Laatst bijgewerkt op 1/1/2016


LAATSTE NIEUWS

30/10
Het is mooi geweest
30/09
Wingene Koers
12/08
Tegenvallers
19/07
Ereplaatsen in Vlaamse Ardennen
24/06
Hernemen
14/06
Ronde de l'Oise geen succes
7/06
27ste in Rijmenam
31/05
Zware Ronde v Belgie
18/05
Olympia Tour geen succes
2/05
5de in PK
26/04
15de in GP Affligem
20/04
Goed Nederlands weekend
7/04
9de in Monts & Chateaux
29/03
Rode trui in Normandie
26/03
Normandie halfweg
24/03
Normandie na dag 2
20/03
50ste in Handzame
18/03
35ste in Nokere Koerse
16/03
16de in de Kattekoers
11/03
20ste inWanzele
08/03
32ste in Rucphen (Nl)
01/03
Kuurne: Out na 2x lek
22/02
Val in sprint
18/02
Aangepast programma
15/02
Start van het seizoen

Volgende Wedstrijden

CIAO !


Gastenboek

Coninental Cycling Team


3M Fanstore

3de jaars belofte (2012)Anzegem EZC (31 maart)

Niet minder dan 185 renners kwamen aan de start. Ondanks het rijden van de Triptique Monts et Chateaux dit weekend waren hierbij tekenden toch vele mooie namen present. Het zou de gehele wedstrijd droog blijven maar het was wel behoorlijk koud en er stond een redelijk briesje. Dit samen met het golvend parcours beloofde een selectievere koers dan vorig week in Sint-Laureins. Al in de 1ste ronde gingen Chrstophe Verhaegen en Dries Echelpoels in de aanval. Tim kwam ongelukkig in de sloot terecht in de derde ronde maar kon, weliswaar met een paar natte voeten, terug snel op de fiets en aanpikken bij het peleton. Op dat moment kwam echter een tegenreactie op gang die gij oorspronkelijk mistte. Samen met o.a. Kess Heytens kon hij echter nog de sprong maken. Zo kwamen halfweg koers14 renners aan de leiding waaronder ook ploegmaat Vandenbussche. Een ronde later sloten onder impuls van Kevin Neyrinck nog een 6-tal aan. De 20 reden echter niet goed rond zodat een gedeelte van het peleton nog kon terugkomen. Er volgde echter al gauw weer verbrokkeling. Deze keer ging Niels Wytinck samen met terug Echelpoels in de aanval. Een 15-tal renners met Tim en ook ploegmaten Joseph, Vandenbussche, Lorenzo Derijcke en Angelo De Clercq volgde op korte afstand. Onder impuls van o.a. Tim, Kevin Neyrinck en Kess Heytens konden 6 renners aansluiten bij de kop. Op de laatste helling op enkele kilometer was er nog een lichte afscheiding van Tim, Kevin Neyrinck en David Desmecht maar net voor de finsih kwamen de acht weer samen. Kess Heytens won afgetekend de sprint voor Stijn Joseph, Kevin Neyrinck en Tim. Tim's 5de TopTien notering in acht wedstrijden !


UitslagSint-Laureins EZC (24 maart)

Deze keer 130 renners aan de start. Tim finishte hier vorig jaar 11de. Vroeg in de wedstrijd reden 8 renners weg. Toen hun voorsprong na enkele ronden boven de 30 seconden werd, werd het hoogtijd om te reageren. De kopgroep bestond immers uit enkele gereputeerde hardrijders : Mario Willems, Kevin Neyrinck, Bart Van Speybroeck, Matthias Van Holderbeke, Matthias Vermeire en Christophe van Cauwenberge. Onder van o.a Tim, Brian Van Goethem en Dimitri Claeys konden dan echter een 20-tal renners terugkomen. De rest was eraan voor de moeite. Nog een ronde later onststond een nieuwe aanval met Tim, Darius Dzervus, Kevin Neyrinck, Bart Van Speybroeck en Christophe Van Cauwenberghe. Even later sloten ook Claeys, Criel, Mario Willems, Davy De Scheemaeker en Geert Vermote aan. Deze kopgoep van 10 sprintte voor de overwinning maar Tim had na een wedstrijd waarin hij veel energie verbruikt deze keer geen kracht meer om nog mee te sprinten voor de overwinning. Die ging naar naamgenoot Bart voor Dimitri Claeys, Darius Dzervus, Christiphe Van Cauwenberge, Kevin Neyrinck, Geert Vermote, Tom Criel, Davy De Scheemaeker en Mario Willems, op Van Cauwenberge na allemaal Elite zonder contract. Fotos en uitslag.

Esplechin EZC (21 maart)

Met niet minder dan 207 renners aan de start voor deze midweek wedstrijd. In tegenstelling met vorige week, toen de wedstrijd hier zeer lang gesloten bleef, stond er deze keer meer wind. Het maakt dat reeds bij het ingaan van de 2de ronde de juiste aanval vertrok. Tim meer miste deze keer deze goeie ontsnapping van 19 renners. Er was ook geen enkele Ovyta renner mee.... Enkele rondes later ontstonden er 2 achtervolgende groepjes en scheurde het peleton volledig in stukken. In het eerste groepje waren ploegmaten De Troyer en Allegaert mee. In het tweede groepje zat Tim en nog verderop volgden Lorenzo Derijcke, Timothy Stevens en Matthias Ongena. De 19, met uitzondering van 3 renners die wegvielen, bleven voorop en het was Gianni Marchand die de sprint won van een groepje van 6 die in de laatste ronde wegreed. Groepjes 2 en 3 kwamen tesamen maar werden verder uitgegdund. Tim De Troyer en Jade Julius konden hieruit nog wegrijden zodat een 19de plaats het hoogst haalbare was voor Tim. Hij finishte uiteindelijk 24ste maar was ontgoocheld dat hij de juiste trein had gemist. Immers had hij heel goeie benen, en geloofde hij erin dat hij een hoofdrol had kunnen spelen.


Fotos en uitslag

Bissegem U23 (17 maart))

Het wedstrijdverhaal is deze keer heel kort samen te vatten. Alweer vertrok de juiste onstsnapping al na een 15-tal kilometer. Van de 13 vluchters waren er niet minder dan 5 Ovyta-Eijssen-Acrog renners, waaronder Tim. Enkel Tim De Troyer en Arthur Vanoverberghe hadden zich laten verrassen. De 13 bouwden gestadig hun voorsprong uit. Op 3 ronden van de finish plaatste Jens Vandenbuscche de juiste aanval. Toen hij buiten schot was gingen de ander oranjehemden ook tekeer. Dit resulteerde in een 2de plaats voor Tim, een 3de voor Jonas Viaene. De gebroeders De Rijcke eindigden 4de (Lorenzo) en 6de (Giorgio). Meer moet da nie zijn..... De uitslag en video


Schoonaarde U23 (11 maart)

Tim ging in de 2de ronde alweer in de aanval. Deze keer telde het groepje 6 renners waaronder Jonas De Vylder, Michael Derille en lokale renner Pieter De Paepe. Tim had wel niet dezelfde goeie benen als gisteren en bovendien was halfweg hun liedje uitgezongen. Met 20 ging men sprintten voor de zege maar 1 renner kon zich in de laatste kilometers nog losmaken, Tommy Bayens, en won. Tim zat ingesloten rn finishte als 12de van de 101 deelnemers. .


Fotos en uitslag

Meulebeke EZC (10 maart)

In de 2de van de 14 ronde ging de beslissende aanval al. De 10 mannen voorin waren niet de eerste de besten en werkten goed samen: Kevin Neyrinck, Stijn Minne, Mario Willems, Dieter Vandriessche, Dimitri Claeys, Thomas Debrabandere, Michael Vink. Op 3 ronden van de finish plaatste Tim een aanval maar alles kwam weer samen. In de laatste ronde verbrokkelde de groep voorin totaal. Tim kon nog zijn wagonnetje bij de eersten aanpikken maar in de sprint voor de overwinninng kwam hij tekort en finishte 4de van de 105 deelnemers. De Nieuwzeelander Michel Vink won voor Kevin Neyrink en Dieter Vandriessche.


Fotos en uitslag


Vlaamse Pijl Elite Topcompetitie (3 Maart)

Tim bevond zich na de Tiegemberg in een 2de groep die in de lokale ronden nog de aansluiting maakte met 21 ontsnapten.Net voor het binnerijden van Harelbeke kwam hij echter ten val en werd daarna opgeraapt door een 3de groep waarin hij uiteindelijk als 78ste finishte. Gelukkig beperkt de schade zich hoofdzakelijk tot schaafwonden.Net als vorig jaar was de overwinning voor profrenner Fredric Amorison. 93 renners reden uit, er waren 99 opgaves. Alvast de uitslag, fotos en verslag volgen nog.


Fotos en uitslag


Brussel - Opwijk IC 1.12 (25 Februari)

Tim werd vandaag 10de in zijn 1ste interclub van het seizoen Brussel - Opwijk. Een 30-tal renners kon zich al na een half uur wedstrijd afzonderen en hield het vol. Tim zag ne top tijd het gevaar en kon met Jef Van Meirhaege nog net de sprong maken. In de finale verbrokkeling. 6 renners zonderden zich af. Tim reageerde maar kreeg deze keer het gat net niet dicht. In de sprint voor de 7de paats werd hij na voorbereidend werk voor Sean De Bie die de sprint won nog mooi 4de en dus 10de in de einduitslag. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Senechal, die solo finishte. Uitslag en Fotos.


Fotos en uitslag