Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

2de jaars belofte (2011)
Kemmel (3 september)

Aan start van mooie en goed ingerichte beloften koers in het heuvelland waar 71 renners aan start stonden. Eerst moesten we een grote ronde van 34km met daarin 5 hellingen rijden en daarna nog 10 ronden van 8km. Op het einde van die grote ronde konden we ons met ongeveer 18 man afzonderen van de rest. Daarna werd het een afvallingskoers door het warme weer in combinatie met het lastige parcours. Op 5 ronden van het einde reden Bouvry en Reynvoet weg na een premiespurt. Ik reageer maar kom net niet tot bij hen. Daarna sloten 4 jongens aan bij mij maar toch bleven de 2 uitlopen op ons. Reyvoet won verdiend de koers. Ik werd uitendelijk 6de in een achtervolgend groepje na Jeroen Lepla en Yves Lampaert en voor Joris Haers..Uitslag

De fotosOudenburg (31 augustus)

Terug met 190 renners aan de start moesten we 13 ronden van 13km afleggen met weinig bochten in het parcours. Er werd zeer veel aangevallen in begin van de koers maar niemand kon weg rijden. Ik hield me constant vooraan en probeer ook paar keer maar ik zat op slecht moment even achteraan en er reden 16 jongens weg die direct ruime voorsprong namen. Ik bleef kalm want er waren 2 ploegmaats mee namelijk Kurt Geysen en Richard Vanoverberghe. De leiders namen een maximale voorsprong van 1min50.Op 4 ronden van het einde begon EFC quickstep met heel de ploeg op kop te rijden en offeren ze iedereen op om tot 50 seconden van de leiders te komen. Ik zat attent voorin en ging mee met uitval van Hophra. Er sloten nog 10 renners aan en de verstandhouding zat goed want een ronde later kwamen we al bij de leiders. Alles bleef samen tot de laatste ronde. Ik en Kurt proberen om de beurt weg te rijden maar groep was te groot om weg te kunnen rijden. Ik werd uiteindelijk 24ste.Uitslag

De fotos


Circuit du Port Duinkerke (28 augustus)

Met 190 renners aan de start moesten we 20 ronden van 8km afleggen met telkens premies boven de 100 euro. Er werd dus van in de start zeer rap gereden maar niemand kreeg een grote voorsprong. Het was echt vechten om vanvoor te blijven. In 2 schuifjes reden er 25 renners weg en ik ben niet mee. Rond half koers ging Belgisch kampioen Joeri Calleeuw aan de boom schudden en konden we met een ruime groep bijna aansluiten maar net voor we konden aansluiten reden er terug 16 man weg die direct een voorsprong van 45 seconden konden nemen. Ploegmaats Chamon en Vanoverberghe waren mee. 2 ronden erna ging ik in tegenreactie met nog 2 jongens. Wat onmogelijk leek lukt ons toch en we konden aansluiten aan bij de kopgroep op 3 ronden van het einde. Door die inspanning was het beste er af bij mij maar ik kan mij vooraan wel handhaven. In de laatste ronde reden 6 jongens weg met Arthur daarbij die 6de eindigde. Chamon 7de en ik 14de.

UitslagOmloop der grensstreek Wervik (23 augustus)

Bij de 2de doortocht over de Kemmel bevond Tim zich in een derde groep die nooit meer kon terugkeren. De schifting was gebeurd. Voorin reden 10 renners voor de overwinning. Die ging uiteindelijk naar een Nederlander en Dries Depoorter werd voor de zoveelste keer 2de. Daarachter mochten nog een 25 renners uitrijden. Tim moest 1 ronde voor de finish uit koers.Uitslag

De fotosBK Geel (21 augustus)

Op een stratenparcours vooraf beschreven als voorbestemd voor sprinters en dus geen spek naar de bek van Tim wist hij door attent en sterk te koersen toch present te tekenen in een kopgroep van 36 renners die de finale inging. Jammer genoeg kreeg hij op het moment dat er 7 renners vandoor gingen af te rekenen met een leeglopende tube vooraan. Hij liep dus met achterstand als 36ste binnen. Het kampioenschap kende met Tim De Clercq als winaar, geflankeerd door Sander Helven en Eliot Lietaer heel sterke renners op het podium. Dat kan ook gezegd worden van de eerste Ovyta renner Arthur Vanoverberghe die net naast dat podium viel, en Thomas Debrabandere (5de). De sprinters van dienst konden alleen voor de verre ereplaatsen meedoen.


Uitslag

De fotosKruishoutem Beloften (15 augustus)

Tim tekende in de eerste ronde al present in een aanval van 7 renners met o.a. Van Holderbeke, Marchand, Heerman, De Waele en De Mesmaeker. De 7 konden tot 40 seconden uitlopen maar half koers was hun liedje uitgezongen. De laatste ronde mochten nog 30 van de 76 starters aanvatten. Ze waren verdeeld in 2 groepjes. Tim bevond zich in het eerste van zo'n tiental. In die laatste ronde kon hij zich samen met Schittecatte en De Mesmaeker afzonderen. Tim de Troyer kon in de finale echter nog aansluiten, samen met De Mesmaeker licht voorop geraken en winnen. Tim werd 3de.


Uitslag

De fotosSchuiferskapelle Beloften (14 augustus)

In de 2de ronde zetten reeds 6 van de 55 deelnemers aan. Tim was even niet attent en miste de vlucht. Het zag er niet goed uit want met Niels Reynvoet, Eliot Lietaer, Niels Wytinck, Martijn en Tim De Baene en een Canadees bevonden een deel van de betere renners zich toch vooraan en hun voorsprong groeide uit tot 50 seconden. Tim liet vanaf dan echter niet gebeuren en knapte heel wat werk in het peleton op. Uiteindelijk scheurde dat in 2 en naderden ze zienderogen op de vluchters. 3 man werd gegrepen en Tim ging in de tegenaanval met Gianni Marchand en nog een renner van Deerlijk. Naderen op de eerste 3 zat er echter niet meer in. Tim werd 6de. Voorin won Reynvoet de sprint voor Lietaer en de Canadees. Morgen hopelijk nog iets beter.


Uitslag

De fotosBeernem (10 augustus)

Tim kreeg van de kine het advies om het rustig aan te doen en af te wachten hoe zijn gekneusde knie het zou.  Het goed nieuws is dat hij nauwelijks last ondervond. Met meer dan 200 deelnemers aan de start was het zowiezo niet vanzelfsprekend een uitslag te rijden maar dat deed Francesco Van Coppernolle wel door de sprint van een kopgroep van zo'n 25 renners te winnen. Tim finishte in het peleton en nam geen enkel risico. Bedoeling is om dit weekend wel te proberen uit te blinken in 2 beloften koersen die op het programma staan. De club zegde immers af voor "Dwars door de Antwerpse Kempen" Met 15 renners geselecteerd voor het BK tijdrijden + De Ronde van Antwerpen op het programma kwam men immers aan onvoldoende rennersAntwerpse Havenpijl Merksen (7 augustus)

Tim had een moeilijke nachtrust achter de rug en ondervond nog last van zijn val gisteren. Bovendien kreeg hij al in de eerste kilometers breuk aan zijn achterwiel. Omdat hij gewaarschuwd was voor een mogelijke schifting in het peleton wachtte hij om te wisselen. Op het moment van de wissel reed echter een groep van 30 renners weg. Er was geen enkele Ovyta pion mee en er werden orders geblazen om de achtervolging in te zetten. Een sterke Kurt Geysen mende kilometers het peleton en werd bijgestaan voorin door een aantal andere ploegmaten, dit in dienst van de spurters. Uiteindelijk kwamen de Veranda Willems renners naar voor en werd het gat toegereden. Voor Tim zat het er dan, na zo'n 140 km op. In de finale reden een 25-tal renners weg. Timothy Stevens, Nicholas Vereecken en Jochen Van Kerkhoven finishten in het peleton. Een niet zo'n best dag voor Tim. Hopelijk volgende week beter !Aarsele Beloften (6 augustus)

Tim had vandaag de benen om te winnen maar een val ontnam hem alle kansen. Met nog een 25 km koers voor de boeg reed hij met een groep van 25 renners voorop en was bij alle eerdere ontsnappingen betrooken. Na zijn val kreeg hij moeilijk zijn ketting erop zodat hij met meer dan een halve minuut achterstand de achtervolging inzette.Hij kwam na 15 km achtervolgen in zijn eentje nog terug aansluiten maar ondertussen waren 7 renners ervandoor. In de sprint werd hij 6de en dus 13de. Jammer want een gemiste kans, vandaag zat er immers veel meer in . De verwondingen vallen redelijk mee zodat hij waarschijnlijk van start kan gaan in de Antwerpse Havenpijl.

Uitslag

De fotosBuggenhout Elite (1 augustus)

Gisteren nam Tim deel aan de Elite koers in Buggenhout die ook telde voor het Proviniciaal kampioenschap. Er kwamen 143 renners aan de start waarbij naast talrijke profs ook ploematen Nicholas Vereecken, Dries Depoorter, Matthias Allegaert en Stef Van Zummeren. De wedstrijd had weinig om het lijf. In de 2de ronde ging de goede vlucht er reeds vandoor met 13 renners. In de finale mochten hiervan 5 renners voor de overwinning sprinten. Ex-prof Haynes won voor Steven Caethoven, de 50+er Patrick Cocquit, David Boucher en Guillaume van Keirsbulck. Tim reed een goede wedstrijd, voortduren voorin het peleton en was voldoende goed om in de laatste ronde nog aan te vallen. Het hoge tempo, 46 km/u gemiddelde, maakte echter dat niemand kon wegraken. Hij finishte als 57ste. De peletonsprint werd gewonnen door ex-ploegmakker Frederique Robert, Nicholas Vereecken werd 18de.


Uitslag

De fotosInternatie Reningelst (28 juli)

Tim heeft duidelijk zijn aanvalslust terug. Net als in de laatste rit in Luik ging hij er al heel snel vandoor. Toen hij in de 2de van de 14 ronden er met 7 kompanen vandoor ging waren er nog 150 km te rijden. De voorsprong bedroeg soms slechts 20 seconden en maximaal 1 minuut maar vele renners zagen hem niet meer terug. Halfweg koers kwamen 7 renners aansluiten waaronder niet minder dan 3 ploegmaats : Dries Depoorter, Matthias Allegaert en Stef Van Zummeren. Lombarden Quick Step was vertegenwoordigd met Clinton Avery, Mathhias Legley en Van Cauwenberghe. 2 renners dienden de rol te lossen en op 30 km van de finish kwamen nog 4 renners aansluiten. Zo gingen ze de finale in met 16. De aanvallen volgden elkaar nu snel op. Uiteindlelijk splitste het groepje in 2 en bevond Tim zich bij de 6 gelosten. Voorin won Avery de sprint voor Dries Depoorter. Tim finishte als 14de na 150 km in de aanval te hebben gereden.


Uitslag

De fotosParis-Roubaix Espoirs (29 mei)

Tim was mee na 65km, toen op het einde van de eerste reeks van 5 kasseistroken een 2de groep zich afssheidde van het peleton en de wedstrijd door het helse tempo er voor een 50-tal renners al opzat. Voordien waren reeds 22 renners in de aanval gegaan. Het groepje had nog steeds een halve minuut voor en volgde kort op de leiders na 100 km op het einde van de kaseien in Wandignies. Tim draaide goed mee en de benen waren goed. Toen sloeg voor de zoveelste keer dit jaar de pech toe. Hij reed vooraan lek. Op zich niet erg maar geen enkele neutrale auto te bespeuren en tot ramp lag wat overbleef van het peleton volledig in brokken. Pas na de laatste renner en meer dan 2 minuten wachten kon Tim geholpen worden. Tot overmaat van ramp kon hij niet achter de auto terugkomen zodat hij in gezelfschap van 2 renners de reseterende 70 km uitreed. en 72ste finishte. Vooraan kwam nog alles samen .... Zoals meestal barstte de finale los in Mons en Pevele. De Nederlander Sinkeldam won nadat hij op 2 km van de finish demarreerde en zijn metgezellen Stuyven en de Amerikaan Rathe losgooide. Die werden 2de en 3de. Een prachtige uitslag voor ploegmaat Jasper Stuyven. Nu rust en examens.


Uitslag

De fotosHeist op den berg Elite (21 mei)

De 2de opeenvolgende profwedstrijd, de Heistst Pijl, kende niet minder dan 221 deelnemers. De brede banen voorspelden (net als vorig jaar) een massasprint maar dat was zonder Bjorn Leukemans gerekend. Die ging er met 12 kompanen vandoor halfweg koers en kon nog net het sprintend peleton voorblijven. Ploegmaat Jasper Stuyven die deel uitmaakte van de vlucht kon mooi 3de finishen. Tim reed op 3 km van de finish lek en liep kort na het peleton binnen als 167ste. Nogmaals pech dus...


Uitslag

De fotosHelchteren Elite (14 mei)

Terug een heel pak renners, nl 176, aan de start voor160 km koers. Hieronder een flink aantal profs. Reeds vroeg in de wedstrijd trok de later winnaar, Nico Eeckhout, er vandoor met een groepje van 10. De gehele Topsport Vlaanderen ploeg achtervolgde ettelijke kilometers maar het was wachten tot zo'n 40 van de finish tot er een hergroepering plaatsvond. Daarna een spervuur van ontsnappingen. Tim wachtte iets te lang maar kon toch nog naar een 2de groepje rijden en even later met 7 andere renners afstand ervan nemen. Er reden echter al 32 renners voorop. Hij werd alsdus 38ste en was daarmee 1 van de betere jongeren.


Uitslag

De fotosMaria-Aalter (8 mei)

Een koers in eigen gemeent is altijd leuk. Alleen jammer dat het parcours niet zo selectief is. Het was dan ook een beetje gokken en weinig voorspelbaar welke de goeie ontsnapping zou worden. Alhoewel met een Mario Willems en Bart Vanspeybroeck present.... Tim liet zich toch een beetje verrassen en zat wat ingesloten.... de vogels waren gaan vliegen. In de laatste ronde reden dan nog een 10-tal renners weg. Het werd dus spurten voor een verre ereplek. Verrassend won Tim deze sprint van het peleton, wat goed was voor een 25ste plaats.

UitslagBeveren (4 mei)

Met 140 aan de start voor een heel andere koers dan vorige zondag. Deze keer een vluchtkoers waarbij er wel een 90-tal renners uit de wielen werden gereden, maar een groep van nog 48 renners de laatste ronde ingingen. Net ervoor had Tim zonder success een poging gewaagd want de benen waren weerom goed. De laatste ronde stelde hij hem dan maar ten dienste van Nicolas Vereecken en Dries Depoorter, 2 rasspurters van de ploeg, maar deze keer kwamen ze niet verder dan een 7de en 8ste plaats

UitslagErwetegem PK U23 (1 Mei)

Aan de start van het PK in Erwetegem, met 200 renners en een parcours waar het geen meter plat was. Een parcours op men lijf geschreven en dus nam ik ook initiatief in het begin van de wedstrijd. Na 3 ronden demareerde ik en kreeg ik nog 8 renners mee waaronder Joris Haers, Glenn Schoep, Edward Teuns, Kevin Van Acker en Matthias Vermeire. De samenwerking verliep redelijk goed want we bleven uitlopen op het peleton, maar met nog 60 km te rijden kregen we 12 renners in tegenreactie die volgden op 40 seconden. Op 40 km van de aankomst komen de 12 bij ons maar niet voor lang want ik en Joris Haers gingen op stuk bergop nog eens vol door zodat aantal renners de rol moesten lossen. Daarna was samenwerking wat zoek want we hadden al voorsprong van 3 min op het peleton. Ondertussen waren al 3 jongens weg gereden met voorsprong van 15 seconden.Ik blijf het initiatief nemen en raak zo voorop met 5 man en we halen op 2 ronden van het einde de2 man in. Op dat moment krijg ik mechanische pech. Ik kon niet meer op mijn grote plateau rijden en verloor daardoor eigenlijk mijn wedstrijd. Het was vooral moeilijk in afdaling om hoge snelheid te halen. Meirhaeghe en Desmet springen op dit moment weg en podium was geen vliegen. Op laatste klim haalde ik nog eens alles uit de kast en kwam ik zelf nog dicht bij 3de plaats maar ik eindigde toch 4de. Ik hoop dat pech stopt nu!

In de ontsnapping met Jeroen Desmet


Uitslag

FotosHerzele (25 April)

Ik had er zin in omdat ik me weer volledig gezond voelde en het in Herzele een parcours is dat ik graag rijd. Het was deze keer dat van de Ronde Van Vlaanderen voor junioren maar dan in omgekeerde richting. 10 keer 12 kilometer moesten we doen. Ik was bang dat er weinig renners zouden zijn maar er kwamen er 199 opdagen. Het zonnetje scheen maar er was redelijk wat wind. Het begon echter weer eens slecht want voor de start merkte ik dat mijn achterste tube leegliep, dus maar een reservewiel. In de eerste 2 ronden had ik niet zo'n goed gevoel en dan hoorde ik plots mijn achterste tube sissen. Gelukkig met een ongeluk kon ik nog verder op een leegloper en kreeg en kon ik na een snelle fietswissel snel weer aansluiten bij het peleton. Ik miste daardoor wel een ontnsapping maar die mannen, met ploegmaat Nicolas Vereecken erbij kregen nooit meer dan een goeie halve minuut. Alles kwam weer samen. In de laatste ronde waren er dan vele aanvallen. Eentje waar ik niet mee omdat ik wat te ver zat op dat moment was de goede ontsnapping. Van de 11 renners won ploegmaat Nicolas Vereecken door op het laatste klimmetje weg te spring. Zelf zat ik daar nog wat ver in het peleton maar ik kon goed opschuiven en vooraan eindigen. Ik wou echter geen risicos nemen, maar eindigde toch 5de van de peletonsprint en dus 16de.

UitslagZwevezele (25 April)

Eigenlijk wou ik de zondag in Kruishoutem rijden. Ik finishte daar vorig jaar 5de maar doordat ik de donderdag en vrijdag beetje infectie van mijn keel had steld ik het Paasmaandag uit om te rijden in Zwevezele. Ik dacht om in het begin wat af te wachten en mij zeker niet kapot te rijden omdat ik niet zeker was na die infectie hoe goed of slecht het zou gaan. Natuurlijk reden dan al 17 renners weg en zagen we die niet meer terug.Halfweg koers probeerde ik dan toch iets en we waren weg met een man of 7. Het draaide echter niet zo goed en we werden weer ingelopen. Ik liet me wat te veel afzakken want er gingen weer een man of 15 en ik was gezien. Ik zat dus in het derde groepje en nam geen risicos om te sprinten. Ik eindigde als 44ste. Alles bij elkaar vond ik de conditie redelijk en dus tegen volgende week moet ik toch hopelijk op mijn normale niveaus zijn. Ik ga woensdag nog rijden in Herzele om wat extra kilometers koersritme op te doen.

UitslagZellik - Galmaarden (9 April)

Onverwacht kreeg ik de donderdag te horen dat ik werd opgeroepen voor deze interclub van 180 km. Niet ideaal want ik had de woensdag maar 150km getraind.  Met mij kwamen ook nog Kevin Dejonghe, Nicolas Vereecken, Timothy Stevens, Dries De Poorter, Thomas Chamon en Stephen Borremans aan de start. Ik moest in het begin proberen meegaan met een vroege ontsnapping. Ik reageerde dan in het eerste uur op alles en verschoot al verschillende pijlen. Geen enkele van de pogingen leidde echter tot een aanval. Dan maar naar de muur. Het lukt mij om vooraan te zitten en dat bleek ook nodig. Amorison en zijn ploegmaten van Landbouwkrediet gingen zich op kop zetten en heel snel naar boven rijden. Het lukte me om het tempo te volgen en we waren weg met een mooi groepje: Amorison, Barbe en Cammaerts en gekende (semi)profnamen zoals Hulsmans, Polazzi, Pardini, Bille, McNally, Hollanders en Claeys en betere beloften Vermote, Dhaene, Cordeel, Oerlemans, Van Hoecke, Wauters en Reynvoet. Ik kon het tempo goed volgen, ook bij de 2de beklimming van de muur en de beklimmingen van de Bosberg en Congoberg. We liepen tot 1 minuut uit op het peleton en het zag er goed uit.. Op zo'n 60km van de finish ging er echter een renner van Landbouwkrediet aanvallen en kreeg 3 renners mee. Daarna begonnen ook enkele andere renners te reageren. Ikzelf ging een paar keer mee maar wou niet al te veel krachten verspillen en daarom bleef ik bij nog een poging wat zitten wachten to Hulsmans of Amorison zouden reageren. Die wilden of konden echter niet en ik zat dus plotseling bij het laatste groepje. Ook Alfons Vermote enWillem Wauters zatern er bij. De moed zakter mij nu wel wat in mijn schoenen want toen we de 4de keer de Bosberg opreden zag ik ook het peleton naderen. Ietsje verder werden we dan ook ingelopen. Ik verzeilde achter in het peleton dat in 2 splitste. Bij de laatste beklimming van de Bosber kwam ik er weer wat door en kwam als eerste van het laatste gedeelte boven. Ik sprintte echter niet meer mee zodat ik vanachter eindigde. De anderen bleven wel voorop en de Waal Bille won voor de Ier McNally.

In kopgroep op de Muur

De fotos en de uitslag., en deze keer ook een videoZonnegem (9 April)

Met een bang hartje stond ik eigenlijk aan start. Ook al was het maar een kermiskoers. Na de teleurstellende Tryptyque moest ik zien als de veranderingen die ik aanbracht aan mijj fietspositie en de extra rust die ik nam resultaat zouden opleveren. Het ging van in het begin zeer goed. Ik voelde me terug veel beter en koerste net als een paar weken terug. Na half koers reed ik weg met 6 man waaronder ploegmaat Kevin De Jonghe. Door een val in het peleton kwam er 30 man aansluiten bij ons en was de samenwerking zoek. Heel het peleton komt terug aansluiten en we konden terug opnieuw beginnen. Op het bergje in het parcours zit ik dan iets te ver en rijden er 12 man weg. Ik probeer snel ter reageren maar kon het gat niet dicht rijden. Na een rondje te rusten ga ik nog eens en krijg ik 6 man mee. We komen in laatste ronde nog zeer dicht bij de leider maar maar we moesten sprinten voor 13ste plaats waar ik 17ste wordt. Jorne Carplus wint, ploegmaat Kevin De Jonghe wordt10de.

Uitslag

Fotos

Iets proberen rechtzettenTryptique Monts et Chateaux (1-4 April)

Op vrijdag stond ik aan de start van de eerste rit van de internationale wedstrijd Tryptyque des Monts et Chateaux waar heel wat goeie renners deelnamen. Om 11h55 gingen we van start voor 170 km op een redelijk vlak parcours. Na nog geen uur koers val ik samen met ploegmaat Bert terzelfdertijd plat en moet ik achtervlolgen. Net op dat moment wordt het peleton in 3 stukken gereden. Ik hoorde later dat het de Rabobank jongens waren die handig gebruik maakten van de wind die er stond en dus waaiers trokken. Ik kan terug aansluiten bij het laatste stuk van het peleton en schuif terug wat op. Op dat moment rijden er 9 renners weg met Mathias erbij. Het valt volledig stil in het peleton en ze komen even later opeens een bordje tonen waarop staat dat ze met 21 renners weg zijn ipv 9 en al 1min voorsprong hebben. In het peleton werd niet meer gereden doordat wel elke ploeg iemand mee had. De voorsprong loopt op tot 5min. Wanneer we aankomen in de plaatselijke rondes werd er weer gereden in het peleton. Ik probeer een paar keer mee te springen maar niemand raakt nog weg. Tosh Van der Sande wint de de eerste rit. Ikzelf en het peleton verliezen 3 minuten.


Op de 2de dag diende ik al iets na 9u de tijdrit van 8km af te leggen. Ik vond dat het redelijk ging, maar op het einde reden toch heel wat renners sneller zodat ik uiteindelijk in de 83ste werd van 144 renners. Ik weet echter dat zo'n tijdrit nogal kort is voor mij en had nog geen vermoeden wat voor slechts me er s middags nog te wachten stond.

Naar de 2de rit s middags keek ik uit. Alhoewel deze ronde in Henegouwen wordt gereden trokken we toch richting Vlaamse Ardennen trokken. We reden met name 4 keer de Kluisberg op, dan wel vanaf de Henegouwse kant, dus de Mont de l'Encluse. In het begin was het wel redelijk vlak maar werd er rap gereden omdat iedereen wel een mannetje mee wou hebben mocht er een ontsnapping komen. De eerst keer de Kluisberg zat ik redelijk vooraan maar zakte op de Kluisberg volledig weg. Ik dacht eerst dat het door het opeense snelheidsverschil was maar na 2de de keer merkte ik dat ik een totale off-day had. Mijn benen blokkeerden gewoon bergop. De 3de keer moest ik dan ook lossen en ik kwam dan ook op ruime achterstand binnen.

3de rit: Na de telleurstellende 2de rit hoopte ik op een beter dag maar die had ik zeker niet. In het begin probeerde ik wel nog paar keer mee te gaan maar dit lukte niet. Het tempo lag zeer hoog in het peleton en niemand kon weg rijden. We moesten 10 bergjes op en elke keer zag ik af als de beesten. Na een goeie 100 km laat ik ze dan ook rijden want mijn benen blokkeerden terug als gisteren. Zo snel mogelijk de oorzaak zoeken is nu aan de orde want ik voeld me nog nooit zo slecht.

Uitslag rit 1 Uitslag tijdrit Uitslag rit 2 Uitslag rit 3
Fotos rit 1 Fotos rit 2 Fotos rit 3

Aan het Kasteel van Beloeil op dag 3Wervik - Kruiseken (27 Maart)

Tim was nog niet volledig hersteld van de zware val vorige woensdag maar beterde in de loop van de wedstrijd. Op dat moment, in een wedstrijd van slechts 100 km, waren de vogels gaan vliegen. Ploegmaats Matthias Allegaert won oververdiend de spurt van een groepje van 9. Tim wou nog meesprinten in het peleton maar toen hij dreigde ingesloten te worden drong hij niet verderder aan om aldus het risico op een nieuwe val te vermijden. Later deze week verslag, uitslag en fotos. Ook alle info ivm de Tryptique Monts et Chateaux die volgend weekend op het programma staat.

UitslagGP Waregem (23 Maart)

Een koers waar ik echt naar uit keek omdat het nog eens op mijn geliefkoosd terrein was namelijk in de Vlaamse Ardennen. Met 240 man aan start was het terug nerveus van bij de start. Ik blijf attent voorin tot aan de voet van nieuwe Kwaremont. Daar reed ik in een put en mijn rechtse elektronische shifter zakt naar beneden. Opeens blokeerde alles en was het alsof mijn rem toe was geslaan. Ik ga naar neutrale volgwagen om dit misschien te kunnen laten maken maar dit was onmogelijk doordat plug-in er was uitgeschoten en je daar niet zo maar aan kan.

Ik blijf aan auto hangen tot Oudenaarde waar mijn papa met mijn reservefiets stond. De wissel gebeurt zeer vlot en ik kom rap terug aan staart van peleton. In de smalle straten van Oudenaarde doe ik er alles aan om zoveel mogelijk op te schuiven en dit lukt me ook aardig want ik zit al terug bij de eerste 20 het opdraaien van de Katteberg. Hier werd, zoals ik beetje had verwacht, niet echt op gekoerst. Misschien wel een geluk voor mij want ik moest nog even bekomen.

Daarna blijf ik attent vooraan en draai ik als eerste de Haaghoek op. Terug weinig beweging hier maar op de Leberg proberen er een aantal jongens, zonder veel resultaat. Op de grote baan gekomen reageer ik op een demmarage van een andere renner en kom ik in een sleuf van de baan terecht. Ik ga los over kop en kon mijn weg niet meer verder zetten, dus besloot ik maar bezemwagen in te stappen.

Enorm ontgoocheld en gefrustreerd zit je dan nog heel dat parcours af te leggen in die bezemwagen. Het was eerste keer in zo'n bezemwagen, hopelijk ook de laatste keer.

Uitslag

Fotos

Voorin op de HaaghoekMerelbeke (20 Maart)

Met maar liefst 350 man aan de start was het aan te raden om vanvoor te rijden. Dit lukte me aardig in de eerste 2 ronden maar kostte me veel energie dus besloot ik me af en toe iets verder te laten uitzakken. Ik poogde enkele keren een ontsnapping op gang te brengen maar door te weinig wind, goed weer en de hoge snelheden (44.5 km/u gemiddeld) was voorop blijven onmogelijk.

Toch kon een groepje van 10 weg rijden maar meer dan 30 seconden kregen ze niet. Je moest hier echt met een man of 20 kunnen weg rijden om voor te kunnen blijven want de snelheid lag heel de koers hoog. Op 3 ronden van het einde werden ze dan ook ingehaald en probeerde ik in elke ronde nog eens op het vals plat maar alles kwam telkens terug. Het werd dan ook een massasprint waarin ik me niet moeide. Het bleek ook de beste beslissing te zijn want op 300 meter van de aankomst lagen ze met man of 40 tegen de vlakte, hieornder ook ploegmaat Frederik Frison. Valentijn Martens won voor Glenn De Ridder.

Uitslag

Fotos

Poging om ontsnapping op gang te brengen, Patrick Cocquyt reageert.Sint-Laureins (13 Maart)

99 renners aan de start waaronder een aantal Nederlanders. Ik reed het grootste gedeelte in de eerste gelederen misschien zelf iets te actief geweest na de koers van gisteren maar ik was hierdoor wel present in een ontsnapping van 13. Ik voelde me op dat moment niet goed. Linker been deed pijn en dat zat wat in het hoofd. Jammer genoeg kwamen zelfs een 20-tal renners terug. Op dat moment springen 4 renners weg en probeer toch de sprong te maken. Ik kom iets te kort en kan niet aansluiten. Ik kom terug in de ruime groep terecht waar constant werd gedemareerd. Ze laten eerst 5 jongens zo maar weg rijden op 2 ronden van het einde, In fr laatste ronde probeer ik nog eens met Jonas de Vylder. We komen tot op enkele meters van de 5 maar kwamen net te kort. Ik finish dus 11ste .Winnaar werd ex-junior ploegmakker Brian Van Goethem.

Uitslag

Fotos

Tegenaanval op de 5 leidersMeulebeke (12 Maart)

120 renners aan start voor 14 ronde van 8km. In eerste ronde rijden al 8 renners weg. Ik ga in tegenreactie maar kom net niet tot bij hun. Ik panikeer niet want er zaten nog redelijk veel goeie renners in het peleton. Er stond redelijk veel zijwind dus het peleton werd bijna elke ronde uitgedund. Af en toe reden we zelf weg met redelijk omvangrijke groep weg waardoor voorsprong van de leiders(1min20) op een gegeven moment rap werd dicht gereden. Op 5 ronden van het einde was alles te herdoen. Op de grote lang baan met zijwind versnellen ik,Matthias Legley en Frederik Verkinderen. Kevin Maene en Joerie Clauwaert komen rap aansluiten. We nemen rap 20 seconden doordat verstandhouding goed was. In de laatste rond springt Maene weg met Legley. Ik wacht iets te land en de 2 zonderden zich nog af en Maene wint. Ik finishte 5de. Ploegmaat Bert van Lerberghe won de sprint van de achtervolgende groep en werd dus 6de.

Uitslag

Fotos

Beslissende aanval met Legley, Maene,  Clauwaert en Verkindere (verborgen)Brussel - Zepperen (6 Maart)

Weinig zin om verslag te schrijven over deze koers door de ontgoocheling. Deze koers is gekend door waaiers en dat meestal al van in begin van de koers. De eerste 30 km zit ik bijna constant vooraan met telkens de ploegmaats niet ver van mij. Op de grote baan waar het meestal gebeurt zit ik vanvoor maar er wordt niet direct hard gereden. Daardoor raak ik ingesloten en raak ik verscholen in de buik van het peleton. Op dat moment begint Davo juist op kop te rijden en begin ik terug op te schuiven. Ik raak redelijk rap van voor maar blijkbaar niet genoeg van voor want 5 plaatsen voor mij breekt het en de eerste 16 zjin vertrokken. De moed zakte door mijn schoenen want je weet dat het gebeurd is op zo’n moment.

Bij die 16 toch 3 ploegmaats erbij namelijk Geysen, Stevens en Van Zummeren en 4 man van Davo. Rond half koers wordt het nog eens op waaiers getrokken in het peleton en zit ik nu wel in eerste waaier. Met een man of 25 komen we tot op 30 seconden van leiders maar toen viel het wat stil in onze groep en kwam de rest van het peleton nog terug. In de plaatselijke rondes probeer ik nog paar keer mee te glippen maar we kregen nooit veel voorsprong. Ploegmaats vanvoor zaten wat in de tang van Davo en zo wint Jorne Carolus. Ik word 39ste.

UitslagBrussel - Opwijk (27 Februari)

Vandaag aan start in eerste interclub van het jaar met een sterke ploeg: Allegaert Matthias,Chamon Thomas, De Bie Sean, Depoorter Dries,F rison Frederik, Vanoverberghe Arthur, Vereecken Nicolas.

Hierdoor waren wij beetje de te kloppen ploeg van in het begin van de wedstrijd.We moesten 3 grote ronden afleggen met telkens 3 hellingen en daarna nog 3 plaatselijke ronden in Opwijk. Zoals verwacht zeer nerveus in begin waar iedereen vooraan wou zitten voor de eerste hellingen. Ik kom zonder problemen door eerste hellingen en daarna was ook de eerste kopgroep van 7 renners vertrokken met niemand mee van onze ploeg. In 2de grote ronde rijden terug 7 jongens weg met terug niemand mee van ons wat toch één van de grootste fouten was in koers. We beslissen dan om effen met zijn allen op kop te rijden en na de hellingen door te trekken maar dat viel ook in het water. Daarna ga ik zelf in de aanval en komen we met 25 man in totaal tussen de kopgroep en het peleton. Hierbij ploegmaten Chamon,Vanoverberghe en Vereecken. Het peleton is nooit ver achter en wijzelf komen tot op 20 seconden van de kopgroep. Doordat samenwerking niet zo goed verloopt sluit het peleton weer echter weer bij ons aan en zo krijgt de kopgroep iets meer voorsprong bij het ingaan van plaatselijke ronden. De plaatselijke rodnen worden rap afgelegd en ik wacht de laatste 10km af om in tegenaanval te gaan met nog 4 renners en ploegmaat Matthias Allegaert. We komen bij de vroege vluchters maar kort nadien worden we bijgebeend door het peleton op 3km van de aankomst. Twee van de vroege vluchters iets eerder, bij het binnenrijden van Opwijk, echter al het hazepad gekozen en mochten met een handvol seconden voorsprong sprinten voor de overwinning. Dries Beatse won overtuigend voor Niels Nachtergaele.Ik word nog opgehouden door een valpartij in het peleton en finishte als 60ste. De meeste van ploegmaats sprinten in eerste 15.


UitslagBottelare Oefenkoers (20 Februari)

160 renners (142 elite+beloften en 18 masters) tekenden present voor de eerste koers van het jaar in Bottelare. De eerste 2 ronden moesten we achter de auto afwerken en dan 13 ronden koers, in totaal goed voor zon 100 km.. In het begin werd er zeer nerveus gekoerst dus bleef ik gewoon attent voorin rijden om valpartijen te vermijden. Ik probeerde een paar keer mee te springen maar zonder succes want de snelheid bleef nog hoog in het peleton. Half koers rijden 8 jongens weg en ik probeer in de tegenreactie te gaan met nog een paar jongens maar we worden terug ingelopen doordat de samenwerking niet zo goed is. Op 3 ronden van het einde probeer ik nog eens met Willem Wouters en Niels Rynvoet.Ondertussen zaten er al 4 renners tussen die we rap inhaalden. Met nog 2 ronden te rijden gaan we op jacht naar de 8 jongens vooraan die nog 40 seconden hebben.We komen op 1.5 km van de meet bijna bij de 8 maar dan beginnen verschillende jongens te pokeren en loopt de samenwerking stroef. De ene kijkt naar de ander om het resterend gat dicht te rijden en zo gok ik verkeerd en word ik 14de. Steven Caethoven wint de koers.

Uitslag


Fotos