou ik de benen even stil en rijdt een groep van 18 man weg. Ik dacht dat de koers voorbij was maar gelukkig konden we met groepje van 8 man nog aansluiten net bij het binnenkomen van plaatselijke rondes. De plaatselijke rondes waren zeker niet minder lastig want door stevige zijwind moesten een aantal jongens de rol lossen. Ik blijf attent vooraan koersen en ben zo mee met een achtervolgend groepje van 7 man met daarbij ploegmaat Kevin Claeys. De 6 hadden nog altijd een voorsprong van 1min10 met nog 2 ronden of 32 km te rijden. De samenwerking was niet super maar op 1 ronde komen we toch op 30 seconden van de eerste. Bij ons begint de ene achter de andere de sprong te maken naar de eerste waardoor ik het wat lastig krijg. Op 3 km van de meet moet ik lossen en zal ik 13de worden. Kevin Claeys is eerste van ons groepje en wordt 7dee. Sean 2de achter de Winnaar Wouter Wippert.


Uitslag

FotosKruishoutem U23 (15 augustus)

Al vlug ging een 6-tal renners ervandoor. Tim had zich voorbehouden om zich in het begin van de wedstrijd voor 1 keer gedeisd te houden. Maar toen er nadien 4 renners in de tegenaanval gingen werd het toch warm. De rest voerde het tempo op en de groep scheurde in verschillende stukken. De 4 waren eraan voor de moeite en op 2 ronden van het einde naderde de groep met Tim erbij op zeer korte afstand van de 6. Zo kort dat alleen de 4 sterksten vooraan uiteindelijk buiten schot bleven. Tim ging met 2 andere renners in de tegenaanval maar het was te laat om de achterstand nog te overbruggen. In het sprintje voor de 5de plaats speelde hij geen rol zodat hij 7de werd. Vooraan was de Nieuw-Zeelander Michael Vink, rijdend bij Isorex.

De uitslag.Ronde van Namen (7 - 11 augustus)

Rit 1 Namur-Vezin (160 km):
In de 1ste rit werd het eerste uur aan 47 gemiddeld afgelegd door de vele aanvalspogingen die echter nooit een grote voorsprong kregen. Soms kwamen er ook waaiers maar alles kwam altijd terug samen.Op de 3de en laatste berg krijg ik het redelijk lastig door iets te actief te zijn ervoor. Daarna kom ik niet rap vanvoor in het peleton en op 15 km voor de finish ben ik niet mee met 35-tal renners die rap afstand namen. In het peleton word er nu niet echt gereageerd en de voorsprong liep uit. Ik eindig als 76ste in de 2de groep op 1min30. Jelle Wallays wint de koers voor Jeroen Lepla. Sean werd 3de op 11sec en kreeg ook de bolletjes trui. Zo'n 80-tal renners wordt op meer dan een kwartier gereden.

Rit 2 Hanzinelle - Bievre (158 km):
In de 2de rit starten we op een nat wegdek en dat zal bijna heel de koers zo zijn Er reed in hetbegin van de koers een grote groep weg met Kurt en Floris daarbij. De ploegen die niemand mee hadden houden de voorsprong klein genoeg en deze groep werd op een goeie 40 km van de meet ingelopen. Daarna trek ik in de aanval samen met Olivier Pardini. We nemen direct een mooie voorsprong en wat later komen een 6-tal aansluiten. De samenwerking is niet optimaal en in een lange gevaarlijke afdaling worden we terug ingelopen. Direct erna beginnen we aan laatste lange berg waar ik de rol moet lossen. Ik wordt wat ontgoocheld op 2 min gereden. Wallays blijft leider.Ik volg nu op 3min38sec. Jens werd 2de en Sean 3de.

Rit 3 Sugny - Gesves (145 km):
De 3de rit was op papier de zwaarste maar dat was niet echt het geval. In begin was het direct lang naar omhoog waar er hard werd gereden. Er reden 16 man weg met daarbij Jens en Floris die de bolletjes trui zal nemen door elke keer als eerste boven te komen. Deze jongens nemen zeer rap een voorsprong van 2 min. De achtervolging in het peleton werd maar traag in gezet door de Amerikanen en Lotto-Bodysol want de 16 hadden al voorsprong van 4min30 halfweg koers. Op 30 km van de meet hadden ze maar 2 min meer doordat de samenwerking vanvoor ook wat weg valt. Door impuls van Jens splitst de groep vanvoor en blijven ze nog met 8 man over. De rest werd ingelopen door het peleton. Op 3 km van de meet had de groep maar 23 seconden. De jongens blijven net voor en Jens wint. Hij verovert ook de groene Trui. Ik eindig in de eerste groep maar doordat hier tijdens de sprint een gaatje in valt verliest ik toch 18 seconden.

Rit 4 Assesse - Phillippeville (156 km):
In de 4de rit wou ik echt eens mee zijn met de vroege ontsnapping. Na 12 km was ik mee met een groep van ongeveer 15 man maar doordat niemand van Beveren 2000 mee was worden we terug ingelopen. Daarna val ik wat terug maar op 50 km van de finish spring ik terug attent mee. Eerst met groep van 33 renners en daarna met 14. Ook ploegmaat Kurt Geysen is mee. Er moet hard geknokt worden voor onze voorsprong van halve minuut. Op de 3de helling van de dag kreeg ik het wat lastig maar kon blijven aanklampen. Daarna op zo'n 10 km van de finish moet ik jammer genoeg de rol lossen. Ik moest kleiner schakelen en werd opgeslorpt door de achtervolgend groep. Het groepje splitst nog in 2. Olivier Pardini wint de sprint voor Edwig Cannaerts die de nieuwe leider wordt. Ik werd 87ste en sta 64ste in het algemeen klassement op 4min 22sec.

Rit 5 Ciney - Namur (153 km):
De 5de rit was voor mij en de meeste van het peleton de rustigste dag van de ronde. Een groep van 6 renners reed weg met daarbij Tim Haex. Deze jongens nemen nooit meer dan 2 minuten doordat Lotto Bodysol en met ook als hulp de Miltaire ploeg en de Canadezen gaan rijen . In de finale werden ze ingelopen en werd er terug tegen hoog tempo gekoerst. Ik hou mezelf en Jens zo goed mogelijk vanvoor voor lastig finale met nog bergjes op 4 km van de meet. Alles blijft samen tot op 1 km van de meet wanneer een Nederlander nog probeert en de rit wint. Jens wordt 2de en neemt terug de groene trui. Ik werd 61ste en wordt 54ste in het eindklassement. Floris houdt ook zijn bolletjes trui.


Aanzet van de aanval op dag 4.


Ronde van Vlaams Brabant (28 juli - 1 augustus)


Rit 1: Lubbeek

Na halfweg koers moet Tim samen met de ploegmaats aan de slag. 7 leiders, waaronder Stijn Steels, Joeri Stallaert, Matthias Ongena en de Amerikaan Peter Horn, hebben 2.5 minuut voorsprong verzameld, onder andere gedurende een wolkbreuk. Samen met een aantal renners van Jong Vlaanderen rijden ze het verschil dicht. Alleen Stijn Steels houdt het nog een tijdje alleen vooraan vol, maar ook die voorsprong wordt teniet gedaan. Dat gebeurt echter misschien te snel want met nog een 20-tal kilometer voor de boeg ontstaat er ruimte voor nieuwe aanvallen. Jeroen Lepla gaat in de aanval en krijgt het gezelschap van Niki Cocquyt, Maarten Vlasselaar en Matti Stien. De 4 houden het vol en Cocquyt haalt het voor Lepla. Ploegmaat Fre Robert wint op 41 sec. de peletonsprint. Tim rijdt uit als 107de in het peleton. 34 van de 197 vertrekkers dienden op te geven en nog eens 41 werden op geruime achterstand van het peleton gereden.

Rit 2: Wilsele Putkapel

Na de eerste beklimming van de Chartreuzeberg na 25 km koers vormt er zich al een kopgroepje van zo'n 15 renners waarin Fre Robert voor PWS Eijssen. Het groepje bouwt zijn voorsprong uit tot zo'n 1min30 na 2 ronden of 70 km wedstrijd, maar vanaf dan slinkt de voorsprong en als de eerste 3 grote ronden (105 km koers) zijn afgewerkt zijn ze bijgebeend door het peleton. Een nieuwe aanval komt op gang met deze keer Jochen Van Kerkhoven voor PWS, samen met o.a. Stijn Steels, Joachim Durant en de Fin Paajanen. Ze krijgen tot 1 minuut maar dan besluit het peleton dat het genoeg is geweest en begint aan de achterstand te knagen. Op 1 km van de finish worden de laatste overblijvers Steels en Van Kerkhoven gegrepen en wordt het een massasprint. Tim kwijt zich goed van zijn taak en komt als 5de de laatste rechte lijn ingedraaid met in zijn zog Fre Robert en Nicolas Vereecken. Robert werd licht gehinderd en strandde als 2de na Joeri Stallaert, Nicolas Vereecken werd 4de, Tim werd verdienstelijk 23ste. In de algemene stand staat hij nu 67ste. Nikki Cocquyt blijft leider.

Tijdrit: Rotselaar

Tim starte ongeveer als 100ste renner en zette op dat moment de 14de tijd neer. Hij reed over de 11.6 km 14 minuten 30 seconden, goed voor een gemiddelde van 48 km/u maar exact 1 minuut langzamer dan de winnaar Jonathan Breyne (eerstejaars !). Uiteindelijk werd hij 42ste en klom daarmee op naar een 35ste plaats in de tussenstand, op 1min20sec van de leider, nog steeds Nikki Cocquyt.

Rit 4:  Betekom

Tim had de bedoeling iets te proberen en was voortdurend voorin in het eerste gedeelte van de koers. Hij liet daarna het gat vallen toen er gevlamd werd en een groepje van zo'n 8-tal renners zich voor hem bevond met ploegmakker Davy De Scheemaeker en Jochen Vankerkhoven. Daarna ging hij mee in een tegenreactie met 2 andere renners maar kwam een 50-tal meter te kort om het gat te dichten. Enkele andere renners konden wel nog aansluiten zodat een groep van zo'n 15 renners voorop bleef. Hierin viel Jochen Vankerhoven jammer genoeg weg door een lekke band. Voorin waren de belangrijke ploegen vertegenwoordigd en 11 renners mochten dan ook sprintten voor de zege. De voor ons onbekende 1ste-jaar Stef Van Zummeren kon zich nog licht afscheiden en won. De 3-de opeenvolgende dag dus een zege van een 1ste jaar. Tim komt 40ste in algemene stand. Davy De Scheemaeker 3de op 17 sec van leider Stijn Steels.
 

Rit 5: Dilbeek

Deze rit kondigde zich toch wat zwaarder aan dan de vorige. Tim had op een belangrijk moment pech door een lekke band en aldus niet present tekenen in een ontsnapping. Frederik Robert was wel heel actief in de aanval maar uiteindelijk draaide de slotrit terug uit op een sprint van zo'n 90 renners, die weerom werd gewonnen door Joeri Stallaert. Aan het klassement veranderde er nauwelijks iets. Tim komt iets dichter uit op een 36ste plaats.

Uitslag Rit 1 Uitslag Rit 2
Uitslag tijdrit
Uitslag Rit 4 Uitslag Rit 5
Eindklassement
Fotos dag 1
Fotos dag 2 Fotos dag 4

Landskouter (25 juli)

Verslag volgt nog


Volledige uitslag

Ninove (22 juli)

Verslag volgt nog


Volledige uitslagSinaai (10 juli)

Verslag volgt nog

Volledige uitslag

FotosKnesselare (6 juli)

Nog eens aan de start van regionale wedstrijd met ongeveer 90 renners met daarbij veel goeie renners. Er werd van in begin snel gereden doordat iedereen in eerste ontsnapping wou mee zijn. Ik probeerde ook aantal keer mee te glippen maar had ook rap door dat je wat geluk ging moeten hebben om weg te rijden. Iet s na half koers rijden dan toch 4 man weg met daarbij o.a Mario Willems,Stijn Minne,Pieter Serry. Zij krijgen nooit veel voorsprong doordat er nog aantal goeie renners in peleton zaten die naar eerste wouden rijden. Ik blijf attent mee rijden maar had slecht gevoel op einde. De 4 worden de voorlaatste ronde ingelopen en ziet ernaar uit dat we massasprint gingen krijgen maar er reden nog 9 renners weg in laatste ronden. Een fransman wint voor Willems en ik eindig 22ste.


Volledige uitslag

FotosSchaal Schoeters Beveren (5 juli)

Op een nat wegdek starten we voor eerst een grote ronde van 84 km en daarna nog 5 plaatstelijke rondes van 12 km. Ik probeer in de grote ronde een aantal keer mee te glippen maar door de hoge snelheid in het peleton moest je wat geluk hebben om mee te zijn. Na goeie 40 km rijden er 7 jongens weg met daarbij ploegmaats Jens en Nicholas. Ze nemen een voorsprong van 30 seconden maar door het kopwerk van ploeg van Guy Smet en Artevelde werden de 7 terug ingelopen. Bij het binnenkomen van Beveren rijden er 3 jongens weg. Deze nemen toch een voorsprong van 50 seconden ondanks dat het peleton niet stil valt. Op 3 ronden van het einde neemt PWS het initiatief om de kloof te dichten. Ik doe mijn deel van het kopwerk. De laatste ronde hadden de 3 nog altijd 25 seconden maar in de laatste kilometers komt het tot een hergroepering en ligt de weg open voor een spurtzege van Fre Robert. Jens Debusschere wordt 3de, Nicolas Vereecken 9de. Ik eindig achterin het peleton dat nog uit zo'n 100 renners bestaat.


Volledige uitslag

Fotos
IWT Oetingen Elite MC,ZC en Beloften (30 juni)

Aan de start van één van de lastigste koersen van het jaar werd mij verteld voor de start, met daarbij enkele Elite renners. Eerst een grote ronde met daarbij de Congoberg, Bosberg en de Muur. Boven op de Muur zat ik ongeveer in midden van het peleton. Daarna zat het peleton constant op het lint en had ik echt een slecht gevoel. Net als vorige week rijdt ik voortduren rond of boven mijn omslagpols. Ik besluit het peleton te laten rijden in plaats van mij compleet leeg te rijden. Mijn ploegmaats doen het zeker niet slecht.Arthur Van Overberghe, Tim Haex en Yannick Eijssen eindigden respectievelijk 30ste, 33ste en 44ste. Er rijden maar 56 renners de koers uit.Sven Jodts, prof in spe uit Aalter, wint de koers in een sprint met drie.


Volledige uitslag

Fotos

Boven op de muur


Paris - Roubaix U23 (30 mei)
Vandaag stond ik aan de start voor mijn eerste Parijs-Roubaix, niet van de poes met 27 kasseistroken goed voor zo'n 50 km en een totale afstand van 179km. De laatste 100km was bovendien identiek aan deze voor de profs. Ik wist niet echt wat te verwachten dus echt stress had ik ook niet aan de start. Dat kon van vele anderen duidelijk niet kon gezegd worden. Ik had alleen wat schrik dat het er overal nat, en dus extra gevaarlijk zou bij liggen, want een valpartij net voor de examens kon ik missen....Gelukkig werd na enkele kilometer de weg droog en bleef het zo.
In het begin van koers werd als gewoonlijk nerveus gekoerst en reden er 7 jongens weg die rap 2 minuten voorsprong namen. Hierbij de Amerikaan Benjamin King, de Nederlander Boy Van Poppel en een winnaar van bij de juniors, Fabien Taillefer. Mijn opdracht was om Jens Debusschere goed vooraan te houden to na de eerste kasseistroken. Samen met ploegmaats Sean de Bie en Thimothy Stevens lukte ons dat zeer goed. Wat niet ongewoon is in deze koers gebeurde ook al na de 2de kasseistrook. Ik val plat maar kon door een snelle wissel rap mijn plaats terugwinnen in het peleton. Daarna blijf ik zo veel mogelijk vooraan het peleton koersen en doe ik zelf kopwerk zodat de jongens vanvoor niet verder uitlopen. Op een goeie 40 km van de aankomst , op de lasige kasseistrook 13 van Mons en Pevele begonnen de favorieten te koersen en brak bij mij de veer. Het was ploegmaat Jens die wegreed en de winnaar van vorig jaar Phinney die counterde. Ikzelf klampte nog een tijdje aan bij het uitgedund peleton maar reed besloot dan om de koers op "veilig" uit te rijden en geen risicos meer te nemen op de kasseien. Toch redelijk "choco" finishte ik, in gezelfschap van Nicolas Vereecken, als 71ste, op 12 minuten. 76 renners finishten binnen tijd. 24 buiten tijd en 50 gaven op. Winnaar van vorig jaar, de Amerikaan Phinney, was de snelste in een sprint met drie. Ploegmaat Jens greep nipt naast de zege en werd 2de.

Volledige uitslag
Fotos
Sean de Bie en Tim aan kop van het peleton

Sint-Kornelius Horebeke EZ&Beloften (23 mei)
Een 80-tal renners aan de start en voor de eerst keer van het seizoen stralend weer met zo'n 25 graden. Het parcours in Horebeke kan als selectief doorgaan en bevatte de afdaling van de Haaghoek, welgekend uit de Ronde Van Vlaanderen. Tim reageerde onmiddellijk toen op het einde van de 1ste ronde Mathieu Van Biervliet in de aanval trok. Enkele andere renners sloten aan en de goeie vlucht was meteen vertrokken. Met ook Gijs Van Hoecke, Kevin De Jonghe en Tijmen Eijssing als eerstejaars en Gert-Jan Lauwereys, Dries Beatse en Jeffrey De Groote als 2de jaars was de jeugd goed vertegenwoordigd en die lieten ervaren ratten als Cocquyt, Bracke, Van Heule en Minne niet meer terugkeren. Wat ze ook probeerden, dichter dan een halve minuut naderden ze niet meer. Nog voor het ingaan van de finale moesten Lauwerijs, Beatse en een 3de renenr de rol lossen voorin. Van de 8 overblijvers toonde wereldkampioen veldrijden bij de juniors Tijmen Eijsing zich de sterktste en won voor Kevin de Jonghe en de Brit Daniel Patten. De rest was eraf gereden. Tim kon bij de opeenvolging van demarrages in de laatste ronde het tempo niet blijven volgen en werd 8ste.

Volledige uitslag

Fotos


Tryptique Ardennais (14-16 mei)

Verslag volgt nog

Uitslag rit 1

Uitslag rit 2

Uitslag rit 3

Uitslag rit 4 + eindklassering


Omloop der Kempen (Nl) (9 mei)

Geen Verslag.

Volledige uitslag


PK Beloften Schoonaarde (2 mei)

Vandaag werd er gestreden om de titel van provinciaal kampioen in Schoonaarde. Zowel bij Nieuwelingen als bij Juniors was ik niet uit de top 10 geweest, bij de juniors stond ik zelfs 2 keer op het podium, dus wou ik na de tegenvallende 2 weken toch iets recht zetten. Op training had ik ook gevoeld dat de ellend met mijn rug na de val in Circuit des Ardennes zo goed als achter de rug was.

Met 186 renners nemen we de start. Het parcours gaat over smalle baantjes met veel draaien en keren. In het begin van de koers werd er veel gedemarreerd maar niemand neemt meer dan een handvol seconden. Ik blijf ondertussen goed vooraan in het zitten. Na een goeie 5 ronden van de 14 rijden er 10 jongens weg en nemen 35 seconden. Samen met Joeri Stallaert, Edward Theuns en nog iemand rijden we de kloof redelijk rap dicht maar het peleton blijft ook in ons zog. Alles kwam weer zo goed als samen en onmiddellijk ging de volgende groep van 20 man al weer weg. Ik zat er terug bij maar ook hier was de samenwerking zoek. Daardoor komen ik en Gijs Van Hoecke zelfs even alleen op kop, op 4 ronden van het einde. We werden terug ingehaald en het peleton zat ons op de hielen. Er werd dan veel gedemarreerd en ik was spijtig genoeg niet mee met beslissende vlucht van man of 14. OP het einde rijden nog enkele renners weg waaronder ploegmaat Vereecken en favoriet Jodts. Ikzelf sprintte nog goed voorin de volgende groep, naar een 26ste plaats. Pieter Serry wint de koers voor Gijs en Joeri

Volledige uitslag

Fotos


GP  Roeselare BVB Beloften +Elite ZC (25 april)

Vandaag stond ik aan de start van de eerste Beker van Belgie wedstrijd van het seizoen ; de grote prijs Roeselare. We moesten met 190 renners eerst een grote ronde van 120 km doen met daarbij 2 keer Kemmelberg en Monteberg en daarna nog 5 plaatselijke toeren van ongeveer 6 km. Ik had opdracht om in het begin van de wedstrijd mee te zijn met eventuele ontsnapping. Ik heb dan ook geprobeerd zelf iets op gang te brengen maar andere ploegen hadden duidelijk orders gekregen om geen mannen van  PWS te laten rijden. Net voor dat we de eerste keer aan de Kemmel komen rijden 16 jongens weg met daarbij niemand van PWS en alleen Louis Verhelst van Beveren 2000. Wanneer we de eerste keer de Kemmel opreden had ik al slecht gevoel en begon ik pijn te krijgen aan de rug. Na de beklimming organizeerden PWS en Beveren zich en hielden we de kloof op een 20-tal seconden. Op de top van de Kemmel komen we terug samen en wordt er direct hard doorgereden richting Roeselare. Ik heb toen de gehele tijd met heel slechte benen en rugpijn moeten aanklampen om bij het uitgedunde peleton te blijven. Er reden voortdurende groepjes weg maar ik kon echt niet reageren. Het draaide volledig vierkant en met blijvende rugpijn en zonder kracht in de benen beslis ik om af te stappen eens terug in Roeselare. Voor de ploeg daarentegen was de wedstrijd een succes. Een zeer sterke Clinton Avery wint en Arhur Vanoverberghe en Jens Debusschere eindigen op plaats 4 en 5.

Volledige uitslag

Fotos

Op de Kemmel


Circuit des Ardennes Internationale IC 2.2 (9-10-11 april)

Rit 1 : Juniville - Juniville (176 km)

Mijn eerste rittenkoers bij beloften is meteen van internationaal niveau en begint met een rit van 176 km. Het weer is goed en ik heb er zin in. Samen met mij staan ploegmaats Martijn Debaene, Tim Haex, Jochen Vankerkhoven, Stig Broeckx en Floris Smeyers, die de zieke Yannick Eijssen vervangt, aan de start. Fred en Roger zijn de ploegleiders.
Na een goeie 10 km werd er pas gekoerst wat voor mij de eerste keer was. Normaal is dit van in de start.
Er reden 10 renners weg na geen oeie 25 km maar Rabobank dat niemand mee had besloot om de kloof dicht te rijden. Daarna probeerden 3 renners het, waaronder Antonov van Kathusha en iemand van de Noorse selectie. Ze kregen niet direct vrijgeleide maar na een paar kilometers liet het peleton toch begaan. Er werd een plaspauze ingelast wat ook de eerste maal was voor mij in koers. Daarna gingen 2 ploegen op kop rijden om de ondertussen kloof van 4 min te gaan dichten. Met nog 60 km voor de boeg was de kloof nog 3min en begon het peleton te scheuren maar dan stonden we voor gesloten overweg en kregen de jongens vooraan opeens weer 2 minuten cadeau. Daarna viel het in het peleton volledig stil omdat geen enkel ploeg nog op kop wou rijden. Op 25 km van de meet hadden de 3 vooraan 7min30 voorsprong ! Toen vond het peleton het welletjes en begon men rapper te gaan. Net dan val ik plat en wordt er een barrage gemaakt omwille van enkele geloste renners. Ik kan niet terug komen door de barrage en verlies op die manier veel tijd, zo'n 4 minuten. Een goed eindklassement zat er dus al niet meer in. De 3 blijven voor en de Rus Antonove wint de koers met 3min voorsprong op het peleton.

Rit2: Rimogne - Signy le Petit (165 km)

Bij deze rit werd er wel van in het begin gekoerst omdat Franse ploegen wat op hun tenen getrapt waren na eerste rit. Het eerste uur wordt niet minder dan 46.5 km afgelegd ! Daarna ging het trageer en reden er 10 jongens weg maar jammer genoeg is er niemand van PWS bij. De Russische ploeg neemt dan de touwtjes in handen en begint met enkele man op kop te rijden. Iets na half koers krijgen ze hulp van nog een aantal ploegen. Ik voel me goed maar aan zulke snelheden kan je kan dan niet meer doen dan attent vooraan te blijven en voldoende te eten en te drinken om de finale te rijden. Maar daar kreeg ik de kans niet toe. Bij het ingaan van de finale, op zo'n 40 km van de finish, gaat men waaiers vormen. Er rijdt een jongen voor mij in mijn voorwiel waardoor elke spaak van mijn wiel word afgebroken en ik tegen 60 per uur tegen de grond ga. Ik moet eerste wat bekomen van de klap maar beslis dan maar om op mijn reservefiets verder te rijden. Ik zat ongeveer een minuut of 4 achter maar het gat was rap toe doordat ik aan de auto kon terugkomen (wel een boete en 10 seconden straftijd !) Eens ik terug tussen volgwagens zat zag ik al dat het peleton echter al in stukken was gereden en ik geen kans meer had om terug vooraan te geraken. De laatste 20 km moet ik met serieuze pijn in mijn arm afleggen in een groepje achterblijvers. De ontgoocheling is groot... ik verlies 11 minuten. Gelukkig is het hotel vlakbij de aankomst zodat ik nog een verplaatsing in de auto bespaard blijf. Die avond voelt Roger zich serieus ziek.
Oh ja, de tijdsverschillen voorin zijn allemaal klein, 85 renners eindigen binnen de 8 seconden en de Nederlander Slagter wint de sprint van 4 renners die lichtjes voorop zijn.

Rit 3: Tijdrit van 14 km in Charleville - Mezieres

Door de 2 dagen vol met pech mocht ik al als 3de beginnen aan tijdrit, enkele minuten na 9u. Door het vroege uur en de pijn in mijn arm warmde ik nauwelijks op. Ik besloot alles rustig af te leggen omdat het eindklassement toch al om zeep was. Ik eindig als 95ste van de nog 120 deelnemers, in een tijd van 19'27 op exact 2 minuten van de winnaar, de Fransman Poux, gezien de omstandigheden niet eens zo slecht.

Rit 4 : Revin - Revin (110 km)

De lastigste rit met 6 beklimming staat in de namiddag nog voor de boeg. Bij regenachtig weer vertrokken we door bosachtig gebied. In het begin voelde ik me nog goed omdat de aanloop vrij vlak was maar eens we de eerste beklimming hadden gedaan had ik veel last aan mij linkerarm die zeer stijf was. In afdaling deed elke putje in de weg ontzettend veel pijn. Na 3 beklimming besluit ik te stoppen door te veel pijn aan de arm en geen macht in de benen. Na aankomst was mijn elleboog geheel gezwollen door vocht en bloed , dat nog bijna een week heeft blijven inzitten. Desondanks al de pech heb ik toch veel bijgeleerd in deze rittenkoers. Het was toch heel anders dan een rittenkoers bij de juniors. Het ploegenspel speelde hier een grote rol. De laatste rit wordt gewonnen door de Fransman Vachon. Stig eindigt mooi 17de en Martijn 19de., Tim Haex 26ste en Floris Smeyers 46ste. Er rijden een 70-tal renners van de 135 starters uit. Tim Haex wordt 23st, Martijn wordt 30ste, Stig 32ste en Floris 52ste. Roger bleef de gehele dag ziek in de camionette en ging na de koers naar de kliniek - Daar bleek dat hij een hartinfarct had gehad en moest er blijven. We hopen dat hij spoedig herstelt !


De fotos van dag 1 Uitslag Rit 1 Uitslag Rit 3
De fotos van dag 3
Uitslag Rit 2
Uitslag Rit 4


Kruishoutem Beloften + EZC (4 april)

Met 100 renners aan start waarvan zeer veel buitenlanders en ploegmaat Nicholas Vereecken. Na de tegenvallende wedstrijd in Zele had ik er echt zin in. Ik probeer van in het begin weg te rijden maar wordt terug ingelopen. Iets daarna reden een man of 9 weg waar ik alleen naar toe reed. De samenwerking was zeer goed doordat er weinig buitenlanders mee waren wat soms voor discussies kan zorgen. We nemen redelijk rap een minuut voorsprong op het peleton dat al redelijk in stukken was gereden door de seletieve ronde. Ik voelde me zeer goed, misschien zelf iets te goed op sommige momenten en heb misschien iets te weinig geprofiteerd van de ietwat oudere jongens bij mij. Op een goeie 2 ronden van het einde komt ploegmaat Nicholas zeer dicht bij ons maar net op dat moment demareert iemand en zijn we nog met 6 man voor. Ik probeer nog een aantal keer maar de jongens achter mij reageerden op alles. Met 6 naar de meet en ik wordt 5de op korte afstand van winnaar Kristof De Zutter..

Volledige uitslag

FotosZele Beloften + EZC (27 maart)

Aan start met maar liefst 250 renners.Op een biljartvlakparcour met veel bochten en constant tussen de huizen was het vooral veel geluk hebben om mee te zijn met juiste ontsnapping. In het begin van de koers probeer ik een aantal keer mee te gaan maar dit had weinig zin. Ik neem plaats in de buik van het peleton wanneer groepjes weg rijden. Het liep dus voor geen meter toen ik weg probeerde te rijden. Ik had nog geen macht in de benen door mijn val van woensdag en kon moeilijk het verschil maken. Ik besluit dan om gewoon in peleton te eindigen en nog aantal kilometers bij te trainen.

Volledige uitslag

FotosGrote Prijs Stad Waregem Beloftenwedstrijd 1.13 (24 maart)

Aan start met ongeveer 233 renners met daarbij 10 ploegmaten op selectief parcour in korte afstand van 127 km. Het was dus als verwacht vlammen van in het begin. Ik probeer 1 keer voor de heuvelzone mee te springen met groepje maar niemand kon weg blijven door het hoge tempo.Op de Hotond bleef alles nog samen maar na Knokteberg, Oude Kwaremont en Paterberg was peleton volledig in stukken gereden. Ik zat telkens goed vooraan maar op de Paterberg moest ik bijna voet aan grond zetten door een voorganger die viel. Daardoor zat ik in een 3de groepje maar de kloof op groepje 2 was rap gedicht door de vele ploegmaats. Eerste waaier van 6 renners waarbij ploegmaats Arthur en Stig hadden een voorsprong van ongeveer 30 seconden dan. Op Tiegemberg valt het tempo een beetje stil en daar maak ik en nog 15 renners gebruik van om op zoek te gaan naar eerste groep. Bij de eerste van 3 af te leggen plaatselijke ronden komen we bij eerste 6 maar o.a. Arthur, Chamon en Zico Waeytens zetten door. Bij ons valt het stil en het peleton haalt ons terug bij. Net voor de hergroepering probeer ik mee te springen met een groepje en ga met iets te veel risico door een bocht en ga tegen de vlakte. Ik sta niet direct recht want had veel last van staartbeentje. Ik ga mee met ambulance voor controle maar was niets gebroken. Jammer van de val want had misschien iets in gezeten vandaag. De 3 blijven voor en Chamon wint voor Arthur en Zico.

Volledige uitslag

FotosHierboven op de Oude Kwaremont

.


Bissegem Beloftenwedstrijd 1.13 (20 maart)

Vandaag stond ik aan start samen met nog 160 renners voor 17 ronden, goed voor 112 km in een beloftenwedstrijd. Al van in de 1ste ronde gaat ploegmaat Kevin Claeys in de aanval met de Kazak Shugaipov. Een ronde later ga ik samen met ploegmaat Jens Debusschere, Julien Vermote,Brian Ligneel en Lavery in de tegenaanval en sluiten een ronde later aan bij Kevin en de Kazak. De Keulenaar sluit op zijn eentje aan. Het tempo lag hoog maar dat was ook nodig want een groepje van 12 man zit ons op de hielen. Door hevige tegenwind sluit het groepje toch aan buiten Kevin dan gerekend want die ging er solo vandoor. In ons groepje werd niet echt tempo gereden waardoor het grote peleton dichter en dichter kwam. Ik ging even mee in de tegenaanval met een Kazak op Kevin maar we werden terug ingelopen. Dan was het de beurt aan ploemaat Debusschere om opzoek te gaan naar Kevin. Samen met nog 4 andere sluit hij ook aan. Ik blijf goed aanvallen counteren waardoor het tempo weg valt. Jammer genoeg komt wel het peleton terug uit de achtergrond. In de laatste ronde rijden zelfs nog een 10-tal renners weg.Ik sprint nog mee voor 19de plaats en wordt uiteindelijk 30ste. Kevin Claeys wint, Jens Debusschere wordt 3de.

Volledige uitslag

Fotos

In kopgroep van 20 met o.a. Matthias VermeireDorpenomloop Rucphen (13 maart)

Vandaag aan de start voor maar liefst 162 km in Nederland waar meestal wel waaiers tot stand komen. Het eerste half uur was het zeer nerveus koersen omdat iedereen vooraan wou zitten. Het begint lichtjes te regenen en net ook op dat moment kwamen de waaiers tot stand. Ik zat net iets te ver om direct mee te zijn met de eerste groep maar samen met ploegmaten Stevens en Van der Aerschot komen we bij eerste groep. Ploegmaten Geysen en Van de Kerkhoven waren ook mee. Met ons 5 kunnen we toch niet verhinderen dat er renners uit de achtergrond blijven terug komen. Iets na half koers zitten we met ongeveer groep van ongeveer 60 man met alle jongens van pws erbij. Op een goeie 60 km van de meet gaar Kurt er alleen vandoor. Hij neemt rap 45 seconden voorsprong. Ik rij even in de tegenreactie met Wesley Kreder die me nog kende van bij Juniors. We worden redelijk rap ingehaald en dan vertrekken er 7 jongens met daarbij ploegmaat Jochen. Deze vlucht zag er beslissend uit te zijn maar Rabobank wou niet rijden vooraan en bij ons was er een ploeg op kop aan het rijden. Op goeie 5 km word de groep ingehaald behalve Jochen die solo doorging. Op 700 meter van de meet wordt hij ingelopen en ik zit in ideale positie om te sprinten. Door een communicatiefout met de ploegmaats is verpruts ik echter mijn sprint en wordt 26ste. Barry Markus wint..

Volledige uitslag


Handzame Beloftenwedstrijd 1.13 (6 maart)

Vandaag beloften koers in Handzame waar maar liefst 146 renners de start namen. Het was ook terug eerste koers met trainingsmaker Lode Engels. We moesten eerste een grote ronde van 77 km afleggen en dan 3 plaatselijke ronden van 11 km. Er stond redelijk wat wind en het was slechts 5 graden maar gelukkig was het droog en zonnig. In het begin van de wedstrijd kon weinig koers worden gemaakt door de hevige tegenwind. Na goed 45 min koersen zat de wind langs zij en dan zat ik net iets te ver om met de eerste 11 mee te zijn. Ik zat dus een beetje gefrustreerd in 2de waaier. Het was redelijk rap duidelijk dat we de eerste 11 jongens niet meer gingen terug zien want er zat weinig samenwerking in onze groep.

Voor mezelf, Jeroen Desmet en Mathias Legley ging het niet rap genoeg en we besloten alleen door te rijden. Met nog 50 km te gaan was dat misschien niet zo'n slim idee maar we hielden toch vol. Doordat nog 2 jongens waren gelost van de kopgroep konden we nog sprinten voor 10 de plaats. Jeroen wint de sprint voor Matthias Legley. Ik word 13de. Niels Rynvoet wint de wedstrijd.

Volledige uitslag

Fotos van Pieter Van LerbergheBrussel - Opwijk Interclub 1.12 (28 februari)

Vandaag aan start in mijn eerste interclub bij de beloften samen met een sterke ploeg: Jochen Vankerckhoven, Frederik Robert, Nicolas Vereecken, Davy Descheemaeker, Stig Broeckx , Martijn De Baene en Floris Smeyers.

Je zag bij start dat weinig renners er zin in hadden. Ik zelf koers nog redelijk graag in regen maar de weeromstandigheden die dag waren toch wat over.Veel jongens werden gewoon van de weg gewaaid door de zeer stevige wind. Het eerste 1h30 had ik weinig koud maar doordat ik iets te veel in de buik van het peleton zat kreeg ik langzaam koud en miste ik zelf enkele ontsnappingen. Er waren ongeveer 15 renners weg met daarbij 3 ploegmakkers : Davy, Nicolas en Jochen. Ik zit in een achtervolgende groep van nog ongveer 40 renners. Alle andere 130 geven onderkoeld op. Ik besluit in de aanval te gaan met nog 3 renners met daarbij ploegmaat Stig. We komen bij het 2de gedeelte van de gescheurde kopgroep waarbij Nicolas zat door lekker band. Toen had ik echt al zeer koud en kon ik niets meer te eten nemen.I k vroeg af en toe aan ploegmaat Stig om eten te geven. Daarna had ik het ene moment goeie benen en daarna lijk weer slechte.Van het laatste gedeelte van de wedstrijd weet ik nog weinig want ik was heel onderkoeld. Ik kom in een 3de groepje terecht en we kunnen sprinten voor de 14de plaats. Ik werd 17de. Julien Vermote wint. Ploegmaat Jochen 2de en Davy 4de.

Volledige uitslagOefenkoers Bottelare (21 Februari)

120 renners (105 elite+beloften en 15 masters) tekenden present voor eerste koers van het jaar in Bottelare.Ik kwam met weinig ambitie aan start want ik had dag ervoor 4h30 getraind in vlaamse ardennen.De eerste 5 ronden moesten we achter de auto afwerken en dan 15 ronden koers.Ik bleef gewoon attent voorin rijden om valpartijen te vermijden maar dat was blijkbaar ook het enige dat je moest doen om mee te zijn met de goeie ontsnapping van 16 renners.We sloegen direct een ruime kloof ondanks de samenwerking niet echt super was. Op 6 ronden van het einde kwam er verbrokkeling. Ik had me wat laten verrassen en zat in een 2de groepje en diende dan zelf een flink stuk kopwerk te doen, gelukkig met goed gevolg want de 16 kwam terug samen op 3 ronden van het einde. Dat was het sein voor mij om nog eens te proberen. Ik kreeg Thomas Ongena mee en ronde later kwam Dimitri Claeys aansluiten. Alles zat zeer dicht op elkaar maar we konden onze voorsprong behouden. Laatste ronde zat ik wat door mijn beste krachten en moest 2 andere laten rijden na een aanval van Dimitri Claeys.Ik werd onverwacht maar tevreden 3de(1ste belofte).Thomas won de koers voor Dimitri.

Volledige uitslag

Enkele fotos van de hand van Rudy De Vylder waarvoor hartelijk dank

In kopgroep van 16


In de aanval met Ongena en bij de aankomst als 3de met in de verte de eerste achtervolgers